Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Varkaan leima

Käytin itsepalvelukassaa, nyt minua luullaan varkaaksi.
Varkaan leima

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sivistymätön hamsteri 8.6.2021 0:18
   Tulos: -81 (183 ääntä)
   Mummu-vainaa tapasi sanoa: Vain varas epäilee muita.

   Lainaa

  2. traumcity 8.6.2021 0:28
   Tulos: +637 (655 ääntä)
   Kai kaikki muutkin lukivat tämän runomuodossa?

   Lainaa

  3. Takuuvarma liitu 8.6.2021 0:49
   Tulos: -67 (147 ääntä)
   Tämä kyseinen Saila sairastaa skitsofreniaa. Sikäli tämä päivitys ei kuulu tänne. Ikävä sairaus.

   Lainaa

  4. Käyttämätön mango 8.6.2021 0:53
   Tulos: +157 (183 ääntä)
   Takuuvarma liitu: Tämä kyseinen Saila sairastaa skitsofreniaa. Sikäli tämä päivitys ei kuulu tänne. Ikävä sairaus.
   Kiitos kun kerroit meillekin, joille se tieto on tärkeää.

   Lainaa

  5. Keljuilematon seepra 8.6.2021 1:20
   Tulos: +371 (383 ääntä)
   "Monella tapaa hän olisi saanut selville hyvin helposti varastinko vai en." Ja juuri niinhän hän tekikin. Mikä se vielä helpompi tapa olisi ollut?

   Lainaa

  6. rötöstelijä 8.6.2021 1:49
   Tulos: +256 (262 ääntä)
   Minulle on teininä käynyt niin että tiimarin mummomyyjä käski nostaa paidan ylös koska piilotin muka jotain sen sisään. Jos en nosta niin kutsuu poliisit ja pitää mua siellä kaupassa siihen asti. Tyhmänä ja sinisilmäisenä tottelin. Nykyään kyllä en vaan tahalteni odottelisin polisiit. tapahtuneesta 15 vuotta ja yhä ketuttaa.

   Lainaa

  7. Takuuvarma liitu 8.6.2021 1:51
   Tulos: +66 (84 ääntä)
   Käyttämätön mango: Kiitos kun kerroit meillekin, joille se tieto on tärkeää.
   Tämä sivusto tosiaan sisältää tuikitärkeää tietoa. Vaikka ei olisi tärkeää niin se selittää mm. miksi Saila luulee  että hänet yritettiin leimata varkaaksi.

   Lainaa

  8. Arvoliberaali leopardi 8.6.2021 2:22
   Tulos: -27 (133 ääntä)
   Takuuvarma liitu: Tämä kyseinen Saila sairastaa skitsofreniaa. Sikäli tämä päivitys ei kuulu tänne. Ikävä sairaus.
   Aivan, koska skitsofrenia, vainoharhaisuus, ja idiotismi eivät ole sama asia, eivätkä toisensa poissulkevia.
   Sillä, onko Saila skitsofreenikko vai ei, ei ole tämän mokan kanssa mitään tekemistä, koska moka ei liittynyt esimerkiksi harhojen näkemiseen.
   Sen sijaan moka liittyy siihen, että hän on vainoharhainen, koska kuvittelee, että joku tahallaan syytti häntä perusteettomasti varkaaksi. Jos vartija näkee asiakkaan maksavan vain osan ostoksistaan, totta kai hän käy tarkistamassa asian.
   Lisäksi on yksinkertaisesti typerää kuvitella, että ketään muuta kuin sinua itseäsi kiinnostaa vähääkään jos sinun ostoksesi on joskus varmuuden vuoksi tarkastettu. Muutama paikallaolija ehkä vilkaisi sivusilmällä, kehkeytyykö siitä jotain katsomisen arvoista, mutta kukaan ei muista koko asiaa enää kymmenen minuutin päästä, tuskin edes se vartija.

   Lainaa

  9. Tötterö 8.6.2021 2:39
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   traumcity: Kai kaikki muutkin lukivat tämän runomuodossa?
   Olisiko ollut jotain muutakaan tapaa? :D

   Lainaa

  10. Kummikäki 8.6.2021 3:08
   Tulos: +115 (123 ääntä)
   traumcity: Kai kaikki muutkin lukivat tämän runomuodossa?
   Tämä voisi toimia jossain poetry slam -tapahtumassa poolopartaisen ja leukapartaisen beatnikin esittämänä.

   Lainaa

  11. Kuivahko roska 8.6.2021 3:08
   Tulos: +175 (181 ääntä)
   Arvoliberaali leopardi: Aivan, koska skitsofrenia, vainoharhaisuus, ja idiotismi eivät ole sama asia, eivätkä toisensa poissulkevia. Sillä, onko Saila skitsofreenikko vai ei, ei ole tämän mokan kanssa mitään tekemistä, koska moka ei liittynyt esimerkiksi harhojen näkemiseen. Sen sijaan moka liittyy siihen, että hän on [...]
   Vainoharhaisuus voi hyvinkin johtua skitsofreniasta. Median luoma kuva ko. sairaudesta on varsin suppea ja siten harhaanjohtava.

   Lainaa

  12. Reseptivapaa satuhahmo 8.6.2021 4:03
   Tulos: +153 (165 ääntä)
   Arvoliberaali leopardi: Aivan, koska skitsofrenia, vainoharhaisuus, ja idiotismi eivät ole sama asia, eivätkä toisensa poissulkevia. Sillä, onko Saila skitsofreenikko vai ei, ei ole tämän mokan kanssa mitään tekemistä, koska moka ei liittynyt esimerkiksi harhojen näkemiseen. Sen sijaan moka liittyy siihen, että hän on [...]
   Ajatus sulla ihan ok, mutta vähän meni reisille silti jo heti alussa. Vainoharhaisuus nimenomaan kuuluu monen skitsofreenikon arkeen sairauden oireena. Vai mistä veikkaat esim paranoidisen skitsofreenikon kärsivän? 
   Toi ajatus siitä, että skitsofrenia ja idiotismi tai mikään muukaan vastaava eivät tosiaan sulje toisiaan pois, on erittäin hyvä ja kannatettava. Tunnen hyvin älykkäitä sekä erittäin tyhmiä skitsofreenikoita ja olen ollut alalla noin 25 vuotta, sillä kompetenssilla täällä huutelen.

   Lainaa

  13. Reseptivapaa satuhahmo 8.6.2021 4:11
   Tulos: -28 (36 ääntä)
   On se tarkkaa... 🤣🤣🤣

   Lainaa

  14. Reseptivapaa satuhahmo 8.6.2021 4:30
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Reseptivapaa satuhahmo: On se tarkkaa... 🤣🤣🤣
   No tää meni sit enemmän kuin reisille

   Lainaa

  15. tööttäävä tööttieläin, entinen marjatta 8.6.2021 6:07
   Tulos: +76 (86 ääntä)
   Jos perustan joskus vartiointiliikkeen, sanotaan mainoksessa Alivaltiosihteerin äänellä "Varkaaksi leimaaminen on ilomme".

   Lainaa

  16. Sisäänlämpiävä järvisieni 8.6.2021 6:19
   Tulos: -26 (70 ääntä)
   Olenko ainoa joka jäi miettimään miksi ostokset piti saada eri kuitile

   Lainaa

  17. Soiva hanki 8.6.2021 6:41
   Tulos: +140 (140 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Olenko ainoa joka jäi miettimään miksi ostokset piti saada eri kuitile
   Et luultavasti, mutta yksinkertaisin selitys lienee se, että osa ostoksista on jollekin toiselle, joka ei itse pääse kauppaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Vartia

   Lainaa

  19. apinaattori 8.6.2021 8:11
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   traumcity: Kai kaikki muutkin lukivat tämän runomuodossa?
   Räppäsin mielessäni. Kiitos ajatuksesta.

   Lainaa

  20. Sietämätön manaatti 8.6.2021 9:37
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Arvoliberaali leopardi: Aivan, koska skitsofrenia, vainoharhaisuus, ja idiotismi eivät ole sama asia, eivätkä toisensa poissulkevia. Sillä, onko Saila skitsofreenikko vai ei, ei ole tämän mokan kanssa mitään tekemistä, koska moka ei liittynyt esimerkiksi harhojen näkemiseen. Sen sijaan moka liittyy siihen, että hän on [...]
   "Lisäksi on yksinkertaisesti typerää kuvitella, että ketään muuta kuin sinua itseäsi kiinnostaa vähääkään jos sinun ostoksesi on joskus varmuuden vuoksi tarkastettu."
   No kun me skitsofreenikot just usein ajatellaan asiat noin. Ei se ole typerää, se on osa tätä sairautta.

   Lainaa

  21. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Jos tilanne meni yhtään ton kertomuksen mukaisesti, niin ei vartijakaan ihan täydellisesti toiminut. Itsekin tuli joskus vuosia sitten pikkuisen noita hommia tehtyä ja selvää oli, että suurin osa hälyttimien huudoista yms näpistysepäilyistä oli turhia, eli ne hoidetaan hissukseen syrjemmällä. Vartijan ei siis todellakaan kuulu huudella mitään syytöksiä parkkipaikan yli tms. Toki juttu oli kirjoitettu siihen sävyyn, että on hyvinkin mahdollista, että on vähän käytetty värikynääkin.

   Lainaa

  22. Vahva konna 8.6.2021 10:06
   Tulos: -52 (70 ääntä)
   Sietämätön manaatti: "Lisäksi on yksinkertaisesti typerää kuvitella, että ketään muuta kuin sinua itseäsi kiinnostaa vähääkään jos sinun ostoksesi on joskus varmuuden vuoksi tarkastettu." No kun me skitsofreenikot just usein ajatellaan asiat noin. Ei se ole typerää, se on osa tätä sairautta.
   On skitsofreenikkoja, jotka ajattelevat tuolla tavalla, ja on skitsofreenikkoja, jotka eivät ajattele tuolla tavalla. On ei-skitsofreenikkoja, jotka ajattelevat tuolla tavalla, ja on ei-skitsofreenikkoja, jotka eivät ajattele tuolla tavalla. Ergo, sillä ei ole mitään tekemistä skitsofrenian kanssa, vaan skitsofreniasta riippumatta ihmiset voivat olla tuossa asiassa typeriä tai olla olematta. Kyse on nimenomaan typeryydestä, ei sairaudesta. On typerää kuvitella olevansa universumin päähenkilö. Ja siitä riippumatta ovatko ihmiset jossain yksittäisessä asiassa typeriä, he voivat olla tai olla olematta typeriä muissa asioissa.

   Lainaa

  23. Pitäytyvä kivi 8.6.2021 10:08
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Kerran teininä suivaannuin minäkin varkaaksi epäilemisestä. Perin lähiomaiselta hiukan rahaa ja menin Stockalle ostamaan upeat, kalliit bikinit. Olin sovituskopissa kokeilemassa yläosien istuvuutta, kun naismyyjä hiippaili perääni ja vetäisi vauhdilla verhon auki tuijottaen minua vihaisesti päästä varpaisiin. Sitten hän kiskoi verhon takaisin kiinni ja häipyi vähän matkan päähän seisoksimaan, luuli varmaan varoittaneensa myymälävarasta. Loukkaannuin niin, että päätin olla ostamatta sieltä yhtään mitään.

   Lainaa

  24. Punerva appelsiini 8.6.2021 10:49
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Mikähän olisi ollut se "helpompi" tapa saada selville maksoiko hän ostoksiaan? Mennä kelaamaan jotain valvontakameroita ja päästää mahdollinen varas karkuun? Ei sillä, jossain parkkipaikalla peräänhuutelu kuiteista ei ole se paras tapa hoitaa asiaa vaikka anteeksi pyydettäisiinkin jälkeenpäin. Ei ole mukavaa joutua julkisesti syytetyksi varkaaksi. Aikoinaan joku KVP:n tai Securitaksen vartija ilmestyi eräässä vaatekaupassa selän taakse ja sanoi kovaan ääneen että minua epäillään myymälävarkaudesta ja pitää lähteä hänen mukaansa, ja lähestulkoon talutti kopille jossa on ne valvontakameroiden näyttöpäätteet. Asiakkaat ja myyjät kuulivat ja tuijottivat. Olin edellisessä kaupassa käydessäni kuulemma käyttäytynyt epäilyttävästi, vilkuillut ympäri kauppaa, hyllyjen väleihin jne ja poistunut liikkeestä ostamatta mitään. Ei edes näyttänyt mulle niitä valvontakameran kuvia tai mitään, soitti esimiehensä paikalle ja sitä odoteltiin sitten melkein puoli tuntia. Esimies kävi katsomassa kuvaa (ei vieläkään näyttänyt minulle mitään) ja muutaman minuutin päästä tuli takaisin ja sanoi ettei niissä näkynyt mitään. Ei mitään anteeksipyyntöjä tai pahoitteluja, esimies tokaisi vielä lopuksi "Näyttihän se siltä että olisit varastanut jotain" ja lähti pois. Se oli vielä sellainen pientavaramyymälä ja muistaakseni etsin jotain puhelimen suojakuoria tms puhelintarviketta, joten tottakai mun pitää kierrellä siellä hyllyjen välissä katselemassa kun harva ihminen varmaan tietää missä mikin on samalla hetkellä kun liikkeeseen astuu. En käynyt vuosiin siinä liikkeessä sen jälkeen, kun selvästikään ei ollut hyväksyttyä kierrellä siellä saatika olla ostamatta mitään. Tapahtui varmaan joku 12v sitten.

   Lainaa

  25. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Kummikäki: Tämä voisi toimia jossain poetry slam -tapahtumassa poolopartaisen ja leukapartaisen beatnikin esittämänä.
   Mä luulen et mikä tahansa toimisi kaksipartaisen beatnikin esittämänä ihan hemmetin hyvin! :)

   Lainaa

  26. Päihteetön hirmulisko 8.6.2021 12:09
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Aloitus oli kirjoitettu sellaideen muotoon, että sen voi tulkita runona.

   Lainaa

  27. Tulos: +66 (66 ääntä)
   Mä ostin eilen ruokaa itsepalvelukassalla ja kaks tikkujätskiäkin, itelleni ja miehelleni. No otin ne tikkujätskit siihen eteeni, ettei muut ostokset murskaa niitä. Maksoin kaikki muut, mutta unohdin jätskit, onneksi myyjä siinä huomasi asian. Piti jäätelöt kyllä maksaa erikseen, mutta eipä tuo mua harmittanut. Ei oo koskaan syytelty varkaaksi tms. Myyjäkin ystävällisesti huomautti: "Hei, maksoitko sä ne jäätelöt, kun vähän näytti että unohdit." Yhdessä naurettiin sitä ja molemmilla hyvä mieli kun lähdin. Kyllä mä jatkossakin uskallan itsepalvelukassaa käyttää.

   Lainaa

  28. Äreä ananas 8.6.2021 12:39
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Mimmi: Vartia
   Antero saanu töitä.

   Lainaa

  29. Säädytön lehmä 8.6.2021 13:04
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   -x-x-: Jos tilanne meni yhtään ton kertomuksen mukaisesti, niin ei vartijakaan ihan täydellisesti toiminut. Itsekin tuli joskus vuosia sitten pikkuisen noita hommia tehtyä ja selvää oli, että suurin osa hälyttimien huudoista yms näpistysepäilyistä oli turhia, eli ne hoidetaan hissukseen syrjemmällä. [...]
   Eiköhän se oo huikkassut kovaan ääneen vaan ”Hei rouva…” tms. jotta kiinnittää henkilön huomion ja sen jälkeen jolkotellut selvittämään asiaa, normaalilla äänellä.

   Lainaa

  30. Puuronaama 8.6.2021 13:26
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Sen verran, että mikäli hän tosiaan huusi kovalla äänellä muiden kuullen, ettet maksanut kuin tietyn tuotteet, niin vartija on teknisesti ottaen toiminut kyseenalaisesti. Asia on hyvä hoitaa vähin äänin, joka tapauksessa. Asiakasta ei kuulu asettaa noloon asemaan. Olin kaupassa töissä ja edes vihjailu näpistyksestä tai varkaudesta ilman selviä todisteita voidaan tulkita kunnianloukkaukseksi. Varsinkin jos sen huutaa kovaan ääneen.

   Lainaa

  31. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Mimmi: Vartia
   Olen työurani aikana nähnyt niin monen vartijan kirjoittavan ammatikseen "vartia", että ei enää oma ymmärryskään riitä.

   Lainaa

  32. Tulos: -11 (27 ääntä)
   Takuuvarma liitu: Tämä kyseinen Saila sairastaa skitsofreniaa. Sikäli tämä päivitys ei kuulu tänne. Ikävä sairaus.
   Eihän tuossa Saila mitään väärää tehnyt. Vartijan pitäisi olla tarkempi jos aikoo syyttää varkaaksi. Kyllä täytyy tarkkailla koko ostotapahtuma. Itsekin maksan joskus kahdella eri kortilla kun täytyy tuoda naapurille kaljaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Tylsimys: Eihän tuossa Saila mitään väärää tehnyt. Vartijan pitäisi olla tarkempi jos aikoo syyttää varkaaksi. Kyllä täytyy tarkkailla koko ostotapahtuma. Itsekin maksan joskus kahdella eri kortilla kun täytyy tuoda naapurille kaljaa.
   Ehkä siellä oli useampi kassa jota vahtia? Tai vartija sattui kävelemään ohi vasta loppuvaiheessa eikä nähnyt ekaa ostotapahtumaa? Näitä sattuu. Oon kyllä kans samaa mieltä mitä tuolla sanottiin että hatunnosto vartijoille työstään, mahtaa olla epäkiitollista hommaa ja noloja tilanteita aina välillä.

   Lainaa

  34. jukkapalmu 8.6.2021 16:31
   Tulos: +13 (27 ääntä)
   ...ttu mikä määrä kirjoitusvirheitä! :D

   Lainaa

  35. Mieletön viinirypäle 8.6.2021 18:58
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Punerva appelsiini: Mikähän olisi ollut se "helpompi" tapa saada selville maksoiko hän ostoksiaan? Mennä kelaamaan jotain valvontakameroita ja päästää mahdollinen varas karkuun? Ei sillä, jossain parkkipaikalla peräänhuutelu kuiteista ei ole se paras tapa hoitaa asiaa vaikka anteeksi pyydettäisiinkin jälkeenpäin. Ei ole [...]
   Tuossa on vartija ja myymälä tehnyt virheen. Kiinniotosta pitää aina ilmoittaa poliisille.Jos viedään vasten tahtoa takahuoneeseen, on kiinniotto tapahtunut.

   Lainaa

  36. Tummanpuhuva valas 8.6.2021 22:29
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Sailan kaikki päivitykset ovat kuin runoja. Sangen monet koskevat tilanteita, joissa Saila kokee tulleensa kohdelluksi väärin.

   Lainaa

  37. Herjaava krokotiili 9.6.2021 9:15
   Tulos: +5 (25 ääntä)
   Vahva konna: On skitsofreenikkoja, jotka ajattelevat tuolla tavalla, ja on skitsofreenikkoja, jotka eivät ajattele tuolla tavalla. On ei-skitsofreenikkoja, jotka ajattelevat tuolla tavalla, ja on ei-skitsofreenikkoja, jotka eivät ajattele tuolla tavalla. Ergo, sillä ei ole mitään tekemistä skitsofrenian kanssa, [...]
   On koronavirukseen sairastuneita, jotka joutuvat tehohoitoon, ja on koronavirukseen sairastuneita, jotka eivät joudu tehohoitoon. On koronaan sairastumattomia, jotka joutuvat tehohoitoon muusta syystä, ja on koronaan sairastumattomia, jotka eivät joudu tehohoitoon. Ergo, korona on vaaraton. Vakavasti sairastumisella ei ole mitään tekemistä koronaviruksen kanssa, vaan koronaviruksesta riippumatta ihmiset voivat olla tuossa asiassa typeriä tai olla olematta. Kyse on nimenomaan typeryydestä, ei sairaudesta. On typerää mennä teho-osastolle, koska se ei ole kovin viihtyisä paikka. Ja siitä riippumatta ovatko ihmiset jossain yksittäisessä asiassa typeriä, he voivat olla tai olla olematta typeriä muissa asioissa.

   Lainaa

  38. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Vahva konna: On skitsofreenikkoja, jotka ajattelevat tuolla tavalla, ja on skitsofreenikkoja, jotka eivät ajattele tuolla tavalla. On ei-skitsofreenikkoja, jotka ajattelevat tuolla tavalla, ja on ei-skitsofreenikkoja, jotka eivät ajattele tuolla tavalla. Ergo, sillä ei ole mitään tekemistä skitsofrenian kanssa, [...]
   Ei. Muiden motiivien epäileminen on tyypillisempää ja todennäköisempää käytöstä ihmisillä, jotka sairastavat skitsofreniaa, kuin ihmisillä, jotka eivät sairasta sitä.

   Lainaa

  39. Kummikäki 9.6.2021 11:50
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Toj Karin: Mä luulen et mikä tahansa toimisi kaksipartaisen beatnikin esittämänä ihan hemmetin hyvin! :)
   Niin, huomasin sen vasta itsekin. Kunpa itsellänikin kasvaisi parta.

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Sivistymätön hamsteri: Mummu-vainaa tapasi sanoa: Vain varas epäilee muita.
   Rauha mummullesi, mutta vaikuttaa älyvapaalta sanonnalta. :o 

   Lainaa

  41. Itseasiassa 9.6.2021 13:20
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Tylsimys: Eihän tuossa Saila mitään väärää tehnyt. Vartijan pitäisi olla tarkempi jos aikoo syyttää varkaaksi. Kyllä täytyy tarkkailla koko ostotapahtuma. Itsekin maksan joskus kahdella eri kortilla kun täytyy tuoda naapurille kaljaa.
   Jos oot jostain syystä maksanut omilla korteillasi, se on ihan ok. Mutta toisen pankki- tai luottokorttia ei saa käyttää, vaikka ostaisi sille toiselle jotain. Edes puolisolle, jonka kanssa on yhteinen tili, ei saa luovuttaa omaa korttia käyttöön.

   Lainaa

  42. Suojaton pöllö 9.6.2021 16:23
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Reseptivapaa satuhahmo: ... ja olen ollut alalla noin 25 vuotta, sillä kompetenssilla täällä huutelen.
   Kompetenssi ja työuran pituus eivät ole sama asia.

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Takuuvarma liitu: Tämä kyseinen Saila sairastaa skitsofreniaa. Sikäli tämä päivitys ei kuulu tänne. Ikävä sairaus.
   Lisäksi vaikuttaisi ihan saatanan rasittavalta elämäm kallulta.

   Lainaa

  44. Taitava raparperi 10.6.2021 1:11
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   rötöstelijä: Minulle on teininä käynyt niin että tiimarin mummomyyjä käski nostaa paidan ylös koska piilotin muka jotain sen sisään. Jos en nosta niin kutsuu poliisit ja pitää mua siellä kaupassa siihen asti. Tyhmänä ja sinisilmäisenä tottelin. Nykyään kyllä en vaan tahalteni odottelisin polisiit. tapahtuneesta 15 vuotta ja yhä ketuttaa.
   Turha sitä poliiseja odotella, kun ei myyjä saa sun vapautta rajoittaa. Siitä vaan poistut.

   Lainaa

  45. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Taitava raparperi: Turha sitä poliiseja odotella, kun ei myyjä saa sun vapautta rajoittaa. Siitä vaan poistut.
   Itseasiassa yleinen kiinniotto-oikeus on jokaisella. Asiakkalle vaan pitää kertoa, että hänet on kiinniotettu jos haluaa hänen vapauttaan rajoittaa. Ja poliisit on kutsuttava paikalle välittömästi kiinnioton jälkeen.

   Lainaa

  46. Suojaton herne 10.6.2021 8:33
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Olenko ainoa joka jäi miettimään miksi ostokset piti saada eri kuitile
   Yleensä tällaisessa on kyse siitä, että osa ostoksista menee yrityksen tai yhdistyksen kirjanpitoon.

   Lainaa

  47. Tilattava tuhatjalkainen 13.6.2021 19:09
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   ai-kamala: Mä ostin eilen ruokaa itsepalvelukassalla ja kaks tikkujätskiäkin, itelleni ja miehelleni. No otin ne tikkujätskit siihen eteeni, ettei muut ostokset murskaa niitä. Maksoin kaikki muut, mutta unohdin jätskit, onneksi myyjä siinä huomasi asian. Piti jäätelöt kyllä maksaa erikseen, mutta eipä tuo mua [...]
   Minulla oli joskus toisesta kaupasta ostettu jotakin ja menin siitä suoraan toiseen kauppaan ja näytin myyjälle että nämä ostokset oli toisesta kaupasta, ja myyjä sanoi siihen: mutta tuon ostoskoriin voi kuitenkin jättää tänne. Olin vahingossa viemässä sen kassan ohi, kun keskityin niihin korissa oleviin tavaroihin, jotka olin jo aikaisemmin maksanut. Naurahdin ja palautin korin.

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Tilattava tuhatjalkainen: Minulla oli joskus toisesta kaupasta ostettu jotakin ja menin siitä suoraan toiseen kauppaan ja näytin myyjälle että nämä ostokset oli toisesta kaupasta, ja myyjä sanoi siihen: mutta tuon ostoskoriin voi kuitenkin jättää tänne. Olin vahingossa viemässä sen kassan ohi, kun keskityin niihin korissa [...]
   Minä olen kerran epähuomiossa tuonut koko ostoskorin mukanani kotiin. Kotona sitten huomasin mitä olin tehnyt ja ostokset purettuani vein tyhjän ostoskorin takaisin kauppaan.

   Lainaa

  49. Tahraton järvisieni 22.6.2021 21:47
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   rötöstelijä: Minulle on teininä käynyt niin että tiimarin mummomyyjä käski nostaa paidan ylös koska piilotin muka jotain sen sisään. Jos en nosta niin kutsuu poliisit ja pitää mua siellä kaupassa siihen asti. Tyhmänä ja sinisilmäisenä tottelin. Nykyään kyllä en vaan tahalteni odottelisin polisiit. tapahtuneesta 15 vuotta ja yhä ketuttaa.
   Joskus voi laskea mikä on pienimmän riesan tie. Ja se mummo oli todennäköisesti joku 40 v täti, kyllä ne kaikki teinien silmissä näytti mummoilta.

   Lainaa

  50. Kypsynyt norppa 14.12.2021 14:45
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Siis Sailahan on ihan oikeassa. Asia olisi pitänyt hoitaa vähemmin äänin. Ja yllättävän pahaltahan tuollainen syyttely tuntuu.

   Lainaa

  51. Tuttu pingviini 20.1.2022 21:55
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Janskuli: Itseasiassa yleinen kiinniotto-oikeus on jokaisella. Asiakkalle vaan pitää kertoa, että hänet on kiinniotettu jos haluaa hänen vapauttaan rajoittaa. Ja poliisit on kutsuttava paikalle välittömästi kiinnioton jälkeen.
   Jos et ole varastanut mitään, ei myöskään kiinniotto-oikeutta synny. Eli olet vapaa poistumaan. Jos myyjä estää lähtösi ja myöhemmin selviää ettet ollut mitään varastanut, on myyjä silloin syyllistynyt vapaudenriistoon.

   Lainaa

  52. Taitava flamingo 30.8.2022 1:08
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Oliko tuo tarkoituksella kirjoitettu runomuotoon? Hieno.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: itsepalvelukassa, kaupassa, kauppa, varas, varastaa, vartijat