Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 161

Miten suihku toimii?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 161

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Letkeä riesa 8.6.2021 1:34
   Tulos: +387 (397 ääntä)
   Meikäläisen lähiössä joku kaveri ulkoiluttaa frettiä valjaissa! Ekalla kerralla kun tuli vastaan iltahämärässä niin katsoin kyllä pitkään että mikä ihmeen erikoismäyräkoira siellä mönkii vai oonko itse kenties ollut viinalle herkkä ja näen nyt ihan omiani. Hauskoja otuksia.

   Lainaa

  2. Opiskellaja 8.6.2021 4:11
   Tulos: +20 (150 ääntä)
   Meikän vanhassa kämpässä oli samanlainen suihku eikä ollut ihan yksi kaveri vaan järjestäen kaikki pulassa sen kanssa. Suihkun saa päälle vetämällä alaspäin tuosta, mistä vesi tulee, mutta se on erittäin epäintuitiivista. Varsinkin kun kyseinen osa ei edes näytä liikkuvalta

   Lainaa

  3. Soittamaton kärpänen 8.6.2021 5:30
   Tulos: +61 (119 ääntä)
   Opiskellaja: Meikän vanhassa kämpässä oli samanlainen suihku eikä ollut ihan yksi kaveri vaan järjestäen kaikki pulassa sen kanssa. Suihkun saa päälle vetämällä alaspäin tuosta, mistä vesi tulee, mutta se on erittäin epäintuitiivista. Varsinkin kun kyseinen osa ei edes näytä liikkuvalta
   Vasen kahva: paine, oikea kahva: lämpö. Tai päin vastoin.

   Lainaa

  4. Katkaistu manaatti 8.6.2021 6:36
   Tulos: -178 (234 ääntä)
   Veikkaan, että kuitin jättäjä on just saanut jonkin lainan tililleen, joten hän halusi jättää kuitin nähtäväksi, kun se on itselleenkin niin harvinainen näky. Seuraavana päivänä saldo oli jälleen lähellä nollaa, kun se hankinta oli tehty. Ne, joilla oikeasti on kertynyt tilille rahaa, eivät esittele sitä noin. Useimmat heistä tuskin pitävät edes käyttötilillä tuollaisia summia.

   Lainaa

  5. Tulos: +320 (334 ääntä)
   Katkaistu manaatti: Veikkaan, että kuitin jättäjä on just saanut jonkin lainan tililleen, joten hän halusi jättää kuitin nähtäväksi, kun se on itselleenkin niin harvinainen näky. Seuraavana päivänä saldo oli jälleen lähellä nollaa, kun se hankinta oli tehty. Ne, joilla oikeasti on kertynyt tilille rahaa, eivät esittele [...]
   Veikkaan, että kuitin jättäjä ei välittänyt paskaakaan koko kuitista sen jälkeen kun itse tarkisti paljonko rahaa on.

   Lainaa

  6. Tulos: +175 (179 ääntä)
   Katkaistu manaatti: Veikkaan, että kuitin jättäjä on just saanut jonkin lainan tililleen, joten hän halusi jättää kuitin nähtäväksi, kun se on itselleenkin niin harvinainen näky. Seuraavana päivänä saldo oli jälleen lähellä nollaa, kun se hankinta oli tehty. Ne, joilla oikeasti on kertynyt tilille rahaa, eivät esittele [...]
   Omalla lähes 80-vuotiaalla isälläni on tapana valita automaatilla että ottaa kuitin ja jättää sen roikkumaan koska jonkun oudon logiikan mukaan pitää se kuitti ottaa vaikka sitä ei edes haluta, ja sitten se jätetään. Ja tilillä lepää mökin myynnistä saadut rahat. 
   Mitään järkevää selitystä isäni ei ole osannut tälle antaa, onpahan vain vuosikymmeniä kestänyt tapa. 
   Toivoisin toki että hän ei tekisi niin, alkaa olla aika heiveröinen pappa ja kuitista näkyy että on nostettu koko viikon käyttörahat käteisenä. Jos jonon seuraava nostaja ei ole rehellisimmästä päästä, siinä on helppo ryöstösaalis kun lähtee seuraamaan. 

   Lainaa

  7. Tulos: +90 (152 ääntä)
   Opiskellaja: Meikän vanhassa kämpässä oli samanlainen suihku eikä ollut ihan yksi kaveri vaan järjestäen kaikki pulassa sen kanssa. Suihkun saa päälle vetämällä alaspäin tuosta, mistä vesi tulee, mutta se on erittäin epäintuitiivista. Varsinkin kun kyseinen osa ei edes näytä liikkuvalta
   Näyttäisi kyllä ihan perinteiseltä suihkulta, jossa toisesta pyöritettävästä säädetään voimakkuutta ja toisesta lämpötilaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +50 (80 ääntä)
   Kerran hotellissa oli suihku, jota en saanut suihkuksi sitten millään. Tais olla just tommonen. Yritin nykiä, käännellä, etsiä nappia josta painaa, soitin videopuhelun miehelle ja mietittiin yhdessä. Ihan ollaan vähintäänkin normaalijärjellä varustettuja ongelmanratkaisukykyisiä ihmisiä, mutta lopulta ei auttanut muu kuin istua lattialle ja pestä hiukset hanan alla.

   Lainaa

  9. Luonnonkihara maahinen 8.6.2021 7:49
   Tulos: +66 (88 ääntä)
   Mimmi: Näyttäisi kyllä ihan perinteiseltä suihkulta, jossa toisesta pyöritettävästä säädetään voimakkuutta ja toisesta lämpötilaa.
   Vaan ei ollut, kun nimenomaan tuollainen epämääräinen kuin opiskellaja mainitsi.

   Lainaa

  10. Takimmaisempi seuraeläin 8.6.2021 8:02
   Tulos: +142 (160 ääntä)
   Mimmi: Näyttäisi kyllä ihan perinteiseltä suihkulta, jossa toisesta pyöritettävästä säädetään voimakkuutta ja toisesta lämpötilaa.
   Se nyt on aika itsestään selvää, että voimakkuutta ja lämpötilaa säädetään noista pyöritettävistä, mutta millä tavalla ajattelit valita, tuleeko vesi hanasta vai suihkusta? Sehän tässä oli ongelma.

   Lainaa

  11. Tulos: +76 (78 ääntä)
   Opiskellaja: Meikän vanhassa kämpässä oli samanlainen suihku eikä ollut ihan yksi kaveri vaan järjestäen kaikki pulassa sen kanssa. Suihkun saa päälle vetämällä alaspäin tuosta, mistä vesi tulee, mutta se on erittäin epäintuitiivista. Varsinkin kun kyseinen osa ei edes näytä liikkuvalta
   Olin kerran majapaikassa missä oli samanlainen systeemi mitä en vaan hoksannut, niin ekan kerran pesin itteni vaan hanan alla 😂😂

   Lainaa

  12. Tulos: +96 (104 ääntä)
   Meidän tuommoisessa suihkussa toista rullaa ylöspäin kääntämällä tulee suihkusta vettä ja alaspäin kääntämällä hanasta.. Mutta siinä on kyllä merkinnät mistäkin rullasta tapahtuu.

   Lainaa

  13. Marjaisa krokotiili 8.6.2021 8:26
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   Takimmaisempi seuraeläin: Se nyt on aika itsestään selvää, että voimakkuutta ja lämpötilaa säädetään noista pyöritettävistä, mutta millä tavalla ajattelit valita, tuleeko vesi hanasta vai suihkusta? Sehän tässä oli ongelma.
   Kuntosalilla jossa käyn on vähän saman näkönen suihku. Keskiasennossa hana on kiinni, ja pyörittämällä jompaan kumpaan suuntaan saat joko vettä hanasta tai suihkusta. Voimakkuutta säädetään samalla.

   Lainaa

  14. Kekseliäs mandariini 8.6.2021 8:42
   Tulos: -45 (71 ääntä)
   Eh: Veikkaan, että kuitin jättäjä ei välittänyt paskaakaan koko kuitista sen jälkeen kun itse tarkisti paljonko rahaa on.
   Se on toinen vaihtoehto. Minä veikkaan ensimmäistä. Tunnen aika monta ihmistä, joka on kertonut tehneensä niin, mutta en tunne (tietääkseni) ketään, joka säilyttelisi tuollaisia summia korttitilillään, josta ne todennäköisemmin saadaan varastettua enkä tunne ketään, joka ottaisi kuitin automaatista, jos ei sitä tarvitse, vaan katsovat summan silloin vain ruudulta. Toivon ainakin, ettei ihmisillä ole niin kauhea pakko mielle tuhota luontoa ja tulostella turhia papereita vain heittääkseen ne maahan tai jonkun toisen siivottavaksi, että viitsisivät tehdä sitä ilman minkäänlaista syvempää motiivia. Tai sitten ajattelen ihmisistä liian hyvää.

   Lainaa

  15. Viehättävä lihapiirakka 8.6.2021 9:03
   Tulos: +11 (81 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Se on toinen vaihtoehto. Minä veikkaan ensimmäistä. Tunnen aika monta ihmistä, joka on kertonut tehneensä niin, mutta en tunne (tietääkseni) ketään, joka säilyttelisi tuollaisia summia korttitilillään, josta ne todennäköisemmin saadaan varastettua enkä tunne ketään, joka ottaisi kuitin automaatista, [...]
   Missä tuntemasi ihmiset sitten säilyttelevät rahojaan jos ei pankkitilillä? Patjan alla?

   Lainaa

  16. Tulos: +59 (75 ääntä)
   Viehättävä lihapiirakka: Missä tuntemasi ihmiset sitten säilyttelevät rahojaan jos ei pankkitilillä? Patjan alla?
   Tarkoitti varmaan, että ei käyttötilillä. Kai sitä tuollaiset summat kannattaisi jo johonkin rahastoon laittaa, että kerryttäisi lisää.

   Lainaa

  17. Laikukas kana 8.6.2021 9:13
   Tulos: -45 (79 ääntä)
   Eh: Veikkaan, että kuitin jättäjä ei välittänyt paskaakaan koko kuitista sen jälkeen kun itse tarkisti paljonko rahaa on.
   Veikkaan tätä.
   Itellä käyttötilillä vaihtelee 15 - 105 tuhannen euron verran, sitä mukaa kun palkkaa sinne kertyy. Sitten kun satanen on täynnä viimeistään vaivautuu taas jonnekin sijoittamaan ja sama sykli alkaa taas alusta. 

   Lainaa

  18. Kone unohti 8.6.2021 9:20
   Tulos: +74 (80 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Se on toinen vaihtoehto. Minä veikkaan ensimmäistä. Tunnen aika monta ihmistä, joka on kertonut tehneensä niin, mutta en tunne (tietääkseni) ketään, joka säilyttelisi tuollaisia summia korttitilillään, josta ne todennäköisemmin saadaan varastettua enkä tunne ketään, joka ottaisi kuitin automaatista, [...]

   En muista enää, onko näin, mutta S-pankki ainakin joskus otti pienen veloituksen siitä, että katsoi saldoa pankkiautomaatilta. Tämän pystyi ohittamaan tulostamalla tilitiedot kuitille. Se voi hyvin olla laina, tai auton myynti, tai mitä ikinä muutakaan, mitä on odotellut tilille saapuvaksi, 70 € nosto testinä. Vaihtoehtoisesti tyypillä vain on ton verran rahaa, ja kuitti tuli printattua ajatuksissaan. Myöskin, jos ikinä on tullut minkäänlaista ongelmaa noston kanssa (entisen puoli-isän rahat tuhoutuivat täysin ulos tullessaan mekaanisen vian vuoksi), kuitin otto voi olla aika vaistomainen asia.

   Onko mikään edellä mainituista se, mitä tapahtui? Hell if I know. Mutta on suurinpiirtein miljoona parempaa, todennäköisempää mahdollisuutta, kuin "hähää, mäpä printtaan ja rytistän mun saldon kuitille siltä varalta, että joku köyhä sattuisi huomaamaan sen kaikken muiden roskien joukosta."

   Lainaa

  19. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Suihku oli itse asiassa siitä epätavallinen että jos halusi vettä siitä käsiosasta, piti kääntää tuo alahana sivulle. Niin kauan kuin se osoittaa eteenpäin, vesi tulee vain siitä. Ei minullakaan olisi tullut mieleen kun olen tottunut erilliseen "vipuun" mistä käännellään että vesi tulee sieltä mistä haluaa

   Lainaa

  20. Hyöttämätön Malteinen 8.6.2021 9:29
   Tulos: +18 (44 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Se on toinen vaihtoehto. Minä veikkaan ensimmäistä. Tunnen aika monta ihmistä, joka on kertonut tehneensä niin, mutta en tunne (tietääkseni) ketään, joka säilyttelisi tuollaisia summia korttitilillään, josta ne todennäköisemmin saadaan varastettua enkä tunne ketään, joka ottaisi kuitin automaatista, [...]
   Säilytän itse n. 20ke käyttötilillä ihan vain, jos tulee yllättäviä kuluja. 
   Se menee yllättävän nopeasti jos joutuu mitään tekemään millekkään vuokrakiinteistölle.

   Lainaa

  21. Katsottava seppä 8.6.2021 9:34
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Se on toinen vaihtoehto. Minä veikkaan ensimmäistä. Tunnen aika monta ihmistä, joka on kertonut tehneensä niin, mutta en tunne (tietääkseni) ketään, joka säilyttelisi tuollaisia summia korttitilillään, josta ne todennäköisemmin saadaan varastettua enkä tunne ketään, joka ottaisi kuitin automaatista, [...]
   Itse tunnen parikin eläkeläistä, jotka käyttävät mieluummin käteistä kuin korttia, katsovat mieluummin tilin saldon paperilta kuin näytöltä eivätkä jaksa miettiä mitään sijoitusratkaisuja. Omistusasunto on maksettu jo ajat sitten ja lapsiakaan ei tarvitse taloudellisesti tukea, eläke on suomalaisen keskipalkan luokkaa ja matkustelu tai muut kalliit harrastukset eivät kiinnosta. Siinä on äkkiä käyttötilillä enemmänkin kuin tuo summa, ja saldokuitteja tulee tulosteltua usein.

   Lainaa

  22. Tulos: +35 (53 ääntä)
   Hellu: Tarkoitti varmaan, että ei käyttötilillä. Kai sitä tuollaiset summat kannattaisi jo johonkin rahastoon laittaa, että kerryttäisi lisää.
   Pankit ovat onnistuneet jotenkin maagisesti luomaan ihmisille käsityksen, että rahat kannattaisi aina laittaa rahastoon. Eivät ne rahat siellä mitenkään varmasti lisäänny. Toki rahastot ovat nousseet ihan kivasti viime ajat kun olemme eläneet nousukautta, mutta aivan yhtä hyvin niiden arvo voi laskeakin.
   Ilmeisesti jonkinlaisesta kultakalan muistista on kyse, koska kukaan ei tunnu muistavan, että suurin osa rahastoista laski kuin lehmän häntä vuoden 2008 tienoilla. Omat rahastoni puolittivat arvonsa. Silti sain pankilta käyriä joiden perusteella sijoitukseni olivat nousseet. Sääli vain heille, että olin toki itsekin pitänyt kirjaa rahastoon menneistä varoistani ja aikalailla puolet oli jäljellä. Pankki oli vain nimennyt rahastot uudelleen niiden ollessa alhaisimmillaan ja niiden arvo oli noussut tämän uudelleen nimeämisen jälkeen.
   Pankille rahastot ovat toki kultakaivos sillä palvelumaksuja saa ottaa moninkertaisesti ja todennäköisesti voi suhteellisen vapaasti keinotella omaksi hyödykseen asiakkaiden rahoilla.

   Lainaa

  23. Möhlä oppilas 8.6.2021 9:45
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Zekko: Pankit ovat onnistuneet jotenkin maagisesti luomaan ihmisille käsityksen, että rahat kannattaisi aina laittaa rahastoon. Eivät ne rahat siellä mitenkään varmasti lisäänny. Toki rahastot ovat nousseet ihan kivasti viime ajat kun olemme eläneet nousukautta, mutta aivan yhtä hyvin niiden arvo voi [...]
   Toisaalta maaginen käsitys sekin on että minkään valuutan arvo olisi vakio. Tai että edes inflaatiotilastot antaisi siitä täsmällistä kuvaa, kun eri hyödykkeiden hinnat kehittyy eri tavoilla.

   Lainaa

  24. Hinnakas piikkisika 8.6.2021 9:49
   Tulos: +9 (71 ääntä)
   Pidin itteäni matalatuloisena köyhänä duunarina mutta nyt selviski että oonki varakas, lähes kroisos, kun on yli 10k€ tilillä. Vau!

   Lainaa

  25. Talvehtiva kolibri 8.6.2021 9:49
   Tulos: -68 (82 ääntä)
   Kuka idiootti pitää 17 tonnia tilillä? Pistäs ne osakkeisiin niin sais jotain tuottoa.

   Lainaa

  26. Tulos: -49 (107 ääntä)
   Huomaa taas miten eri tavoin voi elämänsä hoitaa jos jonkun mielestä kolmen kuukauden bruttopalkka tilillä tekee ihmisestä "kroisoksen".

   Lainaa

  27. Rutiköyhä kolibri 8.6.2021 10:07
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Piupali: Meidän tuommoisessa suihkussa toista rullaa ylöspäin kääntämällä tulee suihkusta vettä ja alaspäin kääntämällä hanasta.. Mutta siinä on kyllä merkinnät mistäkin rullasta tapahtuu.
   Kerran tuollaiseen mysteerihanaan törmänneenä, siinä ei toiminut tämäkään. Ylöspäin käännettynä hana sammui ääriasennossa. Siinä oli just tommonen musta "liipaisin" kun kuvasta näkyy, mutta sitä siirtämälläkään ei kääntynyt ylöspäin. Oletin sitten että kyseinen toiminto on rikki. Feissarimokista taas oppii, ehkä seuraavalla kerralla Leppävaaran Forenomilla majoittuessa muistan nykäistä hanan suutinta alaspäin, vaikka se ei näyttänyt millään tavalla liikkuvalta osalta.

   Lainaa

  28. Katuvaloton apina 8.6.2021 10:09
   Tulos: +86 (88 ääntä)
   Meillä kävi kerran mieheni tuttava yökylässä jolloin työmatkalla, ettei tarvinnut hotellissa nukkua. Hän oli sellainen ”menepäs tyttö keittämään kahvia kun me miehet puhutaan asiaa” -tyyppinen ihminen. Oli menossa illalla suihkuun, ja sanoin hänelle että meillä on vähän erilainen se suihku kuin tavalliset, että voin näyttää mistä se vesi tulee, eli miten se vaihdetaan hanasta suihkupäähän. Mies nauroi räkäisesti, että ei todellakaan tarvitse hänelle näyttää miten suihku toimii, on tässä suihkuteltu maailman sivu. 5 minuuttia meni suljetun oven takana, sitten tuli todella nolona ulos, ja sanoi että voitko sittenkin tulla näyttämään. Olin kauhean asiallinen ja hyvää emäntää, mutta sisäisesti nauroin vedet silmissä. Jos ei ole ennen käyttänyt tuollaista missä itse hana osaa pitää liikuttaa, saadakseen veden suihkuun, niin ei sitä voi kyllä mistään arvata. Se ei edes näytä liikkuvalta osalta.

   Lainaa

  29. Tulos: -56 (60 ääntä)
   Jo on kumma kun mikään ihan normaali kommentti ei mene täällä läpi. Kommentoin lyhyellä tarinalla isästäni ja siitä miksi hän jättää kuitin roikkumaan. Sensuuriin meni. Toiseenkin postaukseen kommentoin neutraalisti. Sensuuriin meni. Paitsi tämä tietysti menee läpi koska syyt.

   Lainaa

  30. Kiinnitetty hyeena 8.6.2021 10:39
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Miu: Jo on kumma kun mikään ihan normaali kommentti ei mene täällä läpi. Kommentoin lyhyellä tarinalla isästäni ja siitä miksi hän jättää kuitin roikkumaan. Sensuuriin meni. Toiseenkin postaukseen kommentoin neutraalisti. Sensuuriin meni. Paitsi tämä tietysti menee läpi koska syyt.
   Paitsi että ne näkyy kaikki.

   Lainaa

  31. Tulos: +78 (80 ääntä)
   Talvehtiva kolibri: Kuka idiootti pitää 17 tonnia tilillä? Pistäs ne osakkeisiin niin sais jotain tuottoa.
   Mitä, jos henkilöllä onkin jo muutama milli sijoitettuna ja nämä ovat vain hiluja?

   Lainaa

  32. Pysäyttävä omena 8.6.2021 10:48
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Amy: Suihku oli itse asiassa siitä epätavallinen että jos halusi vettä siitä käsiosasta, piti kääntää tuo alahana sivulle. Niin kauan kuin se osoittaa eteenpäin, vesi tulee vain siitä. Ei minullakaan olisi tullut mieleen kun olen tottunut erilliseen "vipuun" mistä käännellään että vesi tulee sieltä mistä haluaa
   Vanhemmilla on myös tuollainen suihku ja ei todellakaan ole mitenkään loogisesti toimiva. Ei kovin helpolla tule mieleen kääntää tuota hanaa oikealle sivulle jotta vesi alkaisi tulla suihkusta.

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (32 ääntä)
   Olihan tuo aikanaan kiva opiskelijana kun tilille napsahti 37000 perintöä. Harmi että olin silloin idiootti ja käytin sen vähitellen pois seuraavan neljän vuoden aikana opintolainojen ja muiden pois maksun jälkeen, enkä sijoittanut euroakaan. Jälkeenpäin on kaduttanut pahasti että jätin sen lojumaan käyttötilille.

   Lainaa

  34. Kekseliäs mandariini 8.6.2021 13:27
   Tulos: -19 (47 ääntä)
   Hyvä on, olette varmaan oikeassa, minä yliarvion ihmisten järkevyyden. Elin jotenkin siinä kuvitelmassa, että ihmiset eivät haluaisi altistaa itseään ryöstöjen ja varkauksien kohteeksi, eivätkä jättäisi sen takia isoja summia korttitililleen ja vielä kaiken lisäksi toisten näkyville. Pidin itsestään selvänä, että ihmiset, joilla on rahaa, osaa pitää siitä huolta. Ilmeisesti näin ei ole, kun niin moni teistä näyttää varsin huolettomasti säilyttelevän rahojaan korttitilillä, josta ne katoavat helposti, jos kortti katoaa, varastetaan, skannataan tai sen tiedot joutuvat muuten rikollisiin käsiin vaikka jonkin korttimaksun yhteydessä. Myös mahdollisessa "rahat tai henki" -tilanteessa olisin tyytyväinen, jos voisin vaihtoehtona hengestäni antaa vain korttitilini sisällön, en kaikkia rahojani. Tämän ketjun mukaan vanhuksilla taitaa olla tuo tapana. Se on erityisen harmi, koska he ovat taatusti nuorempia herkempiä joutumaan ryöstön kohteeksi. Itse siirrän joka kuukausi tilin tullessa ylimääräiset rahat toiselle tilille. Osa on osakkeissa, osa muissa sijoituksissa, mutta osa on vain toisella tilillä, mistä ne saa alle minuutissa käyttöön, jos tulee tarvetta isommille hankinnoille. Mutta minä en olekaan miljonääri, jolle ehkä tuollaisella summalla ei ole mitään väliä. Aika moni ei ole. Toisaalta minulta ei mene yöunet eikä harmita kohtuuttomasti, jos käyttötilini tyhjennettäisiinkin. Saisi silti laskuni maksettua ja ruokaa pöytään ja kaiken muunkin tarvittavan. Minulle tuo siis huomattavaa mielenrauhaa, että tiedän suurimman osan rahoistani olevan turvassa. Ehkä jotkut tykkäävät jännittävämmästä elämästä? Lisäksi kuvittelin, ettei olisi näin paljon ihmisiä, jotka jättävät roskia lojumaan ympäriinsä toisten siivottavaksi, ja ne harvat, jotka jättävät, ovat puliukkoja tai pikkukakaroita tms. Mutta ilmeisesti olin siinäkin väärässä ja ympärillä olevat roskat voivat olla kenen tahansa menestyneen ja muuten fiksun ihmisen jäljiltä.

   Lainaa

  35. Apea lintu 8.6.2021 13:44
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Amy: Suihku oli itse asiassa siitä epätavallinen että jos halusi vettä siitä käsiosasta, piti kääntää tuo alahana sivulle. Niin kauan kuin se osoittaa eteenpäin, vesi tulee vain siitä. Ei minullakaan olisi tullut mieleen kun olen tottunut erilliseen "vipuun" mistä käännellään että vesi tulee sieltä mistä haluaa
   Juuri tämä. Itse sain samanlaisen hanasysteemin vuosi sitten vanhan tilalle. Ekana iltana peseydyin istumalla hanan alla, kun en keksinyt, miten suihku menee päälle. Seuraavana päivänä olin jo viisaampi, koska olin kysynyt facessa kavereilta, miten se toimii :D

   Lainaa

  36. Pakastettu appelsiini 8.6.2021 13:52
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Mimmi: Näyttäisi kyllä ihan perinteiseltä suihkulta, jossa toisesta pyöritettävästä säädetään voimakkuutta ja toisesta lämpötilaa.
   Onko sellainen suihku perinteinen? En oo koskaan nähnyt saati sitten käyttänyt. :D

   Lainaa

  37. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Miu: Omalla lähes 80-vuotiaalla isälläni on tapana valita automaatilla että ottaa kuitin ja jättää sen roikkumaan koska jonkun oudon logiikan mukaan pitää se kuitti ottaa vaikka sitä ei edes haluta, ja sitten se jätetään. Ja tilillä lepää mökin myynnistä saadut rahat.  Mitään järkevää selitystä isäni ei [...]
   Hui. Pyydäthän isääsi olemaan jatkossa varovaisempi!

   Lainaa

  38. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Möhlä oppilas: Toisaalta maaginen käsitys sekin on että minkään valuutan arvo olisi vakio. Tai että edes inflaatiotilastot antaisi siitä täsmällistä kuvaa, kun eri hyödykkeiden hinnat kehittyy eri tavoilla.
   En tiedä, miten tämä liittyi kommenttiini johon se oli vastauksena. Sanomasi lienee jossain todellisuudessa totta, mutta mitään niin kummallista ei ole minun elämäni aikana tapahtunut millään markkinoilla, että sijoituksien arvon puolittuminen tarkoittaisi tosiasiassa niiden arvon nousua. Kenties pankki yrittää näin valheellisella tilastoinnillaan väittää, mutta totuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

   Lainaa

  39. jukkapalmu 8.6.2021 16:53
   Tulos: 0 (44 ääntä)
   Eikai tuo 17000 ole sen kummempi rahasumma jos on aikuinen eikä hölmöile missään veikkauksen sivuilla tai polta tupakkaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Iso Hoo: Huomaa taas miten eri tavoin voi elämänsä hoitaa jos jonkun mielestä kolmen kuukauden bruttopalkka tilillä tekee ihmisestä "kroisoksen".
   Huomaa miten eri maailmoissa sitä toiset elääkään, kun ikinä ei ole edes tarjottu työtä, jossa olisi voinut vuodessa tuota summaa juuri enempää tienata. Ja sitten kun on menojakin, jotka pitävät huolen ettei koko summa pysy tilillä.

   Lainaa

  41. Tulos: +6 (40 ääntä)
   Mitä ihmettä. Todellako ihmiset on sitä mieltä, että 17k on mieletön summa ja jos tilillä on sen verran rahaa, niin sen on oltava koko omaisuus ja nyt kannattaisi alkaa sijoittamaan? Kenties tällä henkilöllä on sijoituksensa ihan kunnossa. Minä en ainakaan jaksaisi jatkuvasti pelata säästö- ja käyttötilin välillä vaan pidän käyttötilillä sen verran rahaa ettei tarvitse kokoajan siirrellä vaikka tulisi jotain isompaakin. On noita kuitteja kai ennenkin nähty automaateista roikkuvan, mutta heti on ihmiset kauhuissaan kun tuollainen miljonääri on kuittinsa jättänyt siihen oikein esitelläkseen tätä poikkeuksellista omaisuuttaan.

   Lainaa

  42. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Vanhuksilla on myös yleensä koko omaisuutensa yhdellä tilillä elleivät pidä niitä jossain piirongin laatikossa käteisenä.

   Lainaa

  43. Typerä nimikone 8.6.2021 17:52
   Tulos: -16 (18 ääntä)
   Takimmaisempi seuraeläin: Se nyt on aika itsestään selvää, että voimakkuutta ja lämpötilaa säädetään noista pyöritettävistä, mutta millä tavalla ajattelit valita, tuleeko vesi hanasta vai suihkusta? Sehän tässä oli ongelma.
   Vasemmanpuoleistesta nupista kun kääntää seinään päin niin vesi tulee suihkusta. Kun taas kääntää itseensä päin niin vesi tulee hanasta.

   Lainaa

  44. Obeesi kärpänen 8.6.2021 17:57
   Tulos: +17 (39 ääntä)
   Erikoista että monista tuo summa tuntuu järjettömältä pitää tilillä. Ootteko ikinä ajatelleet, että on hyvä olla muutaman kuukauden puskuri ihan likvidinä eikä joissain osakkeissa yms. Ihan järkevä summa alle 20ke minusta tilillä pidettäväksi 🤔

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (27 ääntä)
   17000€ tekee kroisoksen? Ok...kaikki on niin suhteellista.

   Lainaa

  46. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Obeesi kärpänen: Erikoista että monista tuo summa tuntuu järjettömältä pitää tilillä. Ootteko ikinä ajatelleet, että on hyvä olla muutaman kuukauden puskuri ihan likvidinä eikä joissain osakkeissa yms. Ihan järkevä summa alle 20ke minusta tilillä pidettäväksi 🤔
   Voi olla myös toinen tili, jonne ei ole korttia. Tarvittaessa sitten tekee siirron tililtä toiselle vaikka siinä kaupan kassajonossa. Ootko ikinä ajatellut.

   Lainaa

  47. Tiedoton alligaattori 8.6.2021 18:47
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Tips: Voi olla myös toinen tili, jonne ei ole korttia. Tarvittaessa sitten tekee siirron tililtä toiselle vaikka siinä kaupan kassajonossa. Ootko ikinä ajatellut.
   Nää on näitä juttuja, että mikä yhdelle tuntuu pelottavan suurelta summalta pitää käyttötilillä, on toiselle yksi hailee. Pankki on loppujen lopuksi kuitenkin vastuussa, jos rahat viedään luvattomasti tililtä.

   Lainaa

  48. Vasen maahinen 8.6.2021 19:01
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Hyvä on, olette varmaan oikeassa, minä yliarvion ihmisten järkevyyden. Elin jotenkin siinä kuvitelmassa, että ihmiset eivät haluaisi altistaa itseään ryöstöjen ja varkauksien kohteeksi, eivätkä jättäisi sen takia isoja summia korttitililleen ja vielä kaiken lisäksi toisten näkyville. Pidin itsestään [...]
     Ehkä meni hiukan liioitteluksi nämä ääripäät? Pyrin itsekin pitämään käyttötilillä vain sen mitä käytän (eli asuntolainan jälkeen satasia) muu menee vähintäänkin säästötilille (omaltani saa nostaa neljä kertaa vuodessa, ja olen sen verran optimistinen, etten usko että eläinlääkärinlaskuja tms budjetinkaatajia sen useammin tulee. Jos tulisi, myydään osakkeita. Itselläni tosin on perhettä, lemmikkejä, ja freelancerin eläketilanne, joten säästän pakosta enkä raharikkauttani). 
     Mutta on aika epätodennäköistä, että joku jättäisi tahallaan kuitin automaattiin kettuillakseen. Luultavammin jostain syystä tilillä oli rahaa jota ei vielä ollut tullut siirrettyä järkevämpään paikkaan -itsekin olen joskus saanut perintöä -ja kuitti nyt sen kerran unohtui ottaa mukaan. Asiat ovat useammin "hups" kuin kauhea salaliitto.

   Lainaa

  49. Obeesi kärpänen 8.6.2021 19:26
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Tips: Voi olla myös toinen tili, jonne ei ole korttia. Tarvittaessa sitten tekee siirron tililtä toiselle vaikka siinä kaupan kassajonossa. Ootko ikinä ajatellut.
   No mutta pointti oli, että monien mielestä nuo rahat pitäisi tunkea rahastoihin tms. Mun mielestä on ihan järkevää, että on myös helposti käytettävissä jonkin verran puskuria. 17ke ei nyt ole ihan hirveästi jos siitä ottaa esim. Asuntolainan lyhennykset, ruoat, vastikkeet jne. Muutaman kuukauden.

   Lainaa

  50. Typistetty varis 8.6.2021 19:45
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Tiedoton alligaattori: Nää on näitä juttuja, että mikä yhdelle tuntuu pelottavan suurelta summalta pitää käyttötilillä, on toiselle yksi hailee. Pankki on loppujen lopuksi kuitenkin vastuussa, jos rahat viedään luvattomasti tililtä.
   no en tiedä pelottavalta, mutta nuo kortti/käyttötilit on nykyisin 0-korolla (tai lähes). Toisenlaisille tileille maksetaan korkoa (ei tosin mitenkään ihmeellisen paljon). Mutta jos ei rahan kiinnosta niin sitten ei kiinnosta

   Lainaa

  51. Tulos: -24 (32 ääntä)
   Nimi: Huomaa miten eri maailmoissa sitä toiset elääkään, kun ikinä ei ole edes tarjottu työtä, jossa olisi voinut vuodessa tuota summaa juuri enempää tienata. Ja sitten kun on menojakin, jotka pitävät huolen ettei koko summa pysy tilillä.
   Pääasiassa menot on kuitenkin täysin oma valinta. Hyvin harvalla ne on jonkun toisen aiheuttamia (Niitäkin on, mutta prosentuaalisesti aivan todella vähän.)
   Ymmärrän, alkuperäinen kommentti oli täysin toisesta maailmasta tuloineen, mutta idea oli aivan oikea, tuloista riippumatta.
   Itsekin tienaan bruttona alle 2000€/kk ja nettona siitä jää sen 1500€ käteen. Siitä sitten asumiset, ruoat, autokulut, ymsyms ja hups heikkaa, on vielä sen 700 _vähintään_ jäljellä. 
   Siitä kun sijoittelee, säästelee ja elelee fiksusti, ei vaadita montaa hetkeä, että tilillä on tuo hurjan suuri 17k
   Jos tienaat vähemmän, niin tuossa on silti paljon pelivaraa. Ja jos olet työtön, et välttämättä saa säästöön, mutta ei kuulukkaan. Minulle ainakin riittää maksaa joka kuukausi 500€ tämän yhteiskunnan ylläpitämiseen. Hoitoalalla 40h viikkoa tuskissaan painaa, niin voisin jopa sanoa että vi.. harmittaa turhaan työttömänä norkoilevat. Sairaudet sitten erikseen.²

   Lainaa

  52. Siivoton tonttu 8.6.2021 21:09
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Mimmi: Näyttäisi kyllä ihan perinteiseltä suihkulta, jossa toisesta pyöritettävästä säädetään voimakkuutta ja toisesta lämpötilaa.
   Joissain tarvitaan lisäksi vielä kolmatta vipua. Hana käännetään sivuun, jolloin vesi tulee suihkusta, eikä hanasta.

   Lainaa

  53. Sitkeä maahinen 8.6.2021 22:36
   Tulos: +10 (46 ääntä)
   jukkapalmu: Eikai tuo 17000 ole sen kummempi rahasumma jos on aikuinen eikä hölmöile missään veikkauksen sivuilla tai polta tupakkaa.
   Helvetti kun pistää vihaksi nää teidän rikkaiden kommentit. Miten pihalla olette.

   Lainaa

  54. Taidoton seppä 8.6.2021 23:16
   Tulos: -1 (25 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Helvetti kun pistää vihaksi nää teidän rikkaiden kommentit. Miten pihalla olette.
   Ei tarvitse olla rikas eikä pihalla, että voi säästää. Hyvä työ riittää. Sen ymmärrän, ettei köyhä pysty, kun kaikki raha menee elämiseen. 

   Lainaa

  55. Riskaabeli raadonsyöjä 9.6.2021 2:05
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Nimi: Huomaa miten eri maailmoissa sitä toiset elääkään, kun ikinä ei ole edes tarjottu työtä, jossa olisi voinut vuodessa tuota summaa juuri enempää tienata. Ja sitten kun on menojakin, jotka pitävät huolen ettei koko summa pysy tilillä.
   Tämä!!!

   Lainaa

  56. Puhdas mango 9.6.2021 7:02
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Obeesi kärpänen: Erikoista että monista tuo summa tuntuu järjettömältä pitää tilillä. Ootteko ikinä ajatelleet, että on hyvä olla muutaman kuukauden puskuri ihan likvidinä eikä joissain osakkeissa yms. Ihan järkevä summa alle 20ke minusta tilillä pidettäväksi 🤔
   Tule näyttämään kädestä pitäen miten se muutaman kuukauden puskuri sinne kerätään. Vietetäänkö puoli vuotta kuolleena palkan juostessa vai?

   Lainaa

  57. Laskelmoiva hyttynen 9.6.2021 8:36
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Me eri alojen freelancerit pidämme kyllä tuollaisia rahoja ihan käyttötilillä, koska ne ovat tosiaankin päivittäistä käyttöä varten. Palkkaa tai apurahaa ei todellakaan tule kuukausittain, vaan lähinnä joskus ja jouluna, ja se on sitten kerralla usein keskimääräisen kuukausipalkan verran, vaikka se ei aina yhtä monelle kuukaudelle siinä suuruudessa riitäkään. Sillä sitten maksetaan vessapaperi ja tarjousjauheliha, kuopuksen soittotunnit ja esikoisen lukiokirjat, ruukkumulta kesäkukille ja kirjaston sakot. Nämä rahat eivät todellakaan riitä mihinkään sijoituksiin, niillä pitää elättää perhe. Siksi niitä ei myöskään siirrellä millekään muille tileille, tai no, korkeintaan asuntolainan maksuun on se eri tili. Joka tapauksessa tuollainen rahasumma hupenee kyllä nopeasti ihan tavalliseen, jopa melko ankeaan lapsiperhearkeen, ja suurin sijoitus on usein S-marketin ilta-alen ruoat, joita kerralla ostaa pakkasen täyteen. Roskaaminen toki on ihan turhaa, mutta aika pieni riski on kyllä kuitin takia joutua ryöstetyksi. Takeena sille varmaankin on ihan se, ettei sellaisista ryöstöistä uutisoida juuri koskaan, enkä äkkiseltään olisi kuullut edes urbaaneja legendoja aiheesta.

   Lainaa

  58. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Minä oon kutsumusammatissa ja unelma-alallani ja täs duunis ei kyl koko vuoden bruttokaan ole 17k (vuodesta riippuen 10-15k on keskiarvo). En silti koe itseäni köyhäksi, koska asun paikassa jossa tulen toimeen palkallani ja olen onnellinen työssäni.

   Lainaa

  59. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Moni täällä hämmästelee kuinka varakkaita (kroisoksia) tai varattomia (asiansa huonosti hoitaneita) ihmisiä sitä onkaan olemassa. Ja minä hämmästelen sitä kuinka omissa pikku piireissään erilaiset ihmisryhmät elävätkään, kun tällainen asia on noinkin suuri ihmetyksenaihe. Jos tienaa edes jotenkuten ja ei ole sattunut eteen suuria sairastumisia, elämänhallinnan ongelmia tai muita vastoinkäymisiä, on tosiaan varsin helppoa säästää ja "olla fiksu". Tämä ei kuitenkaan usein ole kuin onnekkaita sattumia, jos tarpeeksi tarkkaan huomaa miettiä. Huonoon hetkeen osunut onnettomuus ja useampikin peräjälkeen voi osua kenelle vain. Hyvä kuitenkin ettei kaikille osu, vaikka se epäreilua onkin. Jos kaikki olisivat yhtä lailla elämän ruhjomia, vieläpä yhta aikaa, ei olisi toimivia yksilöitä yhteiskuntaa pyörittämässä. Jos siinä pyörittäessä tarvitsee omanarvontuntoa jaksaakseen pyörittää niin se ei ole ollenkaan väärin. Mutta toisten halveksuminen ei ole puolin tai toisin rakentavaa. Itse olen kasvanut enimmäkseen pieni/keskituloisessa ympäristössä ja elänyt vuosikausia suoranaisessa "köyhyydessä" eli kk-tulot alle tonnin ja lapsia. Köyhäksi en ole itseani koskaan tuntenut, kun taas rikkain hyvin tuntemani ihminen, lottovoittaja, on ollut myös onnettomin. Kateus, kauna tai vihamielisyys niitä kohtaan, joilla vaikuttaa olevan enemmän, ei todellakaan ole tarpeen eikä järkevää. Kuten näistä kommenteistakin huomaa, enemmän ei yleensä tunnu yhtään enemmältä, kun siihen tottuu. Köyhänä pienikin lahja on suuri, pieni nautinto luksusta tavalla, jollaista rikas ei ehkä voi ostaa millään summalla.

   Lainaa

  60. Raivoraitis kauris 9.6.2021 11:56
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Obeesi kärpänen: Erikoista että monista tuo summa tuntuu järjettömältä pitää tilillä. Ootteko ikinä ajatelleet, että on hyvä olla muutaman kuukauden puskuri ihan likvidinä eikä joissain osakkeissa yms. Ihan järkevä summa alle 20ke minusta tilillä pidettäväksi 🤔
   Muutaman kuukauden palkka on minulle ja monelle muulle alle 6000 €… 🤷🏻‍♀️

   Lainaa

  61. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Tuossa kuittikuvassahan on tehty 90 euron nosto eikä käyty "tarkistamassa saldoa". Ehkä kuittia ei ollut tarkoitus ottaa ja rahojen jälkeen se unohtui? Kortteihin saa myös nostorajoja, jolloin 17 000 euroa voi pitää ihan turvallisesti tilillä vaikka kortti varastettaisiinkin. Suosittelen ihan kaikille.

   Lainaa

  62. Tulos: -5 (25 ääntä)
   Jos 17 k€ käyttötilillä tekee kroisokseksi, niin on kyllä tässä maassa uskomattoman paljon kroisoksia. Ihan normaaliahan se lienee, että käyttötilin saldo seilaa 10-20 k€ välillä. Itse en ainakaan mieluusti kovin paljoa kympin halua pitkäksi aikaa päästää siltä varalta, että tulee jotain yllättäviä menoja esimerkiksi autoon tai taloon liittyen.

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Zekko: Pankit ovat onnistuneet jotenkin maagisesti luomaan ihmisille käsityksen, että rahat kannattaisi aina laittaa rahastoon. Eivät ne rahat siellä mitenkään varmasti lisäänny. Toki rahastot ovat nousseet ihan kivasti viime ajat kun olemme eläneet nousukautta, mutta aivan yhtä hyvin niiden arvo voi [...]
   Rahastoissa sijoitusten arvo on laskenut vain väliaikaisesti kun taas pitkän aikavälin suunta on ollut ylöspäin jo sellainen parisataa vuotta. Tietenkin se voi muuttua juuri nyt mutta sellaista ei oikein ole näkyvissä. Jotta hyvin hajautettu rahastosijoittaminen herkeää kannattamasta, täytyy maailmassa todellakin mennä asiat huonoiksi, eikä sellaista ole tapahtunut. Pääasia on ettei hötkyile ja myy tappiolla. 
   ...Myitkö tappiolla?
   Toisekseen mainitsit pankit kuluineen. Niitä ei tarvitse käyttää. Mitään aktiivisia salkunhoitajia ei tarvitse mihinkään, vaan senkus sijoittaa passiivisiin rahastoihin olemattomilla sivukuluilla niin ei ole mainitsemissasi 2000-luvun alunkaan notkoissa tarvinnut pitkällä aikavälillä pettyä. 

   Lainaa

  64. Oikaistu hamsteri 9.6.2021 16:40
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   PIN: Kerran hotellissa oli suihku, jota en saanut suihkuksi sitten millään. Tais olla just tommonen. Yritin nykiä, käännellä, etsiä nappia josta painaa, soitin videopuhelun miehelle ja mietittiin yhdessä. Ihan ollaan vähintäänkin normaalijärjellä varustettuja ongelmanratkaisukykyisiä ihmisiä, mutta [...]
   Niin istuit mieluummin lattialle peseytymään kuin nöyrryit kysymään asiaa respasta? 🤔

   Lainaa

  65. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Minävain: Pääasiassa menot on kuitenkin täysin oma valinta. Hyvin harvalla ne on jonkun toisen aiheuttamia (Niitäkin on, mutta prosentuaalisesti aivan todella vähän.) Ymmärrän, alkuperäinen kommentti oli täysin toisesta maailmasta tuloineen, mutta idea oli aivan oikea, tuloista riippumatta. Itsekin tienaan [...]
   Siis ne menot on kyllä lähinnä niitä "pakollisia menoja", eli kun ihminen valitsee kuluttavansa rahaa niihin elämän pakollisiin perustarpeisiin, joita on nykyään vaikea ilman rahaa hankkia. Toisilla onnistuu säästäminen niistä huolimatta, toisilla ei, riippuu siitä kuuluisasta kulurakenteesta ja siitä, millaisia yllättäviä menoja itse kullekin tulee eteen (terveisin, minulla oli säästöjä viime vuoden lopussa, nyt on loppuelämänsä lääkityksellä oleva koira ja säästöistä vain muistoja. Toivottavasti se loppuelämä tulee olemaan silti pitkä). 
   Turhaan työttömänä olevat on kyllä jännä ilmaisu, kun työttömiä on aina enemmän kuin avoimia työpaikkoja. Jos vain noin puolelle työttömistä on olemassa määrällisesti työpaikka, niin mitä loppujen pitäisi tehdä, ettei sinua harmittaisi? Sitä paitsi, voit ihan hyvin tehdä kuten he ja jäädä elämään työttömyystuella, kyllä joku heistäkin mieluusti ottaisi sinun paikkasi työelämässä jos vain tarjoittaisiin.
   Te-toimiston sivuilta:
   • "Avoimia työpaikkoja oli helmikuussa yhteensä 160 600, mikä on 3 900 vähemmän kuin vuosi sitten."
   • "Työttömiä työnhakijoita helmikuussa 327 100"
   • https://www.te-palvelut.fi/-/tyottomia-tyonhakijoita-helmikuussa-327-100#:~:text=Avoimien%20työpaikkojen%20määrä%20lisääntyi,900%20vähemmän%20kuin%20vuosi%20sitten.

   Lainaa

  66. Sillaton mäyrä 9.6.2021 17:34
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Hyöttämätön Malteinen: Säilytän itse n. 20ke käyttötilillä ihan vain, jos tulee yllättäviä kuluja. Se menee yllättävän nopeasti jos joutuu mitään tekemään millekkään vuokrakiinteistölle.
   Säästötililtä käyttötilille siirto tapahtuu minuuteissa, ellei jopa sekunneissa, ihan puhelimen avulla. En voi ymmärtää kuka riskeeraisi rahaa käyttötilillä

   Lainaa

  67. Valantehnyt fretti 9.6.2021 17:46
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Banaani: Rahastoissa sijoitusten arvo on laskenut vain väliaikaisesti kun taas pitkän aikavälin suunta on ollut ylöspäin jo sellainen parisataa vuotta.
   Ei oikein jaksaisi paria sataa vuotta odotella.

   Lainaa

  68. Ansku Avulias 9.6.2021 22:13
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Miu: Omalla lähes 80-vuotiaalla isälläni on tapana valita automaatilla että ottaa kuitin ja jättää sen roikkumaan koska jonkun oudon logiikan mukaan pitää se kuitti ottaa vaikka sitä ei edes haluta, ja sitten se jätetään. Ja tilillä lepää mökin myynnistä saadut rahat.  Mitään järkevää selitystä isäni ei [...]
   Saisinko isäsi yhteystiedot yv:llä?

   Lainaa

  69. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Valantehnyt fretti: Ei oikein jaksaisi paria sataa vuotta odotella.
   Niin, vaikkakin siinä ajassa potti olisikin kyllä odottelun arvoinen. Tarkoitin, kuten ehkä tiesitkin, että parin sadan vuoden ajan on ollut niin, että yhden ihmiselämän ajalle mielekkäästi mahtuva sijoittamisjakso on tuottanut ja paljon. Tai mikä kenellekin on paljon, mutta ainakin moninkertaisesti makuuttamiseen verrattuna. Ei jokainen kymmenen vuoden jakso ole tuottanut, mutta ei niitä rahoja ole rahastosta tarkoituskaan ottaa muutaman vuoden välein ulos. Eikä varsinkaan notkahdusten aikaan. Jokaista notkahdusta on seurannut nousu, joka on korjannut notkahduksen ja mennyt siitä yli.

   Lainaa

  70. Suojaton herne 10.6.2021 8:50
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Helvetti kun pistää vihaksi nää teidän rikkaiden kommentit. Miten pihalla olette.
   Ei tarvitse olla rikas. Suomessa ihan tavallisella keskituloisella työssäkäyvällä kertyy helposti tuon verran tilille, mikäli taipumuksena ei ole heti pistää kaikkea menemään. Sitten, jos tuossa summassa olisi ykkönen edessä, voisi ehkä jo hieman pohtia miksi rahat ovat tavallisella käyttötilillä.

   Lainaa

  71. Korvaamaton norsu 10.6.2021 10:14
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mimmi: Näyttäisi kyllä ihan perinteiseltä suihkulta, jossa toisesta pyöritettävästä säädetään voimakkuutta ja toisesta lämpötilaa.
   Ja mistä valitaan juoksuputken sijaan suihku? Lukutaito on harvinainen nykyään.

   Lainaa

  72. Sateeton hyttynen 10.6.2021 10:45
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Mä katsoin että kuitissa lukee 1742 euroa ja mietin että op taitaa tosiaan olla erittäin köyhä jos kutsuu sellaista ihmistä rikkaaksi jolla on alle pari tonnia tilillään.

   Lainaa

  73. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Banaani: Rahastoissa sijoitusten arvo on laskenut vain väliaikaisesti kun taas pitkän aikavälin suunta on ollut ylöspäin jo sellainen parisataa vuotta. Tietenkin se voi muuttua juuri nyt mutta sellaista ei oikein ole näkyvissä. Jotta hyvin hajautettu rahastosijoittaminen herkeää kannattamasta, täytyy [...]
   Hei,
   en myynyt tappiolla ja siellä ne vieläkin lojuvat. Pikkuhiljaa ne ovat jo saavuttaneet 75 %:n arvon ostoarvosta. Enää siis muutama vuosikymmen odotettavaa ja ne ovat jo tasoissa. Sitten vielä ihan hetkonen vain ja ne ovat jo voitolla. Inflaation jos huomioi niin tämä voitolle meno ei tule tapahtumaan minun elinaikanani, mutta ehkä lapsille sitten perinnöksi. Näinhän se on, että malttia vain. Pankin käppyrät toki näyttävät minun olevan jo rutkasti voitolla.
   Mutta ostakoon kukin rahastoja, jos näin tahtoo ja onhan niitä paljon hyviäkin. Itselleni parhaiten tuottoa ovat tuoneet passiiviset korkorahastot, joissa kuten mainitsitkin on myös alhaisimmat hoitokulut. Kuluttomia ne eivät kuitenkaan missäään tapauksessa ole, vaikka hiukan näin vihjasitkin. Työhön nähden (jota niistä ei juuri ole yhtään) niissä on jopa korkeat kulut. Toki minä en ottaisi aktiivisia rahastoja edes ilman kuluja. Ne pankin sijoitusekspertit eivät rahastoihin koskiessaan aiheuta kuin harmia asiakkaille, ohjaten todennäköisesti hyödyn pankille.
   Tarinani pointti oli ennemminkin tuoda esiin pankkien valheellinen markkinointi ja myyntitoiminta. Jotenkin mystisesti ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että pankki on ihan samanlainen tuotteiden myyjä kuin Veikon Kone. Jos et ymmärrä mitä laitetta Veikon Kone yrittää sinulle tuputtaa niin tuskin sitä ostat. Toisin on pankin kanssa.
   Työni kautta näen päivittäin vanhuksia, joilla on pankissa ihan nimetty henkilö, jonka tehtävänä on myydä tälle vanhukselle pankin tuotteita. Nämä vanhukset vain valitettavasti luulevat tämän henkilön olevan joku sijoitusneuvoja joka ajaa vanhuksen etua. Näinhän se ei ole. Vanhuksen tilit on tyhjennetty ja varat heitetty kapitalisaatiosopimuksiin, henkivakuutuksiin ja rahastoihin. Raukoilla ei ole edes välillä ruokaan jätetty varaa. Mutta ei hätää! Ruokaostoksethan voi kätevästi hoitaa pankin joustoluotolla. Kuuskyttonnia lainaa vaan mummolle ja asunto pantiksi. Mummolla on ehkä kurjaa, mutta pankki takoo rahaa oikein urakalla. Sijoitukset eivät ikipäivänä tuota lainan korkojen verran mummelille, mutta ketä kiinnostaa mummo kun finanssiala voi hyvin.
   Mutta ei se tyhmä ole joka pyytää, eikös niin?

   Lainaa

  74. Tervetullut undulaatti 14.6.2021 11:43
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Zekko: Hei, en myynyt tappiolla ja siellä ne vieläkin lojuvat. Pikkuhiljaa ne ovat jo saavuttaneet 75 %:n arvon ostoarvosta. Enää siis muutama vuosikymmen odotettavaa ja ne ovat jo tasoissa. Sitten vielä ihan hetkonen vain ja ne ovat jo voitolla. Inflaation jos huomioi niin tämä voitolle meno ei tule [...]
   Jos sinulle ovat parhaiten tuottaneet passiiviset korkorahastot niin harmi. Silti uskoisin, että passiivinen ETF on ylivoimainen sijoitus.
   Kas näin: Otat lainan tuota huonosti mennyttä sijoitustasi vastaan ja ostat lainarahalla ETF:iä. Kun ETF on kasvanut 43% myyt sekä huonon 70%:n sijoituksesi että ETF:t. Voittoa ei tule, joten veroja ei makseta. (En toki laskenut mukaan lainan kuluja).

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: automaatti, kuitti, kuva, otto, pakkitili, raha, rotat, rotta, saldo, suihku, tili, viima, viina