Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 44

Itkuhälyttimestä kuuluu vieraita ääniä...
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 44

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vessapaperiton avokado 13.5.2021 2:10
   Tulos: +612 (616 ääntä)
   "ai perkele, me ollaan lastenvahteja" aika somaa :D

   Lainaa

  2. Pälli avokado 13.5.2021 7:31
   Tulos: +185 (203 ääntä)
   Taas opin Feissarimokista uutta. En ollut kuullut aiemmin mistään BTS:stä. Googletin sen ja sitten tuli tunne, että missä kiven alla olen elänyt, sillä bändi näytti olevan nyt aika iso ilmiö.

   Lainaa

  3. jukkapalmu 13.5.2021 8:02
   Tulos: -69 (155 ääntä)
   Rekkamies avautuu: LA- tai muita radioita ei käytetä enää kun maansiirtoajossa hiekkakuopilla missä on helppo ohjailla autoja oikeisiin paikkoihin jne. Rekkamiehet ei niitä ole käyttäneet moneen vuoteen. Ei edes Venäläiset niitä käytä. No joskus näkee laitteita autoissa, mutta ei niiden taajuudetkaan osu mitenkään yksiin noiden itkuhälyttimien kanssa minkä kantama on se max 50m. ulkona

   Lainaa

  4. Tulos: +145 (149 ääntä)
   jukkapalmu: Rekkamies avautuu: LA- tai muita radioita ei käytetä enää kun maansiirtoajossa hiekkakuopilla missä on helppo ohjailla autoja oikeisiin paikkoihin jne. Rekkamiehet ei niitä ole käyttäneet moneen vuoteen. Ei edes Venäläiset niitä käytä. No joskus näkee laitteita autoissa, mutta ei niiden [...]
   Jaa. Jännä kun jotkut vaan tietää asioita. 
   Poika syntyi 2006 ja ainakin Seinäjoen tuntumassa kuului monesti ylimääräistä kommunikointia itkuhälyttimistä. Monesti myös jotain venäjää molotettiin rahinan kera. Ei niiden itkuhälyttimien kantama ollut kuin 20-50 metriä, mutta kyllä ihan marketeissa myydään radiopuhelimia joiden kantama on parhaimmillaan kilometrin-parin luokkaa. Aika nopeasti aloin käyttämään itkuhälyttimenä sellaista. Olivat paljon varmatoimisempia. Toki rekoissa ja työkoneissa vanhojen vehkeiden lähetystehot on vielä isompia. 

   Lainaa

  5. Kumea varis 13.5.2021 10:24
   Tulos: +82 (118 ääntä)
   BTS-"moka" oli ihana

   Lainaa

  6. Loskaton riesa 13.5.2021 10:26
   Tulos: +208 (210 ääntä)
   Ensin ihmettelin, mihin 17-vuotias tarvitsee itkuhälytintä, mutta vasta toisella lukukerralla huomasin, että siinä lukikin "nyt 17". Toki ei se itkeminen pahaa tee 17-vuotiaillekaan.

   Lainaa

  7. Hehkuva riikinkukko 13.5.2021 10:28
   Tulos: +223 (227 ääntä)
   Loskaton riesa: Ensin ihmettelin, mihin 17-vuotias tarvitsee itkuhälytintä, mutta vasta toisella lukukerralla huomasin, että siinä lukikin "nyt 17". Toki ei se itkeminen pahaa tee 17-vuotiaillekaan.
   Naurattaa ajatus 17-vuotiaasta, jolla on itkuhälytin huoneessaan, että äiti voi tulla lohduttamaan.

   Lainaa

  8. Hurja hämähäkki 13.5.2021 10:33
   Tulos: +189 (191 ääntä)
   jukkapalmu: Rekkamies avautuu: LA- tai muita radioita ei käytetä enää kun maansiirtoajossa hiekkakuopilla missä on helppo ohjailla autoja oikeisiin paikkoihin jne. Rekkamiehet ei niitä ole käyttäneet moneen vuoteen. Ei edes Venäläiset niitä käytä. No joskus näkee laitteita autoissa, mutta ei niiden [...]
   Kuinka moneen vuoteen? Tuossahan on esim. Mirvan esikoinen jo 17-vuotias, joten itkuhälyttimen käytöstä on toivottavasti jo pidempi aika.

   Lainaa

  9. Lyhempi marsu 13.5.2021 11:45
   Tulos: -17 (53 ääntä)
   Taitaa tämä täällä kommentoinut "rekkamies" olla niitä pullakuskeja jotka ajaa jakeluautolla rekkaparkkiin kuuntelemaan kuskien juttuja. Nyt on tullut pieni väärinymmärrys vaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +82 (90 ääntä)
   Meillä oli töissä radiopuhelimet ja muutaman kerran mokoma unohtui taskuun työpäivän päätteeksi. Havahduin sen jääneen mukaani, kun alkoi kuulua jonkun pitopalvelun keskustelua naulakossa olevista työvaatteista. Kantomatka taisi muistaakseni laitteella olla n. 5 km. Toisella kerralla radiosta alkoi kuulua epämääräistä ”operatiivista” keskustelua. Tyyliin: ”Kohteessa 6. Ensimmäinen suorittaa edestä. Alastuloon valmis.” Mulla ei ole pienintäkään hajua, mikä agenttioperaatio jossain oli päällä, mutta suljin nopeasti vehkeen. Kun eikös poliisien ja muiden rajavartio/viranomaisten taajuudet ole niin kryptattu, ettei sinne nyt mikään tuuritunari voi eksyä? En käsitä, mistä se nappasi keskustelun. Asuin silloin ydinkeskustan tuntumassa ja ei siinä oikein mitään metsästysmaitakaan ole. Polisiilaitos ja paloasema kylläkin kilometrin sisällä. Mutta eihän siviilin ole mahdollista päästä sisään heidän lähetystaajuuksiinsa?

   Lainaa

  11. Tulos: +83 (83 ääntä)
   Sprikles: Meillä oli töissä radiopuhelimet ja muutaman kerran mokoma unohtui taskuun työpäivän päätteeksi. Havahduin sen jääneen mukaani, kun alkoi kuulua jonkun pitopalvelun keskustelua naulakossa olevista työvaatteista. Kantomatka taisi muistaakseni laitteella olla n. 5 km. Toisella kerralla radiosta alkoi [...]
   Laskuvarjohyppääjiä? En tiedä mutta villi veikkaus

   Lainaa

  12. Tulos: +11 (27 ääntä)
   Pälli avokado: Taas opin Feissarimokista uutta. En ollut kuullut aiemmin mistään BTS:stä. Googletin sen ja sitten tuli tunne, että missä kiven alla olen elänyt, sillä bändi näytti olevan nyt aika iso ilmiö.
   Olin kerran menossa baariin ja päätin oikaista kauppakeskus Forumin läpi. Hämmästyin kun kauppakeskus oli ihan täynnä teinejä jonottamassa jotakin. Kysyin lähimmältä teiniltä mitä täällä jonotetaan, ja hän kertoi että Marcus & Martinus on täällä. Oli ensimmäinen kerta kun olin kuullut heistä.

   Lainaa

  13. Kiimainen peräpuikko 13.5.2021 19:44
   Tulos: -40 (86 ääntä)
   Kumea varis: BTS-"moka" oli ihana
   BTS-moka oli "ihana"

   Lainaa

  14. Säädytön lehmä 14.5.2021 0:06
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Sprikles: Meillä oli töissä radiopuhelimet ja muutaman kerran mokoma unohtui taskuun työpäivän päätteeksi. Havahduin sen jääneen mukaani, kun alkoi kuulua jonkun pitopalvelun keskustelua naulakossa olevista työvaatteista. Kantomatka taisi muistaakseni laitteella olla n. 5 km. Toisella kerralla radiosta alkoi [...]
   Juu VIRVE (viranomaisverkko) on suojattu. Ja vähän monipuolisempi muutenkin kuin perus radiopuhelinverkot. Monella turvallisuusalan firmalla on ”julkisia radiopuhelimia”, mutta niissä taas keskustelut ja tiedonvälitys hyvin vähäistä ja ns. rennompaa, jos eksyy ylimääräisiä linjoille.

   Lainaa

  15. Tulos: +42 (44 ääntä)
   töötti: Jaa. Jännä kun jotkut vaan tietää asioita. Poika syntyi 2006 ja ainakin Seinäjoen tuntumassa kuului monesti ylimääräistä kommunikointia itkuhälyttimistä. Monesti myös jotain venäjää molotettiin rahinan kera. Ei niiden itkuhälyttimien kantama ollut kuin 20-50 metriä, mutta kyllä ihan marketeissa [...]
   Rekkamies jukkapalmuhan sanoi, ettei ENÄÄ käytetä. Jos poikasi syntyi vuonna 2006, niin silloinhan niitä saatettiin käyttää. Myöskin mokassa ainakin yksi puhui 17 vuotta sitten syntyneestä lapsestaan, joten sekään ei ole ihan eilen tapahtunut. En tiedä miksi Rekkamies jukkapalmu halusi asian kertoa, joko hän ei lukenut mokaa kunnolla, tai sitten vaan tahtoi kertoa, mikä rekkamiesten radiotilanne on tänä päivänä.
   Joka tapauksessa turhauttaa, ettei ihmiset lue kunnolla ja ajatuksella loppuun asti, vaan kiirehtivät äkkiä kommentoimaan oman mielipiteensä. Ihan pikkusen enemmän ärsyttää ne, jotka ei jaksa lukea kaikkia kommentteja, vaan kiirehtivät äkkiä kommentoimaan oman mielipiteensä. Siis sen jonka ehkä kymmenen muuta ovat jo todenneet. Voi jeesus.

   Lainaa

  16. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Sprikles: Meillä oli töissä radiopuhelimet ja muutaman kerran mokoma unohtui taskuun työpäivän päätteeksi. Havahduin sen jääneen mukaani, kun alkoi kuulua jonkun pitopalvelun keskustelua naulakossa olevista työvaatteista. Kantomatka taisi muistaakseni laitteella olla n. 5 km. Toisella kerralla radiosta alkoi [...]
   Mun lapsilla on leikkiradiopuhelimet ja niistä on joskus kuulunut samantyyppistä kommenttia, tosin useammin jotain viroksi. Oletan, että tulee jostain rakennustyömaalta.

   Lainaa

  17. Syövyttävä avokado 14.5.2021 11:34
   Tulos: -40 (54 ääntä)
   foo: Olin kerran menossa baariin ja päätin oikaista kauppakeskus Forumin läpi. Hämmästyin kun kauppakeskus oli ihan täynnä teinejä jonottamassa jotakin. Kysyin lähimmältä teiniltä mitä täällä jonotetaan, ja hän kertoi että Marcus & Martinus on täällä. Oli ensimmäinen kerta kun olin kuullut heistä.
   Olipas jännä tapahtuma. Kiitos että jaoit tämän meidän kaikkien kanssa, koska tämän me halusimme tietää.

   Lainaa

  18. Todisteeton kauris 14.5.2021 13:50
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Oon kolmikymppinen. Minäkin haluan itkuhälyttimen, että joku tietää tulla lohduttamaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +10 (10 ääntä)
   jukkapalmu: Rekkamies avautuu: LA- tai muita radioita ei käytetä enää kun maansiirtoajossa hiekkakuopilla missä on helppo ohjailla autoja oikeisiin paikkoihin jne. Rekkamiehet ei niitä ole käyttäneet moneen vuoteen. Ei edes Venäläiset niitä käytä. No joskus näkee laitteita autoissa, mutta ei niiden [...]
   Kyllä LA-/CB-radioita edelleen käytetään vaikka ja kuinka. En tiedä milloin LA-radioita on itkuhälyttiminä käytetty, koska PMR446 on ajanut sitä virkaa ainakin 10 vuotta. PMR446 on siis lupavapaa radio kaikille, ikään katsomatta. Jotkut sitä työkäytössä silti käyttää vaikka niihin on omat taajuudet varattuna.

   Lainaa

  20. Sutki pähkinä 14.5.2021 17:51
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Asan punaisesta viiskytluvun matkaradiosta kuuntelin joskus muinoin Tampereen taksikuskien juttuja. Oli hyvää viihdettä kun en itse puhu tamperetta.

   Lainaa

  21. Askarruttava ankerias 14.5.2021 19:57
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Näistä helmistä tuli hyvä mieli!

   Lainaa

  22. Sormeton piimä 14.5.2021 19:59
   Tulos: -19 (29 ääntä)
   töötti: Jaa. Jännä kun jotkut vaan tietää asioita. Poika syntyi 2006 ja ainakin Seinäjoen tuntumassa kuului monesti ylimääräistä kommunikointia itkuhälyttimistä. Monesti myös jotain venäjää molotettiin rahinan kera. Ei niiden itkuhälyttimien kantama ollut kuin 20-50 metriä, mutta kyllä ihan marketeissa [...]
   Vauvako painaa lähetysnappia kun alkaa itkemään?

   Lainaa

  23. Vaikuttava hylje 14.5.2021 21:54
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Sormeton piimä: Vauvako painaa lähetysnappia kun alkaa itkemään?
   Voi tulla yllätyksenä, mutta niitä on sellaisiakin laitteita, joissa ei välttämättä tarvitse painaa lähetysnappia koko ajan kun puhuu. Usko tai älä.

   Lainaa

  24. Mäntylahti-Piiras 14.5.2021 21:58
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Sprikles: Meillä oli töissä radiopuhelimet ja muutaman kerran mokoma unohtui taskuun työpäivän päätteeksi. Havahduin sen jääneen mukaani, kun alkoi kuulua jonkun pitopalvelun keskustelua naulakossa olevista työvaatteista. Kantomatka taisi muistaakseni laitteella olla n. 5 km. Toisella kerralla radiosta alkoi [...]
   Puolustusvoimilla on ollut käytössä kryptaamattomia radiopuhelimia joita kuka hyvänsä on voinut kuunnella mutta niillä ole viestitelty mitään arkaluontoista vuosikausiin (sitä varten on virvet)

   Lainaa

  25. Hapanimelä delfiini 15.5.2021 10:06
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   jukkapalmu: Rekkamies avautuu: LA- tai muita radioita ei käytetä enää kun maansiirtoajossa hiekkakuopilla missä on helppo ohjailla autoja oikeisiin paikkoihin jne. Rekkamiehet ei niitä ole käyttäneet moneen vuoteen. Ei edes Venäläiset niitä käytä. No joskus näkee laitteita autoissa, mutta ei niiden [...]
   Taitaa nyt rekkamies kyllä itse olla vähän ulalla. Kyllä niitä aika monessa ajoneuvossa vielä on ja ihan käytössäkin. Erikoiskuljetuksia, kun kulkee teillä, niin useimpa näillä liikenteenohjaajilla myös on la:t ja niiden kautta keskustellaan vastaantulevan raskaankaluston kanssa, että osaavat esim. väistää hieman sivuun. Ei se, että Jukkapalmulla ei sellaista ole omassa ajoneuvossa tarkoita, että muilla asiat yhtä huonosti olisivat.
   "me ollaan lapsenvahteina" :D

   Lainaa

  26. katsastamaton maito 15.5.2021 18:40
   Tulos: +36 (50 ääntä)
   Sormeton piimä: Vauvako painaa lähetysnappia kun alkaa itkemään?

   Täällä kommenteissa aina välillä törmää millon minkäkinlaiseen mielipiteeseen, mutta "mä en usko itkuhälyttimien olemassaoloon" on kieltämättä mielenkiintoisin maailmankatselmus, mihin oon vähän aikaan törmännyt.

   Lainaa

  27. Silmiinpistävä hämähäkki 16.5.2021 11:36
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   katsastamaton maito: Täällä kommenteissa aina välillä törmää millon minkäkinlaiseen mielipiteeseen, mutta "mä en usko itkuhälyttimien olemassaoloon" on kieltämättä mielenkiintoisin maailmankatselmus, mihin oon vähän aikaan törmännyt.
   Missäs niin on väitetty? Ja miten tuo lainaamasi LA-puhelimeen liittyvä kommentti tähän kuuluu?

   Lainaa

  28. Älytön luumu 17.5.2021 8:05
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Hehkuva riikinkukko: Naurattaa ajatus 17-vuotiaasta, jolla on itkuhälytin huoneessaan, että äiti voi tulla lohduttamaan.
   Olen 17-vuotiaiden kaksosten äiti, ja itse asiassa nyt kun tuli puheeksi, itkuhälyttimet heidän huoneissaan ei olisi yhtään huono juttu. Äitin lohtua sitä edelleen kaivataan, vaikka ollaan jo niin isoja.

   Lainaa

  29. Kuriton pingviini 18.5.2021 6:20
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Sormeton piimä: Vauvako painaa lähetysnappia kun alkaa itkemään?
   Mahtava mielikuva, raksaäijä iskä selittää vauvalle, että paina tästä, kun alkaa itkettää :D

   Lainaa

  30. Säädytön lehmä 22.5.2021 14:33
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: Puolustusvoimilla on ollut käytössä kryptaamattomia radiopuhelimia joita kuka hyvänsä on voinut kuunnella mutta niillä ole viestitelty mitään arkaluontoista vuosikausiin (sitä varten on virvet)
   Tetrat. Virve on verkko, ei laite.

   Lainaa

  31. Mäntylahti-Piiras 23.5.2021 20:55
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tetrat. Virve on verkko, ei laite.
   vuosien kokemuksella PV:n harjoituksista, päivittäisessä käytössä se kapula on nimeltään Virve

   Lainaa

  32. Rouka banaani 24.5.2021 8:07
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: vuosien kokemuksella PV:n harjoituksista, päivittäisessä käytössä se kapula on nimeltään Virve
   Ei mitään merkitystä. Koska neppailija ja näsäviisastelija TIETÄÄ asian laidan, niin puhekielessä vakiintuneilla käsitteillä ei ole mitään merkitystä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bts, bändi, itkuhälytin, korealainen, kuolla, musiikki, portaat, rekkakuskit, yhtye