Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 157

Rajattomasti ilmaista ruokaa tällä niksillä.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 157

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 82 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +368 (378 ääntä)
   Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...

   Lainaa

  2. Vastarannan kiiski 25.5.2021 0:16
   Tulos: +91 (139 ääntä)
   Natan kommentti oli silmiä avaava. Monellakin tapaa. Toiset miettii keinoja hyötyä taloudellisesti tai materialistisesti mistä tahansa, toiset pohtii keinoja tappaa tai kiduttaa kanssaihmisiä uudella ja ennennäkemättömälla tavalla ja jotkut koittaa keksiä, miten sairauden X, Y tai Z voisi parantaa. Jotkut koittaa selviytyä päivästä toiseen ollen hyödyksi yhteiskunnalle ja läheisilleen. Miten sinä käytät päiväsi?

   Lainaa

  3. Tulos: +439 (505 ääntä)
   A: Mitä mieltä olette asiasta xxx? B: Minun mielestä se on yyy. C: SINÄ ET SAA SANOA MIELIPIDETTÄSI TÄHÄN!!

   Lainaa

  4. Ketterä sorsa 25.5.2021 0:47
   Tulos: +261 (529 ääntä)
   Jotenkin huvittavaa kun valkoiset muijat päättää tummaihoisten puolesta mikä on loukkaavaa.

   Lainaa

  5. Tulos: +47 (243 ääntä)
   Linda on idiootti, ei räppäri laula. Mutta jos sä haluat räpätä mukana niin totta kai sä saat ja sun kuuluu vetää se biisi niinkuin artisti on sen kirjoittanut.

   Lainaa

  6. Silko apina 25.5.2021 1:02
   Tulos: +149 (197 ääntä)
   Voisin veikata, että Sera, Sonja ja Anni ovat myös valkoihoisia.

   Lainaa

  7. Tulos: +201 (217 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Järjestetty avioliitto, jossa osapuolet lähinnä sietävät toisiaan ja katsovat läpi sormien toistensa pettämisiä. Silloin tosin taitaa olla kyseessä avoin parisuhde.

   Lainaa

  8. Tulos: -7 (213 ääntä)
   Minä käytän ainakin niggaa aina kun on aihetta eli ehkä kerran vuodessa kun tämä aihe tulee esille. Heippa siis kaikki mustat räppärit ja valkoiset sijaisloukkaantujat, nähdään taas ensi vuonna.

   Lainaa

  9. Kuriton pingviini 25.5.2021 2:50
   Tulos: +110 (140 ääntä)
   Karoliina: A: Mitä mieltä olette asiasta xxx? B: Minun mielestä se on yyy. C: SINÄ ET SAA SANOA MIELIPIDETTÄSI TÄHÄN!!
   Niinpä ja on pakko aloittaa "minun mielestä" että olisi edes joku mahdollisuus, että toiset ymmärtävät asian olevan mielipide, vaikka nimenomaan mielipiteitä pyydettiin. Mielipiteet voi osoittautua vääriksi ja sitten muutetaan käytöstä ja tarvittaessa pahoitellaan. 
   Ja ei ole minunkaan mielestä rasismia laulaa mukana, tai kyllä varmaan joku keksii siihenkin tavan, mutta näin normaalisti. 

   Lainaa

  10. Kummikäki 25.5.2021 2:51
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Natan kommentti oli silmiä avaava. Monellakin tapaa. Toiset miettii keinoja hyötyä taloudellisesti tai materialistisesti mistä tahansa, toiset pohtii keinoja tappaa tai kiduttaa kanssaihmisiä uudella ja ennennäkemättömälla tavalla ja jotkut koittaa keksiä, miten sairauden X, Y tai Z voisi parantaa. [...]
   Mitenkö käytän päiväni? Nukkumalla, koska kukun yöt valveilla kommentoimassa Feissarimokia.

   Lainaa

  11. Inha kirsikka 25.5.2021 3:51
   Tulos: -42 (110 ääntä)
   Itse olen sanonut aina, että pettämiselle on minun mielestä yksi hyvä syy ja se on, jos toinen parista on joutunut narsistisen ja väkivaltaisen henkilön kanssa yhteen. Jos uhri on aivopesty täysin, erotettu kavereista, perheestä ja kaikista mahdollisista läheisistä ja pidetty kotona ilman työpaikkaa tai rahaa, jossa tämä jatkuvasti kokee väkivaltaa ja uskoo jatkuvasti, että hän kuolee sinne vielä joku päivä. Tällä ei ole mitään keinoa ottaa yhteyttä kehenkään, yhteiskunta ei auta, koska kunnon todisteita ei ole ja jos pariskunnalla on vielä lapsi, uhri ei voi vaan kävellä pihalle lapsen kanssa oman henkensä uhalla, sillä minne he menisivät? Heillä ei ole rahaa, ystäviä, perhettä, kotia tai mitään apuja. Myöskin joskus toinen voi olla niin aivopesty, ettei tämä tajua vaaraa saatika miten huonosti asiat on, vaikka tätä lyödään joka päivä verille. Välillä uhrille voi tulla usko, että se hakkaamiseksi tuleminen on omaa syytä, se ei ole vielä niin pahaa, että henkilö tappaisi tämän, jne. Tässä kohtaa sallisin, että uhri löytää jonkun vaikka kauppareissulla ja luo suhteen (pettäminen ei tarkoita aina seksiä, joskus se voi olla romanttista) ja jos tämä henkilö pystyy auttamaan tätä uhria ja mahdollisesti tämän lasta, niin minä hyväksyn tämän "salasuhteen" toisen selän takana. Nykyään taitaa kyllä olla paljon erilaisia suojakoteja väkivallan uhreille parisuhteessa, että he voivat oikeasti kävellä pihalle kuin pohtia, minne mennä ja miten selvitä. Suhteessa heillä sentään oli katto päänsä päällä ja he saivat ruokaa.

   Lainaa

  12. Kapeahko muurahainen 25.5.2021 4:15
   Tulos: -24 (90 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Järjestetty avioliitto, tai väkivaltainen parisuhde josta ei jostakin syystä pysty (vielä) lähtemään. Tai jos puoliso pettää myös, niin eiköhän tuo ole ihan reilua että molemmat pelaa samoilla säännöillä.

   Lainaa

  13. Pakastettu appelsiini 25.5.2021 6:34
   Tulos: +156 (200 ääntä)
   Todellakin pitäis olla ok kaikkien laulaa kaikki biisin sanat mukana. Jos ei haluta että valkoihoiset laulaa näitä sanoja mukana, niin ehkä kannattaisi lopettaa itsekin niiden käyttö lyriikoissa... Sillähän siitä päästäis. Ehkä sitten eri asia jos sitä sanaa heittelee muuten vaan ympäriinsä, mut biisin sanat on biisin sanat ja that's it.

   Lainaa

  14. Tulos: +89 (101 ääntä)
   Tuosta n sanastahan on monenlaista mielipidettä. Osa tummista räppäreistä on sitä mieltä, että on ihan ok jos valkonen fani sen sanoo, toisten mielestä taas ei ole. Ei tähän ole yhtä oikeeta vastausta vaan mielipiteet vaihtelee rajusti. "Let the white kids say nigga" on eräskin esimerkki tummaihosen räppärin mielipiteestä asiaan.

   Lainaa

  15. Myötätunnoton hilleri 25.5.2021 7:18
   Tulos: +55 (79 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Järjestetty avioliitto, tai väkivaltainen parisuhde josta ei jostakin syystä pysty (vielä) lähtemään. Tai jos puoliso pettää myös, niin eiköhän tuo ole ihan reilua että molemmat pelaa samoilla säännöillä.
   Ei, kyllä niissäkin pitää erota ensin. Kahdessa ensimmäisessä pääset todennäköisesti hengestäsi jos hairahdut vieraisiin.
   Pettämiselle ei ole mitään hyvää syytä.

   Lainaa

  16. Takkuinen hilleri 25.5.2021 7:37
   Tulos: +64 (104 ääntä)
   Laulujen sanojen kirjoittaja voi aina sanoa "Kirjoitin, mitä kirjoitin", laulaja voi sanoa laulaneensa, mitä on kirjoitettu, sitten yhdessä sovitaan, ketkä eivät saa laulaa kyseistä kappaletta milloinkaan. Taidetta yritetään siis kahlita, mikä kuulostaa yhtä järkevältä kuin Saksassa toteutettu rappiotaiteen kieltäminen tai Nalle Puhin kieltäminen Kiinassa. Ne nyt vaan on sellaista taidetta, joka puhuttelee ihmisiä eri tavoilla, menee ihon alle joillakin. Aika paska laulu kyseessä, jos mukana ei saisi laulaa.

   Lainaa

  17. Kuiduton siili 25.5.2021 7:50
   Tulos: -9 (55 ääntä)
   Ottamatta nyt varsinaisesti kantaa itse mokaan kun ei ole tapana laulaa mukana räppibiiseissä ihan sama mitä niissä sanotaan, mutta tuli mieleen että onkohan mustille "nigga" ja "nigger" sama asia. Tuntuu vähän hölmölle jos ne mielletään samaksi asiaksi kun jälkimmäisellä sanalla on hyvin vahva rasistinen leima, ja edellistä varsinkin käyttävät semiyleisesti puhuessa toisistaan. Medioissa ei oikeastaan ikinä kuule sanan "nigger" käyttöä muuten kuin valkoisten (lähinnä rasistien) suusta, niin mietin että tarkoittaako ne edes enää samaa asiaa mustien mielestä.

   Lainaa

  18. Kekseliäs mandariini 25.5.2021 7:51
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Inha kirsikka: Nykyään taitaa kyllä olla paljon erilaisia suojakoteja väkivallan uhreille parisuhteessa, että he voivat oikeasti kävellä pihalle kuin pohtia, minne mennä ja miten selvitä. Suhteessa heillä sentään oli katto päänsä päällä ja he saivat ruokaa. [...]
   Kaverini oli väkivaltaisessa ja erittäin pelottavassa parisuhteessa. Yritimme saada hänelle turvakodista paikkaa, että pääsisi jonnekin heti turvaan. Ei löytynyt. Joka paikassa sanottiin, että täyttä, ei voida ottaa uusia asiakkaita. Joihinkin paikkoihin olisi päässyt jonottamaan. Ei taida olla kovin akuutti hätä, jos pystyy olemaan jonotuslistalla odottamassa paikan vapautumista turvakodista.

   Lainaa

  19. Valoisa kyyhky 25.5.2021 7:54
   Tulos: +103 (141 ääntä)
   Suurin osa noista räppäreistä tekee niitä biisejä kaikille, rahan, ja vain sen, takia. Kyllä siinä kohtaa on ihan turha kenenkään heristellä sormea siitä kuka niitä biisejä saa fanittaa. Jos valkoihoinen ei saa mukana laulaa, räppäri ei myöskään hänen rahojaan sitten halua. Ottaa aivoon tämä nykyaika.

   Lainaa

  20. Vuodaton riesa 25.5.2021 8:06
   Tulos: +95 (103 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Järjestetty avioliitto, tai väkivaltainen parisuhde josta ei jostakin syystä pysty (vielä) lähtemään. Tai jos puoliso pettää myös, niin eiköhän tuo ole ihan reilua että molemmat pelaa samoilla säännöillä.
   Jos puoliso pettää, niin se on kyllä lähinnä syy erota, ei kostaa.

   Lainaa

  21. Valkea taikuri 25.5.2021 8:17
   Tulos: +50 (66 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Miten sinä käytät päiväsi?
   4 tuntia työmatkoihin, 8,5 tuntia työpaikalla, 5 tuntia nukkumiseen ja loput menee pikku jurrissa odottaen, että jo suljetulle rataosuudelle eksyisi yksi juna, jonka alle kävellä

   Lainaa

  22. Suhdanneherkkä delfiini 25.5.2021 8:42
   Tulos: +159 (195 ääntä)
   Mua kyllä ärsyttää eniten nää puolestaloukkaantujat, vaikka eivät itse myöskään edusta sitä vähemmistöä yhtään sen enempää. Usein jopa pahentavat sillä asiaa, kun kuvittelevat vähemmistön loukkaantuvan vaikka niistä possukuvista kirjassa ja ajavat sitten asiaa niiden poistamiseksi, kun todellisuudessa ko. vähemmistöä ne ei haitanneet alkuunkaan, mutta koko kansa kuvittelee sen jälkeen, että hullut vähemmistöryhmät haluaa poistaa kaiken. Ilmaisen nyt mielipiteeni ihan valkoisena suomalaisena, loukkaantukaa pois. Tottakai N-sana on loukkaava, kun sitä käytetään alistamiseen, haukkumiseen yms. aivan kuten mikä tahansa muukin sana, paljon riippuu myös vastapuolesta, koska uskokaa tai älkää, niissä vähemmistöissäkin on yksilöitä. Toisin sanoen, yleisesti ottaen sanoisin, että vältä n-sanan käyttöä. Laulut nyt kuitenkin on asia aivan erikseen, kun niissä ei nyt kuitenkaan sanaa käytetä kehenkään kohdistuen vaan - yllätys yllätys - lauletaan mukana. Tai jos itsellä on vaikkapa tummaihoinen ystävä, jonka oikeasti tunnet ja tiedät, että on ihan ok heitellä sitä my niggaa hänen kanssaan, niin mikä jottei. Älä kuitenkaan ihmettele jos heittäessäsi vastaavaa tuntemattomalle, kun hän mahdollisesti loukkaantuu. Voisin tämän kiteyttää siis siihen että tämä on aivan tapauskohtaista ja aivan kuten missä tahansa muussakin kanssakäymisessä muiden ihmisten kanssa, on kohteliasta välttää yleisesti herkästi loukkaaviksi tms. tiedettyjä sanoja, kunnes tunnette toisenne sen verran hyvin ,että tiedätte mikä on teidän kesken soveliasta.

   Lainaa

  23. Tulos: +36 (104 ääntä)
   Ketterä sorsa: Jotenkin huvittavaa kun valkoiset muijat päättää tummaihoisten puolesta mikä on loukkaavaa.
   Rasismi on oikea ongelma maailmassa ja jengi täälläkin hyvesignaloi jonkun sanan lausumisesta laulussa? Jos se on niin loukkaava sana, niin pitäisikö sen käytöstä luopua? 
   Rasismista ei päästä ikinä eroon jos pidetään yllä tämmöstä "vaan *jokuväestöryhmä* saa sanoa näin" -kulttuuria. Mitä on tapahtunut edellisten sukupolvien toimesta ei voida seuraavien sukupolvien kohdalla myöskään "hyvittää" mitenkään, koska uusilla sukupolvilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

   Lainaa

  24. Turhauttava riesa 25.5.2021 9:14
   Tulos: +20 (44 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Roolileikki. Kummatkin menevät baariin ja leikkivät olevansa tuntemattomia toisille ja lopuksi päätyvät samaan hotellihuoneeseen.

   Lainaa

  25. ihmiskunta 25.5.2021 9:17
   Tulos: +30 (56 ääntä)
   Napael: Järjestetty avioliitto, jossa osapuolet lähinnä sietävät toisiaan ja katsovat läpi sormien toistensa pettämisiä. Silloin tosin taitaa olla kyseessä avoin parisuhde.
   Vertasitko juuri avointa suhdetta pettämiseen? Pettäminen on jotain, mikä tapahtuu toisen selän takana tietämättä ja salaa, avoimessa suhteessa nimensä mukaisesti asiat tapahtuvat avoimesti, ja toisen henkilön kanssa seksin harrastaminen itsessään ei ole pettämistä.

   Lainaa

  26. Myrskyisä flamingo 25.5.2021 10:21
   Tulos: +43 (55 ääntä)
   ihmiskunta: Vertasitko juuri avointa suhdetta pettämiseen? Pettäminen on jotain, mikä tapahtuu toisen selän takana tietämättä ja salaa, avoimessa suhteessa nimensä mukaisesti asiat tapahtuvat avoimesti, ja toisen henkilön kanssa seksin harrastaminen itsessään ei ole pettämistä.
   Jäitä hattuun! Ei Napael verrannut avointa suhdetta pettämiseen. Eiköhän tarkoittanut tilannetta, jossa järjestetyn avioliiton osapuolet ei ole sopinut mitään, mutta molemmat voi hakea seksiä muualta ilman, että toinen asiasta mieltä pahoittaa. Se voisi olla ns. hyväksyttävää pettämistä. Sen jälkeen mietti, että jos osapuolet on erikseen sopinut sen olevan ok, silloin tietenkin kyse on avoimesta suhteesta, ei pettämisestä.

   Lainaa

  27. Imelä marja 25.5.2021 10:53
   Tulos: -68 (108 ääntä)
   En olisi odottanut jopa täällä näin monen valkoisen kokevan oikeudekseen haukkua tummaihoisia käyttämällä pelkästään rasistista n-sanaa näinkin avoimesti. 😶

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Napael: Järjestetty avioliitto, jossa osapuolet lähinnä sietävät toisiaan ja katsovat läpi sormien toistensa pettämisiä. Silloin tosin taitaa olla kyseessä avoin parisuhde.
   Järjestetty avioliitto, josta et jostain syystä pääse pois, mutta petät, koska siinä vaiheessa ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä mieltä aviomies asiasta on.

   Lainaa

  29. Tulos: -48 (60 ääntä)
   Kuiduton siili: Ottamatta nyt varsinaisesti kantaa itse mokaan kun ei ole tapana laulaa mukana räppibiiseissä ihan sama mitä niissä sanotaan, mutta tuli mieleen että onkohan mustille "nigga" ja "nigger" sama asia. Tuntuu vähän hölmölle jos ne mielletään samaksi asiaksi kun jälkimmäisellä sanalla on hyvin vahva [...]
   Kuulostaa hölmöltä puhua Suomessa mustista "ne" muodossa. Ihan samaa sakkia me kaikki ollaan 2021. Kukaan meistä tavan suomen kansalaisista ei ole orjuuttanut toistaan elinaikanaan.

   Lainaa

  30. Spekuloiva peura 25.5.2021 11:31
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   Tumma Iina: Kuulostaa hölmöltä puhua Suomessa mustista "ne" muodossa. Ihan samaa sakkia me kaikki ollaan 2021. Kukaan meistä tavan suomen kansalaisista ei ole orjuuttanut toistaan elinaikanaan.
   Sanalla "ne" viitattiin kyllä noihin kahteen sanaan, ei mustiin ihmisiin.

   Lainaa

  31. Voitettu majava 25.5.2021 11:36
   Tulos: +14 (70 ääntä)
   Paras ja toimivin keino on olla fanittamatta mustien räppäreiden tekeleitä (ja räppiä yleensäkin). Ylipäätään välttää kaikkia mustien tekemää, niin ei vain tule loukanneeksi heitä.

   Lainaa

  32. Tulos: +7 (75 ääntä)
   Huomaa kyllä että nykyteineillä ei ole oikeita ongelmia kun heidän suurimmat ongelmat on se että joku jossain saattaa parhaillaan loukata jotain vähemmistöä ja siitä pitää ajoissa sijaisloukkaantua, jottei kukaan luule että sinäkin kuulut näihin vähemmistönloukkaajiin. Toisaalta itse teininä suurimmat ongelmat oli että tykkääks joku poika musta vai ei, joten samalla tasolla mennään

   Lainaa

  33. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Inha kirsikka: Itse olen sanonut aina, että pettämiselle on minun mielestä yksi hyvä syy ja se on, jos toinen parista on joutunut narsistisen ja väkivaltaisen henkilön kanssa yhteen. Jos uhri on aivopesty täysin, erotettu kavereista, perheestä ja kaikista mahdollisista läheisistä ja pidetty kotona ilman työpaikkaa [...]
   Nyt on kyllä aika kaukaa haetun kuuloinen skenaario. Sitä paitsi, voisi kuvitella että henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti alistettu ihminen kaikista viimeiseksi kaipaisi mitään salasuhdetta vaan jonkun, joka ilman mitään romanttista motiivia auttaisi saamaan ne elämän peruspalikat kohdilleen?

   Lainaa

  34. Tulos: +16 (56 ääntä)
   Aasinsiltana, minä luen lapsille Peppi Pitkätossua ja luen kyllä isänsä ammatin (n******kuningas) siinä muodossa kuin kirjassa lukee enkä lennosta sensuroi. Teenkö väärin? Mitä sanaa kirjan uudemmissa käännöksissä käytetään? Väittäisin kyllä, että laulun saa laulaa kuten kirjoitettu. Kyllä ala-asteellakin laulettiin seitsemää veljestä että "syntinen s**tana kurja" ja se oli ihan parasta kun sai kiroilla luvan kanssa. Siinä voisi sitten taiteilija itse miettiä, mitä sanoja haluaa tuoda esiin ja mitä ei. Oli miten oli, joku pahoittaa mielensä. Olennaisinta lienee, että sanoja ei käytetä toisen ihmisen alistamiseen, halventamiseen tai muuten vaan lokerointiin. Tämä vain minun etuoikeutettuna valkoihoisena mielipiteenäni, eli pohdintaa, ei varsinainen kannanotto.

   Lainaa

  35. Tulos: +35 (39 ääntä)
   justjoo: Rasismi on oikea ongelma maailmassa ja jengi täälläkin hyvesignaloi jonkun sanan lausumisesta laulussa? Jos se on niin loukkaava sana, niin pitäisikö sen käytöstä luopua?  Rasismista ei päästä ikinä eroon jos pidetään yllä tämmöstä "vaan *jokuväestöryhmä* saa sanoa näin" -kulttuuria. Mitä on [...]
   Ihan niinkuin rasismi johtuisi mitenkään siitä käyttääkö joku väestönryhmä jotain sanaa vai ei. Kaikki lähtee kotikasvatuksesta, eikä hyvä sellainen aina auta. Rasismista tuskin päästään koskaan eroon. 
   Jos arkielämässä kohtelet eri tavalla eri ihmisryhmiä niin sä asetat ne eriarvoiseen asemaan
   Taidetta ei sensuroidaa koskaan, ja jos funtsitaan asiaa vaikka huumorin kautta niin silloin ollaan aika lähellä tasa-arvoisia kun kaikista voidaan heittää vitsiä ja kaikille voidaan vittuilla samalla tavalla. 
   Ei oo niitä, ei oo meitä, yks rotu ihmisrotu. 

   Lainaa

  36. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Järjestetty avioliitto, tai väkivaltainen parisuhde josta ei jostakin syystä pysty (vielä) lähtemään. Tai jos puoliso pettää myös, niin eiköhän tuo ole ihan reilua että molemmat pelaa samoilla säännöillä.
   No sehän on se vihoviimeinen teko, jos väkivaltaisessa suhteessa lähtee toista pettämään. Ainakaan tällä ihmisellä ei ole mitään itsesuojeluvaistoa, koska jos tulee turpaan pienemmistäkin asioista, niin kuinka pahasti sitten jos jäisi kiinni pettämisestä. Eiköhän siinä saattais olla jo mahollisesti hengenlähtö lähellä. Silloin todellakin pitäisi keskittyä vaan siihen, että miten siitä suhteesta pääsee eroon mahdollisimman vähin vammoin. Ja siihen pettämiseen ei ole kyllä koskaan hyvää syytä, oli suhde millainen tahansa.

   Lainaa

  37. Tulos: -9 (39 ääntä)
   Minusta tuon kaltaiset rasismiin ja kielelliseen korrektiuteen liittyvät keskustelut on tärkeitä, enkä oikeastaan näe kellään tuossa mitään isoa mokaa. Tummaihoinen tyyppi on kirjoittanut biisin jossa sanotaan "nigga". Ja väitetään, että vaaleaihoiset ei saa laulaa sitä biisiä. EI TOI NYT MIKÄÄN IDEAALI TILANNE OLE. Jos oikeasti halutaan kieltää sanan käyttö kokonaan, niin silloin MINKÄÄN VÄRISTEN ihmisten ei tule sitä käyttää, piste. Siihen asti eriarvoisuus on ja pysyy, ja pysyy, ja pysyy, ja pysyy, ja se on sen sanan käyttäjien oma vika.

   Lainaa

  38. Todisteeton kauris 25.5.2021 12:53
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Alkaa taso laskea näissä mokissa.

   Lainaa

  39. Pehmeä jänis 25.5.2021 13:08
   Tulos: -8 (30 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Aina on hyvä syy pettää

   Lainaa

  40. Työläs ahven 25.5.2021 13:18
   Tulos: -13 (73 ääntä)
   Hyvin huomaa kyllä, että tää keskustelu on suomalaista ja valkoista. Jenkeissä, josta Megankin musiikkinsa kanssa tulee, ollaan aika eri levelillä jo tässä keskustelussa. Kun ruskea tai musta ihminen käyttää n-sanaa ja sen variaatioita, kyse on alistamiseen ja sortoon käytetyn sanan takaisin ottamisesta ja sen valjastamisesta omaan käyttöön. Kun valkoinen ihminen käyttää niitä sanoja, kyse on vanhojen, edelleen ihmisiä sortavien valtarakenteiden pönkittämisestä. Tietenkään ruskeat ja mustat ihmiset eivät ole sen homogeenisempi ryhmä kuin valkoisetkaan ja mokassa korostuu sukupolvien käsityksen välinen ero. Nuoremmille alkaa olla itsestään selvää, ettei ns kaikki kuulu kaikille ja että rasististen slurien käyttö ei vaan kuulu valkoisille, kun taas mitä vanhempi ihminen on kyseessä, sitä helpommin lähdetään puolustelemaan että "se nyt on vaan sana" vaikka todellisuudessa sanoilla paitsi luodaan, myös ylläpidetään valtarakenteita. Rapin syntyä yhtään tuntevat tietävät, ettei sitä ole alunperin tehty valkoisille ollenkaan ja kun katsoo ihmiskunnan ei niin kaukaista edes vielä historiaa niin jos mustat ihmiset haluavat ottaa omansa takaisin valkoisilta, niin se on enemmän kuin okei. Sen verran monta vuosisataa otto-anto suhdanne on ollut päin vastainen.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Pööpöö: Nyt on kyllä aika kaukaa haetun kuuloinen skenaario. Sitä paitsi, voisi kuvitella että henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti alistettu ihminen kaikista viimeiseksi kaipaisi mitään salasuhdetta vaan jonkun, joka ilman mitään romanttista motiivia auttaisi saamaan ne elämän peruspalikat kohdilleen?
   Ei kaukaa haettu ollenkaan, paitsi ehkä fyysisen väkivallan määrän osalta. Näitä tapauksia on valtava määrä ja niissä hitaasti ja huomaamattaan (usein jo lapsena laiminlyöntiin tai henkiseen väkivaltaan kasvanut) uhriksi ajaantunut puoliso ei todellakaan kykene tunnistamaan omaa tilannettaan ja avuntarvetta. Siten elämän perusasioiden laittaminen kuntoon ei ole lainkaan helposti tehtävissä. Jos ylipäätään jonkin ammattilaisen kanssa sosiaalisia asioita sivutaan, kieltää uhri totuuden sekä itseltään että kysyjältä. Sen sijaan sivusuhteen aloittaminen koska tarvitsee kipeästi rakkautta, hyväksyntää ja läheisyyttä, joka on kenties uupunut läpi elämän, on paljon helpommin tehty. Silloin ammottavat tunnetarpeet tulevat täytetyiksi edes osittain. Tuntee pääsevänsä osaksi jotain, kelpaavansa jollekin jne. Sadistinen/narsistinen kumppani kun on vuosikaudet mitätöinyt kaikkea hyvää mitä itsessään olisi ollut. Sitten kun suhdetta on jatkunut jonkin aikaa, voi oman tilanteen hahmottaminen käydä jo päinsäkin, ja parhaillaan johtaa ammattiavun hakemiseen ja eroon liitosta, jossa on mahdoton voida hyvin.

   Lainaa

  42. Vaikuttava maito 25.5.2021 13:52
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Kaverini oli väkivaltaisessa ja erittäin pelottavassa parisuhteessa. Yritimme saada hänelle turvakodista paikkaa, että pääsisi jonnekin heti turvaan. Ei löytynyt. Joka paikassa sanottiin, että täyttä, ei voida ottaa uusia asiakkaita. Joihinkin paikkoihin olisi päässyt jonottamaan. Ei taida olla [...]
   Tällä hetkellä Suomessa on n. 150 turvakotia, ja meillä on tarve ainakin n. 500:lle. Lähteeni on Amnestyn feissari joka kysyi haluaisinko lahjoittaa  rahaa näiden turvakotien rakentamiseen pari kktta sitten.

   Lainaa

  43. Aukia kameli 25.5.2021 14:04
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Pööpöö: Nyt on kyllä aika kaukaa haetun kuuloinen skenaario. Sitä paitsi, voisi kuvitella että henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti alistettu ihminen kaikista viimeiseksi kaipaisi mitään salasuhdetta vaan jonkun, joka ilman mitään romanttista motiivia auttaisi saamaan ne elämän peruspalikat kohdilleen?
   Näin kävi minulle. Poikaystävä oli kymmenen vuoden aikana satuttanut itseään ja uhkaillut itsemurhaa jos edes suunnittelin reissua siskoni kanssa koska "ei kestänyt olla ilman minua". Olin häntä etsinyt kaupungilla kun oli tunnepuuskassa lähtenyt itseään tapaamaan, pitänyt päätä kun toinen hakkaa lattiaan. Apua ei saanut pyytää hänen tai hänen vanhempiensa mielestä ja ei kukaan muu oikein tätä käytöstä nähnyt. Olin vain 18 kun tähän suhteeseen ryhdyin ja loppujen lopuksi yksi vieras mies sanoi että tiedätkö että ei ole pakko olla toisen takia kuin vankilassa kun kerran avauduin baarissa kun poikaystävä oli taas lähtenyt vetää. Että se ei ole mun syytä jos hän loppujen lopuksi tappaa itseään. 
   Petin, ja elin ensimmäistä kertaa itseni takia. Silloin olin myös omasta mielestäni vihdoin itse tuhonnut suhteen ja tiesin että en voi jatkaa valheessa eläminen. Olisihan siinä voinut tehdä toisin, mutta olin niin aivopesty etten nähnyt mitään tietä ulos.

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 25.5.2021 14:08
   Tulos: -30 (34 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Löysä lettu tai pieni munakas. Tai sitten että ei ole kumpaakaan saanut ja teini vollottaa hyakien tykkäyksiä.

   Lainaa

  45. Mäntylahti-Piiras 25.5.2021 14:32
   Tulos: -29 (45 ääntä)
   täällä väännetään kättä nyt ihan väärästä asiasta, sensijaan että mietittäisiin onko OK valkoisen laulaa mukana, pitäisikö miettiä että miksi kukaan suomalainen ylipäänsä kuuntelee räppiä/hip-hoppia? Haluaisin lisätä tähän vielä mukaelman lausahduksesta jonka muistelisin nähneeni täälläkin ("anime lähtee lapsesta h***aamalla") modejen puuttumatta asiaan, mutta koska edellisellä kerralla kommentti, jossa animen tilalla oli edellä mainittu 'musiikin' tyylisuunta, poistettiin minuuttien sisällä taidan jättää väliin.

   Lainaa

  46. Tulos: -5 (19 ääntä)
   traumcity: Ihan niinkuin rasismi johtuisi mitenkään siitä käyttääkö joku väestönryhmä jotain sanaa vai ei. 
   Ei se tietenkään johdu siitä, koska se nimenomaan on sitä. Kuten itse sanoit, "Jos arkielämässä kohtelet eri tavalla eri ihmisryhmiä niin sä asetat ne eriarvoiseen asemaan".

   Lainaa

  47. Haihtuva herne 25.5.2021 16:49
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Ainoa syy pettää: "Olen itsekäs paskiainen". Terveisin toiselta itsekkäältä paskiaiselta.

   Lainaa

  48. Tulos: +15 (47 ääntä)
   Työläs ahven: Hyvin huomaa kyllä, että tää keskustelu on suomalaista ja valkoista. Jenkeissä, josta Megankin musiikkinsa kanssa tulee, ollaan aika eri levelillä jo tässä keskustelussa. Kun ruskea tai musta ihminen käyttää n-sanaa ja sen variaatioita, kyse on alistamiseen ja sortoon käytetyn sanan takaisin [...]
   Okei, mutta siis koska Suomessa on suomalaisten ongelmat ja Ruotsi ja Venäjä alisti meitä historiassa, niin mitäs me saadaan sitten ottaa heiltä takas? Otetaanko ihan alkuun vaikka Karjala? Tai ehkä osa Ruotsin rannikosta, oli sen verran monta vuosisataa otto-anto-suhde päinvastoin. Tai mitä jos vaan kielletään niitä ostamasta maata ja harjoittamasta elinkeinoa Manner-Suomesta, vedotaan vaikka historian sortoon ja kotiseutuoikeuteen? Kuulostaako järkevältä?

   Lainaa

  49. Tulos: +12 (24 ääntä)
   justjoo: Ei se tietenkään johdu siitä, koska se nimenomaan on sitä. Kuten itse sanoit, "Jos arkielämässä kohtelet eri tavalla eri ihmisryhmiä niin sä asetat ne eriarvoiseen asemaan".
   Ai siis rasismia itseään kohtaan?
   Nigailu on mustien keskuudessa yhteisöllinen juttu, ja suon sen kyllä heille.
   Kääntäneet pilkkanimitykset toverilliseksi voimaksi. Sitten kaiken orjuuden yms jälkeen joku vesapetteri Vantaalta tulee sanomaan että "ette te noin voi sanoa" niin eihän sellaista piipittäjää kukaan ota tosissaan. 
   En usko että rasismista koskaan päästään eroon, mutta marginaaliin se on mahdollista saada ja aika parantaa haavoja joten todnäk joskus nigailulle ei nähdä mustien keskuudessa tarvetta. Paha sanoa kauanko siinä menee aikaa koska mun isovanhemmat ei oo poimineet puuvillaa. 
   Ainakin toivottavasti näin, kaikenlainen nurkkapatriotismi ja ihonvärin tms mukaan arvottaminen/luokittelu on haitallista. 
   Mä en luota lähtökohtaisesti keneenkään, ja prove me wrong yksilönä jos sen luottamuksen haluaa. Oon tasapuolisesti mulkku siis ihan kaikille. 

   Lainaa

  50. Pariton opas 25.5.2021 18:39
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Sonja ja Anni ovat hienoja esimerkkejä ihmisistä, jotka toiminnallaan aiheuttavat enemmän sitä, mitä yrittävät kitkeä.

   Lainaa

  51. Pariton opas 25.5.2021 18:43
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   traumcity: Ai siis rasismia itseään kohtaan? Nigailu on mustien keskuudessa yhteisöllinen juttu, ja suon sen kyllä heille.Kääntäneet pilkkanimitykset toverilliseksi voimaksi. Sitten kaiken orjuuden yms jälkeen joku vesapetteri Vantaalta tulee sanomaan että "ette te noin voi sanoa" niin eihän sellaista [...]
   Valitettavasti tuo ihonvärin mukaan luokittelu on palaamassa maailmaan, eikä suinkaan oikeistolaisten puolelta..
   Suomessa ilmiö ei onneksi ole yhtä pitkällä, kuin esim. USA:ssa. Mutta valitettavasti samanlaista on aistittavissa Suomessakin.
   Ja lisätään nyt vielä, varmasti ääriliikkeet oikeallakin jakavat ihmisiä ihonvärin mukaan, mutta kyseessä on marginaaliporukat, jotka eivät koskaan saa suoraa poliittista vaikutusvaltaa. Mutta esimerkiksi USAssa ja Suomessakin, on oikeasti vaikutusvaltaisia puolueita, jotka haikailevat erityiskohtelua ja jakoa eri ihmisille.

   Lainaa

  52. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Pariton opas: Valitettavasti tuo ihonvärin mukaan luokittelu on palaamassa maailmaan, eikä suinkaan oikeistolaisten puolelta..Suomessa ilmiö ei onneksi ole yhtä pitkällä, kuin esim. USA:ssa. Mutta valitettavasti samanlaista on aistittavissa Suomessakin. Ja lisätään nyt vielä, varmasti ääriliikkeet oikeallakin [...]
   On se jenkeissä kyllä nimenomaan oikeiston puolelta. Eikä se ole palaamassa takaisin kun ei tuo perähikiä ole siitä koskaan päässyt eroon.

   Lainaa

  53. Viisto mango 25.5.2021 21:27
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Jumalatoinen akuutti naitatus ja sopivan henkilön läsnäolo.

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Inha kirsikka: Itse olen sanonut aina, että pettämiselle on minun mielestä yksi hyvä syy ja se on, jos toinen parista on joutunut narsistisen ja väkivaltaisen henkilön kanssa yhteen. Jos uhri on aivopesty täysin, erotettu kavereista, perheestä ja kaikista mahdollisista läheisistä ja pidetty kotona ilman työpaikkaa [...]
   Oddly specific...

   Lainaa

  55. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Pariton opas: Valitettavasti tuo ihonvärin mukaan luokittelu on palaamassa maailmaan, eikä suinkaan oikeistolaisten puolelta..Suomessa ilmiö ei onneksi ole yhtä pitkällä, kuin esim. USA:ssa. Mutta valitettavasti samanlaista on aistittavissa Suomessakin. Ja lisätään nyt vielä, varmasti ääriliikkeet oikeallakin [...]
   Mikä puolue haikailee eri kohtelua eri ihmisille sen perusteella, minkä värisiä he ovat?

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (20 ääntä)
   traumcity: Ai siis rasismia itseään kohtaan? Nigailu on mustien keskuudessa yhteisöllinen juttu, ja suon sen kyllä heille.Kääntäneet pilkkanimitykset toverilliseksi voimaksi. Sitten kaiken orjuuden yms jälkeen joku vesapetteri Vantaalta tulee sanomaan että "ette te noin voi sanoa" niin eihän sellaista [...]
   No, ei rasismissa kyllä määritelmällisesti ole mitään, minkä takia se ei voisi toteutua myös itseä kohtaan. 
   Minusta, jos ”nigailu” on jokin vapaaehtoinen yhteisöllisyysjuttu, niin on hankalaa väittää sen samaan aikaan olevan haukkumasana jonkun toisen suusta. Mitä se sana nigga nyt siis tarkoittaakaan? Rotusortajille muodossa tai toisessa se on alempiarvoisten ihmisten kategoria. Entä meille muille? Valkoisille automaattisesti eri asia kuin tummille? Enpä sanoisi. Jokin yhteinen sopimushan sen sanan merkityksestä on pakko voida olla, muuten menee monella tavalla hankalaksi. Ei ehkä käytännössä, sillä toki vaaleaihoiset voivat vain olla käyttämättä kyseistä sanaa, mutta perustelujen tasolla on minusta aika tärkeää, millä sitä ollaan kieltämässä miljoonia ihmisiä käyttämästä jotain sanaa ja samaan aikaan olla toisille miljoonille se sallimassa. Jos se merkitys on siinä sanassa niin sanojalla ei ole merkitystä. Jos taas siinä, mitä sanan lausuja sillä tarkoittaa, niin ihonväri ei voi olla ainut jakoperuste. Jos voisi, niin se merkitsisi sitä, että ihonvärien perusteella oletetaan yhä olevan syvä ja umpeen kuromaton kuilu jonka reunalta toiselle ei voi kunnolla nähdä. Mielestäni niin ei ole. Ihan voi kyllä vaaleaihoinenkin ihminen samaistua ihonväriin perustuvan sorron aiheuttamaan kärsimykseen, ei se rakettitiedettä siinä määrin ole, ettei vaaleaihoinen voisi asiasta keskustelua käydä. 
   Ps. En sano niggoiksi ketään tai näe sellaiseen mitään tarvetta.

   Lainaa

  57. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Jepulis: Tuosta n sanastahan on monenlaista mielipidettä. Osa tummista räppäreistä on sitä mieltä, että on ihan ok jos valkonen fani sen sanoo, toisten mielestä taas ei ole. Ei tähän ole yhtä oikeeta vastausta vaan mielipiteet vaihtelee rajusti. "Let the white kids say nigga" on eräskin esimerkki tummaihosen räppärin mielipiteestä asiaan.
   Kerro yksikin musta artisti joka sanoo ettei valkoihoinen voi laulaa laulun sanoja kuten ne on kirjoitettu? Niggan hettely siellä täällä puheen joukossa on eri juttu, mutta tuskin kukaan asianomainen, eli tummaihoinen laulaja tai räppäri tai vastaava, kieltää toistamasta lyriikoita alkuperäisinä.

   Lainaa

  58. Hailu soturi 25.5.2021 23:34
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Työläs ahven: Hyvin huomaa kyllä, että tää keskustelu on suomalaista ja valkoista. Jenkeissä, josta Megankin musiikkinsa kanssa tulee, ollaan aika eri levelillä jo tässä keskustelussa. Kun ruskea tai musta ihminen käyttää n-sanaa ja sen variaatioita, kyse on alistamiseen ja sortoon käytetyn sanan takaisin [...]
   Hyviä pointteja, mutta erottelemalla ihmisryhmiä ihonvärin mukaan päättämällä mitä musiikkia saa kuunnella ja laulaa mukana, mitä vaatteita saa käyttää, millaista kampausta voi pitää jne. on täysin väärä tapa. Olen puoliksi musta, mutta täysin suomalainen keskiluokkainen ihminen, minusta nigga - sanaa olisi minua oikeutetumpi käyttämän vaikka harlemin lähiöissä eli siinä kulttuurissa kasvanut täysin valkoinen henkilö.

   Lainaa

  59. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Banaani: No, ei rasismissa kyllä määritelmällisesti ole mitään, minkä takia se ei voisi toteutua myös itseä kohtaan.  Minusta, jos ”nigailu” on jokin vapaaehtoinen yhteisöllisyysjuttu, niin on hankalaa väittää sen samaan aikaan olevan haukkumasana jonkun toisen suusta. Mitä se sana nigga nyt siis [...]
   Ei se nyt niin hankalaa ole. Vammaiset voi heittää toisilleen retardiläppiä, pullukat läskiläppiä toisilleen, mutta ulkopuolisen sanomana se on vaan typerää käytöstä. Yhteisöllisyyteen kun kuuluu se, yhteisöllisyys.
   Se on hirmu helppoa sanoa ettei ihonvärinen välillä mitään kuilua ole valkoihoisena Euroopassa. Maailma ei valitettavasti toimi niin, parempaan suuntaan kyllä mennään. 
   Valkoihoinen samaistumassa rotusortoon on tosi söpöä mutta "vähän" todellisuudesta vieraantunutta. 
   Se on hyvä että et sano ketään nigaksi. Ei ole myöskään sinulta mitenkään pois jos mustaihoiset ovat ottaneet herrojensa haukkumasanan omaan käyttöönsä toisilleen puhuessa. Sen kanssa meidän pitää vaan oppia elämään kunnes aikaa on tarpeeksi kulunut, sitten me ollaan toivottavasti kaikki toisillemme taas vaan ihmisiä. 
   Terminologia ei oo homman pointti tässä. 

   Lainaa

  60. Kohtuuton roska 26.5.2021 0:47
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Työläs ahven: Hyvin huomaa kyllä, että tää keskustelu on suomalaista ja valkoista. Jenkeissä, josta Megankin musiikkinsa kanssa tulee, ollaan aika eri levelillä jo tässä keskustelussa. Kun ruskea tai musta ihminen käyttää n-sanaa ja sen variaatioita, kyse on alistamiseen ja sortoon käytetyn sanan takaisin [...]
   Ammattiloukkaantuja huomattu! Miten rap-musiikin alkuperäinen kohdeyleisö liityy mitenkään mihinkään? Onko argumenttisi siis, että se on siten kielletty valkoihoisilta? Miten sitten esim. klassinen musiikki? Ja ei kukaan meistä ole tilivelvollinen ’isiemme synneistä’ ja tämänkaltainen vastakkainasettelu ei nyt ainakaan auta rasismin kitkemisessä.

   Lainaa

  61. Kiteetön omena 26.5.2021 4:29
   Tulos: +9 (23 ääntä)
   Kohtuuton roska: Ammattiloukkaantuja huomattu! Miten rap-musiikin alkuperäinen kohdeyleisö liityy mitenkään mihinkään? Onko argumenttisi siis, että se on siten kielletty valkoihoisilta? Miten sitten esim. klassinen musiikki? Ja ei kukaan meistä ole tilivelvollinen ’isiemme synneistä’ ja tämänkaltainen vastakkainasettelu ei nyt ainakaan auta rasismin kitkemisessä.

   Ei kyllä ollut ammattiloukkaantujan kommentti laisinkaan, vaan ihan asiaa. N-sanan käyttö mustien keskuudessa tuolla tavoin lähti nimenomaan siitä, että haukkumasana ”otettiin takaisin”; kyse on voimaantumisesta. Koska kuitenkaan mustat eivät ole homogeeninen ryhmä, eivät kaikki heistäkään pidä sanan käytöstä edes ”omien” keskuudessa. 

   Tää on verrattavissa siihen, kuinka homot omi itselleen aiemmin ennen kaikkea halventavaksi tarkoitetun queer-sanan. Nykyäänhän se on hyvin yleisesti käytetty, itsekin sitä itsestäni käytän. 

   Kyse on siis siitä, että vähemmistöt näitä loukkaavia sanoja käyttämällä ottavat takaisin sen tilan, jonka enemmistö on aiemmin yksinoikeudella ominut. Siksi myös tuntuu hassulta, että todellako näinkin monen mielestä ei ole yhtään typerää se, että tässä joukko valkoisia pui sitä, mistä sanoista mustat saa tai ei saa loukkaantua ja kuka saa käyttää niitä sanoja, jotka historiallisesti nimenomaan ovat valkoisten käyttämiä haukkumasanoja mustista. Jos tämä kuvio todella on jonkun mielestä täysin okei, niin olisiko sitten sekin täysin okei, että joku haukkuu sinua niin että se tuntuu sinusta pahalta, jonka jälkeen muut alkavat puida sitä, saatko olla haukkumisesta loukkaantunut – sivuuttaen kuitenkin täysin sinut siinä samalla? Eikös se ole ihan sama asia?

   Ja sitten on se tässäkin kommenttiketjussa esiintullut ”ei nykyisiä sukupolvia voi syyttää aiempien virheistä.” Ainoa vaan, ettei rasismi ole kadonnut mihinkään, ja valkoisten ylläpitämä rakenteellinen sorto mustia, ruskeita, alkuperäiskansoja, ym kohtaan on edelleen arkipäivää ympäri maailmaa. Minusta ei myöskään ole kaukaa haettua ettäkö emme olisi ihmiskuntana ainakin jossain määrin vastuussa esi-isiemme teoista – samoin kuin olemme vastuussa siitä, että jätämme jälkeemme elinkelpoisen planeetan tuleville sukupolville. Vaikka tilanne onkin se, että todennäköisesti ne tulevat sukupolvet joutuvat aikamoiseen rumbaan meidän tekojemme takia. Ihmiskunta ei ole historiaton. 

   Lainaa

  62. Kiteetön omena 26.5.2021 4:49
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Nimi: Okei, mutta siis koska Suomessa on suomalaisten ongelmat ja Ruotsi ja Venäjä alisti meitä historiassa, niin mitäs me saadaan sitten ottaa heiltä takas? Otetaanko ihan alkuun vaikka Karjala? Tai ehkä osa Ruotsin rannikosta, oli sen verran monta vuosisataa otto-anto-suhde päinvastoin. Tai mitä jos [...]

   Tämä vertauksesi ontuu ja pahasti. 

   Se, että sorretut vähemmistöt ottavat takaisin termejä, sanoja, joilla enemmistö on heitä alistanut, ja siten voimaantuu ja ottaa takaisin sitä tilaa yhteiskunnassa, jonka enemmistö on ennen ominut, ei ehkä ole verrattavissa maa-alueiden pakkolunastuksiin tai sotilaalliseen valtaamiseen.

   Ja siis onhan kuitenkin niin, että kyllä suomalaisten historiallinen alistettu asema ensin Ruotsin, sitten Venäjän vallan alla edelleen näkyy ja kuuluu kulttuurissamme – se näkyy asenteissa, se kuuluu puheessa. Ja ainakin minun mielestäni tiettyyn pisteeseen asti se on ihan ok. Tottahan sitä nyt vähän saa entiselle sortajalle kuittailla, kunhan ei mennä vihan levittämisen puolelle. Ja kunhan pyritään kuitenkin lopulta siihen, että vanhat kaunat saadaan sovitettua, jotta voitaisiin saavuttaa jonkinlainen rauhaisa yhteiselo. Tai edes rinnakkaiselo. Ja tämä siis koskee nähdäkseni kaikkia tasapuolisesti. 

   Lainaa

  63. Verraton hilleri 26.5.2021 8:54
   Tulos: +7 (27 ääntä)
   En vain pysty tajuamaan miten se voi vieläkin olla vaikea ymmärtää että vähemmistöön kuuluva ihminen voi käyttää omaan ryhmäänsä kohdistuvia loukkaavia sanoja mutta enemmistöön kuuluva ei. Ihan samall tavalla kun minä voin vaikka kutsua itseäni idiootiksi, mutta jos joku toinen tulee sanomaan minua idiootiksi, se on loukkaavaa. Ymmärrän että me täällä suomessa koemme olevamme kaukana tästä keskustelusta, mutta ehkä meidän pitäisi muistaa mikä rodullistettujen ihmisten kokemus on suomesta, tämä on vieläkin todella rasistinen maa.

   Lainaa

  64. Tulos: +2 (16 ääntä)
   traumcity: Ei se nyt niin hankalaa ole. Vammaiset voi heittää toisilleen retardiläppiä, pullukat läskiläppiä toisilleen, mutta ulkopuolisen sanomana se on vaan typerää käytöstä. Yhteisöllisyyteen kun kuuluu se, yhteisöllisyys. Se on hirmu helppoa sanoa ettei ihonvärinen välillä mitään kuilua ole valkoihoisena [...]
   Pidän sun vastauksesta, vaikken joka kohtaa ihan samalla lailla näekään. Sulla on selkeä, asiallinen ja hyvää tarkoittava kanta jota kannattaa varmasti mieluummin noudattaa kuin jättää noudattamatta. 
   Terminologia ei ole se juttu. Totta. Tarkoitit ehkä eri asiaa kuin minä nyt (en ole varma?) mutta mielestäni nimenomaan termi ”nigga” tai muu vastaava ei ole minusta se pointti. Pointti on mielestäni se, kenen vastuulla on kulloinkin ymmärtää, mikä viesti termillä pyritään välittämään, ja kenen oikeus on tehdä käytetyn termin suhteen minkälinlaisia oletuksia milläkin perusteella. Eli jos vaalea sanoo nigga, niin voidaanko pelkän ihonvärin perusteella olettaa sillä tarkoitettavan rotusortoa? Puolen valitsemista tummaihoisia vastaan? Haikailua puuvillankeräilyaikoihin? Joidenkin valitettavien kohdalla näin tosiaan on (ja puhun nyt juurikin enemmän euroopasta kuin amerikasta) mutta suurimman osan kohdalla ei. Nykyvalkoiset harvoin samaistuvat sortajiin ja harva tummaihoinen on nykyään enää kohdannut niitä asioita, joista ihonväriin liittyvät kivut ovat peräisin. Tottakai rasismia on vieläkin! Totta kai Suomessakin on keskimäärin helpompaa vaaleana kuin tummana! Mutta on se aikalailla eri asia kuin että keskiverto nykyihminen muka lataisi sanaan ”nigga” kaiken sen kipeän historian, joka aiheeseen liittyy. 
   Tiivistän mielipiteeni: 
   - jos nigga on paha sana joillekin, tummaihoiset tekisivät viisaammin jos eivät itsekään käyttäisi sitä. Jos sana on stigmatisoitu, niin on parempiakin tapoja yhteisöllisöityä ja identifioitua. Toivon, ettei sanaa nigga tai muita vastaavia käyttäisi kukaan. 
   - sanat ovat vain sanoja. Ne eivät satuta ellei niillä ole tarkoitusta, joko sanojen sisältämän viestin lähettäjälle tai vastaanottajalle. Joten kiellettyjen sanojen listan laatimisen sijaan pitäisin pitkällä tähtäimellä rakentavampana pohtia sitä, mitä niillä sanoilla tarkoitetaan tämän päivän maailmassa
   - tummaihoisten kipeän historian validoimisen tulee tietenkin jatkua, sitä ei kuulu potkia maton alle, mutta ei myöskään toisaalta jatkaa sitä osittaisesti määrittelemällä ihonvärin perusteella, kuka on mistäkin kykenevä keskustelemaan täysivaltaisesti. Ihmisiähän tässä kaikki ollaan ja inhimilliseen kärsimykseen ja epäoikeudenmukaisuuteen samaistuminen ei edellytä tietyn väristä ihoa. 
   - rasismia on yhä ja sen vastaisen työn tulee jatkua, mutta siinä työssä on osa kaiken värisillä, ja toivon tummaihoisille asiassa paljon suurempaa roolia kuin pelkän uhrinäkökulman edustaminen. Uhri-identiteetin tulisi olla rakentavan työskentelyn kohde eikä tavoite. 
   Ja vaikka lainaan, traumcity, sinun viestiäsi, tämä vastaus ei kohdistu pelkästään siihen, eli en kaikilta osin pyri oikomaan sinun sanomisiasi vaan myös ihan yleisesti pohdin. :)

   Lainaa

  65. Pahamaineinen leopardi 26.5.2021 13:36
   Tulos: -23 (25 ääntä)
   Minun mielestäni hyväksyttäviä syitä pettää: - Puolison jatkuva haluttomuus seksiin niin ettei siihen löydy apua. Elin tällaisessa suhteessa, kävimme seksuaaliterapeutilla ja perheneuvonnassa, mutta siitä ei ollut oikein hyötyä. Jos olisin etukäteen tiennyt, että toistuva "ei nyt" venyy yli vuoden mittaiseksi, olisin varmaan pettänyt jo aiemmin. No, kyllä siinä oli paljon muutakin vaikeutta, ja ero oli lopulta helpotus. Rakkautta meillä oli kyllä paljon, mutta minulle se ei vain riittänyt. - Puolison vaikea, pitkäaikainen sairaus, joka estää seksin. Mutta silloin olisin todella varovainen ja hienotunteinen, etten jäisi kiinni ja loukkaisi häntä. Soisin vastaavan oikeuden myös hänelle, jos itse sairastuisin. - Oma tai toisen pitkä (monta kuukautta/vuotta) oleskelu ulkomailla/jossain poissa, ilman mahdollisuutta tapaamiseen.

   Lainaa

  66. Leivätön sorsa 26.5.2021 14:06
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Ketterä sorsa: Jotenkin huvittavaa kun valkoiset muijat päättää tummaihoisten puolesta mikä on loukkaavaa.
   Tämä on Suomessa normaalia, pahimmat valittajat ovat juurikin valkoisia naisia, eivät tummaihoisia :D

   Lainaa

  67. Leivätön sorsa 26.5.2021 14:07
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Verraton hilleri: En vain pysty tajuamaan miten se voi vieläkin olla vaikea ymmärtää että vähemmistöön kuuluva ihminen voi käyttää omaan ryhmäänsä kohdistuvia loukkaavia sanoja mutta enemmistöön kuuluva ei. Ihan samall tavalla kun minä voin vaikka kutsua itseäni idiootiksi, mutta jos joku toinen tulee sanomaan minua [...]
   Somali haukkui kalkkilaivan kapteeniksi, koska olen todella vaalea. Oliko tämä rasismia? Jään mielenkiinnolla odottamaan vastaustasi..

   Lainaa

  68. Aallokas käärme 26.5.2021 14:08
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Tummaihoiset eivät todellakaan ole vähemmistö, ettekö todellakaan tiedä tämän vertaa?? Valkoisia on vähiten.

   Lainaa

  69. Varissut eläin 26.5.2021 14:45
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Hyvät syyt pettämiseen: - julkkis bucket list - kuolintoiveen toteuttaminen - tarpeeksi tuohta - viimeiset minuutit ennen maailmanloppua Raahaudut uskomattoman yön jälkeen kotiin ja tunnustat puolisollesi, että lähetit (kuka kenenki venettää keikuttaa) hymyillen tuonpuoleiseen. Puolisosi pitää sinua pyhimyksenä ja saatiinhan sillä epäitsekkäällä teolla vielä unelmakoti metsän keskeltä. Eräänä kauniina päivänä mediassa kerrotaan, että härskin kokoinen komeetta iskeytyy maahan nyt. Puoliso on töissä muutaman tunnin päässä, eikä ehdi paikalle. Otat jalat alle ja juokset naapuriin, koska haluat helpottaa kuolemanpelkoa euforialla.

   Lainaa

  70. Sekoileva tomaatti 26.5.2021 15:56
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kiteetön omena: Ei kyllä ollut ammattiloukkaantujan kommentti laisinkaan, vaan ihan asiaa. N-sanan käyttö mustien keskuudessa tuolla tavoin lähti nimenomaan siitä, että haukkumasana ”otettiin takaisin”; kyse on voimaantumisesta. Koska kuitenkaan mustat eivät ole homogeeninen ryhmä, eivät kaikki heistäkään pidä [...]
   Mutta eihän tässä ollut kyse siitä että ketään haukutaan, ketään ei edes kutsuttu tuolla sanalla vaan laulettiin mukana.
   Joskus oli se tv ohjelma queer eye for straight guy, eikö senkään nimeä olisi saanut ääneen hetero sanoa? Ja ennen kuin siitä tuli valtavirtaa, niin varmasti moni homokulttuurin piirissä elänyt käytti sanaa luonnollisesti, vaikka oli itse hetero. Kuten nyt tuota nigga - sanaa käytetään räppipiireissä. Itse en koe sanaa omaksi, mutta helposti voin laulaa biisissä mukana. 
   Eri asia olisi esiintyä julkisesti (tv, youtube jne) tai erityisesti haukkua jotakuta. Toki joskus voi tulla väärinkäsitystilanteita ja niistä yleensä pääsee yli puhumalla. 

   Lainaa

  71. Punertava hyttynen 26.5.2021 18:04
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Pahamaineinen leopardi: Minun mielestäni hyväksyttäviä syitä pettää: - Puolison jatkuva haluttomuus seksiin niin ettei siihen löydy apua. Elin tällaisessa suhteessa, kävimme seksuaaliterapeutilla ja perheneuvonnassa, mutta siitä ei ollut oikein hyötyä. Jos olisin etukäteen tiennyt, että toistuva "ei nyt" venyy yli vuoden [...]
   Valheella on lyhyet jäljet, ja saa olla aika erikoinen tilanne, että voi olla varma, ettei ikinä jäisi kiinni. Jos voisikin, niin valehtelu parisuhteessa välttämättä rapauttaa luottamuksen -en tarkoita että kaikki liikkeet pitäisi raportoida, mutta tilanteen pitäisi olla sellainen, ettei tarvitse koko ajan varoa, ettei puhu sivu suunsa. Olen joskus nuorena yrittänyt vähemmän rehellistä mallia, ja ei siitä mitään tule. "Niin, siitä tuli mieleen että viime viikolla siellä paikassa x oli joku ihme hörhö joka sanoi..." "Mitä sinä olit tekemässä paikassa x? Luulin että sanoit meneväsi paikkaan y". "...öööö....". (En pettänyt seksimielessä, senaikainen poikaystävä ei hyväksynyt osaa ystäväpiiristäni. Mutta sen opin, että valehtelu on ihan hiton hankalaa jollei ole valmis joka hetki kampaamaan sanomisiaan tiheällä kammalla, ja mieluummin olemaan sanomatta mitään mikä ei koske säätä. Läheisyys katoaa, ja se on sitä paitsi kauhean rasittavaa). 
   Kun sitten jää kiinni, se on traumaattinen kokemus toiselle osapuolelle -olen itse joutunut (seksuaalisromanttisen) pettämisen kohteeksi, ja kun sain selville, se tuntui suunnilleen samalta kuin jää olisi äkisti pettänyt alta ja olisi pudonnut avantoon. Tyrmistystä, kipua, ei saa henkeä, kaikkea sellaista kivaa. En viitsisi ottaa riskiä, miten puolisoni saattaisi suhtautua vastaavaan. Ja vaikka arvelisin että saisin anteeksikin, niin ei toiselle tuollaista toivo.
   Kaikkiin mainitsemiisi tilanteisiin vastaus on avoin neuvottelu. Jos seksiä ei saa puolison kanssa olisin samaa mieltä että sitä voi katsella muualta, mutta asiasta pitää puhua ensin. Ei välttämättä kovin kiva keskustelu, mutta paljon parempi kuin "noniin, alahan selittää, selityksen on paras olla hyvä" -eikä rakkaudella ilman läheisyyttä ja jakamista muutenkaan ole mitään tulevaisuutta, joten jos ei onnistu niin kerrasta poikki sitten. Itse kallistun polyamoriaan -saa olla aika diplomaattinen ja valita kumppaninsa huolella, mutta ei tarvitse stressata kiinnijäämistä tai potea omatunnontuskia. Eikä diplomatiasta tai kumppani(e)n huolellisesta valinnasta ole haittaa missään suhteessa, valehtelusta on.

   Lainaa

  72. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Karoliina: Mua nyt jäi kiinnostamaan ne HYVÄT syyt pettämiseen...
   Olet peitetehtävässä ja tarvitset koodi jolla purkaa pommin

   Lainaa

  73. Penseä panda 27.5.2021 3:09
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ketterä sorsa: Jotenkin huvittavaa kun valkoiset muijat päättää tummaihoisten puolesta mikä on loukkaavaa.
   Koomista koko asia, jokainen käyttäjään mitä sanaa haluavat väristä riippumatta, sitä se tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on.

   Lainaa

  74. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ei, kyllä niissäkin pitää erota ensin. Kahdessa ensimmäisessä pääset todennäköisesti hengestäsi jos hairahdut vieraisiin. Pettämiselle ei ole mitään hyvää syytä.
   On.
   Sinä et määritä sääntöjä muille oman moraalisi mukaan.

   Lainaa

  75. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Luin joskus uutisen kuinka jonku tumma räppäri oli ottanut yleisöstä lavalle vaaleaihosen naisen. Se nainen räppäs mukana sitä biisiä, myös sen nigga sanan ja siitä sit se räppäri suuttu ja piti saarnan sille naiselle, kun hän ei olisi saanut sanoa nigga sanaa. Luulen, että tää räppäri järjesti sille naiselle tarkotuksella tommosen ansan, että sais huomioo.

   Lainaa

  76. Särkemätön nektariini 29.5.2021 18:35
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Hyvin mielenkiintoista lukea muiden ajatuksia puolesta, vastaan ja siitä välistä. Lopulta jokainen tekee omat päätöksensä ja käyttää niitä sanoja, joita käyttää. Itse varmasti jatkossakin laulan mukana ja sanon nigga, jos lyriikoissa niin sanotaan. Arkikielessä ja muiden kanssa jutellessa en sano nigga, enkä ota sitä tarkoituksellisti käyttöön. Kieli toki muuttuu ja kuka tietää millainen sävy tuollakin sanalla on vaikka 20 vuoden päästä. Veikkaan, että kun sen käyttö yleistyy ja tulee hyväksytymmäksi, se muuttuu "noloksi" ja nuoret eivät enää sitä sano. Siis joskus vuonna 2050.

   Lainaa

  77. Pariton opas 30.5.2021 3:12
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Verraton hilleri: En vain pysty tajuamaan miten se voi vieläkin olla vaikea ymmärtää että vähemmistöön kuuluva ihminen voi käyttää omaan ryhmäänsä kohdistuvia loukkaavia sanoja mutta enemmistöön kuuluva ei. Ihan samall tavalla kun minä voin vaikka kutsua itseäni idiootiksi, mutta jos joku toinen tulee sanomaan minua [...]
   Minä en ole elämässäni ketään sortanut. Joten en saa tunnontuskia sanoista.

   Lainaa

  78. Vapaa lepakko 30.5.2021 8:55
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Aallokas käärme: Tummaihoiset eivät todellakaan ole vähemmistö, ettekö todellakaan tiedä tämän vertaa?? Valkoisia on vähiten.
   Kyllä Suomessa on paljon vähemmän mustaihoisia kuin valkoihoisia. Etkö edes tuon vertaa tiedä??!!

   Lainaa

  79. Erääntynyt kesyaasi 1.6.2021 17:08
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kuka hullu kuuntelee räppiä. Kuunnelkaa heviä stana

   Lainaa

  80. Komia hedelmä 9.6.2021 9:06
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Huhhuh toi valkoisten naisten uhriutuminen tummien puolesta. Tummien pitäs varmaan mennä terapiaan jos oikein kärsii siitä että tiedostaa olevansa tummaihoinen. Mutta totuus vaan on se että tummaihoisia ei vittuakaan kiinnosta. Ne tietää olevansa nekruja, ja ovat sinut sen kanssa. Valkoihoisia naisia se jostain syystä järkyttää niin kovin että haluavat piilottaa kaikki sanat josta saattaisi ilmetä henkilön tummempi ihonväri. Eli suomeksi. Jos tuet blm, olet rasisti.

   Lainaa

  81. Vastaava sakaali 9.6.2021 9:53
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Komia hedelmä:   Mutta totuus vaan on se että
   Aika usein kun kommentissa tai viestissä tulee yllä oleva virke, niin tietää että sitä seuraavaksi ei ainakaan tule minkäänlaista totuutta. Sama homma tälläkin kertaa.

   Lainaa

  82. Prööt sanoi aivopieru 12.6.2021 20:18
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Itsehän olen ratkaissut lyriikkaongelman siten, että en osta enkä kuluta edes radiosta kuuntelemalla musiikkia, (enkä edes räppiä) jossa kyseistä joidenkin loukkaavaksi katsomaa ilmausta käytetään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: girls in the hood, kappale, kassi, laulu, megan thee stallion, n-sana, rasismi, ravintola, ruoka, sanat, wolt