Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 46

Äidin työ ei ole raskasta, jos osaa soittaa huilua.
Vanhempainilta, osa 46

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +919 (929 ääntä)
   Päiväkodin työntekijät ovat varmasti mielissään, kun Anniina tulee heitä haastattelemaan - ja todennäköisesti heillekin myös pätemään kuinka työ ei ole fyysistä vaan heillä ei riitä kunto.

   Lainaa

  2. Vastarannan kiiski 25.5.2021 0:11
   Tulos: +593 (605 ääntä)
   Katson nytkin parhaillaan Tohtori Paisetta. Olen siis pätevä tekemään pieniä kirurgisia toimenpiteitä.

   Lainaa

  3. Tulos: +516 (528 ääntä)
   Käy sääliksi päiväkodin työntekijöitä, kun tuollainen kilipää tulee höpisemään kesken työpäivän.

   Lainaa

  4. Tulos: +265 (269 ääntä)
   "Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan" ei liene Anniinan motto...

   Lainaa

  5. Tulos: +242 (270 ääntä)
   Täällä kyllä toistuvasti tulee vastaan sillä tavoin epämiellyttäviä ihmisiä, että on vaikea uskoa heidän olevan oikeita ja tosissaan... Tosin tän Anniinan meininki herättää taas olon, että hän ei ole ihan terve ja täysivaltainen oikeustoimikelpoinen tyyppi, ja että hänelle nauraminen on siis sopimatonta

   Lainaa

  6. Tulos: +109 (121 ääntä)
   Tove: Täällä kyllä toistuvasti tulee vastaan sillä tavoin epämiellyttäviä ihmisiä, että on vaikea uskoa heidän olevan oikeita ja tosissaan... Tosin tän Anniinan meininki herättää taas olon, että hän ei ole ihan terve ja täysivaltainen oikeustoimikelpoinen tyyppi, ja että hänelle nauraminen on siis sopimatonta
   Mä en naura, mulle tulee lähinnä paha mieli tosta menosta :(

   Lainaa

  7. Limetinvihreä rotta 25.5.2021 0:41
   Tulos: +303 (309 ääntä)
   Mulle kerran potilas totesi kun istuin ajanvarauksessa, että miten meille pääsisi töihin - hän varmaan olisi hyvä työntekijä ja työ ei vaikuta kovin vaikealta. Oli siis tarkkaillut, kun annoin aikoja potilaille. Ei tuntunut ymmärtävän, että työhön kyllä kuuluu muutakin...

   Lainaa

  8. Tulos: +169 (243 ääntä)
   Ei lastenhoito mitenkään erityisen fyysisesti raskasta ole. Raskaampaa kuin klarinetin soittaminen ja säveltäminen toki silti. Ei sitä niin vaan uimaan ja salille lähdetä jos joka raajassa poltti roikkuu, Anniina on silleen vähän tyhmä kun ei tajua että kotimammailu on 247 duunia ja se tekee siitä raskasta. Mutta arjen sankarihan tuollainen kestolisääntyjä on ehdottomasti, tää on synnytystalkoissa hoitanut yksin pienen kerrostalollisen panoksen. Oon siinä käsityksessä että Suomi tarvii enemmän vauvoja kuin nokkahuilusooloja.

   Lainaa

  9. Silko apina 25.5.2021 0:58
   Tulos: +74 (84 ääntä)
   Tove: Täällä kyllä toistuvasti tulee vastaan sillä tavoin epämiellyttäviä ihmisiä, että on vaikea uskoa heidän olevan oikeita ja tosissaan... Tosin tän Anniinan meininki herättää taas olon, että hän ei ole ihan terve ja täysivaltainen oikeustoimikelpoinen tyyppi, ja että hänelle nauraminen on siis sopimatonta
   Totta, että vaikea uskoa näiden olevan oikeita ihmisiä, mutta miksi olisi sopimatonta nauraa, vaikka he olisivat oikeustoimi kelvottomia? Vaikka olisivatkin, niin tolle käytökselle tässä nauretaan (tai paheksutaan), ei sille itse vajavuudelle. Tavallaan toivonkin, että nämä ihmiset eivät ole täysin "normaaleja", koska se helpottaisi käsittämään syytä, miksi kukaan käyttäytyisi noin. Paitsi tietenkin täysi kusipäisyys.

   Lainaa

  10. Puiseva mustikka 25.5.2021 1:06
   Tulos: +224 (236 ääntä)
   Kumpikohan on raskaampaa, puhaltaa pilliin vai kasvattaa kymmenen lasta

   Lainaa

  11. Tyyni tonttu 25.5.2021 1:22
   Tulos: +328 (332 ääntä)
   "Olen ollut päiväkodissa tet-harjoittelussa 2 viikkoa" :DDD

   Lainaa

  12. Itsetuhoutuva näätä 25.5.2021 1:34
   Tulos: +188 (192 ääntä)
   Tove: Täällä kyllä toistuvasti tulee vastaan sillä tavoin epämiellyttäviä ihmisiä, että on vaikea uskoa heidän olevan oikeita ja tosissaan... Tosin tän Anniinan meininki herättää taas olon, että hän ei ole ihan terve ja täysivaltainen oikeustoimikelpoinen tyyppi, ja että hänelle nauraminen on siis sopimatonta
   Eivät kaikki kusipäät ole mielisairaita. Jotkut ovat vain yksinkertaisesti kusipäitä.

   Lainaa

  13. Tulos: +79 (83 ääntä)
   traumcity: Ei lastenhoito mitenkään erityisen fyysisesti raskasta ole. Raskaampaa kuin klarinetin soittaminen ja säveltäminen toki silti. Ei sitä niin vaan uimaan ja salille lähdetä jos joka raajassa poltti roikkuu, Anniina on silleen vähän tyhmä kun ei tajua että kotimammailu on 247 duunia ja se tekee siitä [...]
   Herra varjele Kovasen perhettä kun jokainen lapsi joutuu vetämään ala-asteen musiikin kotiharkat. Vuodesta toiseen huilujen ujellusta, joinakin vuosina useampi lapsi kerrallaan. Kiitos supermammalle, joka kärsii minunkin puolestani.

   Lainaa

  14. Säästeliäs sarvikuono 25.5.2021 1:46
   Tulos: +225 (233 ääntä)
   Olin päiväkodissa töissä vuoden vakituisen työntekijän sijaisena. Työ on kyllä raskasta, niinä päivinä kun ei fyysisesti niin vähintään psyykkisesti. Yhdeksän tuntia päivässä kuuntelin ilman yhtäkään taukoa (ei edes ruokataukoa, lasten kanssa syödään samaan aikaan) jatkuvaa kiljumista ja rääkymistä, selvittelin lasten riitoja, kannoin pienimpiä paikasta toiseen, suunnittelin toimintaa siinä välissä kun ehdin, LIIKUIN lasten kanssa jne. Psyykkinen kuormittavuus saa kropankin väsyneeksi, ja kuten luitte, saa siinä juosta ja tanssia ja voimistella ja vaikka mitä päivän aikana sydämensä kyllyydestä. Rankin työ mitä olen tehnyt, vaatii pirusti aivotyöskentelyä ja nopeaa ongelmanratkaisukykyä ja kasvatustaitoja. Ja kyllä olen kasvatustieteen maisteri jos sillä nyt jotain väliä on, nyt töissä eri tehtävissä.

   Lainaa

  15. Aurinkolasiton noita 25.5.2021 2:38
   Tulos: +138 (148 ääntä)
   Hartaasti toivon että saadaan tänne sit jatkoa kans, heti kun tää pillisti on käynyt avautumassa läheisen päiväkodin työntekijöille kuinka kevyttä niiden duuni on.

   Lainaa

  16. Tulos: -35 (127 ääntä)
   Lehtiotsikon naiselle suosittelisin kyllä jo sterilointia.....

   Lainaa

  17. Tulos: -175 (199 ääntä)
   Monesti tulee ihmeteltyä kyllä monen pikkulapsen äidin valitusta siitä miten rankkaa on. Minullakin on lapsia ja en pitänyt pikkuvauva/-lapsi aikaa ollenkaan raskaana vaan todella antoisana ja ihanana aikana. Päivät hoidin lapsia ja iltaisin opiskelin. Aikaa harrastamiselle ei kyllä paljon jäänyt, en siis ole entinen kilpauimari ja pillejäkään en osaa soitella. Tarhatätien työt taas ei tarvitse kuntoa eikä päätä. Helppoa ja rentoa touhua, sitäkin on tullut tehtyä joskus vuosia sitten monta vuotta.

   Lainaa

  18. Tulos: +18 (38 ääntä)
   Ala tyttö maatalouslomittajaksi, niin tiedät mikä on fyysistä työtä.

   Lainaa

  19. Tulos: +5 (53 ääntä)
   Puiseva mustikka: Kumpikohan on raskaampaa, puhaltaa pilliin vai kasvattaa kymmenen lasta
   Säveltäminen.

   Lainaa

  20. Ohjeeton valas 25.5.2021 5:47
   Tulos: +162 (168 ääntä)
   Puhaltimien soittaminen ei kovin hyvää kuntoa vaadi, kunhan keuhkot on kunnossa. t. Ammattipasunisti

   Lainaa

  21. Onnistunut tiikeri 25.5.2021 6:22
   Tulos: +142 (146 ääntä)
   Jos työ on keveää hyväkuntoiselle, ja raskasta huonokuntoiselle, niin silloin työ on fyysisesti rasittavaa. Jos kunnolla ei olisi merkitystä työn raskaudelle, niin sitten se ei olisi fyysisesti raskasta työtä.

   Lainaa

  22. Kaukaa viisas kärpänen 25.5.2021 6:38
   Tulos: -52 (60 ääntä)
   Limetinvihreä rotta: Mulle kerran potilas totesi kun istuin ajanvarauksessa, että miten meille pääsisi töihin - hän varmaan olisi hyvä työntekijä ja työ ei vaikuta kovin vaikealta. Oli siis tarkkaillut, kun annoin aikoja potilaille. Ei tuntunut ymmärtävän, että työhön kyllä kuuluu muutakin...
   Tai sitten ymmärsi, mutta toinen osapuoli ei ymmärtänyt hänen huumoriaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +126 (126 ääntä)
   Itselläni tytär päiväkodissa ja ei voi muuta kuin hattua nostaa päiväkodin henkilökunnalle. Sairaanhoitajien lisäksi sellainen ammattiryhmä jolle toivoisin lisää konkreettisempaa tunnustusta kuin lämmintä kättä ja huomioimista feissarimokien kommenteissa.

   Lainaa

  24. Tulos: +182 (182 ääntä)
   Säästeliäs sarvikuono: Olin päiväkodissa töissä vuoden vakituisen työntekijän sijaisena. Työ on kyllä raskasta, niinä päivinä kun ei fyysisesti niin vähintään psyykkisesti. Yhdeksän tuntia päivässä kuuntelin ilman yhtäkään taukoa (ei edes ruokataukoa, lasten kanssa syödään samaan aikaan) jatkuvaa kiljumista ja rääkymistä, [...]
   Mä olen kanssa ollut päiväkodissa töissä. Ja nyt olen uupumuksen takia sairaslomalla niin kuin on moni muukin samalta alalta, hälyttävän moni. Mutta kai se on pakko uskoa vaan tuota entistä tettiläistä ja päiväkodin naapuria; mulla ei vaan oo tarpeeks hyvä fyysinen kunto. Juuri ennen tuon työn aloittamista juoksin puolimaratonin, mut ois pitäny älytä vielä juosta maraton ja liittyä johonkin puhallinorkesteriin.

   Lainaa

  25. Rehevä ahven 25.5.2021 8:15
   Tulos: +180 (182 ääntä)
   Anniina voi tulla kokeilemaan pukea 12 alle 3-vuotiasta ulos kurakelillä. Se on kun pukis sukkahousuja mustekalalle ja samalla jo puetut mustekalat riisuu itseltään tai toisiltaan niitä vaatteita pois. Päiväkodissa ei ilmastointia (koska jostain syystä uusiinkaan taloihin niitä ei laiteta) ja eteisessä joku 26 astetta lämmintä. Välillä tää on verrattavissa maratooniin

   Lainaa

  26. Tupakaton piimä 25.5.2021 8:19
   Tulos: +161 (161 ääntä)
   Että mua ottaa pattiin nämä Anniinat, jotka selkeästi kuvittelee mm. burnoutinkin johtuvan vaan siitä, että et ole liikkunut tarpeeksi, koska eihän se tietenkään ole kuormittavaa, jos olet liikunnallinen. Itse en lastenhoitotyössä ole, muutama tuttava tosin on ja kuulostaa kyllä oikeasti aika hirveältä hommalta, kun nykyään aikataulut, hoitajamitoitukset ja muut säästöt vetää kaiken niin äärimmilleen. Minulla ei myöskään ole lapsia, mutta aivot pelaa sen verran, että osaan ajatella mitä kaikkea asiaan liittyy ja ymmärrän miksi kotiäidin homma on raskasta. Burnoutin olen kokenut ja vaikka olen itse todella liikunnallinen niin siinä vaiheessa kun olet oikeasti henkisesti niin uupunut, niin kroppakaan ei enää edes kykene mihinkään hyvästä kunnosta huolimatta. Ja itse asiassa liikuntaa (raskasta ainakaan) ei juuri burnoutissa suositella tästä syystä. Kun viimein toivuin, niin fyysinen kuntokin palasi kohisten takaisin. Psyykkisellä kuormittavuudella vaan on aika paljon vaikutuksia sinne fyysisellekin puolelle. Joo meni vähän ohi aiheenkin, mutta sai nyt taas muistamaan noita ärsyttäviä asenteita, mitä joutunut kohtaamaan.

   Lainaa

  27. Aukea luumu 25.5.2021 8:40
   Tulos: +113 (123 ääntä)
   Olen ennekin kirjoittanut, että näin tahattomasti lapsettomana harmittavat nuo "sinulla ei liene lapsia, et varmasti ole äiti" -kommentit. Käytännössä aina – omien kokemuksieni mukaan – muita äitejä ja lapsia mollaavat ovat äitejä tai isiä. Heillä on vain joko aika kullannut muistot, tai sitten heillä on ollut ns. helppo lapsi. Esim. sisareni ensimmäinen lapsi oli todella helppo. Siskoni suorastaan kukoisti, kun odotettu esikoislapsi syntyi. Toinen puolestaan hieman liioitellen sanottuna itki ja valvoi koliikin kourissa ensimmäiset neljä elinkuukauttaan. Silloin siskoni oli todella väsynyt, ymmärrettävästi. Kolmas vauva oli taas helppo. Me lapsettomatkaan emme elä lapsettomassa tyhjiössä, joten me tiedämme myös jotakin lapsista. Meidän elämässämme on lapsia, mutta ne lapset ovat vain jonkun muun omia – ja jotkut meistä jopa työskentelevät lasten parissa pidempään kuin kaksiviikkoisen tet-harjoittelun ajan... Koska meillä ei ole jatkuvaa 24/7-kokemusta lasten hoitamisesta, emme myöskään arvostele/kritisoi heitä, joilla on. Meillä kun ei ole samaa kokemusta, emme voi ottaa kantaa. Se, että ensiksi on pitänyt itkeä kerta toisensa jälkeen itkunsa, kun lasta ei vain ala kuulua, riittäisi lapsettomuuden aiheuttamaksi tuskaksi. Äitien/isien ei tarvitsisi aina kriittisen kommentin kuullessaan syyttää kritisoijaa lapsettomaksi. Yleensä kritisoija on nimenomaan "lapsellinen".

   Lainaa

  28. Päätön mansikka 25.5.2021 8:53
   Tulos: +127 (127 ääntä)
   Itse katson joka päivä jääkiekkoa, eikä se kyllä raskaalta näytä. Kyllä sitä pitäisi jokaisen jaksaa ihan helposti jos ei ihan laiska ole.

   Lainaa

  29. Reseptivapaa satuhahmo 25.5.2021 8:55
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Tuli mieleen esim. sellainen puhaltaja kuin Louis Armstrong, joka noin maallikon näkemyksen mukaan ei ollut huippukunnossa fyysisesti, mutta se soitto & laulu oli huippukunnossa. Anniina ois käskenyt hänetkin vaan uimaan niin kyllä se siitä. Puhumattakaan muista aivopieruista mitä päästeli tulemaan joka välissä.

   Lainaa

  30. Jorma Ralli-Kukkula 25.5.2021 9:10
   Tulos: +87 (95 ääntä)
   traumcity: Oon siinä käsityksessä että Suomi tarvii enemmän vauvoja kuin nokkahuilusooloja.
   Tämä on taatusti totta, sillä Suomi ei tarvitse yhtään nokkahuilusooloa lisää. Perustan tietoni siihen että soitin nokkahuilua ala-asteella kaksi viikkoa ja asun nokkahuilistin naapurissa.

   Lainaa

  31. Suopa kilpikonna 25.5.2021 9:26
   Tulos: +103 (103 ääntä)
   Minäkin näen välillä paloauton, ambulanssin tai poliisiauton ajavan kaupungilla. Kylläpä näyttää helpolta ammatilta, saa vain ajella päivät pitkät ja välillä laittaa pillit päälle *sarkasmia*

   Lainaa

  32. Kapeahko soturi 25.5.2021 9:28
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Onkohan Anniina kytkenyt lapsensa seinään siksi ajaksi kun eivät käy soittamassa puhaltimilla ja pelaa pesäpalloa? Se tekisi äitiydestä hyvin helppoa.

   Lainaa

  33. Patalaiska lohikäärme 25.5.2021 9:42
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Helikopterin lentäminen on ihan helppoa. Tiedän kun mun ikkunasta näkyy sairaalan katolle tuleva mediheli.

   Lainaa

  34. Kouluttamaton jääkarhu 25.5.2021 9:44
   Tulos: +103 (103 ääntä)
   Ehkä Anniinalla on vain yksi lapsi, joka nukkuu yönsä hyvin + pitkät päiväunet ja lähinnä leikkii hiljaa itsekseen häiritsemättä äitiä. Tulee vaan mieleen, että kun sain oman esikoiseni niin ihmettelin kun kaikki oli kertoneet, että vauvan/taaperon kanssa on raskasta. Oma lapseni oli aikalailla kuvatun mukainen nimittäin. Seuraavat lapseni ovat sitten olleet niitä niin sanottuja normaalilapsia, ja aloin ymmärtää mistä oli puhe... jatkuvat yö heräillytkin vuosien ajan rokottavat fyysistä kuntoa ja jaksamista. Ehkä Anniina ei tiedä sitä, jos aina saa nukkua hyvin ja treeniinkin riittää aikaa? Kolmen lapsen kanssa mulla ei myöskään todellakaan ollut aikaa käydä uimassa ja puhallinorkesterissa harrastamassa, ja pidän erittäin todennäköisenä, että 10 lapsen äiti ei kerkiä uimahallilla piipahdella jatkuvasti tekemässä omaa treeniä. Jos sinne asti joskus pääsee, niin varmasti ainakin osa lapsista mukana. Ja jos yhtään heikommin uivaa, niin siinä ei paljon itse treenata. Toivonkin, että Anniinakin saa seuraavaksi reippaat, eläväiset kaksoset, jotka syövät ja nukkuvat eri tahdissa ensimmäisen vuoden ja sen jälkeen oppivat samana päivänä juoksemaan - ja aina eri suuntaan :)

   Lainaa

  35. Tulos: +104 (104 ääntä)
   Tyyni tonttu: "Olen ollut päiväkodissa tet-harjoittelussa 2 viikkoa" :DDD
   Jep, minäkin olin 14-vuotiaana :D Ja asun nyt yliopiston fysiikan laitoksen vieressä. Ei kyllä vaikuta kovin vaativalta niiden tutkijoiden työ. Harvoin edes näen niitä eli tuskin tekevät mitään.

   Lainaa

  36. Siveä juhta 25.5.2021 10:53
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Säästeliäs sarvikuono: Olin päiväkodissa töissä vuoden vakituisen työntekijän sijaisena. Työ on kyllä raskasta, niinä päivinä kun ei fyysisesti niin vähintään psyykkisesti. Yhdeksän tuntia päivässä kuuntelin ilman yhtäkään taukoa (ei edes ruokataukoa, lasten kanssa syödään samaan aikaan) jatkuvaa kiljumista ja rääkymistä, [...]
   Mutta jaksatko soittaa huilua?

   Lainaa

  37. Tulos: +71 (71 ääntä)
   Tyyni tonttu: "Olen ollut päiväkodissa tet-harjoittelussa 2 viikkoa" :DDD
   Joo ja muista että hän myös asuu päiväkodin naapurissa. Minäkin asun sementtivalimon naapurissa, ja ihan helpolta näyttää se työ, ukot vaan kävelee aamulla sisään ja lähtee iltapäivällä ulos.
   Nää on vähän haastavia tällaset ihmiset, jotenkin sitä salaa toivoo heille tiukkaa läpsyä naamaan että heräisivät itserakkautensa fantasiasta. Kuinka pihalla elämästä täytyy olla, että jaksaa inttää että kotiäitiys ei ole raskasta, jos on hyvä fyysinen kunto. Kuinka yksinkertainen täytyy olla, että ei osaa huomioida henkisen puolen kuormitusta ja esim. vuorovaikutustaitojen vaativuutta äitiydessä, isyydessä tai päiväkodissa työskentelyssä.
   Veikkaisin, että hänellä lapsia on: 1 kpl. Toivottavasti sentään isällä on jalat maan pinnalla ja edes välttävästi sosiaalisia taitoja.

   Lainaa

  38. Voitettu majava 25.5.2021 11:37
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Anniina voisi vaikkapa kakkia tuubaansa.

   Lainaa

  39. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Jospa Anniinakin on niitä äitejä, jotka laittaa lapsensa kuudelta tai seitsemältä illalla nukkumaan, niin ehtii sitten äiskäkin harrastelemaan kaikenlaista. Tuossa koko jutussa meni minun mielestäni asiat nyt kummallisesti vähän päälaelleen, koska eikös tämä Julianna Kovanen ainakin tuossa otsikossa (tai alaotsikossa) sanonut, että suurperheen äitiys on nimenomaan helpompaa kuin luullaan. Sitten yhtäkkiä höpötetään henkihieverissä siitä ettei se ole fyysisesti raskasta ja toinen kritisoi toista siitä, että kehtaa mennä kritisoimaan suurperheen äitiä. En kylläkään lukenut sitä koko juttua, joten en tiedä mitä muuta suurperheen äiti on sanonut. Mutta joka tapauksessa Anniina vaikuttaa idiootilta. Ja ihmetyttää se, että täällä jotkut ovat sitä mieltä, ettei tuollaisille ihmisille saa nauraa, koska eivät taida olla ihan kunnossa. Eivätkö nämä ihmiset tosiaankaan ole koskaan tavanneet ihan normaalia kusipäätä? Niitä on kuin onkin todella olemassa.

   Lainaa

  40. Paheksuttava kirjohylje 25.5.2021 12:29
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Hmpf, en nyt tuollaista pillien puhaltelua hirveästi arvosta. Anniina tuskin osaa soittaa edes pienoa, kuten minun lahjakas lapseni.

   Lainaa

  41. Rajaamaton salaatti 25.5.2021 12:46
   Tulos: -10 (38 ääntä)
   11 lasta 30vuotiaana. onks toi alottanu jo 15vuotiaana vai heti uutta sisään kun vanha tullut ulos?

   Lainaa

  42. Tulos: -42 (48 ääntä)
   Siinä Anniina oli kyllä ihan oikeassa, että kotiäidin työ ei ole fyysisesti kovinkaan raskasta.

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Olikohan tuo "haastattelemassa" vai kuitenkin "haistattelemassa"?

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 25.5.2021 13:55
   Tulos: -36 (54 ääntä)
   Ei ole näköjään muita avuja, kuin ottaa siementä vakoon.

   Lainaa

  45. Makaileva karjalanpiirakka 25.5.2021 14:33
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Tekeekö Anniina muuta kuin harrastaa uimista ja huilulla soittelua? Oliko edes montaa lasta? Eikä lehtijutun suurperhe-äiti edes valittanut työn määrää.

   Lainaa

  46. Läpimärkä kirjohylje 25.5.2021 15:07
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Kouluttamaton jääkarhu: Ehkä Anniinalla on vain yksi lapsi, joka nukkuu yönsä hyvin + pitkät päiväunet ja lähinnä leikkii hiljaa itsekseen häiritsemättä äitiä. Tulee vaan mieleen, että kun sain oman esikoiseni niin ihmettelin kun kaikki oli kertoneet, että vauvan/taaperon kanssa on raskasta. Oma lapseni oli aikalailla [...]
   Mulla on nuo kaksoset ja en toivoisi vastaavaa kohtaloa pahimmalle vihamiehellenikään. En muista mitään heidän ensimmäisestä vuodestaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +37 (43 ääntä)
   12 lasta kuulostaa painajaiselta.

   Lainaa

  48. Luottokelvoton tiikeri 25.5.2021 15:42
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   PilviR: Monesti tulee ihmeteltyä kyllä monen pikkulapsen äidin valitusta siitä miten rankkaa on. Minullakin on lapsia ja en pitänyt pikkuvauva/-lapsi aikaa ollenkaan raskaana vaan todella antoisana ja ihanana aikana. Päivät hoidin lapsia ja iltaisin opiskelin. Aikaa harrastamiselle ei kyllä paljon jäänyt, en [...]
   Kyllä koska se että sinulla on ollut helppoa ja ihanaa ei ole mikään yhtäläisyys merkki että muilla olisi.
   Ei kannata verrata omia kokemuksia muihin ja tehdä siitä sitä ainoaa oikeaa todellisuutta. Ihmisillä on erilaiset tilanteet ja voimavarat.
   Varsinkin jos on henkilö joka kovaan ääneen ihmettelee että miten muka pikkulapsi aika on rankkaa niin epäilen että kukaan haluaisi alkaa hänelle avamaan miksi kotiäitinä olo on rankaa itselle kun varmaan muutenkin saattaa olla riittämättömyyden tunteita ja huono olo asiasta kun juuri tällaiset komentit tekee fiiliksen että on paska äiti kun olo ei olekkaan vaaleanpunaista hattaraa.. 

   Lainaa

  49. Menevä kiivi 25.5.2021 19:56
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Olento: Siinä Anniina oli kyllä ihan oikeassa, että kotiäidin työ ei ole fyysisesti kovinkaan raskasta.
     Olen kasvattanut poskettomat olkalihakset ihan pelkästä vauvan nostelusta.
     Vauvoja on yksi, isä ei niinkään "osallistu" vaan tekee osansa tai ylikin, ja vauva on helppo ja yönsä nukkuva. On vain yksi, joten tämä ei ole kovin vaativaa. Silti, jos hän kiipeää vaikkapa sohvalle ja asento alkaa horjua, hätiin on ehdittävä alle sekunnissa ettei tule komea kolahdus lattiaan. Jos vauva on hereillä ja mies tekee jotain muuta (vaikkapa yrittää elättää perheensä), olen äärivireystilassa ettei mitään satu. Maito virtaa eikä lapsi nirsoile kiinteiden kanssa pahastikaan. Miten useamman hankalan lapsen äidit selviävät, en halua edes kuvitella, mutta sen tiedän että äidin olettaisi ymmärtävän, ettei muille äideille kettuilla.

   Lainaa

  50. Viisto mango 25.5.2021 21:25
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Xxx: Lehtiotsikon naiselle suosittelisin kyllä jo sterilointia.....
   Suosittele sitä hänen puolisolleen. Miehelle toimenpide on paljon riskittömämpi.

   Lainaa

  51. Peittynyt valas 25.5.2021 22:01
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Itselleni on ainakin tässä vauvavuoden aikana kehittynyt sen sortin käsilihakset (ja minulla on vai yksi vauva), että kehtaan väittää että ei se äiteily nyt ihan keveimmästä päästä ole. Toki en ennen uinut saatikka puhallellut mihinkää pilliin, että lähtötasomme saattoi olla hyvin eri. Mutta minulla oli lapsena nokkahuilu, jota varmasti olen puhaltanut ainakin 2 viikon edestä ja Australiassa asuva serkkuni soittaa trumpettia, joten ei se mitenkään voi kovin haastavaa ole.

   Lainaa

  52. Itseasiassa 25.5.2021 22:41
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Katson nytkin parhaillaan Tohtori Paisetta. Olen siis pätevä tekemään pieniä kirurgisia toimenpiteitä.
   Miksei vähän isommatkin toimenpiteet. Kai sä nyt joskus oot kattonu Teho-osastoo?

   Lainaa

  53. Setä Tiramisu 25.5.2021 23:03
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Mokassa suorastaan tarjoiltiin "klarinetin" soittoa ja "pilliin" puhaltamista äitiyden vaihtoehtona - eikä yhtään kommenttia aiheesta. No. Enpä kyllä keksinyt itsekään, ainakaan mitään hyvää.

   Lainaa

  54. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Anniina pelaa pesistä lapsensa kanssa; ei ole fyysisesti raskasta. Anniina harrastaa kamppailulajeja lapsensa kanssa; ei ole fyysisesti raskasta. Anniina varmaan nostaa punttia toisella kädellä, pitää lasta tissillä toisella samaan aikaan kun puhaltaa pilliin ja ajaa polkupyörällä ylämäkeen; ei ole fyysisesti raskasta, koska hän asuu päiväkodin vieressä.

   Lainaa

  55. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Tyyni tonttu: "Olen ollut päiväkodissa tet-harjoittelussa 2 viikkoa" :DDD
   Olen ajanut hiomavaunulla sumuisena aamuna.

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Toivottavasti päiväkodin työntekijöillä ei ole haulikkoa.

   Lainaa

  57. Säväyttävä ahma 26.5.2021 1:37
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Anniinan kyllä kannattaa kuntoilla vähän enemmän jos huilun soitto tuntuu fyysisesti raskaalta.. Mulla on huono kunto mutta kyllä minä huilua jaksan soittaa vaikka tuntitolkulla ..

   Lainaa

  58. Vetoisa hevonen 27.5.2021 1:08
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Siis jos pitää normaalia kotielämää lasten kanssa fyysisesti raskaana mitenkään muilta osin kuin univajeen ja imetyksen kannalta, meinaan siis lihastyötä, niin huhhuh, on kyllä todella huono kunto eikä tiedä hevonpeetä oikeasti lihaksia kuormittavasta duunista. Rankkuus taas noin yleisesti on ihan eri asia, ja sen vertailu aivan perseestä.

   Lainaa

  59. Tulos: -1 (1 ääni)
   Vastarannan kiiski: Katson nytkin parhaillaan Tohtori Paisetta. Olen siis pätevä tekemään pieniä kirurgisia toimenpiteitä.
   Et. Mutta toki arvostelemaan sen duunin haastavuutta kyllä.

   Lainaa

  60. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Putket solmuun kahden lapsen jälkeen. Sairasta tuollainen lesta-tyylinen ylilisääntyminen.

   Lainaa

  61. ex turhan tarkastaja 27.5.2021 15:25
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itsetuhoutuva näätä: Eivät kaikki kusipäät ole mielisairaita. Jotkut ovat vain yksinkertaisesti kusipäitä.
   Se, että kusipäisyydelle ei ole diagnoosikoodia ICD10-järjestelmässä, ei tee siitä tervettä.

   Lainaa

  62. Matkaileva sillikala 28.5.2021 14:37
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Aukea luumu: Olen ennekin kirjoittanut, että näin tahattomasti lapsettomana harmittavat nuo "sinulla ei liene lapsia, et varmasti ole äiti" -kommentit. Käytännössä aina – omien kokemuksieni mukaan – muita äitejä ja lapsia mollaavat ovat äitejä tai isiä. Heillä on vain joko aika kullannut muistot, tai sitten [...]
   Jos sovitaan että puhutaan kuitenkin vain omasta puolesta.

   Lainaa

  63. Soikea mestari 30.5.2021 9:08
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   PilviR: Monesti tulee ihmeteltyä kyllä monen pikkulapsen äidin valitusta siitä miten rankkaa on. Minullakin on lapsia ja en pitänyt pikkuvauva/-lapsi aikaa ollenkaan raskaana vaan todella antoisana ja ihanana aikana. Päivät hoidin lapsia ja iltaisin opiskelin. Aikaa harrastamiselle ei kyllä paljon jäänyt, en [...]
   No minä olen maalarina ollut päiväkodissa ja nähnyt todellakin tätä helppoutta. Kaikki pk tädit istui pöydässä juomassa kahvia ja juoruilemassa keskenään, eikä kukaan seurannu lasten perään. Yksi muksu sitten oli jo ulko-ovella painelemassa, kun kävin pysäyttämässä. Olipa akkojen ilme melkoinen kun kerroin tapauksesta. Eipä silti meno muuttunu, vaan samainen muksu olikin karannut seuraavalla viikolla, kun en ollut paikalla. Että on kyllä helppoa työtä. Lapsille turvallinen, no se onkin sitten toinen seikka.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Oon nähny lentokoneen monesti taivaalla. Eipä näytä vaikealta senkään lentäminen.

   Lainaa

  65. Kiillotettu monni 30.5.2021 18:46
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Soikea mestari: No minä olen maalarina ollut päiväkodissa ja nähnyt todellakin tätä helppoutta. Kaikki pk tädit istui pöydässä juomassa kahvia ja juoruilemassa keskenään, eikä kukaan seurannu lasten perään. Yksi muksu sitten oli jo ulko-ovella painelemassa, kun kävin pysäyttämässä. Olipa akkojen ilme melkoinen kun [...]
   Sitten heräsit ja päästit kissan pihalle.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Vauva 2023

   Lainaa

  67. It's a deal 16.1.2023 12:05
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Patalaiska lohikäärme: Helikopterin lentäminen on ihan helppoa. Tiedän kun mun ikkunasta näkyy sairaalan katolle tuleva mediheli.
   Ja kuinka usein niitä hälytyksiä edes tulee? Luultavasti suurimman osan ajasta lonnii kahvikuppi kädessä kun senkin ajan voisi uida ja säveltää.

   Lainaa

  68. heimosenkeimo 5.6.2023 22:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Toivottavasti ei ole 12 isää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 12 lapsen äiti, fyysisesti raskas, lapset, puhallinsoittaja, päiväkodit, päiväkoti, raskas, työ, uida, vanhemmuus, väsymys, äidit