Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 20

Paremmissa piireissä ei ketsuppia käytetä! T: Eeva
Mitä tänään syötäisiin? Osa 20

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 84 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +958 (968 ääntä)
   Voi tutti frutti sentään on joillain ihmisillä kova tarve päästä kehuskelemaan ulkomailla oleskelullaan. Se vasta onkin junttiakin juntimpaa.

   Lainaa

  2. Karoliina 6.5.2021 0:41
   Tulos: +442 (446 ääntä)
   Tuli pieni myötähäpeä Eevan käyttäytymisestä.

   Lainaa

  3. Tulos: +312 (320 ääntä)
   Soili ja Eeva on samaan tapaan viehättävän ja sivistyneen oloisia ihmisiä. Mutta tuskin tulisivat toimeen, tolla luonteella ei ehkä tule kovin monien kanssa.

   Lainaa

  4. Tämä tai tuo lisko 6.5.2021 1:04
   Tulos: +283 (287 ääntä)
   Soili ja Eeva kyllä pahimpia juntteja koko porukasta, käytöstavat puuttuvat täysin.

   Lainaa

  5. Apea mandariini 6.5.2021 1:20
   Tulos: +419 (433 ääntä)
   Minun arvostuslistani häntäpäässä on ihmiset joilla on pokkaa halventaa ruokaa (ja vielä muita ihmisiä siinä sivussa) ja ylpeillä karsealla snobiasenteellaan. Haluaisin laittaa tällaiset tyypit vähintään vuoden kestävälle ekskursiolle joka lähtee liikkeelle tavallisen länsimaisen perheen lapsille maistuvasta arkiruuasta, siirtyy sitten opiskelijoiden, vanhusten ym. tiukalla budjetilla elävien ruokapöytään, siitä sitten maihin joissa ihan kaikki syömäkelpoinen hyödynnetään hyönteisiä ja epämääräisiä ruhonosia myöten, seuraavaksi jokin paikka jossa pitää päivittäin valita ruokkiiko lapsensa vai itsensä ja elämys huipentuu pikadieettiin maassa jossa nälänhätään kuolee ihmisiä. Saattaisi varmaan ketsuppi maistua suoraan pullosta. Tämän jälkeen voi minun puolestani palata paseeratulla tomaatilla koristellun pyhän pastan pariin ja lukaista uudelleen kommenttinsa ja miettiä onko ketsuppi sittenkään niin järkyttävän hirveän yököttävä pyhäinhäväistys... Tietääkseni myöskään yksikään muksu ei ole kuollut nakkeihin ja makaroniin kun niitä vihanneksiakin opetetaan syömään.

   Lainaa

  6. Tulos: +142 (182 ääntä)
   Ai vitsi! Alkoipa tehdä mieli pannulla paistettua makaroni- & (mun tapauksessa vege)nakkisekoitusta. Ehkä vähän valkosipulia tai valkosipulijauhetta joukkoon ja Heinzia päälle? NAM, harvemmin alkaa suunnitella huomisen ostoslistaa makaronipaketti listan prioriteettina :'D

   Lainaa

  7. Puluparka 6.5.2021 2:29
   Tulos: +275 (329 ääntä)
   Inhoan sitä, kun ihmiset käyttävät sanaa "raiskata" sanan varsinaisen tarkoituksen ulkopuolella, kuten Eeva tässä. Se on aika... irvokasta.

   Lainaa

  8. Tulos: +183 (187 ääntä)
   Eevaa ei todellakaan kiinnosta, mutta silti oli pakko tulla pätemään.

   Lainaa

  9. Tulos: +300 (306 ääntä)
   Millaistahan elämä olisi, jos olisi niin heikko itsetunto, että sitä pitäisi pönkittää kehuskelemalla, ettei pidä ketsupista? Onhan tuo aika puhuttelevaa. Pystyykö edes Canna tähän?

   Lainaa

  10. Järjestyksetön haisunäätä 6.5.2021 3:22
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Senja

   Lainaa

  11. Tulos: -35 (133 ääntä)
   Puluparka: Inhoan sitä, kun ihmiset käyttävät sanaa "raiskata" sanan varsinaisen tarkoituksen ulkopuolella, kuten Eeva tässä. Se on aika... irvokasta.
   Ihan on kuule kielitoimiston hyväksymä synonyymi sanoille turmella, pilata, vahingoittaa, tuhota ja tärvellä ja onpa sitä aikoinaan käytettu tuossa yhteydessä jopa Raamatun suomenkielisessä käännöksessä. Mikael Agricolalle voit antaa aiheesta palautetta.

   Lainaa

  12. Subwooferiton sirkka 6.5.2021 3:57
   Tulos: +108 (148 ääntä)
   Puluparka: Inhoan sitä, kun ihmiset käyttävät sanaa "raiskata" sanan varsinaisen tarkoituksen ulkopuolella, kuten Eeva tässä. Se on aika... irvokasta.
   Paitsi että "raiskata" voi tarkoittaa myös "pilata" tai "turmella", esim. "ruoste raiskaa", "routa raiskaa" jne. Jonkun ketsupin käytön kohdalla moinen sana on kyllä helvetin mauton – toisin kuin ketsuppi.
   …Nyt kun rupesin ajattelemaan, niin kumpaakohan "raiskata" on tarkoittanut ensin? Koska jos se on ensin tarkoittanut tuota turmelemista tai pilaamista, niin ei kai koko verbi kuvaa pakotettua yhdyntää siksi, että vanhaan aikaan ajateltiin sen uhrin menevän siitä pilalle kun neitsyys (kun piti hääyönä olla immenkalvo tallella) meni? En valitettavasti yhtään yllättyisi, vaikka olisi kyse juuri tästä 😑

   Lainaa

  13. Lottoamaton lokki 6.5.2021 4:17
   Tulos: +61 (97 ääntä)
   Arkiruoka on arkiruokaa, eikös? Makaronit tai riisit ja jauhenlihat (pesty) lautaselle ja tuhdisti ketsuppia ja mausteita päälle. Nam. Ravintolassa sitten elvistellään erikseen...

   Lainaa

  14. Puoliväljä kameli 6.5.2021 5:05
   Tulos: +102 (124 ääntä)
   Kai se on viimein 27-vuotiaana opeteltava syömään ruuat ketsupin kanssa kun sillä saa snobien kuupat ihan sekaisin 😂 ja sitten voisi mennä käymään isän luona kun se on naimisissa tuollaisen snobin kanssa ja maustaa ketsupilla sen ihan mitä tahansa "hienoa" onkaan tarjolla 😇

   Lainaa

  15. Toj Karin 6.5.2021 6:19
   Tulos: +88 (98 ääntä)
   Apea mandariini: Minun arvostuslistani häntäpäässä on ihmiset joilla on pokkaa halventaa ruokaa (ja vielä muita ihmisiä siinä sivussa) ja ylpeillä karsealla snobiasenteellaan. Haluaisin laittaa tällaiset tyypit vähintään vuoden kestävälle ekskursiolle joka lähtee liikkeelle tavallisen länsimaisen perheen lapsille [...]
   Voin toivottaa Eevan päivällisvierailulle. Meillä kerättiin pihalta voikukat, nokkoset ja horsmat sekä muita risuja ja männyn käpyjä ettei tarvinnut tehdä sitä valintaa että syötetäänkö vai syödäänkö lapset, ja osaan varmasti vieläkin tehdä niistä jotain.

   Lainaa

  16. Tulos: +171 (177 ääntä)
   Voi hyvänen aika. :D Jos kyseessä ei edes ole italialainen ruokalaji, eikä sellaiseksi väitetty, niin miksi se pitäisi tehdä italialaisittain? Makaroni ei edes ole italialainen keksintö, vaikka toki italialainen pasta on tunnetuinta. Ja muutenkin, se että syö välillä ketsuppia ja nakkeja ei varmaan tarkoita, etteikö mikään muu voisi maistua. Ehkä ei se terveellisin ruokalaji yhdellä aterialla, mutta kokonaisuus ratkaisee.

   Lainaa

  17. Lihava sitruuna 6.5.2021 6:34
   Tulos: +155 (161 ääntä)
   Täällä ESPANJASSA ei myöskään käytetä ketsuppia!

   Lainaa

  18. Kehittymätön katkarapu 6.5.2021 6:40
   Tulos: -137 (241 ääntä)
   Misu: Ai vitsi! Alkoipa tehdä mieli pannulla paistettua makaroni- & (mun tapauksessa vege)nakkisekoitusta. Ehkä vähän valkosipulia tai valkosipulijauhetta joukkoon ja Heinzia päälle? NAM, harvemmin alkaa suunnitella huomisen ostoslistaa makaronipaketti listan prioriteettina :'D
   Hyvä että mainitsit että on vegenakki. Muutenhan emme olisi tienneet että tässäpä kommentoi ihan aito vege, ja ilman sitä tietoa emme voisi elää.

   Lainaa

  19. Takuuvarma liitu 6.5.2021 6:48
   Tulos: -34 (100 ääntä)
   Ketsupista viis, mutta hedelmäsalaattia makaronin kylkiäisenä? 🤢

   Lainaa

  20. Unter den Linden 6.5.2021 7:05
   Tulos: +109 (111 ääntä)
   Ihmiset on paskaa. Aina pitää netissä vittuilla ja ilkeillä.

   Lainaa

  21. Kopiseva maksamato 6.5.2021 7:47
   Tulos: -14 (76 ääntä)
   Päivillä sentään oli joku kansanterveysdellisestäkin näkökulmasta varteenotettava pointti, vaikka mulkusti asian esittikin.

   Lainaa

  22. Juovikas appelsiini 6.5.2021 8:28
   Tulos: +83 (87 ääntä)
   Olisi vielä puuttunut se, että kaikki on kateellisia ja käyvät vaan päälle, kun hän nätisti asiasta kertoo.

   Lainaa

  23. Juovikas appelsiini 6.5.2021 8:29
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Tää on btw sen pieno tyypin sukulainen tai sit sama tyyppi.

   Lainaa

  24. Kalaisa kesyhanhi 6.5.2021 8:31
   Tulos: +80 (110 ääntä)
   Puluparka: Inhoan sitä, kun ihmiset käyttävät sanaa "raiskata" sanan varsinaisen tarkoituksen ulkopuolella, kuten Eeva tässä. Se on aika... irvokasta.
   Tää, ja näin raiskattuna tuon sanan kuuleminen laukaisee usein takaumat taikka ahdistuksen päälle.

   Lainaa

  25. Murmurmurmeli 6.5.2021 9:03
   Tulos: 0 (54 ääntä)
   Lottoamaton lokki:
   jauhenlihat 
   Niin mitkä?

   Lainaa

  26. Semmonen papaija 6.5.2021 9:07
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Unter den Linden: Ihmiset on paskaa. Aina pitää netissä vittuilla ja ilkeillä.
   Siksi netissä koska ei ole riskiä saada turpaan kuten samalla vittuilulla naamakkain.

   Lainaa

  27. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Miten joku kehtaa kommentoida toisille ihmisille noin kuin tämä Eeva :O

   Lainaa

  28. Tulos: +62 (96 ääntä)
   Sanna: Soili ja Eeva on samaan tapaan viehättävän ja sivistyneen oloisia ihmisiä. Mutta tuskin tulisivat toimeen, tolla luonteella ei ehkä tule kovin monien kanssa.
   Ehkä ovat lapsettomia sinkkuja. Usein suhtautuminen lasten ruokailutottumuksiin muuttuu kun on muutaman tunnin yrittänyt saada sen toukan syömään edes jotain ihan mitä tahansa. Ketsuppimakaroni pitäis julistaa maailmanperintökohteeksi kun se pelastaa ihmishenkiä tai ainakin on viimeinen oljenkorsi ennen romahdusta.

   Lainaa

  29. Samea kani 6.5.2021 9:49
   Tulos: +80 (86 ääntä)
   "Meidän pienon päälle ei ketseppipulloa laiteta!" Terveisin Soileeva

   Lainaa

  30. Sutjakka riesa 6.5.2021 9:51
   Tulos: +92 (96 ääntä)
   Murmurmurmeli: Niin mitkä?
   Eiks jauhenliha oo jo internetin kulttuuriperintöä?

   Lainaa

  31. Sökö vesimeloni 6.5.2021 9:54
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Jännää miten näistä ihmisistä tulee niin asiantuntijoita heti kun muutetaan johonkin maahan. Voisin lyödä vaikka vetoa että varmasti Italiassakin on ihmisiä jotka laittavat ketsuppia pastaan. Eija voisi ensin mennä heille valittamaan.

   Lainaa

  32. Tulos: +99 (101 ääntä)
   En fanita tuota oksennushymiötä ylipäätään, mutta jotenkin erityisesti ärsyttää kun sitä spämmitään ruokapostauksen alle... Epäkunnoitus ruokaa kohtaan on aina ottanut mulla pannuun. Meidän äiti on kanssa sellainen intoilija terveellisestä ja orgaanisesta ruoasta, että herkästi nousee keskustelua ateriavalinnasta sun toisesta. Mutta ennen kaikkea meidän kasvatuksessa painotettiin, että MISTÄÄN ruoasta ei koskaan sanota "hyi", eikä varsinkaan elehditä kuvottavasti. Kouluissa oppilaana ja työntekijänä aikaa viettäneenä on usein tullut mieleen, että kunpa kaikki opettaisivat muksuilleen saman. Mutta ongelmahan on varmaan siinä, että tämä oppi ei kaiken kaikkiaan ole juurrutettu tarpeeksi laajalti tähän kansakuntaan... Näkee näissä aikuisissa Eevoissa ihan samaa, ellei surkeampaa käytöstä.

   Lainaa

  33. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Murmurmurmeli: Niin mitkä?
   Vauva-lehden palstalla aikanaan oli pitkä absurdi keskustelu joka alkoi siitä kun joku kysyi "pesetkö jauhenlihan ennen kypsennystä".

   Lainaa

  34. Tulos: +104 (140 ääntä)
   Kehittymätön katkarapu: Hyvä että mainitsit että on vegenakki. Muutenhan emme olisi tienneet että tässäpä kommentoi ihan aito vege, ja ilman sitä tietoa emme voisi elää.
   Jos joku sanoo syöneensä lihapullia niin kai menet sillekin sanomaan että "Noniin pitihän se liha mainita, kyllähän se pitää kaikille kertoa että tässä nyt on meillä lihansyöjä. Itsehän syön ihan neutraalisti pullia!". 
   Jännä kutina tuli että mahdat itse korostaa lihansyöntiäsi ja ehkä jopa heterouttasi, kun noin sydämeen ottaa että joku kehtaa ääneen himoita vegenakkeja. Kasvissyöjän siis pitäisi esittää lihansyöjää keskusteluissa ettei vaan tyrkytä omaa ruokavaliotaan kellekään? 

   Lainaa

  35. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Ai oikein ESPANJASSA

   Lainaa

  36. Pohjattu timantti 6.5.2021 12:56
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Jos lautaselta tyhjenee myös porkkanat, parsakaali ja raejuusto, niin eivätköhän ne tasapainota makaroniosastoa🤔 Voihan olla sitäpaitsi täysjyväpastaa ja vähäsokerista ja -suolaista ketsuppia. Ja ilmeisesti lapsen erikoispyynnöstä erikoisherkku ja sydämen muotoon puristetusta ketsupista tulee tunne välittävästä vanhemmasta:)

   Lainaa

  37. Mukava Norppa 6.5.2021 14:05
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Subwooferiton sirkka: Paitsi että "raiskata" voi tarkoittaa myös "pilata" tai "turmella", esim. "ruoste raiskaa", "routa raiskaa" jne. Jonkun ketsupin käytön kohdalla moinen sana on kyllä helvetin mauton – toisin kuin ketsuppi. …Nyt kun rupesin ajattelemaan, niin kumpaakohan "raiskata" on tarkoittanut ensin? Koska jos se [...]
   Uskoisin, että juuri näin on sana syntynyt. Mutta kyllähän sen voi ajatella niinkin, että turmelee ja pilaa raiskatun elämän, ainakin siiheksi, kunnes asiasta on päässyt yli - jos koskaan pääsee.

   Lainaa

  38. Mukava Norppa 6.5.2021 14:14
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Muhveli: En fanita tuota oksennushymiötä ylipäätään, mutta jotenkin erityisesti ärsyttää kun sitä spämmitään ruokapostauksen alle... Epäkunnoitus ruokaa kohtaan on aina ottanut mulla pannuun. Meidän äiti on kanssa sellainen intoilija terveellisestä ja orgaanisesta ruoasta, että herkästi nousee keskustelua [...]
   Mä olen töissä päiväkodissa ja se on kanssa mulle semmonen niskakarvat ylösnostava hetki, kun lapsi saa annoksen nenän eteen ja ensimmäiseksi tulee "hyi yök, en syö, toi on pahaa!". Kovasti yritän aina painottaa, että voi sanoa, ettei itse pidä ruoasta, mutta vasta sitten, kun sitä on maistanut ja tietää mistä kieltäytyy. Mutta silloinkaan ei tarvitse hyihytellä, koska ruokaa kuuluu terveellä tavalla kunnioittaa ja jollekin muulle juuri se toisen inhokki voikin olla herkkua. Mutta valitettavasti päiväkodilla ei ole samaa vaikutusta, kuin vanhemmilla, joten jos kotona oppii ällöilemään ruokien kanssa, niin aika rajallisesti me voidaan asiaan vaikuttaa.

   Lainaa

  39. Suosittu lintu 6.5.2021 14:17
   Tulos: -33 (49 ääntä)
   Meni monta vuotta itselläkin tajuta että kuinka turhaa ketsuppi on. Ennen piti laittaa joka ruokaan, mutta kun oppi tekemään ruoasta maukasta niin tuo sokeriliemi osoittautui turhaksi. Ranskalaisetkin maistuu paremmalle ilman, mutta jokainen tehköön niin kuin tykkää, ei tarvetta moralisoinnille.

   Lainaa

  40. Uskoton unikeko 6.5.2021 15:26
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Oon ihan samaa mieltä et ketsuppi ei kuulu pastaan. Mut toi on makaronia ja nakkeja?? Ihme tarve tämmösillä ihmisillä nostaa itseään muiden yläpuolelle. Suosittelen muuten googlaamaan fasisti-Berlusconin suomalaisen ruoan kritisoinnin lopputuloksesta 😂

   Lainaa

  41. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Sehän olikin annos kuin suoraan Italiasta, mutta toi ketsuppi.

   Lainaa

  42. Tyydyttynyt raparperi 6.5.2021 15:51
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Pystyn niin kuvittelemaan tommosen Eevan johonkin Lanzaroten pakettimatkakoneeseen, jossa se puhuu kaverilleen noita oikeinelämisiään, ja vielä tarpeeksi kovaan ääneen, jotta muutkin hänet huomaavaat.

   Lainaa

  43. Hirveä flamingo 6.5.2021 16:51
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Berlusconi kritisoi ja meidän Eeva se yritti puolustella... Ihan kuin olisi keskustellut jollain tasolla ihan henkilökohtaisesti Berlusconin kanssa.

   Lainaa

  44. Hupsu pulu 6.5.2021 17:09
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Kopiseva maksamato: Päivillä sentään oli joku kansanterveysdellisestäkin näkökulmasta varteenotettava pointti, vaikka mulkusti asian esittikin.
   "Lasten toiveesta".Jos lapsi saa valita ruoan aina joskus, ja haluaa ketsuppimakaronia, vihannekset ja raejuusto vielä mukana, niin en olisi kovin kauhuissani. Kuulostaa melkein terveelliseltä, noin normilapseksi. Silloin kun vanhemmat valitsevat ruoan, oletettavasti tulee muutakin. Jos haluaisi kulhollisen sipsejä mansikkahillolla, niin sitten alkaisin ehkä vähän ihmetellä (en tosin ääneen, mitäpä se minulle kuuluu).

   Lainaa

  45. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Njaa. En haluaisi yleistää, mutta mitä olen italialaisten kommentteja lueskellut ja vähän kuunnellutkin, monella on aivan käsittämätön tapa nostaa melkoinen pastamyrsky (höhö) aiheesta ruoka. Vaikuttaa melkein siltä, että mikään muu ei syömisen arvoista olekaan kuin pilkulleen italialaisia reseptejä noudattava sapuska. Siihen nähden Eeva näyttää kotiutuneen Italiaan erittäin hyvin.

   Lainaa

  46. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Ymmärtäisin ketsuppiärtymyksen, jos kyse olisi ruokaa taitavasti valmistaman (ammatti)kokin annoksesta, jonka makuprofiiliin ketsuppia ei ole alun alkaenkaan tarkoitettu ja sitten vieras/asiakas lätkyttelee sen annoksen täyteen ketsuppia, sinappia, majoneesia ja thousand islandia. Ja jos annos olisi valmistettu aikuiselle, jolta nyt voi sallitusti odottaa hieman enemmän kunnioitusta puhtaille ainesosille. Tyyliin että Michelin-ravintolassa kaivaa omasta veskasta jonkun mäkkärin annosketsupin ja turauttaa siitakesieni-ahvenen päälle. Se olisi junttia ja omalla tavallaan epäkunnioittavaa kokin työtä ja luomusta kohtaan. Mutta ei nyt herranen aika himassa ole mitään väliä, laittaako kaurapuuroon voita, ketsuppia vai oliiviöljyä. Sillä on väliä tasan vain sille, kuka sen lapoo lautaselta kituloihinsa. Lähtökohtaisesti Myllyn makaronit ei mielestäni ole mikään sellainen gourmet-pasta, joka menee mistään lisukkeesta pilalle. Mutta jos Eeva nyt haluaa omaa gastronomista valistumistaan levittää, niin olisi ottanut edes pikkaisen erilaisen asenteen: ”Hei! Hieno kuva ja hyvä, että lapsille maittavat vihanneksetkin! Ketsupin korvikkeena kannattaa joskus kokeilla myös paseerattua tomaattia! Todella maukas vaihtoehto, jos lapsi suostuu kokeilemaan.”

   Lainaa

  47. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Minä en ole käyttänyt ketsuppia yli kymmeneen vuoteen mutta se on henkilökohtainen asiani. En ala julistaa kaikille ylemmyyttäni niin kuin Eeva.

   Lainaa

  48. Maalaileva simpanssi 6.5.2021 19:47
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   S: Vauva-lehden palstalla aikanaan oli pitkä absurdi keskustelu joka alkoi siitä kun joku kysyi "pesetkö jauhenlihan ennen kypsennystä".
   jauheMliha
   sekalaisia osa 440

   Lainaa

  49. Etumerkitön hiiri 6.5.2021 20:05
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Eeva, Eeva, Brutta figura!

   Lainaa

  50. Eloton gaselli 6.5.2021 20:21
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Makaroni-, nakki-, raejuusto- ja säilykehedelmäkombo vielä menisi MUTTA ETTÄ KETSUPPIA

   Lainaa

  51. Todisteeton kauris 6.5.2021 20:31
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Ruokakulttuuri muuttuu koko ajan. Se mukautuu myös paikallisiin olosuhteisiin. Ihan hyvin voi olla, että sadan vuoden päästä suomalainen pastakulttuuri on tunnettu ja arvostettu maailmalla. Se vaatii kuitenkin sen, että uskalletaan tehdä omia ratkaisuja. Eevalla oli suuri tarve osoittaa olevansa parempi muita. Hän ei halveksinut pelkkää suomalaisten tekemää pastaa vaan kaikkia suomalaisia. Tuonkaltainen halveksiminen on rasismia ja tarkoitushakuista alentamista.

   Lainaa

  52. Kaulapannaton katkarapu 6.5.2021 22:45
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Eikö se nyt oo loppuviimein ihan hiton se ja sama mitä noiden Myllyn parhaiden päälle lyö, jos muksuille vaan kelpaa.

   Lainaa

  53. Väsynyt tatti 6.5.2021 23:55
   Tulos: -50 (62 ääntä)
   Kalaisa kesyhanhi: Tää, ja näin raiskattuna tuon sanan kuuleminen laukaisee usein takaumat taikka ahdistuksen päälle.
   Ei muut ihmiset ole teidän traumoista vastuussa.
   Vai otatko vastuun siitä jos järkytyn sinun tarjotessasi minulle kurkkusalaattia johtuen siitä että minut on aikoinaan pahoinpidelty kurkulla takapuoleeni?

   Lainaa

  54. Väsynyt tatti 7.5.2021 0:07
   Tulos: +2 (20 ääntä)
   Sökö vesimeloni: Jännää miten näistä ihmisistä tulee niin asiantuntijoita heti kun muutetaan johonkin maahan. Voisin lyödä vaikka vetoa että varmasti Italiassakin on ihmisiä jotka laittavat ketsuppia pastaan. Eija voisi ensin mennä heille valittamaan.
   Ennenkaikkea noloa on se, jos ulkomailla elävä henkilö tuo esiin asuinpaikkaansa olettaen että sitä pidetään eksoottisena, ja että sillä saavuttaa ihailua. Hitusen vähemmän noloa on olla yksi niistä ihmisistä jotka edellämainittua ihailevat.
   Jos nyt esim. Suomea ja Italiaa vertaa, niin kyllä me huomattavasti sivistyneemmässä maassa elämme. Aivan sama vaikka olisi pastat ja pizzat ja mitä näitä nyt olikaan. 

   Lainaa

  55. Etevä kirahvi 7.5.2021 1:59
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Siitake: Njaa. En haluaisi yleistää, mutta mitä olen italialaisten kommentteja lueskellut ja vähän kuunnellutkin, monella on aivan käsittämätön tapa nostaa melkoinen pastamyrsky (höhö) aiheesta ruoka. Vaikuttaa melkein siltä, että mikään muu ei syömisen arvoista olekaan kuin pilkulleen italialaisia reseptejä [...]
   😂 Suosittelen kaikkia etsimään ja lukemaan ItalianComments / Italians Mad at Food -Twitterin. (paitsi että vähän syvemmältä kuin viimeaikaiset julkaisut, niiden komediataso on vähän kärsinyt) Oli jännittävää löytää suomiversio tästä.

   Lainaa

  56. Leivätön nauta 7.5.2021 6:29
   Tulos: -41 (49 ääntä)
   Kaulapannaton katkarapu: Eikö se nyt oo loppuviimein ihan hiton se ja sama mitä noiden Myllyn parhaiden päälle lyö, jos muksuille vaan kelpaa.
   Jos ei välitä vähääkää lapsen terveydestä, niin samahan tuo tosiaan on.

   Lainaa

  57. Iljettävä peto 7.5.2021 8:39
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Uskoton unikeko:  Mut toi on makaronia ja nakkeja?? 
   Makaroni on pastaa.

   Lainaa

  58. Iljettävä peto 7.5.2021 8:43
   Tulos: -35 (41 ääntä)
   Leivätön nauta: Jos ei välitä vähääkää lapsen terveydestä, niin samahan tuo tosiaan on.
   No tämä. Ei paljoo ketsupit paina enää kun syöttää jauhoista tehtyä mössöä, ja varmaan oli vielä sitä vaaleaa makaronia eikä tummaa.

   Lainaa

  59. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Näin vähemmän nätisti: mikä helvetti ihmisiä vaivaa? Jos on noin paljon parempi ihminen, niin ehkä FB:n kokkiryhmä ei oo se oikea paikka. Paitsi tietty jos pitää päteä, kuinka ulkomailla on tutustunut siihen *oikeaan* ruokaan, tai kuinka kokkaa lapsilleen vain ja ainoastaan gluteenitonta luomukasvisruokaa.

   Lainaa

  60. Tulos: +11 (13 ääntä)
   No, makaroni itsessään onkin niin mauton että ei sitä ilman ketsuppia edes saa alas.

   Lainaa

  61. Haihtuva herne 7.5.2021 16:34
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Justiinsa tuossa söin italianpataa ja laitoin ketsuppia päälle. Olisi voinut varmaan hieman enemmänkin lisätä Eevan kunniaksi.

   Lainaa

  62. Itseasiassa 7.5.2021 19:48
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Subwooferiton sirkka: Paitsi että "raiskata" voi tarkoittaa myös "pilata" tai "turmella", esim. "ruoste raiskaa", "routa raiskaa" jne. Jonkun ketsupin käytön kohdalla moinen sana on kyllä helvetin mauton – toisin kuin ketsuppi. …Nyt kun rupesin ajattelemaan, niin kumpaakohan "raiskata" on tarkoittanut ensin? Koska jos se [...]
   Todennäköisesti raiskaus on tarkoittanut juuri sitä neitsyen turmelemista. Aikoinaan naisen raskaus oli enemmän häpeä naisen omistajalle, eli isälle, aviomiehelle, veljelle, enolle, eikä kukaan ajatellut itse uhria. Korvauksetkin maksettiin tästä häväistyksestä sille huoltajalle.

   Lainaa

  63. Itseasiassa 7.5.2021 20:06
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Väsynyt tatti: Ei muut ihmiset ole teidän traumoista vastuussa.Vai otatko vastuun siitä jos järkytyn sinun tarjotessasi minulle kurkkusalaattia johtuen siitä että minut on aikoinaan pahoinpidelty kurkulla takapuoleeni?
   Sulle sellainen ilouutinen, että empatiaa voi harjoitella ihan aikuisiälläkin. Meillä on Suomessa valitettavasti niin paljon seksuaalisia väkivaltaa, että sen uhreja on paljon. Muistaakseni noin 10 % naisista raiskataan täällä, joten voit vaikka laskea tuntemasi naiset ja heistä keskimäärin joka kymmenes on raiskattu. Antaako jo perspektiiviä?

   Lainaa

  64. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Hei ottakaahan joku selville missä tuo Eeva asuu niin käydään kaikki viemässä sen ovelle ketsuppipulloja.

   Lainaa

  65. Kestävä ampiainen 7.5.2021 21:40
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   S: Vauva-lehden palstalla aikanaan oli pitkä absurdi keskustelu joka alkoi siitä kun joku kysyi "pesetkö jauhenlihan ennen kypsennystä".
   https://www.vauva.fi/keskustelu/2437863/pesetko_jauhenlihan_ennen_kypsennysta

   Lainaa

  66. Maustetu kesyaasi 7.5.2021 21:47
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   On vulgaaria lisätä wasabia sushiin.

   Lainaa

  67. Limetinvihreä manaatti 7.5.2021 22:24
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Minun tyttäreni osasi jo alle yksivuotiaana pyytää paseraattua tomaattia ketsupin tilalle, koska tiesi sen olevan hianompaa.

   Lainaa

  68. Tervetullut undulaatti 8.5.2021 0:17
   Tulos: -30 (44 ääntä)
   Ilq: Jos joku sanoo syöneensä lihapullia niin kai menet sillekin sanomaan että "Noniin pitihän se liha mainita, kyllähän se pitää kaikille kertoa että tässä nyt on meillä lihansyöjä. Itsehän syön ihan neutraalisti pullia!".  Jännä kutina tuli että mahdat itse korostaa lihansyöntiäsi ja ehkä jopa [...]
   Höpö höpö. Vegenakki kun nyt vaan oli pakko mainita. Se koira älähtää...

   Lainaa

  69. Rotuhygienisti 8.5.2021 3:29
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Puluparka: Inhoan sitä, kun ihmiset käyttävät sanaa "raiskata" sanan varsinaisen tarkoituksen ulkopuolella, kuten Eeva tässä. Se on aika... irvokasta.
   Jospa on tullut Italiassa Berlusconin makaroniraiskaamaksi, mene ja tiedä...

   Lainaa

  70. Vatsakas keiju 8.5.2021 11:21
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Eeva muistuttaa mun ex-kaveria, jonka mielestä mun olemuksen olis pitänyt olla juuri tietty, jotta hän olis mut hyväksynyt.

   Lainaa

  71. Tuore karjalanpiirakka 8.5.2021 12:50
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Tää ko. eeva julkaisee aina tohon ryhmään postauksia, joissa on pakko mainita, että hän asuu italiassa ja laittaa mahd. pitkiä italialaisten ruokien nimiä eikä kestä kritiikkiä pätkääkään. sitten ilme on :surprised pikachu: jos saa itse jotain negatiivista kommenttia.

   Lainaa

  72. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kylmät street

   Lainaa

  73. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Kehittymätön katkarapu: Hyvä että mainitsit että on vegenakki. Muutenhan emme olisi tienneet että tässäpä kommentoi ihan aito vege, ja ilman sitä tietoa emme voisi elää.
   Mä taas mietin, et miks piti kertoa suluissa olevansa vege tai mikä nyt onkaan? Olis vaan yksinkertaisesti sanonu vegenakki, ilman että tuo asiaa sen enempää esille.
   En halua kritisoida mitään vegejuttuja, vaan naureskelin hyväntahtoisesti, miksi kirjoittaa kommentti noin. Ihmisillä on hirveä tarve välillä selittää ihan turhaan asioita, kun ne voisi yksinkertaisemminkin sanoa. 
   Toinen yhtä arkipäiväinen asia on painottaa, että tämä on minun vain mielipiteeni. Ymmärrän että niin pitää sanoa, jos on jossain virkatehtävissä tai mitälie. Mutta lähtökohtaisesti jokainen kirjoittamasi kommentti, mikä ei ole suora lainaus, on sinun mielipiteesi. Miksi se pitää erikseen sanoa? Onko heti kättelyssä tarkoitus pahoitella antamaansa kommenttia, koska se on omastakin mielestä kyseenalainen vai häh? 

   Lainaa

  74. Terästämätön persikka 9.5.2021 2:07
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Apea mandariini: Minun arvostuslistani häntäpäässä on ihmiset joilla on pokkaa halventaa ruokaa (ja vielä muita ihmisiä siinä sivussa) ja ylpeillä karsealla snobiasenteellaan. Haluaisin laittaa tällaiset tyypit vähintään vuoden kestävälle ekskursiolle joka lähtee liikkeelle tavallisen länsimaisen perheen lapsille [...]
   Voisinpa tykätä tästä kommentista miljoona kertaa.

   Lainaa

  75. Ventovieras gorilla 10.5.2021 16:37
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tuore karjalanpiirakka: Tää ko. eeva julkaisee aina tohon ryhmään postauksia, joissa on pakko mainita, että hän asuu italiassa ja laittaa mahd. pitkiä italialaisten ruokien nimiä eikä kestä kritiikkiä pätkääkään. sitten ilme on :surprised pikachu: jos saa itse jotain negatiivista kommenttia.
   Miksi juuri Italiaan muuttaneet suomalaiset on ihan bimboja? Ei nimittäin ole ensimmäinen Eeva, joka vastaan tullut italianmahtailuillaan.

   Lainaa

  76. Loitto kesyhanhi 10.5.2021 16:44
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Tinka: Näin vähemmän nätisti: mikä helvetti ihmisiä vaivaa? Jos on noin paljon parempi ihminen, niin ehkä FB:n kokkiryhmä ei oo se oikea paikka. Paitsi tietty jos pitää päteä, kuinka ulkomailla on tutustunut siihen *oikeaan* ruokaan, tai kuinka kokkaa lapsilleen vain ja ainoastaan gluteenitonta luomukasvisruokaa.
   Ihmettelen miksi olla suomalaisessa kokkiryhmässä. Miksei italialaisessa, niin ei tarvitse suomalaisten ketsupppijunttien ruokia kauhistella?

   Lainaa

  77. Hillitty ananas 11.5.2021 3:48
   Tulos: -23 (25 ääntä)
   No ketsuppi kyllä pilaa ruoan kuin ruoan, koska se on pahaa. Ja mite nuo järkyttävän isot limaisen näköiset sipulin palaset tekee tuossa ruoassa? Ei kai lapset niin ole halunneet...

   Lainaa

  78. Kummikäki 11.5.2021 4:39
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Loitto kesyhanhi: Ihmettelen miksi olla suomalaisessa kokkiryhmässä. Miksei italialaisessa, niin ei tarvitse suomalaisten ketsupppijunttien ruokia kauhistella?
   Ehkä hän saa kicksejä kauhistelusta ja on jo heitetty pihalle italialaisesta ryhmästä.

   Lainaa

  79. Tiukka delfiini 11.5.2021 10:27
   Tulos: -24 (24 ääntä)
   No en kehtaisi jakaa moista kuvaa...lähes kaikki purkista ja pakasteesta.

   Lainaa

  80. Hetkinen... 12.5.2021 2:44
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Canna, is that you?

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hillitty ananas: No ketsuppi kyllä pilaa ruoan kuin ruoan, koska se on pahaa. Ja mite nuo järkyttävän isot limaisen näköiset sipulin palaset tekee tuossa ruoassa? Ei kai lapset niin ole halunneet...
   Moi Eeva S.

   Lainaa

  82. Odottava lintu 17.5.2021 15:15
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sprikles: Ymmärtäisin ketsuppiärtymyksen, jos kyse olisi ruokaa taitavasti valmistaman (ammatti)kokin annoksesta, jonka makuprofiiliin ketsuppia ei ole alun alkaenkaan tarkoitettu ja sitten vieras/asiakas lätkyttelee sen annoksen täyteen ketsuppia, sinappia, majoneesia ja thousand islandia. Ja jos annos olisi [...]
   Mitähän gastronomisesti ällistyttävää sillä paseeratulla tomaatilla edes kuului tehdä? Tarjoilla kylmänä suoraan purkista, lämmittää mikrossa tai pannulla, vai pitikö siitä ihan tehdä joku oma kastike tai ketsuppi? Tätä ei Eeva kerro. Oletan, että hän sitten vetää sitä paseerattua tomaattia suoraan säilykepurkista pastansa joukkoon.

   Lainaa

  83. Järkyttävä tonttu 5.7.2021 9:27
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Limetinvihreä manaatti: Minun tyttäreni osasi jo alle yksivuotiaana pyytää paseraattua tomaattia ketsupin tilalle, koska tiesi sen olevan hianompaa.
   Aika tavallista, mutta soittiko pienoa?

   Lainaa

  84. Tuulenpitävä greippi 8.6.2022 11:27
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Apea mandariini: Minun arvostuslistani häntäpäässä on ihmiset joilla on pokkaa halventaa ruokaa (ja vielä muita ihmisiä siinä sivussa) ja ylpeillä karsealla snobiasenteellaan. Haluaisin laittaa tällaiset tyypit vähintään vuoden kestävälle ekskursiolle joka lähtee liikkeelle tavallisen länsimaisen perheen lapsille [...]
   Jep... Kyllä mäkin olen sitä mieltä että ketsuppi on niille joilta puuttuu makuaisti, mut ei tulis jumalauta mieleenkään alkaa moralisoimaan muiden kastikkeiden käyttöä

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: berlusconi, italia, ketsuppi, ketsuppi-eeva, kuva, makaronit, pasta, ruoka, spagetti