Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 141

Uusi ongelma roskalavalla: Valenoutajat.
Roskalavalla rapisee, osa 141

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Monilaenen opas 13.4.2021 0:44
   Tulos: +544 (550 ääntä)
   Niissä on todennäköisesti yhä tarralta näyttävä varashälytin. Voi näyttää normaalilta pesulapulta. Ole hyvä.

   Lainaa

  2. Tulos: -85 (127 ääntä)
   Laita ne kengät mikroaaltouuniin. Eikö? Kyllä kaikki työnnetään aina ensiksi mikroon.

   Lainaa

  3. Tulos: +266 (318 ääntä)
   Pitäisiköhän se varashälytin sitten ottaa pois, jos hälyttää kaupassa. Uusavuttomuus huipussaan.

   Lainaa

  4. Harmaa soturi 13.4.2021 8:02
   Tulos: +299 (305 ääntä)
   Siitä joku ei-niin-uusavuton on saanut ihanat, uudenveroiset töppöset lapselleen. Pisteet siitä, että annettu ilmaiseksi eteenpäin, kun ei itse ole löydetty sitä hälytintä.

   Lainaa

  5. Höpsö kavioeläin 13.4.2021 8:37
   Tulos: +195 (213 ääntä)
   xoxo: Pitäisiköhän se varashälytin sitten ottaa pois, jos hälyttää kaupassa. Uusavuttomuus huipussaan.
   Joskus kengissä on esim pohjan sisällä tai jossain muussa kivassa paikassa piilossa hälytin, jonka ilmeisesti pitäisi jotenkin "neutralisoitua" kassalla. Sitten se hälytin saattaa uudelleen aktivoitua itsestään, just beacuse.
   Sama laukuissa tai takeissa, johonkin vuoren sisään piilotettu hälytin.
   Eli joskus sitä hälyttävää osaa ei saa pois sieltä ilman, että ainakin hiukan hajottaa tuotteen.

   Lainaa

  6. Tulos: -26 (112 ääntä)
   Höpsö kavioeläin: Joskus kengissä on esim pohjan sisällä tai jossain muussa kivassa paikassa piilossa hälytin, jonka ilmeisesti pitäisi jotenkin "neutralisoitua" kassalla. Sitten se hälytin saattaa uudelleen aktivoitua itsestään, just beacuse.Sama laukuissa tai takeissa, johonkin vuoren sisään piilotettu hälytin. Eli [...]
   Miten toi beacuse lausutann?

   Lainaa

  7. Tulos: +144 (160 ääntä)
   Tuu: Miten toi beacuse lausutann?
   "Biäkjuus"

   Lainaa

  8. Tulos: +214 (230 ääntä)
   Tuu: Miten toi beacuse lausutann?
   Miten toi lausutann lausutaan?

   Lainaa

  9. Tukeva mato 13.4.2021 10:01
   Tulos: +118 (124 ääntä)
   -x-x-: Miten toi lausutann lausutaan?
   "Lausutann"

   Lainaa

  10. Hyödyllinen Pesukone 13.4.2021 10:02
   Tulos: -10 (38 ääntä)
   Tuu: Miten toi beacuse lausutann?
   [beɑ#kuse:]  Minua muuten kiinnostaa tietää miten tuo "lausutann" lausutaan.

   Lainaa

  11. Pysyvä herne 13.4.2021 11:36
   Tulos: +101 (103 ääntä)
   Höpsö kavioeläin: Joskus kengissä on esim pohjan sisällä tai jossain muussa kivassa paikassa piilossa hälytin, jonka ilmeisesti pitäisi jotenkin "neutralisoitua" kassalla. Sitten se hälytin saattaa uudelleen aktivoitua itsestään, just beacuse.Sama laukuissa tai takeissa, johonkin vuoren sisään piilotettu hälytin. Eli [...]
   Jep. Työpaikallani hälyportit piipittää monta kertaa päivässä ja tosi harvoin sen takia, että joku yrittäisi varastaa jotain (myymälävarkaat osaavat yleensä irrottaa ne hälyttimet ja piilottaa hyllyjen alle). Yleisimpiä syitä hälyporttien soimiselle on just ulkomailta ostetut kengät tai takit, joissa on hälytin jossain siellä sisällä niin ettei sitä saa pois.

   Lainaa

  12. Tulos: +19 (61 ääntä)
   Höpsö kavioeläin: Joskus kengissä on esim pohjan sisällä tai jossain muussa kivassa paikassa piilossa hälytin, jonka ilmeisesti pitäisi jotenkin "neutralisoitua" kassalla. Sitten se hälytin saattaa uudelleen aktivoitua itsestään, just beacuse.Sama laukuissa tai takeissa, johonkin vuoren sisään piilotettu hälytin. Eli [...]
   *because
   *vuorin

   Lainaa

  13. Liikkuva sarvikuono 13.4.2021 15:39
   Tulos: +79 (81 ääntä)
   xoxo: Pitäisiköhän se varashälytin sitten ottaa pois, jos hälyttää kaupassa. Uusavuttomuus huipussaan.
   No jaa.. Jos ei ole mitään näkyvää hälytintä tai viivakoodia niin miten tuo on muka uusavuttomuutta? Muutama vuosi sitten Kuopion Clas Ohlssonin hälyttimet reagoi kirjaston kirjoihin. En tiedä miten se on mahdollista mutta siellä vartija aika tarkkaan tutki reppuani. Kirjat pois repusta = ei hälytystä. Kirjat porttien ohi = hälytys.

   Lainaa

  14. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Muutama vuosi sitten minulla hälytti rahdinkäsittelystä haettu porakonepaketti ainakin kahdessa eri kaupassa, kun pyörähdin samalla reissulla ostoskeskuksessa. Saivat ostokset riittää siltä päivältä.

   Lainaa

  15. Kiivas lihapulla 13.4.2021 16:06
   Tulos: +102 (108 ääntä)
   Minä löysin joskus kirpparilta ihan täydelliset kengät, uudenveroiset, kauniit, edulliset. Vaan ne hälyttää joka hiton portilla, hieman on rajoittanut käyttöä kun ei sitä huvikseen viitsi itseään siihen spottiin laittaa ja aina uudelleen selvittää asiaa vartijan tai myyjän kanssa. Mistään niistä ei löydy hälytintä/tarraa, olen suunnilleen suurennuslasin kanssa käynyt ne läpi ja moneen kertaan, ei ole muuta mahdollisuutta kuin että se on jossain niiden sisällä, johon ei pääse käsiksi hajottamatta koko kenkää. Ja kenkää ei oikein omin käsin saa korjattuakaan jos sen kerran hajottaa ellei satu olemaan suutari, plus että kun ei yhtään tiedä missä kohti se voisi olla. Ärsyttää. Uusavuttomuudesta kommentoinut ei nyt tiedä mistä puhuu.

   Lainaa

  16. Tulos: +41 (51 ääntä)
   Kenkien pohjassa voi olla metalleja tukirakenteena joka voi aiheuttaa hälytyksiä. Myös erilaiset kulkukortit voi aiheuttaa hälytyksiä. Ei ole uusavuttomuutta tämä.

   Lainaa

  17. Veneetön seepra 13.4.2021 17:09
   Tulos: -51 (77 ääntä)
   Kuulostaa aika ahdistavalta juu, mutta jäin vaan miettimään tota ilmausta ”tähän aikaan illasta” = kuuden jälkeen. Kuvittelin kellon olevan ainakin kymmenen, jolloin ovikellon soiminen jo oikeasti voi häiritä.

   Lainaa

  18. Primaari hyeena 13.4.2021 17:12
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Höpsö kavioeläin: Joskus kengissä on esim pohjan sisällä tai jossain muussa kivassa paikassa piilossa hälytin, jonka ilmeisesti pitäisi jotenkin "neutralisoitua" kassalla. Sitten se hälytin saattaa uudelleen aktivoitua itsestään, just beacuse.Sama laukuissa tai takeissa, johonkin vuoren sisään piilotettu hälytin. Eli [...]
   Mutta ei sitä usein ole mitään tarvettakaan saada pois, se vain deaktivoidaan kassalla. Periaatteessa sen voi deaktivoida missä vaan liikkeessä, missä on sama tekniikka käytössä. Oikeastaan ainoa ongelma olisi todistaa, ettei tuote ole varastettu mistään muualta.

   Lainaa

  19. Nolostunut myyrä 13.4.2021 18:11
   Tulos: +6 (34 ääntä)
   Liikkuva sarvikuono: No jaa.. Jos ei ole mitään näkyvää hälytintä tai viivakoodia niin miten tuo on muka uusavuttomuutta? Muutama vuosi sitten Kuopion Clas Ohlssonin hälyttimet reagoi kirjaston kirjoihin. En tiedä miten se on mahdollista mutta siellä vartija aika tarkkaan tutki reppuani. Kirjat pois repusta = ei hälytystä. Kirjat porttien ohi = hälytys.
   Tää on aina yhtä hupaisaa kun porukka luulee että se itse viivakoodi on hälytyksen aiheuttaja :D Ne hälytarrat mitkä on viivakoodilla varustettuja sisältävät kaikki aina ohutta metallilankaa, minkä magneettisuus aiheuttaa hälytyksen ja samoja löytyy myös kirjaston kirjoista. Ne on ongelmallisia sen takia, että niiden magneettisuus voi elää omaa elämää ja sen takia hälytellä porteissa vaikka ei periaatteessa pitäis. Eihän ne portit nyt sentään ymmärrä mitään viivakoodeja lukea laukkujen läpi.

   Lainaa

  20. Sairasta menoa t sirkka mäkinen 13.4.2021 18:26
   Tulos: -58 (64 ääntä)
   Joskus mietin et kirpputorit on aivan loistava paikka bongata mt-ongelmaisia.

   Lainaa

  21. Tulos: +105 (107 ääntä)
   Sairasta menoa t sirkka mäkinen: Joskus mietin et kirpputorit on aivan loistava paikka bongata mt-ongelmaisia.
   Mikä tarve sulla on bongata mt-ongelmaisia?

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Itsekin tilasin Zalandolta tms housut itselle, niissä oli pesuohjelappujen mukana lappu joka aiheutti hälytyksen kaupassa.

   Lainaa

  23. Päheä ampiainen 14.4.2021 9:37
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   xoxo: Pitäisiköhän se varashälytin sitten ottaa pois, jos hälyttää kaupassa. Uusavuttomuus huipussaan.
   Mulla oli kerran kengät joissa se hälytin oli valettu kengän kantaan. Jäi nopeasti käytöstä ne kengät, kun pari kertaa joutui tutkittavaksi kaupassa.

   Lainaa

  24. Lataamaton hyeena 14.4.2021 9:46
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Nolostunut myyrä: Tää on aina yhtä hupaisaa kun porukka luulee että se itse viivakoodi on hälytyksen aiheuttaja :D Ne hälytarrat mitkä on viivakoodilla varustettuja sisältävät kaikki aina ohutta metallilankaa, minkä magneettisuus aiheuttaa hälytyksen ja samoja löytyy myös kirjaston kirjoista. Ne on ongelmallisia sen [...]
   Joskus viivakooditarrassa on se hälytin.

   Lainaa

  25. Lataamaton hyeena 14.4.2021 9:48
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Tseipii: Itsekin tilasin Zalandolta tms housut itselle, niissä oli pesuohjelappujen mukana lappu joka aiheutti hälytyksen kaupassa.
   Joidenkin vaatteiden pesulaput on pitkiä ja hälytinosa leitkataan irti.

   Lainaa

  26. Lataamaton hyeena 14.4.2021 9:49
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Ilmaisen tavaran perässä on kyllä aika omituista porukkaa. Olen vasta muuttanut ja remontoinut ja tuli annettua pois aika paljon kaikenlaista turhaksi jäänyttä käyttökelpoista tavaraa.

   Lainaa

  27. Lehmuksen alla istuja 14.4.2021 11:29
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tukeva mato: "Lausutann"
   Löisutann

   Lainaa

  28. Jakaantunut albatrossi 14.4.2021 12:27
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Liikkuva sarvikuono: No jaa.. Jos ei ole mitään näkyvää hälytintä tai viivakoodia niin miten tuo on muka uusavuttomuutta? Muutama vuosi sitten Kuopion Clas Ohlssonin hälyttimet reagoi kirjaston kirjoihin. En tiedä miten se on mahdollista mutta siellä vartija aika tarkkaan tutki reppuani. Kirjat pois repusta = ei hälytystä. Kirjat porttien ohi = hälytys.
   Minulla joskus muinoin Anttilan sisäänkäynnillä laukaisi hälytyksen laukussani ollut parikaapeli, jonka olin juuri ostanut toisesta liikkeestä. Mitään hälytintä siinä ei ollut, pelkkä kaapeli kelaksi käärittynä. En olisi edes arvannut sen olevan syypää jollei infopisteen täti olisi tiennyt paremmin.

   Lainaa

  29. Reijo Vuorinen 14.4.2021 13:27
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Irvikisu: *because*vuorin
   Nykyään käy myös taivutusmuoto vuoren.
   https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/Vuori?searchMode=all

   Lainaa

  30. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Ovikoodit on kyllä yhtä tyhjän kanssa. Niitä ei saisi antaa ulkopuolisille, mutta ihmiset jakaa niitä surutta random-kirppariostajille, wolt-kuskeille, jne.

   Lainaa

  31. Kalaton kalkkuna 14.4.2021 19:41
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Meillä teki lapsen yhdet sandaalit tuota hälyilyä. Kaupan tädin kanssa etsittiin hälyä ja tultiin tulokseen, että se oli jotenkin jäänyt pohjamuovin sisälle. Ei voinut kaupassa siis käyttää.

   Lainaa

  32. Perin piimä 14.4.2021 20:03
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Pulu: Ovikoodit on kyllä yhtä tyhjän kanssa. Niitä ei saisi antaa ulkopuolisille, mutta ihmiset jakaa niitä surutta random-kirppariostajille, wolt-kuskeille, jne.
   No ei ole yhtä tyhjän kanssa, sinä vain olet ilmeisesti ymmärtänyt väärin niiden idean. Tietysti sen koodin saa tarpeeseen antaa ulkopuoliselle, sehän sen koko pointti on (asukkaat itse pääsevät avaimellakin sisään, ei koko ovikoodeille olisi mitään tarvetta jos ei niitä saisi kenellekään antaa). Ei niiden ole tarkoituskaan olla mikään absoluuttinen murtovarkaiden ehkäisijä, sitä varten on lukot asuntojen ovissa. Lukittu alaovi + ovikoodi estää satunnaisten ohikulkijoiden pääsyn kadulta sisään rappukäytävään (ryyppäämään, piikittämään, nukkumaan, kerjäämään, kaupustelemaan), ja nämä satunnaiset kulkijat ovat huomattavasti isompi, yleisempi ja todennäköisempi ongelma kuin se että joku saattaa saada fb-kirppikseltä sen ovikoodin haltuunsa ja tulla ovesi taakse.

   Lainaa

  33. Sateeton hyttynen 16.4.2021 8:43
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Jakaantunut albatrossi: Minulla joskus muinoin Anttilan sisäänkäynnillä laukaisi hälytyksen laukussani ollut parikaapeli, jonka olin juuri ostanut toisesta liikkeestä. Mitään hälytintä siinä ei ollut, pelkkä kaapeli kelaksi käärittynä. En olisi edes arvannut sen olevan syypää jollei infopisteen täti olisi tiennyt paremmin.
   Sama kävi mulla televisioantennijohdon kanssa. Kuulemma kiepillä oleva metallikaapeli toimii jonkinlaisena kääminä, johon ne portit sitten reagoivat,

   Lainaa

  34. Jonninjoutava delfiini 18.4.2021 0:39
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Perin piimä: No ei ole yhtä tyhjän kanssa, sinä vain olet ilmeisesti ymmärtänyt väärin niiden idean. Tietysti sen koodin saa tarpeeseen antaa ulkopuoliselle, sehän sen koko pointti on (asukkaat itse pääsevät avaimellakin sisään, ei koko ovikoodeille olisi mitään tarvetta jos ei niitä saisi kenellekään antaa). Ei [...]
   Nyt on joku tosiaankin tainnut ymmärtää idean väärin, eikä se ole se ketä sitä ajattelet.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 18.4.2021 22:08
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Liikkuva sarvikuono: No jaa.. Jos ei ole mitään näkyvää hälytintä tai viivakoodia niin miten tuo on muka uusavuttomuutta? Muutama vuosi sitten Kuopion Clas Ohlssonin hälyttimet reagoi kirjaston kirjoihin. En tiedä miten se on mahdollista mutta siellä vartija aika tarkkaan tutki reppuani. Kirjat pois repusta = ei hälytystä. Kirjat porttien ohi = hälytys.
   Mulla oli joskus kalenteri, joka päätti kesken vuoden aktivoida hälyttimen uudelleen. Oli jotenkin kannen muovissa kiinni niin tiukasti, että ei meinannut lähteä millään irti.

   Lainaa

  36. Itseasiassa 18.4.2021 22:17
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Kiivas lihapulla: Minä löysin joskus kirpparilta ihan täydelliset kengät, uudenveroiset, kauniit, edulliset. Vaan ne hälyttää joka hiton portilla, hieman on rajoittanut käyttöä kun ei sitä huvikseen viitsi itseään siihen spottiin laittaa ja aina uudelleen selvittää asiaa vartijan tai myyjän kanssa. Mistään niistä ei [...]
   Lataamaton hyeena: Ilmaisen tavaran perässä on kyllä aika omituista porukkaa. Olen vasta muuttanut ja remontoinut ja tuli annettua pois aika paljon kaikenlaista turhaksi jäänyttä käyttökelpoista tavaraa.
   Itse huomasin, että ilmaisen tavaran perässä juoksijat ovat usein aika laiskoja saapumaan paikalle. Tavaroille piti olla edes nimellinen hinta, niin niistä pääsi eroon. Esim. parisänkyä kun tarjosi ilmaiseksi, niin 5 ihmistä perui haun. Osa ei edes itse vaan joutui huutelemaan perään ja vastaus tuli jossain välissä, jonkun typerän selityksen eikä mitään pahoitteluja. Kun pisti hinnaksi 20 €, niin sänky oli haettu kahdessa tunnissa.

   Lainaa

  37. Toistuva tuhatjalkainen 22.4.2021 1:28
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Sairasta menoa t sirkka mäkinen: Joskus mietin et kirpputorit on aivan loistava paikka bongata mt-ongelmaisia.
   Kuule, mt-ongelmaisia on mainio bongata teillä kotona.

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (1 ääni)
   Tuu: Miten toi beacuse lausutann?
   Bäcuus? Biicuus? Varmaan jälkimmäinen.

   Lainaa

  39. Karvajalka 11.8.2021 9:28
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mulla aiheutti kerran prismassa hälytyksen repussa ollut klemmari… olipa kivaa kaivella kaikki tavarat siinä kassalla. Meni meinaan aikaa, ennen kuin hoksattiin se klemmari siellä repun pohjalla pyörimässä…

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avautuminen, fila, hälytin, kengät, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, nouto, varaus