Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 25

Raikkaita uutisia paistopisteeltä. Hyvää ruokahalua!
Koronakatsaus, osa 25

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Prepaid bataatti 13.4.2021 0:30
   Tulos: +350 (384 ääntä)
   Jos haluaa kuolata sormiinsa, niin eikös se ole parempi, että ottaa suoraan käsin sen paistopistetuotteen, jonka haluaa (olettaen, ettei siinä samalla koske muihin kuin siihen, jonka aikoo ostaa) sen sijaan, että sotkisi ne pihdit, joihin kaikki muutkin koskevat?

   Lainaa

  2. Tulos: -413 (467 ääntä)
   Vaikea kuvitella että olisin koskaan sellaisessa tilanteessa jossa kiinnittäisin huomiota siihen, mitä joku toinen ihminen puuhailee kaupan paistopisteellä.

   Lainaa

  3. Apea mandariini 13.4.2021 2:22
   Tulos: +366 (380 ääntä)
   Joidenkin ihmisten käytöksen ällöttävyys on vain ihan käsittämätöntä settiä. En osta itse paistopisteiltä mitään ja irtokarkitkin kierrän kaukaa. En yksinkertaisesti halua syödä edes pieniä määriä muiden räkää, sylkeä, pallihikeä, taudinaiheuttajia, mitä kaikkea nyt sormiin ja niiden kautta lähmittyihin ruokiin ikinä voikaan päätyä. Valitettavasti jopa paketissa olevat tuotteet ovat saattaneet kokea odottamattomia asioita, joten suosin sellaisia joista näkee jos ne on jo avattu; kerrankin näin kaupassa kun äiti jätti vahtimatta n. 3v lapsen joka otti kylmäkaapista laskiaispullapaketin ja rutisti sitä vahingossa niin että pullat putosivat lattialle. Mitä tekee äiti? Rientää paikalle, survoo pullat lattialta takaisin pakettiin, paketti hyllyyn ja pois paikalta! Noh, minä sen kiikutin myyjälle ja kerroin tilanteen kun kerran naisella ei ollut selkärankaa ottaa vastuuta lapsensa vahingosta. Näin jälkeenpäin tulee mieleen aika montakin asiaa mitä olisin halunnut sille naiselle sanoa, kuten "olisiko kiva jos tietämättäsi syöttäisit omalle lapsellesi kaupan lattialla pyörinyttä pullaa? Onko tämä sellainen esimerkki jonka haluat lapsellesi antaa, vahingon sattuessa pakene paikalta ja jätä seuraukset muiden kärsittäväksi?" Silloin jäin yksinkertaisesti sanattomaksi siitä röyhkeyden määrästä.

   Lainaa

  4. Tulos: -75 (117 ääntä)
   Viime kesänä oli iso laatikko täynnä mansikkarasioita. Joku akka halus kattoa joka rasian, etsien ehkä parasta? Olin vähällä kysyä että aikooko lääppiä kaikki rasiat, mutta ujouksissani jäi.

   Lainaa

  5. Riehakas kobra 13.4.2021 2:33
   Tulos: +249 (253 ääntä)
   Kuinkakohan monta asiaa on ehditty historian aikana pedon merkiksi julistaa?

   Lainaa

  6. Vento mehiläinen 13.4.2021 2:35
   Tulos: +89 (109 ääntä)
   Itse sain todistaa kuinka Lidlin myyjä otti maskin pois naaamalta aivastaakseen ja sitten laittoi takaisin.

   Lainaa

  7. Tulos: +152 (160 ääntä)
   Olin teini-ikäisenä työharjoittelussa Makuunissa. Siitä on 15+ vuotta, mutta en ole koskaan sen jälkeen ostanut irtokarkkia. Olen sen verran traumatisoitu että sama pätee myös paistopisteisiin, tai ylipäätänsä kaikkiin tavaroihin jotka eivät ole valmiiksi pakattuja.

   Lainaa

  8. Hillitty ananas 13.4.2021 3:12
   Tulos: +214 (220 ääntä)
   Väsynyt: Viime kesänä oli iso laatikko täynnä mansikkarasioita. Joku akka halus kattoa joka rasian, etsien ehkä parasta? Olin vähällä kysyä että aikooko lääppiä kaikki rasiat, mutta ujouksissani jäi.
   Ihan ok tuo on, jos ovat niitä suljettuja muovirasioita. Pakko niitä on vähän seuloakin ja katsoa, niissä kun sattuu ikävän usein olemaan mukana homeisia mansikoita.

   Lainaa

  9. Säädytön lehmä 13.4.2021 4:08
   Tulos: +123 (167 ääntä)
   Apea mandariini: Joidenkin ihmisten käytöksen ällöttävyys on vain ihan käsittämätöntä settiä. En osta itse paistopisteiltä mitään ja irtokarkitkin kierrän kaukaa. En yksinkertaisesti halua syödä edes pieniä määriä muiden räkää, sylkeä, pallihikeä, taudinaiheuttajia, mitä kaikkea nyt sormiin ja niiden kautta [...]
   Tää on jotenkin surkuhupaisaa miten radikaalisti maailma on muuttunut viimeisen vuoden aikana koronan johdosta... Pari vuotta sitten tämän samaisen sivuston kommenttiosiossa leimattiin vainoharhaisen hysteeriseksi pöpökammoiseksi, kun kertoi elävänsä ja toimivan niin kuin yllä mainitsit. Naureskelua ja ivailua kuinka voin syödä yhtään mitään mitä kaupassa myydään jne. 
   Nyt tämä onkin uusi normaali ja vastuuntuntoisten ihmisten hyvä tapa toimia. 😅

   Lainaa

  10. Tulos: -221 (259 ääntä)
   Miten Pia on voinut läpäistä koulun?No tietää ketkä äänestää vihervasemmistoa

   Lainaa

  11. Kekseliäs mandariini 13.4.2021 7:06
   Tulos: +5 (41 ääntä)
   Prepaid bataatti: Jos haluaa kuolata sormiinsa, niin eikös se ole parempi, että ottaa suoraan käsin sen paistopistetuotteen, jonka haluaa (olettaen, ettei siinä samalla koske muihin kuin siihen, jonka aikoo ostaa) sen sijaan, että sotkisi ne pihdit, joihin kaikki muutkin koskevat?
   Tätä olen itsekin pohtinut monta kertaa. Jos haluaisin ottaa sämpylät mahdollisimman hygieenisesti, niin kyllä se tarkoittaisi, että ottaisin käsin sen minkä haluaisin, enkä vain koskisi niihin muihin. Paljon parempi se olisi kuin lähmiä niitä samoja pihtejä kaikkien kanssa. Mutta koska näin ei saa tehdä, en käytä paistopisteen tai varsikaan irtokarkkihyllyn tuotteita. Lopetin ne jo ennen koronaa.

   Lainaa

  12. Myötätunnoton hilleri 13.4.2021 7:14
   Tulos: -109 (153 ääntä)
   Vento mehiläinen: Itse sain todistaa kuinka Lidlin myyjä otti maskin pois naaamalta aivastaakseen ja sitten laittoi takaisin.
   Niinhän se pitääkin tehdä, ei sinne maskiin sisälle aivasteta. Mutta aivastus toki suunnataan hihaan tai nenäliinaan eikä ympäristöön.

   Lainaa

  13. Synkkä siili 13.4.2021 7:23
   Tulos: +208 (230 ääntä)
   supo: Miten Pia on voinut läpäistä koulun?No tietää ketkä äänestää vihervasemmistoa
   Joo näitä kommentteja ei tänne. Mene takaisin IL palstalle.

   Lainaa

  14. apinaattori 13.4.2021 7:39
   Tulos: -42 (50 ääntä)
   Noi uskovaisten höyräilyt ei enää jaksata naurattaa mikä on sinänsä harmi koska itelläni on tää perhanan korona on alkanut tunkeutua ihon alle ni kaikkee mikä aiheesta saadaan väännettyä hauskahkoksi edes on mielestäni ihan jees. Ja siis hyvällä maulla hauskaksi, lähinniä kai ton voi käsittää niin ettei kukaan älähtäisi vaikka juttu tulisi telkusta parhaaseen katseluaikaan. Uskovaisten heitot välillä aiheesta kuin aiheesta vaan on niin hauskoja ja ehkä reilu puolivuotta sitten olisin naurahtanutkin PorvoonPuskaradion osuudelle mutta nyt ei enää.

   Lainaa

  15. Tulos: +114 (116 ääntä)
   Itse todistin eräässä kahvilassa kun työntekijä ei saanut maitopurkkia auki niin hampailla vaan kulmasta kiinni. Johan aukesi. Ei suju aina ammattilaisiltakaan.

   Lainaa

  16. apinaattori 13.4.2021 7:44
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Apea mandariini: Joidenkin ihmisten käytöksen ällöttävyys on vain ihan käsittämätöntä settiä. En osta itse paistopisteiltä mitään ja irtokarkitkin kierrän kaukaa. En yksinkertaisesti halua syödä edes pieniä määriä muiden räkää, sylkeä, pallihikeä, taudinaiheuttajia, mitä kaikkea nyt sormiin ja niiden kautta [...]
   Sama juttu, ei kävisi mielessäkään ostaa kaupasta mitään pakkaamatonta tuotetta johon asiakkailla on mahdollisuus koskea. Ok yhden liennytyksen olen tehnyt, Hertsikan Alepassa on paistopiste kamat just kassojen edessä ja kovasti toivon ettei siinä kukaan unohda käytöstapoja kun on auktoriteetti niin liki.

   Lainaa

  17. Hööpölööpö 13.4.2021 7:51
   Tulos: +88 (90 ääntä)
   Riehakas kobra: Kuinkakohan monta asiaa on ehditty historian aikana pedon merkiksi julistaa?
   666?

   Lainaa

  18. Laadukas peruna 13.4.2021 7:57
   Tulos: +151 (163 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Niinhän se pitääkin tehdä, ei sinne maskiin sisälle aivasteta. Mutta aivastus toki suunnataan hihaan tai nenäliinaan eikä ympäristöön.
   Nimenomaan aivastetaan sinne maskiin ja sen lisäksi suojataan vielä hihalla. Seuraavaksi voi käydä pesemässä kasvot & kädet ja vaihtamassa maskin.

   Lainaa

  19. Kilokalori 13.4.2021 8:32
   Tulos: -70 (118 ääntä)
   Koronan turhin sivuvaikutus on ihmiset, jotka raportoivat nettiin jos näkevät jotain mielestään koronasuositusten vastaista. Harmi kun supolla ei ole mitään kuumaa linjaa, jonne voisivat suoraan kertoa naapureidensa rikkeet. Pitää vaan netissä päivitellä.

   Lainaa

  20. Ulkoneva opas 13.4.2021 8:38
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Kilokalori: Koronan turhin sivuvaikutus on ihmiset, jotka raportoivat nettiin jos näkevät jotain mielestään koronasuositusten vastaista. Harmi kun supolla ei ole mitään kuumaa linjaa, jonne voisivat suoraan kertoa naapureidensa rikkeet. Pitää vaan netissä päivitellä.
   Jos Suomi olisi joutunut Neuvostoliiton alusmaaksi ja tännekin olisi perustettu Staatspolizei, niin se olisi edelleen täystyöllistetty

   Lainaa

  21. Luodinkestävä lihapiirakka 13.4.2021 8:58
   Tulos: +17 (67 ääntä)
   Busseissa on maski pakko ja siellä viimeistään tajusin, että paljon järkevämpää olisi turvavälit. Kukaan ympärillä olevista ei osannut käyttää maskia oikein! Pureskeltiin kynsiä, hierottiin nenää tai aseteltiin maskia, otettiin maski pois, että voi puhua tai laittaa hiuksia... THL:n viime kevään arvio oli aivan oikea, suurin osa ihmisistä ei osaa niitä käyttää. Kun maskin laittaa päähän, sitä ei saa enää koskea, ennen kuin sen ottaa pois! Jos se nyt vähän on huonosti, niin voi voi, kestäkää loppuun.

   Lainaa

  22. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Ei koskaan paistopisteen ym ruokaa. Never. Liikaa nähnyt. Esim kerran yks mies liasta ruskeilla sormillaan valikoi sämpylöitä, nosteli ne kaikki ja ”valitsi” mielestään parhaat. Hyi yäk. Toisella kertaa joku perheenäiti sylki buffet salaattiin, huomautettiin ravintolalle asiasta vaan eivät tehneet mitään. Sanottiin asiakkaille jotka siellä onnellisena oli lappamassa salaattia että ei ehkä kannata kun joku nainen just sylki sinne. Ihanaa.

   Lainaa

  23. Kilokalori 13.4.2021 9:07
   Tulos: -4 (60 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Busseissa on maski pakko ja siellä viimeistään tajusin, että paljon järkevämpää olisi turvavälit. Kukaan ympärillä olevista ei osannut käyttää maskia oikein! Pureskeltiin kynsiä, hierottiin nenää tai aseteltiin maskia, otettiin maski pois, että voi puhua tai laittaa hiuksia... THL:n viime kevään [...]
   On näitä "kaikkien pitää noudattaa leikkaussalihygieniaa bussissakin!11"-maskikyttääjiä, ja sitten kyselyn mukaan yli 70% ihmisistä käyttää samaa maskia moneen kertaan ennen pesua. Muita se likainen maski suojaa ihan yhtä hyvin kuin puhdaskin.
   Kysyn vaan, monestiko talvessa pesette kaulaliinanne? Tai takin kaulusta. Ne on yhtä lähellä hengitysilmaasi kuin maskikin. Se maski suorastaan ohjaa ilman siihen takkiin.

   Lainaa

  24. Sairaanhoitaja 13.4.2021 9:07
   Tulos: -59 (81 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Busseissa on maski pakko ja siellä viimeistään tajusin, että paljon järkevämpää olisi turvavälit. Kukaan ympärillä olevista ei osannut käyttää maskia oikein! Pureskeltiin kynsiä, hierottiin nenää tai aseteltiin maskia, otettiin maski pois, että voi puhua tai laittaa hiuksia... THL:n viime kevään [...]
   Se on ihan yks ja sama oikeasti. Itse olen tuolla pahimmissa etulinjoissa ollut töissä yhdellä maskilla 12 tuntia ja voin sanoa, että siihen koskin ja siirtelin sitä 12 tunnin ajan ja silti en saanut koronaa. Myyntipuheita tuollaiset vaihto ja korkemis asiat. Jossain leikkaussalissa ymmärrän kyllä mutta muuten en. Kunhan ei sisäpuolelle koske ja ei räi sinne sisälle niin ihan hyvin toimii.

   Lainaa

  25. Varastoitu banaani 13.4.2021 9:15
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   Kekseliäs mandariini: Jos haluaisin ottaa sämpylät mahdollisimman hygieenisesti, niin kyllä se tarkoittaisi, että ottaisin käsin sen minkä haluaisin, enkä vain koskisi niihin muihin. Paljon parempi se olisi kuin lähmiä niitä samoja pihtejä kaikkien kanssa.
   Ottimien tarkoitus lienee, että jos asiakas [u]vahingossa[/u] koskee muitakin tuotteita kuin vain omaansa, hän koskee niitä ottimilla eikä kädellään. Kosket toisten kanssa samoja ottimia ihan samalla tavalla kuin vaikka pakastekaappien ovia ja ostoskorin sankaa, ja tämän jälkeen voit halutessasi pestä kätesi. Jos vahingossa kosketkin myyntiin jääviä tuotteita kädelläsi, pöpöt siirtyvät korin sangastasi jonkun toisen ruokaan, ja sitä et voi enää pestä.
   Jos ottaisit paljain käsin, niin silloin et saisi koskea muita tuotteita, muttet myöskään sitä koria, jossa tuotteet ovat. Jos kori on reunasta reunaan täynnä vieri viereen ladottuja pullia, niin kuinka helposti saat otettua vain yhden koskematta mitään muuta? Muodostamalla kädestäsi imukupin ja vetämällä pullan suoraan ylös? Mikäli koskisit korin suojapaperia, niin seuraava pulla valuu ottamasi tilalle koskettamasi paperin päälle.
   Minä pyrin aina käyttämään ottimia. Mutta joskus, jos tuotteet ovat muotonsa vuoksi vaikea nostaa ottimilla, ja haluamani yksilö on sopivasti erillään muista niin että todella voin nostaa sen kädelläni koskettamatta mitään muuta, saatan napata sen hyvin varovasti sormin. Ja jos tulisin samalla koskeneeksi toista tuotetta, niin ostaisin molemmat koskemani. Ikävä vahinko kääntyisi kaksinkertaisiksi pullakahveiksi :D

   Lainaa

  26. Hämärä maahinen 13.4.2021 9:25
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Apea mandariini: Joidenkin ihmisten käytöksen ällöttävyys on vain ihan käsittämätöntä settiä. En osta itse paistopisteiltä mitään ja irtokarkitkin kierrän kaukaa. En yksinkertaisesti halua syödä edes pieniä määriä muiden räkää, sylkeä, pallihikeä, taudinaiheuttajia, mitä kaikkea nyt sormiin ja niiden kautta [...]
   Et halua tietää mitä tapahtuu elintarvikkeiden valmistuksen ja pakkauksen yhteydessä 😂 itse en osta enää hätälän kalaa ellei ole pakko, varsinkaan valmiiksi kypsennettyjä.

   Lainaa

  27. Veroton alpakka 13.4.2021 9:54
   Tulos: -42 (76 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tää on jotenkin surkuhupaisaa miten radikaalisti maailma on muuttunut viimeisen vuoden aikana koronan johdosta... Pari vuotta sitten tämän samaisen sivuston kommenttiosiossa leimattiin vainoharhaisen hysteeriseksi pöpökammoiseksi, kun kertoi elävänsä ja toimivan niin kuin yllä mainitsit. Naureskelua [...]
   Itse olen seurannut myös tätä "kehitystä". Miten niin moni normaali asia muuttui "epäterveelliseksi" ja "ällöksi". Osahan suurin piirtein pelkää jo tuntemattomia ihmisiä ja hyppivät kadulla pitkin ja poikin vain välttääksen muita. Mielenkiintoista nähdä kuinka monella jää päälle tämä hysterian toiminnat. Joillakin voi olla vaikeaa palata siihen arkeen kun ihmiset kulkevat ruuhkassa ilman maskeja ja turva välejä. Odotan myös innolla sitä valituksien määrää kun osa alkaa vaatimaan, että nämä turvaväli ja jopa maski suositukset pidettäisiin yllä.

   Lainaa

  28. Tulos: +81 (95 ääntä)
   Veroton alpakka: Itse olen seurannut myös tätä "kehitystä". Miten niin moni normaali asia muuttui "epäterveelliseksi" ja "ällöksi". Osahan suurin piirtein pelkää jo tuntemattomia ihmisiä ja hyppivät kadulla pitkin ja poikin vain välttääksen muita. Mielenkiintoista nähdä kuinka monella jää päälle tämä hysterian [...]
   Tuskin kukaan pelkää ihmisiä, eikä välttämättä virustakaan, vaan yrittävät noudattaa tässä tilanteessa varsin järkevää ja perusteltua suositusta turvaväleistä vähentääkseen tartuntoja.

   Lainaa

  29. Odottamaton järvisieni 13.4.2021 10:06
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   En tiedä onko nämä jutut kuinka tuoreita, koska muistaakseni monessa paikassa ei ole epidemian aikana saanut itse poimia tuotteita (irtokarkit ja hevit pois laskien). Leivokset on ollut valmiiksi pusseissa. Muista kyllä kuinka itsekkin viime vuonna näin yhden valopään. Eli leivoksia oli yleensä pussissa kaksi, mutta tämä eräs vanhempi herra halusi enemmän kuin kaksi. Yksinkertaisesti hän olisi voinut ottaa pusseja enemmän, mutta hän lähti aukaisemaan pusseja ja siirsi leivoksia yhteen pussiin. Lopuksi sinne jäi myös pussi jossa oli vain yksi leivos. Kyseessä oli vastakin ensimmäinen aalto koronassa. Korona on tuonut esille ihmisien tyhmyyttä myös uudella tasolla.

   Lainaa

  30. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Prepaid bataatti: Jos haluaa kuolata sormiinsa, niin eikös se ole parempi, että ottaa suoraan käsin sen paistopistetuotteen, jonka haluaa (olettaen, ettei siinä samalla koske muihin kuin siihen, jonka aikoo ostaa) sen sijaan, että sotkisi ne pihdit, joihin kaikki muutkin koskevat?
   Ei todellakaan. Pihtien käsittelyn jälkeen seuraava puhtaudesta välittävä asiakan voi helposti pestä kätensä tai jopa käsitellä pihtejä jonkin suojan, kuten nenäliinan, kanssa. Mutta käden työntämällä laariin ihosta  voi tippua sekaan partikkeleita ja hyvin usein näin käyttäytyvät ihmiset eivät myöskään välitä vaikka vahingossa(lue: tyhmyyttään) pyyhkisi läpi jokaisen laarissa olevan pullan.

   Lainaa

  31. Mahtava keiju 13.4.2021 11:09
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Odottamaton järvisieni: En tiedä onko nämä jutut kuinka tuoreita, koska muistaakseni monessa paikassa ei ole epidemian aikana saanut itse poimia tuotteita (irtokarkit ja hevit pois laskien). Leivokset on ollut valmiiksi pusseissa. Muista kyllä kuinka itsekkin viime vuonna näin yhden valopään. Eli leivoksia oli yleensä [...]
   Ei oo kyllä juuri missään enää valmiiksi pakattuna. Irtokarkkeja ja paistotuotteita saa ihan vapaasti käydä lähmimässä. Ikävöin sitä lyhyttä ajanjaksoa, kun irttarit oli pois myynnistä ja paistotuotteet valmiiksi pussitettu.

   Lainaa

  32. Voimakas varis 13.4.2021 11:21
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Odottamaton järvisieni: En tiedä onko nämä jutut kuinka tuoreita, koska muistaakseni monessa paikassa ei ole epidemian aikana saanut itse poimia tuotteita (irtokarkit ja hevit pois laskien). Leivokset on ollut valmiiksi pusseissa. Muista kyllä kuinka itsekkin viime vuonna näin yhden valopään. Eli leivoksia oli yleensä [...]
   Onhan tuo selvästi korona-ajalta, kun maskeista puhutaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Odottamaton järvisieni: En tiedä onko nämä jutut kuinka tuoreita, koska muistaakseni monessa paikassa ei ole epidemian aikana saanut itse poimia tuotteita (irtokarkit ja hevit pois laskien). Leivokset on ollut valmiiksi pusseissa. Muista kyllä kuinka itsekkin viime vuonna näin yhden valopään. Eli leivoksia oli yleensä [...]
   Julkaisu on tehty noin kahden viikon sisällä.

   Lainaa

  34. Epäreilu riikinkukko 13.4.2021 11:55
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Hyi hitto sentään, yks päivä näin kaupassa (korona-aikaan), kun joku tosi epäsiisti, pitkä tukka rasvaa valuva ukko tunki KOKO PÄÄNSÄ sinne paistopisteen hyllyn sisään/ylle tarkastellakseen tuotteita lähempää! No läheltäpä piti saada nähdä kun naama ja räkänokka hönkimässä oli kirjaimellisesti 5cm päässä pullista. Hyi helkkari.

   Lainaa

  35. Hyödytön kala 13.4.2021 12:31
   Tulos: -1 (37 ääntä)
   Vuosi sitten kävin ruokakaupassa, ja siellä tarjoiltiin vielä maistiaisia, vaikka korona oli jo iso juttu ja sulut olivat päällä. Minulle oikein tuputettiin maistiaista, ja kun maskia käyttävänä kieltäydyin, tarjoaja vastasi: "Kyllä maistiaisen voi ottaa, monet ottavat maskin pois ja laittavat sen takaisin syötyään maistiaisen". Yök :( Ja kerran kun olin bussissa, sinne tuli kaksi nuorta aikuista sisälle, maskit kunnollisesti naamalla. Mutta heti, kun he istuivat, he repivät maskit leukojensa alle, laittoivat jalkansa sylikkäin ja alkoivat hieroa kasvojaan yhteen sekä kosketella toistensa kasvoja. Mikäs siinä oman partnerin naamaa lääppiessä, mutta sen voisi tänä päivänä tehdä jossain muualla kuin puolitäydessä bussissa. Yök yök :(

   Lainaa

  36. Tulos: -31 (77 ääntä)
   Hyödytön kala: Vuosi sitten kävin ruokakaupassa, ja siellä tarjoiltiin vielä maistiaisia, vaikka korona oli jo iso juttu ja sulut olivat päällä. Minulle oikein tuputettiin maistiaista, ja kun maskia käyttävänä kieltäydyin, tarjoaja vastasi: "Kyllä maistiaisen voi ottaa, monet ottavat maskin pois ja laittavat sen [...]
   Kylläpä sinua on koeteltu. Muut ovat menettäneet työnsä ja yrityksensä, mutta sinulle on tarjottu vuosi sitten maistiaisia ja näit kerran ihmisten suutelevan bussissa. Jaxuhaleja. Jos sulla on joku keräys käynnissä jaksamisesi avustamiseksi niin laita ihmeessä tiedot tänne.

   Lainaa

  37. Pelkäämätön soturi 13.4.2021 13:03
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Laadukas peruna: Nimenomaan aivastetaan sinne maskiin ja sen lisäksi suojataan vielä hihalla. Seuraavaksi voi käydä pesemässä kasvot & kädet ja vaihtamassa maskin.
     Tuo maskinsa pois ottanut oli Lidlin työntekijä. Löisin vetoa, että he eivät saa ottaa taukoa käydäkseen käsipesulla ja maskinvaihdossa joka aivastuksen jälkeen. Pitäisi saada, ei siinä mitään, mutta...

   Lainaa

  38. Sorea juhta 13.4.2021 13:30
   Tulos: +67 (79 ääntä)
   Veroton alpakka: Itse olen seurannut myös tätä "kehitystä". Miten niin moni normaali asia muuttui "epäterveelliseksi" ja "ällöksi". Osahan suurin piirtein pelkää jo tuntemattomia ihmisiä ja hyppivät kadulla pitkin ja poikin vain välttääksen muita. Mielenkiintoista nähdä kuinka monella jää päälle tämä hysterian [...]
   Jep jep, hysteriasta kyse, sehän on selvä. 
   Tänä vuonna olen sairastanut perusflunssaa selvästi aiempaa vähemmän. Ergo, jos Koronan jälkeenkin maskia esim ruuhkabussissa käyttämällä ja käsiä reippaasti pesemällä välttää ne lenssut, niin ei kyllä ole itselle ainakaan valinta eikä mikään. 
   Sen maskin leimaaminen hysteriaksi tai sananvapauden ja/tai individualismin tuhon välikappaleeksi, se se vasta hysteriaa onkin. 

   Lainaa

  39. Hyödytön kala 13.4.2021 13:52
   Tulos: +23 (65 ääntä)
   Kilokalori: Kylläpä sinua on koeteltu. Muut ovat menettäneet työnsä ja yrityksensä, mutta sinulle on tarjottu vuosi sitten maistiaisia ja näit kerran ihmisten suutelevan bussissa. Jaxuhaleja. Jos sulla on joku keräys käynnissä jaksamisesi avustamiseksi niin laita ihmeessä tiedot tänne.
   Kylläpä kuulostaa pahalta, että ihan työpaikat on menetetty. Ennen vanhaan on kuoltu vain sodissa ja kaasukammioissa, ja tällaisiin tarttuviin tauteihin ei ole edes osattu valmistaa mitään maskeja, saati rokotteita. Mutta nykyään joudutaan ihan kotiin jäämään löhöilemään perheen kanssa, pelkkien korona-ajan työttömyystukien varassa :(
   Anteeksi, että otin osaa keskusteluun siitä, miten ihmiset noudattavat (tai eivät noudata) koronasuosituksia. Lupaan tästedes puhua vain siitä, kenellä on kaikkein kurjinta ja asiat kaikkein huonoimmin.

   Lainaa

  40. Tulos: -40 (56 ääntä)
   Miksi käpeltää niitä pihtejä joihin on kaikki koskeneet kun voi ottaa käsin ne mitkä vie kotiinsa? Ymmärrän jos on sellanen möhelö, että kourii kaikkia tuotteita, mutta ei se ole hankala ottaa niin ettei koske kuihin.

   Lainaa

  41. Maukas seepra 13.4.2021 17:18
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Kahvilassa vielä työskennellessäni tuli todistettua useamman kerran, kun vanhemmat mieshenkilöt ottivat pihdit käteensä vain siirtääkseen ne pois tieltä. Sen jälkeen piti kosketella jokainen pulla läpi ja lopulta ottaa se viimeinen perältä.

   Lainaa

  42. Laiton marja 13.4.2021 17:18
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Jösses noita (harha)uskovaisia.

   Lainaa

  43. Ankara flamingo 13.4.2021 17:23
   Tulos: +10 (24 ääntä)
   supo: Miten Pia on voinut läpäistä koulun?No tietää ketkä äänestää vihervasemmistoa
   ffs stfu

   Lainaa

  44. Matala lepakko 13.4.2021 21:46
   Tulos: -13 (27 ääntä)
   Sorea juhta: Jep jep, hysteriasta kyse, sehän on selvä.  Tänä vuonna olen sairastanut perusflunssaa selvästi aiempaa vähemmän. Ergo, jos Koronan jälkeenkin maskia esim ruuhkabussissa käyttämällä ja käsiä reippaasti pesemällä välttää ne lenssut, niin ei kyllä ole itselle ainakaan valinta eikä mikään.  Sen maskin [...]
   Taitaa suurin syy flunssan vähäisyyteen olla etätöiden suuri kasvu ja yleensäkin se että ihmiset "pakotettu" vähentää kontakteja.
   Jos ihmiset suljetaan neljän seinän sisään, niin eihän siinä pahemmin mikään tauti leviä, mutta yhteiskunta varmaan romahtaisi.
   Jos arki muuten pyörisi normaalisti ja oltaisiin vain lisätty käsienpesua ja maskeja, niin oltaisiin varmasti sairastettu flunssat sun muut perustaudit. 

   Lainaa

  45. totuuden_torvi 13.4.2021 22:05
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   traumcity: Vaikea kuvitella että olisin koskaan sellaisessa tilanteessa jossa kiinnittäisin huomiota siihen, mitä joku toinen ihminen puuhailee kaupan paistopisteellä.
   Se tarkoittaa, että sinä olet se outo, seurattava tyyppi.

   Lainaa

  46. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Arvauksena heitän et Piia ei kirjoittanut matikkaa...

   Lainaa

  47. Hieno konna 14.4.2021 0:18
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Että Jumalan antama suoja? Tästä syystä en kuulu enään uskontojen piiriin... En halua idiootin leimaa otsaani

   Lainaa

  48. Kekseliäs mandariini 14.4.2021 7:28
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Matala lepakko: Taitaa suurin syy flunssan vähäisyyteen olla etätöiden suuri kasvu ja yleensäkin se että ihmiset "pakotettu" vähentää kontakteja. Jos ihmiset suljetaan neljän seinän sisään, niin eihän siinä pahemmin mikään tauti leviä, mutta yhteiskunta varmaan romahtaisi. Jos arki muuten pyörisi normaalisti ja [...]
   Minä mielelläni jatkaisin etätöitä myös koronan jälkeen. Lisäksi mielelläni en olisi pakotettu jatkossakaan niin moniin kontakteihin kuin olin ennen koronaa. En toki välttämättä kaipaa sitä, että kaikki kontaktit kielletään, mutta en todellakaan ikävöi sitäkään aikaa, kun kaupan jonossa kaikki olivat kiinni toisissaan ja työkaverit tulivat karmeassa flunssassa töihin (ja itsekin, kun sairausloman pitäminen "turhaan" oli lintsausta). Aivan varmasti sairastetut flunssat, lasten täitartunnat ym. tarttuvat taudit vähenisivät runsaasti, jos ihmiset jatkossakin noudattaisivat rajoituksia niissä tilanteissa kun se on helppoa. Eli palveluja voisi käyttää (mahdollisuuksien mukaan turvavälien kanssa) ja ystäviään tavata rajoituksetta, mutta tuntemattomiin ihmisiin ei tungeta kiinni julkisilla paikoilla, sairaana ei olla töissä (enkä tässä tarkoita koronan jälkeen mitään lieviä kurkkukipuja tms. vaan kunnon flunssia, kuumetta tai muuten selkeitä oireita) ja käsiä edes pestäisiin, vaikka maskeja ei käytettäisikään. Näin introverttina ihmisenä en todellakaan koe, että nyt on pakotettu vähentämään kontakteja, vaan koen, että nyt on annettu mahdollisuus vähentää kontakteja, ennen oli pakotettu lukuisiin kontakteihin, jotka eivät olisi välttämättömiä tai haluttuja.

   Lainaa

  49. Valmistettu peruna 14.4.2021 9:27
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Riehakas kobra: Kuinkakohan monta asiaa on ehditty historian aikana pedon merkiksi julistaa?
   665 asiaa. Seuraavalla kerralla nappaa varmasti.

   Lainaa

  50. Lataamaton hyeena 14.4.2021 9:38
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Sattuneesta syystä en osta mitään paistopisteeltä, en mielelläni ruokaile seisovasta pöydästä ja hevi-osaston tuotteetkin valitsen mielellään sellaisia, jotka on paketoitu. Ihmisillä on aivan älyttömästi jäätävän epähygienisia tapoja, kuten nämä sormien nuolemiset yms.

   Lainaa

  51. Potra lokki 14.4.2021 9:57
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Apea mandariini: Joidenkin ihmisten käytöksen ällöttävyys on vain ihan käsittämätöntä settiä. En osta itse paistopisteiltä mitään ja irtokarkitkin kierrän kaukaa. En yksinkertaisesti halua syödä edes pieniä määriä muiden räkää, sylkeä, pallihikeä, taudinaiheuttajia, mitä kaikkea nyt sormiin ja niiden kautta [...]
   Itsellä on melko päinvastainen ajatusmaailma. Bakteerit ja pöpöt kuuluvat arkeen, ja hyvä niille varsinkin lapsena on altistua.
   Se tieto, että joku on hiplaillut tuotteita toki ällöttää, mutta samaan aikaan kyseessä ei ole niin vakava asia, että pelkän oletuksen takia välttäisin moisia tilanteita.

   Lainaa

  52. Potra lokki 14.4.2021 10:01
   Tulos: -18 (32 ääntä)
   Hieno konna: Että Jumalan antama suoja? Tästä syystä en kuulu enään uskontojen piiriin... En halua idiootin leimaa otsaani
   Ymmärrät varmaan, että syyllistyt vihapuheeseen? Kutsuit juuri kahtaa miljardia muslimia ja ainakin samaa vertaa kristittyjä idiooteiksi.

   Lainaa

  53. Logiikka120% 15.4.2021 0:06
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Piian matikka on yhtä hyvä kuin kaverilla teininä: jos sekoittaa 40% viinaa ja 15% likööriä on juomassa ihan varmasti 55% alkoholia.

   Lainaa

  54. Suhteutettu papukaija 15.4.2021 8:21
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Logiikka120%: Piian matikka on yhtä hyvä kuin kaverilla teininä: jos sekoittaa 40% viinaa ja 15% likööriä on juomassa ihan varmasti 55% alkoholia.
   Näinhan se toki menee. :) Sitten, aina kun IS tai vastaava julkaisee sivuillaan verotusta koskevan jutun, siellä on joku neropatti kommentoimassa, että hän maksaa 25% tuloveroa ja 24% arvonlisäveroa, eli yhteensä lähes puolet tuloista menee veroihin...

   Lainaa

  55. Apea mandariini 15.4.2021 10:21
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Potra lokki: Itsellä on melko päinvastainen ajatusmaailma. Bakteerit ja pöpöt kuuluvat arkeen, ja hyvä niille varsinkin lapsena on altistua. Se tieto, että joku on hiplaillut tuotteita toki ällöttää, mutta samaan aikaan kyseessä ei ole niin vakava asia, että pelkän oletuksen takia välttäisin moisia tilanteita.
   Toki normaali altistuminen mikrobeille on tervettä ja vastustuskyvylle hyväksi. Normaalielämä ei ole steriiliä ja siksi lastenkin kannattaa antaa leikkiä ulkona, tonkia maata, silittää eläimiä, olla kontaktissa muiden muksujen kanssa eikä omaa kotia kannata desinfioida paria paikkaa lukuunottamatta. Mutta on myös ihan tervettä että haluaa välttää syötäviä tuotteita jotka on mahdollisesti muiden kävijöiden toimesta lääpitty tai käyneet kaupan lattialla. Paistopisteellä olevilla myyjilläkään ei näytä aina hygieniakäsitys olevan kummoista. Jos kaupassa 1-3 kertaa viikossa käyvä ihminenkin on ehtinyt nähdä lukuisia ällöttävyyksiä irtotuotteita ohittaessaan, voi vain miettiä kuinka paljon niitä lääppijöitä sitten oikeasti on... arvelen, että ei puhuta harvinaisista yksittäistapauksista. Koronakaan ei tule jäämään ihmiskunnan viimeiseksi pandemiaksi, joten on ihan viisasta miettiä nykymaailmassa miten minimoida täysin turhat altistumiset. Jos miettii jo kaupan lattiaa niin sadat, ehkä tuhannet, ihmiset ovat viime siivouksen jälkeen talloneet sitä samoilla kengillä kuin katuja (jotka ovat aika eritteiden kyllästämiä etenkin isojen kaupunkien keskustoissa.) Aika monella aikuisellakin ihmisellä ne kädet näyttää julkisilla paikoilla käyvän suussa, nenässä ja jopa housuissa. On ihan relevanttia muistaa sekin että tutkimusten mukaan yli puolet miehistä ei pese käsiään vessassa käytyään. Ihmiset asuu keskimäärin niin tiheästi että jo kauppamatkalla vähintään ovenkahvojen kautta saat välillisesti todella monen ihmisen käsissä olevia partikkeleita omiin käsiisi. Jos olet vaikka Helsingissä asuva julkista liikennettä käyttävä ihminen joka ei vältä ympäristönsä koskettelua, siinä vaiheessa kun kädet saa iskettyä paistopisteen tuotteisiin tai irtokarkkilaariin ne todellakin on likaiset. Jonkun mielestä olen ehkä hysteerinen, mutta en ole allerginen kuin koirille enkä sairastele juuri ikinä, joten en näe syytä lisätä "ällöttävyyksiä" elämääni.

   Lainaa

  56. Sillä lailla 15.4.2021 15:36
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   traumcity: Vaikea kuvitella että olisin koskaan sellaisessa tilanteessa jossa kiinnittäisin huomiota siihen, mitä joku toinen ihminen puuhailee kaupan paistopisteellä.
   Vaikea kuvitella, että ilman sokeutumista en huomaisi toisen takana seistessä tämän pudottavan pullaa ja laittavan sen takaisin myyntilaatikkoon.

   Lainaa

  57. Tulos: +11 (11 ääntä)
   traumcity: Vaikea kuvitella että olisin koskaan sellaisessa tilanteessa jossa kiinnittäisin huomiota siihen, mitä joku toinen ihminen puuhailee kaupan paistopisteellä.
   Toiset ihmiset kiinnittää asioihin enemmän huomiota kuin toiset

   Lainaa

  58. Kahvaton siili 17.4.2021 7:12
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Prepaid bataatti: Jos haluaa kuolata sormiinsa, niin eikös se ole parempi, että ottaa suoraan käsin sen paistopistetuotteen, jonka haluaa (olettaen, ettei siinä samalla koske muihin kuin siihen, jonka aikoo ostaa) sen sijaan, että sotkisi ne pihdit, joihin kaikki muutkin koskevat?
   Tais jäädä loppu lukematta

   Lainaa

  59. Klooriton mansikka 18.4.2021 0:34
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   muulimaa: Toiset ihmiset kiinnittää asioihin enemmän huomiota kuin toiset
   Niin. Toiset tosiaan kiinnitävät huomiota muiden asioihin enemmän. Usein heillä itsellään ei ole asiat kovin hyvässä jamassa.

   Lainaa

  60. Toistuva tuhatjalkainen 22.4.2021 1:22
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tää on jotenkin surkuhupaisaa miten radikaalisti maailma on muuttunut viimeisen vuoden aikana koronan johdosta... Pari vuotta sitten tämän samaisen sivuston kommenttiosiossa leimattiin vainoharhaisen hysteeriseksi pöpökammoiseksi, kun kertoi elävänsä ja toimivan niin kuin yllä mainitsit. Naureskelua [...]
   Omasta päästäsi voit keksiä esimerkkejä ihan vapaasti, mutta moni tuskin ennenkään halusi muiden eritteitä ja ruumiinosia ruokiinsa. Sinä ehkä...
   Ja ainakin itse olen varonut noroa ym. viruksia aina ja pessyt käteni usein, mutta käsidesiähän ei ole näin helppo ollut ostaa ja  käyttää koskaan ennen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jumala, kaupassa, kauppa, korona, maskit, matematiikka, paistopiste, prosentit, rokote, rokotus, teho, todennäköisyys, uskonto, uskovaiset

 • Uusimmat

 • Kategoriat