Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 36

Mikä tämä ällötys on?
Luontoilta, osa 36

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 30 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Arvuutteleva Lasse 13.4.2021 0:25
      Tulos: +391 (405 ääntä)
      Tervetuloa Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan! Ensimmäinen kysymys: Mihin taksonomiseen pääryhmään (kuntaan) hyönteiset kuuluvat? A) Kasveihin B) Bakteereihin C) Eläimiin D) Sieniin

      Lainaa

    2. Rajoittunut piimä 13.4.2021 0:52
      Tulos: +50 (120 ääntä)
      Mutta nyt minua kiinnostaa tietää, mikä tuo ällötys/300+ miljoonaa vuotta vanha pieni ihme on.

      Lainaa

    3. Tulos: +279 (283 ääntä)
      Rajoittunut piimä: Mutta nyt minua kiinnostaa tietää, mikä tuo ällötys/300+ miljoonaa vuotta vanha pieni ihme on.
      Se on sokeritoukka.

      Lainaa

    4. Armeijaton lintu 13.4.2021 1:32
      Tulos: +167 (199 ääntä)
      Rajoittunut piimä: Mutta nyt minua kiinnostaa tietää, mikä tuo ällötys/300+ miljoonaa vuotta vanha pieni ihme on.
      Sokeritoukka. On se aika ällöttävä, jos omassa kylpyhuoneessa vilistää. Ihailen sitä, että joku pystyy ajattelemaan kyseistä luontokappaletta ihmeenä.

      Lainaa

    5. Pihaliirakka 13.4.2021 1:35
      Tulos: +128 (132 ääntä)
      Nyt oli Erkillä sen verran paksua kamaa että siinä jää vispipuuro kakkoseksi.

      Lainaa

    6. Sotaisa gerbiili 13.4.2021 3:04
      Tulos: +188 (206 ääntä)
      Armeijaton lintu: Sokeritoukka. On se aika ällöttävä, jos omassa kylpyhuoneessa vilistää. Ihailen sitä, että joku pystyy ajattelemaan kyseistä luontokappaletta ihmeenä.
      Meidän vessassa on aina ollut pari tuollaista. Ei ne minusta erityisen ällöttäviä ole, kunhan ovat. Veijarit pelkäävät ihmistä pirusti, joten istunnolla jos kaipaa vähän rauhaa voi heilauttaa jalkaa toukan suuntaan ja se vipeltää piiloon. Hyvin tullaan toimeen.

      Lainaa

    7. Hillitty ananas 13.4.2021 3:08
      Tulos: -37 (105 ääntä)
      Armeijaton lintu: Sokeritoukka. On se aika ällöttävä, jos omassa kylpyhuoneessa vilistää. Ihailen sitä, että joku pystyy ajattelemaan kyseistä luontokappaletta ihmeenä.
      Siitä hyviä etteivät oikein tee mitään vahinkoa, eivät esim. tuhoa elintarvikkeita tai tekstiileitä. Kertovat tosin siitä, että talossa on kosteusvaurio mitä todennäköisimmin.

      Lainaa

    8. Tulos: +94 (98 ääntä)
      Tiia voisi hyvin olla mun mummo. Tosi hänen mielestään hyönteisten lisäksi eläimiä ei ole kalat, linnut tai matelijat.

      Lainaa

    9. Masentunut kukka (Pluri) 13.4.2021 5:27
      Tulos: +161 (163 ääntä)
      Hillitty ananas: Siitä hyviä etteivät oikein tee mitään vahinkoa, eivät esim. tuhoa elintarvikkeita tai tekstiileitä. Kertovat tosin siitä, että talossa on kosteusvaurio mitä todennäköisimmin.
      Niin tai talon ympärysmaa on kosteaa ja ovat siten lähellä myös kosteita suihkutiloja joissa viihtyvät. Eli ei kuitenkaan ole ihan yks yhteen kosteusvaurion kanssa. Näin olen ainakin ymmärtänyt. Saa korjata jos olen väärässä.

      Lainaa

    10. Tulos: +89 (93 ääntä)
      Masentunut kukka (Pluri): Niin tai talon ympärysmaa on kosteaa ja ovat siten lähellä myös kosteita suihkutiloja joissa viihtyvät. Eli ei kuitenkaan ole ihan yks yhteen kosteusvaurion kanssa. Näin olen ainakin ymmärtänyt. Saa korjata jos olen väärässä.
      Jos niitä löytyy runsaasti ei-kosteista tiloista (kylppärit jne) voi se kieliä kosteusvauriosta koska eivät viihdy täysin kuivissa paikoissa. Mutta toki tämä tila voi olla sitten vaikka kylppärin viereinen huone johon ne toki voi vaellella ilmankin kosteusvaurioita. Hyvin yleinen otus eikä kannata vetää ihan hirveän pitkällisiä johtopäätöksiä jos niitä jokunen näkyy kämpillä. Jos niitä kymmenittäin vilistää aina karkuun kun laittaa valot päälle niin kannattaa ottaa tuholaistorjuntaan ja/tai rakennetutkimusfirmaan yhteyttä.

      Lainaa

    11. Katsottava seppä 13.4.2021 8:44
      Tulos: +91 (93 ääntä)
      "Vain miljoonien hillotolppa maakarit nauttii tyhjästä nyhjästä" Mä niin nautin näistä, kun ihmisen on pakko käyttää sanontoja, joita ei itse kunnolla ymmärrä. Argumentti on heti paljon vakuuttavampi, kun sen höystää virkkeellä, joka ei tarkoita mitään. Toki Erkin "argumenttia" ei olisi tässä varmaan pelastunut mikään.

      Lainaa

    12. Kollo hylje 13.4.2021 9:37
      Tulos: +75 (75 ääntä)
      Peeke: Jos niitä löytyy runsaasti ei-kosteista tiloista (kylppärit jne) voi se kieliä kosteusvauriosta koska eivät viihdy täysin kuivissa paikoissa. Mutta toki tämä tila voi olla sitten vaikka kylppärin viereinen huone johon ne toki voi vaellella ilmankin kosteusvaurioita. Hyvin yleinen otus eikä kannata [...]
      Runsas sokeritoukkaesiintymä voi olla myös paperitoukkapopulaatio. Muutama vuosi sitten ihmettelin kesäksi vuokratussa kämpässäni, miten siellä voi olla niin paljon erityisen hirvittävän näköisiä sokeritoukkia (joita olin pitänyt suht sympaattisina otuksina). Niitä oli aivan valtava määrä, että joku kerta löytyi jo yksi sängystä.
      Myöhemmin opin, ettei kyseessä ollutkaan sokeritoukka, vaan sen "Amerikan serkku", jolla ei silloin ollut edes suomenkielistä nimeä. Vähän aikaa sitten kuulinkin, että nyt se on saanut tosiaan nimekseen paperitoukka. 

      Lainaa

    13. Tulos: +66 (68 ääntä)
      Kristus: Tiia voisi hyvin olla mun mummo. Tosi hänen mielestään hyönteisten lisäksi eläimiä ei ole kalat, linnut tai matelijat.
      Kaikkihan sen tietää, vain nisäkkäät ovat eläimiä.

      Lainaa

    14. Patalaiska lohikäärme 13.4.2021 10:06
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Kollo hylje: Runsas sokeritoukkaesiintymä voi olla myös paperitoukkapopulaatio. Muutama vuosi sitten ihmettelin kesäksi vuokratussa kämpässäni, miten siellä voi olla niin paljon erityisen hirvittävän näköisiä sokeritoukkia (joita olin pitänyt suht sympaattisina otuksina). Niitä oli aivan valtava määrä, että joku [...]

      Kyseistä lajia pidettiin sokeritoukan alalajina ennenkuin se sai oman nimen muutamavuosi sitten.  Jussin kuvan otus taitaa olla juurikin paperitoukka, kun peräpään karvat ovat noin pitkiä. 

      Lainaa

    15. Tulos: +26 (42 ääntä)
      Woodrow: Kaikkihan sen tietää, vain nisäkkäät ovat eläimiä.
      Mutta ihmiset eivät ole

      Lainaa

    16. Tuhoisa ankerias 13.4.2021 10:38
      Tulos: +94 (98 ääntä)
      Armeijaton lintu: Sokeritoukka. On se aika ällöttävä, jos omassa kylpyhuoneessa vilistää. Ihailen sitä, että joku pystyy ajattelemaan kyseistä luontokappaletta ihmeenä.
      Minusta ne ovat sympaattisia! Kun laittaa valot päälle vessaan ja sattuu olemaan juuri yksi kävelyllä niin sillä menee ihan pasmat sekaisin. Se säntäilee hetken joka suuntaan ja sitten päättää heittäytyä maahan makaamaan ja esittää roskaa. Toki jos niitä vilistäisi kymmenittäin nurkissa niin olisin ehkä eri mieltä. Tämä elävä fossiili oli uutta tietoa, ja nyt pidän niistä vielä enemmän!

      Lainaa

    17. Tulos: +79 (85 ääntä)
      Saatanan some-palvelut! Niiden ansiosta netti on pullollaan Erkin kaltaisia ihmisiä joilla on ihan hirveästi asiaa ja hirveän voimakkaita mielipiteitä, mutta jotka eivät tunnepuuskassaan kykene kirjoittamaan kuin yksittäisiä, hyvin epämääräisesti toisiinsa liittyviä virkkeitä niin että viestin punaista lankaa saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Hyvin usein siihen liittyy myös todella vihamielinen käytös kaikkia kohtaan jotka ihan asiallisestikin kysyvät tarkennusta kun eivät osaa lukea kirjoittajan ajatuksia etänä. Yhtään pilkkaamatta Erkkiä. Erkillä voi olla jokin mentaalinen häiriö. Mutta niillä sadoilla öyhöttäjillä ei mitenkään voi olla kaikilla samanlaista häiriötä.

      Lainaa

    18. Peritty keiju 13.4.2021 14:19
      Tulos: +41 (41 ääntä)
      Kollo hylje: Runsas sokeritoukkaesiintymä voi olla myös paperitoukkapopulaatio. Muutama vuosi sitten ihmettelin kesäksi vuokratussa kämpässäni, miten siellä voi olla niin paljon erityisen hirvittävän näköisiä sokeritoukkia (joita olin pitänyt suht sympaattisina otuksina). Niitä oli aivan valtava määrä, että joku [...]
      Kiitos tästä! Vuosia askarruttanut arvoitus sai vihdoin selityksen, ja vielä feissarimokien kommenteissa :D Aikanaan työpaikalla paperitarvikevarastossa on siis ilmeisesti ollut juurikin näitä paperitoukkia. Olenkin ihmetellyt, kun on myöhemmin törmännyt sokeritoukkiin, että miksi ne on jotenkin pienempiä, eikä niillä ole noita jäätävän pitkiä siimoja peräpäässä.

      Lainaa

    19. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Julkaisussa ollut linkki artikkeliin sokeritoukkista oli mielenkiintoinen luettava: https://planeetanihmeet.wordpress.com/2017/02/03/viikon-pieni-ihme-elava-fossiili-kylpyhuoneessa/

      Lainaa

    20. Riittämätön tohtori 13.4.2021 15:21
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Toj Karin: Saatanan some-palvelut! Niiden ansiosta netti on pullollaan Erkin kaltaisia ihmisiä joilla on ihan hirveästi asiaa ja hirveän voimakkaita mielipiteitä, mutta jotka eivät tunnepuuskassaan kykene kirjoittamaan kuin yksittäisiä, hyvin epämääräisesti toisiinsa liittyviä virkkeitä niin että viestin [...]
      Välillä sitä miettii että olikohan se internetin keksiminen loppujen lopuksi kovinkaan hyvä asia.

      Lainaa

    21. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Toukka: Julkaisussa ollut linkki artikkeliin sokeritoukkista oli mielenkiintoinen luettava: planeetanihmeet.wordpress.com/2017/02/03/viikon-pieni-ihme-elava-fossiili-kylpyhuoneessa
      Kiitos. Näitä vilistää meidän uuden kämpän kylppärissä pari, hyi olkoon. Tämä artikkeli sai aggression niitä kohtaan hieman laantumaan. Jatkan silti kiehuvan veden kaatamista viemäriin...

      Lainaa

    22. Tyyppivika appelsiini 13.4.2021 16:58
      Tulos: +1 (19 ääntä)
      Turkiskuoriaisen toukat muistuttavat muuten aika paljon sokeritoukkaa, tosin ovat keskimäärin pienempiä. Ja turkiskuoriainen on sillä tavalla ikävämpi otus, että jos jotain sokeritoukan näköisiä pyörii varsinkin muualla kuin kylpyhuoneessa, kannattaa katsoa vähän tarkemmin, että kummasta onkaan kyse.

      Lainaa

    23. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Nauroin ääneen Mikon huuhkaja treadiä.

      Lainaa

    24. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Tyyppivika appelsiini: Turkiskuoriaisen toukat muistuttavat muuten aika paljon sokeritoukkaa, tosin ovat keskimäärin pienempiä. Ja turkiskuoriainen on sillä tavalla ikävämpi otus, että jos jotain sokeritoukan näköisiä pyörii varsinkin muualla kuin kylpyhuoneessa, kannattaa katsoa vähän tarkemmin, että kummasta onkaan kyse.
      Totta on, sokeritoukat ovat aika harmittomia kun taas turkiskuoriainen on vahingollinen, toukat syövät mm. tekstiilejä. Lisätietoa sen erottamiseen sokeritoukasta: paitsi pienempi, turkiskuoriaisen toukka on yleensä väriltään ruskehtava ja sillä on myös takapäässä siimat mutta ei tuntosarvia etupuolella.

      Lainaa

    25. Lyhytpitkä metso 14.4.2021 5:46
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Armeijaton lintu: Sokeritoukka. On se aika ällöttävä, jos omassa kylpyhuoneessa vilistää. Ihailen sitä, että joku pystyy ajattelemaan kyseistä luontokappaletta ihmeenä.
      No on ne parempia kuin turkiskuoriaiset tai torakat.

      Lainaa

    26. Lataamaton hyeena 14.4.2021 9:35
      Tulos: +23 (23 ääntä)
      Arvuutteleva Lasse: Tervetuloa Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan! Ensimmäinen kysymys: Mihin taksonomiseen pääryhmään (kuntaan) hyönteiset kuuluvat? A) Kasveihin B) Bakteereihin C) Eläimiin D) Sieniin
      Aika usein olen törmännyt siihen että joidenkin mielestä eläin = nisäkäs ja kiven kovaa tingataan että kala tai lintu ei ole eläin.

      Lainaa

    27. Kahvaton siili 17.4.2021 7:10
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Paikalla: Mutta ihmiset eivät ole
      Lol. Mietin vain että jos uskoo, että ihminen ei oo eläin, niin mikä se on? sieni kenties ...

      Lainaa

    28. Sinapiton sorsa 21.4.2021 10:44
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Erkki on huolissaan siitä, että jos kaivoksia Saimaan rannoilla vastustava ryhmä saa enemmän vaikutusvaltaa, siitä ei ole muuta hyötyä kuin että joku pääsee tienaamaan rahaa (esimerkiksi ministerinä) tekemättä kuitenkaan mitään Saimaan hyväksi. Erkki kokee, että Saimaan suojelusta on puhuttu jo iät ja ajat ja siihen on upotettu valtavasti rahaa, mutta mitään konkreettista ei ole tapahtunut. Jotain antipatiaa tiettyä poliittista puoluetta kohtaan tuosta oli myös luettavissa. Piikkilankojen saaresto -lopetus ei valitettavasti avautunut minullekaan. (En ole asiasta ihan samaa mieltä Erkin kanssa, mutta näin ymmärsin hänen viestiensä merkityksen).

      Lainaa

    29. Toistuva tuhatjalkainen 22.4.2021 1:12
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Toj Karin: Saatanan some-palvelut! Niiden ansiosta netti on pullollaan Erkin kaltaisia ihmisiä joilla on ihan hirveästi asiaa ja hirveän voimakkaita mielipiteitä, mutta jotka eivät tunnepuuskassaan kykene kirjoittamaan kuin yksittäisiä, hyvin epämääräisesti toisiinsa liittyviä virkkeitä niin että viestin [...]
      Ei samanlaista häiriötä mutta häiriö kuitenkin. Älystä pulaa mutta säätelemätöntä tunnetta sitäkin runsaammin.

      Lainaa

    30. Neiti Knatterton 27.5.2022 22:58
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Vuohi: Totta on, sokeritoukat ovat aika harmittomia kun taas turkiskuoriainen on vahingollinen, toukat syövät mm. tekstiilejä. Lisätietoa sen erottamiseen sokeritoukasta: paitsi pienempi, turkiskuoriaisen toukka on yleensä väriltään ruskehtava ja sillä on myös takapäässä siimat mutta ei tuntosarvia etupuolella.
      Miksiköhän kotoisa sokeritoukka on Suomessa niin ankeanniminen?
       Monissa valtakielissä, kuten englanti, espanja, ranska ja saksa, otuksen nimi on "hopeakala" l. silverfish eri muunnoksineen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: eläimet, eläin, huuhkaja, hyönteinen, hyönteiset, kaksimielinen, kamera, kuva, laatu, saimaa