Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 25

Tunnetko koiran mittayksiköt?
Koiranomistajat, osa 25

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Odottava koira 1.4.2021 0:13
   Tulos: -96 (346 ääntä)
   Olenkin aina ihmetellyt millainen ihminen hankkii katukoiran Romaniassa.

   Lainaa

  2. Tulos: +481 (665 ääntä)
   Unpopular opinion; ne Romanian katukoirat pitäisi humaanisti lopettaa siellä paikan päällä, eikä rahdata euroopan toiselle laidalle hyvesignaloinnin välineeksi, ja ne säästyneet rahat käyttää ensisijaisesti siihen uusien katukoirien syntymisen ehkäisyyn.

   Lainaa

  3. Masentunut kukka (Pluri) 1.4.2021 0:51
   Tulos: +353 (371 ääntä)
   Siis mitä? Vegaani ja mukula potkii koiria jos äiti lausuu taikasanat"tuuli, myrsky, salamaa". Mä oon joskus miettinyt olevani vähän pihalla ja nytkin mietin että oonko tosi pihalla vai onko joku toinen.

   Lainaa

  4. Innostunut sonni 1.4.2021 1:49
   Tulos: +216 (224 ääntä)
   No metrihän on määritetty pituudeksi jonka valo kulkee tietyssä ajassa, siitä vaan sitte muuttamaan se aika "koiran vuosiksi" ja sitä kautta takas metreiksi 🥳

   Lainaa

  5. Haikaileva metsämarja 1.4.2021 1:52
   Tulos: +115 (123 ääntä)
   Kyllä metri on metri, on sitten muurahainen tai kameli.

   Lainaa

  6. Koskematon herukka 1.4.2021 2:45
   Tulos: +132 (140 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Siis mitä? Vegaani ja mukula potkii koiria jos äiti lausuu taikasanat"tuuli, myrsky, salamaa". Mä oon joskus miettinyt olevani vähän pihalla ja nytkin mietin että oonko tosi pihalla vai onko joku toinen.
   Olisiko taikasanat viittaus nimitrendiin, jossa uudet luontosanat yleistyy lasten etuniminä.

   Lainaa

  7. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 1.4.2021 4:12
   Tulos: +103 (129 ääntä)
   Koskematon herukka: Olisiko taikasanat viittaus nimitrendiin, jossa uudet luontosanat yleistyy lasten etuniminä.
   Tuuli, myrsky ja salama ovat kylläkin vanhoja luontosanoja ja osa niminäkin vanhoja. Varmaan tähtäsi juuri tähän kylläkin. Omasta mielestäni ovat kauniimpia nimiä kuin vaikka Veli, Sisko ja Yannica.

   Lainaa

  8. Laiska nimikone 1.4.2021 4:29
   Tulos: +96 (98 ääntä)
   Tsek

   Lainaa

  9. Kähärä hai 1.4.2021 5:19
   Tulos: +105 (111 ääntä)
   Laiska nimikone: Tsek
   koslovakia

   Lainaa

  10. Kahleeton lohikäärme 1.4.2021 6:13
   Tulos: +138 (144 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Tuuli, myrsky ja salama ovat kylläkin vanhoja luontosanoja ja osa niminäkin vanhoja. Varmaan tähtäsi juuri tähän kylläkin. Omasta mielestäni ovat kauniimpia nimiä kuin vaikka Veli, Sisko ja Yannica.
   Tai Canna.

   Lainaa

  11. Tulos: +186 (190 ääntä)
   Korkki kiinni vuosia, mutta kaljaa jääkaapissa jäähtymässä? Niitä miehiä jotka eivät käytä pisaraakaan alkoholia, mutta kolmosolutta menee kori pari viikossa?

   Lainaa

  12. Taitettu maksamakkara 1.4.2021 6:35
   Tulos: +24 (108 ääntä)
   Ei keppana ole alkoholia, se on ruokajuoma. Ja saunajuoma. Ja palautusjuoma. Ja Isä, poika ja pyhä henki.

   Lainaa

  13. Notkumaton ahven 1.4.2021 6:51
   Tulos: +135 (153 ääntä)
   Innostunut sonni: No metrihän on määritetty pituudeksi jonka valo kulkee tietyssä ajassa, siitä vaan sitte muuttamaan se aika "koiran vuosiksi" ja sitä kautta takas metreiksi 🥳
   Oletetaan, että koira on 1-vuotias. Ylen artikkelin mukaan (https://yle.fi/uutiset/3-11075414) 1-vuotias labbis olisi “ihmisiässä” 31-vuotias. Kysymyksessä käytetään termiä “pikkukoira”, joten koska pikkukoirat karkeasti arvioituna elävät about puolet (n. 50 %) pidempään kuin labradorinnoutajat, olisi tämä kyseinen pikkukoira iältään nyt n. 21-vuotias. Ensimmäisen ihmisvuoden aikana olisi siis kulunut 21 koiravuotta eli aika on kulkenut koiralla 21 kertaa nopeammin.
   Valo kulkee sekunnissa 299 792 458 m. Koiran aika huomioiden valo olisikin nyt kulkenut 6 295 641 618 m/s. Ihmisen ajassa valo on kulkenut siis vain n. 4,76 % koiran ajan matkasta, eli jos ihmisen metri on vain n. 4,76 % koiran metristä, on pikkukoiran metri siis - yllätys yllätys - 21 metriä.
   Tää on ihan selkee homma.

   Lainaa

  14. Tavallinen riesa 1.4.2021 6:58
   Tulos: +175 (181 ääntä)
   Ttppi: Korkki kiinni vuosia, mutta kaljaa jääkaapissa jäähtymässä? Niitä miehiä jotka eivät käytä pisaraakaan alkoholia, mutta kolmosolutta menee kori pari viikossa?
   Eihän tuossa alkoholittomuudesta puhunut, vaan että korkki pysyny kiinni. Nykyään suurin osa kaljasta myydään tölkeissä, joissa ei ole korkkia.

   Lainaa

  15. Notkumaton ahven 1.4.2021 7:06
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Notkumaton ahven: Oletetaan, että koira on 1-vuotias. Ylen artikkelin mukaan (yle.fi/uutiset/3-11075414) 1-vuotias labbis olisi “ihmisiässä” 31-vuotias. Kysymyksessä käytetään termiä “pikkukoira”, joten koska pikkukoirat karkeasti arvioituna elävät about puolet (n. 50 😖 pidempään kuin labradorinnoutajat, olisi tämä [...]
   Eii laskin aivan väärin ja joku typerä hymiökin tuli väliin :l Joku fiksumpi voi laskee uudelleen!

   Lainaa

  16. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Innostunut sonni: No metrihän on määritetty pituudeksi jonka valo kulkee tietyssä ajassa, siitä vaan sitte muuttamaan se aika "koiran vuosiksi" ja sitä kautta takas metreiksi 🥳
   Sieventyy sillä lailla että voi vaan jakaa sillä "seiskalla"

   Lainaa

  17. Tulos: +62 (64 ääntä)
   Marko on tyhmä, ne oluet kylmässä oli tölkkejä nii ei ollu korkkia:D

   Lainaa

  18. Takkuinen hilleri 1.4.2021 7:56
   Tulos: +59 (69 ääntä)
   Cwa: Marko on tyhmä, ne oluet kylmässä oli tölkkejä nii ei ollu korkkia:D
   Saattoi olla myös kylmä alkoholi-ton olut.

   Lainaa

  19. Karoliina 1.4.2021 8:01
   Tulos: +67 (129 ääntä)
   dakari: Unpopular opinion; ne Romanian katukoirat pitäisi humaanisti lopettaa siellä paikan päällä, eikä rahdata euroopan toiselle laidalle hyvesignaloinnin välineeksi, ja ne säästyneet rahat käyttää ensisijaisesti siihen uusien katukoirien syntymisen ehkäisyyn.
   Esim. Kulkurit Ry sai nyt viime kuussa kerättyä yli 16 000 euroa koirien sterilointiin paikanpäällä. Adoptoitaviksi otetaan jo olemassaolevia koiria, joilla on vielä mahdollisuus saada jostain kotia - aina kastroituna/steriloituna. En sanoisi, että on kovin humaania lopettaa terve eläin, jolla ei ole muuta ongelmaa kuin että se syntyi väärässä maassa.

   Lainaa

  20. Tulos: -17 (93 ääntä)
   Karoliina: Esim. Kulkurit Ry sai nyt viime kuussa kerättyä yli 16 000 euroa koirien sterilointiin paikanpäällä. Adoptoitaviksi otetaan jo olemassaolevia koiria, joilla on vielä mahdollisuus saada jostain kotia - aina kastroituna/steriloituna. En sanoisi, että on kovin humaania lopettaa terve eläin, jolla ei ole muuta ongelmaa kuin että se syntyi väärässä maassa.
   Kun tunnut tietävän asiasta faktapohjaisesti hyvin, voitko vielä valaista mikä merkitys tällä adoption määrällä on ko. koirakantaan? Eli mikä on se nettovaikutus pois adoptoitavien ja yhä uusien koirien suhteen? Ja koetko että on ilmaista siirtää koiria pois sieltä versus halpa lopetusrokote ja loppujen rahojen käyttö sterilointimäärän kasvattamiseksi, kun 16keur voisikin olla 26 tai 36, jolla olisi absoluuttisen katukoiramäärän kannalta suurempi vaikutus kun 10-15 onnekkaan koiran adoptoinnilla. Ei ne koirat sieltä adoptoimalla lopu.

   Lainaa

  21. Tulos: +11 (93 ääntä)
   Karoliina: Esim. Kulkurit Ry sai nyt viime kuussa kerättyä yli 16 000 euroa koirien sterilointiin paikanpäällä. Adoptoitaviksi otetaan jo olemassaolevia koiria, joilla on vielä mahdollisuus saada jostain kotia - aina kastroituna/steriloituna. En sanoisi, että on kovin humaania lopettaa terve eläin, jolla ei ole muuta ongelmaa kuin että se syntyi väärässä maassa.

   Mutta huomattavasti humaanimpaa on adoptoida se koira ihan kotimaan sisältä, kuin että lähteä roudaamaan sitä suomeen euroopan jostakin laidalta! Kotimaisia koiria riittäisi adoptioon saakka ihan jokaiselle kuka koiran haluaa adoptoida mutta silti jengi haluaa roudata niitä toisesta maasta ennemmin! Jostakin syystä noista tästä ei vaan puhuta vaan sen sijaan hehkutetaan sitä miten fiksu ihminen adoptoi koiran milloin mistäkin indokiinasta.

   Lainaa

  22. Tulos: -76 (100 ääntä)
   Jukka ei ehkä ole ihan tolkuissaan, mutta siinä on kyllä oikeassa, että ei kyllä mikään koira pure LASTA ilman syytä.

   Lainaa

  23. Vetämätön vesinokkaeläin 1.4.2021 9:24
   Tulos: +49 (91 ääntä)
   dakari: Kun tunnut tietävän asiasta faktapohjaisesti hyvin, voitko vielä valaista mikä merkitys tällä adoption määrällä on ko. koirakantaan? Eli mikä on se nettovaikutus pois adoptoitavien ja yhä uusien koirien suhteen? Ja koetko että on ilmaista siirtää koiria pois sieltä versus halpa lopetusrokote ja [...]
   Ja kuka lahjottaisi rahaa koirien lopetukseen? Minä en ainakaan, jolloin ne ei saisi kerättyä yhtään rahaa. Ja ne uudet adoptoijat maksaa sen kuljetuksen, joten siihen järjestöillä ei rahaa kulu. Sydämetön rahakeskeinen ajatusmaailma sulla. Vaikka adoptoimalla ei koirat lopu, nii ne ei myöskään siten kaduilla lisäänny. Ihan sama vaikutus siis adoptoidaanko ulkomaille vai tapetaanko paikanpäällä, toinen vaihtoehto on vaan humaanimpi.

   Lainaa

  24. Tulos: -24 (92 ääntä)
   Vetämätön vesinokkaeläin: Ja kuka lahjottaisi rahaa koirien lopetukseen? Minä en ainakaan, jolloin ne ei saisi kerättyä yhtään rahaa. Ja ne uudet adoptoijat maksaa sen kuljetuksen, joten siihen järjestöillä ei rahaa kulu. Sydämetön rahakeskeinen ajatusmaailma sulla. Vaikka adoptoimalla ei koirat lopu, nii ne ei myöskään [...]
   Ne nimenomaan lisääntyvät kadulla, herranjumala! Järki käteen nyt :D
   Ei järjestöltä rahaa kulukaan siihen adoptioon, väitinkö niin, vaan jos ne koiria adoptoivat OIKEASTI haluaisivat auttaa katukoiria, he antaisivat rahaa siihen ettei uusia katukoiria synny, eivät siihen että disney-lasit silmillä pelastavat 1% katukoirista ja hemmottelevat sen Suomessa kuuhun asti. 
   Yhteinen päämäärä varmaan kaikilla on, kukaan ei halua että yksikään koira joutuu kadulle hankkimaan elantoaan, right? Onko mielestäsi oikeasti lopputuloksen kannalta parempi vaihtoehto uhrata rahaa siihen että niitä raahataan kovalla rahalla Suomeen, vai käyttää ne rahat paikan päällä? Kumpi näistä OIKEASTI vähentää kadulla olevien koirien määrää enemmän? Toisesta vaan saa ane-pisteitä, kun voi somessa kertoa että "tää on sellanen reskjyy koira romaniasta!!!"

   Lainaa

  25. Hämärä maahinen 1.4.2021 9:56
   Tulos: +58 (90 ääntä)
   dakari: Kun tunnut tietävän asiasta faktapohjaisesti hyvin, voitko vielä valaista mikä merkitys tällä adoption määrällä on ko. koirakantaan? Eli mikä on se nettovaikutus pois adoptoitavien ja yhä uusien koirien suhteen? Ja koetko että on ilmaista siirtää koiria pois sieltä versus halpa lopetusrokote ja [...]
   Yksi ongelma on se että nämä rescue firmat tuovat tuloja köyhään maahan, mikä siis itsessään ei ole ongelma, vaan se että paikallisen hallituksen kannattaa pitää huolta siitä että koiria riittää. Toinen ongelma on myös ajoittain noista Suomeen tulevat taudit tarkistuksista huolimatta. Kolmas ongelma on se että moni hyvää hyvyyttään haluaa kyllä tarjota kodin, muttei ole oikeasti pätevä tarjoamaan hyvää kotia, ja lopputuloksena koiralle huono koti ja monelle harmia.
   Paljon on toki hyvääkin, mutta ei pitäisi miettiä rescue koira toimintaa vain keskittyen hyviin puoliin pyrkimättä korjaamaan ongelmia.

   Lainaa

  26. Työläs ahven 1.4.2021 10:08
   Tulos: +25 (75 ääntä)
   Niin, noissa rescuehommissa eniten painaa mielenpäällä se, että ne koirat ei yleensä ikinä tunnu oikein toipuvan tasapainoisiksi yksilöiksi. Mulla on itselläni koira, jonka kanssa matkustan paljon ja törmätään usein toisiin koirakkoihin. Nää nyt on vaan yksittäistapauksia, mutta eräskin ihminen kuljetti junassa isompaa koiraa sellaisessa matkustushäkissä. Istuttiin heidän edessään, joten kyselin tietysti kiinnostuneena uudesta tuttavuudesta. Koira pyöri boksissaan stressaantuneena ympyrää: läähätti ja hilseili. Omistaja kertoi rescuetaustasta ja sanoi treenaavansa matkustusta. Olivat vaan treenanneet jo kolmatta vuotta eikä koira edelleenkään osannut rauhottua julkisessa liikenteessä. Suomessa koira oli ollut siinä vaiheessa neljä vuotta. Näitä esimerkkejä riittäisi, enkä sano etteivätkö Suomessa syntyneet koiratkin voisi huonosti, mutta vielä kertaakaan en ole törmännyt tasapainoiseksi yksilöksi asettunutta rescueta ja rescueits löytyy elinpiiristä suht paljon. Siinä mielessä ei oikein näyttäydy humaanina tuoda koiria Suomeen, kun eivät ne pääse nauttimaan hyvästä, stressivapaasta elämästä.

   Lainaa

  27. Tulos: +37 (59 ääntä)
   dakari: Kun tunnut tietävän asiasta faktapohjaisesti hyvin, voitko vielä valaista mikä merkitys tällä adoption määrällä on ko. koirakantaan? Eli mikä on se nettovaikutus pois adoptoitavien ja yhä uusien koirien suhteen? Ja koetko että on ilmaista siirtää koiria pois sieltä versus halpa lopetusrokote ja [...]
   No kun ollaan tässä keskustelussa, niin valaistan: yksittäisten koirien adoptoinnin vaikutus Romanian katukoirakantaan on tasan nolla. Koirat ei tosiaan adoptoinnilla lopu. Se vain on vaihtoehto koiran sijoittamiseen kunnalliselle tarhalle tai koiran lopettamiseen. Enkä muista sanoneeni että kokisin koiran kuljetuksen Suomeen olevan ilmaista - maksoin kyllä ihan itse 500 euroa koiran testaamisesta, rokottamisesta ja kuljetuksesta. Ja tosiaan 16k voisi olla 26k tai 36k, mutta eiköhän jokainen saa auttaa juuri sillä tavoin millä itselleen sopi? Itse kun adoptoin, tavoitteeni oli saada koira. Halusin sellaisen, jolle muuten ei olisi tarjolla kotia, mutta Suomesta ei siihen aikaan löytynyt sopivaa koiraa, joten adoptoin Romaniasta. Toiminko siis väärin?

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Kaljaa tsek. Olen valmis pääsiäisen viettoon.

   Lainaa

  29. Tulos: +61 (73 ääntä)
   Työläs ahven: Niin, noissa rescuehommissa eniten painaa mielenpäällä se, että ne koirat ei yleensä ikinä tunnu oikein toipuvan tasapainoisiksi yksilöiksi. Mulla on itselläni koira, jonka kanssa matkustan paljon ja törmätään usein toisiin koirakkoihin. Nää nyt on vaan yksittäistapauksia, mutta eräskin ihminen [...]
   Voiskohan olla asian taustalla se, että jos koira käyttäytyy normaalisti, niin ei välttämättä ole syytä mainita, että se on rescue? Itselläni on esimerkiksi rescue, joka on oikein iloinen ja reipas. Jos mainitsen sen olevan koiratarhalta ja kotona vasta reilu puoli vuotta, ihmiset yleensä ihmettelee, että miten voi olla noin reipas. Ja lähes kaikilla tutuilla, kellä on rescueita, on koirat reippaita ja tasapainoisia, vaikkakin siihen menee enemmän aikaa kuin koiralla, joka on tottunut ihmisiin pikkupennusta asti. Joten uskallan väittää vastaan - ihan satavarmasti olet törmännyt tasapainoiseksi yksilöksi asettunutta rescue koiraa - et vaan tiedä, että se on rescue ;)

   Lainaa

  30. Toivoton apina 1.4.2021 11:14
   Tulos: +53 (79 ääntä)
   lax: Jukka ei ehkä ole ihan tolkuissaan, mutta siinä on kyllä oikeassa, että ei kyllä mikään koira pure LASTA ilman syytä.
   Aika monikin koira puree ilman syytä. Tai no, syynä on tietysti surkea koulutus, mutta ei se sen lapsen (tai muunkaan uhrin) vika ole ettei omistaja osaa pitää koiraansa hallinnassa.

   Lainaa

  31. Tulos: +41 (67 ääntä)
   Ejido: Mutta huomattavasti humaanimpaa on adoptoida se koira ihan kotimaan sisältä, kuin että lähteä roudaamaan sitä suomeen euroopan jostakin laidalta! Kotimaisia koiria riittäisi adoptioon saakka ihan jokaiselle kuka koiran haluaa adoptoida mutta silti jengi haluaa roudata niitä toisesta maasta ennemmin! [...]
   Ei pidä paikansa. Itse halusinkin ensisijaisesti ottaa koiran Suomesta, selasin Suomen löytöeläinkoteja ja soittelin ympäri esyjä, että olisiko sopivaa koiraa, mutta monen viikonkaan jälkeen ei löytynyt. Niin se oli otettavaa ulkomailta.

   Lainaa

  32. Vaativa maksamakkara 1.4.2021 12:33
   Tulos: +7 (39 ääntä)
   Tyypillinen koiranomistaja, syyttää aina kaikkia muita paitsi koiraansa tai itseään..pthyi.

   Lainaa

  33. Vaativa maksamakkara 1.4.2021 12:35
   Tulos: -8 (62 ääntä)
   Johan tuosta oli juttua, että ne Romanian kodittomat koirat ovat hyvä bisnes paikallisille. Täyttä valetta siis ja suomalaiset hyväuskoiset juoksevat sinne hakemaan koiran joka levittää Suomessa tauteja muihin eläimiin.

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (56 ääntä)
   lax: Jukka ei ehkä ole ihan tolkuissaan, mutta siinä on kyllä oikeassa, että ei kyllä mikään koira pure LASTA ilman syytä.
   Kyllä puree. 
   Tälläinen koira oli eräässä tuttavaperheessä, puri sekä lapsia että aikuisia mutta mitään ei asialle tehty, ei edes yritetty komentaa (aikuiset siis, lapset yrittivät kyllä, itkien hampaanjäljet käsivarressa). Perheen (sekä minun) lapset olivat 4-9 vuotiaita, kaikkia koira sai pureskella "kun se vaan leikkii". Lapset yrittivät vältellä kyseistä koiraa mutta perheen aikuiset eivät tätä hyväksyneet koska "koiran on nyt perheenjäsen ja teidän pitää oppia että sen leikit ovat välillä rajuja". Olen kohtalaisen varma ettei yksikään lapsi mitenkään kyseistä koiraa provosoinut. Lakkasimme tietenkin käymästä. Myöhemmin kuulin että koirasta oli hankkuduttu eroon (en tiedä mitä se tässä tapauksessa tarkoitti) vasta kun puri siivoojaa joka tästä syystä aikoi lopettaa työsuhteen (tai kyseisen kodin siivoamisen, miten se nyt meneekin). 

   Lainaa

  35. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Vaativa maksamakkara: Johan tuosta oli juttua, että ne Romanian kodittomat koirat ovat hyvä bisnes paikallisille. Täyttä valetta siis ja suomalaiset hyväuskoiset juoksevat sinne hakemaan koiran joka levittää Suomessa tauteja muihin eläimiin.
   Se on valitettavasti totta, että Romanian kunnalliset tarhat saa rahaa sen mukaan, kuinka monta koiraa ne ottaa sisään. Eli heidän intressissä on, että koirapopulaatio kaduilla pysyy. Sitä vastaan voi parhaiten taistella kaduilla kulkevien koirien steriloimalla, johon lähes kaikki rescue-yhdistykset paneutuu kaikesta eniten. Adoptoinnista ei ole kulkukoirapopulaatioon mitään vaikutusta, se on vaihtoehto jo olemassaolevan koiran päättymiselle kunnalliselle tarhalle tai kadulla kuolemiselle.

   Lainaa

  36. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Vaativa maksamakkara: Johan tuosta oli juttua, että ne Romanian kodittomat koirat ovat hyvä bisnes paikallisille. Täyttä valetta siis ja suomalaiset hyväuskoiset juoksevat sinne hakemaan koiran joka levittää Suomessa tauteja muihin eläimiin.
   Plus, joka koiraa testataan ja rokotetaan ja koirien terveyden suhteen vaatimukset on todella tiukkoja. Asia erikseen on toki järjestöt, jotka ei niitä vaatimuksia noudata tai tuo eläimiä maahan pimeästi. Semmoset tapaukset sitten pilaa rescue-koirien mainetta, vaikka vaatimuksia täyttäneitä, terveitä ja onnellisia rescueita on Suomessa satoja, jos ei tuhansia.

   Lainaa

  37. Pelkäämätön soturi 1.4.2021 14:08
   Tulos: +65 (77 ääntä)
   Hämärä maahinen: Yksi ongelma on se että nämä rescue firmat tuovat tuloja köyhään maahan, mikä siis itsessään ei ole ongelma, vaan se että paikallisen hallituksen kannattaa pitää huolta siitä että koiria riittää. Toinen ongelma on myös ajoittain noista Suomeen tulevat taudit tarkistuksista huolimatta. Kolmas ongelma [...]
     Taas liikkeellä porukkaa jonka mielestä kukaan ei koskaan tee mitään ihan yrittääkseen olla hyvä: oikea syy on Instagram ja hyvesignalointi. Millaisia ihmisiä te oikein tunnette, tai olette? 
     Romanialaisista koirista en tiedä tarkemmin; oma kissani tulee turkkilaiselta eläinsuojelujärjestöltä jota pyörittää englantilainen, Turkissa asuva nainen joka ottaa katukissat henkilökohtaisesti. Hänen järjestönsä ei tee voittoa, päin vastoin. Yritin ottaa kissan HESYltä, mutta haastattelun jälkeen he sanoivat ei (olin juuri mennyt naimisiin, ja heidän mukaansa halusin kissan "harjoittelulapseksi" ja jättäisin sen heitteille lapsen synnyttyä. "On se niin nähty".  Kissani täytti viime kuussa kuusi, vauva vuoden, ketään ei ole jätetty heitteille. Ymmärrän tietysti että HESYn porukat eivät oikein pidä ihmisistä, heidän työhönsä kun kuuluu siivota ihmisten jäljet). 
     
     Olisin voinut maksaa kasvattajalle kissasta, mutta sitä en halunnut tehdä, koska maailmassa on objektiivisesti enemmän kissoja kuin kissoille koteja -miksi siis maksaisin siitä, että joku tekee vielä lisää kissoja kun niitä jo on yli kaiken tarpeen. (Järjestö käyttää kissasta maksamani rahat muiden kissojen sterilointiin, rokotuksiin ja ruokintaan). Olisin voinut ottaa kotimaisen kissan, paitsi en saanut. Olisin voinut lahjoittaa ne rahat jotka käytin kissan rokotuksiin, terveystarkastuksiin ja kuljetukseen Suomeen, kokonaisuudessaan katukissojen hoitoon. Mutta kun motivaationi ei ollut hyvesignalointi (ne rahat lahjoittamalla olisin voinut tehdä ihan yhtä hyvän somepostin, eikä olisi edes tarvinnut siivota hiekkalaatikkoa seuraavan 10+ vuoden ajan) -motivaationi oli, että halusin oman kissan, ihan omista syistäni, mutta niin eettisesti kuin mahdollista.
     Mistä kumpuaa tällainen suhtuminen: "jos et lahjoita kaikkia rahojasi kodittomille koirille/ kissoille/ ihmisille/ kaikille, niin selkeästi et edes yritä, hyvesignaloit vain". Kaikki yritys edes vähän olla kunnolla pitää välittömästi lytätä. Lahjoitatteko te koskaan mihinkään mitään?

   Lainaa

  38. Hallitsijaton raadonsyöjä 1.4.2021 14:20
   Tulos: +36 (50 ääntä)
   Vaativa maksamakkara: Johan tuosta oli juttua, että ne Romanian kodittomat koirat ovat hyvä bisnes paikallisille. Täyttä valetta siis ja suomalaiset hyväuskoiset juoksevat sinne hakemaan koiran joka levittää Suomessa tauteja muihin eläimiin.
   Ihan tosissasi luulet että siellä tarkoituksella lisätään katukoirien määrää sen takia että se on joillekuille harvoille hyvä bisnes? Katukoiria lopetetaan Romaniassa moninkertaisesti enemmän joka vuosi kuin niitä adoptoidaan Suomeen. Suurin osa rescuetarhoista jotka Suomeen koiria tuo toimii kokonaan vapaaehtoisvoimin, ja se mitä uusi omistaja koirasta maksaa kattaa just ja just koiran kuljetuksen Suomeen ja tarvittavat rokotukset, ei siinä juuri voitolle jäädä.
   Turhauttaa myös ajatus siitä ettei kukaan muka adoptoi rescuekoiraa muusta syystä kuin "hyvesignaloinnista"  -  ehkä joidenkin mielestä ei vaan ole oikein että koiran elämä lopetetaan koska se on sattunut syntymään kadulle?

   Lainaa

  39. Hallitsijaton raadonsyöjä 1.4.2021 14:25
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Taas liikkeellä porukkaa jonka mielestä kukaan ei koskaan tee mitään ihan yrittääkseen olla hyvä: oikea syy on Instagram ja hyvesignalointi. Millaisia ihmisiä te oikein tunnette, tai olette?    Romanialaisista koirista en tiedä tarkemmin; oma kissani tulee turkkilaiselta eläinsuojelujärjestöltä [...]
   Itse olen useamman vuoden selaillut HESYn adoptoitavien koirien listaa, enkä ole siellä ikinä nähnyt useampaa kuin neljää koiraa tarjolla samanaikaisesti. Aika pieni määrä ottaen huomioon että HESY (ainakin teoriassa) hoitaa kaikki pääkaupunkiseudun koirat joista omistaja ei enää halua/voi pitää.
   Jostain luin myös että moni koira joille etsitään uutta kotia tulee tilanteesta, jossa entisellä omistajalla on päihdeongelma eikä pysty sen takia huolehtimaan koirasta, tai tilanteesta jossa omistaja saa useamman vuoden vankilatuomion, eikä näitä koiria voida julkisesti missään sivuilla mainostaa koska pitää suojella omistajan yksityisyydensuojaa. Joten en lähtisi liian ankarasti tuomitsemaan ihmisiä jotka käy läpi HESYt ja muut viralliset suomalaiset adoptiopalvelut eikä sieltä löydä koiraa, koska iso osa näistä "sadoista" Suomessa kotia etsivistä koirista ei ole missään julkisesti tarjolla.

   Lainaa

  40. Jussi Pattitussi 1.4.2021 14:54
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Unelmieni puoliso olisi 60-kymppinen bissis uuesaasta.

   Lainaa

  41. Tulos: -21 (45 ääntä)
   Karoliina: No kun ollaan tässä keskustelussa, niin valaistan: yksittäisten koirien adoptoinnin vaikutus Romanian katukoirakantaan on tasan nolla. Koirat ei tosiaan adoptoinnilla lopu. Se vain on vaihtoehto koiran sijoittamiseen kunnalliselle tarhalle tai koiran lopettamiseen. Enkä muista sanoneeni että kokisin [...]
   Oikein ja väärin on aika subjektiivinen kysymys. Lain puitteissa et tehny mitään väärää. Sitä yhtä yksittäistä koiraa kohtaan et tehnyt mitään väärää. Omaa koiran haluasi kohtaan et tehnyt mitään väärää.
   Mitä teit edistääksesi katukoirien asemaa Romaniassa? Et mitään! Et yhtikäs mitään. Mutta kuinka monta sterilisaatiota sillä 500eurolla olisi saatu Romaniassa hoidettua?
   Ei kyse tässä ole nyt siitä onko asiat oikein tai väärin. Ainoa mikä on väärin on yhdistää katukoiran adoptio ja huoli Romanian katukoirista, koska niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Adoptio ei tuo eikä vie mitään pois Romanian katukoirilta, se on täysi kuriositeetti, ja jos olet tyytyväinen koiraasi niin aina parempi! Onnittelen, itsellänikin on koiria jotka ovat mahtavia tyyppejä. Mutta on miljoona ja yksi parempaa keinoa edistää katukoirien asemaa, kuin adoptoida sieltä yksi lottovoittaja toiselle laidalle Eurooppaa.

   Lainaa

  42. Maidonvalkea dinosaurus 1.4.2021 15:28
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Ttppi: Korkki kiinni vuosia, mutta kaljaa jääkaapissa jäähtymässä? Niitä miehiä jotka eivät käytä pisaraakaan alkoholia, mutta kolmosolutta menee kori pari viikossa?
   Kuinka niin? Toinen valehtelee silmät sirissä, toinen vain kertoo että korkki on pysynyt kiinni. Tölkissä ei ole korkkia.

   Lainaa

  43. Pelkäämätön soturi 1.4.2021 15:44
   Tulos: +33 (53 ääntä)
   dakari: Oikein ja väärin on aika subjektiivinen kysymys. Lain puitteissa et tehny mitään väärää. Sitä yhtä yksittäistä koiraa kohtaan et tehnyt mitään väärää. Omaa koiran haluasi kohtaan et tehnyt mitään väärää.Mitä teit edistääksesi katukoirien asemaa Romaniassa? Et mitään! Et yhtikäs mitään. Mutta kuinka [...]
     Mitä sinä olet tehnyt edistääksesi romanialaisten katukoirien asemaa? Ellet mitään, niin anna olla että joku teki edes jotain. Jos ei koskaan voi tehdä mitään ellei tee jotain täydellistä, niin voimme mennä saman tien takaisin nukkumaan -täydellistä ei olekaan, voi tehdä vain parhaansa.

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 1.4.2021 18:23
   Tulos: -4 (18 ääntä)
   "uuesaan"? Nyt on ehta persu, kun ei osaa kieliä. Edes kotimaista.

   Lainaa

  45. Näkyvä aasi 1.4.2021 20:07
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Ttppi: Korkki kiinni vuosia, mutta kaljaa jääkaapissa jäähtymässä? Niitä miehiä jotka eivät käytä pisaraakaan alkoholia, mutta kolmosolutta menee kori pari viikossa?
   Minulla on tuttu, joka on absolutisti. Hän ei juo lainkaan alkoholia muuten kuin lauantaisin, joten mielestään hän voi hyvin kutsua itseään absolutistiksi. Joskus hän kyllä juo perjantaisinkin, mutta on silti absolutisti, eikä välttämättä juo joka perjantai. Niin ja lomilla hän juo alkoholia. Ja keskiviikkoisin, muttei joka keskiviikko. Ehkä vain parina keskiviikkona kuukaudessa. Tai kolmena. Mutta muuten hän on absolutisti. Jos ei joku tarjoa alkoholia. Mutta harvoin tarjoaa, joten hän on absolutisti. Ja hän selittää tuota ihan vakavissaan kaikille, jotka hänen absolutismistaan jaksaa keskustella.

   Lainaa

  46. Oikaistu kookos 1.4.2021 22:49
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Oliko nelivuotias siis yksin ulkoilemassa vai miksi netin kautta huudellaan koiranomistajan perään?

   Lainaa

  47. Tulos: -5 (9 ääntä)
   En tajua vikaa mokaa :< vähän sama ku kysyis et montako koiran vuotta on yks ihmisen vuosi? vuosi ku vuosi hähähähähähähähä mikä mokaaaaa

   Lainaa

  48. Tulos: -14 (40 ääntä)
   Tuo on niin tyypillistä koiranpalvojille. Koirat tappaa ihmisiä(erityisesti lapsia) vuosittain enemmän kuin mikään muu ihmisen omistama elukka (kvg, jos et usko), ja silti se on aina lapsen vika kun joutuu purruksi/tapetuksi. Tämä koirahullutus on menossa jo Suomessakin vaan entistä huonompaan suuntaan. Koira on joku pyhä eläin monelle, ja sen tuottamista melu-, ympäristö-, turvallisuus- ym. ongelmista ei saa puhua tai muuten olet sydämetön ja sieluton koiranvihaaja ja läpeensä paha ihminen. Koiria pitäisi olla huomattavasti vähemmän kaupunkialueilla. Kuka esim. pienessä kerrostaloyksiöss tarvitsee isoa harrastus-/metsästysrakkia, joka vaatii paljon virikkeitä ja liikuntaa, yhtään mihinkään? Koirien ylläpidosta aiheutuva hiilijalanjälki on myös isompi kuin katumaasturin. Suuri ekoteko on siis jättää koira ottamatta. Kannatan ehdottomasti kaikille maailman katukoirille eutanasiaa. Ei tilanne muutu miksikään, että niitä roudataan tänne Suomeen. Ja pliis, älkää puhuko koiran ottamisesta adoptiona. Koira ei ole lapsi, vaan luksustavara.

   Lainaa

  49. Vaka lohikäärme 2.4.2021 17:45
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Ejido: Mutta huomattavasti humaanimpaa on adoptoida se koira ihan kotimaan sisältä, kuin että lähteä roudaamaan sitä suomeen euroopan jostakin laidalta! Kotimaisia koiria riittäisi adoptioon saakka ihan jokaiselle kuka koiran haluaa adoptoida mutta silti jengi haluaa roudata niitä toisesta maasta ennemmin! [...]
   Mitä olen viimeisen parin-kolmen vuoden aikana seuraillut kotimaisia kodinvaihtajia, niin valtaosa näyttäisi olevan metsästyskoiria tai metsästyskoiraristeytyksiä. Jonkin verran tyrkyllä on ulkokoiria, senioreita tai ongelmatapauksia - kaikki sellaisia joita en halua. Ulkolaisissa rescue-koirissa on ollut useita jotka olisin voinut ottaa, mutta niissä arveluttaa kun ei koskaan varmalla tiedä jos koiralla ilmeneekin käytösongelmia. Muutamilla tutuilla on ollut rescueita; osa ihan helmiä, osa todellakin ongelmakoiria. Lisäksi oman haasteensa tuo jos ei ole mitään hajua mitä rotuja koirassa on. Ei ole mitään tietoa onko esim. riistaviettiä.

   Lainaa

  50. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kyllä lämmittää sydäntä aina, kun joku saa osoitettua saman tien toisen puheet pupuksi, niin kuin Marko Jukan kohdalla. Kumpaakohan Jukka mahtoi kannattaa uuesaan presidentinvaaleissa?

   Lainaa

  51. Tylppä pulu 3.4.2021 10:35
   Tulos: -29 (39 ääntä)
   Karoliina: Esim. Kulkurit Ry sai nyt viime kuussa kerättyä yli 16 000 euroa koirien sterilointiin paikanpäällä. Adoptoitaviksi otetaan jo olemassaolevia koiria, joilla on vielä mahdollisuus saada jostain kotia - aina kastroituna/steriloituna. En sanoisi, että on kovin humaania lopettaa terve eläin, jolla ei ole muuta ongelmaa kuin että se syntyi väärässä maassa.
   Löytöeläintaloissa olisi kyllä suomalaisiakin koiria vailla kotia ihan riittävästi, mutta katsos, kun se ei signaloi ottajan moraalista ylemmyyttä niin hyvin ja tehokkaasti kun sellainen mukavan säikky/aggressiivinen ja kivasti käytösongelmainen ja kivasti reppanan näköinen ulkkari-rescue. Lisäksi noi ulkomaan rescuet levittävät tauteja ja loisia vaikka olisivat miten tarkastettu. Ehkä ne pitäisi jättää steriloituina sinne pitämään koirakantoja kurissa? Järjetöntä se tänne rahtaaminen - eikä humaanius nyt ole mikään argumentti asian puolesta.

   Lainaa

  52. Vetämätön vesinokkaeläin 3.4.2021 18:20
   Tulos: +26 (36 ääntä)
   Tylppä pulu: Löytöeläintaloissa olisi kyllä suomalaisiakin koiria vailla kotia ihan riittävästi, mutta katsos, kun se ei signaloi ottajan moraalista ylemmyyttä niin hyvin ja tehokkaasti kun sellainen mukavan säikky/aggressiivinen ja kivasti käytösongelmainen ja kivasti reppanan näköinen ulkkari-rescue. Lisäksi [...]
   Ootko sä lukenut näitä aiempia kommentteja tai ikinä kattonut esim. Hesyn koiratarjontaa? Sitä ei ole. Älä tule tänne puhumaan paskaa. Ja millä tavalla humaanius eläinten kohtelun suhteen ei ole argumentti? Jos ei sulta empatiakykyä löydy, niin ei voi ku sääliä.

   Lainaa

  53. Pureva robotti 4.4.2021 3:39
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Saattoi olla myös kylmä alkoholi-ton olut.
   Veikkaan että tässä tapauksessa alkoholit-on olut

   Lainaa

  54. Paras lammas 4.4.2021 15:03
   Tulos: -25 (31 ääntä)
   Vetämätön vesinokkaeläin: Ootko sä lukenut näitä aiempia kommentteja tai ikinä kattonut esim. Hesyn koiratarjontaa? Sitä ei ole. Älä tule tänne puhumaan paskaa. Ja millä tavalla humaanius eläinten kohtelun suhteen ei ole argumentti? Jos ei sulta empatiakykyä löydy, niin ei voi ku sääliä.
   Koska Hesy on ainoa mahdollinen paikka mistä katsoa. Muualla Suomessa on niin kaukana, vai mitä? Keskisuomeen on niin pitkä matka että mukavampi ottaa jostain toisesta maasta, koska se tuodaan käytännössä kotiovelle. Niin ja sitähän on tosiaan mukavampi mainostaa kavereillekin samalla kun kertoo olevansa vegaani. Ketään ei kiinnosta jos koiran edellinen omistaja on Saastamoinen-vainaa, mutta jos se on ULKOMAILTA (!!!) niin johan nousee status.

   Lainaa

  55. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Paras lammas: Koska Hesy on ainoa mahdollinen paikka mistä katsoa. Muualla Suomessa on niin kaukana, vai mitä? Keskisuomeen on niin pitkä matka että mukavampi ottaa jostain toisesta maasta, koska se tuodaan käytännössä kotiovelle. Niin ja sitähän on tosiaan mukavampi mainostaa kavereillekin samalla kun kertoo [...]
   Kun nyt kerran näin vankkaa tietoa on, niin laitapa ihmeessä linkkiä sivuille, joilta löytyis tietoa Suomessa kotia etsivistä koirista!  Kyllä varmasti moni hommais mieluummin Suomesta jos vaan löytyis.
   Muistutuksena, että esim metsästyskoira ei sovi kaupunkiasumiseen

   Lainaa

  56. Kumea lisko 4.4.2021 22:14
   Tulos: -19 (21 ääntä)
   Karoliina: Esim. Kulkurit Ry sai nyt viime kuussa kerättyä yli 16 000 euroa koirien sterilointiin paikanpäällä. Adoptoitaviksi otetaan jo olemassaolevia koiria, joilla on vielä mahdollisuus saada jostain kotia - aina kastroituna/steriloituna. En sanoisi, että on kovin humaania lopettaa terve eläin, jolla ei ole muuta ongelmaa kuin että se syntyi väärässä maassa.
   Eikö vielä humaaninpaa olisi noilla rahoilla käydä pujottomassa, niille koirille kondomeja. Ei ole kovin humaania kastroida koiria, joiden ainoa ongelma on ettei niiden toivota hankkivan jälkikasvua.

   Lainaa

  57. Hauras lepakko 5.4.2021 14:34
   Tulos: -23 (27 ääntä)
   Jee: Kun nyt kerran näin vankkaa tietoa on, niin laitapa ihmeessä linkkiä sivuille, joilta löytyis tietoa Suomessa kotia etsivistä koirista!  Kyllä varmasti moni hommais mieluummin Suomesta jos vaan löytyis. Muistutuksena, että esim metsästyskoira ei sovi kaupunkiasumiseen
   Linkki sivulle :D ? Ootko nyt ihan tosissasi? Kun nyt kuitenkin tällaisella sivustolla ollaan, niin voisi kai olettaa että olet kuullut termin "sosiaalinen media"? Onko tuttu? No, en nyt jaksa sen enempää sua nöyryyttää. Mene Facebookkiin ja kirjoita hakukenttään kodittomiin koiriin liittyviä hakusanoja ja ylläty. En viitsi mainostaa eri ryhmiä, mutta käyhän itse vilkaisemassa.

   Lainaa

  58. Bukkake Randelin 5.4.2021 22:18
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Ejido: Mutta huomattavasti humaanimpaa on adoptoida se koira ihan kotimaan sisältä, kuin että lähteä roudaamaan sitä suomeen euroopan jostakin laidalta! Kotimaisia koiria riittäisi adoptioon saakka ihan jokaiselle kuka koiran haluaa adoptoida mutta silti jengi haluaa roudata niitä toisesta maasta ennemmin! [...]
   Kertoisitko toki lisää tästä Suomen katukoiraongelmasta?

   Lainaa

  59. Tulos: +5 (9 ääntä)
   On se hauskaa huomata miten joissakin ihmisissä tämä isänmaallisuus ulottuu ihan jo koiriin saakka. No ei ole.

   Lainaa

  60. Kajoava ihminen 6.4.2021 14:19
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ulkoiluttaa varmasti samalla alueella, soitto poliisille ja piikille, ei mitkään päivityksrt auta

   Lainaa

  61. Tuntematon hevonen 6.4.2021 14:55
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Karoliina: Ei pidä paikansa. Itse halusinkin ensisijaisesti ottaa koiran Suomesta, selasin Suomen löytöeläinkoteja ja soittelin ympäri esyjä, että olisiko sopivaa koiraa, mutta monen viikonkaan jälkeen ei löytynyt. Niin se oli otettavaa ulkomailta.
   Ai viikon. Me ollaan koirajonossa jossa menee ainakin 3kk ja tämä on vielä suhteellisen lyhyt jono.

   Lainaa

  62. Puoliväljä kameli 6.4.2021 16:36
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kahleeton lohikäärme: Tai Canna.
   Tai Sannah

   Lainaa

  63. Lyhytpitkä leijona 7.4.2021 6:46
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Bukkake Randelin: Kertoisitko toki lisää tästä Suomen katukoiraongelmasta?
   Kuka kirjoitti Suomen katukoiraongelmasta? Aivan. Ei kukaan. Ota lääkkeet.

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Työläs ahven: Niin, noissa rescuehommissa eniten painaa mielenpäällä se, että ne koirat ei yleensä ikinä tunnu oikein toipuvan tasapainoisiksi yksilöiksi. Mulla on itselläni koira, jonka kanssa matkustan paljon ja törmätään usein toisiin koirakkoihin. Nää nyt on vaan yksittäistapauksia, mutta eräskin ihminen [...]
   Mulla ollut 12 vuotta rescuekoira Virosta, ja hän on ollut ihan tasapainoinen yksilö, ja tiedän muitakin samanlaisia ihanuuksia, en tiedä mitä sä höpötät :) 
   Ainakin omasta koirasta huomaa, että on todella kiitollinen kaikesta, mitä olen hänen puolestaan tehnyt, tärkein kuitenkin häntä rakastava koti ^^

   Lainaa

  65. Haluan koiran 8.4.2021 3:06
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Hauras lepakko: Linkki sivulle 😁 ? Ootko nyt ihan tosissasi? Kun nyt kuitenkin tällaisella sivustolla ollaan, niin voisi kai olettaa että olet kuullut termin "sosiaalinen media"? Onko tuttu? No, en nyt jaksa sen enempää sua nöyryyttää. Mene Facebookkiin ja kirjoita hakukenttään kodittomiin koiriin liittyviä [...]
   Mä haluan kanssa linkkejä noille sivuille josta sä maagisesti loydät suomalaisia kodittomia koiria. Mä olen yrittänyt loytää sopivaa koiraa jo 6kk ja ainoat jotka ovat sopivia on just Romaniasta. Mutta taidatkin olla ihan täynnä paskaa joten veikkaan ettei sulla ole yhtään mitään muuta kuin jotain metsästyskoiria tai senioreita.

   Lainaa

  66. Haluan koiran 8.4.2021 3:13
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Tylppä pulu: Löytöeläintaloissa olisi kyllä suomalaisiakin koiria vailla kotia ihan riittävästi, mutta katsos, kun se ei signaloi ottajan moraalista ylemmyyttä niin hyvin ja tehokkaasti kun sellainen mukavan säikky/aggressiivinen ja kivasti käytösongelmainen ja kivasti reppanan näköinen ulkkari-rescue. Lisäksi [...]
   Niin annapa linkki siihen sitten. Oon seurannut kodittomien eläinten sivuja kuukausikaupalla ja oon nähnyt vain muutaman koiran olevan kotia vaille ja näistä muutamasta mikään ei ole ollut sopiva. Ennemmin maksan sen 500e Romaniaan kuin ostan jonkun tori.fi 1000e pennun jonka vanhemmilla ei ole edes papereita.

   Lainaa

  67. Haluan koiran 8.4.2021 3:20
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   dakari: Unpopular opinion; ne Romanian katukoirat pitäisi humaanisti lopettaa siellä paikan päällä, eikä rahdata euroopan toiselle laidalle hyvesignaloinnin välineeksi, ja ne säästyneet rahat käyttää ensisijaisesti siihen uusien katukoirien syntymisen ehkäisyyn.
   Ok, maksan 500e jonnekin Romaniaan katukoirien syntymisen ehkäisyyn mutta mistä helvetistä mä sitten itselleni sen koiran saan? Nyt olen sitten 500e köyhempi ja vieläkin koiraton.

   Lainaa

  68. Itseasiassa 8.4.2021 11:51
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Siis mitä? Vegaani ja mukula potkii koiria jos äiti lausuu taikasanat"tuuli, myrsky, salamaa". Mä oon joskus miettinyt olevani vähän pihalla ja nytkin mietin että oonko tosi pihalla vai onko joku toinen.
   Ajattelin lenkin varrella käydä leikkipuiston laidalla huutelemassa tätä ja katsoa mitä tapahtuu.

   Lainaa

  69. Tulos: +5 (5 ääntä)
   dakari: Oikein ja väärin on aika subjektiivinen kysymys. Lain puitteissa et tehny mitään väärää. Sitä yhtä yksittäistä koiraa kohtaan et tehnyt mitään väärää. Omaa koiran haluasi kohtaan et tehnyt mitään väärää.Mitä teit edistääksesi katukoirien asemaa Romaniassa? Et mitään! Et yhtikäs mitään. Mutta kuinka [...]
   Erittäin sinnikkäästi yrität välttää mun pointtia. Eli vielä kerran selkeästi:
   'Ainoa mikä on väärin on yhdistää katukoiran adoptio ja huoli Romanian katukoirista, koska niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.'
   NIMENOMAAN. Itse en kertaakaan tässä keskustelussa yhdistänyt näitä kahta - sinä se olit joka lähti liikkeelle oletuksella, että kaikki romanialaista koiraa adoptoivat ihmiset tekevät sen vain sen takia, että haluavat auttaa katukoirien tilannetta. Se yksinkertaisesti ei pidä paikansa. Jälleen: se on vaihtoehto niille jo olemassaoleville koirille.
   Kun olin koiran hankkimassa. Romanian katukoirien aseman edistäminen EI ollut tavoitteenani. Tavoitteenani oli saada itselleni koira. Piste. Niinkin itsekäs ihmispaska minä olen, että halusin ottaa kodittoman koiran enkä ajatellut miten se vaikuttaa koiran lähtöpaikkaan.
   Koita, ystävä hyvä, ymmärtää, että jotkut ottavat Romaniasta koiran ihan vaan sen takia, että haluavat koiran. Ei hyvesignaloinnin takia, ei auttaakseen Romanian katukoiratilannetta. Ihan vaan saadakseen koiran.

   Lainaa

  70. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tuntematon hevonen: Ai viikon. Me ollaan koirajonossa jossa menee ainakin 3kk ja tämä on vielä suhteellisen lyhyt jono.
   *monen viikon ;) 3kk on tosiaan suhteellisen lyhyt jono. Itselläni meni yhteensä 6kk ennen kuin pääsin adoptiopaperit allekirjoittamaan ja sitten 3kk kunnes koira pääsi matkustamaan kotiin.

   Lainaa

  71. Rationaalinen koira 31.3.2022 14:30
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   On kyllä vaikea löytää ihmistyyppiä jota ois helpompi vihata kuin Jukkaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koiran metri, koirat, lapset, lapsi, metri, purra, raitis, vuodet, vuosi