Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma

Näin lataat sähköautosi ilmaiseksi.
Automaailma

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Maalaileva herne 1.4.2021 0:17
   Tulos: -284 (374 ääntä)
   Mikä tuossa vikassa on moka? En ole autoihminen. Jos latauspaikka löytyy, miksei saa autoa ladata?

   Lainaa

  2. Lavastettu kivi 1.4.2021 0:26
   Tulos: +552 (564 ääntä)
   Maalaileva herne: Mikä tuossa vikassa on moka? En ole autoihminen. Jos latauspaikka löytyy, miksei saa autoa ladata?
   Tuo ei ole latauspaikka vaan ihan pistorasia

   Lainaa

  3. Masentunut kukka (Pluri) 1.4.2021 0:46
   Tulos: +273 (351 ääntä)
   Lavastettu kivi: Tuo ei ole latauspaikka vaan ihan pistorasia
   Niin ja Audi-kuskille tyypillisesti on hommattu niin iso kärry ettei sitä saada mahtumaan yhteen ruutuun. Mersukuskeilla samaa vikaa. Itse ostin Audin mutta sillä en ole viitsinyt ajaa kun vilkut välkyy kun olen kääntymässä. Harmi että oli vanha ja käytetty niin ei voine valittaa asiakaspalveluun. Kertokaa joku Audi-kuski miten ne vilkut saa pois käytöstä. Hävettää ajaa kun auto ei toimi kuin muilla. Lisäksi parkkeerauksen kanssa on ollut ongelmia. Tuntuu mahtuvan yhteen ruutuun. Onko mua huijattu?

   Lainaa

  4. Haikaileva metsämarja 1.4.2021 1:51
   Tulos: +336 (342 ääntä)
   Jos joku kysyy jotain niin miksi pitää kommentoida siihen että en tiedä. Eikö sen voisi jättää ihan omaan tietoon?

   Lainaa

  5. Autoileva nainen 1.4.2021 2:07
   Tulos: +307 (317 ääntä)
   Toivottavasti joku vastas Satulle. On meinaan ärsyttävää, kun joku asia rupee kiinnostamaan ja vastaukset on tota luokkaa. Jos Satu luet tätä, etkä saanut vastausta, niin auton alkaen hinnat eivät yleensä sisällä mitään mukavuuksia. Toki sentäs ratti ja renkaat löytyy, mutta ihan mukitelineestä lähtien autoon voi ostaa lisävarusteita. Esimerkiksi keskuslukituksen, ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, penkin lämmittimet jne. Toki nykyajan autoissa yhä useammat ominaisuudet on jo vakiona.

   Lainaa

  6. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 1.4.2021 4:08
   Tulos: +164 (170 ääntä)
   Saskan piti päästä päsmäröimään sukupuolellaan ja mielipiteillään, ei voi vaan antaa ihmisen rauhassa pohtia ja selvittää.

   Lainaa

  7. Nukkuva sohvaperuna 1.4.2021 5:41
   Tulos: +185 (205 ääntä)
   Tuo peruspistorasiasta lataaminen voi myös vaarallista, sillä noita ei ole tehty jatkuvaan kovaan kuormitukseen. Mikä taas voi aiheuttaa kaapelin tai pistorasian sulamisen.

   Lainaa

  8. Malttamaton hilleri 1.4.2021 6:52
   Tulos: +39 (69 ääntä)
   Saska on setämies. Saskalla on OIKEUS!! Tilanhukkaa.

   Lainaa

  9. Paranormaali nektariini 1.4.2021 7:12
   Tulos: +67 (133 ääntä)
   Minusta suomalaisella köyhälläkin on kyllä asiat hyvin, jos on varaa miettiä, mistä saa rahat vuokranmaksuun. On sentään asunto. Afrikassa lapset sentään kuolee nälkään.

   Lainaa

  10. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Nukkuva sohvaperuna: Tuo peruspistorasiasta lataaminen voi myös vaarallista, sillä noita ei ole tehty jatkuvaan kovaan kuormitukseen. Mikä taas voi aiheuttaa kaapelin tai pistorasian sulamisen.
   Joo. Liki jokaisen ladattavan mukana tuollainen schukolaturi tulee vaikka kaapelit ja pistorasiat sulaa sitä mukaan kun niitä käytetään. Oikeammin noita ei ole tehty jatkuvaan käyttöön samasta pistorasiasta, kun tuon pistorasian jousien kuluminen yhdessä siihen jatkuvaan kuormaan on se riski. Pistorasian kuntoon tulee siis kiinnittää huomiota ennenkuin kiinnittää.

   Lainaa

  11. Räkäpää 1.4.2021 8:00
   Tulos: +80 (86 ääntä)
   Paranormaali nektariini: Minusta suomalaisella köyhälläkin on kyllä asiat hyvin, jos on varaa miettiä, mistä saa rahat vuokranmaksuun. On sentään asunto. Afrikassa lapset sentään kuolee nälkään.
   On toki. Meillä on asiat yleisesti paremmin kuin monessa muussa paikassa, mutta omat ongelmat ovat silti omia ja käyttävät henkistä kapasiteettia. Joskus pienet ongelmat vievät sitä jopa enemmän. Jos on kokemusta "oikeasti pahoista" ongelmista niin helpotus tulee jo siitä, ettei niitä hetkellisesti ole. Saska vaikuttaa siltä, että hän tarvitsee jonkun jonka kanssa istahtaa löylyyn ja jutella. Jos elämässä asiat painaa pitkään päälle voi tarvia pitkänkin hyvän pätkän, ennen kuin "palaa normaaliksi". Jotkut ihmiset menevät vaikeuksista pilalle kokonaan.

   Lainaa

  12. Punakka hamsteri 1.4.2021 8:27
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Saskan piti päästä päsmäröimään sukupuolellaan ja mielipiteillään, ei voi vaan antaa ihmisen rauhassa pohtia ja selvittää.
   Ja köyhyydellään.

   Lainaa

  13. Tulos: -28 (44 ääntä)
   Nukkuva sohvaperuna: Tuo peruspistorasiasta lataaminen voi myös vaarallista, sillä noita ei ole tehty jatkuvaan kovaan kuormitukseen. Mikä taas voi aiheuttaa kaapelin tai pistorasian sulamisen.
   Riski on suorastaan massiivinen jossain kauppakeskuksen parkkihallissa, jossa auto on latauksessa sen ehkä tunnin, kenties kaksi. Kyllä se sen kestää. Yön yli ja pitempiä aikoja kotipihassa jostain jouluvaloille tarkotetusta jatkojohdosta on jo sitten vähän hasardia

   Lainaa

  14. Tulos: +83 (89 ääntä)
   Sitten nämä audimiehet kertovat iltasanomissa miten halpaa sähköautolla on ajaa

   Lainaa

  15. Tulos: +116 (118 ääntä)
   Haikaileva metsämarja: Jos joku kysyy jotain niin miksi pitää kommentoida siihen että en tiedä. Eikö sen voisi jättää ihan omaan tietoon?
   En tiedä.

   Lainaa

  16. Aivoton susi 1.4.2021 10:57
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Olisi edes peruuttanut ruutuun, ettei ihan noin näkyvillä olisi.

   Lainaa

  17. Tulos: +72 (82 ääntä)
   Audilla voinut tietysti olla aikuisten oikeasti hätätilanne ja pakko jostain saada vähän lisävirtaa että pääsee eteenpäin mutta pakko sanoa että mikään ei huvita yhtä paljon kuin nähdä Lidlin parkkipaikalla Teslakuskeja nököttämässä autossaan joka on Chademo -laturissa kiinni. Useamman kerran vielä niin että ei olla edes tulossa ostoksille - ollenkaan - vaan tultiin sinne varta vasten ilmaiseksi lataamaan autoa. Nyt kun shoppailen huolella pari ostoskärryllistä ison perheen ruokaostoksia niin siinä ei edes puoli tuntia riitä mitä olen kaupassa käynyt ja pickupin täyteen sapuskaa lastannut ja siellä sitä nökötetään edelleen. Ei muuten mitään mutta 50kwh Chademosta tulisi lämpimään akkuun optimiolosuhteissa maksimissaan parilla eurolla tunti sähköä. Jos kerran on varaa ostaa 50-100 tonnin Tesla alle niin miten ihmisen aika voi olla _niin_ halpaa että vapaaehtoisesti jököttää räntäsateessa parkkipaikalla parilla eurolla per tunti sen sijaan että lykkäisi kotona töpselin nokkaan yöksi akulle terveellisempään hidaslataukseen??? Taas kerran hätätilanteet erikseen; kyllä vaan yllättävän usein ovat samoja autoja jotka Lidlissä jököttävät ja hätätilaa tunti tai pari viikossa X-D

   Lainaa

  18. Intolerantti tonttu 1.4.2021 11:09
   Tulos: +61 (65 ääntä)
   Nuo Saskan tapaiset avautumiset on kyllä niin väsyttäviä.

   Lainaa

  19. Ihmeitätekevä hyeena 1.4.2021 12:02
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Musta on aika hyväosainen jo silloin jos on mahdollisuus olla facebookissa valittamassa siitä että auton ostamisesta kyselevä on liian hyväosainen. Aina on joku jossain jolla on asiat vielä huonommin.

   Lainaa

  20. Limetinvihreä rotta 1.4.2021 12:14
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Haikaileva metsämarja: Jos joku kysyy jotain niin miksi pitää kommentoida siihen että en tiedä. Eikö sen voisi jättää ihan omaan tietoon?
   Koska "minulla nyt on oikeus mielipiteeseeni!!11!"

   Lainaa

  21. Mäntylahti-Piiras 1.4.2021 12:15
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Niin ja Audi-kuskille tyypillisesti on hommattu niin iso kärry ettei sitä saada mahtumaan yhteen ruutuun. Mersukuskeilla samaa vikaa. Itse ostin Audin mutta sillä en ole viitsinyt ajaa kun vilkut välkyy kun olen kääntymässä. Harmi että oli vanha ja käytetty niin ei voine valittaa asiakaspalveluun. [...]
   Audeissa on omalla alueellani lisäksi semmoinen vika että ne tulee ylämäessä perseeseen kiinni oli nopeus mikä tahansa & ensimmäisen ohitusmahdollisuuden tullen ohittavat ihan vain voidakseen sitten ohituksen jälkeen pudottaa nopeutensa >10km/h alle sen mitä itselläsi on ollut kaiken aikaa nopeutena.

   Lainaa

  22. Nukkuva sohvaperuna 1.4.2021 12:25
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   dakari: Riski on suorastaan massiivinen jossain kauppakeskuksen parkkihallissa, jossa auto on latauksessa sen ehkä tunnin, kenties kaksi. Kyllä se sen kestää. Yön yli ja pitempiä aikoja kotipihassa jostain jouluvaloille tarkotetusta jatkojohdosta on jo sitten vähän hasardia
   Perinteisiä viimeisiä sanoja kun aliarvioidaan sähköturvallisuutta.

   Lainaa

  23. Joviaali kyyhky 1.4.2021 15:39
   Tulos: -46 (54 ääntä)
   tuo Audi ei ole sähköaudi vaan ihan Audi Q7 etron, eli dieselhybridi. Tuon lataaminen ihan tyhjästä täyteen maksaa 1,7€, eli ihan kovin suurista summista ei puhuta ja latausaika kestää tuolla normaalilla töpselillä sen reilu 8h. Sillä pääsee ajamaan sen 30km sähköllä, joten annetaan vaan olla. Ei se ole keneltäkään oikeasti pois jos nyt jostain töpselistä latailee.

   Lainaa

  24. Aurinkolasiton noita 1.4.2021 20:29
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Niin ja Audi-kuskille tyypillisesti on hommattu niin iso kärry ettei sitä saada mahtumaan yhteen ruutuun. Mersukuskeilla samaa vikaa. Itse ostin Audin mutta sillä en ole viitsinyt ajaa kun vilkut välkyy kun olen kääntymässä. Harmi että oli vanha ja käytetty niin ei voine valittaa asiakaspalveluun. [...]
   Minulla ei ole autoa enkä tiedä niistä oikeen mitään, mutta toisella lukemisella valot viimein syttyivät.
   Kiitos. 😅

   Lainaa

  25. Selviävä pingviini 1.4.2021 21:28
   Tulos: -26 (26 ääntä)
   Joviaali kyyhky: tuo Audi ei ole sähköaudi vaan ihan Audi Q7 etron, eli dieselhybridi. Tuon lataaminen ihan tyhjästä täyteen maksaa 1,7€, eli ihan kovin suurista summista ei puhuta ja latausaika kestää tuolla normaalilla töpselillä sen reilu 8h. Sillä pääsee ajamaan sen 30km sähköllä, joten annetaan vaan olla. Ei se [...]
   Näin juuri. Enemmänkin tuossa ehkä kyseessä, että Sähkö on päässyt täysin loppumaan ja silloin noilla hybrideillä ajaminen on aika kankeaa aluksi, kun pelkkä polttomoottori joutuu tekemään työt. Silloin kannattaa saada tankkiin edes vähän sähköä joka avittaa liikkeelle lähdöissä ja muussa menemisessä. Kyllähän pelkällä polttoaineellakin pääsee, mutta nykyhybridit ovat aika kankeita toimimaan ilman sähköä.

   Lainaa

  26. Vinkkimies 2.4.2021 3:24
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Ainahan Saska voi mennä Amsterdamiin myymään persettä.

   Lainaa

  27. Pehmeä jänis 2.4.2021 10:38
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   dakari: Riski on suorastaan massiivinen jossain kauppakeskuksen parkkihallissa, jossa auto on latauksessa sen ehkä tunnin, kenties kaksi. Kyllä se sen kestää. Yön yli ja pitempiä aikoja kotipihassa jostain jouluvaloille tarkotetusta jatkojohdosta on jo sitten vähän hasardia
   Niin no, tuokin vaan lisää ilkivaltaa, kiva illalla palata autolle ja huomata että joku on potkinu latausportin paskaksi... Saattaamuuten kiinteistön omistaja nostaa mekkalan  ja kutsuu poliisit ja saada rikosnimikkeen sähkövaras kuten kävi taanoin parille iloiselle veikolle jotka oli lataa kännykkää kaupan pistokkeesta

   Lainaa

  28. Joviaali kyyhky 2.4.2021 18:47
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Selviävä pingviini: Näin juuri. Enemmänkin tuossa ehkä kyseessä, että Sähkö on päässyt täysin loppumaan ja silloin noilla hybrideillä ajaminen on aika kankeaa aluksi, kun pelkkä polttomoottori joutuu tekemään työt. Silloin kannattaa saada tankkiin edes vähän sähköä joka avittaa liikkeelle lähdöissä ja muussa [...]
   kyllä tuo Audi Q7 toimii ihan hyvin tuolla 3 litraisella dieselmoottorilla joka siinä sähkömoottorin lisäksi on. Sähköä on aina sen verran, että liikkeelle pääsee yms. Ei vain suostu ajamaan pelkästään sähköllä, jos on 0km rangea jäljellä.

   Lainaa

  29. Puheenaineeton valas 2.4.2021 21:52
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Nukkuva sohvaperuna: Tuo peruspistorasiasta lataaminen voi myös vaarallista, sillä noita ei ole tehty jatkuvaan kovaan kuormitukseen. Mikä taas voi aiheuttaa kaapelin tai pistorasian sulamisen.
   Ihan mikä tahansa laite voi aiheuttaa saman. Siksi ne pistorasiat on sulakkeen takana. Jos sulake on ylimitoitettu, niin voi aiheuttaa ongelmia, oikein tehtynä ne kyllä kestää jos ei sulake ala katkoa.

   Lainaa

  30. Puheenaineeton valas 2.4.2021 21:55
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   JakkeTee: Joo. Liki jokaisen ladattavan mukana tuollainen schukolaturi tulee vaikka kaapelit ja pistorasiat sulaa sitä mukaan kun niitä käytetään. Oikeammin noita ei ole tehty jatkuvaan käyttöön samasta pistorasiasta, kun tuon pistorasian jousien kuluminen yhdessä siihen jatkuvaan kuormaan on se riski. [...]
   Lisähuomiona edelliseen, niin onhan talot täynnä jatkuvasti kuormitettuja pistorasioita, jotka kyllä kestävät sen kun ne on oikein mitoitettu. Sähkölämmitteisen talon patterit lienee selkein esimerkki.

   Lainaa

  31. Vissi mäyrä 2.4.2021 22:00
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   En ymmärrä kyllä tuota Miikan "mokaa" Hänhän kysyy ihan selkeästi osaako poliisin automaattikamera lukea siirtokilpiä. Mielestäni erinomainen kysymys. Nimittäin minäkin epäilisin että siirtokilpien laitto autoon voisi pienentää kiinnijäämisriskiä. Ja jos vähänkään syrjemmässä asuu, niin kyllä itseäkin mietityttäisi kehtaako 30 km:n takia trailereiden kanssa puljaamaan. Kokemuksesta voin sanoa ettei se ole helppoa tai halpaa kesälläkään. Talviliukkaista puhumattakaan.

   Lainaa

  32. Aliravittu aprikoosi 2.4.2021 23:37
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Nukkuva sohvaperuna: Tuo peruspistorasiasta lataaminen voi myös vaarallista, sillä noita ei ole tehty jatkuvaan kovaan kuormitukseen. Mikä taas voi aiheuttaa kaapelin tai pistorasian sulamisen.
   Tälle olisi kiva saada jonkinlainen lähde. Missä myydään näitä "peruspistorasioita" ja millaisia ovat muunlaiset pistorasiat?

   Lainaa

  33. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Niin ja Audi-kuskille tyypillisesti on hommattu niin iso kärry ettei sitä saada mahtumaan yhteen ruutuun. Mersukuskeilla samaa vikaa. Itse ostin Audin mutta sillä en ole viitsinyt ajaa kun vilkut välkyy kun olen kääntymässä. Harmi että oli vanha ja käytetty niin ei voine valittaa asiakaspalveluun. [...]
   En ymmärrä tätä. Minulle kyllä Mersun myyntihetkellä jo infottiin, että tästä lähtien ajonopeudet on vaan ehdotuksia, mutta ei pakollisia Mersukuskeille. Mutta mitään ei puhuttu useamman ruudun parkkieduista.

   Lainaa

  34. Tahraton järvisieni 6.4.2021 14:22
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Maalaileva herne: Mikä tuossa vikassa on moka? En ole autoihminen. Jos latauspaikka löytyy, miksei saa autoa ladata?
   Tuo pistorasia kuumentuu ja voi syttyä palamaan.
   Ai miksi se ei kestä sitä virtaa mikä ilmoitetaan? No koska pistorasiaa ei ole mitoitettu jatkuvaan 16 ampeerin virtaan vaan se on maksimi, ei jatkuvassa käytössä.

   Lainaa

  35. Tahraton järvisieni 6.4.2021 14:27
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Aliravittu aprikoosi: Tälle olisi kiva saada jonkinlainen lähde. Missä myydään näitä "peruspistorasioita" ja millaisia ovat muunlaiset pistorasiat?
   Googleta "supersuko" tai "karavaanari/CEE"-liitin. Nuo kaksi tyyppiä esimerkiksi. Tavallista pistorasiaa ei mitoiteta 24/7 100% käyttöön.

   Lainaa

  36. Harjaamaton poro 7.4.2021 9:23
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Aliravittu aprikoosi: Tälle olisi kiva saada jonkinlainen lähde. Missä myydään näitä "peruspistorasioita" ja millaisia ovat muunlaiset pistorasiat?
   Onko sähköhellasi tai -kiukaasi kytketty tavalliseen pistorasiaan?

   Lainaa

  37. Kirpeä apina 8.4.2021 22:17
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Harjaamaton poro: Onko sähköhellasi tai -kiukaasi kytketty tavalliseen pistorasiaan?
   Älä viitsi nolata itseäsi. Jokainen tietää ettei voimavirta liity tähän asiaan millään tavalla.

   Lainaa

  38. Lataamaton hyeena 14.4.2021 11:20
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Autoileva nainen: Toivottavasti joku vastas Satulle. On meinaan ärsyttävää, kun joku asia rupee kiinnostamaan ja vastaukset on tota luokkaa. Jos Satu luet tätä, etkä saanut vastausta, niin auton alkaen hinnat eivät yleensä sisällä mitään mukavuuksia. Toki sentäs ratti ja renkaat löytyy, mutta ihan mukitelineestä [...]
   Alkaen hinta on varustukseltaan köyhä ja pienellä moottorilla. Moottorivaihtoehtoja voi olla merkistä riippuen vaikka kuinka paljon ja aina kun hevosia tulee pellin alle lisää, niin hinta nousee. Vaikka autojen varustelut paranee, niin kokoajan tulee myös uusia ominaisuuksia, jotka saa lisähintaan. Avaimeton lukitus, kaistavahti. adaptiivinen nopeussäädin, liikennemerkkien tunnistus, navigaattori, pitkien valojen automatiikka jne.

   Lainaa

  39. Lataamaton hyeena 14.4.2021 11:23
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Maalaileva herne: Mikä tuossa vikassa on moka? En ole autoihminen. Jos latauspaikka löytyy, miksei saa autoa ladata?
   Jos jossain on jotain toisen omistamaa, niin miksi sitä ei voi vaan ottaa?
   Ei se ole tarkoitettu auton latauspaikaksi vaan esimerkiksihallin kunnossapidossa käytetyille koneille jne.

   Lainaa

  40. Lataamaton hyeena 14.4.2021 11:25
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kirpeä apina: Älä viitsi nolata itseäsi. Jokainen tietää ettei voimavirta liity tähän asiaan millään tavalla.
   Kiukaat ja liedetkin voi olla kytketty yksivaiheisina, mutta niitähän ei kytketä "pisto"rasiaan, vaan kiinteästi jakorasiaan vedonpoistokannella.

   Lainaa

  41. Lataamaton hyeena 14.4.2021 11:27
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Vissi mäyrä: En ymmärrä kyllä tuota Miikan "mokaa" Hänhän kysyy ihan selkeästi osaako poliisin automaattikamera lukea siirtokilpiä. Mielestäni erinomainen kysymys. Nimittäin minäkin epäilisin että siirtokilpien laitto autoon voisi pienentää kiinnijäämisriskiä. Ja jos vähänkään syrjemmässä asuu, niin kyllä [...]
   Kysymys sinänsä ok, mutta aika torvelo, jos samalla ilmaisee sen että aikoo käyttää väärin niitä kilpiä, eikä kuskilla ole ajo-oikeuttakaan.

   Lainaa

  42. Kykenemätön peura 1.4.2022 23:17
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Meillä laitettiin talojen pihalle useampikin sähköauton latauspiste. Ei siinä kauaa mennyt, ennen kuin isännöitsijältä tuli ukaasi, ettei sähköautoja saa ladata lämmitystolpista. Kieltämättä tulisi ajaminen edulliseksi, jos käyttövoimasta maksaisi sen 15 euroa kuussa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: audi, autot, hyväosaiset, ilmainen, kauppakeskus, kuva, ladata, lataus, lisävarusteet, revontuli, sähkö, sähköauto