Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 39

Näin helppoa on vanhempien syyllistäminen.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 39

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Veretön kärpänen 4.3.2021 0:17
   Tulos: -382 (732 ääntä)
   Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.

   Lainaa

  2. traumcity 4.3.2021 0:23
   Tulos: +242 (332 ääntä)
   Jos Silvialle tulisi vastaava tilanne nii lapsi olisi mennyttä alta aikayksikön, kun Silvia huutaa ja sekoilee ja unohtaa painaa summeria ja lopulta makaa tajuttomana keittiön lattialla kun oli hakemassa lihakirvestä mutta kompastui perheen englanninbulldoggiin.

   Lainaa

  3. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 4.3.2021 0:45
   Tulos: +237 (257 ääntä)
   No jo on... Sen sijaan, että jäisi hoitamaan lukitusta pitäisi toimia jonkin "luontaisen vaiston" eikä järjen varassa, mahdollisesti päästää ahdistelijaäijä rappuun samalla? Terve...

   Lainaa

  4. Tyyni tonttu 4.3.2021 0:56
   Tulos: +227 (309 ääntä)
   Veretön kärpänen: Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.
   Esikoululainen eksynyt? :(

   Lainaa

  5. Tulos: +238 (260 ääntä)
   Silvia rakastaa olematonta tytärtään niin paljon, että hän hyppäisi vaikka kerrostalon ikkunasta hiipparin perään!

   Lainaa

  6. Tulos: -143 (285 ääntä)
   Tyyni tonttu: Esikoululainen eksynyt? :(
   Vai olisko arkkitehti ollut? "Tälläkin hetkellä balkanilaisen maantien laitaa taivaltaa jalan joukko matematiikanopettajia, arkkitehtejä, taloustieteilijöitä ja hammaslääkäreitä." - europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri

   Lainaa

  7. Älytön seepra 4.3.2021 1:49
   Tulos: +304 (340 ääntä)
   Riina toimii yllättävässä tilanteessa fiksusti ja hoitaa lapsen lukitun oven taakse turvaan. Sillä välin Miian, Silvian, Waltterin ja Satun olemattomat ja olemassa olevat lapset paniikissa yrittää kaivaa avaimia lukitun alaoven edessä, kun ninjavanhemmat ovat raavamassa hädissään seitsemännestä kerroksesta alas. Hmm. Kumpikohan toimintamalli tässä johtaisi parempaan lopputulokseen... Ai niin, mutta onhan tämä nelikko ninjojen lisäksi myös meedioita: ”kerta se ukko jää sinne vielä kyyläämään niin hyvin ehdin juosta lapsen avuksi.” Jälkiviisaus paras viisaus, toki nyt kyseessä tilanteesta tietämätön jälkityhmyys.

   Lainaa

  8. Tulos: +173 (333 ääntä)
   Menkää nyt rasistit helvettiin. Ei jaksa millään.

   Lainaa

  9. Läski hedelmä 4.3.2021 3:37
   Tulos: +230 (320 ääntä)
   Huhhuh. Mikä miehiä vaivaa? Ja mamu-huutelijoille tiedoksi, että kyllä ne suomalaisetkin kehtaa, nimittäin itse ala-asteelaisena on tullut tämä koettua.

   Lainaa

  10. Karhea pomelo 4.3.2021 4:17
   Tulos: +3 (23 ääntä)
   Niin että onko ne vanhemmat juossu alaovelle vai ei? :D

   Lainaa

  11. Vankka fretti 4.3.2021 5:05
   Tulos: +88 (116 ääntä)
   Kyöpeli: Menkää nyt rasistit helvettiin. Ei jaksa millään.
   Mun mielestä tommoset naisten seuraajat sais painua.. olkoot ketä hyvänsä.. ei semmosia jaksa millään

   Lainaa

  12. Musta kala 4.3.2021 5:16
   Tulos: +173 (197 ääntä)
   Jaahas, empaatikkojen kerho kokoontuu. Siis sama porukka, joka tilanteen ehtiessä edetä fyysiseen kajoamiseen, olisi löytänyt syypään lapsen vaatteista, kotikasvatuksesta, siitä ettei ollut ihon alle asennettua automaattista hälytysjärjestelmää, taikka siitä ettei äiti ole lapsensa seurassa 24/7. Lapsellista uhoa, näkee ettei itselle ole ikinä sattunut vastaavaa.

   Lainaa

  13. Vartia / Lukijon käyny 4.3.2021 6:30
   Tulos: -94 (124 ääntä)
   Eikä tätä ole oikeasti edes tapahtunut.

   Lainaa

  14. Halukas hedelmä 4.3.2021 6:46
   Tulos: +124 (142 ääntä)
   Odotin kokoajan että se mies olisi ollut samassa rapussa asuva naapuri :D

   Lainaa

  15. Nidottu kuguaari 4.3.2021 7:04
   Tulos: +16 (122 ääntä)
   Persujen kokoontumisajot mokassa ja kommenteissa.

   Lainaa

  16. Pöpipää lepakko 4.3.2021 7:38
   Tulos: -71 (95 ääntä)
   Veretön kärpänen: Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.
   Veikkaan, että mies on ollut kuvitelmaa ja tarinaa.

   Lainaa

  17. Karampa käärittynä 4.3.2021 8:03
   Tulos: -151 (191 ääntä)
   Ensinkin, kuka olisi niin tyhmä, että seuraisi kerrostalon alaovelle asti? Aivan, ei kukaan. Hyvin usein, aikuisellakin, lähtee mielikuvitus laukalle. Ikävää että nykyään ihmiset pääsevät sitten someen hutkimaan ajattelematta ja tutkimatta asiaa mitenkään. Ja lammaslauma nielee kaiken.

   Lainaa

  18. Apea mandariini 4.3.2021 8:15
   Tulos: +201 (213 ääntä)
   Karampa käärittynä: Ensinkin, kuka olisi niin tyhmä, että seuraisi kerrostalon alaovelle asti? Aivan, ei kukaan. Hyvin usein, aikuisellakin, lähtee mielikuvitus laukalle. Ikävää että nykyään ihmiset pääsevät sitten someen hutkimaan ajattelematta ja tutkimatta asiaa mitenkään. Ja lammaslauma nielee kaiken.
   Et sitten ole kuullut näistä uutisiin asti päässeistä tapauksista, kun ihan aikuisia naisia on seurattu nimenomaan alaovelle tai jopa kotiovelle asti ja siinä sitten käyty kimppuun? Taitaa sinun mielikuvituksesi olla liian rajallinen suhteessa siihen, millaiseen toimintaan sairaat ihmiset pystyy.

   Lainaa

  19. Valtaisa kultakala 4.3.2021 8:19
   Tulos: +129 (135 ääntä)
   En kyllä ymmärrä muutenkaan, että miten se oven aukaisunapin painaminen noiden kommentoijien mielestä poissulkee sen vastaan menemisen. Siinähän vain todettiin, että oven kerkesi aukaista ja likka päästä siis turvaan sen suljetun oven taakse, mutta ei mikään ole estänyt sitä, etteikö olisi voinut sen jälkeen silti jo lähteä alas vastaankin. Mutta aina on näitä niin paljon parempia vanhempia.

   Lainaa

  20. Tulos: +15 (45 ääntä)
   Tuossa nyt varmaan aika monelle jäänyt käsitys, että Riina avasi alaoven, mutta ei mennyt sinne vastaan. Kovin selvästi ei sitä ainakaan sano, mutta jos nyt oikein tulkitsen, niin avaamisen jälkeen kyllä lähti sinne alas? Miksei sanonut suoraan tätä, kun asiasta kysyttiin?

   Lainaa

  21. Tulos: +33 (49 ääntä)
   Valtaisa kultakala: En kyllä ymmärrä muutenkaan, että miten se oven aukaisunapin painaminen noiden kommentoijien mielestä poissulkee sen vastaan menemisen. Siinähän vain todettiin, että oven kerkesi aukaista ja likka päästä siis turvaan sen suljetun oven taakse, mutta ei mikään ole estänyt sitä, etteikö olisi voinut sen [...]
   Eihän se suljekaan sitä pois, mutta kun kysyttiin miksei mennyt alas, niin Riina ei sano menneensä, vaan "ettei täältä ylimmästä kerroksesta sekunneissa juosta alas". Vaikka ymmärtääkseni hän kyllä lähti sinne alas.
   Kaikki olisi varmaan olleet tyytyväisiä, jos olisi sanonut avanneensa oven ja sen jälkeen lähteneensä alas juoksemaan. Nyt varmaan isolle osalle jäi käsitys, että jäi sinne ylös odottelemaan oven avaamisen jälkeen.

   Lainaa

  22. Vakiintunut paprika 4.3.2021 9:00
   Tulos: -103 (191 ääntä)
   Kyöpeli: Menkää nyt rasistit helvettiin. Ei jaksa millään.
   Näetkö raisteja nyt juuri jossain? Ovatko rasistit koko ajan ympärilläsi? Tuo sana on kyllä kokenut sellaisen inflaation että sillä ei ole mitään merkitystä enää.

   Lainaa

  23. Tunnistamaton kavioeläin 4.3.2021 9:17
   Tulos: +158 (162 ääntä)
   Vartia / Lukijon käyny: Eikä tätä ole oikeasti edes tapahtunut.
   Miksi ei? Kun olin itse 11v ja olin tulossa kaverilta kotiin lähti joku mies seuraamaan. Kävelin nopeemmin, se käveli nopeemmin ja vauhti vain kiihtyi. Lopulta lähdin juoksemaan ja mies alkoi juoksemaan. En ole varmaan koskaan juossut niin kovaa. Ehdin rapun ovelle ensin ja avattua oven, joka läjähti kiinni tyypin nenän edestä.
   En tosin keronut kenellekään, koska ei siihen aikaan aikuisille kerrottu mitään.

   Lainaa

  24. Tulos: +73 (87 ääntä)
   Silvian mielestä siis siinä tapauksessa, että lapsi on vaarassa, ajattelu pitää lopettaa välittömästi ja lähteä kohkaamaan vaan täysillä johonkin suuntaan, jotta voi osoittaa rakastavansa lasta. Todennäköisesti tämä oman elämänsä action hero olisi unohtanut avata oven ennen ulos juoksemista ja olisi löytynyt tajuttomana eteisestä...

   Lainaa

  25. Tulos: +121 (133 ääntä)
   Karampa käärittynä: Ensinkin, kuka olisi niin tyhmä, että seuraisi kerrostalon alaovelle asti? Aivan, ei kukaan. Hyvin usein, aikuisellakin, lähtee mielikuvitus laukalle. Ikävää että nykyään ihmiset pääsevät sitten someen hutkimaan ajattelematta ja tutkimatta asiaa mitenkään. Ja lammaslauma nielee kaiken.
   Juu ei tällaisia ikinä tapahdu. 
   Mua seurasi viime vuonna kotiovelle mies, huomasin sen vasta kun olin avaamassa ovea kun se alkoi puhua panemisesta. Ehdin rynnätä sisälle ja vetää oven kiinni, siihen se jäi oven taakse huutelemaan ja koputtelemaan ikkunaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (102 ääntä)
   Vakiintunut paprika: Näetkö raisteja nyt juuri jossain? Ovatko rasistit koko ajan ympärilläsi? Tuo sana on kyllä kokenut sellaisen inflaation että sillä ei ole mitään merkitystä enää.
   Kasvaako sinun vehje siitä että puolustelet rasisteja tuollaisella vimmalla vai oletko oikeasti noin tyhmä? Jälkimmäinen on helppo korjata sivistämällä itseään. Ensimmäinen vaatii luultavasti pitkää reissua psykoterapeutin pakeilla.

   Lainaa

  27. Rampa päärynä 4.3.2021 10:27
   Tulos: -179 (193 ääntä)
   ninni: Juu ei tällaisia ikinä tapahdu.  Mua seurasi viime vuonna kotiovelle mies, huomasin sen vasta kun olin avaamassa ovea kun se alkoi puhua panemisesta. Ehdin rynnätä sisälle ja vetää oven kiinni, siihen se jäi oven taakse huutelemaan ja koputtelemaan ikkunaa.
   Sepä onkin pelottavaa, että puhui sinulle. 
   Kaikki symbatiat ja embatiat sinulle. <3
   Ilmeisesti sinäkin siis olet lapsi? Pointtini lienee se, että lapsi harvemmin asuu yksin. 

   Lainaa

  28. Rampa päärynä 4.3.2021 10:29
   Tulos: -119 (129 ääntä)
   Apea mandariini: Et sitten ole kuullut näistä uutisiin asti päässeistä tapauksista, kun ihan aikuisia naisia on seurattu nimenomaan alaovelle tai jopa kotiovelle asti ja siinä sitten käyty kimppuun? Taitaa sinun mielikuvituksesi olla liian rajallinen suhteessa siihen, millaiseen toimintaan sairaat ihmiset pystyy.
   Nimenomaan. AIKUISIA. Kuten itsekin kirjoitit.

   Lainaa

  29. Tulos: +48 (54 ääntä)
   ninni: Juu ei tällaisia ikinä tapahdu.  Mua seurasi viime vuonna kotiovelle mies, huomasin sen vasta kun olin avaamassa ovea kun se alkoi puhua panemisesta. Ehdin rynnätä sisälle ja vetää oven kiinni, siihen se jäi oven taakse huutelemaan ja koputtelemaan ikkunaa.
   Jos pystyt paniikiltasi rationaaliseen toimintaan (minä tuskin pystyisin), niin kuva ja 112.

   Lainaa

  30. Räkäpää 4.3.2021 11:07
   Tulos: +102 (110 ääntä)
   Ihmiset tuppaa olemaan niiiiiin mustanaamion tasoisia sankareita silloin, kun eivät ole itse yllättävässä ja paineistavassa tilanteessa. On olemassa hyvä syy siihen, miksi esim paloharjoituksia käydään läpi kyllästymiseen asti ajatuksena se, ettei hätätilanteessa vaan voi toimia väärin. Silti toimitaan, mutta vähemmän kuin ilman.

   Lainaa

  31. Säteilevä orja 4.3.2021 11:10
   Tulos: -71 (147 ääntä)
   Kyöpeli: Menkää nyt rasistit helvettiin. Ei jaksa millään.
   Tilastolliset tosiasiat ja todennäköisyydet (= tietyistä kulttuureista ja maista saapuvat miehet syyllistyvät seksuaalirikoksiin ja etenkin julkisilla paikoilla tapahtuvaan ahdisteluun moninkertaisella todennäköisyydellä verrattuna suomalaisiin miehiin) on rasismia? Vihervasuria "järjenjuoksua", ei jaksa millään, voitko mennä sinne pilvilinnoihisi kitisemään.

   Lainaa

  32. katsastamaton maito 4.3.2021 11:11
   Tulos: +80 (86 ääntä)
   Karampa käärittynä: Ensinkin, kuka olisi niin tyhmä, että seuraisi kerrostalon alaovelle asti? Aivan, ei kukaan. Hyvin usein, aikuisellakin, lähtee mielikuvitus laukalle. Ikävää että nykyään ihmiset pääsevät sitten someen hutkimaan ajattelematta ja tutkimatta asiaa mitenkään. Ja lammaslauma nielee kaiken.

   Ovissa, varsinkin lukituissa, on sellainen ahdistelijalle kätevä ominaisuus, että seurattavan on pakko pysähtyä siinä kohtaa, ja kerrostalon alaovi voi olla vielä kymmenien jos ei satojen metrien päästä avusta, jos huuto talon ulkopuolelta ylipäätänsä kuuluu kenellekkään, jota kiinnostaa.

   Lainaa

  33. Säteilevä orja 4.3.2021 11:14
   Tulos: +69 (73 ääntä)
   Tunnistamaton kavioeläin: Miksi ei? Kun olin itse 11v ja olin tulossa kaverilta kotiin lähti joku mies seuraamaan. Kävelin nopeemmin, se käveli nopeemmin ja vauhti vain kiihtyi. Lopulta lähdin juoksemaan ja mies alkoi juoksemaan. En ole varmaan koskaan juossut niin kovaa. Ehdin rapun ovelle ensin ja avattua oven, joka [...]
   Tästä tulin tosi surulliseksi :/ Et voinut kertoa vanhemmillesi? Kauheaa joutuu noin pelottavaan tilanteeseen eikä voida edes jakaa sitä kenellekään. Toivon vanhempana että omat lapseni voisivat kertoa mulle epäröimättä tuollaiset ._.

   Lainaa

  34. Vino simpanssi 4.3.2021 11:18
   Tulos: +34 (74 ääntä)
   Vakiintunut paprika: Näetkö raisteja nyt juuri jossain? Ovatko rasistit koko ajan ympärilläsi? Tuo sana on kyllä kokenut sellaisen inflaation että sillä ei ole mitään merkitystä enää.
   Ei sillä rasisteille olekaan ollut mitään merkitystä enää pitkiin aikoihin.

   Lainaa

  35. katsastamaton maito 4.3.2021 11:20
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   justjoo: Eihän se suljekaan sitä pois, mutta kun kysyttiin miksei mennyt alas, niin Riina ei sano menneensä, vaan "ettei täältä ylimmästä kerroksesta sekunneissa juosta alas". Vaikka ymmärtääkseni hän kyllä lähti sinne alas. Kaikki olisi varmaan olleet tyytyväisiä, jos olisi sanonut avanneensa oven ja sen [...]

   Oma ensireaktio olisi varmaan kertoa lapselle, että menee hissiin ja tulee ylös, missä olen vastassa, kuin että pistäisin odottamaan ahdistelijan näkökenttään siksi aikaa, että hissi saapuu ensin seitsemänteen kerrokseen ja sitten takaisin ensimmäiseen. Tai nousee portaat tokaan kerrokseen ja joko odottaa siellä tai tilaa sieltä hissin, riippuen lapsen tahdosta.

   Toisin sanoen, en kritisoisi, vaikka Riina olisikin jäänyt asuntoon tai asunnon ovelle odottamaan ihan vaan siksi, että lapsi pääsee nopeammin ylös, varsinkin noin korkeassa talossa.

   Lainaa

  36. Myötätunnoton hämähäkki 4.3.2021 11:26
   Tulos: +134 (142 ääntä)
   Rampa päärynä: Sepä onkin pelottavaa, että puhui sinulle. Kaikki symbatiat ja embatiat sinulle. <3 Ilmeisesti sinäkin siis olet lapsi? Pointtini lienee se, että lapsi harvemmin asuu yksin. 
   Yritätkö nyt ihan vakavissasi väittää että lapsia ei ahdistella Suomessa? Vai yritätkö puolustella seksuaalista ahdistelua ylipäänsä? Mikä pedari lienetkään. 
   Sisko ei uskaltanut vuosiin kulkea yksin pimeällä ulkona kun naapurustossa asunut vanha mies oli kerran alkanut ehdottelemaan jotain pussailua ja muuta, kun tämä oli 12v. Tätäkään ei ole tapahtunut koska "eihän kukaan ahdistele lapsia"? 

   Lainaa

  37. Tulos: +110 (118 ääntä)
   Rampa päärynä: Sepä onkin pelottavaa, että puhui sinulle. Kaikki symbatiat ja embatiat sinulle. <3 Ilmeisesti sinäkin siis olet lapsi? Pointtini lienee se, että lapsi harvemmin asuu yksin. 
   Pointtisi tuntuu lähinnä olevan se että seksuaalinen ahdistelu on ok tai että sitä ei tapahdu ollenkaan, ainakaan lapsille, ja aikuiset nyt muuten vaan liioittelee. Kuulostaa siltä että harrastat itsekin jonkinlaista ahdistelutoimintaa kun noin sitä puolustelet. Se muuten tuntuu ihan yhtä pahalta, pelottavalta ja ahdistavalta, oli sitten minkä ikäinen vaan. Ja joo, olen kokenut ahdistelua niin lapsena kuin aikuisenakin, useimmiten ihan julkisilla paikoilla.

   Lainaa

  38. Tulos: +92 (110 ääntä)
   Säteilevä orja: Tästä tulin tosi surulliseksi 😡 Et voinut kertoa vanhemmillesi? Kauheaa joutuu noin pelottavaan tilanteeseen eikä voida edes jakaa sitä kenellekään. Toivon vanhempana että omat lapseni voisivat kertoa mulle epäröimättä tuollaiset ._.
   Minua oli koulubussilta vastassa raiskauksesta tuomittu mies, joka toisen miehen kanssa istui henkilöautossa ja seurasi katseellaan, kun nousin bussista ja lähdin kotia kohden. Tämä toistui kymmeniä kertoja... Eikä tullut mieleenkään kertoa kotona. Ajat olivat toiset, ei näistä puhuttu - kuten ei itseään paljastelevasta naapurin miehestä, samoin odottelemassa koululaista. Niin, että pöhinä 2015 syntyneestä uudesta uhasta naisille, ei oikein mene läpi.

   Lainaa

  39. Perämerenneito 4.3.2021 12:04
   Tulos: +75 (109 ääntä)
   Säteilevä orja: Tilastolliset tosiasiat ja todennäköisyydet (= tietyistä kulttuureista ja maista saapuvat miehet syyllistyvät seksuaalirikoksiin ja etenkin julkisilla paikoilla tapahtuvaan ahdisteluun moninkertaisella todennäköisyydellä verrattuna suomalaisiin miehiin) on rasismia? Vihervasuria "järjenjuoksua", ei jaksa millään, voitko mennä sinne pilvilinnoihisi kitisemään.
   Se on rasismia, että pitää tulla random-keskustelupalstalle huutelemaan "Ihan varmasti oli m*mu!!",vaikka siitä ei ole mitään tietoa, siitä ei tule olemaan mitään tietoa (ainakaan täällä) ja sillä ei loppujen lopuksi ole tarinen kannalta (täällä) mitään väliä. Sitä vain käytetään toisaalta rasismiin ja toisaalta vimmaiseen "valkoisen miehen" puolusteluun, ihan kuin suomalaiset eivät tällaista tekisi, mikä ei pidä paikkaansa. Ihan varmasti suurin osa naisista on elämänsä aikana tullut valkoisen miehen ahdistelemaksi ja todella monilla on kokemuksia jostain limaisesta sedästä joka on tullut ehdottelemaan tai alkanut seuraamaan teni-ikäistä tyttöä. Ainoa itsensäpaljastaja jonka olen koskaan nähnyt oli valkoinen, suomalainen mies vemputtamassa lenkkipolun varressa. Ja koska suomalaisia miehiä on täällä paljon enemmän kuin muun maalaisia, on kohtuullisen iso mahdollisuus, että tarinan mies oli ihan paikallisia.

   Lainaa

  40. Pelkäämätön soturi 4.3.2021 12:05
   Tulos: +72 (82 ääntä)
   Vankka fretti: Mun mielestä tommoset naisten seuraajat sais painua.. olkoot ketä hyvänsä.. ei semmosia jaksa millään
     Riita puoliksi: sekä rasistit että naisten/ lasten häiritsijät (ja miestenkin, jos sellaisia löytyy) helvettiin kaikki tyynni? Siellä lienee riittävästi tilaa ettei tarvitse heittäytyä valikoivaksi?
     Ja kaikki jotka väittävät, ettei tuollaisia muumeja esiinny: kävisitte joskus ulkona. Sama neuvo kaikille, jotka väittävät etteivät kantasuomalaiset osaa käyttäytyä tuohon tapaan: nyt juuri se on vaikeaa, mutta käykääpä joskus tulevaisuudessa vähän ihmisten ilmoilla ja hämmästykää. Tai kysykää naispuolisilta tuttaviltanne. Oman kokemukseni perusteella varhaisteini-ikäisiä tyttöjä häiritään erityisen paljon (ja häirittiin omana tyttöaikananikin kun mitään maahanmuuttajia ei edes ollut) -häiritsijät kai tietävät että niin nuori saattaa jäätyä pelosta, todennäköisyys että vanhempi ja kokeneempi naisihminen tulee silmille tai ainakin alkaa huutaa, on suurempi. 

   Lainaa

  41. Soukka krokotiili 4.3.2021 12:35
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Myötätunnoton hämähäkki: Yritätkö nyt ihan vakavissasi väittää että lapsia ei ahdistella Suomessa? Vai yritätkö puolustella seksuaalista ahdistelua ylipäänsä? Mikä pedari lienetkään.  Sisko ei uskaltanut vuosiin kulkea yksin pimeällä ulkona kun naapurustossa asunut vanha mies oli kerran alkanut ehdottelemaan jotain [...]
   Oman kokemukseni perusteella nimenomaan nuoria ahdistellaan eniten. Itselleni tapahtui tuota seurailua eniten ikävälillä 11-17. Ihan aikuiset miehet lähtevät keskellä päivää varhaisteinin perään, eivätkä suostu ottamaan kieltävää vastausta 'treffikutsuunsa', vaikka kuinka kovaan ääneen selität olevasi alle suojaikärajan. Kerran seurattiin pakulla kotipihaan asti. Itse ajoin mopoa. Tämäkin keskellä päivää. Itse vielä asuin eritysen turvallisella lähiöalueella.
   Surullista miten moni edelleen väittää kiven kovaa, ettei ahdistelua ole edes olemassa, vaikka sitä tapahtuu aivan jatkuvasti kaikkialla.

   Lainaa

  42. Säteileva orja 4.3.2021 12:43
   Tulos: -1 (69 ääntä)
   Rosart: Minua oli koulubussilta vastassa raiskauksesta tuomittu mies, joka toisen miehen kanssa istui henkilöautossa ja seurasi katseellaan, kun nousin bussista ja lähdin kotia kohden. Tämä toistui kymmeniä kertoja... Eikä tullut mieleenkään kertoa kotona. Ajat olivat toiset, ei näistä puhuttu - kuten ei [...]
   Kamalaa, että olet joutunut kokemaan tuollaista : / :( Haluatko avata, miksi et kokenut voivasi kertoa vanhemmillesi tapahtuneesta? Ei sillä, en minäkään omilleni kertonut, mutta he nyt olivat muutenkin aika kelvottomat vanhemmat. Mietin vain, mikä on se syy miksi lapsi luottaa tai ei luota siihen, että vanhemmilleen voisi tuollaisista asioista kertoa.
   Mutta mitä tulee 2015 ja laajemminkin kehitysmaalaisten joukkomuuton aiheuttamaan uhkaan. Kyllä se on ihan todellinen. Kukaan puolikkaalakaan järjenhivenellä varustettu ihminen ei voi väittää, etteivätkö suomalaiset syyllistyisi seksuaaliseen ahdisteluun ja seksuaalirikoksiin, jopa niihin kaikista oksettavimpiin kuten lapsiin kohdistuviin. Tai jos väittääkin, että nämä olisivat jonkin tietyn kulttuurisen ryhmän yksinoikeus niin tällaista henkilöä voi kyllä pitää hyvällä syyllä idioottirasistina. Mutta se, että suomalaisetkin tätä harrastavat, ei vaan ikävä kyllä poista sitä tosiseikkaa, että tässä on hyvin voimakkaita kulttuurisia tekijöitä ja tilastot eivät vain ole selitettävissä kauniimmiksi millään määrällä piilorikollisuutta. Esimerkiksi Eurooppaan on jo muodostunut no-go-alueita naisille. Kannattaa kuunnella Ayaan Hirsi Alin haastattalu aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=yKhAh_qfO64 Siinä hän kuvaa, kuinka Euroopassa on tapahtunut hänen täällä ollessaan valtava muutos siitä, kuinka naisilla oli täysi turvallisuus liikkua missä tahansa siihen, että ahdistelusta on monin paikoin tullut niin arkipäiväistä, että naiset ovat joutuneet kaventamaan alueita, joilla voivat liikkua ylipäänsä. Podcastin eräässä kohdassa hän antaa esimerkin jossa pari dokumentaristinaista olivat menneet muistaakseni Pariisissa tällaiselle alueelle, joka on maahanmuuttajamiesten "haltuunottama". Nämä miehet ITSE olivat ottaneet kulttuuriset syyt esille. Miksipä he eivät loisi palaa misogynistista Lähi-Itäänsä/Pohjois-Afrikkaansa tänne, jos heidän annetaan se tehdä? Mikä on se taika, että he yht' äkkiä aikuisella iällä muuttaisivatkin maailmankatsomuksensa ja etiikkakäsityksensä täysin ihan vain valtion rajan ylittämällä? Ihan oikeasti voi jokainen miettiä, haluaako tällaisia alueita ja tällaista kulttuuria Suomeenkin. Se, että meillä on jo jotain rikollisuutta, ei liene perustelu sille, että sitä samaa tarvittaisiin tänne moninkymmenkertaisesti lisää.
   (Ja kyllä, myös minua on ihan Suomi-miehet samoin kuin ulkomaalaiset ahdistelleet, mutta tässä ei ole kyse anekdooteista vaan tilastollisista tosiasioista. Ja vielä selvennyksenä: minun puolestani kaikki lapsenahdistelijat etniseen taustaan, kulttuuriin tai kansallisuuteen katsomatta joutaisivat saunan taakse. Ugh, politikointia feissarimokan kommenteissa, tämä oli yllättävä käänne.)

   Lainaa

  43. Rampa päärynä 4.3.2021 12:47
   Tulos: -90 (102 ääntä)
   Myötätunnoton hämähäkki: Yritätkö nyt ihan vakavissasi väittää että lapsia ei ahdistella Suomessa? Vai yritätkö puolustella seksuaalista ahdistelua ylipäänsä? Mikä pedari lienetkään.  Sisko ei uskaltanut vuosiin kulkea yksin pimeällä ulkona kun naapurustossa asunut vanha mies oli kerran alkanut ehdottelemaan jotain [...]
   Ymmärrätkö sä lukemaasi lainkaan?  Tai ymmärrätkö syy-yhteyksiä lainkaan?  JOS joku pedari jonkun lapsen perään lähtisi, tuskin se sen kotiin menisi. Eiköhän hän seuraisi lasta kotoa POISpäin, eikä kotiinpäin (kotona oletettavasti on sen vanhemmat, jos rautalankaa tarvitset).

   Lainaa

  44. Karampa käärittynä 4.3.2021 12:56
   Tulos: -67 (75 ääntä)
   Soukka krokotiili: Oman kokemukseni perusteella nimenomaan nuoria ahdistellaan eniten. Itselleni tapahtui tuota seurailua eniten ikävälillä 11-17. Ihan aikuiset miehet lähtevät keskellä päivää varhaisteinin perään, eivätkä suostu ottamaan kieltävää vastausta 'treffikutsuunsa', vaikka kuinka kovaan ääneen selität [...]
   Missä väittää (meni minulta ohi)? Kyllä, valitettavasti tätä tapahtuu. Mutta harvemmin ahdistelija menee alaikäisen kotiin ahdistelemaan. Täysikäisen kotiin voikin koittaa pyrkiä. 
   Tämä näemmä on väärä paikka kommentoida mitään, tai keskustella asioista. Melko mustavalkoista ajattelua, sanoisin. Harmi sinänsä. 

   Lainaa

  45. Pelkäämätön soturi 4.3.2021 13:13
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   Karampa käärittynä: Missä väittää (meni minulta ohi)? Kyllä, valitettavasti tätä tapahtuu. Mutta harvemmin ahdistelija menee alaikäisen kotiin ahdistelemaan. Täysikäisen kotiin voikin koittaa pyrkiä.  Tämä näemmä on väärä paikka kommentoida mitään, tai keskustella asioista. Melko mustavalkoista ajattelua, sanoisin. Harmi sinänsä. 
     Tuosta logosta näkyy jos postaat kahdella eri nimimerkillä ollaksesi itsesi kanssa samaa mieltä, ihan tiedoksi :>. 
     Ja oletatko meidän ymmärtävän, mitä helvettiä liikkuu niiden miesten päässä, jotka häiritsevät varhaisteini-ikäisiä tyttöjä? Itseltäni on vaadittu tuntemattoman miehen toimesta seksiseuraa keskellä vilkasta rautatieasemaa iltapäivällä, kun olin 14. Se jo sinänsä on kerrassaan laitonta. Kun en suostunut, mies tarjosi rahaa jos lähtisin mukaan. Kuka tahansa olisi nähnyt että onnistumisen mahdollisuus on nolla -näytin ikäiseltäni ja vielä ujolta sellaiselta -mutta jos olisin lähtenyt, meillä olisi ollut seksin ostaminen alaikäiseltä julkisella paikalla valvontakameroiden edessä, eli oikeusjuttu. Eihän sellaiseen kukaan loogisesti ajatteleva tai edes täysjärkinen ryhdy, mutta mikä ihme saa sinut kuvittelemaan, että nämä ovat loogisia tai järkeviä? Ne ovat olemassa, ja lapselle pelottavia, sen tiedämme omasta kokemuksesta. 

   Lainaa

  46. Tulos: -27 (33 ääntä)
   Vankka fretti: Mun mielestä tommoset naisten seuraajat sais painua.. olkoot ketä hyvänsä.. ei semmosia jaksa millään
   Oisko kuitenkin lasten seuraaja eikä naisten?

   Lainaa

  47. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Halukas hedelmä: Odotin kokoajan että se mies olisi ollut samassa rapussa asuva naapuri :D
   samaan aikaan juokseminen ei sopis ihan täysin siihen kuvaukseen. Mut mä odotin oikeastaan sitä kuinka sit se mies olis vaan ojentanut jonkun pudonneen hanskan/lompakon tms.

   Lainaa

  48. Tulos: -51 (67 ääntä)
   Veretön kärpänen: Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.
   Mä taas veikkaan, että kyseessä pelkkä väärinkäsitys - kuten nää lähes kaikki lopulta aina on. Eli joku harmiton kekkuli on vaihtanut tien toiselle puolelle eikä ole ajatellut, että joku muukin vaihtoi vähän aikaisemmin. Ja sitten tän hysteeriyhteiskunnan satoa korjataan kun mielikuvitus lähtee laukkaamaan. Yhtäkkiä jo suurin piirtein juostaan kilpaa ja viime hetkellä ehditään lyömään oven kiinni kynsille vaikka todellisuudessa ei ukkoa ole ollut enää siinä vaiheessa 100 metriä lähempänä. Voidaan molemmat olla väärässä, mutta saahan sitä veikata.

   Lainaa

  49. Nirso siili 4.3.2021 15:43
   Tulos: -32 (68 ääntä)
   Perämerenneito: Se on rasismia, että pitää tulla random-keskustelupalstalle huutelemaan "Ihan varmasti oli m*mu!!",vaikka siitä ei ole mitään tietoa, siitä ei tule olemaan mitään tietoa (ainakaan täällä) ja sillä ei loppujen lopuksi ole tarinen kannalta (täällä) mitään väliä. Sitä vain käytetään toisaalta rasismiin [...]
   mut eiks tolla logiikalla ole yhtä rasistista huutaa että se oli valkonen.

   Lainaa

  50. Nirso siili 4.3.2021 15:46
   Tulos: -33 (45 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Riita puoliksi: sekä rasistit että naisten/ lasten häiritsijät (ja miestenkin, jos sellaisia löytyy) helvettiin kaikki tyynni? Siellä lienee riittävästi tilaa ettei tarvitse heittäytyä valikoivaksi?   Ja kaikki jotka väittävät, ettei tuollaisia muumeja esiinny: kävisitte joskus ulkona. Sama neuvo [...]
   Kerroppas vielä kumpi viisas olet kumat tekee enempi, Suhteutettuna määräänsä. Olisiko prosentti jopa sama?

   Lainaa

  51. Hillitty ananas 4.3.2021 18:15
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Nean kommentti on outo, ei taida "tietenkin olla rynnätty tyttären avuksi", koska kaipa Riina olisi sen muuten maininnut kommentoijille itsekin...

   Lainaa

  52. Hillitty ananas 4.3.2021 18:17
   Tulos: -1 (21 ääntä)
   Tyyni tonttu: Esikoululainen eksynyt? :(
   Pieno korjaus, 2015 syntyneet aloittaa esikoulun vasta syksyllä.

   Lainaa

  53. Tulos: -39 (75 ääntä)
   Mies ei voinut olla ulkomaalainen, koska he eivät tee tälläistä. Tai näin ainakin meille väitetään..

   Lainaa

  54. Korkeahko marja 4.3.2021 23:26
   Tulos: +58 (66 ääntä)
   Olenko ainoa jota häiritsee Silvian "ei onneks oo tyttöö"? Siis hän lähtökohtaisesti ajattelee, että poikalasta ei voisi missään tapauksessa lähteä epämääräinen aikuinen kadulla seuraamaan, joten jos ei ole tyttöä niin eipä huolta. Toivottavasti Silvialla ei ole poikaakaan :/

   Lainaa

  55. Tulos: -3 (21 ääntä)
   Nidottu kuguaari: Persujen kokoontumisajot mokassa ja kommenteissa.
   Ja ikkunan alla natsikulkue!

   Lainaa

  56. Apea mandariini 5.3.2021 0:26
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Rampa päärynä: Ymmärrätkö sä lukemaasi lainkaan?  Tai ymmärrätkö syy-yhteyksiä lainkaan?  JOS joku pedari jonkun lapsen perään lähtisi, tuskin se sen kotiin menisi. Eiköhän hän seuraisi lasta kotoa POISpäin, eikä kotiinpäin (kotona oletettavasti on sen vanhemmat, jos rautalankaa tarvitset).
   Ajattelet todella kapeakatseisesti tai sitten olet joku vänkääjätrolli. Ensinnäkin, puhutaan kuitenkin sairaista ihmisistä jotka näkevät kohteen, lähtevät seuraamaan ja etsivät tilaisuutta. Ja mistähän he tietävät minne se kohdehenkilö on menossa? Tosiasia on kuitenkin se että ovet eivät aukene huutamalla taikasanoja vaan niihin on pysähdyttävä näpyttämään koodi tai käytettävä avainta ja silloin on oiva tilaisuus käydä kimppuun. Oven välittömästä läheisyydestä on yleensä käynti kellarikerrokseen/pyykkitupaan/ties mihin pihapuskaan jonne uhrin voi raahata, näitä tapauksia tiedetään kyllä. Ei kyse ole siitä että seuraaja välttämättä pyrkisi kotisohvalle asti perässä, eihän edes aikuisesta voi tietää asuuko yksin vai ei. Lastenkaan vanhemmat eivät muuten ole aina kotona, jos lapsi on tarpeeksi vanha liikkumaan yksin ulkona, on myös tarpeeksi vanha olemaan yksin kotona... Jos oikein pitkäjänteinen ahdistelija on, niin saattaa katsoa missä kohde asuu ja odottaa parempaa tilaisuutta. Joka tapauksessa väitteesi "ahdistelija ei seuraisi lasta kotiovelle" ei kyllä perustu mihinkään muuhun kuin sinun kuvitelmaasi.

   Lainaa

  57. Valittava ankka 5.3.2021 6:39
   Tulos: +2 (28 ääntä)
   PerSuistahan huomattava määrä on rikollisia, että en sitten tiedä...

   Lainaa

  58. Daiju ahma 5.3.2021 7:36
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Toj Karin: Kasvaako sinun vehje siitä että puolustelet rasisteja tuollaisella vimmalla vai oletko oikeasti noin tyhmä? Jälkimmäinen on helppo korjata sivistämällä itseään. Ensimmäinen vaatii luultavasti pitkää reissua psykoterapeutin pakeilla.
   Ei kasva kun en puolustele, vituttaa vain että kaikki kuitatataan, tai siis yritetään kuitata yhdellä sanalla jos toisen asia ei miellytä itseään.

   Lainaa

  59. Räkäpää 5.3.2021 8:38
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   bob: Mä taas veikkaan, että kyseessä pelkkä väärinkäsitys - kuten nää lähes kaikki lopulta aina on. Eli joku harmiton kekkuli on vaihtanut tien toiselle puolelle eikä ole ajatellut, että joku muukin vaihtoi vähän aikaisemmin. Ja sitten tän hysteeriyhteiskunnan satoa korjataan kun mielikuvitus lähtee [...]
   Rakastaisin maailmaa, jos se olisi oikeasti yhtä kiva paikka, kuin annat ymmärtää. Ei tuokaan vielä mukavaa olisi, mutta huomattavasti todellisuutta parempaa. Hulluja riittää, väriin, ikään, sukupuoleen ja kengännumeroon katsomatta, valitettavasti.

   Lainaa

  60. Järkipuoli kotieläin 5.3.2021 9:12
   Tulos: +28 (42 ääntä)
   Nirso siili: mut eiks tolla logiikalla ole yhtä rasistista huutaa että se oli valkonen.
   No, tässä ei mainittu mitään ulkoisia speksejä ahdistelijalle, joten ulkopuolisten on ihan turha lähteä tulkitsemaan käyttäytymisen perusteella mitään kansalaisuuteen yms liittyvää asiaa. Ei siis ole mitenkään relevantti asia — häiriintynyt yksilö lie se ainoa tietty tekijä jos ovelle asti seurasi, oli aikomus sitten mikä hyvänsä. Joku voi vain pelotellakin tai elää harhoissaan eikä välttämättä ole mikään looginen pedari. 
   Ongelma on että vaikka olisi valkoinen mies, sen perusteella ei lähdettäisi vihakiihkoissaan lynkkaamaan kaikkia suomalaisia ukkoja (onneksi), mutta pienikin viittaus ulkomaalaistaustaiseen niputtaa kaikki useamman kulttuurin edustajat vain raiskareiksi ja häädettäväksi pois Suomesta. Ja ongelma varsinaisessa lapsen hätätilanteessa ei silti ratkea.

   Lainaa

  61. Pelle mikä pelle 5.3.2021 9:18
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Nimi: Oisko kuitenkin lasten seuraaja eikä naisten?
   "Nainen on toinen ihmisen biologisista sukupuolistanaaraspuolinen ihminen. Naiseksi kutsutaan yleensä aikuista naispuolista henkilöä, kasvuiässä olevasta naisesta käytetään nimitystä tyttö." Nainenhan tuo silti sukupuoleltaan oli.
   Jos nyt viisastelemaan aletaan, niin sinustako on sitten oikein seurata aikuista naispuoleista henkilöä kyseisellä tavalla??

   Lainaa

  62. Harjaton kenguru 5.3.2021 10:35
   Tulos: -24 (36 ääntä)
   Järkipuoli kotieläin: No, tässä ei mainittu mitään ulkoisia speksejä ahdistelijalle, joten ulkopuolisten on ihan turha lähteä tulkitsemaan käyttäytymisen perusteella mitään kansalaisuuteen yms liittyvää asiaa. Ei siis ole mitenkään relevantti asia — häiriintynyt yksilö lie se ainoa tietty tekijä jos ovelle asti seurasi, [...]
   Eli kun joku perusteetta syyttää jotain, voi toinen kostoksi syyttää perusteetta toista. 
   kaksoisstandardi parhaimillaan.
   Kuka tässä maassa on viimmeksi lynkattu?? Meillä on käsittääkseni poliisi ja oikeuslaitos. 
   "Ei siis ole mitenkään relevantti asia" olet vain yksinkertaisesti väärässä, tai sitten vain haluatkin tarkastella asiaa niin kapeasta näkökulmasta että jotain jää sen ulkopuolelle.
   Ja rasismi ei ole oikein. Kohdistui se mihin ihonväriin tahansa

   Lainaa

  63. Kiinnostava hiiri 5.3.2021 15:09
   Tulos: +10 (24 ääntä)
   Veretön kärpänen: Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.
   Ja just tuon takia Karjalan naisrauha säädettiin 1300-luvulla etukäteen, niinkö?

   Lainaa

  64. Tulos: -3 (19 ääntä)
   Räkäpää: Rakastaisin maailmaa, jos se olisi oikeasti yhtä kiva paikka, kuin annat ymmärtää. Ei tuokaan vielä mukavaa olisi, mutta huomattavasti todellisuutta parempaa. Hulluja riittää, väriin, ikään, sukupuoleen ja kengännumeroon katsomatta, valitettavasti.
   Maailma on täynnä hulluja, mutta ihan yhtä täynnä ylireagoivia hysteerikkoja. Itsekin olen saanut oman pienehkön kotipitäjäni nettifoorumit punaisiksi kun moikkasin auton ikkunasta erittäin hyvää tuttua naapurin lasta koulumatkallaan. Hän vielä moikkasi takaisin ja kun hänellä oli jotain asiaa, hetki siinä juteltiin. Eräs täysin ulkopuolinen lapsi tämän näki jostain tien toiselta puolelta, puhui asiasta kotonaan, jossa äiti saman tien soittamaan hätäkeskukseen. Sen jälkeen oli feissarissakin asti mun auton tuntomerkit (onneksi ei sentään rekkaria). Pitkään etsittiin syyllistä kunnes onneksi lopulta juttu kuihtui. Kyseisen tytön kanssa joskus pihallla naureskeltiin, että vissiin siitä medän viiden sekunnin moikkaamisesta pääsi sekopäät irti! Nykyään uskallan jo taas käydä omalla autollani kaupassa. Vastaavia tarinoitahan milloin mistäkin tapahtumattomasta lapsikaappauksestakin on ollut ihan tarpeeksi. Lasten mielikuvitus nyt vaan on vaudikas ja hysteerikkoäidit sitä vielä ruokkii omalta osaltaan melko hyvin.

   Lainaa

  65. Itsekäs perhonen 5.3.2021 18:23
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Hahha

   Lainaa

  66. Tervetullut undulaatti 5.3.2021 21:02
   Tulos: -7 (19 ääntä)
   Veretön kärpänen: Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.
   Juu, niitä 1998 syntyneitä.

   Lainaa

  67. Itseasiassa 5.3.2021 23:45
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Karampa käärittynä: Ensinkin, kuka olisi niin tyhmä, että seuraisi kerrostalon alaovelle asti? Aivan, ei kukaan. Hyvin usein, aikuisellakin, lähtee mielikuvitus laukalle. Ikävää että nykyään ihmiset pääsevät sitten someen hutkimaan ajattelematta ja tutkimatta asiaa mitenkään. Ja lammaslauma nielee kaiken.
   Mä oon lapsena meidän rapunovella nähnyt aikoinaan itse Jammun. Hän kun oli läheisessä vankimielisairaalassa ja sai hyvän käytöksen ansiosta liikkua suht vapaasti. Virallisesti vapaaksi ei kuitenkaan päässyt, koska olisi päässyt hengestään, mutta täällä se kierteli meidän lähiötä.

   Lainaa

  68. lasten asialla 6.3.2021 10:10
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Veretön kärpänen: Veikkaan että mies on ollut vuoden 2015 satoa.
   ei kai nyt 6-vuotias voi noin uhkaavalta vaikuttaa?

   Lainaa

  69. Tulos: +30 (30 ääntä)
   ninni: Juu ei tällaisia ikinä tapahdu.  Mua seurasi viime vuonna kotiovelle mies, huomasin sen vasta kun olin avaamassa ovea kun se alkoi puhua panemisesta. Ehdin rynnätä sisälle ja vetää oven kiinni, siihen se jäi oven taakse huutelemaan ja koputtelemaan ikkunaa.
   Karampa käärittynä: Ensinkin, kuka olisi niin tyhmä, että seuraisi kerrostalon alaovelle asti? Aivan, ei kukaan. Hyvin usein, aikuisellakin, lähtee mielikuvitus laukalle. Ikävää että nykyään ihmiset pääsevät sitten someen hutkimaan ajattelematta ja tutkimatta asiaa mitenkään. Ja lammaslauma nielee kaiken.
   Mua on seurattu useita minuutteja useita kertoja, pahimmalla kerralla mies kävi kimppuun juurikin kotioven edessä. Siinä sitten sain tapella keskellä katua oman talon edessä verille asti (eikä ollut mikään omakotitalo ja piha vaan ihan katu täynnä rivareita).
   Joistain näistä kommenteista tulee ihan vihaiseksi, koska tää julkaisu oli ihan liiankin tuttua ja sitten ne onnekkaat, jotka ei ole joutunut vastaavaa kokemaan huutelee valhetta. Se, että joku sua isompi seuraa, on aika yleinen kokemus naisille, ja sen kokeminen alkaa jo lapsena.

   Lainaa

  70. Tahraton järvisieni 7.3.2021 13:01
   Tulos: -7 (25 ääntä)
   Läski hedelmä: Huhhuh. Mikä miehiä vaivaa? Ja mamu-huutelijoille tiedoksi, että kyllä ne suomalaisetkin kehtaa, nimittäin itse ala-asteelaisena on tullut tämä koettua.
   Joo kyllä suomalaisetkin ahdistelee, melkein 10% tuomituista on suomalainen.

   Lainaa

  71. Totta tosiaan 9.3.2021 23:51
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   lasten asialla: ei kai nyt 6-vuotias voi noin uhkaavalta vaikuttaa?
   Kyllä. Parrakkaita 6-vuotiaita on nykyään Suomessakin.

   Lainaa

  72. Tottahantoki 13.3.2021 8:45
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   Esiteini-ikäisillä tytöillä on melko vilkas mielikuvitus.

   Lainaa

  73. Tilattava tuhatjalkainen 16.3.2021 23:53
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tunnistamaton kavioeläin: Miksi ei? Kun olin itse 11v ja olin tulossa kaverilta kotiin lähti joku mies seuraamaan. Kävelin nopeemmin, se käveli nopeemmin ja vauhti vain kiihtyi. Lopulta lähdin juoksemaan ja mies alkoi juoksemaan. En ole varmaan koskaan juossut niin kovaa. Ehdin rapun ovelle ensin ja avattua oven, joka [...]
   Minullekin on käynyt näin kaksi kertaa. Eri paikoissa, joten ei ole voinut olla edes sama

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ahdistelija, hiippari, hissi, nuori, ovi, rappu, seurata, tyttö, tytär, vanhemmat