Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 20

Suomi-korona tulee, oletko valmis?
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 20

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 83 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +773 (803 ääntä)
   Tämä on sama kuin netissä "sananvapautta" huutavat, jotka eivät tajua, että julkinen tila ja yksityinen ovat eri tiloja. Eli yksityinen nettisivu voi valita sisältönsä, ja ruokakauppa asiakkaansa. Ainoa rajoitus on nämä laissa suojatut eli sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen jne jne joihin ei saa syrjien vedota. Mutta tuo maskipakkohan on käytännössä pukukoodi, jollaisia on esim ravintoloissa ollut iät ajat.

   Lainaa

  2. Hankala jyrsijä 4.3.2021 0:38
   Tulos: +695 (745 ääntä)
   Tottakai paikan omistaja saa valita asiakkaansa ja Sirun tekstistä päätellen viisaasti valitsikin. Ei sellasia ääliöitä tarvii asiakkaaksi ottaakaan ketkä on valmiita riskeeraamaan kaikkien terveyden koska ”minulla on oikeus tehdä mitä haluan”.

   Lainaa

  3. Tulos: +504 (542 ääntä)
   Jotenkin olin ollut siinä lapsellisessa uskossa, että suomalaiset ovat keskimäärin sen verran fiksumpaa ja omilla aivoillaan ajattelemaan kykenevää kansaa, ettei tuo jenkeissä riehuva anti-masker-meininki mitenkään voi rantautua tänne, ainakaan missään marginaalia isommassa mittakaavassa. Mutta annas olla heti kun maskeista tulee suositus ja niitä aletaan laajemmin käyttää... No, tyhmä ja naivi minä.

   Lainaa

  4. Tulos: -100 (192 ääntä)
   Juomari: Jotenkin olin ollut siinä lapsellisessa uskossa, että suomalaiset ovat keskimäärin sen verran fiksumpaa ja omilla aivoillaan ajattelemaan kykenevää kansaa, ettei tuo jenkeissä riehuva anti-masker-meininki mitenkään voi rantautua tänne, ainakaan missään marginaalia isommassa mittakaavassa. Mutta annas [...]
   No siis melkein kaikkihan on sieltä rantautunut tai sitten kiertotietä esim. jenkeistä Ruotsiin ja sieltä tänne. Vähän kun luet vanhoja uutisia niin huomaat esim. miten Pride kulkueet sai täälläkin tuulta purjeisiin kun jenkeissä alkoi tapahtua. Kulkueissahan ei itsessään mitään vikaa ole. Lähinnä se miten yhdessä kohtaa draamailtiin ihan huolella ja jos pidettiin älämölöä vaikka kauppakeskuksessa ilman lupaa ja siitä varoiteltiin tai pyydettiin poistumaan niin heti itkettiin medialle miten heitä syrjitään vaikka kaikki jotka aiheuttaa häiriötä poistetaan. Varsinkin jos tulee asiakkailta valitusta. Tää draamailukulttuuri lähti sieltä tänne. Samoin tämä natsifeminismi. Suomessahan oli pitkään tervehenkinen feminismi voimissaan, mutta sitten tuli nämä miesvihaa potevat feminatsit jotka haukkuu jokaisen naisen joka kehtaakin välittää miehestään. Jenkeissä on menty jo siihen pisteeseen ettei kotiäidiksi jääminen VAPAAEHTOISESTI ole enää sosiaalisesti hyväksyttävää. Muita juttuja mitä sieltä on kopioitu ja/tai rantautunut tänne on esim. tv-ohjelmaformaatit, suomalaisten artistien surkeat yritykset olla yhtä dramaattisia ja näyttäviä, maan ja sen kansalaisten jakautuminen omiin poteroihinsa, laaja roskaruokakulttuuri (ja niitä ravintolaketjuja pyrkii tulemaan lisää Suomeen) sekä suomalaiset bloggaajat/instaajat/tubettajat/striimaajat koittaa olla väkisin yhtä hauskoja ja dramaattisia mitä jenkit huonolla menestyksellä. Jos ei osata tehdä kunnollista kontenttia niin sitä pyritään paikkaamaan ylimääräisillä mukahauskoilla äänillä, efekteillä ja paskoilla vitseillä. Paine liittyä johonkin sosiaaliseen mediaankin kasvoi aikanaan kun nuoret alko omaksua jenkkikulttuurista sitä, että kaiken pitää olla julkista, näyttävää, dramaattista ja oma arvo määritellään sillä miten paljon on somessa seuraajia. Ennen oli monia joita ei kiinnostanut edes liittyä Facebookkiin ja nyt ihmetellään jos jollain ei ole Instagram tiliä, Snapchattia yms. ja ei jaa jokaista ruokailuaan, pöntöllä käyntiä jne. muille ihmisille. Melkein jokaisessa Facebookin ryhmässäkin säännöllisesti joku huutelee, että voisiko ihmiset alkaa seurata häntä Instagramissa. Snapchattiakin jaetaan ihan kaikille ja tuskin jakaja puhuu edes kaikille niille ihmisille jotka on lisännyt hänet siellä. Samoin jotkut väkisin mainostaa omia striimejä tai youtube-kanavia vaikka niiden mainostus olisi kielletty ryhmissä.Mielensäpahoituskin lähti sieltä tänne. Samoin ennen olisi vaiennettu tuollaiset kaikesta mielensäpahoittajat pelkällä tuimalla katseella. Nykyisin ihmiset tuntuu kilpailevan siitä kuka onnistuu loukkaantumaan nopeiten ja saamaan samalla eniten huomiota. Maanläheisistä, maalaisjärjen omaavista ja ylimääräistä häsläystä kammoavista suomalaisista on tullut kummallisia otuksia. Väkisin yrittävät olla, kuin jenkit, mutta lopputulos on halpa kopio ja se on laadultaan lähinnä, kuin pieni lämmin mitätön tuhnu. Ei kannata yrittää olla jotain mitä ei ole. Sellainenkin oikeus on olemassa, kuin oikeus olla oma itsensä. Ei tarvitse yrittää kilpailla toisen kulttuurin kanssa siitä kuka on kaikkein huomiohakuisin, dramaattisin, kiukuttelevin, epävakain jne.

   Lainaa

  5. Musta kala 4.3.2021 5:27
   Tulos: +365 (393 ääntä)
   Sirulla pokkaa sanoa muita idiooteiksi :D Jos joku anti-masker-porukka nyt eksyy tänne, niin voitteko kertoa että mikä siinä maskin käytössä on niin kertakaikkisen kamalaa, että pitää kapinoida kun uhmaikäinen teini? Vai onko juuri kyse nimenomaan vain ja ainoastaan periaatteesta

   Lainaa

  6. Musta kala 4.3.2021 5:32
   Tulos: +231 (257 ääntä)
   Oho, lähti kommentti kesken. Piti vielä lisäämäni, että dorka periaate jos näin on, ja osoittaa muille vain lapsellisuutta ja itsekkyyttä. Ei se maski ole niin paha. Itsekin olin vähän nokka rutussa kun työpaikalle tuli maskipakko (vähän eri asia olla se naamassa 8h vs. 15min bussissa), mutta siihen tottuu tosi nopeasti.

   Lainaa

  7. Hieno konna 4.3.2021 6:26
   Tulos: +275 (295 ääntä)
   On se hienoa nähdä, ettei moni aikuinen tiedä sitä faktaa, että kauppias voi määrätä maski pakon ja olla päästämättä sisään asiakkaita, jotka ei suostu käyttämään😂 niin minäkin tekisin näinä aikoina ei maskia/ visiiriä=ei palvelua

   Lainaa

  8. Tulos: +185 (197 ääntä)
   Täällä ulkomailla asuessa ei oo mitään asiaa kauppaan tai oikeestaan minnekkään ilman maskia. Ovilla on aina työntekijä joka mittaa kuumeen sekä antaa käsidesiä ja Suomessa valitetaan jos hetken joutuu maskia käyttämään..

   Lainaa

  9. Kukkura harakka 4.3.2021 6:49
   Tulos: +252 (260 ääntä)
   Olisi kivaa tietää miten keskustelu jatkui kun nuo idiootit saivat tietää että kauppias tosiaan voi potkia heidät ulos putiikistaan vaikka ihan vaan huvin vuoksi.

   Lainaa

  10. Tulos: +207 (219 ääntä)
   Hohoijaa! Näitä Siruja ja kumppaneta, kun huutelevat lakien perään ja itse eivät niitä tunne.

   Lainaa

  11. Sisempi sohvaperuna 4.3.2021 7:07
   Tulos: +270 (298 ääntä)
   Kyllä se vaan on niin, että tommoset Sirun (ja kumppanit) kaltaiset kuspäät on osasyyllisiä siihen että täälläkin laitetaan paikkoja kiinni. jotkut paikat jopa lopullisesti. Ja se täs itteä ainakin vit'''aa, kun ei tolla maskikielteisyydellä oo mitään pointtia. Pelkkää pään aukomista.

   Lainaa

  12. Kommentoin 4.3.2021 7:12
   Tulos: +123 (139 ääntä)
   Musta kala: Sirulla pokkaa sanoa muita idiooteiksi :D Jos joku anti-masker-porukka nyt eksyy tänne, niin voitteko kertoa että mikä siinä maskin käytössä on niin kertakaikkisen kamalaa, että pitää kapinoida kun uhmaikäinen teini? Vai onko juuri kyse nimenomaan vain ja ainoastaan periaatteesta
   Koulussa omassa ryhmässäni on yksi, joka muka seuraa tiiviisti koronajuttuja. Sanoi, että WHO ei edes suosittele terveille maskia. Mistähän lie lukenut, kun itsellä oli pakko käydä tarkistamassa ja siellä suositeltiin ihan kaikille maskia. Ei myöskään aio ottaa rokotetta. Terveydenhuollossa ollut kuitenkin töissä :o

   Lainaa

  13. Tulos: +215 (229 ääntä)
   Prööt: Tämä on sama kuin netissä "sananvapautta" huutavat, jotka eivät tajua, että julkinen tila ja yksityinen ovat eri tiloja. Eli yksityinen nettisivu voi valita sisältönsä, ja ruokakauppa asiakkaansa. Ainoa rajoitus on nämä laissa suojatut eli sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen jne jne joihin ei saa [...]
   Juuri näin, mutta itse rinnastaisin maskipakon pukukoodin sijaan enemmänkin pakolliseksi henkilösuojaimeksi. Vähän niin kuin rakennustyömaalle ei ole mitään asiaa ilman turvakenkiä ja suojakypärää.

   Lainaa

  14. Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista. 4.3.2021 7:41
   Tulos: -241 (275 ääntä)
   Hieno konna: On se hienoa nähdä, ettei moni aikuinen tiedä sitä faktaa, että kauppias voi määrätä maski pakon ja olla päästämättä sisään asiakkaita, jotka ei suostu käyttämään😂 niin minäkin tekisin näinä aikoina ei maskia/ visiiriä=ei palvelua
   On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään koronarokotustodistusta, testitulosta tai mitään muutakaan syytä minkä takia sitä maskia ei pidä. Teidän kannattaisi oikeasti perehtyä Suomen lainsäädäntöön ennen kuin täällä pädette.

   Lainaa

  15. Karkea albatrossi 4.3.2021 7:53
   Tulos: +144 (164 ääntä)
   Kyllä mäkin mieluummin eläisin sitä aikaa, kun kaupassa voi käydä ilman maskia. Välillä ottaa päähän tosi rankasti eikä jaksais. Mutta en halua vaarantaa muita, jos olenkin kantaja. En halua omalla toiminnallani kuormittaa terveydenhuoltoa. Ja toivon, että joskus voidaan palata maskittomuuteen, jos nyt puhallettais yhteen hiileen. Kun sitä maskia ei tartte käyttää himassa eikä lenkkeillessä, ja kaupassa/julkisissa/jne viettää kuitenkin niin vähän aikaa päivässä, että kyllä jokasen sen verran pitäs pystyä sietämään maskia. Ei oo iso juttu.

   Lainaa

  16. Tulos: +206 (222 ääntä)
   Ai saakeli, onko mauttomampaa kuin verrata koronan suojaustoimia holokaustiin jossa miljoonia ihmisiä murhattiin uskonnon, etnisyyden ja seksuaalisen suuntauksen vuoksi...? "Yy mä en tykkää maskeista, sananvapaus, rokoteperseily, VAINOA!" Jotenkin olin ajatellut ettei tuollainen idioottimainen jenkkimeininki rantautuisi tänne, mutta tulipa luotettua liikaa ihmiskuntaan. Vasta eilen tuli vastaan niin korkealentoista koronaharhaa, että teki mieli hakata päätä seinään.

   Lainaa

  17. Valtaisa kultakala 4.3.2021 8:30
   Tulos: +199 (211 ääntä)
   Kuulostaa just sellaselta teinien "no mä en varmana ainakaan laita pipoo ulos!!! Ette voi pakottaa!!". Jotkut ei näemmä sieltä teini-iästä pääse milloinkaan.

   Lainaa

  18. Kopiseva maksamato 4.3.2021 8:35
   Tulos: -12 (66 ääntä)
   Prööt: Tämä on sama kuin netissä "sananvapautta" huutavat, jotka eivät tajua, että julkinen tila ja yksityinen ovat eri tiloja. Eli yksityinen nettisivu voi valita sisältönsä, ja ruokakauppa asiakkaansa. Ainoa rajoitus on nämä laissa suojatut eli sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen jne jne joihin ei saa [...]
   Sellainen mielikuva on että peruspalveluita pitää silti kaikille tarjota, eli ruokakauppa ja apteekki yms ei voi valita asiakkaitaan. Mutta kirppari yms todellakin voi

   Lainaa

  19. Mäntylahti-Piiras 4.3.2021 8:56
   Tulos: +5 (57 ääntä)
   tuota Sirun avausta lukiessani heräsi kysymys että mitä mahtaa olla tuon kielitaidon taustalla.

   Lainaa

  20. Tulos: -167 (189 ääntä)
   Kun ei kuulu maskiuskovaisiin, ei pääse kauppaan. Eli on syrjintää.

   Lainaa

  21. Tulos: +171 (187 ääntä)
   Kopiseva maksamato: Sellainen mielikuva on että peruspalveluita pitää silti kaikille tarjota, eli ruokakauppa ja apteekki yms ei voi valita asiakkaitaan. Mutta kirppari yms todellakin voi
   Kyllä ruokakaupat ja apteekitkin saa ohjata asiakkaan ulos, jos hän käyttäytyy muita asiakkaita häiritsevästi tai vaarantaa muiden asiakkaiden terveyden. Ei mitä tahansa perseilyä tarvitse sietää.

   Lainaa

  22. Hankala norsu 4.3.2021 9:29
   Tulos: -255 (283 ääntä)
   Hankala jyrsijä: Tottakai paikan omistaja saa valita asiakkaansa ja Sirun tekstistä päätellen viisaasti valitsikin. Ei sellasia ääliöitä tarvii asiakkaaksi ottaakaan ketkä on valmiita riskeeraamaan kaikkien terveyden koska ”minulla on oikeus tehdä mitä haluan”.
   Maskittomuus mitään riskeeramista ole, korkeintaan itsensä. Voi voi jos jonkun nuhan lähikaupassa käydessäni saan. :D

   Lainaa

  23. Tulos: +88 (98 ääntä)
   Se mikä itseä jäi mietityttämään että missä tämä maskikeskustelu on käyty. Ihailtavan yhdenmielisiä olivat nämä keskustelijat, vain Tiina oli vastarannan kiiskenä mutta hänkin varsin korrektisti. Ehkä Sirulle sopisi kuonokoppa paremmin kuin maski...

   Lainaa

  24. Mäntylahti-Piiras 4.3.2021 9:45
   Tulos: +45 (59 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: tuota Sirun avausta lukiessani heräsi kysymys että mitä mahtaa olla tuon kielitaidon taustalla.
   selvennykseksi: "Siru" kuulostaa suomalaiselta nimeltä, mutta tuo teksti ei näytä suomea äidinkielenään puhuvan kirjoittamalta, tämä ristiriita herätti mielenkiintoni, siinä kaikki.

   Lainaa

  25. Tulos: +111 (125 ääntä)
   Sirun kaltaisten idioottien takia tää korona ei lopu koskaan. Lisäksi tällaisen käytöksen takia niitä, jotka ei oikeasti pysty käyttämään maskia, tuomitaan ympäri kyliä

   Lainaa

  26. Mäntylahti-Piiras 4.3.2021 9:54
   Tulos: -32 (66 ääntä)
   Vaakku: Sirun kaltaisten idioottien takia tää korona ei lopu koskaan. Lisäksi tällaisen käytöksen takia niitä, jotka ei oikeasti pysty käyttämään maskia, tuomitaan ympäri kyliä
   sitten on kaiken huipuksi idiootit joiden mielestä ihmiset jotka eivät voi käyttää maskia pitäisi lukita steriiliin kuplaan jotta muut voisivat olla käyttämättä maskia.

   Lainaa

  27. Kampa Titityy 4.3.2021 10:22
   Tulos: -9 (47 ääntä)
   Kallut vain taas vauhdissa. Näiden poiccicsilla on tatuoituna naamaan acab.

   Lainaa

  28. Tulos: +89 (103 ääntä)
   Juomari: Jotenkin olin ollut siinä lapsellisessa uskossa, että suomalaiset ovat keskimäärin sen verran fiksumpaa ja omilla aivoillaan ajattelemaan kykenevää kansaa, ettei tuo jenkeissä riehuva anti-masker-meininki mitenkään voi rantautua tänne, ainakaan missään marginaalia isommassa mittakaavassa. Mutta annas [...]
   Suomalaiset no aina kopioinut kaikkea Jenkeistä, mutta Trumpin kautena tuon paskan importtaaminen räjähti  käsiin ihan kunnolla. En voi käsittää näiden "itsenäisyyttä ja individualismia puolustavien sekä rationaalisesti ajattelevien" ihmisten itsetietoisuuden puutetta kun jatkuvasti sanovat muita lampaiksi samaan aikaan kun ulkoistavat kaiken oman ajattelun omille paimenilleen, eli kaikkein äänekkäimmille salaliittohörhöille sekä youtube-puoskareille.

   Lainaa

  29. Tulos: -5 (11 ääntä)
   Ah, mulle maistuis Koskisen Antin korvalääke %)

   Lainaa

  30. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: selvennykseksi: "Siru" kuulostaa suomalaiselta nimeltä, mutta tuo teksti ei näytä suomea äidinkielenään puhuvan kirjoittamalta, tämä ristiriita herätti mielenkiintoni, siinä kaikki.
   Voihan hän olla vaikka suomenruotsalainen joka puhuu ruotsia äidinkielenään. Tai vaikka elämämkoululainen, eivät nekään puhu suomikiihkoilunsa kanssa aina edes välttävää suomea. Vaihtoehtoisesti tiedän muutamia mm. kiinalaisia jotka valitsevat itselleen käytettäväksi suomalaisen nimen, joka on samankaltainen heidän alkuperäisen nimensä kanssa. Kuulemma helpottaa elämää huomattavasti kun ei tarvitse kuunnella kamalia ääntämisyrityksiä ja yksinkertaisempaa ottaa esim. ajanvarauksia nimellä.
   Tai sitten vaan typottelee menemään sattumalta "oikeissa" kohdissa. :P Ei tee Sirusta yhtään sen fiksumpaa tai tyhmempää idioottia hänen alkuperäiskielensä.

   Lainaa

  31. Viimeinen artesaani 4.3.2021 11:10
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista.: On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään [...]
   Lainaamassasi kommentissa ei kuitenkaan puhuta ruokakaupasta, herkkukauppa ja kirpparit on ehkä vähän eri asioita...

   Lainaa

  32. Räkäpää 4.3.2021 11:11
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista.: On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään [...]
   Demokratia on oikeasti virhe... Parempaakaan ei vain ole.

   Lainaa

  33. Viimeinen artesaani 4.3.2021 11:14
   Tulos: +101 (113 ääntä)
   Hankala norsu: Maskittomuus mitään riskeeramista ole, korkeintaan itsensä. Voi voi jos jonkun nuhan lähikaupassa käydessäni saan. :D
   Nimesi on aika osuva. :D Jos ei tähän mennessä ole sisäistänyt, että mikä sen maskin pointti on niin vaikuttaa kyllä aika hankalalta ihmiseltä.

   Lainaa

  34. Kofeiiniton ahven 4.3.2021 11:22
   Tulos: +36 (56 ääntä)
   Musta kala: Sirulla pokkaa sanoa muita idiooteiksi :D Jos joku anti-masker-porukka nyt eksyy tänne, niin voitteko kertoa että mikä siinä maskin käytössä on niin kertakaikkisen kamalaa, että pitää kapinoida kun uhmaikäinen teini? Vai onko juuri kyse nimenomaan vain ja ainoastaan periaatteesta
   En ole mikään anti-masker, vaan toivon, että kaikki siihen pystyvät käyttäisivät maskia. Kuitenkin itse jätän käyttämättä aika monesti, koska 1) olen astmaatikko ja astmani on huonossa hoitotasapainossa. En oikeasti saa sen maskin läpi henkeä kunnolla, joka taas johtaa pahimmillaan armottomaan migreenikohtaukseen. 2) Olen jo sairastanut koronan (tämä tapahtui heti pandemian alussa, kiitos eräiden välinpitämättömien työkavereiden jotka tulivat ulkomailta ilman mitään karanteeneja, joten maskittomuuteni ei ole syynä sairastumiseen), joten pidän riskiäni tartuttaa koronaa melko pienenä. No, tätähän ei ulkopuolelle näe, vaan saan ajoittain vihamielistä mulkoilua osakseni. Epäilemättä suuri osa maskia käyttämättömistä on noita "öhöhöhö maski on salaliitto vitun idiootit" -jengiä, mutta sitten on myös meitä joille maskin käyttö aiheuttaa oikeasti melko ylitsepääsemättömiä ongelmia ja joiden kohdalla maskin hyödyt jäisivät aika vähäisiksi. Peace!

   Lainaa

  35. Tulos: +73 (81 ääntä)
   Anu: Ai saakeli, onko mauttomampaa kuin verrata koronan suojaustoimia holokaustiin jossa miljoonia ihmisiä murhattiin uskonnon, etnisyyden ja seksuaalisen suuntauksen vuoksi...? "Yy mä en tykkää maskeista, sananvapaus, rokoteperseily, VAINOA!" Jotenkin olin ajatellut ettei tuollainen idioottimainen [...]
   On kyllä ihan ylitsepääsemättömän oksettavaa Susannalta verrata noita kahta asiaa. Ahdistaa kun ihmiset vaan oman foliohattuilunsa kanssa ovat valmiita riskeeraamaan toisten ihmisten terveyden. Vielä ahdistavampaa on se, että samat ihmiset kokevat kansanmurhan tasoisena syrjintänä sen ettei heidän anneta uhkapelata toisten terveydellä. 
   Itse kammoan neuloja ja olen hyvin ahdistunut nimenomaan myös rokotteista kun oireilin lapsena sikainfluensarokotteesta kohtalaisen pahasti. Itseluottamus otti ison kolhun kun kukaan lähipiirin aikuinen ei suostunut uskomaan, että käteni on todella kipeä ja mm. liikuntaharrastuksiin osallistuminen teki minulle huonon olon. Siitä huolimatta meinaan ehdottomasti ottaa koronarokotteen suojellakseni esimerkiksi autoimmuunisairaita jotka eivät rokotetta voi ottaa sillä pelko ja kipu ovat lähes perusterveelle aikuiselle ohimenevää. Sitä toisen elämää tai pysyvää elinvauriota ei saa takaisin.
   Että voi suututtaa ihmisten itsekkyys. "Minä en halua, minulla on oikeus olla tekemättä jotain mitä en halua!!"

   Lainaa

  36. Jänskä nauta 4.3.2021 11:44
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Saahan sitä aina toivoa että ihmiset eivät olisi hölmöjä mutta jos ei itse edes tiedosteta omaa typeryyttä niin mitä sille mahtaa. Turhauttavaa.

   Lainaa

  37. Luetettava piimä 4.3.2021 12:21
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Nanne: Se mikä itseä jäi mietityttämään että missä tämä maskikeskustelu on käyty. Ihailtavan yhdenmielisiä olivat nämä keskustelijat, vain Tiina oli vastarannan kiiskenä mutta hänkin varsin korrektisti. Ehkä Sirulle sopisi kuonokoppa paremmin kuin maski...
   Taitaa nopean hakemisen perusteella olla koronakriittiset-ryhmässä.

   Lainaa

  38. Tornipöllö 4.3.2021 12:31
   Tulos: +90 (100 ääntä)
   Gladys: Kun ei kuulu maskiuskovaisiin, ei pääse kauppaan. Eli on syrjintää.
   Kohtalotoveri! Minäkään en usko turvavöihin, mutta silti ne perhanan poliisit sakottavat aina kun tulevat vastaan. Ihme syrjintää.
   Eiku.

   Lainaa

  39. Pelkäämätön soturi 4.3.2021 12:35
   Tulos: +48 (70 ääntä)
   Hankala norsu: Maskittomuus mitään riskeeramista ole, korkeintaan itsensä. Voi voi jos jonkun nuhan lähikaupassa käydessäni saan. :D
     Toivoisin, että saat koronan, mutta koska olisit sitten superlevittäjä joka ei viitsi "nuhan" takia pysyä kotona saati käyttää maskia, ja moni viatonkin sairastuisi ja ehkä kuolisi, niin en toivokaan. 
     Toivon, että sairastut johonkin tosi epämiellyttävään, joka ei kuitenkaan tartu. 
     Ja tiedän, tiedän, olen itsekin peräänkuuluttanut kohteliaisuutta ja toisille ihmisille ei saa toivoa sairauksia, mutta en jaksa enää, kun nämä koronahörhöt toivovat sairautta meille muille ja ihan mukavasti vielä onnistuvatkin! En toivo maskipakkoa ja ulkonaliikkumiskieltoa, mutta niinhän tässä käy jos covidiootteja ei saada kuriin.

   Lainaa

  40. Mallikas ahven 4.3.2021 12:41
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Porttikielto olisikin aivan paikallaan Sirun ja sen kavereiden tapauksessa.

   Lainaa

  41. Valitsematon salaatti 4.3.2021 13:00
   Tulos: +68 (76 ääntä)
   Kopiseva maksamato: Sellainen mielikuva on että peruspalveluita pitää silti kaikille tarjota, eli ruokakauppa ja apteekki yms ei voi valita asiakkaitaan. Mutta kirppari yms todellakin voi
   Oon aina luullut että ne kieltomerkit skeittilaudoista ja rullaluistimista yms. tarkoittaa jotain, ja että jos ruokakaupassa rullistelua ei suostu lopettamaan niin saa lähteä.
   Luulisi pätevän anti-maskeilunkin kanssa, että jos perseilyä ei lopeta ja laita maskia naamalle niin saa lähteä. 

   Lainaa

  42. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: selvennykseksi: "Siru" kuulostaa suomalaiselta nimeltä, mutta tuo teksti ei näytä suomea äidinkielenään puhuvan kirjoittamalta, tämä ristiriita herätti mielenkiintoni, siinä kaikki.
   Siru on oikeasti peitenimellä toimiva Karen.

   Lainaa

  43. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Hömelö: No siis melkein kaikkihan on sieltä rantautunut tai sitten kiertotietä esim. jenkeistä Ruotsiin ja sieltä tänne. Vähän kun luet vanhoja uutisia niin huomaat esim. miten Pride kulkueet sai täälläkin tuulta purjeisiin kun jenkeissä alkoi tapahtua. Kulkueissahan ei itsessään mitään vikaa ole. Lähinnä [...]
   Mielestäni on vähintään mainiota, että suitsit ensin itsesi täyteen raivoon priden, sosiaalisen median, amerikkalaisten, jne jne jne avulla ja sitten toteat, miten nykyään ihmiset suuttuvat turhasta. Koittaisit ottaa vähän kevyemmin, kyllä se siitä.

   Lainaa

  44. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Öm: Mielestäni on vähintään mainiota, että suitsit ensin itsesi täyteen raivoon priden, sosiaalisen median, amerikkalaisten, jne jne jne avulla ja sitten toteat, miten nykyään ihmiset suuttuvat turhasta. Koittaisit ottaa vähän kevyemmin, kyllä se siitä.
   Raivoa ei ollut mukana vaan kirjoitin tuon puoliunessa mistä johtuu huonosti muotoiltu tekstikin ^^ Kyllähän tuo näyttää ulospäin raivolla kirjoitetulta sekavalta selitykseltä kun luin kommenttini uudelleen pirteänä. Pointtikin näyttää uppoavan kaiken tuon sekaan, mutta tosiaan en oo suuttunut mistään. Turhautunut ja kyllästynyt enemmänkin kun tuntuu ettei suomalaiset halua olla suomalaisia ja keksiä mitään omaa vaan jo käytösmallit pitää importtaa jostain jenkeistä. Mulla ei vaan ymmärrys riitä siihen, että pitää väkisin yrittää olla, kuin muut. Joskus olen kysynyt ihmisiltä miksi he haluaa olla, kuin jenkit eikä ota mallia vaikka norjalaisista. Harva vastaa kysymykseen ja ne vähät jotka vastaa niin sanovat syyksi, että suomalaiset on liian vaisuja. Jos ei tykkää suomalaisista ja Suomesta niin miksei sitten muuta sinne eikä yritä koko maata kansalaisineen muuttaa minijenkkiläksi? Mulla asuu Atlantassa ystäviä ja heidän kanssa on puhuttu tästä. He ovat sanoneet suoraan, että kaikki on pelkkää esittämistä ja moni maassa asuva voi pahoin sen takia. He itse tiedostaa sen, että muu maailma pitää jenkkejä idiootteina ja he ovat kertoneet, että jenkit tietoisesti käyttäytyvät typerästi. He tietävät käyttäytyvänsä typerästi tai väärin, mutta silti tekevät niin. Feikkaaminen, koheltaminen ja shown ylläpitäminen on enemmän sosiaalisesti hyväksyttyä, kuin ihan normaali elämä mikä on aika surullista.

   Lainaa

  45. Edistynyt lisko 4.3.2021 14:56
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista.: On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään [...]
   Selitätkö tarkemmin, minkä pohjalta ole tätä mieltä?
   Otin äsken prkl selvää asioista pikaisella googlella: https://www.minilex.fi/a/myyj%C3%A4n-oikeus-valita-asiakkaansa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001840784.html https://yle.fi/uutiset/3-7193285 Maskin käyttämättömyys pandemian aikana on aika selkeää muiden terveydestä piittaamattomuutta jos kauppias näin haluaa tulkita, joten asiakkaan poistaminen kaupasta maskittomuuteen vedoten ei ole syrjivä peruste. Vai onko? Eikö kauppa saa valita asiakkaitaan kuten ravintola? Kerro toki jos ymmärrät aihetta paremmin. Mieluusti jokin linkki luettavaksi tai ennakkotapaus tutkittavaksi.

   Lainaa

  46. Tulos: +39 (49 ääntä)
   Kofeiiniton ahven: En ole mikään anti-masker, vaan toivon, että kaikki siihen pystyvät käyttäisivät maskia. Kuitenkin itse jätän käyttämättä aika monesti, koska 1) olen astmaatikko ja astmani on huonossa hoitotasapainossa. En oikeasti saa sen maskin läpi henkeä kunnolla, joka taas johtaa pahimmillaan armottomaan [...]
   Mulkoilua voit välttää käyttämällä esimerkiksi visiiriä. Se pysäyttää myös tehokkaammin hengityksen mukana ulostulevat pienhiukkaset tehokkaammin kuin se ettei olisi mitään suojusta. Visiiri ei kuitenkaan estä sinua hengittämästä.
   Itse koen, että maskinkäytöstä on tullut osittain myös kohteliaisuuskysymys. Pitämällä suojainta kunnioitat yhteistä tilaa ja varsinkin näinä aikoina annat mielenrauhaa kanssaeläjille. Vielä ei ole todistettu että koronan sairastamalla siihen saa immuniteetin kun on paljon tapauksia jossa sen jo sairastanut sairastaa uudelleen. En tiedä miten koronan kanssa on, mutta monien tarttuvien sairauksien kanssa myös sairastumaton henkilö voi välittää taudin eteenpäin. Saa korjata jos olen väärässä.
   Toivottavasti löydät toimivan lääkityksen ja hoidon astmaasi! :) / Pakko laittaa lisähuomautuksena ettei tarkoitukseni ole näsäviisastella tai olla ilkeä, haluan vain keskustella.

   Lainaa

  47. Mäntylahti-Piiras 4.3.2021 16:01
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   bleb: Voihan hän olla vaikka suomenruotsalainen joka puhuu ruotsia äidinkielenään. Tai vaikka elämämkoululainen, eivät nekään puhu suomikiihkoilunsa kanssa aina edes välttävää suomea. Vaihtoehtoisesti tiedän muutamia mm. kiinalaisia jotka valitsevat itselleen käytettäväksi suomalaisen nimen, joka on [...]
   epäilen vahvasti rantaruotsalaisuutta, kirjoitusvihreet väärissä paikoissa verrattuna omien ruotsinkankeiden serkkujen tekstiin, muut vaihtoehdot on huomattavasti uskottavampia.

   Lainaa

  48. Karvaton hirmulisko 4.3.2021 16:08
   Tulos: -56 (72 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Toivoisin, että saat koronan, mutta koska olisit sitten superlevittäjä joka ei viitsi "nuhan" takia pysyä kotona saati käyttää maskia, ja moni viatonkin sairastuisi ja ehkä kuolisi, niin en toivokaan.    Toivon, että sairastut johonkin tosi epämiellyttävään, joka ei kuitenkaan tartu.    Ja tiedän, [...]
   Se, ettei maskia käytä, ei tarkoita, että olisi pönttö joka tarkoituksella levittäisi tautia. Osa ihmisistä pelkää täysin turhaan, tästä on kysymys.

   Lainaa

  49. Muurattu minkki 4.3.2021 18:03
   Tulos: +18 (30 ääntä)
   Kofeiiniton ahven: En ole mikään anti-masker, vaan toivon, että kaikki siihen pystyvät käyttäisivät maskia. Kuitenkin itse jätän käyttämättä aika monesti, koska 1) olen astmaatikko ja astmani on huonossa hoitotasapainossa. En oikeasti saa sen maskin läpi henkeä kunnolla, joka taas johtaa pahimmillaan armottomaan [...]
   Vähän sama.  
   Sairastin koronan marraskuussa ja kävin myös vasta-ainetestissä, jossa näkyy, että vastaaineeni olivat tammikuun lopulla vielä erittäin korkeat. Minulla on siis immuniteetti, enkä myöskään voi levittää tautia. Minulla ei ole kuitenkaan astmaa tai hengitysvaikeuksia, joten käytän maskia ihan joka päivä: kaupassa, bussissa, rappukäytävässä ja missä vaan julkisissa tiloissa.
    Kokeilin kerran alkuvuodesta mennä ilman maskia kauppaan, ja tuntui että muut olivat passiivis-aggressiivisia ja ja tökkivät ostoskärryjäni tarpeettomasti. 
   Maskin käyttö tuntuu tilanteessani älyttömältä ja turhalta ja haluaisin viskoa koko maskin hankeen, mutta yritän ajatella, että esimerkilläni näytän kuitenkin mielummin yhteistä välittämistä. Psykologinen laumasuoja...
    Enkä missään tapauksessa haluaisi sellaista tilannetta, että vaikka jotkut nuoret ottaisivat mallia että ei tuokaan keski-ikäinen käytä maskia, niin en minäkään. Mielummin olen hyvänä esimerkkinä. 
    Olisi kiva jos olisi keksitty joku rintamerkki, jossa lukee ”immuuni / ei tartuta”. Mutta sitten kaikki antikorona-salaliitto-hörhöt hankkisivat tietysti sellaisen. Joten unohtakaa. 

   Lainaa

  50. Hillitty ananas 4.3.2021 18:24
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Onpas Sirulla huono suomi...

   Lainaa

  51. Kuivakas vihannes 4.3.2021 18:25
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Muurattu minkki: Vähän sama.  Sairastin koronan marraskuussa ja kävin myös vasta-ainetestissä, jossa näkyy, että vastaaineeni olivat tammikuun lopulla vielä erittäin korkeat. Minulla on siis immuniteetti, enkä myöskään voi levittää tautia. Minulla ei ole kuitenkaan astmaa tai hengitysvaikeuksia, joten käytän maskia [...]
   Suomessakin on jo variantteja, jotka saattavat väistää immuniteettia, joten valitettavasti sinäkin saatat päästä vielä uudelle kierrokselle. Kiitos siis, että jaksat käyttää maskia! Eihän se mukava ole, mutta kyllä sen kanssa pärjää. Alkuun tuntui kauhealta, mutta kun lueskelin aiheesta, tajusin hengittäväni maskin kanssa ihan liikaa. Alkoi heti toimia paremmin, kun aloin hengittää rauhallisemmin.

   Lainaa

  52. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Se että Suomen lain mukaan Suomessa ei ole virallista maskipakkoa vaan suositus ei tarkoita ettei yksityisyrittäjä saisi vaatia asiakkailtaan maskin käyttöä. Yksityisyrittäjä saa asettaa omia vaatimuksiaan kunhan ne eivät ole ristiriidassa Suomen lain kanssa tai syrjiviä. Mikä tässä on ihmisille niin vaikea tajuta?

   Lainaa

  53. Kaukaa viisas gorilla 4.3.2021 20:34
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Ja natsikortti heti käsittelyssä vaikkei liity edes tähän mitenkään.

   Lainaa

  54. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista.: On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään [...]
   Joku muukin jo peräänkuulutti tähän sun "tietoon" lähdelinkkiä. Kiva ois tosiaan sellainen saada. Mutta siis kauppa saa todellakin määrätä porttikiellon esimerkiksi myymälävarkaalle ja poistaa tiloistaan häiriköt. Ruoan voi tilata kotiinkuljetuksella, jos ei halua maskia naamalleen laittaa, mutta kenenkään ei ole tosiaankaan pakko omaan yritykseensä päästää ihmistä, joka on syystä tai toisesta turvallisuusriski.

   Lainaa

  55. Kohtisuora satuhahmo 4.3.2021 22:02
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: selvennykseksi: "Siru" kuulostaa suomalaiselta nimeltä, mutta tuo teksti ei näytä suomea äidinkielenään puhuvan kirjoittamalta, tämä ristiriita herätti mielenkiintoni, siinä kaikki.
   Sirun ”intonaatio” kuulostaa hämmentävän selvästi olevan peräisin Suomenlahden takaa. Ja se selittääkin kaiken.

   Lainaa

  56. Jonttufantti 4.3.2021 22:07
   Tulos: +30 (46 ääntä)
   Hankala norsu: Maskittomuus mitään riskeeramista ole, korkeintaan itsensä. Voi voi jos jonkun nuhan lähikaupassa käydessäni saan. :D
   Et selkeästi ymmärrä miten maskit toimii. Niiden tarkoitus on suojata muita ihmisiä estämällä sinun yskimisestä ja aivastelusta lentäviä pisaroita. Mitä useampi ihminen niitä käyttää sitä parempia laumasuoja saadaan. Vain itsekkäät ihmiset eivät pidä maskeja. Se viestittää että sinua ei kiinnosta muiden terveys.

   Lainaa

  57. Arkkienkeli 5.3.2021 7:09
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista.: On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään [...]
   Kauppa voi poistattaa asiakkaan vartiointiliikkeen avustamana tai estää kauppaan tulemisen vedoten järjestyslakiin.

   Lainaa

  58. Arkkienkeli 5.3.2021 7:18
   Tulos: +7 (27 ääntä)
   Kofeiiniton ahven: En ole mikään anti-masker, vaan toivon, että kaikki siihen pystyvät käyttäisivät maskia. Kuitenkin itse jätän käyttämättä aika monesti, koska 1) olen astmaatikko ja astmani on huonossa hoitotasapainossa. En oikeasti saa sen maskin läpi henkeä kunnolla, joka taas johtaa pahimmillaan armottomaan [...]
   Erikoista, sillä itse astmaa sairastavana koen huvittavana väitteen ettei astmaatikko voi käyttää maskia, mutta talvella ei kuitenkaan ulkona voi liikkua jos ei ole kaulahuivi kierretty pään ympäri silmille saakka, koska kylmä ilma voi aiheuttaa astmakohtauksen. Itse käytän erilaisia maskeja liikkuessani ihmisten parissa vapaalla ja töissä, enkä ole kokenut niistä mitään haittaa. Päin vastoin, sillä esimerkiksi kangasmaski ulkona pakkasella estää hengitysteiden supistumisen ja astmakohtauksen.

   Lainaa

  59. Arkkienkeli 5.3.2021 7:24
   Tulos: +16 (24 ääntä)
   Muurattu minkki: Vähän sama.  Sairastin koronan marraskuussa ja kävin myös vasta-ainetestissä, jossa näkyy, että vastaaineeni olivat tammikuun lopulla vielä erittäin korkeat. Minulla on siis immuniteetti, enkä myöskään voi levittää tautia. Minulla ei ole kuitenkaan astmaa tai hengitysvaikeuksia, joten käytän maskia [...]
   BTW, se immuniteetti ei ole loputon vaan noin 6 kk. Ja brittivariantille originaali korona ei tietysti immuniteettiä tee. Terveisin kahdesti koronan 2020 sairastanut.

   Lainaa

  60. Raavas simpanssi 5.3.2021 10:02
   Tulos: -32 (44 ääntä)
   Jonttufantti: Et selkeästi ymmärrä miten maskit toimii. Niiden tarkoitus on suojata muita ihmisiä estämällä sinun yskimisestä ja aivastelusta lentäviä pisaroita. Mitä useampi ihminen niitä käyttää sitä parempia laumasuoja saadaan. Vain itsekkäät ihmiset eivät pidä maskeja. Se viestittää että sinua ei kiinnosta muiden terveys.
   blah blah blah, ei siellä kaupassa tarvi alkaa pärskimään ja kun sulla itellä ei sitä tautia ole, niin maskia ei tarvita, eikä nyt niin muutenkaan. Ihme psykoosit päällä joillakin.

   Lainaa

  61. Raavas simpanssi 5.3.2021 10:10
   Tulos: -18 (32 ääntä)
   foo: Se että Suomen lain mukaan Suomessa ei ole virallista maskipakkoa vaan suositus ei tarkoita ettei yksityisyrittäjä saisi vaatia asiakkailtaan maskin käyttöä. Yksityisyrittäjä saa asettaa omia vaatimuksiaan kunhan ne eivät ole ristiriidassa Suomen lain kanssa tai syrjiviä. Mikä tässä on ihmisille niin vaikea tajuta?
   Minäpä voisin sitten yksityisyrittäjänä vaatia, että maskit jätetään pois, muuten ei minun liiketiloissani käydä. :D

   Lainaa

  62. Väsymätön kobra 5.3.2021 12:29
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Suomessa kaupat saavat valita asiakkaansa, kunhan ei syyllisty syrjintään. Jos kauppias sanoo että liikkeeseen ei tulla punainen paita päällä tai tatuointejen kanssa, niin kyseessä on kauppiaan päätös ja omia tulojaan hän vain siinä menettää.

   Lainaa

  63. Väsymätön kobra 5.3.2021 12:31
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Raavas simpanssi: Minäpä voisin sitten yksityisyrittäjänä vaatia, että maskit jätetään pois, muuten ei minun liiketiloissani käydä. :D
   Kyllä. Kyseessä on sinun oma valintasi. Kuluttajat sitten päättävät, uskaltavatko tulla kauppaasi. Tässä asiassa laki on molemmin perin sama, niin kauan, kunhan maskipakkoa ei ole asetettu.

   Lainaa

  64. Jonttufantti 5.3.2021 13:51
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Raavas simpanssi: blah blah blah, ei siellä kaupassa tarvi alkaa pärskimään ja kun sulla itellä ei sitä tautia ole, niin maskia ei tarvita, eikä nyt niin muutenkaan. Ihme psykoosit päällä joillakin.
   Mistä tiedät onko sinulla tautia vai ei, kun se voi olla myös oireeton? Sinun kaltaisilla ihmisillä ne psykoosit on, kun ei voi niinkään yksinkertaista asiaa tehdä muiden turvaksi, kuin laittaa maski päälle. Jaksamista sinulle kuitenkin tähän Pohjois-Korea meininkiin. Toivottavasti kukaan tuttusi ei tule sairastumaan koronan vakavaan muotoon. Voi olla, että mieli alkaisi muuttumaan.

   Lainaa

  65. Raavas simpanssi 5.3.2021 14:27
   Tulos: -26 (34 ääntä)
   Jonttufantti: Mistä tiedät onko sinulla tautia vai ei, kun se voi olla myös oireeton? Sinun kaltaisilla ihmisillä ne psykoosit on, kun ei voi niinkään yksinkertaista asiaa tehdä muiden turvaksi, kuin laittaa maski päälle. Jaksamista sinulle kuitenkin tähän Pohjois-Korea meininkiin. Toivottavasti kukaan tuttusi ei [...]
   En pelkää kuolemaa, oli se oma tai jonkun muun. En muuta kantaani.

   Lainaa

  66. Raavas simpanssi 5.3.2021 14:29
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Raavas simpanssi: En pelkää kuolemaa, oli se oma tai jonkun muun. En muuta kantaani.
   Toki täysin perseestä on jos joku vaarallinen versio siitä tulee, kenellevaan. Ei jaksa välittää koronahöpötyksistä, enkä todellakaan ole tautia väkisin hankkimassa tai tahalteen levittämässä.

   Lainaa

  67. Toiveikas hyönteinen 5.3.2021 15:14
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   "Voisi tulla pian maskivapaa kaupat - saattaisi olla ruuhkaa" Naurattaisi, jos ei olisi vakavasta asiasta kyse. Ihmiset siis ihan tosissaan intoilee siitä että tulisi joku kauppa jonne maskittomat pääsisi satapäin parveilemaan? Siinä vasta koronalinko :D

   Lainaa

  68. Pelkäämätön soturi 5.3.2021 15:41
   Tulos: +20 (30 ääntä)
   Raavas simpanssi: En pelkää kuolemaa, oli se oma tai jonkun muun. En muuta kantaani.
     Hyvä. Toivottavasti et sitten käy lääkärissä saati sairaalassa meidän muiden verovaroilla. Kun kerran kuolema sopii hyvin.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Musta kala: Sirulla pokkaa sanoa muita idiooteiksi :D Jos joku anti-masker-porukka nyt eksyy tänne, niin voitteko kertoa että mikä siinä maskin käytössä on niin kertakaikkisen kamalaa, että pitää kapinoida kun uhmaikäinen teini? Vai onko juuri kyse nimenomaan vain ja ainoastaan periaatteesta
   Itse ihmettelen, miksi sinne kauppaan pitää lähteä ruuhka-aikoina, ja miksi kuvitellaan, että sitten voi kävellä toisten iholle, jos on maski naamalla. Ite kartan kaupoissa muita ihmisiä, ku ruttoa, ja pyrin asioimaan hiljaisina aikoina, että ei tarvi kenenkään törmätä. Maski aiheuttaa ittelleni allergiaoireita, jotka myös labroissa todettu....

   Lainaa

  70. Itseasiassa 6.3.2021 0:46
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   bleb: Voihan hän olla vaikka suomenruotsalainen joka puhuu ruotsia äidinkielenään. Tai vaikka elämämkoululainen, eivät nekään puhu suomikiihkoilunsa kanssa aina edes välttävää suomea. Vaihtoehtoisesti tiedän muutamia mm. kiinalaisia jotka valitsevat itselleen käytettäväksi suomalaisen nimen, joka on [...]
   Mun tapaamat kiinalaiset ovat yleensä ottaneet englantilaisen nimen, vielä ei ole tullut suomalaisen nimen ottanutta vastaan. Ja mielestäni heidän alkuperäisen ääntäminen on yleensä ollut helppoa, tietysti asiakaspalvelu tms. tilanteessa voi tuottaa ongelmia. Mutta tähän mennessä ei se alkuperäinen ja käytössä oleva nimi ole kertaakaan vastanneet toisiaan, kuulemma vain valitsevat kivalta kuulostavan länkkärinimen.
   Jänskä nauta: Saahan sitä aina toivoa että ihmiset eivät olisi hölmöjä mutta jos ei itse edes tiedosteta omaa typeryyttä niin mitä sille mahtaa. Turhauttavaa.
   Dunning-Kruger-vaikutus eli ylivertaisuusvinouma. Kyse on siis metakognitiivisesta vajavuudesta eli kyvyttömyydestä arvioida oikein omaa taitotasoaan. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvoi osaamistaan.

   Lainaa

  71. Itseasiassa 6.3.2021 0:57
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Raavas simpanssi: blah blah blah, ei siellä kaupassa tarvi alkaa pärskimään ja kun sulla itellä ei sitä tautia ole, niin maskia ei tarvita, eikä nyt niin muutenkaan. Ihme psykoosit päällä joillakin.
   Kerropas se mekanismi, millä päätät milloknjq missä alat pärskiä? Olis mullekin hirveän kätevä. 
   Raavas simpanssi: En pelkää kuolemaa, oli se oma tai jonkun muun. En muuta kantaani.
   Täälläkin on joku uniikki lumihiutale 💙

   Lainaa

  72. Luuton mandariini 6.3.2021 7:18
   Tulos: -3 (23 ääntä)
   Missä isoimmat koronaryppäät ovat olleet viime aikoina? Telakalla, rakennustyömailla jne., jossa ulkomailta tuleva työvoima sen sinne kantaa ja viis veisaten karanteeneista sitä eteenpäin välittävät. Näissä ei kauassakävijöiden maskit, koulujen/ravintoloiden/harrastuspaikkojen sulut auta. Mutta maskittomuus on murha joidenkin mielestä... Ja entäs se roskan määrä maskeista? Juuri oltiin globaalisti herätty merien muovi kriisiin, niin nyt kaikkien pitäisi tuottaa muoviroskaa (kuerrätyskelvotonta) monen maskin verran vuorokaudessa. Ne kangasmaskithan ei mitään oikeasti suojaa. Toisaalta "onneksi" oikeastaan kukaan ei käytä maskia oikein, vaan sillä samalla vedetään päiviä, jopa viikkoja. Tosin silloin se ei ainakaan suojaa miltään, vaan lisää riskiä ainakin muihin tauteihin, kun pöpöjä muhitetaan maskissa. Esittämisestähän muille tässä maskijutussa on kyse. Ja en ole antivaxeri, salaliittoteoreetikko tms.

   Lainaa

  73. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Anu: Ai saakeli, onko mauttomampaa kuin verrata koronan suojaustoimia holokaustiin jossa miljoonia ihmisiä murhattiin uskonnon, etnisyyden ja seksuaalisen suuntauksen vuoksi...? "Yy mä en tykkää maskeista, sananvapaus, rokoteperseily, VAINOA!" Jotenkin olin ajatellut ettei tuollainen idioottimainen [...]
   Osalla ihmisistä tuntuu olevan käsitys, että nämä rajoitukset on hallitus keksinyt koronan varjolla ja tarkoitus on vain kiusata ihmisiä. Se on ironista miten nämä samat puupäät voivat toiminnallaan levittää koronavirusta ja näin ollen vain lisätä rajoitusten tarvetta. 
   Tuntuu muutenkin, että suurinosa sakista on elänyt elämänsä ihan pussissa ja heillä ei ole pienintäkään käsitystä miten tälläiset epidemiat leviävät, ja sitten sitä tietämättömyyttä paetaan hallituksen taakse syytellen sekavasta viestinnästä. En sano, etteikö hallituksella olisi ollut parannettavaa ja aina olisi voinut jotain tehdä paremmin. 
   Mutta lähes päivittäin moni ihminen vakuuttelee, että kyllä heidät on turvallista tavata, eikä heillä ole koronaa. Uskon jos on testitulos aikaisemmilta päiviltä ja sen jälkeen ei ole pienintäkään kontaktia yhteenkään ihmiseen jolla on ollut pienikin mahdollisuus tartunnan saamiseen. 

   Lainaa

  74. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Luuton mandariini: Missä isoimmat koronaryppäät ovat olleet viime aikoina? Telakalla, rakennustyömailla jne., jossa ulkomailta tuleva työvoima sen sinne kantaa ja viis veisaten karanteeneista sitä eteenpäin välittävät. Näissä ei kauassakävijöiden maskit, koulujen/ravintoloiden/harrastuspaikkojen sulut auta. Mutta [...]
   Rajoitusten näkyminenhän tartuntoihin tullaan näkemään vasta muutaman viikon päästä. Kuten jo alusta on tiedotettu, ensimäiset oireet voivat näkyä vasta kahden viikon päästä tartunnasta. Viime keväänä se ainakin tehosi hyvin, ja kesän aikana oli hyvinkin vähän tartuntoja. 
   Ihmisten on kuitenkin pakko käydä töissä ja ruokakaupassa, jolloin kontakteja väkisinkin tulee joukkoliikenteessä. Ravintoloissa ja kuntosalilla käynti on kuitenkin asiakkaiden toimeentulon kannalta tarpeettomampaa, ja koska sakki ei osaa näissä paikoissa käyttäytyä oikein, niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kieltää ne. 
   Suomalaisille on kuitenkin muihin maihin verraten annettu todella paljon vastuuta epidemian taltuttamisessa ja viimeaikaisia tilastoja seuraammalla voi todeta sen valitettavan tosiasian, että kaikki eivät sitä vastuun mukana tuomaa velvollisuuttaan käyttää. En ole itsekkään sulkujen kannalla, mutta alkaako olemaan enää muita vaihtoehtoja tässä tilanteessa? No sitäpä olisi kannattanut ajatella vähän aikaisemmin. 

   Lainaa

  75. Tahraton järvisieni 7.3.2021 14:03
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Ottakaa nyt prkl selvää näistä asioista.: On se hienoa nähdä, ettei täällä näytä kukaan tietävän, että kauppiaalla ei ole tälläistä oikeutta. Ruokakauppaan menemistä ei yksikään kauppias voi estää omalla päätöksellään. Mikään laki Suomessa ei anna heille sitä oikeutta. Heillä ei ole myöskään oikeutta tivata keneltäkään [...]
   Olet nyt kyllä niin väärässä kuin voi. Ei ruokakauppa ole sen erikoisempi tapaus kuin mikään muukaan liikeyritys joka saa valita asiakkaansa.

   Lainaa

  76. Himokas henkilö 7.3.2021 15:41
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Anu: Ai saakeli, onko mauttomampaa kuin verrata koronan suojaustoimia holokaustiin jossa miljoonia ihmisiä murhattiin uskonnon, etnisyyden ja seksuaalisen suuntauksen vuoksi...? "Yy mä en tykkää maskeista, sananvapaus, rokoteperseily, VAINOA!" Jotenkin olin ajatellut ettei tuollainen idioottimainen [...]
   Toki suora vertaaminen on typerää. Mutta samalla ymmärrän ihmisiä, jotka lähes ideologisesti vastustavat maskeja. Pelätään, että maskit ovat luisu pahempaan kontrolliin. 
   "Noo hyvä on maskin hyväksyn, mutta en muuta!"
   "Ai... ulkona ei saa enää liikkua.. no hyvä on mutta nyt aletaan olemaan rajoilla"
   "Ai mitä.. jos haluat liikkua ja elää vapaasti, tarvitset tähden hihaan... no hyvä on"
   Esim koronan varjolla pelottavan moni on liusunut "Persujen linjoille", koronan vastaisissa toimissa. Taitaa olla koronarajoitukset ainoa asia, missä heidän kanssaan tuntuu olevan enemmistö samaa mieltä. Eli "lisää rajoituksia ja kontrollia"

   Lainaa

  77. Ytimekäs ahven 7.3.2021 18:39
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Hankala norsu: Maskittomuus mitään riskeeramista ole, korkeintaan itsensä. Voi voi jos jonkun nuhan lähikaupassa käydessäni saan. :D
   Sinä mikään hankala ole. Ihan vaan idiootti. Jos et tiedä mitä eroa on esimerkiksi nuhalla, flunssalla, influenssalla ja covid-19:llä, niin kannattaisi olla hiljaa.

   Lainaa

  78. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Ei voi yleistää, että kaikki maskittomat olisi idiootteja tai yms. Minä en itse voi käyttää maskia (enkä myöskään visiirä), koska paniikki-/ahdistushäiriö ja eritysherkkyys. Niinpä ennemmin vältän ruuhka-aikoja ja mm. kaupassa käydessä huolehdin käsihygieniasta ja turvaväleistä. Niin ja kaikilla ei muuten ole varaa tilata ruokaa kotiin kaupasta, koska siinä tulee se kuljetus maksu.

   Lainaa

  79. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Raavas simpanssi: En pelkää kuolemaa, oli se oma tai jonkun muun. En muuta kantaani.
   Covid-19 jälkitautina voi sitten tulla niiden keuhkofibroosin ja aivoinfarktin lisäksi erektiohäiriöitä ja impotenssia.

   Lainaa

  80. Hauska metsämarja 9.3.2021 10:58
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Kyllä ainakin Suomen kauppakeskuksissa on ihan kylttejä joissa lukee, että maski on pakollinen. Samoin käsittääkseni sairaaloissa. Mutta ilmeisesti nämä paikat ei sitten oikeasti ole osa Suomea, vaan astuessani kauppakeskukseen siirryn ulkomaille :O

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (1 ääni)
   Hankala norsu: Maskittomuus mitään riskeeramista ole, korkeintaan itsensä. Voi voi jos jonkun nuhan lähikaupassa käydessäni saan. :D
   Niin mutta se saatko vain itse vai tartutako jonkun pahasta keuhkovammasta kärsivän on hieman eri asia. Sama juttu kuin että et käytä kumia koska sulle on ihan se ja sama saada hiv mutta ei ole ehkä sille seuraavalle ketä bylsit ja sanot käyneesi testeissä etkä oo kertaakaan sen jälkeen nainut. Hups. Mut ei kai jäbä usko kuvaankaan?

   Lainaa

  82. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nuhaan ei kuvaan. Pirun autofail.

   Lainaa

  83. Vahva omena 3.4.2021 16:38
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Prööt: Tämä on sama kuin netissä "sananvapautta" huutavat, jotka eivät tajua, että julkinen tila ja yksityinen ovat eri tiloja. Eli yksityinen nettisivu voi valita sisältönsä, ja ruokakauppa asiakkaansa. Ainoa rajoitus on nämä laissa suojatut eli sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen jne jne joihin ei saa [...]
   Puhumattakaan siitä että eivät tajua että sananvapaus ei tarkoita vapautta sanoa ihan mitä tahansa, koska sisältö saattaa rikkoa lakia. Sananvapaus on ennakkosensuurin puutetta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiljainen, introvertti, kaupassa, kauppa, korona, maskipakko, maskit, suomi, variantti