Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 30

Ihmelasit, joilla näkee kaikkialle ja kaiken.
Kiinan ihmeet, osa 30

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 42 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Haikaileva metsämarja 25.3.2021 0:29
      Tulos: +186 (200 ääntä)
      Samin pettymys taitaa olla suuri, kun lasit viimein saapuvat.

      Lainaa

    2. Tulos: +262 (268 ääntä)
      Huonot lasit ku niillä näkee vaan tähtiä

      Lainaa

    3. Häävi papaija 25.3.2021 0:36
      Tulos: -62 (120 ääntä)
      Miehet ja niiden lelut 😀

      Lainaa

    4. Salamannopea kärpänen 25.3.2021 1:00
      Tulos: +388 (452 ääntä)
      En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.

      Lainaa

    5. Roteva tiikeri 25.3.2021 1:26
      Tulos: -42 (158 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      MIkä siinä on vaikeaa ymmärtää? Suomalainenhan jonottaa jopa ilmaista ämpäriä niin miksipä ei tilaisi halpaa romua Kiinasta :D

      Lainaa

    6. Naruton kavioeläin 25.3.2021 6:35
      Tulos: -152 (240 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      No mutta sehän kertoo vain ja ainoastaa sinun ymmärryksen puutteestasi, kuten jo mainitsitkin.

      Lainaa

    7. Huikea mustikka 25.3.2021 7:06
      Tulos: -147 (203 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      No etpä kyllä sitten paljoa ymmärrä..:p

      Lainaa

    8. Paranormaali nektariini 25.3.2021 7:26
      Tulos: +237 (261 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      Koska kaikki pitää saada halvalla mullehetinyt, ja samalla voida ihmetellä et miksi kotimainen teollisuus siirretään halpatuotannon maihin ja syyttää Kiinaa ilmaston tuhoamisesta, jotta meidän ei tarvitse täällä Suomessa ryhtyä toimiin.

      Lainaa

    9. Kilokalori 25.3.2021 7:41
      Tulos: +125 (149 ääntä)
      Toivottavasti se iso paatti on jumissa Suezin kanavassa vielä pitkään ja kiinakrääsää ei enää kannata kuljettaa koko Afrikan ympäri kiertäen.

      Lainaa

    10. Tulos: +123 (127 ääntä)
      Enpä haluaisi nähdä joka paikassa alastomia Sirkka-Liisoja ja Jormia.

      Lainaa

    11. Passeli kolibri 25.3.2021 8:31
      Tulos: -23 (39 ääntä)
      Häävi papaija: Miehet ja niiden lelut 😀
      Miehet ja niiden kielitaito

      Lainaa

    12. Tulos: +112 (116 ääntä)
      Passeli kolibri: Miehet ja niiden kielitaito
      Ei tässä mistään kielitaidosta ole kyse. Isolle osalle tuntuu vaan olevan mahdoton ajatus lukea ajatuksella läpi mistä on kyse.
      Käy vaikka katsomassa jotain Gigantin facebookpostauksia. Puolet kommenteista ilmoittaa olevansa "mukana" (arvonnassa) vaikka postauksessa vain ilmoitettaisiin jostain tarjouksesta, maskipakosta myymälöissä tai muistutettaisiin tulevasta äitienpäivästä. Tai jos onkin arvonta ja linkki mitä kautta sinne osallistutaan, niin kommentit on täynnä toinen toistaan pidempiä itkuvirsiä "miksi juuri minun pitäisi voittaa".

      Lainaa

    13. Tulos: -34 (90 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      Sieltähän ne kotimaiset yrittäjätkin kamansa tilaa, kertoo hinnan piillä ja laittaa myyntiin.

      Lainaa

    14. Väritön persikka 25.3.2021 9:31
      Tulos: +97 (97 ääntä)
      Justjoo: Ei tässä mistään kielitaidosta ole kyse. Isolle osalle tuntuu vaan olevan mahdoton ajatus lukea ajatuksella läpi mistä on kyse. Käy vaikka katsomassa jotain Gigantin facebookpostauksia. Puolet kommenteista ilmoittaa olevansa "mukana" (arvonnassa) vaikka postauksessa vain ilmoitettaisiin jostain [...]
      Tää on muuten niin rasittavaa. Vaikka ko. postauksessa lukisi isoilla kirjaimilla, että tämä ei ole arvonta, niin ei mene perille. Ja vaikka jos lanseerataan joku uusi tuota, kerrotaan, että nyt vaikka muumialushousuja on kaupassa, niin jengi alkaa osallistua arvontaan vaikka firma vaan kertoo tuoteuutuuksistaan. Toinen on, että jos joku sivu X jakaa sivun B arvonnan ja johdantotekstissä lukee, että osallistukaa siellä B:n sivuilla, niin eiköhän tampiot kommentoi X:n sivulle, että mukana, nyyh, nyyh, ei oo lapselle kenkiä eikä lasta. Paljon on ollut puhetta nuorten lukutaidon katoamisesta, mutta näköjään katoaa aikuisiltakin. (Osalta, ei kaikilta tietenkään.) Olin erään mieslaulajan faniryhmässä vähän aikaa, ja fanikunta koostui käytännössä 45-60-vuotiaista naisista. Kun joku jakoi ko. laulajan päivityksen tähän ryhmään, niin jo siellä naiset olivat kehumassa, että SINÄ olet hyvä laulaja, saisinko SINULTA nimmarin, jne. Juu, ei se laulaja taida edes itse päivittää Faceaan saati nähdä SULJETUN faniryhän kommentteja. Siellä oli kyllä se meno aika sakeaa muutenkin, että oli pakko lähteä aika lyhyen ajan jälkeen.

      Lainaa

    15. Johdoton luumu 25.3.2021 10:16
      Tulos: -35 (65 ääntä)
      NipaMan: Sieltähän ne kotimaiset yrittäjätkin kamansa tilaa, kertoo hinnan piillä ja laittaa myyntiin.
      why are you booing? he’s right.

      Lainaa

    16. Viimeinen artesaani 25.3.2021 10:26
      Tulos: +39 (43 ääntä)
      Väritön persikka: Tää on muuten niin rasittavaa. Vaikka ko. postauksessa lukisi isoilla kirjaimilla, että tämä ei ole arvonta, niin ei mene perille. Ja vaikka jos lanseerataan joku uusi tuota, kerrotaan, että nyt vaikka muumialushousuja on kaupassa, niin jengi alkaa osallistua arvontaan vaikka firma vaan kertoo [...]
      On se kyllä vakava tilanne jos ei ole edes lasta, kyllä siinä nyt vähintään ilmaiset kengät pitäisi saada 😂

      Lainaa

    17. Tulos: +10 (44 ääntä)
      Paranormaali nektariini: Koska kaikki pitää saada halvalla mullehetinyt, ja samalla voida ihmetellä et miksi kotimainen teollisuus siirretään halpatuotannon maihin ja syyttää Kiinaa ilmaston tuhoamisesta, jotta meidän ei tarvitse täällä Suomessa ryhtyä toimiin.
      Muuten hyvä, mutta tuotantohan siirtyy Kiinaan myös siksi, että täällä on ryhdytty toimiin. Huvittaa että puhutaan hiilineutraalista Suomesta samaan aikaan, kun paskan virtaaminen vaan lisääntyy muualta tänne.

      Lainaa

    18. Tulos: -26 (72 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      1. On tuotteita, m.m. työkaluja, joita ei saa Suomesta edes postimyynnistä, mihinkään hintaan. 2. On tuotteita joiden hinta/laatu suhde on radikaalisti alhaisempi kuin vastaavien Suomesta postitse saatavien, saati kivijalasta (esim. "kuulanivel M8" / "ball joint M8") 3. Tilaaminen on helppoa. EI tarvi yritystä, ei tarvi tilata usealta eri sivulta, ei tarvi kysellä hintoja, ei tarvi maksaa kuin kerran jne. Ja tärkein: miksen tilaisi?

      Lainaa

    19. Tulos: +11 (51 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      EN ole Wishistä ikinä mitään tilannut, mutta olen ollut Aliexpresin asiakas jo vuosia. Sehän ei ole yksi kauppa, vaan alusta missä kaupat myyvät omia tuotteitaan. Sama kun Amazon. Kun osaa lukea ja tajuaa ettei Iphonea saa vitosella niin ei niissä ole mitään vikaa. WIshin yms. maineen on pilanneet ne ketkä eivät osaa valita tuotteen kokoa tai luulevat oikeasti saavansa sen uusimman iPhonen vitosella. Olen ostanut mm. Nvidian näytönohjaimen (GeForce GTX 960). Maksoi 70€ eli about puolet Suomen sillosesta hinnasta. - Aito ja täysin toimiva. Canonin  objektiivin. (EF-S 17-85mm f/4-5.6 Image Stabilized USM)
      Käytetty ja huollettu. 110€ (Suomessa 250-300€) Vois myydä uutena eteenpäin. EI mitään käytön jälkiä. Kun on tolkku mitä ostaa ja lukee mitä on ostamassa niin ei noissa ole mitään ongelmaa. Tullimaksuja joskus joutuu maksamaan, muttei niitäkään tule kun harvoin.

      Lainaa

    20. Tulos: +78 (90 ääntä)
      NipaMan: Sieltähän ne kotimaiset yrittäjätkin kamansa tilaa, kertoo hinnan piillä ja laittaa myyntiin.
      Täytyy muistaa, että tässä samalla kotimainen yrittäjä ottaa riesakseen sellaiset pikkujutut kuin kuluttajansuojan ja myyjän virhevastuu, jota kiinalaisilla vastinpareilla ei ole. Suomalainen myyjä kun on vastuussa siitä, mitä myy ja jos tuote esim. hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla, joutuu todennäköisesti lähettämään uuden tilalle. Ja sen tilalle uuden ja sen tilalle uuden. Tai vaihtoehtoisesti näkemään vaivaa ja tilaamaan ison kasan erilaisia tuotteita ja valitsemaan niistä luotettavat ja toimivat, joita sitten viitsii omalla nimellään myydä eteenpäin.

      Lainaa

    21. Tulviva raataja 25.3.2021 15:02
      Tulos: +16 (26 ääntä)
      Haikaileva metsämarja: Samin pettymys taitaa olla suuri, kun lasit viimein saapuvat.
      Paitsi jos ne sattuisivat toimimaan.

      Lainaa

    22. katsastamaton maito 25.3.2021 16:23
      Tulos: +51 (51 ääntä)
      Hienosti lasit tunnistavat, että käsilaukujen takaa ei löydy mitään katsottavaa, ja jättää ihmiset jalat heidän omaksi tiedokseen.

      Lainaa

    23. Viljava lehmä 25.3.2021 17:27
      Tulos: -23 (51 ääntä)
      -x-x-: Täytyy muistaa, että tässä samalla kotimainen yrittäjä ottaa riesakseen sellaiset pikkujutut kuin kuluttajansuojan ja myyjän virhevastuu, jota kiinalaisilla vastinpareilla ei ole. Suomalainen myyjä kun on vastuussa siitä, mitä myy ja jos tuote esim. hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla, joutuu [...]
      Kotimainen yrittäjä ei vapaaehtoisesti "ota riesakseen" yhtään mitään, vaan laki velvoittaa häntä. Samankaltaiset mutta toimivammat ehdot ovat käytössä ainakin wishiltä tilatessa ihan ilman lain kirjaintakin. Yhdessäkään suomalaisessa puodissa ei rahojensa takaisin saaminen ole yhtä vaivatonta kuin wishillä. Sitä että joutuu ostamaan jotain, jotta on myytävää, on aikalailla perusvaatimus jotta voi olla kauppias. Ei se sälä kiinakauppiaallekaan taivaasta putkahda.

      Lainaa

    24. Tulos: -8 (30 ääntä)
      -x-x-: Täytyy muistaa, että tässä samalla kotimainen yrittäjä ottaa riesakseen sellaiset pikkujutut kuin kuluttajansuojan ja myyjän virhevastuu, jota kiinalaisilla vastinpareilla ei ole. Suomalainen myyjä kun on vastuussa siitä, mitä myy ja jos tuote esim. hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla, joutuu [...]
      No kun ei ota. Monet firmat myyvät vain yrityksille, jolloin kuluttajansuoja katoaa kuin pieru Saharaan. Tätä tarkoitin kun sanoin "ei saa mihinkään hintaan". Vieläkään en tiedä mistä minun sitten pitäisi muka ostaa tuotteita joita Suomesta ei saa. Ja miksi.

      Lainaa

    25. Suora preeriasusi 25.3.2021 22:30
      Tulos: +35 (41 ääntä)
      Viljava lehmä: Kotimainen yrittäjä ei vapaaehtoisesti "ota riesakseen" yhtään mitään, vaan laki velvoittaa häntä. Samankaltaiset mutta toimivammat ehdot ovat käytössä ainakin wishiltä tilatessa ihan ilman lain kirjaintakin. Yhdessäkään suomalaisessa puodissa ei rahojensa takaisin saaminen ole yhtä vaivatonta kuin [...]
      Myyjä ja maahantuoja vastaavat myös tuotteen aiheuttamista vahingoista. Laki sen toki määrää, mutta katettava nekin kulut on.
      Muutama vuosi sitten eräs sähköpyöriä maahantuonut yritys sai maksaa palaneen talon. Tapauksessa oli vähän oikeusmurhan piirteitä, mutta kuitenkin. Koitapa laittaa palaaneesta talostasi lasku sille 1,70€ maksaneen kännykkälaturin myyjälle.
      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/05/hovioikeus-sahkopyora-joka-ei-voi-syttya-sytytti-tulipalon

      Lainaa

    26. Hillitty ananas 26.3.2021 3:07
      Tulos: -3 (19 ääntä)
      Roteva tiikeri: MIkä siinä on vaikeaa ymmärtää? Suomalainenhan jonottaa jopa ilmaista ämpäriä niin miksipä ei tilaisi halpaa romua Kiinasta :D
      En oo koskaan kuullut että kukaan jonottaisi pelkkää ämpäriä. Niissähän on aina jotain muuta ilmaista tavaraa sisällä.

      Lainaa

    27. Hintelä raataja 26.3.2021 6:31
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Hillitty ananas: En oo koskaan kuullut että kukaan jonottaisi pelkkää ämpäriä. Niissähän on aina jotain muuta ilmaista tavaraa sisällä.
      No ei todellakaan ole "aina ilmaista tavaraa sisällä." Joskus on, yleensä ei.

      Lainaa

    28. Vieraskorea kärpänen 26.3.2021 6:36
      Tulos: -23 (31 ääntä)
      Suora preeriasusi: Myyjä ja maahantuoja vastaavat myös tuotteen aiheuttamista vahingoista. Laki sen toki määrää, mutta katettava nekin kulut on. Muutama vuosi sitten eräs sähköpyöriä maahantuonut yritys sai maksaa palaneen talon. Tapauksessa oli vähän oikeusmurhan piirteitä, mutta kuitenkin. Koitapa laittaa [...]
      Sähköpyöriä maahantuonut joutui korvaamaan, joten koitapa laittaa lasku kännykkälaturin myyjälle...? Nyt on vähän korkealentoista.

      Lainaa

    29. Käärinliinaton mandariini 26.3.2021 8:52
      Tulos: +3 (13 ääntä)
      Hermanni: Muuten hyvä, mutta tuotantohan siirtyy Kiinaan myös siksi, että täällä on ryhdytty toimiin. Huvittaa että puhutaan hiilineutraalista Suomesta samaan aikaan, kun paskan virtaaminen vaan lisääntyy muualta tänne.
      Hölmöläiset elävät unelmaa, ei ne halua todellisuutta siinä taustalla nähdä.

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Jos haluaa saada vähän extratakuuta jollekkin tuotteelle, niin kannattaa tilata romunsa budhalaisen puljun sijaan islamilaista kalenteria noudattavasta liikkeestä. islamilainen kalenteri kun on noin 600 vuotta länsimaista versiota jäljessä. ;)

      Lainaa

    31. Ruokoton norsu 26.3.2021 15:43
      Tulos: +7 (19 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      Tämäpä, ihan kuin halpaa krääsää ei jo roudattais muutenkin turhaan ympäri maailmaa, saati että porukka tilailee kaiken maailman hilpakkeita kotiinkin

      Lainaa

    32. Opiskeleva satuhahmo 26.3.2021 16:54
      Tulos: -9 (27 ääntä)
      Ruokoton norsu: Tämäpä, ihan kuin halpaa krääsää ei jo roudattais muutenkin turhaan ympäri maailmaa, saati että porukka tilailee kaiken maailman hilpakkeita kotiinkin
      Kun tilaa suoraan kotiin, niin sitä ei roudata niin paljoa pitkin poikin ja ympäri maailmaa. Seuraava argumentti alas ammuttavaksi, kiitos.

      Lainaa

    33. Tulos: -4 (26 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      Monesti niistä kiinakaupoista saa saman tuotteen kuin Suomestakin, mutta ilman sitä järkyttävää hintalappua. Elektroniikkaa ja komponentteja tilaava näpertelijätuttuni on säästänyt pitkän pennin tilaamalla suoraan Kiinasta.

      Lainaa

    34. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Kilokalori: Toivottavasti se iso paatti on jumissa Suezin kanavassa vielä pitkään ja kiinakrääsää ei enää kannata kuljettaa koko Afrikan ympäri kiertäen.
      Kiinapaketit on postia, eli tulee lentorahtina. Painava tavara tulee laivalla ja kevyt lentokoneella. Pääsääntöisesti.

      Lainaa

    35. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Mä olin jotain 10v. kun tajusin että ei voi olla sellasta "röntgeniä" mikä läpäisee kankaan muttei ihoa.

      Lainaa

    36. Korkiton peto 28.3.2021 18:18
      Tulos: -4 (14 ääntä)
      Kilokalori: Toivottavasti se iso paatti on jumissa Suezin kanavassa vielä pitkään ja kiinakrääsää ei enää kannata kuljettaa koko Afrikan ympäri kiertäen.
      Juuri näin. Lentorahtina saapuvat wishin paketit ovat paljon ekologisempi tapa hankkia se sama krääsä.

      Lainaa

    37. Ohimenevä viinirypäle 28.3.2021 18:38
      Tulos: -5 (15 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      Wish on amerikkalainen yritys.. siinähän on jo se välikäsi, mitä teidän nillittäjien "eettisyys luonnolle ja yhteiskunnalle" vaatii..:P

      Lainaa

    38. Helppo hampurilainen 30.3.2021 10:02
      Tulos: +2 (8 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
      Sille on täysin yksinkertainen selitys. Varsinkin pikkusälä maksaa Kiinasta tilattuna viidesosan tai jopa kymmenesosan siitä, mitä samasta tavarasta saa maksaa suomalaisessa "halpa"kaupassa.

      Lainaa

    39. Tylsä soturi 30.3.2021 11:58
      Tulos: +8 (18 ääntä)
      Väsynyt: 1. On tuotteita, m.m. työkaluja, joita ei saa Suomesta edes postimyynnistä, mihinkään hintaan. 2. On tuotteita joiden hinta/laatu suhde on radikaalisti alhaisempi kuin vastaavien Suomesta postitse saatavien, saati kivijalasta (esim. "kuulanivel M8" / "ball joint M8") 3. Tilaaminen on helppoa. EI [...]
      Koska olet osasyynä siihen, että kotimaasta ei saa tavaraa. Olen itse tullut siihen tulokseen, että jos jotain tuotetta ei ole Suomessa saatavilla. Vinkkaan jollekkin liikkeelle, kuinka tarvitsen X-asian. Kiinasta tuleville tuotteille pitäisi lätkäistä järkyttävät verot. Nauttisin suunmattomasti siitä halpistavarantilaajien ulinasta joka alkaisi.

      Lainaa

    40. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Nämä röntgenlasithan ovat ikivanha klassikko. Näitä myytiin jo 70-luvulla niissä töhryisissä postimyyntimainoksissa joita oli kaikkien lehtien takasivuilla. Täytyy olla erinomainen ja toimiva tuote, kun on kestänyt aikaa jo 50 vuotta.

      Lainaa

    41. Arvoton majava 5.2.2022 19:26
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Hermanni: Muuten hyvä, mutta tuotantohan siirtyy Kiinaan myös siksi, että täällä on ryhdytty toimiin. Huvittaa että puhutaan hiilineutraalista Suomesta samaan aikaan, kun paskan virtaaminen vaan lisääntyy muualta tänne.
      Veikkaan että Kiinanpaskan tilaajat ja hiilineutraaliuteen pyrkivät eivät ole täysin päällekkäisiä kansalaisryhmiä. Saattaa peräti olla ettei näissä ole yhtään yhteistä jäsentä.

      Lainaa

    42. Alice Wonderland 5.2.2022 21:31
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Grego: Monesti niistä kiinakaupoista saa saman tuotteen kuin Suomestakin, mutta ilman sitä järkyttävää hintalappua. Elektroniikkaa ja komponentteja tilaava näpertelijätuttuni on säästänyt pitkän pennin tilaamalla suoraan Kiinasta.
      Ja Kiina hykertelee suunnitellessaan maailmanherruutta, kun länsimaat syytävät rahansa orjavoimin tuotetulle kamalle. Ja kohta Euroopassa ei valmisteta mitään, joten Kiina voi kiristää mielin määrin halutessaan. Energia taas tulee Venäjältä, ei passaa sitäkään hirveästi suututtaa, tai koittaa pimeä keskiaika.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: aurinkolasit, kalenteri, kiina, konsoli, kuva, käyttöehdot, lasit, ps5, puukko, päivämäärä, röntgenlasit, tuloste, veitsi, vuosi, wish