Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiinan ihmeet, osa 30

Ihmelasit, joilla näkee kaikkialle ja kaiken.
Suurenna näkymä
Kiinan ihmeet, osa 30

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Haikaileva metsämarja 25.3.2021 0:29
   Tulos: +171 (185 ääntä)
   Samin pettymys taitaa olla suuri, kun lasit viimein saapuvat.

   Lainaa

  2. Tulos: +249 (255 ääntä)
   Huonot lasit ku niillä näkee vaan tähtiä

   Lainaa

  3. Häävi papaija 25.3.2021 0:36
   Tulos: -55 (109 ääntä)
   Miehet ja niiden lelut 😀

   Lainaa

  4. Salamannopea kärpänen 25.3.2021 1:00
   Tulos: +372 (436 ääntä)
   En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.

   Lainaa

  5. Roteva tiikeri 25.3.2021 1:26
   Tulos: -39 (145 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   MIkä siinä on vaikeaa ymmärtää? Suomalainenhan jonottaa jopa ilmaista ämpäriä niin miksipä ei tilaisi halpaa romua Kiinasta :D

   Lainaa

  6. Naruton kavioeläin 25.3.2021 6:35
   Tulos: -140 (228 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   No mutta sehän kertoo vain ja ainoastaa sinun ymmärryksen puutteestasi, kuten jo mainitsitkin.

   Lainaa

  7. Huikea mustikka 25.3.2021 7:06
   Tulos: -136 (192 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   No etpä kyllä sitten paljoa ymmärrä..:p

   Lainaa

  8. Paranormaali nektariini 25.3.2021 7:26
   Tulos: +222 (246 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   Koska kaikki pitää saada halvalla mullehetinyt, ja samalla voida ihmetellä et miksi kotimainen teollisuus siirretään halpatuotannon maihin ja syyttää Kiinaa ilmaston tuhoamisesta, jotta meidän ei tarvitse täällä Suomessa ryhtyä toimiin.

   Lainaa

  9. Kilokalori 25.3.2021 7:41
   Tulos: +114 (138 ääntä)
   Toivottavasti se iso paatti on jumissa Suezin kanavassa vielä pitkään ja kiinakrääsää ei enää kannata kuljettaa koko Afrikan ympäri kiertäen.

   Lainaa

  10. Tulos: +110 (114 ääntä)
   Enpä haluaisi nähdä joka paikassa alastomia Sirkka-Liisoja ja Jormia.

   Lainaa

  11. Passeli kolibri 25.3.2021 8:31
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   Häävi papaija: Miehet ja niiden lelut 😀
   Miehet ja niiden kielitaito

   Lainaa

  12. Tulos: +105 (109 ääntä)
   Passeli kolibri: Miehet ja niiden kielitaito
   Ei tässä mistään kielitaidosta ole kyse. Isolle osalle tuntuu vaan olevan mahdoton ajatus lukea ajatuksella läpi mistä on kyse.
   Käy vaikka katsomassa jotain Gigantin facebookpostauksia. Puolet kommenteista ilmoittaa olevansa "mukana" (arvonnassa) vaikka postauksessa vain ilmoitettaisiin jostain tarjouksesta, maskipakosta myymälöissä tai muistutettaisiin tulevasta äitienpäivästä. Tai jos onkin arvonta ja linkki mitä kautta sinne osallistutaan, niin kommentit on täynnä toinen toistaan pidempiä itkuvirsiä "miksi juuri minun pitäisi voittaa".

   Lainaa

  13. Tulos: -25 (79 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   Sieltähän ne kotimaiset yrittäjätkin kamansa tilaa, kertoo hinnan piillä ja laittaa myyntiin.

   Lainaa

  14. Väritön persikka 25.3.2021 9:31
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Justjoo: Ei tässä mistään kielitaidosta ole kyse. Isolle osalle tuntuu vaan olevan mahdoton ajatus lukea ajatuksella läpi mistä on kyse. Käy vaikka katsomassa jotain Gigantin facebookpostauksia. Puolet kommenteista ilmoittaa olevansa "mukana" (arvonnassa) vaikka postauksessa vain ilmoitettaisiin jostain [...]
   Tää on muuten niin rasittavaa. Vaikka ko. postauksessa lukisi isoilla kirjaimilla, että tämä ei ole arvonta, niin ei mene perille. Ja vaikka jos lanseerataan joku uusi tuota, kerrotaan, että nyt vaikka muumialushousuja on kaupassa, niin jengi alkaa osallistua arvontaan vaikka firma vaan kertoo tuoteuutuuksistaan. Toinen on, että jos joku sivu X jakaa sivun B arvonnan ja johdantotekstissä lukee, että osallistukaa siellä B:n sivuilla, niin eiköhän tampiot kommentoi X:n sivulle, että mukana, nyyh, nyyh, ei oo lapselle kenkiä eikä lasta. Paljon on ollut puhetta nuorten lukutaidon katoamisesta, mutta näköjään katoaa aikuisiltakin. (Osalta, ei kaikilta tietenkään.) Olin erään mieslaulajan faniryhmässä vähän aikaa, ja fanikunta koostui käytännössä 45-60-vuotiaista naisista. Kun joku jakoi ko. laulajan päivityksen tähän ryhmään, niin jo siellä naiset olivat kehumassa, että SINÄ olet hyvä laulaja, saisinko SINULTA nimmarin, jne. Juu, ei se laulaja taida edes itse päivittää Faceaan saati nähdä SULJETUN faniryhän kommentteja. Siellä oli kyllä se meno aika sakeaa muutenkin, että oli pakko lähteä aika lyhyen ajan jälkeen.

   Lainaa

  15. Johdoton luumu 25.3.2021 10:16
   Tulos: -28 (56 ääntä)
   NipaMan: Sieltähän ne kotimaiset yrittäjätkin kamansa tilaa, kertoo hinnan piillä ja laittaa myyntiin.
   why are you booing? he’s right.

   Lainaa

  16. Viimeinen artesaani 25.3.2021 10:26
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Väritön persikka: Tää on muuten niin rasittavaa. Vaikka ko. postauksessa lukisi isoilla kirjaimilla, että tämä ei ole arvonta, niin ei mene perille. Ja vaikka jos lanseerataan joku uusi tuota, kerrotaan, että nyt vaikka muumialushousuja on kaupassa, niin jengi alkaa osallistua arvontaan vaikka firma vaan kertoo [...]
   On se kyllä vakava tilanne jos ei ole edes lasta, kyllä siinä nyt vähintään ilmaiset kengät pitäisi saada 😂

   Lainaa

  17. Tulos: +9 (39 ääntä)
   Paranormaali nektariini: Koska kaikki pitää saada halvalla mullehetinyt, ja samalla voida ihmetellä et miksi kotimainen teollisuus siirretään halpatuotannon maihin ja syyttää Kiinaa ilmaston tuhoamisesta, jotta meidän ei tarvitse täällä Suomessa ryhtyä toimiin.
   Muuten hyvä, mutta tuotantohan siirtyy Kiinaan myös siksi, että täällä on ryhdytty toimiin. Huvittaa että puhutaan hiilineutraalista Suomesta samaan aikaan, kun paskan virtaaminen vaan lisääntyy muualta tänne.

   Lainaa

  18. Tulos: -22 (68 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   1. On tuotteita, m.m. työkaluja, joita ei saa Suomesta edes postimyynnistä, mihinkään hintaan. 2. On tuotteita joiden hinta/laatu suhde on radikaalisti alhaisempi kuin vastaavien Suomesta postitse saatavien, saati kivijalasta (esim. "kuulanivel M8" / "ball joint M8") 3. Tilaaminen on helppoa. EI tarvi yritystä, ei tarvi tilata usealta eri sivulta, ei tarvi kysellä hintoja, ei tarvi maksaa kuin kerran jne. Ja tärkein: miksen tilaisi?

   Lainaa

  19. Tulos: +12 (44 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   EN ole Wishistä ikinä mitään tilannut, mutta olen ollut Aliexpresin asiakas jo vuosia. Sehän ei ole yksi kauppa, vaan alusta missä kaupat myyvät omia tuotteitaan. Sama kun Amazon. Kun osaa lukea ja tajuaa ettei Iphonea saa vitosella niin ei niissä ole mitään vikaa. WIshin yms. maineen on pilanneet ne ketkä eivät osaa valita tuotteen kokoa tai luulevat oikeasti saavansa sen uusimman iPhonen vitosella. Olen ostanut mm. Nvidian näytönohjaimen (GeForce GTX 960). Maksoi 70€ eli about puolet Suomen sillosesta hinnasta. - Aito ja täysin toimiva. Canonin  objektiivin. (EF-S 17-85mm f/4-5.6 Image Stabilized USM)
   Käytetty ja huollettu. 110€ (Suomessa 250-300€) Vois myydä uutena eteenpäin. EI mitään käytön jälkiä. Kun on tolkku mitä ostaa ja lukee mitä on ostamassa niin ei noissa ole mitään ongelmaa. Tullimaksuja joskus joutuu maksamaan, muttei niitäkään tule kun harvoin.

   Lainaa

  20. Tulos: +70 (82 ääntä)
   NipaMan: Sieltähän ne kotimaiset yrittäjätkin kamansa tilaa, kertoo hinnan piillä ja laittaa myyntiin.
   Täytyy muistaa, että tässä samalla kotimainen yrittäjä ottaa riesakseen sellaiset pikkujutut kuin kuluttajansuojan ja myyjän virhevastuu, jota kiinalaisilla vastinpareilla ei ole. Suomalainen myyjä kun on vastuussa siitä, mitä myy ja jos tuote esim. hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla, joutuu todennäköisesti lähettämään uuden tilalle. Ja sen tilalle uuden ja sen tilalle uuden. Tai vaihtoehtoisesti näkemään vaivaa ja tilaamaan ison kasan erilaisia tuotteita ja valitsemaan niistä luotettavat ja toimivat, joita sitten viitsii omalla nimellään myydä eteenpäin.

   Lainaa

  21. Tulviva raataja 25.3.2021 15:02
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Haikaileva metsämarja: Samin pettymys taitaa olla suuri, kun lasit viimein saapuvat.
   Paitsi jos ne sattuisivat toimimaan.

   Lainaa

  22. katsastamaton maito 25.3.2021 16:23
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Hienosti lasit tunnistavat, että käsilaukujen takaa ei löydy mitään katsottavaa, ja jättää ihmiset jalat heidän omaksi tiedokseen.

   Lainaa

  23. Viljava lehmä 25.3.2021 17:27
   Tulos: -18 (46 ääntä)
   -x-x-: Täytyy muistaa, että tässä samalla kotimainen yrittäjä ottaa riesakseen sellaiset pikkujutut kuin kuluttajansuojan ja myyjän virhevastuu, jota kiinalaisilla vastinpareilla ei ole. Suomalainen myyjä kun on vastuussa siitä, mitä myy ja jos tuote esim. hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla, joutuu [...]
   Kotimainen yrittäjä ei vapaaehtoisesti "ota riesakseen" yhtään mitään, vaan laki velvoittaa häntä. Samankaltaiset mutta toimivammat ehdot ovat käytössä ainakin wishiltä tilatessa ihan ilman lain kirjaintakin. Yhdessäkään suomalaisessa puodissa ei rahojensa takaisin saaminen ole yhtä vaivatonta kuin wishillä. Sitä että joutuu ostamaan jotain, jotta on myytävää, on aikalailla perusvaatimus jotta voi olla kauppias. Ei se sälä kiinakauppiaallekaan taivaasta putkahda.

   Lainaa

  24. Tulos: -6 (28 ääntä)
   -x-x-: Täytyy muistaa, että tässä samalla kotimainen yrittäjä ottaa riesakseen sellaiset pikkujutut kuin kuluttajansuojan ja myyjän virhevastuu, jota kiinalaisilla vastinpareilla ei ole. Suomalainen myyjä kun on vastuussa siitä, mitä myy ja jos tuote esim. hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla, joutuu [...]
   No kun ei ota. Monet firmat myyvät vain yrityksille, jolloin kuluttajansuoja katoaa kuin pieru Saharaan. Tätä tarkoitin kun sanoin "ei saa mihinkään hintaan". Vieläkään en tiedä mistä minun sitten pitäisi muka ostaa tuotteita joita Suomesta ei saa. Ja miksi.

   Lainaa

  25. Suora preeriasusi 25.3.2021 22:30
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Viljava lehmä: Kotimainen yrittäjä ei vapaaehtoisesti "ota riesakseen" yhtään mitään, vaan laki velvoittaa häntä. Samankaltaiset mutta toimivammat ehdot ovat käytössä ainakin wishiltä tilatessa ihan ilman lain kirjaintakin. Yhdessäkään suomalaisessa puodissa ei rahojensa takaisin saaminen ole yhtä vaivatonta kuin [...]
   Myyjä ja maahantuoja vastaavat myös tuotteen aiheuttamista vahingoista. Laki sen toki määrää, mutta katettava nekin kulut on.
   Muutama vuosi sitten eräs sähköpyöriä maahantuonut yritys sai maksaa palaneen talon. Tapauksessa oli vähän oikeusmurhan piirteitä, mutta kuitenkin. Koitapa laittaa palaaneesta talostasi lasku sille 1,70€ maksaneen kännykkälaturin myyjälle.
   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/10/05/hovioikeus-sahkopyora-joka-ei-voi-syttya-sytytti-tulipalon

   Lainaa

  26. Hillitty ananas 26.3.2021 3:07
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Roteva tiikeri: MIkä siinä on vaikeaa ymmärtää? Suomalainenhan jonottaa jopa ilmaista ämpäriä niin miksipä ei tilaisi halpaa romua Kiinasta :D
   En oo koskaan kuullut että kukaan jonottaisi pelkkää ämpäriä. Niissähän on aina jotain muuta ilmaista tavaraa sisällä.

   Lainaa

  27. Hintelä raataja 26.3.2021 6:31
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Hillitty ananas: En oo koskaan kuullut että kukaan jonottaisi pelkkää ämpäriä. Niissähän on aina jotain muuta ilmaista tavaraa sisällä.
   No ei todellakaan ole "aina ilmaista tavaraa sisällä." Joskus on, yleensä ei.

   Lainaa

  28. Vieraskorea kärpänen 26.3.2021 6:36
   Tulos: -16 (24 ääntä)
   Suora preeriasusi: Myyjä ja maahantuoja vastaavat myös tuotteen aiheuttamista vahingoista. Laki sen toki määrää, mutta katettava nekin kulut on. Muutama vuosi sitten eräs sähköpyöriä maahantuonut yritys sai maksaa palaneen talon. Tapauksessa oli vähän oikeusmurhan piirteitä, mutta kuitenkin. Koitapa laittaa [...]
   Sähköpyöriä maahantuonut joutui korvaamaan, joten koitapa laittaa lasku kännykkälaturin myyjälle...? Nyt on vähän korkealentoista.

   Lainaa

  29. Käärinliinaton mandariini 26.3.2021 8:52
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Hermanni: Muuten hyvä, mutta tuotantohan siirtyy Kiinaan myös siksi, että täällä on ryhdytty toimiin. Huvittaa että puhutaan hiilineutraalista Suomesta samaan aikaan, kun paskan virtaaminen vaan lisääntyy muualta tänne.
   Hölmöläiset elävät unelmaa, ei ne halua todellisuutta siinä taustalla nähdä.

   Lainaa

  30. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Jos haluaa saada vähän extratakuuta jollekkin tuotteelle, niin kannattaa tilata romunsa budhalaisen puljun sijaan islamilaista kalenteria noudattavasta liikkeestä. islamilainen kalenteri kun on noin 600 vuotta länsimaista versiota jäljessä. ;)

   Lainaa

  31. Ruokoton norsu 26.3.2021 15:43
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   Tämäpä, ihan kuin halpaa krääsää ei jo roudattais muutenkin turhaan ympäri maailmaa, saati että porukka tilailee kaiken maailman hilpakkeita kotiinkin

   Lainaa

  32. Opiskeleva satuhahmo 26.3.2021 16:54
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Ruokoton norsu: Tämäpä, ihan kuin halpaa krääsää ei jo roudattais muutenkin turhaan ympäri maailmaa, saati että porukka tilailee kaiken maailman hilpakkeita kotiinkin
   Kun tilaa suoraan kotiin, niin sitä ei roudata niin paljoa pitkin poikin ja ympäri maailmaa. Seuraava argumentti alas ammuttavaksi, kiitos.

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   Monesti niistä kiinakaupoista saa saman tuotteen kuin Suomestakin, mutta ilman sitä järkyttävää hintalappua. Elektroniikkaa ja komponentteja tilaava näpertelijätuttuni on säästänyt pitkän pennin tilaamalla suoraan Kiinasta.

   Lainaa

  34. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kilokalori: Toivottavasti se iso paatti on jumissa Suezin kanavassa vielä pitkään ja kiinakrääsää ei enää kannata kuljettaa koko Afrikan ympäri kiertäen.
   Kiinapaketit on postia, eli tulee lentorahtina. Painava tavara tulee laivalla ja kevyt lentokoneella. Pääsääntöisesti.

   Lainaa

  35. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mä olin jotain 10v. kun tajusin että ei voi olla sellasta "röntgeniä" mikä läpäisee kankaan muttei ihoa.

   Lainaa

  36. Korkiton peto 28.3.2021 18:18
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Kilokalori: Toivottavasti se iso paatti on jumissa Suezin kanavassa vielä pitkään ja kiinakrääsää ei enää kannata kuljettaa koko Afrikan ympäri kiertäen.
   Juuri näin. Lentorahtina saapuvat wishin paketit ovat paljon ekologisempi tapa hankkia se sama krääsä.

   Lainaa

  37. Ohimenevä viinirypäle 28.3.2021 18:38
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   Wish on amerikkalainen yritys.. siinähän on jo se välikäsi, mitä teidän nillittäjien "eettisyys luonnolle ja yhteiskunnalle" vaatii..:P

   Lainaa

  38. Helppo hampurilainen 30.3.2021 10:02
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Salamannopea kärpänen: En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi noista kiinalafkoista pitää yhtään mitään tilata.
   Sille on täysin yksinkertainen selitys. Varsinkin pikkusälä maksaa Kiinasta tilattuna viidesosan tai jopa kymmenesosan siitä, mitä samasta tavarasta saa maksaa suomalaisessa "halpa"kaupassa.

   Lainaa

  39. Tylsä soturi 30.3.2021 11:58
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Väsynyt: 1. On tuotteita, m.m. työkaluja, joita ei saa Suomesta edes postimyynnistä, mihinkään hintaan. 2. On tuotteita joiden hinta/laatu suhde on radikaalisti alhaisempi kuin vastaavien Suomesta postitse saatavien, saati kivijalasta (esim. "kuulanivel M8" / "ball joint M8") 3. Tilaaminen on helppoa. EI [...]
   Koska olet osasyynä siihen, että kotimaasta ei saa tavaraa. Olen itse tullut siihen tulokseen, että jos jotain tuotetta ei ole Suomessa saatavilla. Vinkkaan jollekkin liikkeelle, kuinka tarvitsen X-asian. Kiinasta tuleville tuotteille pitäisi lätkäistä järkyttävät verot. Nauttisin suunmattomasti siitä halpistavarantilaajien ulinasta joka alkaisi.

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Nämä röntgenlasithan ovat ikivanha klassikko. Näitä myytiin jo 70-luvulla niissä töhryisissä postimyyntimainoksissa joita oli kaikkien lehtien takasivuilla. Täytyy olla erinomainen ja toimiva tuote, kun on kestänyt aikaa jo 50 vuotta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aurinkolasit, kalenteri, kiina, konsoli, kuva, käyttöehdot, lasit, ps5, puukko, päivämäärä, röntgenlasit, tuloste, veitsi, vuosi, wish