Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 38

Menestyvän äidin puheenvuoro.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 38

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 91 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1015 (1023 ääntä)
   Nää ihmiset on parhaimpia, kun on vaan pakottava tarve tulla kertomaan kuin hyvin asiat on. Ei voinu ku nauraa.

   Lainaa

  2. Tulos: +853 (947 ääntä)
   Ei 8,9 keskiarvolla kyllä pääse edes vessoja pesemään parhaimpiin lukioihin.

   Lainaa

  3. Tulos: +416 (438 ääntä)
   Niinan kaltaset immeiset ottaa vaan niin pattiin etten edes kykene sanoiksi pukemaan... just GAAAH

   Lainaa

  4. Höpöpapu 23.2.2021 0:27
   Tulos: +122 (280 ääntä)
   No onhan se välillä kiva lukea, että jollain menee elämässä hyvin -varsikin kun uutiset ovat viime aikoina olleet aika synkkiä. Tosin ehkä pitäisi lopettaa ajoissa ja ylipäätään miettiä missä avautuu.

   Lainaa

  5. Tulos: +507 (519 ääntä)
   Paremmat Ihmiset ry:n puheenjohtaja taas vauhdissa.

   Lainaa

  6. Vastarannan kiiski 23.2.2021 0:32
   Tulos: +657 (687 ääntä)
   Surullistahan tuo on, että Niinalla ei ole ketään reaalimaailman henkilöä, jonka kanssa jakaa asioitaan. Myyntipäällikkö isäntäkin taitaa aikanaan muuttaa Sveitsiin jonkun 15 vuotta nuoremman ja kiinnostavamman naisen kanssa.

   Lainaa

  7. Virkku juhta 23.2.2021 0:35
   Tulos: +544 (548 ääntä)
   Tää niina kuulostaa ihan siltä ”poikani Allu on miljonääri jo nyt 13v:nä, miljoonaperijä on” muijalta

   Lainaa

  8. Kuulas karjalanpiirakka 23.2.2021 0:41
   Tulos: +473 (479 ääntä)
   Ai ovet auki kaikkiin lukioihin? No, tuossa n. 30 joihin vaaditaan yli 9 keskiarvo. https://yle.fi/uutiset/3-11395333

   Lainaa

  9. Vino delfiini 23.2.2021 0:45
   Tulos: +455 (459 ääntä)
   Ihana tapaus - ja vielä väärässä. 8,9 ka ei avaa ovia kaikkiin lukioihin eikä kaikille linjoille. Monilla linjoilla raja on yli ysin ja osaan vaaditaan muutakin kuin korkea keskiarvo, vaikkapa liikunnallisuutta. Eikä se ysin keskiarvo edes tee onnelliseksi. Tai tarkoita, että menee hyvin. Varsinkaan niillä nuorilla, joilla se on tulosta hypervaativien vanhempien tyranniasta.

   Lainaa

  10. Urhea jääkarhu 23.2.2021 0:53
   Tulos: +300 (332 ääntä)
   Jännä, ettei Niina mainitse omaa ammattiaan. Haisee muutenkin jo kilometrin päähän, ettei Niinan elämä ole ihan niin täydellistä kuin antaa ymmärtää. Luultavasti taustalta löytyy alkoholismia, mielenterveysongelmia ym.

   Lainaa

  11. Tulos: +216 (226 ääntä)
   8,9 keskiarvolla ei muuten ole mitään asiaa Suomen huippulukioihin, kuten Ressu, Norssi, SYK jne. Niina - mikä typerys.

   Lainaa

  12. Tulos: +226 (250 ääntä)
   Koska (ja etenkin kun) kukaan ei kysynyt, vastaan että oman peruskoulun päättötokarin ko. oli myös ysin pintaan (olisi ollut yli, mutta pahuksen liikunta). Varmaan opetus on muuttunut sitten kultaisen 1900-luvun, mutta ainakaan omana aikanani ysin keskiarvo ei ollut kausaliteetissa älyyn tai menestyspotentiaaliin. Moni kutosen keskiarvolla hiihdellyt luokkakaveri on nykyään menestynyt yrittäjä/taiteilija/muusikko, kun koulun jälkeen löysivät omat kiinnostuksenkohteensa ja osaamisalueensa. Itsehän en vieläkään tiedä, mikä musta tulee isona. Ja silloin neoliittikaudella ysin keskiarvoon riitti ulkoa opettelun taito ja tuntiaktiivisuus. Tärkeämpää olisi ollut opetella sisäistämistä ja tiedon retentaatiota. Lukiossa sitten tuli totuus eteen, kun ylppäreissä ei riittänytkään, että muisti maat ja vuosiluvut ulkoa. (Vähättelemättä Niinan tyttären hyvää koulumenestystä, mutta ei 14-vuotiaana ”melkein” ysin keskiarvolla tosiaan voi juuri mitään aikuiselämän menestyksestä sanoa.)

   Lainaa

  13. Lahkeeton karhu 23.2.2021 1:41
   Tulos: +278 (280 ääntä)
   Höpöpapu: No onhan se välillä kiva lukea, että jollain menee elämässä hyvin -varsikin kun uutiset ovat viime aikoina olleet aika synkkiä. Tosin ehkä pitäisi lopettaa ajoissa ja ylipäätään miettiä missä avautuu.
   On se nyt eri asia jakaa vaikka omalla seinällään kivoja uutisia tai keskustelussa jossa ne kivat uutiset on relevantteja. 
   Mutta jos perkele joku kysyy jeesiä nuoren motivoimiseksi kouluhommissa, ja siihen tulee avautumaan että meillä ei tartte motivoida kun ollaan niin erityisen erinomaisia ja älykkäitä ihmisiä koko perhe, niin se ei ole kyllä kivojen uutisten kertomista, vaan se on oman itsetuntonsa pönkittämistä muiden kustannuksella, tyyliin ”lälläslää, mun lapsi on parempi kun sun lapsi!!1!”
   Eli mielestäni aika keljua aloittajaa kohtaan. 
   Tosin varmaan aika reppana tämä Niina todellisuudessa. Väittäisin että jos oikeasti olis elämä jotenkin mielettömässä tasapainossa, niin tarvetta tuollaiselle leijumiselle, rivien välissä muita vähän dissaten, ei olis. Kompensoimiselta tuo avautuminen haisee vahvasti. 

   Lainaa

  14. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.2.2021 1:48
   Tulos: +123 (153 ääntä)
   Niina ei sitten viitsinyt muuta kuin vittuilla, että kasvatuksesta kiinni, mutta olla kuitenkin kertomatta millaista sen sitten pitäisi olla. Ahdistaa muuten tuon kyselyn vastausvaihtoehdot 7-8 ja 9-10. Oma keskiarvoni oli n. 8,7 - vaikka se pyöristyy ysiin, tuntuu väärältä väittää sen olevan välillä 9-10. Sehän kuitenkin alkaa kasilla. Mutta niin on väärin myös 7-8, kun se kuitenkin pyöristyi ysiin. Paha paikka. Näin ihan vain tiedoksi, vaikkei kukaan varsinaisesti pyytänytkään.

   Lainaa

  15. Säädytön lehmä 23.2.2021 1:56
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   Lahkeeton karhu: On se nyt eri asia jakaa vaikka omalla seinällään kivoja uutisia tai keskustelussa jossa ne kivat uutiset on relevantteja. Mutta jos perkele joku kysyy jeesiä nuoren motivoimiseksi kouluhommissa, ja siihen tulee avautumaan että meillä ei tartte motivoida kun ollaan niin erityisen erinomaisia ja [...]
   Ehkä se yritti motivoida kertomalla omasta elämästään? 😁 Tosin itsellä motivaationpuutteesta kärsivänä nuorena Niinan tekstit ois pitänyt huolen että sitä motivaatiota ei vahingossakaan löydy, ikinä.

   Lainaa

  16. Tornipöllö 23.2.2021 2:17
   Tulos: +167 (167 ääntä)
   Niina olisi voinut siinä saksan lukemisen lomassa vaikka käydä jollain käytöskurssilla. Oppitunti yksi: Omakehu haisee.

   Lainaa

  17. Meluton sorsa 23.2.2021 3:04
   Tulos: +181 (181 ääntä)
   Niina puhuu sujuvaa paskaa, pystyyköhän tähän samaan edes lapsensa isä kielitaitoineen

   Lainaa

  18. Riihikuiva haukka 23.2.2021 3:10
   Tulos: +111 (119 ääntä)
   Teinin isänä myyntipäällikkö (vaikka kuinka saksaa ja ranskaa ja muutenkin taitava) ei nyt taida olla se suurin keulimisen aihe, vaikka ihan kelpo ammatti onkin. Ne rahakkammat kaverit lienee tuon ikäisinä jo myyntijojtajien pallilla..

   Lainaa

  19. Tulos: +88 (92 ääntä)
   Jes huippua! Sillä lailla Niina!! Nytten menee muuten hyvin! On monta kieltä osavaa miestä ja muutto jopa Sveitsiin näköpiirissä!! Vaikka kukaan ei kysynytkään.Tai ylipäätään ollut kiinnostunut. Mutta hyvin muuten menee ja saa muuten mennäkin. Tai siis meneehän? Oikeasti?

   Lainaa

  20. Ränsistynyt seuraeläin 23.2.2021 4:43
   Tulos: +50 (58 ääntä)
   Ei tarvinnu paljon kouluja käydä, kun melkeen suoraan peruskoulusta työkyvyttömyyseläkkeelle. Siinä Niinalle ihmettelemistä. Heh heh!

   Lainaa

  21. Lauha satuhahmo 23.2.2021 6:45
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Mahtaa Niinaa hävettää sitten, kun pää selviää.

   Lainaa

  22. Tulos: -20 (34 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Niina ei sitten viitsinyt muuta kuin vittuilla, että kasvatuksesta kiinni, mutta olla kuitenkin kertomatta millaista sen sitten pitäisi olla. Ahdistaa muuten tuon kyselyn vastausvaihtoehdot 7-8 ja 9-10. Oma keskiarvoni oli n. 8,7 - vaikka se pyöristyy ysiin, tuntuu väärältä väittää sen olevan [...]
   Minkä kyselyn?

   Lainaa

  23. Räkäpää 23.2.2021 7:38
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Urhea jääkarhu: Jännä, ettei Niina mainitse omaa ammattiaan. Haisee muutenkin jo kilometrin päähän, ettei Niinan elämä ole ihan niin täydellistä kuin antaa ymmärtää. Luultavasti taustalta löytyy alkoholismia, mielenterveysongelmia ym.
   En menisi ihan nuita vielä tuosta arvaamaan. Enemmänkin sitä, että itse on ollut kotona elätettävänä, vaikkeivat lapset ole hoitoa varsinaisesti tarvineet aikoihin.

   Lainaa

  24. Captain Obvious 23.2.2021 7:54
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Heli ei välttämättä kykene soveltamaan näitä vinkkejä käytäntöön.

   Lainaa

  25. Tulos: +132 (134 ääntä)
   Hyvä väite, että "jos et 15-vuotiaana opiskele saksaa, et voi koskaan muuttaa sveitsiin". Mä muutin Saksaan 25-vuotiaana osaamatta sanaakaan saksaa ja nyt puhun sitä ihan hyvin. Tietysti aksentilla, mutta oisko tähän auttanut tuo 15-vuotiaana opiskelu?

   Lainaa

  26. Kuivakas vihannes 23.2.2021 8:10
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Ysinkään keskiarvo peruskoulussa ei edes ole kova homma, katsellaan sitten kirjoitusten jälkeen sitä motivaatioasiaa.

   Lainaa

  27. Suihkunraikas guava 23.2.2021 8:15
   Tulos: +71 (77 ääntä)
   Saahan sitä olla ylpeä lapsistaan (tai noh, kaikesta elämästään näköjään), mutta tilannetaju puuttunee. Kun jotain ihan muutahan tässä kysyttiin... Itsekin luin saksaa vuosia, ja menin yhteen noista "huippulukioista". Tuli huomattua, että Sveitsissä voi pelkällä Hochdeutschilla olla vähän hankala pysyä kärryillä. Omat vanhempani myös mieluusti kertoivat ihmisille kuinka iloisia ovat mun tilanteesta ja tutkinnosta ja ties mistä kun aihe tulee esiin. Heillä itsellä on oppikoulu/amis taustalla, niin olivat tosi iloisia kun halusin opiskella pidemmälle. Ja kuitenkin tarpeeksi tilannetajua olla jankkaamassa siitä kun esim työkaverien skideillä oli haasteita

   Lainaa

  28. Tulos: +65 (71 ääntä)
   Seuraavassa jaksossa Niinan mies muuttaa Sveitsiin sihteerinsä kanssa?

   Lainaa

  29. Tulos: +100 (102 ääntä)
   Mulla oli 9,6 aikoinaan lukion keskiarvo. Ei siitä nyt elämässä hirveesti hyötyä ole ollut. Eikä tule kyllä normaalisti tuntemattomille sitä kerrottua, ku mitä väliä :D

   Lainaa

  30. Tulos: +83 (85 ääntä)
   Aikauhee: Nää ihmiset on parhaimpia, kun on vaan pakottava tarve tulla kertomaan kuin hyvin asiat on. Ei voinu ku nauraa.
   Siis eihän tuolla asiat hyvin olleet. Rivien välistä paistoivat seuraavat asiat: Niinalla itsellään ei ole koulutusta tai työtä, ja tytär niin vanha että kohta lehtää pesästä. En hämmentyisi vaikka lentäisi Niinakin samalla kun lapsi saatu kasvatettua. Yksiössä Korsossa nastaa huudella. 2. hirveän heikko itsetunto kun huutelee kaikkien muiden meriiteistä paitsi omistaan, vaikkei edes pyydetty. 3. Nyt äkkiä itse edes aikuisopistoon! 4. Jos on ihmeellistä asua "missä tahansa Euroopan pääkaupungissa", kun korona on ohi niin kokeile ihmeessä. EI OLE KUMMEMPAA KUIN MUUALLAKAAN <3

   Lainaa

  31. Tulos: +83 (83 ääntä)
   Heli: apua, mitä teen kun teinin kanssa ongelma X Nina: MINUN teinni ja MINUN miäs ja MINUN omakotitalo ovat täydellisiä (Toisto x25) No tuostahan apua olikin ja kissaakin kiinnostaa Ninan touhut X-D

   Lainaa

  32. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Muuten olis elämä kyllä täydellistä, paitsi että onhan tän kaiken hyvän eteen joku joutunut töitäkin tekemään, niin ei siksi ole. xD Nauran itseni tärviölle, Niina kirjoittaa tuubaa, mutta taitaakin oikeasti olla lahjakas koomikko.

   Lainaa

  33. Uskomaton hiiri 23.2.2021 9:10
   Tulos: +144 (144 ääntä)
   Vino delfiini: Ihana tapaus - ja vielä väärässä. 8,9 ka ei avaa ovia kaikkiin lukioihin eikä kaikille linjoille. Monilla linjoilla raja on yli ysin ja osaan vaaditaan muutakin kuin korkea keskiarvo, vaikkapa liikunnallisuutta. Eikä se ysin keskiarvo edes tee onnelliseksi. Tai tarkoita, että menee hyvin. Varsinkaan [...]
   Koulussa menestyminen ja vanhempien halukkuus kuuluttaa se kansalle myös kivasti avaa ovia kivoihin keskusteluihin, kun kaikki ei olekaan kivasti. Minun peruskoulun kympin päättötodistus jaettiin Facebookiin ja L:n yo-paperit olivat varma tiketti menestykseen. Jostain syystä niiden jälkeen tullutta M1-lähetettä ei jaettu kansalle ja nykyisin teen "jotain tutkimushommaa" ja sivutyötä ohessa, sen sijaan että sinnittelen viimeisillä mielenterveyden rippeillä matalapalkka-alalla vailla mitään lukion jälkeistä koulutusta ja yritän välttää eläkkeelle joutumisen alle 30-vuotiaana. Mutta kun ovet auki kaikkialle! Kyllä menestyy! Meidän lapsi on aina ollut kunnianhimoinen!

   Lainaa

  34. Lukematon pöllö 23.2.2021 9:14
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Myös opettaja vaikuttaa, minkälaisia numeroita saa koulussa. Minulla oli yläasteella noin 8,2 keskiarvo ja olin oman luokkani kolmen parhaan joukossa. Rinnakkaisluokkalaisilla kavereillani oli eri opettajia ja heillä oli yli 9 keskiarvo. Lukiossa olimme samalla luokalla, niin olimmekin suurinpiirtein samalla tasolla. Kavereille ero lukion ja yläasteen välillä taisi olla suurempi, koska heillä oli ollut helppoja kokeita, esim paljon monivalintatehtäviä, ja meillä oli samoissa aineissa esseetyyppisiä kysymyksiä.

   Lainaa

  35. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Niina on ehkä pienenä oppinut, että elämässä pitää saavuttaa jokin asema, joka näyttää menestyjältä. Vuosia ja taas vuosia yrität päästä sinne ja kun omasta mielestäsi olet sillä huipulla, mihin ikinä kykenet, ketään ei kiinnosta. Ja aina on niitä, joilla menee vielä paremmin. Aina on niitä, joilla on vielä enemmän rahaa. Kun kaikkensa yritti, että saisi jonkin sosiaalisen statuksen, sitä voi alkaa tuntua tyhjältä jos yhtäkkiä huomaa, että elämässä ei tainnutkaan olla ihan siitä kyse.

   Lainaa

  36. Pulska rotta 23.2.2021 9:40
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Voi Niina, Niina... Jopa jonnekin Ouluun tarvitsee ka:n 8,92, pääkaupunkiseudun eliittilukioista puhumattakaan. Annahan tyttösi korottaa keskiarvoaan vielä numerolla ja tule sitten uusiksi leuhkimaan -_-

   Lainaa

  37. Näkyvä aasi 23.2.2021 9:47
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Ahdistaa muuten tuon kyselyn vastausvaihtoehdot 7-8 ja 9-10. Oma keskiarvoni oli n. 8,7 - vaikka se pyöristyy ysiin, tuntuu väärältä väittää sen olevan [...]
   Minäkään en pystynyt vastaamaan kyselyyn, kun keskiarvo jäi 8-9 välille, joten se ei ollut vaihtoehdoissa.

   Lainaa

  38. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Onpas Niina poikkeuksellisen luotaantyöntävä ja vastenmielinen tyyppi. Pikantti yksityiskohta on toi kuitenkin alle ysin keskiarvo _peruskoulusta_, joka nyt ei millään mittarilla ole mikään aivan ihmeellisen hyvä. Hyvä toki, mutta ei mikään ”ovet auki mihin vain”. Tunnen lasteni kautta paljon oikeasti kouluhyviä 9,8 teinejä, eikä heilläkään oo täysin selvät sävelet elämään. Itse on koskaan ollut erityisen hyvä koulussa, vaikka yliopistoon eteninkin, eikä omat lapset oo olleet. Taisi esikoisen peruskoulun päästötodistus silti olla aika lähellä Niinan tenavan lukemia. Ja pääsi siihen lukioon mihin halusi (koska sinne vaadittiin muutakin kuin kouluarvosanaa). Aika moneen muuhun ns ”eliittilukioon” ei olisi päässyt.

   Lainaa

  39. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Liekö trolli. Mistä näitä tietää :(

   Lainaa

  40. Tulos: +27 (27 ääntä)
   rude1: Seuraavassa jaksossa Niinan mies muuttaa Sveitsiin sihteerinsä kanssa?
   Myyntipäälliköillä ei taida sihteereitä olla. Myyntijohtajilla ehkä joissain firmoissa.

   Lainaa

  41. Räkäpää 23.2.2021 10:00
   Tulos: +19 (37 ääntä)
   Uskomaton hiiri: Koulussa menestyminen ja vanhempien halukkuus kuuluttaa se kansalle myös kivasti avaa ovia kivoihin keskusteluihin, kun kaikki ei olekaan kivasti. Minun peruskoulun kympin päättötodistus jaettiin Facebookiin ja L:n yo-paperit olivat varma tiketti menestykseen. Jostain syystä niiden jälkeen tullutta [...]
   Entä semmoinen, joka lintsasi koko ylä-asteen, veti kokeet kymppeinä ja kasin keskiarvolla ulos, koska ilmeisesti opettajille 24/7 haistattelu vaikuttaa tuloksiin, meni amiksen keskiarvon papereilla, työttömänä ajautui osittain kelan takia ammattikorkeaan ja päätyi tekemään tappavan tasaista insinöörintyötä? Luin ensimmäisen kerran kokeeseen ammattikorkeassa ja se tapahtui kahdesti, koska matikka nyt oli jo aika haastavaa siellä. Ei peruskoulun tuloksella ole väliä. Työ opettaa ja se, että tekee jatkuvasti jotain on paljon tärkeämpää kuin se että tekee juuri sitä, mitä koulussa käsketään. Lapsen tulosten tuijottaminen tekee enemmän hallaa kuin hyötyä. Samahan se on miten yleisesti menee, kunhan on jossain hyvä. Kaikki erikoistuu aikuisena kumminkin ja osa kypsyy hitaammin ja osa nopeammin.

   Lainaa

  42. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Niina vaikuttaa just sellaiselta nokkapystyssä menevältä akalta, joka elää miehensä siivellä ja kertoo kaikille et miten täydellinen elämä hänellä on.

   Lainaa

  43. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Uskomaton hiiri: Koulussa menestyminen ja vanhempien halukkuus kuuluttaa se kansalle myös kivasti avaa ovia kivoihin keskusteluihin, kun kaikki ei olekaan kivasti. Minun peruskoulun kympin päättötodistus jaettiin Facebookiin ja L:n yo-paperit olivat varma tiketti menestykseen. Jostain syystä niiden jälkeen tullutta [...]
   Tsemppiä sinulle ja kaikkea hyvää elämääsi. <3

   Lainaa

  44. Ilkkuva valas 23.2.2021 10:17
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Ahdistaa muuten tuon kyselyn vastausvaihtoehdot 7-8 ja 9-10. Oma keskiarvoni oli n. 8,7 - vaikka se pyöristyy ysiin, tuntuu väärältä väittää sen olevan [...]
   Itsellä sama, mutta koen olevani enemmän ns. "kasin oppilas" kuin 9-10. Joku voisi kai samalla keskiarvolla kokea kuuluvansa ysin oppilaaksi, en tiedä. Ei kai se niin vakavaa ole.

   Lainaa

  45. Tulos: +53 (53 ääntä)
   Käy sääliksi Niinan lasta. Itellä oli peruskoulussa koko ajan ka vähintään 9,0, ja pärjäsin ilman sen kummempaa työskentelyä. Seurauksena se, että muiden vaatimukset oli ihan hiton korkeella, stressasi ja lukiossa arvosanat tipahti kun en enää jaksanut enkä osannut opiskella. Onneksi opiskelen nyt ihan mielenkiintoista alaa, kaikki ei ole yhtä onnekkaita

   Lainaa

  46. Täysi kauris 23.2.2021 10:24
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   Juuri tuollaisilla ihmisillä on oikeasti asiat huonosti, miksi muuten pitäisi todistella? Taitaa miehellä olla toinen daami kierroksessa ;)

   Lainaa

  47. Tyyni tonttu 23.2.2021 10:28
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Ahdistaa muuten tuon kyselyn vastausvaihtoehdot 7-8 ja 9-10. Oma keskiarvoni oli n. 8,7 - vaikka se pyöristyy ysiin, tuntuu väärältä väittää sen olevan välillä 9-10. Sehän kuitenkin alkaa kasilla. Mutta niin on väärin myös 7-8, kun se kuitenkin pyöristyi ysiin. 
   Juu, itellä oli keskiarvo kutosen ja 7 seiskan välissä, joten ei ollu vastausvaihtoehtoa. :(

   Lainaa

  48. Tulos: +34 (42 ääntä)
   "Isänsä on myyntipäällikkö" "Mieheni tekee paljon kansainvälistä työtä" MYÖTÄHÄPEÄ

   Lainaa

  49. Tulos: +60 (60 ääntä)
   Lahkeeton karhu: On se nyt eri asia jakaa vaikka omalla seinällään kivoja uutisia tai keskustelussa jossa ne kivat uutiset on relevantteja. Mutta jos perkele joku kysyy jeesiä nuoren motivoimiseksi kouluhommissa, ja siihen tulee avautumaan että meillä ei tartte motivoida kun ollaan niin erityisen erinomaisia ja [...]
   Jep, Niinan avautumisessa ei ollut mitään kivaa. Myrkyllinen ja naurettava puheenvuoro väärässä paikassa, teki itsestään pellen ja pahoitti aloittajan mielen. Ei ole hirveän helppoa julkisesti pyytää apua oman lapsen koulunkäyntiin.

   Lainaa

  50. Tulos: -8 (30 ääntä)
   En edes tiedä lasteni keskiarvoja. Niillä ei ole mitään merkitystä suhteeseeni heihin.

   Lainaa

  51. Tulos: +49 (57 ääntä)
   Kelatkaapa, kun päätyisitte samoihin häihin, missä Niina ja hänen sujuvasti saksaa ja ranskaa puhuva myyntipäällikkö on vieraana. Joku olisi plaseerannut teidät samaan pöytään istumaan. Ja joutuisitte istumaan siinä vieressä niin kauan, että on lopulta ok sanoa hääparille kiitokset, "mutta meidän pitää nyt ikävä kyllä jatkaa matkaa". Voiko poistua jo tunnin kohdalla ennen pääruokaa? Odotetaanko hääkakun leikkaamista? Pitääkö vielä katsoa morsiamen ryöstökin? Saako toinen juoda 6 lasia viiniä kestääkseen jaarittelut, jos kuskin kumminkin pitää olla selvin päin, että päästään lähtemään? Mutta onhan se kiva, että joillekin elämän keskinkertaisuuskin antaa menestymisen tunnetta ja aihetta ylpeyteen. Omakotitalo! Niitäpä ei monella Suomessa olekaan.

   Lainaa

  52. Nocebo-efekti 23.2.2021 11:42
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Aikauhee: Nää ihmiset on parhaimpia, kun on vaan pakottava tarve tulla kertomaan kuin hyvin asiat on. Ei voinu ku nauraa.
   Lisäksi yleensä ole kaikki asiat ei ole hyvin. Kulissit on hyvin pystyssä. Tässäkin tapauksessa mies käy ja hoittaa asiat, nainen tuskin tietää millaisissa veloissa olevat. (tyypillistä kateellisen panettelua)

   Lainaa

  53. Nocebo-efekti 23.2.2021 11:44
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Uskomaton hiiri: Koulussa menestyminen ja vanhempien halukkuus kuuluttaa se kansalle myös kivasti avaa ovia kivoihin keskusteluihin, kun kaikki ei olekaan kivasti. Minun peruskoulun kympin päättötodistus jaettiin Facebookiin ja L:n yo-paperit olivat varma tiketti menestykseen. Jostain syystä niiden jälkeen tullutta [...]
   En itse ymmärrä että vanhempien pitää yrittää elää lapsella omaa elämää. Antaa lapsen tehdä koulutusvalintansa ja tuetaan häntä siinä. Omalle lapselle pyrin näin tekemään.

   Lainaa

  54. Tulos: +61 (61 ääntä)
   Urhea jääkarhu: Jännä, ettei Niina mainitse omaa ammattiaan. Haisee muutenkin jo kilometrin päähän, ettei Niinan elämä ole ihan niin täydellistä kuin antaa ymmärtää. Luultavasti taustalta löytyy alkoholismia, mielenterveysongelmia ym.
   Ei hän tietenkään mainitse omaa ammattiaan, koska näille lastensa menestyksellä kehuskelijoille on tyypillistä se, etteivät he ole itse saavuttaneet mitään leuhkimisen arvoista, mutta jos lapsi menestyy, on se hänen ikioma saavutuksensa ja sillä sitten leveillään.

   Lainaa

  55. Tuuletettu taistelija 23.2.2021 12:06
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Ei taida olla ihan kaikki kunnossa Niinalla. Mitä enemmän pitää leijua sillä miten hyvin menee, sitä huonommin yleensä menee kulisseissa. Jos olisi lopettanut siihen "lapsellani on ysin keskiarvo" niin olisi voinut vielä mennä vain erittäin ylpeänä vanhempana joka ei vaan ymmärrä ettei ketään varsinaisesti kiinnosta, mutta jos pitää kaikki info jakaa puolisonkin elämästä niin ei nyt hirveän tasapainoiselta henkilöltä vaikuta.

   Lainaa

  56. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Vaakku: Käy sääliksi Niinan lasta. Itellä oli peruskoulussa koko ajan ka vähintään 9,0, ja pärjäsin ilman sen kummempaa työskentelyä. Seurauksena se, että muiden vaatimukset oli ihan hiton korkeella, stressasi ja lukiossa arvosanat tipahti kun en enää jaksanut enkä osannut opiskella. Onneksi opiskelen nyt ihan mielenkiintoista alaa, kaikki ei ole yhtä onnekkaita
   Tämä. Peruskoulussa en juuri opiskellut ja keskiarvo yli 9, lintsasin kun tunneilla oli tylsää mutta koulu sujui hyvin. Lukiossa tuli stoppi pitkän matikan viikoilla kursseilla kun ei enää mennytkään itsestään ja odotetun L:n sijasta kirjoitin vain B:n. Jatko-opinnoissa huomasin, että en osaa opiskella kun aina on päässyt niin helpolla ja se on kyllä vaikuttanut ura- ym. valintoihin. Lapseni yritän saada nauttimaan itse opiskelusta ja uuden opettelua, kun itselleni se on aina ollut vaikeaa.

   Lainaa

  57. Tahmea robotti 23.2.2021 12:10
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Jokupoika: Hyvä väite, että "jos et 15-vuotiaana opiskele saksaa, et voi koskaan muuttaa sveitsiin". Mä muutin Saksaan 25-vuotiaana osaamatta sanaakaan saksaa ja nyt puhun sitä ihan hyvin. Tietysti aksentilla, mutta oisko tähän auttanut tuo 15-vuotiaana opiskelu?
   Jos olisit 15-vuotiaana opiskellut saksaa, olisit voinut muuttaa jopa Sveitsiin.

   Lainaa

  58. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Niina ei sitten viitsinyt muuta kuin vittuilla, että kasvatuksesta kiinni, mutta olla kuitenkin kertomatta millaista sen sitten pitäisi olla. Ahdistaa muuten tuon kyselyn vastausvaihtoehdot 7-8 ja 9-10. Oma keskiarvoni oli n. 8,7 - vaikka se pyöristyy ysiin, tuntuu väärältä väittää sen olevan [...]
   Edellinen kommenttini sain miinuksia mut kukaan ei vastannu; eli siis mikä kysely? Pitäskö tossa mokassa siis vielä näkyä joku kysely, näkyykö mulla jotenki erillä lailla ku muilla, en nää mitään vastausvaihtoehtoja. :(

   Lainaa

  59. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ihen selkeästi Niinan kannattaisi hankkia itselleen jokin harrastus, että saisi vähän sosiaalisia kontakteja myös kodin ulkopuolelta.

   Lainaa

  60. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Angst: Edellinen kommenttini sain miinuksia mut kukaan ei vastannu; eli siis mikä kysely? Pitäskö tossa mokassa siis vielä näkyä joku kysely, näkyykö mulla jotenki erillä lailla ku muilla, en nää mitään vastausvaihtoehtoja. :(
   Ainakin tietokoneella lukiessa tuossa mokan oikealla puolella näkyy kysely "Mikä oli keskiarvosi peruskoulussa" :) Voi olla että puhelimella se on jotenkin hankalassa paikassa.

   Lainaa

  61. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Sprinkles: Koska (ja etenkin kun) kukaan ei kysynyt, vastaan että oman peruskoulun päättötokarin ko. oli myös ysin pintaan (olisi ollut yli, mutta pahuksen liikunta). Varmaan opetus on muuttunut sitten kultaisen 1900-luvun, mutta ainakaan omana aikanani ysin keskiarvo ei ollut kausaliteetissa älyyn tai [...]
   Eihän liikunta toki keskiarvoon vaikuta vaan kyse on lukuaineiden keskiarvosta.

   Lainaa

  62. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Tahmea robotti: Jos olisit 15-vuotiaana opiskellut saksaa, olisit voinut muuttaa jopa Sveitsiin.
   Korjaus hän voisi haaveilla elämästä Sveitsissä, eläen velattomassa omakotitalossa Suomessa.

   Lainaa

  63. Fluorattu sorsa 23.2.2021 13:05
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   S: Ainakin tietokoneella lukiessa tuossa mokan oikealla puolella näkyy kysely "Mikä oli keskiarvosi peruskoulussa" 😊 Voi olla että puhelimella se on jotenkin hankalassa paikassa.
   Puhelimella se on heti ylälaidassa, logon alla.

   Lainaa

  64. Jääkylmä tohtori 23.2.2021 14:17
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Niinan kommentointi ei herättänyt mussa mitään muuta kuin myötähäpeää, mutta tuo "Ajattelin avata kun tuli puheeksi" sai aikaan repeämisen. Koska asiahan ei nimenomaan tullut puheeksi, ellei lasketa, että Niina itse otti sen puheeksi.

   Lainaa

  65. Suolaton silli 23.2.2021 14:23
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Ylioppilaskirjoituksista Anneli Auer sai viisi laudaturia. Sai enempi julkisuuttaa, kuin menestystä.

   Lainaa

  66. Epäjalo seepra 23.2.2021 14:36
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Että ihan myyntipäällikkö! Tunnen parikin sellaista. Ihan perus kaupparatsun duunia tekevät, ilman minkäänlaista koulutusta, mutta kun kaverin firmassa saa kivan tittelin halutessaan.

   Lainaa

  67. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Urhea jääkarhu: Jännä, ettei Niina mainitse omaa ammattiaan. Haisee muutenkin jo kilometrin päähän, ettei Niinan elämä ole ihan niin täydellistä kuin antaa ymmärtää. Luultavasti taustalta löytyy alkoholismia, mielenterveysongelmia ym.
   Luultavasti sellainen normaali kympin tyttö peruskoulusta, sitten lukioon ja kivoilla arvosanoilla ulos sieltä. Kesätöihin Mäkkiin tai kaupan kassalle ja muuta opiskelua ei sitten olekaan. Miehen (kaupan kassojen esimies) tavannut töissä ja unelmapari on valmis. Lukion papereilla oleva rouva ja Cittarin kassahenkilöiden esimies. Mieskin päätynyt esimieheksi aikanaan kassatyön kautta sisäisesti, kun kauppias ei kehdannut ylentää naista ja tämä nyt sattui oleen ainoa mies kassalinjalla.

   Lainaa

  68. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Aina yhtä koomisia nämä TOISTEN ansioilla keulijat. "Lapseni on miljoonaperijä." Mieheni työskentelee toimitusjohtajana." "Vanhempani ovat korkeasti koulutettuja." Kivat sulle, mutta eivät kerro sinun ansioista yhtään mitään.

   Lainaa

  69. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Niinasta ei nyt selvinnyt se, miten erinomainen hän on. Mies on ihan kunkku, tytär on vähintäänkin jonkun suuren yrityksen seuraava TJ, mutta mitä Niina on? Työtön? Kodihoitaja? Wife degreen hankkinut kyykkis äiti? Blokkaisin kokonaan Niinan...

   Lainaa

  70. Hurmaava sonni 23.2.2021 17:39
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Lukematon pöllö: Myös opettaja vaikuttaa, minkälaisia numeroita saa koulussa. Minulla oli yläasteella noin 8,2 keskiarvo ja olin oman luokkani kolmen parhaan joukossa. Rinnakkaisluokkalaisilla kavereillani oli eri opettajia ja heillä oli yli 9 keskiarvo. Lukiossa olimme samalla luokalla, niin olimmekin suurinpiirtein [...]
   Meidän yläasteen englannin opettaja tykkäsi sanoa, ettei hän koskaan anna kenellekkään todistukseen kymppiä. Kuulemma vain (britti)englantia äidinkielenään puhuvat olivat poikkeus.

   Lainaa

  71. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Onks tällasia ihmisiä ihan oikeasti olemassa? :'D Siis tuntuu että nää on aina trolleja. Ei kukaan oikeasti voi olla tuollainen aiheen ulkopuolelta pätijä.

   Lainaa

  72. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Alle ysin keskiarvolla ei ehkä kannattais alkaa lesoilemaan julkisesti. Etenkään kun se ei ole oma.

   Lainaa

  73. Läpimärkä seppä 23.2.2021 18:42
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Harrastuksessa korjaushommissa tuli josksu vastaan "mieheni on insinööri, joten minä kyllä tiedän miten asiat tässä on" -tyyppi. Annoin jauhaa aikansa, kunnes sitten ohimennen sanoin, että no kyllä mullakin jotain pientä muistikuvaa on, miten tämä pitäisi olla, kun olen insinööri myös itse ja joitakin vuosia ollut alalla. Muutin sitten puheenaihetta samatien. Olen siis nainen.

   Lainaa

  74. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Askarruttamaan jää vain, mikä Ninalla on hätänä. Hyvin kummallista käytöstä. Sosiaaliset normit eivät ole hallussa - mitä on taustalla? Yksi, joka tulee mieleen, on Johanna Tukiainen. Hänhän myös on vuosien saatossa ärsyttänyt ihmisiä kummallisella itsekehulla verrattain tavanomaisista saavutuksista. Sekä omista että vanhempien ja deittien. Tuksu on pitkälti yli kolmikymppisenä vielä leijunut sillä, että kirjoitti Eximian papereilla, että musiikinnumero oli aikoinaan 9, ja että on suorittanut pianonsoiton 3/3-tutkinnon. Nämä ovat kaikki ihan myönteisiä juttuja lapselle/nuorelle, mutta niillä elvistely, etenkään yhä aikuisena, on sosiaalisesti niin kummallista, että pistää askarruttamaan, mistä on kyse.

   Lainaa

  75. Hillitty ananas 23.2.2021 18:53
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Lukematon pöllö: Myös opettaja vaikuttaa, minkälaisia numeroita saa koulussa. Minulla oli yläasteella noin 8,2 keskiarvo ja olin oman luokkani kolmen parhaan joukossa. Rinnakkaisluokkalaisilla kavereillani oli eri opettajia ja heillä oli yli 9 keskiarvo. Lukiossa olimme samalla luokalla, niin olimmekin suurinpiirtein [...]
   Jännä, yläasteellahan on suunnilleen joka aineessa eri opettaja joten joku tuossa ei nyt ihan täsmää... Ei se luokanvalvoja niitä kaikkien aineiden numeroita päätä nimittäin.

   Lainaa

  76. Pelkäämätön soturi 23.2.2021 20:20
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Kyöpeli: Askarruttamaan jää vain, mikä Ninalla on hätänä. Hyvin kummallista käytöstä. Sosiaaliset normit eivät ole hallussa - mitä on taustalla? Yksi, joka tulee mieleen, on Johanna Tukiainen. Hänhän myös on vuosien saatossa ärsyttänyt ihmisiä kummallisella itsekehulla verrattain tavanomaisista [...]
     Hirvittävän matalalta itsetunnolta kuulostaa. Kuten muutkin ovat todenneet, sellainen 8-9 keskiarvo on ihan kiva muttei mitenkään erityinen, ja omakotitalojakin on suhteellisen monella suomalaisella. Kuulostaa hyvin, hyvin normaalilta elämältä. Ulkomaille muuttaminenkaan ei ole kummempaa kuin järjestää paperit ja ryhtyä pakkaamaan, siksi meillä on EU. 
     Itse muistin jossain vaiheessa usein mainita, että käyn töissä. Se oli iso asia, koska masennuskauteni aikana en pystynyt käymään. Koin jatkuvasti tarvetta huomauttaa asiasta, koska koin suurta häpeää silloin kun en pystynyt, ja halusin varmistaa että kaikki nyt varmasti tietävät että Minä Sitten Käyn Töissä, ja jopa hyvässä duunissa. Tajusin onneksi pian, että useimmat ihmiset käyvät, ja mainostamalla sitä saa aikaiseksi juurikin päinvastaisen vaikutelman kuin oli tarkoitus.
     Eli luulen, että Niinalla joko menee aika huonosti, tai on lähimenneisyydessä mennyt todella huonosti. Ja sitten vielä tilannetajukin puuttuu. Ihmisparka.

   Lainaa

  77. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tulipa helvetin epämukava olo tuota lukiessa 🤦🏻‍♀️

   Lainaa

  78. Kimeä lohikäärme 24.2.2021 12:12
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Itselläni oli ysin keskiarvo peruskoulussa, ja voin kyllä sanoa, ettei se tarkoita paljon mitään jatkon suhteen. Jatkoin lukioon enkä pärjännyt ollenkaan, ja kävi ilmi, että minulla on iso kasa neurologisia häiriöitä ja mielenterveysongelmia. Nämä olivat aina jääneet ilman diagnoosia, koska "kyllähän se koulussakin niin hyvin pärjää, ei sillä voi olla ongelmia". Nykyään olen aikuisena erityisoppilaitoksessa, josta yritän valmistua edes jonkinlaiseen ammattiin. Sen sijaan monet vanhat luokkakaverit olivat seiskan oppilaita peruskoulussa, mutta skarppasivat jatko-opinnoissa ja ovat nyt oikein menestyviä.

   Lainaa

  79. Riski laama 24.2.2021 12:24
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Toivottavasti Niinan tytär EI ole tullut äitiinsä.

   Lainaa

  80. Lentävä lapamato 24.2.2021 13:33
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Jääkylmä tohtori: Niinan kommentointi ei herättänyt mussa mitään muuta kuin myötähäpeää, mutta tuo "Ajattelin avata kun tuli puheeksi" sai aikaan repeämisen. Koska asiahan ei nimenomaan tullut puheeksi, ellei lasketa, että Niina itse otti sen puheeksi.
   Samaa naureskelin. Sitten viellä jatkaa tuota pälpättämistään kommenttitolkulla vaikka kukaan ei ole sanonut mitään. Jotain ironista tuossa on.

   Lainaa

  81. Aurinkolasiton noita 24.2.2021 23:04
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Jotenkin tästä tulee mieleen se "mieheni on huippukokki"-setti. Tulit sitten pätemään noilla jutuilla? Mitä joku muu teki? Tai mahdollisesti ei edes tehnyt? Aika surullinen olo tulee näistä joilla ei ole mitään muuta pätemisen aihetta elämässä kuin tyttären, miehen, siskon, äidin yms. tekemiset tai ansiot. Miten sulla itselläs on elämä sujunut? Noin niinku yleensä?

   Lainaa

  82. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Ai tuli puheeksi?

   Lainaa

  83. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Enpä ole ennen nähnyt, että joku paukuttelee henkseleitä myyntipäällikön ammatista.

   Lainaa

  84. Abiturientti 25.2.2021 17:38
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   traumcity: Ei 8,9 keskiarvolla kyllä pääse edes vessoja pesemään parhaimpiin lukioihin.
   Mulla oli peruskoulun lopussa 9,91 keskiarvolukuaineissa. Olisin päässyt mihin tahansa lukioon, minne ei mitään erityisiä päääsykokeita järjestellä. Jäin silti mukavaan pieneen lähilukioon, minne pääsyraja oli 6,75. En ole katunut. Huippulukiot on huippulukioita ja kirjoittaa hyvin, koska sinne pääsee vain ne ketkä on valmiiksi kympin oppilaita. "Huonommissa" lukioissa voi menestyä aivan yhtä hyvin vaikka joka ikinen luokkakaveri ei kirjoitakaan arvosanaa L kaikesta :D Voisin todeta, että varmasti olisi oma mielenterveys heikoilla, jos olisin lähtenyt "huippulukioon" ja joutunut kilpailemaan ah-niin-täydellisten arvosanojen perässä olevien satojen luokkakavereiden kanssa. Nyt on voinut suoriutua ilman paineita omalla tasollaan niin, miten parhaaksi katsoo. Pienessä lukiossa etuna myös se, että opetus on yksilöllisempää ja opettajat ja opiskelijat tuntevat toisensa. Joo tiedän, kirjoitin aikalailla ohi aiheen, mutten ymmärrä mikä siinä on että keskiarvolla pitää kehua ja ne "huippulukiossa" opiskelevat on jotain eliittiä. Ei rahkeet riitä, niin pitää egoa pönkittää sillä että saa tituleerata itseään eliitiksi?

   Lainaa

  85. Läsnä oleva kilpikonna 25.2.2021 20:11
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Hillitty ananas: Jännä, yläasteellahan on suunnilleen joka aineessa eri opettaja joten joku tuossa ei nyt ihan täsmää... Ei se luokanvalvoja niitä kaikkien aineiden numeroita päätä nimittäin.
   Ei muuten pidä pikkukunnissa paikkaansa.

   Lainaa

  86. Syötävä kesyhanhi 26.2.2021 10:50
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Aikauhee: Nää ihmiset on parhaimpia, kun on vaan pakottava tarve tulla kertomaan kuin hyvin asiat on. Ei voinu ku nauraa.
   Tulee lähinnä sääli siitä kuinka epätyytyväinen täytyy olla elämäänsä että sitä on pönkitettävä keinolla millä hyvänsä internetissä.

   Lainaa

  87. Ryönäpetteri 27.2.2021 2:39
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Niina on aaseista parhain. Miten tuli tunne että on sinkku ja elää haave maailmassa.

   Lainaa

  88. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jos keskiarvo on alle 9, niin enpä ihan hirveästi viitsisi leuhotella. Jos jonkun toisen keskiarvo on alle 9, niin vielä vähemmän.

   Lainaa

  89. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Aikauhee: Nää ihmiset on parhaimpia, kun on vaan pakottava tarve tulla kertomaan kuin hyvin asiat on. Ei voinu ku nauraa.
   Ja yleensä näiden ihmisten elämä todellisuudessa on kaikkea muuta kuin onnellista.

   Lainaa

  90. Tulos: +1 (1 ääni)
   Lukematon pöllö: Myös opettaja vaikuttaa, minkälaisia numeroita saa koulussa. Minulla oli yläasteella noin 8,2 keskiarvo ja olin oman luokkani kolmen parhaan joukossa. Rinnakkaisluokkalaisilla kavereillani oli eri opettajia ja heillä oli yli 9 keskiarvo. Lukiossa olimme samalla luokalla, niin olimmekin suurinpiirtein [...]
   Juuri tämän takia en ymmärrä miksi numerot ovat niin suuressa määrin tärkeitä pääsetkö vai kouluun x. Tuli vain mieleen kommentistasi.

   Lainaa

  91. Nukkuva tonttu 7.3.2021 21:14
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   No ei tuolla mitään lasta edes ole. Joku trollaava mt-ongelmainen. Kauheen hyväuskoista porukkaa täälläkin...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ammatti, keskiarvo, koulu, lukio, menestys, motivaatio, nuoret, sveitsi