Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huijarit kiinni

Varokaa vaaroja!
Suurenna näkymä
Huijarit kiinni

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +474 (478 ääntä)
   Älkää vaan soittako vahingossa Pentille tai muuten on kohta poliisit ovella! Luvassa on vähintäänkin monen tunnin kuulustelu ja yö putkassa.

   Lainaa

  2. Vastarannan kiiski 23.2.2021 0:28
   Tulos: +345 (353 ääntä)
   Sitten kun nämä pentit joskus oikeasti tarvitsevat poliisia, on koko lailla korkea kynnys saada viranomaiset vakuutettua, että juuri tällä kertaa on tosi kyseessä.

   Lainaa

  3. Tulos: -70 (136 ääntä)
   Vanhoilta ihmisiltä pitäisi kieltää kaikki sähkövatkainta monimutkaisemmat sähkölaitteet.

   Lainaa

  4. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.2.2021 1:39
   Tulos: +48 (86 ääntä)
   Noihin "kuuden sekunnin googleihin" ei muuten noilla katselu- ja arviomäärillä kannata luottaa. Tuli syksyn mittaan hyvin kokemusta huijaripuheluista. Vaiva jatkuu osin edelleenkin, vaikka olen estänyt kosolti numeroita. Tämä johtui tietenkin siitä, että uusia generoidaan jatkuvasti. Tämä taas johtaa siihen, että Kukasoitti-palveluun ja muille parviälysivustoille ei mitenkään ehdi tulla tietoa kaikista numeroista ennen kuin juuri sinulle soitetaan. Se voi olla vaikka 046-numero. Tai varsinkin 044-numero. Se voi tulla vaikka Lapin suuntanumerosta. Aina eivät siis ole ihan selviä kryptovaluuttasijoittajakannustajia Brittein saarilta tms. Älä siis anna luottokorttitietoja, vaikka kuuden sekunnin googlen mukaan riskin aste olisi matala. :D

   Lainaa

  5. Säädytön lehmä 23.2.2021 4:56
   Tulos: +91 (101 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Noihin "kuuden sekunnin googleihin" ei muuten noilla katselu- ja arviomäärillä kannata luottaa. Tuli syksyn mittaan hyvin kokemusta huijaripuheluista. Vaiva jatkuu osin edelleenkin, vaikka olen estänyt kosolti numeroita. Tämä johtui tietenkin siitä, että uusia generoidaan jatkuvasti. Tämä taas johtaa [...]
   Ei vaan olet estänyt kasan numeroita, joiden haltiat ei millään muotoa ole tekemisissä minkään huijauksien kanssa. Viime vuonna ilmeni että huijarit pystyi soittamaan ”tavallisten suomalaisten numeroista” = huijarin soittaessa näkyy viattoman sivullisen numero, vaikka todellisuudessa soittavat täysin eri numerosta. Nämä sivulliset eivät saa edes tietää asiasta, ellei ihmiset jolle huijarit soittele, ota yhteyttä sivulliseen. Tutulle tuli parista eri numerosta pariin kertaan puhelua, ensimmäiseen soittoon ei kerennyt vastaamaan, toisessa soitossa linjalla oli intialaisella aksentilla puhuva henkilö. Toisen numeron soittoihin ei kumpaankaan ollut päässyt vastaamaan, mutta soitti takaisin ”soittajalle” (= suomalaiselle sivulliselle joka vain numeron haltia), oli soittaja hämillään koska ei ollut kenellekään soitellut. Oli saanut samalla viikolla parista muustakin numerosta soittoa jossa ihmiset kertoivat soittavansa takaisin, koska ”soittaja” oli tavoitellut.

   Lainaa

  6. Auttava kantojuhta 23.2.2021 5:08
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Myös Postin numerot suurilta osin ovat 046-alkuisia. Ihan vain vinkkinä ihmisille jotka tilaavat paketteja ja saavat semmoisia kotiin asti kannettuna.

   Lainaa

  7. Captain Obvious 23.2.2021 7:58
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Kenelle Pentti ilmoittaa, jos hätäkeskus osoittautuu huijariksi vastaamalla liian hitaasti?

   Lainaa

  8. Hiivaton kissa 23.2.2021 8:25
   Tulos: +19 (41 ääntä)
   Tuo Marita on lievästi kehitysvammainen, joten annettakoon anteeksi omituinen käytös.

   Lainaa

  9. Tulos: -18 (34 ääntä)
   Ai kuinka ihanaa nähdä hiellä ja tuskalla tienatut verorahat hyötykäytössä kun nämä järjen jättiläiset ruuhkauttavat hätänumeroa. Pitänee ajatella positiivisesti että ovat ainakin avohoidossa eikä kalliilla rahalla suljetulla osastolla.

   Lainaa

  10. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Noihin "kuuden sekunnin googleihin" ei muuten noilla katselu- ja arviomäärillä kannata luottaa. Tuli syksyn mittaan hyvin kokemusta huijaripuheluista. Vaiva jatkuu osin edelleenkin, vaikka olen estänyt kosolti numeroita. Tämä johtui tietenkin siitä, että uusia generoidaan jatkuvasti. Tämä taas johtaa [...]
   Viimeisessä lauseessa tuli se pääasia :) kun kaikille ihmisille saisi edes sen AINOAN asian taottua päähän, että luottokortti- tai pankkitietoja ei 2000 -luvulla anneta ikinä puhelimitse, niin oltaisiin jo pitkällä. Sitten vielä jatkokurssina se, että älä ikinä lataa ohjelmistoa puhelinkontaktin pyynnöstä, ellet itse ollut se joka soitti valitsemaansa tukeen.

   Lainaa

  11. Humaani vihannes 23.2.2021 9:29
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Muuhun puuttumatta, kyllä 046 alkuisesta on mulle tullut nyt näitä ilmeisesti Microsoft puheluita. En ole varma, kun en ole alun "hello miss" jälkeen jatkanut keskustelua.

   Lainaa

  12. Jännittävä karjalanpiirakka 23.2.2021 9:30
   Tulos: -15 (31 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Noihin "kuuden sekunnin googleihin" ei muuten noilla katselu- ja arviomäärillä kannata luottaa. Tuli syksyn mittaan hyvin kokemusta huijaripuheluista. Vaiva jatkuu osin edelleenkin, vaikka olen estänyt kosolti numeroita. Tämä johtui tietenkin siitä, että uusia generoidaan jatkuvasti. Tämä taas johtaa [...]
   Parhaiten teet, kun et koskaan vastaa puhelimeen, ellet ole etukäteen saanut kirjeitse tietoa siitä, että puhelu on tulossa. Muualla kuin Suomessa asuvana tämä Suomessa asuvien absurdi käyttäytyminen lähinnä huvittaisi, ellei työni puolesta olisi tarve tavoitella puhelimitse milloin minkin alan asiantuntijaa haastateltavaksi.

   Lainaa

  13. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.2.2021 10:34
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ei vaan olet estänyt kasan numeroita, joiden haltiat ei millään muotoa ole tekemisissä minkään huijauksien kanssa. Viime vuonna ilmeni että huijarit pystyi soittamaan ”tavallisten suomalaisten numeroista” = huijarin soittaessa näkyy viattoman sivullisen numero, vaikka todellisuudessa soittavat [...]
   En ole estänyt suomalaisille henkilöille kuuluvia numeroita, koska tästäkin oli joidenkin numeroiden kohdalla kyse. Silti valtaosa oli ihan generoituja ulkomaisia numeroita, joissa vaikka pari viimeistä numeroa vaihtuivat kun edellinen oli estetty.

   Lainaa

  14. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kun tuota kuvaa vähän zoomasi, niin siitä näkyy "arvioiden määrä: 0x" ja "Viime arviot: ei arvioitu", että en ihan täysin luottaisi tähän 0% vaaraan tämän perusteella.

   Lainaa

  15. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Kävi pari päivää sitten niin että puhelin soi, en ehtinyt vastaamaan mutta Fonectan mukaan kyseessä oli ihan normi suomalainen Lappeenrannasta. Soitinta hänelle takaisin, että päivää, soitit tähän numeroon ihan äskettäin. Niin äijäpä totesi, että ei ole kellekään soitellut, puhelin on ollut rauhassa pöydällä. Jotta kumma juttu, kiitos ja kuulemiin. Juurikin mistä tuo säädytön lehmä ylempänä kertoi.

   Lainaa

  16. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Säädytön lehmä: Ei vaan olet estänyt kasan numeroita, joiden haltiat ei millään muotoa ole tekemisissä minkään huijauksien kanssa.
   Esimerkiksi Legolas ei ole millään tavalla osallisena tähän huijaukseen.

   Lainaa

  17. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.2.2021 15:25
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   foo: Esimerkiksi Legolas ei ole millään tavalla osallisena tähän huijaukseen.
   Kääpiöt sen sijaan saattavat olla asialla...

   Lainaa

  18. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.2.2021 15:29
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tips: Kävi pari päivää sitten niin että puhelin soi, en ehtinyt vastaamaan mutta Fonectan mukaan kyseessä oli ihan normi suomalainen Lappeenrannasta. Soitinta hänelle takaisin, että päivää, soitit tähän numeroon ihan äskettäin. Niin äijäpä totesi, että ei ole kellekään soitellut, puhelin on ollut rauhassa [...]
   Mullakin oli syksyllä pari kertaa jostain Varsinais-Suomen maaseudulta tulevinaan puheluita. Myöhemmän tarkastelun perusteella tuntemattomia ja/tai numerotkin poissa käytöstä.

   Lainaa

  19. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Hiivaton kissa: Tuo Marita on lievästi kehitysvammainen, joten annettakoon anteeksi omituinen käytös.
   Oon törmännyt hänen kommentteihinsa usein etenkin erään lehden FB-sivuilla ja tämä selittääkin.

   Lainaa

  20. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Ilq: Älkää vaan soittako vahingossa Pentille tai muuten on kohta poliisit ovella! Luvassa on vähintäänkin monen tunnin kuulustelu ja yö putkassa.
   Pentille siis valheellisista rikosilmoituksista.

   Lainaa

  21. Paineeton hämähäkki 23.2.2021 18:33
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Ville: Vanhoilta ihmisiltä pitäisi kieltää kaikki sähkövatkainta monimutkaisemmat sähkölaitteet.
   Tyhäm.

   Lainaa

  22. Niin kutsuttu kolibri 23.2.2021 18:49
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Keskiarvokyselyyn vaikia vastata, kun ei ole vaihtoehtoa 8-9 🤔

   Lainaa

  23. Neuleeton bataatti 23.2.2021 20:13
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Auttava kantojuhta: Myös Postin numerot suurilta osin ovat 046-alkuisia. Ihan vain vinkkinä ihmisille jotka tilaavat paketteja ja saavat semmoisia kotiin asti kannettuna.
   On muuten hiukan rasittavaa, kun olen töissä terveydenhuollossa ja mun on soitettava tuntemattomasta tai 030 alkuisesta nrosta. Kukaan ei vastaa ja joudun aina laittaa txt perään että "Hei täältä ja tällä asialla soittelin". Sit ne soittaa takas vasta sillä välin kun mulla on jo seuraava asiakas vastaanotoilla. Vaikuttaa nämä huijaripuhelut yllättävän moneen asiaan :(

   Lainaa

  24. Säädytön lehmä 23.2.2021 23:24
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   foo: Esimerkiksi Legolas ei ole millään tavalla osallisena tähän huijaukseen.
   Voi perkele. 😁 Tekstiä kirjoittaessa muistelin että oliko se jiillä vai ei, sen kanssa olin ensin kirjoittamassa mutta päätin nopeasti varmistaa asian vielä Googlella, mutta onnistuin näköjään sitten kuitenkin kirjoittamaan väärin!

   Lainaa

  25. Ytimekäs ahven 24.2.2021 13:27
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Neuleeton bataatti: On muuten hiukan rasittavaa, kun olen töissä terveydenhuollossa ja mun on soitettava tuntemattomasta tai 030 alkuisesta nrosta. Kukaan ei vastaa ja joudun aina laittaa txt perään että "Hei täältä ja tällä asialla soittelin". Sit ne soittaa takas vasta sillä välin kun mulla on jo seuraava asiakas [...]
   Itse en usein edes vastaa, jos soitetaan numerosta, jota ei osoitekirjastani löydy. Ja varsinkaan, jos puhelu tulee ulkomaisesta numerosta.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 24.2.2021 14:02
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Tips: Kävi pari päivää sitten niin että puhelin soi, en ehtinyt vastaamaan mutta Fonectan mukaan kyseessä oli ihan normi suomalainen Lappeenrannasta. Soitinta hänelle takaisin, että päivää, soitit tähän numeroon ihan äskettäin. Niin äijäpä totesi, että ei ole kellekään soitellut, puhelin on ollut rauhassa [...]
   Olisikohan tässä myös osana joissain puhelinsovelluksissa käyttöehdoissa oleva kohta, jossa lupaa antaa sovelluksen omistajan käyttää puhelintasi. Eli tarvittaessa soittaa tai lähettää viestejä. Itse olen aika pidättyväinen sovellusten lataamisessa, mutta jos ei ole ronkeli vaan latailee kaikki Mahjongit, niin riski kasvaa.

   Lainaa

  27. Kannusteeton tonttu 24.2.2021 14:02
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Niin kutsuttu kolibri: Keskiarvokyselyyn vaikia vastata, kun ei ole vaihtoehtoa 8-9 🤔
   Koska pyöristäminen on täysi mahdottomuus. Ja hei, ketään ei oikesti kiinnosta.

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Säädytön lehmä: Voi perkele. 😁 Tekstiä kirjoittaessa muistelin että oliko se jiillä vai ei, sen kanssa olin ensin kirjoittamassa mutta päätin nopeasti varmistaa asian vielä Googlella, mutta onnistuin näköjään sitten kuitenkin kirjoittamaan väärin!
   Totta puhuen sana "haltija" voi tarkoittaa sekä jotakuta jolla on hallintaoikeus johonkin että taruolentoa. "Haltia" (ilman jiitä) sen sijaan tarkoittaa vain ja ainoastaan taruolentoa.

   Lainaa

  29. Välttämätön ahven 24.2.2021 15:41
   Tulos: -12 (12 ääntä)
   foo: Totta puhuen sana "haltija" voi tarkoittaa sekä jotakuta jolla on hallintaoikeus johonkin että taruolentoa. "Haltia" (ilman jiitä) sen sijaan tarkoittaa vain ja ainoastaan taruolentoa.
   Väärin Haltia voi viitata myös vaatemerkiin tai Suomen kuuluisimpaan tunturiin.

   Lainaa

  30. Tajuton ankerias 25.2.2021 9:13
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Humaani vihannes: Muuhun puuttumatta, kyllä 046 alkuisesta on mulle tullut nyt näitä ilmeisesti Microsoft puheluita. En ole varma, kun en ole alun "hello miss" jälkeen jatkanut keskustelua.
   Huijauspuhelut eivät todellisuudessa tule siitä numerosta, joka sinun puhelimessasi näkyy. Hyvin usein numero ei ole edes kenenkään käytössä, vaan se on satunnaisgeneroitu tiettyjen parametrien mukaisesti. 046-alkuisia numeroita on ihan oikeassakin käytössä, mm. meillä töissä ns. toimistopuhelimen numero on tällainen. Eikä ole mikään prepaid.

   Lainaa

  31. Muurattu minkki 26.2.2021 18:36
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   foo: Totta puhuen sana "haltija" voi tarkoittaa sekä jotakuta jolla on hallintaoikeus johonkin että taruolentoa. "Haltia" (ilman jiitä) sen sijaan tarkoittaa vain ja ainoastaan taruolentoa.
   Meidän äidinkielenopettajalle oli pettämätön muistisääntö ”haltioista ja muista taruolennoista” Tuotakoon se nyt kaikille julki ja ikuisesti muistiin painettavaksi:
   Menninkäinen kirjoitetaan ilman jiitä. 
   (Pätee myös menninkäisen ystäviin.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: chrome, huijaus, poliisit, puhelinnumero, rikosilmoitus, vaara