Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 138

Ilmaista kahvia! (Jos täytät vaatimukset.)
Suurenna näkymä
Roskalavalla rapisee, osa 138

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Masentunut kukka (Pluri) 18.2.2021 0:18
   Tulos: +737 (839 ääntä)
   Mitä Heidi tarkoittaa syntyperäisellä suomalaisella jos ei syntyperäistä suomalaista. Päteeköhän sama muissakin asioissa? Joku tulee lopulta hakemaan kahvia mutta hän antaakin paskaa todeten etten mä nyt ihan sitä tarkoittanut. Saman värisiähän nekin ovat. Se väri kun tässä taitaa olla taustalla.

   Lainaa

  2. Suunnattu tohtori 18.2.2021 0:43
   Tulos: +896 (1006 ääntä)
   Noni, kahvit menee Raililta ohi! Ne saa Ali Mohammed Hussein, koska hän on syntynyt Suomessa, käynyt koulut Suomessa, opiskellut ammatin ja työskentelee nyt suomalaisessa lvi-yrityksessä, jonne joka putkimies vie kahvipaketin kerran kuussa, että kaffetunnilla voidaan keittää kimppakahvit. Ai eikö? No miksei? Auttaako, jos Alin äidin nimi on Minna Virtanen, joka on Alin isän kanssa ollut onnellisesti aviossa jo 25v? Näkeekö Heidi heti ensisilmäyksellä, että Ali on syntyperäinen suomalainen? Vai erehtyykö hän, kuten Railin tapauksessa!?!

   Lainaa

  3. Tulos: +548 (670 ääntä)
   Luoja että suututtaa Heidin kaltaiset rasistit. Tietääkö joku miten tuossa sitten kävi, saiko joku onnellinen syntyperäinen vaaleaihoinen suomalainen sen kahvinsa vai ei?

   Lainaa

  4. Kilokalori 18.2.2021 0:48
   Tulos: +698 (796 ääntä)
   Heidissä tiivistyy rasismin syvin olemus. Tyhmyys.

   Lainaa

  5. Lyhyt hanki 18.2.2021 1:08
   Tulos: -245 (277 ääntä)
   Puluparka: Luoja että suututtaa Heidin kaltaiset rasistit. Tietääkö joku miten tuossa sitten kävi, saiko joku onnellinen syntyperäinen vaaleaihoinen suomalainen sen kahvinsa vai ei?
   Hetken meni siinä kun pohdin, mitä pahaa Heidi oli tehnyt. Luulin että kahvia antava henkilö oli mies kun en keskittynyt henkilöiden sukupuoliin, joka vihjaili naiselle "Ei sun nyt tarvitse mitään todistella. Tule vaan tänne, annan kahvit ilmaseksi noin nätille tytölle. ;) " -tyyliin kunnes kommenteissa puhuttiin "Heidistä" ja tarkastin siinä kohtaa, että kukas se Heidi edes oli.

   Lainaa

  6. King Arthur 18.2.2021 2:29
   Tulos: +393 (431 ääntä)
   Voi että! Eihän suomalainen Suomessa kasvatettu, poimittu, jalostettu ja paahdettu kahvi nyt vain sovi kenellekään jolla on väärä pigmentti.

   Lainaa

  7. Kummikäki 18.2.2021 2:33
   Tulos: +111 (127 ääntä)
   Haluan tuon telineen. Olen syntyperäinen suomalainen. Voiko joku kuljettaa sen minulle kotiin? Maksan kahvipaketin.

   Lainaa

  8. Vajoava kissa 18.2.2021 2:41
   Tulos: -78 (132 ääntä)
   Kahvia ei kahvin väriselle ihmiselle? 🤔

   Lainaa

  9. Suova kauris 18.2.2021 4:17
   Tulos: +207 (245 ääntä)
   En ole rasisti, mutta...

   Lainaa

  10. Pätevä lihapiirakka 18.2.2021 4:50
   Tulos: +192 (208 ääntä)
   Lyhyt hanki: Hetken meni siinä kun pohdin, mitä pahaa Heidi oli tehnyt. Luulin että kahvia antava henkilö oli mies kun en keskittynyt henkilöiden sukupuoliin, joka vihjaili naiselle "Ei sun nyt tarvitse mitään todistella. Tule vaan tänne, annan kahvit ilmaseksi noin nätille tytölle. 😉 " -tyyliin kunnes [...]
   ...mitä?

   Lainaa

  11. Urhea jääkarhu 18.2.2021 4:52
   Tulos: +134 (164 ääntä)
   Seuraavaksi Heidi menee Tokentubesta katsomaan miten koko korona on kusetusta.

   Lainaa

  12. Ansaittu kalkkuna 18.2.2021 5:28
   Tulos: +196 (222 ääntä)
   Raili on mun sankari

   Lainaa

  13. Tulos: -123 (221 ääntä)
   Viiksetön persikka: Ja sitten vittuun tämmöset kusipäitten kommentit. Niitä ei tartte päästää edes läpi.
   Ikävä kyllä sananvapaus koskee kaikkia. Myös niitä joiden sanomisista sinä tai minä ei pidetä.

   Lainaa

  14. Ränsistynyt myyrä 18.2.2021 6:18
   Tulos: +263 (297 ääntä)
   Irvikisu: Ikävä kyllä sananvapaus koskee kaikkia. Myös niitä joiden sanomisista sinä tai minä ei pidetä.
   Jokaisella yksityisellä sivustolla, kuten tämä feissarimokat, on ylläpitäjänsä ja näillä oikeus moderoida miten haluavat. Sillä ei ole mitään tekemistä sananvapauden rajoittamisen kanssa. Saat toki louskuttaa turpaasi miten haluat tai kirjoittaa mitä haluat, mutta sulla on vastuu sanomisistasi. Joku tykkää, toinen ei. Omistajalla on vapaus ja vastuu miettiä, mitä haluaa alustallaan pitää ja mitä ei.
   Yhä enemmän ja enemmän näkee näitä, jotka pitää huonoa käytöstä, solvaamista ja täyttä hevonkukkua oikeutenaan sanam vapauteen vedoten. Ärsyttävää ja puuduttavaa. 

   Lainaa

  15. Kavala alligaattori 18.2.2021 6:23
   Tulos: +143 (173 ääntä)
   Heidi, mun serkulla on suomalaisempi nimi kuin sulla saksalaisnimisellä. Hänellä on suomalaiset vanhemmat ja hän on kasvanut Suomessa 1-vuotiaasta alkaen. Syntyperältään hän on aasialainen. Mutta hän on niin suomalainen kuin voi olla. Rakastaa saunaa ja avantouintia, juo baarissa mieluiten keskiolutta, syö possua, juo kahvia ja tykkää ruisleivästä. Sako hän pakettisi?

   Lainaa

  16. Ministeri Nieminen 18.2.2021 6:30
   Tulos: +181 (219 ääntä)
   Irvikisu: Ikävä kyllä sananvapaus koskee kaikkia. Myös niitä joiden sanomisista sinä tai minä ei pidetä.
   Sananvapaus ei oikeuta rasismiiin.

   Lainaa

  17. Aivokuollut valas 18.2.2021 6:32
   Tulos: +157 (179 ääntä)
   Irvikisu: Ikävä kyllä sananvapaus koskee kaikkia. Myös niitä joiden sanomisista sinä tai minä ei pidetä.
   Sananvapaudella ei tosin ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Muuten ihan jees.

   Lainaa

  18. Kekseliäs mandariini 18.2.2021 7:50
   Tulos: -87 (109 ääntä)
   Näin syntyperäisenä suomalaisena tekisi kauheasti mieli hakea Heidin kahvipaketit ja laittaa ne heti kiertoon ilmoittamalla, että haluan antaa ne jollekin kahvinväriselle, suomea puhumattomalle maahanmuuttaneelle. Mutta en tee niin, koska se olisi rasistista suomalaisia kohtaan. Jos mun kämppikseltä olisi jäänyt kahvipaketteja, niin kysyisin ensimmäisenä häneltä, haluaisiko hän kuitenkin ottaa pakettinsa takaisin. En näe kovin montaa järkevää syytä jättää kahvipaketit muutossa entiselle kämppikselle, joka ei niitä tarvitse. Joko ne on unohtunut tai sitten ne eivät ole mahtuneet muuttokuormaan. Aika tarkkaan on muuttoauton onnistunut mitoittamaan, jos noin tiukille meni.

   Lainaa

  19. Tulos: +167 (197 ääntä)
   Irvikisu: Ikävä kyllä sananvapaus koskee kaikkia. Myös niitä joiden sanomisista sinä tai minä ei pidetä.
   Hienoa kyllä sananvapaus tuo mukanaan myös sananvastuun. Rasistisia kommentteja ei tarvitse hyväksyä sananvapauden vuoksi.

   Lainaa

  20. Myötätunnoton hilleri 18.2.2021 8:10
   Tulos: -36 (130 ääntä)
   Koska olen kerennyt jo kukkahattuikään, ekassa postauksessa ädin ongelma ei nähtvästi ole vain piheys vaan myös olemattomat kasvatustaidot, jos oma lapsi käyttää tuommoista kieltä julkisesti omaa vanhempaa kohtaan (tai ylipäätänsä toista ihmistä kohtaan)

   Lainaa

  21. Haiseva hanhi 18.2.2021 8:22
   Tulos: +109 (127 ääntä)
   Irvikisu: Ikävä kyllä sananvapaus koskee kaikkia. Myös niitä joiden sanomisista sinä tai minä ei pidetä.
   Feissarimokat ei ole valtio. Ja sananvapautta on Suomessa myös rajattu, mutta ei se muuallakaan yksityistä sektoria velvoita julkaisemaan kaikkea

   Lainaa

  22. Hillitty ananas 18.2.2021 8:25
   Tulos: -124 (158 ääntä)
   No mutta voihan Ruotsissakin syntynyt olla syntyperäinen suomalainen. Jos molemmat vanhemmat on suomalaisia, niin varmasti on suomalainen.

   Lainaa

  23. Tulos: +123 (129 ääntä)
   Eipä taida muut kuin syntyperäiset suomalaiset suostua Kulta Katriinaa juomaankaan.

   Lainaa

  24. Vieras kolibri 18.2.2021 8:38
   Tulos: +115 (127 ääntä)
   Puluparka: Luoja että suututtaa Heidin kaltaiset rasistit. Tietääkö joku miten tuossa sitten kävi, saiko joku onnellinen syntyperäinen vaaleaihoinen suomalainen sen kahvinsa vai ei?
   YP poisti ilmon ja vissiin koko Heidin.

   Lainaa

  25. Paineeton pomelo 18.2.2021 8:45
   Tulos: -249 (305 ääntä)
   Suunnattu tohtori: Noni, kahvit menee Raililta ohi! Ne saa Ali Mohammed Hussein, koska hän on syntynyt Suomessa, käynyt koulut Suomessa, opiskellut ammatin ja työskentelee nyt suomalaisessa lvi-yrityksessä, jonne joka putkimies vie kahvipaketin kerran kuussa, että kaffetunnilla voidaan keittää kimppakahvit. Ai eikö? [...]
   Ai eikö? Miksi?
   Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin. 
   Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon maahanmuutto ja satojen tuhansien työtätekemättömien elintasomiuttajien elättäminen on aiheuttanut rasisteille ihan oikean syyn käyttäytyä noin. 

   Lainaa

  26. Jorma Ralli-Kukkula 18.2.2021 9:00
   Tulos: +104 (116 ääntä)
   Kummikäki: Haluan tuon telineen. Olen syntyperäinen suomalainen. Voiko joku kuljettaa sen minulle kotiin? Maksan kahvipaketin.
   Minä nostan tarjouksen kahteen Kulta Katriina -kahvipakettiin. Sain ne Heidiltä Sinimustan liikkeen toimistolta, kun kävin näyttämästä isovanhempieni syntymätodistukset. Toisen isoäitini suomalaisuudesta jouduttiin tosin hieman neuvottelemaan koska alue on nykyään Venäjän puolella, mutta kelpasi kun kerroin että mahtuu vielä Suur-Suomen rajojen sisäpuolelle.

   Lainaa

  27. Tulos: +192 (240 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Olet oikeassa että ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, sillä myös sinun rasismi on  osa samaa ongelmaa.

   Lainaa

  28. Talvenkestävä koala 18.2.2021 9:21
   Tulos: +25 (39 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Mitä Heidi tarkoittaa syntyperäisellä suomalaisella jos ei syntyperäistä suomalaista. Päteeköhän sama muissakin asioissa? Joku tulee lopulta hakemaan kahvia mutta hän antaakin paskaa todeten etten mä nyt ihan sitä tarkoittanut. Saman värisiähän nekin ovat. Se väri kun tässä taitaa olla taustalla.
   Heidillä ei ole todistusta peruskoulusta. Elämäm_koulu kyllä tuli todistetuksi.

   Lainaa

  29. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Minulta Marianne saisi latausta auton laturiin. Voisin ladata siihen vaikka puheaikaa tai uusia sovelluksia kuten Mersuforum tai Autodoc.

   Lainaa

  30. Autistinen käpy 18.2.2021 10:13
   Tulos: -24 (36 ääntä)
   Sysipaska tuo Marianne. Etnonationalistinen urpo, joka antaa pois tuotteen, joka on alkuperältään muualta kuin Suomessa. :D

   Lainaa

  31. Autistinen käpy 18.2.2021 10:14
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   * Suomesta (typotti)

   Lainaa

  32. Paidaton kavioeläin 18.2.2021 10:27
   Tulos: +82 (102 ääntä)
   Haen Heidin kahvit. "Voi tätä antamisen iloa kun saa nämä kahvit suomalaiseen käyttöön", sanoo Heidi. Sanon että kiitti moi. Heidi vilkuttaa ovella. "Ai niin Heidi, yksi juttu vielä", minä huudan, "Olen muuten israelilainen." Juoksen karkuun.

   Lainaa

  33. ihanmummovaan 18.2.2021 10:41
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Autistinen käpy: Sysipaska tuo Marianne. Etnonationalistinen urpo, joka antaa pois tuotteen, joka on alkuperältään muualta kuin Suomessa. :D
   Antaa pois auton latauksen? Mariannehan on hinkumassa sitä. Heidi on se joka kahvipaketteja tarjoaa.

   Lainaa

  34. Kuolematon biisoni 18.2.2021 10:52
   Tulos: +97 (123 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Tää nyt tulee sulle yllätyksenä koska et ole perehtynyt ollenkaan asioihin jotka väität tuntevasi, mutta heittämällä suurempi prosenttimäärä maahanmuuttajista suostuu tekemään koulutustaan vastaamatonta duunia verrattuna suomalaisiin. Keskiverto suomalainen istuu työttömyyskorvauksilla vaikka kaksi vuotta odottamassa oman alansa hommia sen sijaan että menisi palkkatöihin vaikka siivoojaksi tai pikaruokalaan siksi aikaa.

   Lainaa

  35. Masentunut kukka (Pluri) 18.2.2021 11:03
   Tulos: +48 (68 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Siis se että tänne lappaa porukkaa muualta saa rasistit puhumaan asioita joita eivät edes ymmärrä? Kuten tässä tapauksessa tyyppi ei ymmärrä mitä tarkoittaa syntyperäinen suomalainen. Tai sinun tapauksessa joka ei ymmärrä mitä tarkoittaa syntyperäinen suomalainen. Se kun voi tarkoittaa tosiaan Mohammad Mohammadia jonka ihonväri (en käytä pigmentti sanaa jotta sinäkin ymmärrät) on hyvinkin tumma ellei jopa täysin musta. Vain tyhmä voi ajatella että olisin viisas mutta kun maahanmuuttajat...

   Lainaa

  36. Tulos: -9 (35 ääntä)
   En ole gynekologi, mutta voin kyllä vilkaista

   Lainaa

  37. Tunnettu hai 18.2.2021 11:40
   Tulos: -84 (144 ääntä)
   En itsekkään kannata rasismia, mutta ihmettelen tätä ihmeellistä käänteis rasismi meininkiä. Esim on rasistista "suosia" vaaleaihoista, mutta on hyväksyttävää suosia tummaihoisia. Vasta oli just kamppanja että mene syömään tummaihoisen omistavaan ravintolaan tai lue tummaihoisten kirjoja. Tämä siis on hyväksyttävää, mutta älä ihmeessä menen tukemaan paikallista syntyperästä vaaleaa suomalaista koska sehän on pahasta.

   Lainaa

  38. Sillaton muurahainen 18.2.2021 11:53
   Tulos: -48 (70 ääntä)
   Suunnattu tohtori: Noni, kahvit menee Raililta ohi! Ne saa Ali Mohammed Hussein, koska hän on syntynyt Suomessa, käynyt koulut Suomessa, opiskellut ammatin ja työskentelee nyt suomalaisessa lvi-yrityksessä, jonne joka putkimies vie kahvipaketin kerran kuussa, että kaffetunnilla voidaan keittää kimppakahvit. Ai eikö? [...]
   Ja sitten heräsit ja päästit kissan ulos.

   Lainaa

  39. Sitkeä maahinen 18.2.2021 12:05
   Tulos: +29 (89 ääntä)
   Tunnettu hai: En itsekkään kannata rasismia, mutta ihmettelen tätä ihmeellistä käänteis rasismi meininkiä. Esim on rasistista "suosia" vaaleaihoista, mutta on hyväksyttävää suosia tummaihoisia. Vasta oli just kamppanja että mene syömään tummaihoisen omistavaan ravintolaan tai lue tummaihoisten kirjoja. Tämä siis [...]
   Ei se haittaa, saa ihmetellä. Olet vain tyhmä. Pyydä viisaampia selittämään, jos haluat ymmärtää.

   Lainaa

  40. Edistynyt lisko 18.2.2021 12:29
   Tulos: +78 (110 ääntä)
   Tunnettu hai: En itsekkään kannata rasismia, mutta ihmettelen tätä ihmeellistä käänteis rasismi meininkiä. Esim on rasistista "suosia" vaaleaihoista, mutta on hyväksyttävää suosia tummaihoisia. Vasta oli just kamppanja että mene syömään tummaihoisen omistavaan ravintolaan tai lue tummaihoisten kirjoja. Tämä siis [...]
   Positiivinen syrjintä on toki jännä ja vaikea juttu. Ymmärrän että ihmettelet. Jos jotain ihmisryhmää on vuosisatoja syrjitty ja heidän edustajansa on jätetty sivuun omissa ammattiryhmissään, niin se laiva ei valitettavasti käänny vain toteamalla että "tämä tämmöinen syrjiminen yksinkertaisesti lopetetaan nyt". Syrjimään tottuneet ihmiset syrjivät yhä, ja perustelevat valintansa valinnan vapaudella ja sen tasa-arvolla. Kun sen sijaan kampanjoidaan suosimaan aiemmin syrjittyjä ihmisryhmiä, saadaan kerralla käännettyä tilastot tasaisemmiksi, eikä tarvitse odotella dinosaurussukupolvien kuolemaa. Ja siis TIETYSTIKÄÄN ei pidä unohtaa ammattitaitoisuutta. Jos ihonväristä riippumatta joku ei osaa tehdä ruokaa tai kirjoittaa kirjoja niin kyllä markkinatalous tehtävänsä tekee. Pointti on antaa parempi mahdollisuus niille joita on ammattitaidosta huolimatta jätetty huomioimatta.

   Lainaa

  41. Ontuva myyrä 18.2.2021 13:06
   Tulos: -53 (105 ääntä)
   Kuolematon biisoni: Tää nyt tulee sulle yllätyksenä koska et ole perehtynyt ollenkaan asioihin jotka väität tuntevasi, mutta heittämällä suurempi prosenttimäärä maahanmuuttajista suostuu tekemään koulutustaan vastaamatonta duunia verrattuna suomalaisiin. Keskiverto suomalainen istuu työttömyyskorvauksilla vaikka kaksi [...]
   Tutkimusten valossa väitteesi on täyttä puppua. - Maahanmuutajilla ei ole keskimäärin mitään koulutusta, joten heillä ei ole "koulutusta vastaava työtä" - Tutkimusten mukaan Somalitaustaisista työikäisitä yli 90 % ei työllistynyt 20 vuoden seurantajaksolla. Rasismia en tue, mutta aina jaksaa ihmetyttää tuollainen valheiden levittely ja totuuden kiertäminen maaahanmuuttajine työllisyysongelmissa.

   Lainaa

  42. Tulos: +94 (118 ääntä)
   Tunnettu hai: En itsekkään kannata rasismia, mutta ihmettelen tätä ihmeellistä käänteis rasismi meininkiä. Esim on rasistista "suosia" vaaleaihoista, mutta on hyväksyttävää suosia tummaihoisia. Vasta oli just kamppanja että mene syömään tummaihoisen omistavaan ravintolaan tai lue tummaihoisten kirjoja. Tämä siis [...]
   Tämä on vähän sama asia kuin se iänikuinen valitus siitä miksei meillä ole Hetero Prideä. Sellaiselle on tarvetta vasta kun on maita joissa heteroseksuaalisuus on rangaistava rikos.

   Lainaa

  43. Tulos: +22 (60 ääntä)
   Feissarimokat, moderoisitteko ystävällisesti rasistiset roskakommentit pois tästä ketjusta. Hyvä olisi myös mahdollisuus ilmiantaa asiattomia kommentteja, niin löydätte ne helpommin.

   Lainaa

  44. Tulos: +42 (52 ääntä)
   En mäkään juo kahvia, mutta on sitä kaapissa vieraita varten. Heidillä ei taida kukaan haluta käydä, edes ne syntyperäiset suomalaiset.

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Käyn työn puolesta usein eräässä paikassa minne pääsyyn vaaditaan Suomen kansalaisuus, mutta silti henkilötodistukseksi riittää ajokortti. En ole viitsinyt asiasta mainita ettei tarvi alkaa kantamaan passia töissä kun ei satu henkilökorttia olemaan.

   Lainaa

  46. Tulos: +14 (36 ääntä)
   Olisin hakenut heidiltä noi kahvit ja lahjoittanut ne videomateriaalin kera paikalliseen VOK:n

   Lainaa

  47. Raavas kilpikonna 18.2.2021 17:15
   Tulos: +19 (39 ääntä)
   Sitkeä maahinen: Ei se haittaa, saa ihmetellä. Olet vain tyhmä. Pyydä viisaampia selittämään, jos haluat ymmärtää.
   No tollasella vastauksella et kyllä anna itsestäsikään mitään kovin järkevää kuvaa, etkä ainakaan paranna toisen ymmärtämishaluja.

   Lainaa

  48. Stressitön banaani 18.2.2021 17:26
   Tulos: +67 (85 ääntä)
   Heidissä on jotain samaa kuin niissä miehissä, jotka kommentoi järjestelmällisen törkeästi tummaihoisempien naisten postauksiin käskien painumaan sinne mistä tullutkin (välittämättä siitä, että henkilö olisi syntynyt Suomessa). Mutta kun nätti nainen Itä-Euroopasta postailee suomen kielen opiskeluistaan huonolla suomella, niin hän on oikein tervetullut ja tarjoudutaan opettamaan (kirjaimellisesti) kädestä pitäen. Sillai valikoivasti rasisteja, tarkoitan.

   Lainaa

  49. katsastamaton maito 18.2.2021 18:45
   Tulos: +43 (65 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]

   Googlettappa ihan huviksesi seuraava: ammattiopisto "mohammed hussein", lainausmerkkien kanssa, ja valista itseäsi. Löytyy kaikkea sotealalta insinööriin. Jos meinaa levitellä satuja, kannattaa levittää sellaisia, joihin ei kahden sekunnin googletus riitää paljastamaan.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (29 ääntä)
   Mariannen pojassa näkyy nykyajan holtiton tuhlailevaisuus. Sen sijaan että käytettäisiin olemassa oleva, täysin käyttökelpoinen akku loppuun, pitää ostaa uusi koska vanhan huoltaminen on "piheyttä". Tässä kiteytyy hienosti se mikä nykyajassa on pielessä.

   Lainaa

  51. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Olen tainnut tehdä edes jotain oikein, kun yhdellekään mun neljästä lapsesta ei tulisi mieleenkään puhua/kirjoittaa mulle tuolla lailla. Edes ns. läpällä.

   Lainaa

  52. Massiton haltija 19.2.2021 6:48
   Tulos: -25 (49 ääntä)
   Edistynyt lisko: Positiivinen syrjintä on toki jännä ja vaikea juttu. Ymmärrän että ihmettelet. Jos jotain ihmisryhmää on vuosisatoja syrjitty ja heidän edustajansa on jätetty sivuun omissa ammattiryhmissään, niin se laiva ei valitettavasti käänny vain toteamalla että "tämä tämmöinen syrjiminen yksinkertaisesti [...]
   - Ihmisiä saa ryhmitellä, kunhan tekee sen positiivisesti. Todellisuudessahan tuollainen "ihmisryhmien" luettelointi on puhdasta rasismia. - Koska isovanhempiani ja heidän isovanhempiaan on kohdeltu kaltoin, minun pitää saada jotain hyötyä siitä. - Positiivista syrjintää käytetään, koska halutaan saada tilastot "tasaisemmiksi." Mielenkiintoisia argumentteja sinulla. Tuo viimeinen on varsinkin ihan loistava.

   Lainaa

  53. Varissut eläin 19.2.2021 7:24
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   Ontuva myyrä: Tutkimusten valossa väitteesi on täyttä puppua. - Maahanmuutajilla ei ole keskimäärin mitään koulutusta, joten heillä ei ole "koulutusta vastaava työtä" - Tutkimusten mukaan Somalitaustaisista työikäisitä yli 90 % ei työllistynyt 20 vuoden seurantajaksolla. Rasismia en tue, mutta aina jaksaa [...]
   Olisiko laittaa linkkejä noihin tutkimustuloksiin tai kuka ne on ylipäätänsä suorittanut ja mistä arkistosta voisi itse mahdollisesti lukea ne?
   Kuolematon biisoni: Tää nyt tulee sulle yllätyksenä koska et ole perehtynyt ollenkaan asioihin jotka väität tuntevasi, mutta heittämällä suurempi prosenttimäärä maahanmuuttajista suostuu tekemään koulutustaan vastaamatonta duunia verrattuna suomalaisiin. Keskiverto suomalainen istuu työttömyyskorvauksilla vaikka kaksi [...]
   Myös tähän väitteeseen kaipaisin lähdetietoja. Sen ei pitäisi olla ongelma asiaan perehtyneelle. Ilman niitä tällainen keskustelu kuulostaa aina mielipiteiltä, eikä tosiasioilta.

   Lainaa

  54. Tulos: +38 (48 ääntä)
   Ontuva myyrä: Tutkimusten valossa väitteesi on täyttä puppua. - Maahanmuutajilla ei ole keskimäärin mitään koulutusta, joten heillä ei ole "koulutusta vastaava työtä" - Tutkimusten mukaan Somalitaustaisista työikäisitä yli 90 % ei työllistynyt 20 vuoden seurantajaksolla. Rasismia en tue, mutta aina jaksaa [...]
   Jos alkaa puhua tutkimuksista, niin silloin pitäisi kertoa myös mikä tutkimus on kyseessä ja lähde mistä sen kaivoit. Jos nämä olivat suoria lainauksia, niin ei herätä kauheasti luottamusta, koska teksti vilisi kirjoitusvirheitä. Ja jos taas kirjoitit ne itse, ihmettelen kovasti miksi et vain kopioinut tekstiä suoraan lähteestäsi. Se taas antaa aiheen epäilylle, että jospa tämä olikin sinun oma "tutkimuksesi".
   Innolla odotan vastaustasi.

   Lainaa

  55. Metsästetty lepakko 19.2.2021 11:16
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   King Arthur: Voi että! Eihän suomalainen Suomessa kasvatettu, poimittu, jalostettu ja paahdettu kahvi nyt vain sovi kenellekään jolla on väärä pigmentti.
   Ne ovat käpälöineet niitä jo ihan tarpeeksi.

   Lainaa

  56. Metsästetty lepakko 19.2.2021 11:17
   Tulos: -31 (33 ääntä)
   AKRASIA: En mäkään juo kahvia, mutta on sitä kaapissa vieraita varten. Heidillä ei taida kukaan haluta käydä, edes ne syntyperäiset suomalaiset.
   En minäkään huumeita, mutta varalla pitää olla vieraita varten. Kai sinullakin on, kun kerran tuo ilmastonkin kannalta ylivoimaisesti pahin päihde pitää varalla kuitenkin pitää? Asian voi tarkistaa.

   Lainaa

  57. Metsästetty lepakko 19.2.2021 11:20
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   Suunnattu tohtori: Noni, kahvit menee Raililta ohi! Ne saa Ali Mohammed Hussein, koska hän on syntynyt Suomessa, käynyt koulut Suomessa, opiskellut ammatin ja työskentelee nyt suomalaisessa lvi-yrityksessä, jonne joka putkimies vie kahvipaketin kerran kuussa, että kaffetunnilla voidaan keittää kimppakahvit. Ai eikö? [...]
   Onnellisesti naimisissa :DD

   Lainaa

  58. Suolaton silli 19.2.2021 13:24
   Tulos: +1 (31 ääntä)
   Ootteko koskaan miettinyt, että musta mies saa laittaa kahviin maitoa niin paljon kun haluaa, mutta juo sen kuitenkin mustana

   Lainaa

  59. Captain Obvious 19.2.2021 17:43
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Fb-käyttäjä Heidi osoittaa lahjoja, joilla voi yltää europarlamenttiin.

   Lainaa

  60. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Ontuva myyrä: Tutkimusten valossa väitteesi on täyttä puppua. - Maahanmuutajilla ei ole keskimäärin mitään koulutusta, joten heillä ei ole "koulutusta vastaava työtä" - Tutkimusten mukaan Somalitaustaisista työikäisitä yli 90 % ei työllistynyt 20 vuoden seurantajaksolla. Rasismia en tue, mutta aina jaksaa [...]
   Annapas jotain linkkiä tai viitettä mistä tutkimuksista on kyse. Vai onko tämä pelkkää mututietoa?

   Lainaa

  61. Väsymätön kobra 20.2.2021 17:06
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Tunnettu hai: En itsekkään kannata rasismia, mutta ihmettelen tätä ihmeellistä käänteis rasismi meininkiä. Esim on rasistista "suosia" vaaleaihoista, mutta on hyväksyttävää suosia tummaihoisia. Vasta oli just kamppanja että mene syömään tummaihoisen omistavaan ravintolaan tai lue tummaihoisten kirjoja. Tämä siis [...]
   Ensinnäkään ei ole käänteisrasismia, on vain rasismia. Ja valitettavasti monet anti-rasistit eivät ymmärrä kuinka omalla rasismillaan "oikeuttavat" muiden rasismia.
   Esim vaikka eräässä antirasismi-ryhmässä kovasti pahastuttiin "Vain valkoisten deitti palvelusta" , mutta "Vain mustien" deittipalvelusta pahastuminen on sitten rasismia heidän mukaansa.
   Kaikille samat säännöt.. mikä siinä on niin vaikeaa. 

   Lainaa

  62. Väsymätön kobra 20.2.2021 17:10
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   foo: Annapas jotain linkkiä tai viitettä mistä tutkimuksista on kyse. Vai onko tämä pelkkää mututietoa?
   Aloittajalla oli noin 10%yks. heitto. Tilastokeskuksen mukaan Somaleiden työllisyysaste on noin 21.7%. 
   Tämä löytyi ensimmäisenä hakutuloksena googlatessa "Somalit työllisyysaste"

   Lainaa

  63. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Täällä mainitun tummaihoisten ravintolapalvelujen suosittelemisen ymmärtää ihan järkevästi. Kun ajattelee että ensin tummaihoisia syrjitään ihan avoimesti ja järjestelmällisesti (vähän samaan tapaan kuin 1930-luvulla Saksassa oli ihan valtion virallinen määräys että juutalaisten palveluja ei saa käyttää) ja sitten tuleekin ohje että ei saa syrjiä, ei syrjiminen siihen lopu. Se menee vain piiloon. Tummaihoisten palveluja syrjitään edelleen, mutta tällä kertaa vedoten siihen että kaikille, myös valkoihoisille, pitää antaa samanveroinen mahdollisuus, ja asioidaan edelleen vain valkoihoisten kanssa. Kukaan ei ole koskaan pakottanut ketään käyttämään tummaihoisten palveluja tai kieltänyt käyttämästä valkoihoisten palveluja, mutta tällaisilla suosituksilla halutaan tehdä tummaihoisten palveluista näkyvämpiä ja saada ihmiset ihan oikeasti valitsemaan palvelunsa niiden laadun, ei niiden tarjoajien ihonvärin, perusteella.

   Lainaa

  64. Naimaton viinirypäle 20.2.2021 23:20
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Höpö höpö, ammattikoulut on tänä päivänä puolillaan näitä "mohammedeja" kouluttautumassa ammatteihin, ja ammattikorkeista sekä yliopistoistakin niitä jo löytyy. Kai sä nyt tajuat siellä perähikiän aikakapselissasikin jo sentään sen verran, ettei kaikki "mohammed husseinit" ole nykypäivänä mitään kielitaidottomia maahanmuuttajia, vaan jo toista polvea, niiden maahanmuuttajien Suomessa kasvaneita jälkeläisiä jotka tuppaavat kouluttautumaan siinä missä muutkin Suomessa kasvaneet ja suomalaisen peruskoulutuksen eduista nauttineet.

   Lainaa

  65. Itseasiassa 21.2.2021 0:09
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Oikein satojen tuhansien? Nyt on kyllä nollia lipsunut taas jollain ajatuspajan omilla laskennoilla, joihin lähteenä käytettiin luotettavaa mielikuvitusta.

   Lainaa

  66. Itseasiassa 21.2.2021 0:17
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Ontuva myyrä: Tutkimusten valossa väitteesi on täyttä puppua. - Maahanmuutajilla ei ole keskimäärin mitään koulutusta, joten heillä ei ole "koulutusta vastaava työtä" - Tutkimusten mukaan Somalitaustaisista työikäisitä yli 90 % ei työllistynyt 20 vuoden seurantajaksolla. Rasismia en tue, mutta aina jaksaa [...]
   Meidän firmassa on pelkästään Suomessa 14 eri kansallisuutta töissä ja useampia henkilöitään tietysti samoista maista. Meillä myös vaaditaan korkeakoulututkinto kaikilta töihin tulevilta. Olemme nähtävästi onnekkaita, kun kaikki koulutetut ovat näköjään eksyneet juuri meidän firmaan töihin.

   Lainaa

  67. Pompöösi ahven 21.2.2021 4:50
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla "töitä tekevä Mohammed Hussein" (eli ymmärtääkseni lähinnä lähi-idän maista lähtöisin oleva miespuolinen henkilö?) on ihan normaali jokapäiväinen näky, ja tuntuu aivan käsittämttömältä että joku edes trollaillakseen väittää tuollaista. Niitä näkee jakamassa postia, pesemässä metron lattioita (<- ja nämä em. ei ole v*ttuilua vaan iso RESPECT, noita hommia kun jaksaa tehdä sen sijaan että makaisi kotona sossutuen varassa, kertoo jo paljon ihmisestä), asiakaspalvelutehtävissä, toimistohommissa, hoitoalalla, opetusalalla, ihan oikeasti missä hitossa vaan. Varmaan niillä maahanmuuttajilla on vaikeaa työllistyä kun ei ole kieli hallussa eikä monillakaan koulutusta - ja jos koulutus on ollut niin ei välttämättä tänne sopiva. Heistä seuraava polvi eli heidän täällä kasvavat lapsensa kuitenkin tuntuu sopeutuvan ja kouluttautuvan ihan siinä missä muutkin ihmiset. Ne nuoret "mohammedit" elää elämäänsä ja rakentaa tulevaisuuttaan ja kouluttautuvat just sinne asti mihin haluavat samalla kun nämä vanhat ysärille jämähtäneet käävät känisevät poteroissaan kuinka "kukaan mohammed ei koskaan työskentele tai jos työskentelee niin se on harvinaisuus" :D Tervetuloa takaisin elämään.

   Lainaa

  68. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Itseasiassa: Meidän firmassa on pelkästään Suomessa 14 eri kansallisuutta töissä ja useampia henkilöitään tietysti samoista maista. Meillä myös vaaditaan korkeakoulututkinto kaikilta töihin tulevilta. Olemme nähtävästi onnekkaita, kun kaikki koulutetut ovat näköjään eksyneet juuri meidän firmaan töihin.
   No, no... siis ettekö te tajuu et ne vie meidän työpaikat!
   ...ehkä siksi niitä kahvipaketteja ei sitten haluttukaan antaa ulkomaalaistaustaisille? En tiedä, vaikea pysyä enää kärryillä näiden nerojen järjenjuoksussa.

   Lainaa

  69. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.2.2021 2:07
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tulipas paha mieli Annelin puolesta :( Saa kai sitä akkua ladata, jos ladattavaa piisaa! Pojalla on joku mutsi älä viittiiii -vaihe vielä meneillään.

   Lainaa

  70. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Paineeton pomelo: Ai eikö? Miksi? Varmaan siksi, että töitä tekevä Mohammed hussein on jo luokaltaan sellainen harvinaisuus, ettei tuollaista tapahtumaketjua pysty yksinkertaisesti syntymään. Saati, että joku kouluttautuisi ihan ammattiin.  Ongelma ei ole pelkästään Heidin rasismi, vaan se että hallitsematon [...]
   Kun käy esimerkiksi melkein missä tahansa K-CityMarketissa, siellä tummaihoiseen mieheen kaupan univormussa lattioita lakaisemassa. Mutta kyllä kai silti kannattaa pitäytyä omassa kuvitelmassaan, että ei Mohammed Hussein koskaan mitään töitä tee, jos se helpottaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: akku, auto, kahvi, kirppari, kirppis, kirpputori, kulta katriina, kuva, roskalava, syntymätodistus, syntyperäinen suomalainen, tuoli, virta, äiti