Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 19

Vanhempi järkyttyy koulukirjasta.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 19

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1361 (1379 ääntä)
   Vittu että vituttaa ihmisten tyhmyys.

   Lainaa

  2. Keljuilematon seepra 18.2.2021 0:26
   Tulos: +1128 (1140 ääntä)
   On se kyllä kauheeta että rokotetaan tappavia tauteja vastaan, suorastaan ihmisoikeuksien vastaista. Paljon kivempaa olis saada rauhassa kuolla polioon ennen kouluikää.

   Lainaa

  3. Masentunut kukka (Pluri) 18.2.2021 0:27
   Tulos: +142 (164 ääntä)
   Ensin Jyri toteaa ajankohdan milloin alkaa rokotteiden "markkinointi" ottamatta muuten asiaan kantaa. Tämän jälkeen hän kertoo ihmisoikeuksien olevan tärkeitä vaikkei hän itse niitä tärkeiksi koekaan. Sitten hän ylistää Euroopan ihanuutta koska täällä on ihmisoikeudet siitäkin huolimatta vaikka osa kokisi että niitä ei tarvita.

   Lainaa

  4. Tulos: +263 (293 ääntä)
   Ensin tuli hedari mutta laskin kymmeneen ja hengittelin syvään, nyt tunnen kiusallisen suurta mielihyvää kun tiedän että nämä kaikki oman elämänsä markot ja jyrit jättää rokotteensa ottamatta. Keep on fighting boys! Viva La Résistance! PS. Kuulin ulkomailta juttua että nauloja ei muka kannattaisi syödä.

   Lainaa

  5. Tulos: +233 (247 ääntä)
   Oletko anti-vaxer? Hyvin suurella todennäköisyydellä vanhempasi eivät ole, eikä lapsenlapsesi.

   Lainaa

  6. Katkera minkki 18.2.2021 1:37
   Tulos: +507 (519 ääntä)
   Ajatella että internetissä voi oppia minkä tahansa ammatin paremmin kuin alaa opiskelemalla ja sitten voi kenet tahansa laulella suohon, tietysti paljon musikaalisemmin kuin yksikään Sibelius-akatemian käynyt! Mitäs siitä että ihan peruslääkäritkin kouluttautuu 6 vuotta ja erikoistuneet vielä pitempään, kyllä sama aika nettiä selaten tuo paremmat tiedot. Olen biologina joutunut ihan häpeämään kuinka paljon enemmän korona-artikkeleiden kommenttiosiossa elämänkoululaiset tietävät DNA:sta, RNA:sta, immuunijärjestelmästä ja muista biotieteellisistä hienouksista. Miksihän edes kävin yliopiston!?

   Lainaa

  7. Tornipöllö 18.2.2021 1:57
   Tulos: +297 (309 ääntä)
   Keljuilematon seepra: On se kyllä kauheeta että rokotetaan tappavia tauteja vastaan, suorastaan ihmisoikeuksien vastaista. Paljon kivempaa olis saada rauhassa kuolla polioon ennen kouluikää.
   Katos kun poliot sun muut ovat oikeasti paljon pienempi ongelma kuin väitetään ja lisäksi ne ovat luonnostaan vähentyneet viimeisen sadan vuoden aikana huimasti (väitteet, että tartuntojen väheneminen korreloisi jotenkin rokotusten yleistymisen kanssa ovat pelkkää lääketehtaiden propagandaa). Sen sijaan rokotukset itse aiheuttavat kauheita tauteja kuten autismia, homoutta ja saatananpalvontaa, sisältävät mikrosiruja joilla muutetaan kansalaiset aivottomiksi zombeiksi, ja niiden valmistuksessa käytetään kamalia ainesosia kuten abortoituja sikiöitä, elohopeaa, aivopesumyrkkyjä ja syanidia.
   Lähde: Muutaman erittäin luotettavan puolitutun Facebookit ja pari amerikkalaista blogia, joiden kaikkien urleissa on sanat "natural", "health" ja "truth" jossain vapaavalintaisessa järjestyksessä.

   Lainaa

  8. Tulos: +231 (235 ääntä)
   Katkera minkki: Ajatella että internetissä voi oppia minkä tahansa ammatin paremmin kuin alaa opiskelemalla ja sitten voi kenet tahansa laulella suohon, tietysti paljon musikaalisemmin kuin yksikään Sibelius-akatemian käynyt! Mitäs siitä että ihan peruslääkäritkin kouluttautuu 6 vuotta ja erikoistuneet vielä [...]
   Viisas ihminen tietää sen, kuinka vähän hän mistään mitään ymmärtää. Joten tieteellinen konsensus aihealueesta on ehdoton.
   Tyhmä ihminen ei osaa yhdyssanoja tai oikein mitään muutakaan, mutta kuvittelee laulavansa lääkärit suohon kun on vähän lähdekritiikittömyyspäissään selaillut nettiä.
   Nämä markot savuverhoilee oman keskinkertaisuutensa sillä, että joku ääni pään sisällä kuiskii kuinka "kyllä sä nyt oot fiksu jätkä" vaikkei oikeesti oo ja "kyllä sä paremmin tiedät nämä asiat kuin asiantuntijat" vaikka vittu lapiokin tietää enemmän kun se tajuaa olla hiljaa eikä siten ole ainakaan väärässä jatkuvasti.

   Lainaa

  9. Tulos: +3 (77 ääntä)
   traumcity: Ensin tuli hedari mutta laskin kymmeneen ja hengittelin syvään, nyt tunnen kiusallisen suurta mielihyvää kun tiedän että nämä kaikki oman elämänsä markot ja jyrit jättää rokotteensa ottamatta. Keep on fighting boys! Viva La Résistance! PS. Kuulin ulkomailta juttua että nauloja ei muka kannattaisi syödä.
   Niin siis rokotteiden suurin teho perustuu siihen että suuri osa ottaa ne.
   Eli ei ole juhlan aihetta nyt tässä... 

   Lainaa

  10. King Arthur 18.2.2021 2:36
   Tulos: +105 (105 ääntä)
   Jahas, en laitakaan korkkia ihan vielä kiinni. Kaihtimet voi sen sijaan sulkea ja oven laittaa takalukkoon.

   Lainaa

  11. Vajoava kissa 18.2.2021 2:46
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Marilla on lamppu viimein syttynyt

   Lainaa

  12. Tulos: +94 (104 ääntä)
   Marko voi mennä sinne Noriaan laulamaan niistä pallo sairauksista.

   Lainaa

  13. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Anteeksi palio sairauksista. My bad.

   Lainaa

  14. Tulos: +98 (110 ääntä)
   Hyhgghghh: Niin siis rokotteiden suurin teho perustuu siihen että suuri osa ottaa ne.Eli ei ole juhlan aihetta nyt tässä... 
   Kyllä suurin osa ne rokotteet ottaa ihan kiltisti ja mielellään, geenipoolin matalassa päässä käsipohjaa polskivat hukkuu pois.

   Lainaa

  15. Pyylevä gorilla 18.2.2021 3:22
   Tulos: -78 (92 ääntä)
   Vittu: Vittu että vituttaa ihmisten tyhmyys.
   Älä viitsi olla noin ahdasmielinen 🙃

   Lainaa

  16. Urhea jääkarhu 18.2.2021 4:56
   Tulos: +72 (134 ääntä)
   Nämä ”kriitikot” ovat sitä samaa heikompaa ainesta jotka äänestävät persuja. Ja sitten sanotaan, että kyllä kansa tietää.

   Lainaa

  17. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Olen ilmeisesti missannut jotakin (ei, se "jokin" ei ole Korona), koska en ymmärrä a) miksi tuo Marin juttu on täällä ja b) miksi Mari on tehnyt kyseisen päivityksen.

   Lainaa

  18. Ovaali flamingo 18.2.2021 6:36
   Tulos: -56 (64 ääntä)
   Jos korona aiheuttaisi tappavan sairauden, niin meillä ei olisi persuja kohta ollenkaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +111 (115 ääntä)
   Jyriä ahdistaa, kun lasten koulukirjaan on kerrottu totuus siitä miten euroopassa kohdellaan lapsia. Marko on lukenut yli kymmenen vuontta "näitä juttuja", tuskin ymmärtää mitään DNA ja RNA pohjaiset rokotteet toimivat. Näin toimivia rokotteita ei ole ollut yli kymmentä vuotta ja koska suurin osa ihmisitä ei ymmärrä miten nämä rokotteet toimivat, niin sitten tälläisten Markojen takia muutkin alkavat uskomana Markon juttuihin.

   Lainaa

  20. King Arthur 18.2.2021 7:47
   Tulos: +48 (60 ääntä)
   traumcity: Kyllä suurin osa ne rokotteet ottaa ihan kiltisti ja mielellään, geenipoolin matalassa päässä käsipohjaa polskivat hukkuu pois.
   Mukana muutama vauva, taapero ja ne jotka ei syystä tai toisesta voi ottaa rokotetta.

   Lainaa

  21. Järvetön papaija 18.2.2021 7:54
   Tulos: -115 (147 ääntä)
   Kurkkumätä polio ja muut vanhat rokotteet, joita on käytetty vuosikymmeniä ja näin ollen todettu toimiviksi ja tarpeeliseksi. Se että epäilee koronarokotetta, joka on saatu markkinoille vuodessa eikä kukaan tiedä mitkä sen haitat on esim 10vuoden aikavälillä eivät ole mitään hihhuli rokote krittisiä. Se että jengi leimaa koronarokote vastaset samaan kategoriaan kun hihhulit on helvetin tyhmää. Se ei ole sama asia. Mutta sitä media tekee, sitä agendaa kansalle halutaan ajaa, koska eihän nyt kukaan halua rokote vastasuus hihhuliksi leimaantua tai jotenkin muutenkaan poiketa massasta. Skarpatkaa.

   Lainaa

  22. Räkäpää 18.2.2021 8:09
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Ja taas mennään matalaan päähän...

   Lainaa

  23. Hillitty ananas 18.2.2021 8:32
   Tulos: +97 (117 ääntä)
   Järvetön papaija: Kurkkumätä polio ja muut vanhat rokotteet, joita on käytetty vuosikymmeniä ja näin ollen todettu toimiviksi ja tarpeeliseksi. Se että epäilee koronarokotetta, joka on saatu markkinoille vuodessa eikä kukaan tiedä mitkä sen haitat on esim 10vuoden aikavälillä eivät ole mitään hihhuli rokote krittisiä. [...]
   No nyt onnistuit sit kuitenkin kuulostamaan just sellaiselta hihhulilta.

   Lainaa

  24. Tulos: +90 (100 ääntä)
   Järvetön papaija: Kurkkumätä polio ja muut vanhat rokotteet, joita on käytetty vuosikymmeniä ja näin ollen todettu toimiviksi ja tarpeeliseksi. Se että epäilee koronarokotetta, joka on saatu markkinoille vuodessa eikä kukaan tiedä mitkä sen haitat on esim 10vuoden aikavälillä eivät ole mitään hihhuli rokote krittisiä. [...]
   Pelkästään aika, mikä rokotteen valmistamiseen on käytetty ei kerro kaikkea. Totta koronarokotteet on kehitetty suhteelisen lyhyessä ajassa, mutta niiden kehittämiseen on ohjattu rahaa ja resursseja paljon enemmän, mitä yleensä. Eli henkilötyövuosissa mitattuna, sitä on kehitetty ja tutkittu paljon, kun porukkaa on vaan palkattu paljon enemmän ja tarvittavat resurssit kohdallaan.

   Lainaa

  25. Mikroton kuormaeläin 18.2.2021 9:04
   Tulos: -10 (36 ääntä)
   Järvetön papaija: Kurkkumätä polio ja muut vanhat rokotteet, joita on käytetty vuosikymmeniä ja näin ollen todettu toimiviksi ja tarpeeliseksi. Se että epäilee koronarokotetta, joka on saatu markkinoille vuodessa eikä kukaan tiedä mitkä sen haitat on esim 10vuoden aikavälillä eivät ole mitään hihhuli rokote krittisiä. [...]
   Tavallaan ymmärrän näkemystäsi ja itsekin kuulun siinä mielessä rokotevastaisiin ihmisiin, että jätän mahdollisimman vähiin kaikki rokotteet jne. jollei niiden ottamiseen ole painavaa syytä (polio yms. tietenkin ok), ihan vaan koska uskon osaltani myös siihen, että ns. liiallinen varautuminen näissä asioissa ei myöskään ole hyvä eli jos en ole jonkun sairauden riskiryhmää tai muuten riski sairastua ei ole ilmeinen tai haittavaikutukset lopulta eivät ole mitään maata mullistavaa, niin en vaan halua tökkiä itseäni "varmuuden vuoksi" täyteen kaikkea, ja varsinkaan jos tosiaan on hyvin nopeasti tuotu rokote (jota taitaa kyllä melko harvoin normaalissa tilanteessa olla). MUTTA. Koronatilanne nyt kuitenkin on akuutti ja jos kaikki heittäydytään tuolle asenteelle tässäkin, niin eipä se kyllä lopukaan. Omissa läheisissäni on riskiryhmäläisiä ja vaikken itse olekaan, niin haluan suojata silti läheisiä, jos vaan mitenkään voin. Vaikka rokotteesta olisi jollain todennäköisyydellä jotain haittavaikutuksiakin, niin ehkä se riski on kuitenkin tällä hetkellä pienempi, kuin se, että minä tai läheiseni sairastuu koronaan ja vielä ei-niin-lievässä muodossa, puhumattakaan ilmeisen rajujen jälkitautien mahdollisuudesta. Toisaalta mietityttää myös se, että mitä kaikkea se koronan sairastaminen mahdollisesti tuo tullessaan myöhemmin? Eläimillähän nuo koronavirukset tai ainakin niiden muunnosten mukanaan tuomat ongelmat on oikeasti vakaviakin, joten miksei ihmisilläkin, kun kaikenlaisia muunnoksia tuntuu esiintyvän jo nykyisessä koronassa jo nyt ja kun luontaista immuniteettia ei sairastamisesta ilmeisesti edes tule kuin korkeintaan väliaikaisesti (mikä ei sitten taas muuntautuneeseen versioonkaan välttämättä auta ollenkaan). On kuitenkin aivan eri asia tässä tilanteessa kuin joku huomattavasti epätodennäköisempi (ja ei toisille tarttuva) tauti, johon olisi keksitty rokote hetki sitten ja puoliväkisin tungettaisiin koko väestölle.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Hyhgghghh: Niin siis rokotteiden suurin teho perustuu siihen että suuri osa ottaa ne.Eli ei ole juhlan aihetta nyt tässä... 
   Siis kui? Kyllä suurin osa ottaa koronarokotteen, jos siihen viittasit. Ja koronarokotevastaisuus laskee koko ajan, kun autisminpelkääjät eivät saa kuumeisesti odottamiaan uutisia kamalista kehityshäiriöistä edes Ruotsista tai Norjasta.

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Petkele: Oletko anti-vaxer? Hyvin suurella todennäköisyydellä vanhempasi eivät ole, eikä lapsenlapsesi.
   Laumaimmuniiteetin ja useiden tautien lähes kokonaan hävittäminen valitettavasti pitää nämäkin pellet hengissä ja lisääntymiskykyisenä. Luonnonvalintaa ei enää ole.

   Lainaa

  28. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Järvetön papaija: Kurkkumätä polio ja muut vanhat rokotteet, joita on käytetty vuosikymmeniä ja näin ollen todettu toimiviksi ja tarpeeliseksi. Se että epäilee koronarokotetta, joka on saatu markkinoille vuodessa eikä kukaan tiedä mitkä sen haitat on esim 10vuoden aikavälillä eivät ole mitään hihhuli rokote krittisiä. [...]
   Toki voisi perehtyä myös siihen, mikä se kehitysprosessi todellisuudessa on. Koronarokotteita on testattu ihan samoilla kriteereillä kuin mitä tahansa muutakin rokotetta. Kehitys on ollut nopeampaa, koska luvat seuraaviin testivaiheisiin on saatu tavallista nopeammin, koska rokote sattuu suojaamaan taudilta, joka on aiheuttanut tappavan pandemian. RNA-rokotetekniikka on myös ollut kehitteillä jo joitain vuosikymmeniä, sitä vaan on sovellettu koronarokotteeseen. 
   Lääkeyhtiöillä myös on ollut enemmän rahoitusta rokotteen kehittämiseen kuin yleensä. Sekin nopeuttaa prosessia jonkin verran paljon.

   Lainaa

  29. Räyhäkkä jänis 18.2.2021 9:21
   Tulos: +98 (104 ääntä)
   Koronarokotteet eivät vain ilmestyneet tyhjästä nopeasti, vaan ne pohjautuvat jo vanhoihin rokotteisiin. Ei tämä korona mikään uudenlainen virus ole, vaan kuuluu ihan vanhaan ja tunnettuun SARS-perheeseen. SARSiin on ollut rokotteita jo pitkään, mutta aiemmat eivät ole olleet näin vaarallisia ja massarokotus ei ole ollut tarpeellinen. Normaalisti rokotteet testataan noin 2 000 - 5 000 ihmisen koeryhmillä, jonka jälkeen ne pääsevät yleiseen käyttöön. BioNtechin (Phizerin) rokote testattiin 43 000 ihmisellä ennen kuin se päästettiin markkinoille, mikä on yksi historian suurimmista koemääristä, ellei jopa suurin. Rokote tuli markkinoille nopeasti, koska sen valmistuksessa nopeutettiin byrokraattisia askeleita ja tuotantovalmius oli jo. Normaalisti vaiheet etenee hitaasti ja tuotantoa ei valmistella ennen kuin kaikki muut vaiheet ovat saatu varmuuden vuoksi loppuun asti. Nyt kaikki pystyttiin tekemään limittäin, jolloin toimiva rokote voitiin valmistaa poikkeuksellisen vauhdikkaasti. Mitään yksittäistä vaihetta ei kuitenkaan ohitettu eikä nopeutettu muihin rokotteisiin verrattuna.

   Lainaa

  30. Hikoileva majava 18.2.2021 9:26
   Tulos: +10 (24 ääntä)
   Siis mikä tuossa ekassa on mokana? Ei jotenki auennu enkä kokenu erityisen hauskaksi 🤔

   Lainaa

  31. Pilkkottu herukka 18.2.2021 9:26
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Niko: Olen ilmeisesti missannut jotakin (ei, se "jokin" ei ole Korona), koska en ymmärrä a) miksi tuo Marin juttu on täällä ja b) miksi Mari on tehnyt kyseisen päivityksen.
   Samoin. Pitäisikö ymmärtää väärin mitä Mari tarkoittaa? "Koronan kanssa" on vähän kömpelö ilmaus, mutta kyllä sen ymmärtää ettei Mari tarkoita koronaan sairastuneita vaan kaikkia.

   Lainaa

  32. It's a deal 18.2.2021 10:02
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Lähde: "Ruottista ja Noriasta on huureltu, en sen tarkemmin tiä".

   Lainaa

  33. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Toj Karin: Laumaimmuniiteetin ja useiden tautien lähes kokonaan hävittäminen valitettavasti pitää nämäkin pellet hengissä ja lisääntymiskykyisenä. Luonnonvalintaa ei enää ole.
   Juu ymmärrän mitä tarkoitat, tämä ei ole nyt tarkoitettu kovin vakavaksi kommentiksi, mutta: tuskin itsekään haluaisit oikeasti elää maailmassa, jossa toimisi ”luonnonvalinta”. :) olisit nytkin elossa ehkä 1/5 -todennäköisyydellä. 
   Sitäpaitsi: mitä ihmisen kohdalla on luonnonvalinta? Juuri klassinen luonnonvalinta kehitti ihmisestä eläimen, joka taistelee paikastaan ravintoketjussa käyttämällä älyään. Ensin se tarkoitti sellaisia asioita, kuin yhteistyö saalistamisessa, vararavinnon säilöminen, kivien ja keppien hyödyntäminen työkaluina sekä petojen karkoittaminen tulen avulla, mutta rokotteiden, antibioottien ja sairaaloiden laitteineen suhteen ollaan yhä samalla tiellä. Luonnonvalinta tämän tilanteen on aiheuttanut, eikä ihmisen evoluutio ole pysähtyneenä nytkään.

   Lainaa

  34. Tulos: +76 (78 ääntä)
   "Mä olen lukenut näitä juttuja jo kymmenen vuotta ja tiedän paremmin kuin lääkärit!!" -No voitko kertoa vähän perusteita väitteellesi? "No maailmalta on kuulunut...Ruotsista ja Noriasta on huudeltu...en sen tarkemmin tiedä..."

   Lainaa

  35. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Hikoileva majava: Siis mikä tuossa ekassa on mokana? Ei jotenki auennu enkä kokenu erityisen hauskaksi 🤔
   Ehkä se, että Mari laittaa varoituksen koronasta näin helmikuussa 2021 ikään kuin se olisi uusi juttu, jota ihmiset eivät ehkä tajua varoa?

   Lainaa

  36. It's a deal 18.2.2021 10:08
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Näillä altistumismäärillä ihmettelen, miksei vitutukseen kehity laumaimmuniteettia.

   Lainaa

  37. Humalikas trolli 18.2.2021 10:31
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Markolla jäi ilmaisu hieman vajaaksi. Hän varmaan tarkoitti palio sairauksien sijaan paleosairauksia ja Norjan ja Ruottin sijaan hän varmaan tarkoitti Koreaa ja Sveitsiä, tai Norsunluurannikkoa. On se surkeaa kun rokotteita työnnetään kehoon harva se päivä ja mikrosirut kasaantuu maksaan ja munuaisiin - johtaa lisääntymiseen virtsaamistarpeeseen erityisesti keski-ikäisillä. Joissain tapauksissa lisääntynyt virtsaamistarve ei kuitenkaan riitä ylävirtsarakon tyhjenemiseen. Epäilen vahvasti että juuri tällainen tapaus on Marko.

   Lainaa

  38. Hämärä maahinen 18.2.2021 10:36
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   traumcity: Ensin tuli hedari mutta laskin kymmeneen ja hengittelin syvään, nyt tunnen kiusallisen suurta mielihyvää kun tiedän että nämä kaikki oman elämänsä markot ja jyrit jättää rokotteensa ottamatta. Keep on fighting boys! Viva La Résistance! PS. Kuulin ulkomailta juttua että nauloja ei muka kannattaisi syödä.
   Ei oikein kenenkään kannalta hyvä etteivät ota rokotetta. Erityisesti niiden ketkä eivät voi ottaa itse rokotetta on huolestuttavaa kuinka moni kieltäytyy ottamasta, koska lauma suoja voi jäädä heikommaksi tai olemattomaksi. Mulle se ja sama jos joku haluaa itse ottaa vakavan koronan riskin, mutta voisivat ajatella niitäkin joihin saattavat tartuttaa ja aiheuttaa parhaimmillaan kuoleman. Esim omasta sairastumisesta en ole niinkään huolissaan, mutta mielelläni teen osani etten sitä niihin tartutan keille se olisi todennäköisesti vakava ellei tappava.

   Lainaa

  39. Masentunut kukka (Pluri) 18.2.2021 11:09
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Tornipöllö: Katos kun poliot sun muut ovat oikeasti paljon pienempi ongelma kuin väitetään ja lisäksi ne ovat luonnostaan vähentyneet viimeisen sadan vuoden aikana huimasti (väitteet, että tartuntojen väheneminen korreloisi jotenkin rokotusten yleistymisen kanssa ovat pelkkää lääketehtaiden propagandaa). Sen [...]
   Onko tosiaan näin. Miten poistatan vanhat rokotteet? 😱

   Lainaa

  40. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Onhan tuo ollut tiedossa jo pidempään, että ihmiskunnan ÄO on laskusuunnassa, mutta alkanut jotenkin tuntua, että alas ollaan menossa melkoisella vauhdilla. Toivottavasti tämä johtuu vain siitä, että noi vatipäät ovat vain enemmän esillä.

   Lainaa

  41. King Arthur 18.2.2021 13:24
   Tulos: +4 (24 ääntä)
   BigM: Onhan tuo ollut tiedossa jo pidempään, että ihmiskunnan ÄO on laskusuunnassa, mutta alkanut jotenkin tuntua, että alas ollaan menossa melkoisella vauhdilla. Toivottavasti tämä johtuu vain siitä, että noi vatipäät ovat vain enemmän esillä.
   Ennemminkin nousussa sivistyksen ja koulutuksen myötä. Vai mihin aikaan palaisit nähdäksesi korkeamman ÄO:n? Keskiaikaan? Maailmansotien aikaan? Antiikin Kreikkaan? Isäsi aikaan?

   Lainaa

  42. Tulos: -16 (28 ääntä)
   Hämärä maahinen: Ei oikein kenenkään kannalta hyvä etteivät ota rokotetta. Erityisesti niiden ketkä eivät voi ottaa itse rokotetta on huolestuttavaa kuinka moni kieltäytyy ottamasta, koska lauma suoja voi jäädä heikommaksi tai olemattomaksi. Mulle se ja sama jos joku haluaa itse ottaa vakavan koronan riskin, mutta [...]
   En ole ottamassa rokotetta, mutta aion pitää eristäytymistä, etäisyyttä, maskia ja hyvää hygieniaa yllä niin kauan kun koronasta on riskiä. Olen näin myös tehnyt epidemian alusta alkaen, kun taas suurinosa ihmisistä tunkee häpeilemättä iholle eikä piittaa rajoituksista (ihmeellistä miten niin moni esim. maskia käyttävä ihminen unohtaa turvavälit kokonaan). Moni niistä vielä jostain syystä eläkeläisiä, eli riskiryhmää ja minä joudun näkemään yksin sen "vaivan" heitä suojellakseni noudattaessani varotoimia. En koe itseäni kovin piittaamattomaksi muiden terveydestä näin toimiessani, vaikka jättäisinkin oman osani tekemättä rokotteen osalta. Parissa maassahan (esim. Uusi-Seelanti) korona taltutettiin nimenomaan tehokkailla rajoituksilla eikä rokotteella ja jos koko maailma olisi kyennyt niihin sitoutumaan, niin oltaisiin voitu päästä eroon pandemiasta ennenkuin se kunnolla alkoikaan....

   Lainaa

  43. Tulos: -18 (24 ääntä)
   Sitä paitsi, näillä näkymin rokote saattaa suojata vain käyttäjäänsä taudilta tai sen vakavalta muodolta, eli olet rokotuksen saatuasi mahdollisesti edelleen yhtä vaarallinen muille... Ehkä jopa vaarallisempi, jos tautisi jää oireettomaksi.

   Lainaa

  44. Tulos: +49 (49 ääntä)
   "En sen tarkemmin tiä mutta voin laulaa lääkärit suohon". Marko on sisäistänyt rokotevastaisuuden syvimmän olemuksen.

   Lainaa

  45. Tomera mäyrä 18.2.2021 13:47
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Pilkkottu herukka: Samoin. Pitäisikö ymmärtää väärin mitä Mari tarkoittaa? "Koronan kanssa" on vähän kömpelö ilmaus, mutta kyllä sen ymmärtää ettei Mari tarkoita koronaan sairastuneita vaan kaikkia.
   Minä taas ihan purskahdin nauruun tuon luettuani, kun kuvittelin mitä postauksessa saattaisi olla taustalla. Näin hienon lyhytelokuvan päässäni siitä miten Mari on koko vuoden välttynyt kaikelta uutisoinnilta, keskustelulta ja turvajärjestelyiltä asumalla esimerkiksi autiolla saarella keskellä Inarinjärveä aurinkopaneelin ja kahden kesyn poron kanssa kirjoittaen erakkona sähköttömällä kirjoituskoneella väitöskirjaansa 1200-luvun poppanoista, ja nyt hän on piipahtanut mantereelle ostaakseen lisää vessapaperia, nähnyt koronauutisen ja hämmästyneenä sekä huolestuneena äkkiä kirjoittanut FB-päivityksen varoituksena kavereilleen. Siis tämähän oli niin käsittämätön päivitys helmikuussa 2021 että oksat pois! Aivan paras. Sitä on nyt kuulkaa liikkeellä, kaverit!

   Lainaa

  46. Pelkäämätön soturi 18.2.2021 14:04
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   King Arthur: Ennemminkin nousussa sivistyksen ja koulutuksen myötä. Vai mihin aikaan palaisit nähdäksesi korkeamman ÄO:n? Keskiaikaan? Maailmansotien aikaan? Antiikin Kreikkaan? Isäsi aikaan?
     Antiikin Kreikassa ei pahemmin ÄO'ta mittailtu. Älykkyysosamäärä on myös aika näätä mitattavaksi -persentiiliä pyritään korjailemaan niin, että keskiarvo on aina sata. Koko hoito perustuu vertailevaan psykologiaan, halutaan selvittää onko joku älykkäämpi kuin joku muu, ie oletko älykkäämpi kuin x prosenttia samankaltaisesta populaatiosta. Tietysti niin täytyykin olla -yksi kissoistani on huomattavan älykäs, se availee ovia ja päättelee ihmisten käyttäytymisestä paljon: jos on tarkoitus lähteä maalle, tämä kissa pitää pyydystää ennen kuin tehdään mitään muuta, ja koko koreografia pitää ajoittaa huolella -se ei halua kuljetuslaatikkoon, joten jos ihminen on tuonut suuremman ruokakassin kaupasta tai avaa ulkoiluvaatekomeroa, se piiloutuu, turhan hyvin. Muilla en ole nähnyt tällaista ymmärrystä tai kykyä ennakointiin. Se on siis älykäs kissaksi, mutta en ole ajatellut sille korkeampia opintoja.
     Itse epäilen, että testipatteristoa pitäisi päivittää. Ennenkin on kritisoitu sitä, että ihminen joka on tottunut tekemään tietyntyyppisiä testejä, pärjää niissä paremmin (saatatte muistaa lukion nalkutuksen "tätä sitten kysytään ylioppilaskokeissa"), tai ehkä sen oivalluksen, että kaikki apu pitää ottaa minkä voi saada. Siunaan luennoitsijaani, joka kertoessaan mistä asioista *saatettaisiin* kysyä tentissä, joka melkein kaikki uusivat kerran ja jotkut seitsemään kertaan, näytti merkitsevältä, sanomatta mitään, kun puhe tuli asioista, joista tosiaan kysyttiin. Hän ei voinut huijata, muttei toivonut että epäonnistuisimme. Monet itseäni fiksummat opiskelijat eivät tajunneet, että niksi on kiinnittää huomio luennoitsijaan. Miten me testaamme nuoria, joiden kyvyt ovat ihan muualla -vaikkapa kyky hakea tietoa nopeammin kuin me kirjastoon tottuneet kääkät osaisimme?
     (En tarkoita väittää sinua vastaan, ajattelen vain ääneen).

   Lainaa

  47. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Miksikö käytän aina ja poikkeuksetta äänioikeuttani vaaleissa? Koska myös Marko ja hänen kaltaisensa äänestävät.

   Lainaa

  48. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Antiikin Kreikassa ei pahemmin ÄO'ta mittailtu. Älykkyysosamäärä on myös aika näätä mitattavaksi -persentiiliä pyritään korjailemaan niin, että keskiarvo on aina sata. Koko hoito perustuu vertailevaan psykologiaan, halutaan selvittää onko joku älykkäämpi kuin joku muu, ie oletko älykkäämpi kuin x [...]
   *ÄO:ää.

   Lainaa

  49. Lainsuojaton haisunäätä 18.2.2021 16:51
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Urhea jääkarhu: Nämä ”kriitikot” ovat sitä samaa heikompaa ainesta jotka äänestävät persuja. Ja sitten sanotaan, että kyllä kansa tietää.
   Pohjanmaan L-positiiviset ja ruotsinkieliset on eniten rokotevastaisia. Ja heidän suosikkipuolueitaan on RKP ja Keskusta.

   Lainaa

  50. Harras kuormaeläin 18.2.2021 17:07
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Perhana, olin jo ottamaisillaan rokotetta, mutta jos kerta Ruottia ja Noriaa myöten huurellaan palioista sairauksista, niin ehei minuun kyllä palio piikitellä!

   Lainaa

  51. Arkkienkeli 18.2.2021 17:16
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Pirkko: Anteeksi palio sairauksista. My bad.
   Korkki kiinni nyt!

   Lainaa

  52. Pelkäämätön soturi 18.2.2021 17:35
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   AKRASIA: *ÄO:ää.
     My bad :)

   Lainaa

  53. Valtava luumu 18.2.2021 18:04
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   BigM: Onhan tuo ollut tiedossa jo pidempään, että ihmiskunnan ÄO on laskusuunnassa, mutta alkanut jotenkin tuntua, että alas ollaan menossa melkoisella vauhdilla. Toivottavasti tämä johtuu vain siitä, että noi vatipäät ovat vain enemmän esillä.
   Viimeinen virkkeeksi on tässä varsin oleellinen. Ei tarvitse mennä kuin 90-luvulle, kun piti jo nähdä hieman vaivaa saadakseen ajatuksenjuoksunsa edes jonnekin esille, saati jollekin globaalille julkaisualustalle. Mitä kauemmas mennään, sitä suurempi osa säilyneistä teksteistä on vain pintaraapaisu kaikkein koulutetuimpien ja etuoikeutetuimpien ihmisten itsensä julkaisemisen arvoiseksi katsomista kirjoituksista. Perspektiiviä menneiden hyvien aikojen järkeviin ihmisiin saa esim. lukemalla oikeudenkäyntipöytäkirjoja. Myös Pompeijin graffitit ovat hyvä ikkuna siihen, mitä kirjoiteltiin, kun papyruksesta ei tarvinnut maksaa. Pissakakkajutut tuntuivat olevan suosiossa ja se, kuka on homo ja kenen äitiä panit.

   Lainaa

  54. Kannattamaton ahma 18.2.2021 18:27
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Nimi: En ole ottamassa rokotetta, mutta aion pitää eristäytymistä, etäisyyttä, maskia ja hyvää hygieniaa yllä niin kauan kun koronasta on riskiä. Olen näin myös tehnyt epidemian alusta alkaen, kun taas suurinosa ihmisistä tunkee häpeilemättä iholle eikä piittaa rajoituksista (ihmeellistä miten niin moni [...]
   Eli lopun ikääsi. Se kun ei katoa mihinkään kuten ei influenssakaan.

   Lainaa

  55. Massiton hyönteinen 18.2.2021 19:50
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Älkää kuunnelko lääkäreitä tai muita asiantuntijoita! Ne on korruptoitu tiedolla!

   Lainaa

  56. Moitittava metsämarja 18.2.2021 21:09
   Tulos: +8 (22 ääntä)
   King Arthur: Ennemminkin nousussa sivistyksen ja koulutuksen myötä. Vai mihin aikaan palaisit nähdäksesi korkeamman ÄO:n? Keskiaikaan? Maailmansotien aikaan? Antiikin Kreikkaan? Isäsi aikaan?
   Aikaan ennen ehkäisyvalmisteita, luulisin. London School of Economicsin tutkimuksen mukaan älykkäät naiset hankkivat vähemmän lapsia kuin vähemmän älykkäät. Älykkyys tai sen puute on aika pitkälti perinnöllistä eli jos älykkäimmät eivät lisäänny, kokonaisälykkyys laskee.

   Lainaa

  57. Hämärä maahinen 18.2.2021 22:13
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Moitittava metsämarja: Aikaan ennen ehkäisyvalmisteita, luulisin. London School of Economicsin tutkimuksen mukaan älykkäät naiset hankkivat vähemmän lapsia kuin vähemmän älykkäät. Älykkyys tai sen puute on aika pitkälti perinnöllistä eli jos älykkäimmät eivät lisäänny, kokonaisälykkyys laskee.
   Kannattaa tutustua asiaan nimeltä paluu keskiarvoon. Eli vaikka systemaattisesti parittaisit älykkäitä ihmisiä keskenään ei lopputuloksena ole todennäköisesti silti huippu älykkäitä jälkeläisiä ja sama toisinpäin. Tätä on tutkittu varsin paljon juuri mainitsemastasi syystä.
   Äo on käsittääkseni nousussa ja esim jenkeissä se on aiheuttanut moraalisen ongelman teloituksen suhteen. Useat kuolemaan tuomitut ovat olleet rajatapauksia tuomion hetkellä ja ennen teloitusta ovat jo mittauksissa suhteutettuna keskiarvoon niin vähä älyisiä ettei heitä saisi teloittaa tietyissä osavaltioissa.

   Lainaa

  58. Labiili norppa 19.2.2021 0:40
   Tulos: -25 (31 ääntä)
   Keljuilematon seepra: On se kyllä kauheeta että rokotetaan tappavia tauteja vastaan, suorastaan ihmisoikeuksien vastaista. Paljon kivempaa olis saada rauhassa kuolla polioon ennen kouluikää.
   Öö... tappava? 0,03 % sairastuneista ovat kuolleet.

   Lainaa

  59. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Labiili norppa: Öö... tappava? 0,03 % sairastuneista ovat kuolleet.
   Noin 2,5 miljoonaa kuollutta ihmistä tähän mennessä. Mä pidän tappavana mitä tahansa asiaa joka tappaa miljoonia ihmisiä, mutta you do you.

   Lainaa

  60. Elmer Ruigulsaar 19.2.2021 4:25
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Vittu: Vittu että vituttaa ihmisten tyhmyys.
   Mutta vituttaako palio?

   Lainaa

  61. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Nimi: Sitä paitsi, näillä näkymin rokote saattaa suojata vain käyttäjäänsä taudilta tai sen vakavalta muodolta, eli olet rokotuksen saatuasi mahdollisesti edelleen yhtä vaarallinen muille... Ehkä jopa vaarallisempi, jos tautisi jää oireettomaksi.
   Tässäpä se pointti juurikin on miksi rokote pitäisi ottaa: päätarkoitus on estää teho-osastoja täyttymästä koronapotilailla ja jos siinä sivussa myös tartunnat vähenevät - fine. Lievät tai keskivaikeat tautimuodot vaan sitten lusitaan kotona mutta ne eivät vie hautaan. Paitsi jos olet sattunut jättämään rokotuksen väliin ja virus löytää luoksesi.

   Lainaa

  62. Leimattu gaselli 19.2.2021 10:54
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   En ole ns. rokotevastainen ja odotan koronarokotusten etenemistä malttamattomana, mutta: Nuo "heikoin aines"- ja "geenipoolin matala pää" -lätinät voisi nyt kerralla heittää romukoppaan. Eugeniikka ei kaunista ketään, sen lisäksi että se ei toimi. Koulutus periytyy enemmän kuin älykkyys, rokotevastaisten lapset ja näiden ikäluokka kärsivät rokottamattomuudesta enemmän kuin vanhemmat, ja lopuksi: kas, kaikki ovat ihmisiä ja kansalaisia, ihan taustasta tai ns. älykkyydestä riippumatta, ja kaikilla on oikeus elämään ja terveyteen. Kyllä itseäkin kyrpii "no MINÄ en kyllä ota rokotetta nönnönnöö" mutta toisista ihmisistä puhuminen vähempiarvoisina, jonain ei-ihmisinä, on ilmiö, jolla on pitkät juuret ja vielä pitempi varjo, ja joka ei ole vielä koskaan kehittänyt yhtään yhteiskuntaa parempaan suuntaan - toisinaan taas ihan helvetin huonoon suuntaan.

   Lainaa

  63. Metsästetty lepakko 19.2.2021 11:24
   Tulos: -25 (35 ääntä)
   Vittu: Vittu että vituttaa ihmisten tyhmyys.
   Jep, lampaat määkii ja hyppäisivät kaivoonkin jos lääkeyhtiö sanoo auttavan koronaan.

   Lainaa

  64. Pelkäämätön soturi 19.2.2021 11:29
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Moitittava metsämarja: Aikaan ennen ehkäisyvalmisteita, luulisin. London School of Economicsin tutkimuksen mukaan älykkäät naiset hankkivat vähemmän lapsia kuin vähemmän älykkäät. Älykkyys tai sen puute on aika pitkälti perinnöllistä eli jos älykkäimmät eivät lisäänny, kokonaisälykkyys laskee.
     Toisaalta tämänhetkisessä "vauvattomuusbuumissa" on tuotu esille se, että vapaaehtoinen lapsettomuus (tai vähälapsisuus) on trendiin vain osasyy -lapsettomuus keskittyy vähän koulutetuille, koska heillä on vähemmän onnea kunnollisen puolison löytämisessä, vaikka lapsia haluaisivatkin. Myytti pelkällä peruskoulupohjalla lapsia kuudelle eri isälle valtion rahoilla tuuttaavasta kela-mamasta olisi niiden lukujen perusteella juurikin se, vain myytti. Jos tämä trendi kärjistyy, koulutetut saavat yhden lapsen myöhään ja muut eivät lapsia ollenkaan. (Puhun koulutuksesta enkä älykkyydestä, koska synnytyslaitoksella ei mittailla älykkyysosamääriä joten niistä emme tiedä).

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Banaani: Juu ymmärrän mitä tarkoitat, tämä ei ole nyt tarkoitettu kovin vakavaksi kommentiksi, mutta: tuskin itsekään haluaisit oikeasti elää maailmassa, jossa toimisi ”luonnonvalinta”. 😊 olisit nytkin elossa ehkä 1/5 -todennäköisyydellä.  Sitäpaitsi: mitä ihmisen kohdalla on luonnonvalinta? Juuri klassinen [...]
   Luonnonvalinta on sitä että paineet yksilön selviytymiseen tulee ulkopuolelta, ei omalta lajilta. Ihmisellä näin ei ole. Ihminen valitsee pihtaasti lajin sisäisesti kuka lisääntyy ja kuka ei. Ulkopuoliset paineet puuttuvat täysin. Evoluutio ei pysähdy vaikka luonnonvalinta pysähtyisi. Luonnonvalinta on vain yksi keino monien joukossa jotka ohjaavat evoluution suuntaa. Tämä on siis vain minun oma mielipide luonnonvalinnasta, mutta mitäpä minä siitä tietäisin. Oma mielipiteeni kummanko valitsisin on merkityksetön. Tiedostan sen olevan todella pahasti kallellaan(biased) toiseen suuntaan johtuen siitä että minulla ei ole kokemusta mistään muusta. Jos eläisin keskellä Amazonin sademetsää heimossa joka ei ole nähnyt kehittynyttä sivilisaatiota koskaan, mielipide voisi olla kallellaan toiseen suuntaan, mutta yhtälailla epäpätevä. Mutta joo.. Vastatakseni kysymykseesi, olen aivan liian mukavuuden haluinen haluakseni elää maailmassa jossa ihminen ei itse määrää kohtalostaan.

   Lainaa

  66. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Masentunut kukka (Pluri): Onko tosiaan näin. Miten poistatan vanhat rokotteet? 😱
   No tietenkin Anti-vaxxers Oy:n kehittämällä Antirokotteella. Tökätään neula olkavarteen ja vedetään ruiskun mäntää ulos päin, niin vanhat rokotteet sujahtavat sinne sisään, mikrosirut myöskin. Mikrosirut täytyy sitten hävittää tietoturvajätteenä, koska nehän luonnollisesti sisältävät kaikki terveystietosi, pankkitietosi ja muistosikin perkele.

   Lainaa

  67. Itseasiassa 21.2.2021 9:45
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Lainsuojaton haisunäätä: Pohjanmaan L-positiiviset ja ruotsinkieliset on eniten rokotevastaisia. Ja heidän suosikkipuolueitaan on RKP ja Keskusta.
   Ja silti gallupeissa persujen äänisestäjistä löytyi eniten niitä, jotka eivät aio ottaa rokotetta. Ja siksi Halla-aho ei alunperin halunnut kertoa kantaansa, koska voi jäädä jonkun rokotekriitosen itse ajattelevan ääni saamatta. Muiden puolueiden edustajat kyllä kertoivat ottavansa, ihan ilman Jussin tyypillistä kiemurtelua.

   Lainaa

  68. Itseasiassa 21.2.2021 9:58
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Moitittava metsämarja: Aikaan ennen ehkäisyvalmisteita, luulisin. London School of Economicsin tutkimuksen mukaan älykkäät naiset hankkivat vähemmän lapsia kuin vähemmän älykkäät. Älykkyys tai sen puute on aika pitkälti perinnöllistä eli jos älykkäimmät eivät lisäänny, kokonaisälykkyys laskee.
   Suomessa toimii nyt toisin. Kaikkein koulutetuimmat lisääntyvät eniten ja vähiten heikoimmin koulutetut. On ollut ihan uutisia, esim. suuri osa syrjäytyneitä on miehiä ja järjestäen juuri nämä eivät löydä itselleen lisääntymiseen kumppania. Naiset alkavat olla koulutetumpia kuin miehet ja yksin elävän ja hyvin tienaavan naisen on helpompi tehdä lapsi tarvittaessa yksin. 
   Pelkäämätön soturi:   Toisaalta tämänhetkisessä "vauvattomuusbuumissa" on tuotu esille se, että vapaaehtoinen lapsettomuus (tai vähälapsisuus) on trendiin vain osasyy -lapsettomuus keskittyy vähän koulutetuille, koska heillä on vähemmän onnea kunnollisen puolison löytämisessä, vaikka lapsia haluaisivatkin. Myytti [...]
   En ymmärrä tämän alapeukkuja, tästä on ollut vuosi pari sitten paljon uutisia, samalla kun käsiteltiin Suomen matalaa syntyvyyttä.

   Lainaa

  69. Gaius Blatar 22.2.2021 15:39
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Hyhgghghh: Niin siis rokotteiden suurin teho perustuu siihen että suuri osa ottaa ne.Eli ei ole juhlan aihetta nyt tässä... 
   Yhteiskunnalle, kyllä. Mutta yksilölle ratkaisevin teho tulee siitä, että ottaa itse rokotteen. Ei se naapurin ottama rokote minua pelasta, jos saan taudin.
   Minun puolesta myös olkoon ottamatta rokotteita, itse olen turvassa rokotettuna ja lapset rokotettuna. Evoluutio hoitaa loput.

   Lainaa

  70. Synnitön käärme 23.2.2021 8:30
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Metsästetty lepakko: Jep, lampaat määkii ja hyppäisivät kaivoonkin jos lääkeyhtiö sanoo auttavan koronaan.
   Jätetään ne lepakot jatkossa metsästämättä, niin (mahdollisesti) säästytään tällaiselta.

   Lainaa

  71. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Hämärä maahinen: Kannattaa tutustua asiaan nimeltä paluu keskiarvoon. Eli vaikka systemaattisesti parittaisit älykkäitä ihmisiä keskenään ei lopputuloksena ole todennäköisesti silti huippu älykkäitä jälkeläisiä ja sama toisinpäin. Tätä on tutkittu varsin paljon juuri mainitsemastasi syystä.Äo on käsittääkseni [...]
   Ihan turha mutuilla, kun älykkyys ei todellakaan ole ollut "nousussa" Pohjoismaissa pitkään aikaan - päinvastoin. Suomessa on 90-luvulta lähtien todettu väestön tyhmenevän ja tämä on ihan kiistatonta, vaikka yksittäistä syytä siihen ei tiedetäkään. Suomessa väestö tyhmenee tutkimuksen mukaan myös nopeammin, kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa.
   Asiasta on uutisoitu aika laajastikin muutama vuosi sitten, kun tunnetun älykkyystutkijan James R. Flynnin tutkimus julkaistiin. 
   Englanniksi:
   https://yle.fi/uutiset/osasto/news/studies_show_average_finnish_intelligence_declining_since_1997/7792598
   Suomeksi: 
   https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/suomalaisten-alykkyysosamaara-on-kaantynyt-selvaan-laskuun-kertoo-tuore-tutkimus-1.2497519
   Se, että västö vaikuttaa tyhmemmältä, ei ikävä kyllä ole pelkkä tuntemus. 

   Lainaa

  72. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Piti lukea kaikki kommentit ja ei, siihen ei oltu kommentoitu - että MIKSI Mari on tehnyt tuon päivityksen. En varmana tiedä itsekään, mutta samanlaisia päivityksiä näkyi sellaisilla kavereillani, jotka asuivat pienemmällä paikkakunnalla johon yhtäkkiä korona sitten tulikin (muualla oltiin jo pitkään oltu leviämisvaiheessa ja heillä ei vielä ollut yhtäkään tartuntaa).

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: korona, koulu, koulukirja, kuva, laulaa suohon, lääkärit, rokote