Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sukupolvien välinen kuilu

Pullamössöä kultalusikalla: Nykyään kaikki on liian helppoa.
Suurenna näkymä
Sukupolvien välinen kuilu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +105 (209 ääntä)
   Juuri Sirpan kaltaisten ihmisten takia poistuin Facebookista kokonaan.

   Lainaa

  2. Tulos: +533 (545 ääntä)
   On kyllä tosi suomalaista skabailla siitä kenellä menee paskimmin, ja suuttua jos häviää sen skaban.

   Lainaa

  3. Tulos: +463 (479 ääntä)
   Itsekin kävin intin ja erehdyin kerran kertomaan, kuinka marssin nyrjähtäneellä nilkalla 30km, kun en halunnut käydä marssimassa uudestaan. Seuraavana päivänä oli niin turvonnut, että kenkä piti veksissä leikata pois. Eräs vanha patu kuuli tämän ja hänen piti tulla kertomaan, kuinka heikkoja nykynuoret on ja miten hän oli marssinut kantaen 60kilon varusteita molemmat jalat murtuneena. Eikä valitettu, ehti kuulemma auttaa myös jotakin jääkäriä, joka ei jaksanut omia varusteitaan kantaa. Ei ottanut kuuleviin korviinsa meidän 20-35v nuorten hämmästelyjä, oliko kyseessä tosiaan murtumat vai marssimurtumat.

   Lainaa

  4. ihanmummovaan 26.11.2020 1:12
   Tulos: +224 (228 ääntä)
   Hummus: Itsekin kävin intin ja erehdyin kerran kertomaan, kuinka marssin nyrjähtäneellä nilkalla 30km, kun en halunnut käydä marssimassa uudestaan. Seuraavana päivänä oli niin turvonnut, että kenkä piti veksissä leikata pois. Eräs vanha patu kuuli tämän ja hänen piti tulla kertomaan, kuinka heikkoja [...]
   Luin jotenkin että se kantoi myös sitä jääkäriä + ne kaikki varusteet. Molemmat jalat tuhannen päreinä.

   Lainaa

  5. Varakas piimä 26.11.2020 1:28
   Tulos: -33 (149 ääntä)
   Noloa Olli, niin noloa.

   Lainaa

  6. Naiivi paprika 26.11.2020 1:50
   Tulos: +133 (189 ääntä)
   Urpoja molemmat, Sirpa sekä Olli.

   Lainaa

  7. Tuleva eläin 26.11.2020 2:50
   Tulos: +433 (461 ääntä)
   On se jännä, kun aina se nykynuoriso (siis minkä tahansa tulevan ja menneen ajan sen hetkinen nuoriso) on sitä alinta pohjasakkaa. Ja tyhmiä ja laiskojakin ne on ja kuuntelee vääränlaista musiikkia, niillä on vääränlaiset vaatteet ja MEILLÄ EI OLLU MITÄÄN ÄLYPUHELIMIA JA OLTIIN ULKONA LEIKKIMÄSSÄ..huoh. Täytyy oikeesti olla tosi paska elämä, jos pitää itteensä parempana sen takia, millainen oli ja mitä teki nuorempana olosuhteiden pakosta. Jos sille 50-luvun penskalle olis isketty se älypuhelin käteen, ni mitä veikkaatte, olisko se räplänny sitä IHAN YHTÄ INNOISSAAN KU NYKYAJANKIN PENSKAT? Ja ei, en ole penska, vaan neljääkymmentä viistelevä täti-ihminen. Voi kun kaikki osais olla nuorille vähä ymmärtäväisempiä, ei helppoa olla nuori, joka opettelee vasta elämään.

   Lainaa

  8. Järeä pähkinä 26.11.2020 6:17
   Tulos: +178 (206 ääntä)
   Sirpa kunnon urpo mutta ollikin olisi voinut lopettaa ajoissa. Jotenkin on noloa huudella omia servauksiaan..

   Lainaa

  9. Tulos: +304 (342 ääntä)
   Fun fact: siihen aikaan, kun kouluun hiihdettiin ylämäkeen kesät talvet, pieniä kyläkouluja oli vähän joka niemessä ja notkossa. Eli pääsääntöisesti maaseutujen koulumatkat olivat max. muutaman kilometrin. Sen jo hiihtikin joutuisasti susilauman kirittämänä...

   Lainaa

  10. Sulaton fretti 26.11.2020 7:03
   Tulos: +281 (291 ääntä)
   Itse kannoin intissä 250 kilon edestä varusteita ja astuin vahingossa telamiinaan. Piti marssia jalan tyngillä vielä 50 kilometriä, mutta ei tuntunut missään.

   Lainaa

  11. Myötätunnoton hilleri 26.11.2020 7:16
   Tulos: +101 (187 ääntä)
   "jauhotin sinut" Anteeksi mitä? Onko tää jotai helsinkiläisten kieltä taas?

   Lainaa

  12. Yöpyvä hanhi 26.11.2020 7:19
   Tulos: +196 (212 ääntä)
   Olli, et "jauhottanut" yhtään ketään. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Sirpa, et "jauhottanut" yhtään ketään. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Silleen hauska tasapeli että molemmat hävisivät. Luusereita kumpikin.

   Lainaa

  13. Tulos: +117 (125 ääntä)
   Tuleva eläin: On se jännä, kun aina se nykynuoriso (siis minkä tahansa tulevan ja menneen ajan sen hetkinen nuoriso) on sitä alinta pohjasakkaa. Ja tyhmiä ja laiskojakin ne on ja kuuntelee vääränlaista musiikkia, niillä on vääränlaiset vaatteet ja MEILLÄ EI OLLU MITÄÄN ÄLYPUHELIMIA JA OLTIIN ULKONA [...]
   Olet oikeassa. Surkuhupaisan asiasta tekee myös se, että oman keski-ikäisen sukupolveni edustajat, jotka nyt haukkuvat naama punaisena nuorisoa, ovat ilmeisesti unohtaneet miltä itsestä tuntui silloin 80-luvulla, kun suuret ikäluokat ja sodankäyneet kilvan louskuttivat paremmuuttaan. Jos oma lapsuus ja nuoruus oli ollut ankeaa raadantaa, niin ei kai se nuorten syytä ollut. Ja miksi sanotaan juuri pullamössöksi? Pullamössö oli tietääkseni pullaa tai vehnäleipää, jota liotettiin runsaasti sokeroidussa kahvissa, johon oli lisätty reippaasti kermaa. Sitä tarjottiin 50-luvulla lapsille jos näitä haluttiin hieman (ja vain hieman) hemmotella. Itse en olisi vastaan pullikoimatta lapsena moista syönyt (enkä söisi nytkään), mutta siitä hyvästä olisin saanut istua pöydässä kunnes lautanen on tyhjä.

   Lainaa

  14. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Tuleva eläin: On se jännä, kun aina se nykynuoriso (siis minkä tahansa tulevan ja menneen ajan sen hetkinen nuoriso) on sitä alinta pohjasakkaa. Ja tyhmiä ja laiskojakin ne on ja kuuntelee vääränlaista musiikkia, niillä on vääränlaiset vaatteet ja MEILLÄ EI OLLU MITÄÄN ÄLYPUHELIMIA JA OLTIIN ULKONA [...]
   Se on vain sitä oman lapsuusajan muistetula ja kun vielä "aika kultaa muistot" ja sitä sitten verrataan tähän päivään, niin kyllähän siitä uhoominen alkaa.
   Samaa tulee tekemään tämän päivän nuoret jo 20-30 vuoden päästä.

   Lainaa

  15. Tulos: +15 (29 ääntä)
   ehkä olisin hieman revennyt jos aikoinaan alikessu olisi tullut lunta hieromaan jalkoihini :D

   Lainaa

  16. apinaattori 26.11.2020 8:43
   Tulos: +15 (33 ääntä)
   Jauhotin sut? Pliips voisko selittää?

   Lainaa

  17. Tulos: +67 (89 ääntä)
   traumcity: On kyllä tosi suomalaista skabailla siitä kenellä menee paskimmin, ja suuttua jos häviää sen skaban.
   Ei se sanonta "suomalainen maksaa satasen siitä ettei naapuri saa viitäkymppiä" ole ihan tyhjästä syntynyt.

   Lainaa

  18. Surkuhupaisa opas 26.11.2020 9:07
   Tulos: -18 (46 ääntä)
   traumcity: On kyllä tosi suomalaista skabailla siitä kenellä menee paskimmin, ja suuttua jos häviää sen skaban.
   Et vissiin ole paljoa muita sitten nähnyt kuin suomalaisia.

   Lainaa

  19. Tulos: +148 (160 ääntä)
   Kummikäki: Olet oikeassa. Surkuhupaisan asiasta tekee myös se, että oman keski-ikäisen sukupolveni edustajat, jotka nyt haukkuvat naama punaisena nuorisoa, ovat ilmeisesti unohtaneet miltä itsestä tuntui silloin 80-luvulla, kun suuret ikäluokat ja sodankäyneet kilvan louskuttivat paremmuuttaan. Jos oma lapsuus [...]
   Älä muuta viserrä! Erityisesti huvittaa se, että nykynuoria ruoskitaan vaikkapa tekniikan käyttämisestä, on iPhonet ja padit ja vaikkamitkä, mutta mistä ne ovat saaneet ne vehkeet? Kuka ne suunnitteli ja toi markkinoille? Kuka meni ja osti kaupasta? Ne nuoret itse? Vai oltaisiinko sittenkin oltu me, 70- luvulla syntyneet. Ja nyt piipitetään kuorossa miten paskaa sakkia ne mukulat on, kun käyttävät meidän sukupolvemme kehittämää tekniikkaa. Enkä nyt ota kunniaa Applen tuotesuunnittelusta tai muustakaan, meikäläinen tekee työkseen jotain aivan muuta ja vähemmän rahakasta, mutta ymmärtänette pointin? Mulla ei ollut mukulana älypuhelinta, koska olin mukula 80-luvulla, mutta elektroniikkapeli oli ja sen takia 50-luvulla syntyneet vanhempani paheksuivat minua. Vaikka itse sen pelin mulle ostivat. Oi aikoja, oi tapoja. Mutta niin se vaaan näyttää menevän, entiset sukupolvet elvistelivät pakkasessa hiihtämisellä ja kaarnan syömisellä, me keski-ikäistyvät brassaillaan lankapuhelimella ja c- kaseteilla ja seuraava sukupolvi sitten paheksuu nuorempiaan sanomalla että me kuulkaas soiteltiin iPhoneilla ihan tavallisia puheluita eikä ollut mitään hologrammiteknologiaa. Bussilla mentiin, tai mopoautolla, teleporttaamisesta ei edes unelmoitu senkin pullamössöt!

   Lainaa

  20. Kohtikatsova kirsikka 26.11.2020 9:26
   Tulos: +134 (136 ääntä)
   Sitten viidenkymmenen vuoden päästä tämän päivän nuoret kertoilee "Sillon kun minä olin nuori ei kävelty yhtään minnekään, kotoa ei saanut lähtee tai omaan naamaan koskea, ja vessapaperi oli aina kaupoista loppu"

   Lainaa

  21. Selviävä pingviini 26.11.2020 9:43
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   apinaattori: Jauhotin sut? Pliips voisko selittää?
   Eiköhän tuo tarkoita "servasin" eli sanakirjan mukaan; "laittaa toinen hiljaiseksi sanomalla tälle jotakin osuvaa".
   Mutta joo nolla pistettä sekä Sirpalle että Ollille. Ehkä jopa miinuksia Ollille, koska tuollaiset "Mä jauhotin sut...."- heitot on todella noloja. 

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (42 ääntä)
   Surkuhupaisa opas: Et vissiin ole paljoa muita sitten nähnyt kuin suomalaisia.
   Kyllä tuo aika suomalainen ilmiö vaan on. Muualla ylikorostetaan omaa erinomaisuuttaan ja ei pidetä kurjuutta ja niukkaa meininkiä mitenkään tavoiteltavana juttuna. Mikä on sekin paljon terveempi tapa funtsia asioita.

   Lainaa

  23. Kuohittu banaani 26.11.2020 9:45
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Ennemmin taisi Juha "jauhottaa" Ollin, kun ei heittänyt siihen mitään "nasevaa".

   Lainaa

  24. Tosi eläin 26.11.2020 9:48
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Se on aina hauskaa kuunnella, kun joku tulee kertomaan omaa tarinaansa, että omaan aikaan intissä vedettiin juoksumarssilla 100km ja selässä 130kg verran tavaraa ja vielä kolmeen miinaan käveltiin matkan aikana eikä kukaan valittanut, vaikka joku alikersantti tuli simputtamaan matkan aikana. Varsinkin kun nämä kertomukset tulee joltain keskivartalolihavalta, 100 päivää vuodessa saikuttavalta ukolta, joka marssii heti lakkoon jos työnantaja edes sattuu vihjasemaan Helatorstaita työpäiväksi.

   Lainaa

  25. Tosi eläin 26.11.2020 9:50
   Tulos: +105 (107 ääntä)
   Kohtikatsova kirsikka: Sitten viidenkymmenen vuoden päästä tämän päivän nuoret kertoilee "Sillon kun minä olin nuori ei kävelty yhtään minnekään, kotoa ei saanut lähtee tai omaan naamaan koskea, ja vessapaperi oli aina kaupoista loppu"
   "Kuule silloin kun minä olin intissä, ei paljoa leikitty sotatilannetta, vaan meillä oli tilanne päällä, valvottiin Uudenmaan rajaa taudin takia ja aina sai olla pelko perseessä että sieltä joku tautinen tulee ja yskäsee vaaralliset virukset naamalle!!"

   Lainaa

  26. Epästabiili maahinen 26.11.2020 9:54
   Tulos: +82 (84 ääntä)
   Vihdoinkin joku osaa kirjoittaa oikein, 75 vuotta sitten, 95-vuotias. Kiitos Antti.

   Lainaa

  27. Vihanta soturi 26.11.2020 10:05
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   nah: ehkä olisin hieman revennyt jos aikoinaan alikessu olisi tullut lunta hieromaan jalkoihini :D
   Alikessuna en kyllä haluais hieroa kenenkään jalkoihin lunta :'D

   Lainaa

  28. Turvaton kookos 26.11.2020 10:36
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   apinaattori: Jauhotin sut? Pliips voisko selittää?
   Itelle tuli mieleen että pistää jauhot suuhun -> jauhottaa

   Lainaa

  29. Tulos: +37 (41 ääntä)
   apinaattori: Jauhotin sut? Pliips voisko selittää?
   Laittoi jauhot suuhun

   Lainaa

  30. Käsittämätön eläin 26.11.2020 10:50
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   traumcity: On kyllä tosi suomalaista skabailla siitä kenellä menee paskimmin, ja suuttua jos häviää sen skaban.
   Tää. Ja mukana perinteisesti reilu annos uhriutumista ja itsensä jalustalle nostoa: Kukaan ei ymmärrä miten paskasti mulla menee, mutta en valita (etpä), kyllä minä pärjään! Pää on irti ja jalat poikki ja kaikkea särkee eikä kukaan edes tarjoudu auttamaan, mutta kyllä minä vaan hiihdän kouluun/töihin/kirkkoon jne.

   Lainaa

  31. Harvennettu mandariini 26.11.2020 11:55
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   traumcity: Kyllä tuo aika suomalainen ilmiö vaan on. Muualla ylikorostetaan omaa erinomaisuuttaan ja ei pidetä kurjuutta ja niukkaa meininkiä mitenkään tavoiteltavana juttuna. Mikä on sekin paljon terveempi tapa funtsia asioita.
   Tapahtuu kyllä yllättävän paljon muuallakin kuin Suomessa tätä. Just luin jostain eri maalaisten versioita näistä "hiihdettiin kouluun kesät talvet ja aina ylämäkeen", yllätyin itsekin kun luulin että tämä olis ollut uniikkia meille suomalaisille mutta oishan se pitänyt arvata ette eipä olekaan.

   Lainaa

  32. Kilpaileva mansikka 26.11.2020 12:35
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Selviävä pingviini: Eiköhän tuo tarkoita "servasin" eli sanakirjan mukaan; "laittaa toinen hiljaiseksi sanomalla tälle jotakin osuvaa". Mutta joo nolla pistettä sekä Sirpalle että Ollille. Ehkä jopa miinuksia Ollille, koska tuollaiset "Mä jauhotin sut...."- heitot on todella noloja. 

   Voisi verrata myös sanontaan "laittaa jauhot suuhun"

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (21 ääntä)
   apinaattori: Jauhotin sut? Pliips voisko selittää?
   Varmaan viittaa sanontaan "laittaa jauhot suuhun". Ei sillä, kumpikaan keskustelijoista ei sitä tässä tehnyt.

   Lainaa

  34. Nukkaamaton kissa 26.11.2020 14:45
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Kummikäki: Olet oikeassa. Surkuhupaisan asiasta tekee myös se, että oman keski-ikäisen sukupolveni edustajat, jotka nyt haukkuvat naama punaisena nuorisoa, ovat ilmeisesti unohtaneet miltä itsestä tuntui silloin 80-luvulla, kun suuret ikäluokat ja sodankäyneet kilvan louskuttivat paremmuuttaan. Jos oma lapsuus [...]
   Vahinko kiertämään

   Lainaa

  35. Tulos: -12 (18 ääntä)
   eevee: Juuri Sirpan kaltaisten ihmisten takia poistuin Facebookista kokonaan.
   Joo, kannattaa siirtyä pois kaltaisestaan seurasta, niin voi oppia uutta. Tosin haluaako oppia vänkäämään Ollin tyylillä, onkin jo eri juttu.

   Lainaa

  36. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Sirpalla on asennetta, hyvä pössis. Tykkään. Go, Sirpa, go!

   Lainaa

  37. Tulos: +17 (19 ääntä)
   traumcity: Kyllä tuo aika suomalainen ilmiö vaan on. Muualla ylikorostetaan omaa erinomaisuuttaan ja ei pidetä kurjuutta ja niukkaa meininkiä mitenkään tavoiteltavana juttuna. Mikä on sekin paljon terveempi tapa funtsia asioita.
   Ja tuo kurjuudesta tappelu on hyvin kaksiteräistä. Sillä kun siihen sekoitetaan politiikka, ei kurjuus olekkaan niin siisti juttu koska herranperkeleet. Mutta kun joku kertoo ongelmistaan, vähätellään sitä ja väitetään että itsellä menee vielä huonommin mutta ylpeinä siitä selvitään ja kehaistaan etten minä siitä muille valita.

   Lainaa

  38. Topakka pelikaani 26.11.2020 20:31
   Tulos: -75 (83 ääntä)
   Miten saa nykynuoren lamaantumaan.... sammutta nettiyhteys. Mutta onhan nykyiset nuoremman polven edustajat onnetonta porukkaa. Call of duty "sankareita", joilla ei edes pää kestä käydä peruskoulua. Naurettavaksi mennyt valittaminen nuorilla, kun yhä enemmän pitäisi saada tekemättä mitään. Opiskelijat saa liian vähän tukea, kun pitäisi enemmän päästä bilettään ja ulkomaille reissaan. Sitten pitäisi vielä tarjota moderni kämppiä keskustasta. Valitetaan, että nykyään työelämä on rankkaa tai muka rankempaa kuin ennen. Miten? Nykyään suurin osa työstä tekee koneet, että on tuo kyllä rankkaa, kun joutuu nappuloita painamaan. Vapaalla sitten muuta tehdä, kuin painellaan nappuloita somessa. Mitä tuohon sotaan tuleen, niin Suomi ei olisi pärjännyt, jos suomalaiset ei olisi ollut fyysisesti hyvässä kunnossa ja tottunut fyysiseen työhön. Nykynuoret, kun pistetään samaan tilanteeseen, niin yli puolella kestä kunto edes alkuun. Lisäksi eipä monet nuorista saisi edes tulta sytytettyä metsässä tai edes löytäisi oikeaan paikkaan kartan avulla. Outoa olla ylpeä, että osaa käyttää älylaiteitta, kun oma äly ei riitä mihinkään. Ota laitteet pois nuorelta on sama asia kun niitä ottaa aivot. Siksi suomessakin on laskettu kriteerejä koulussa, koska nuoret on vaan niin tyhmiä. Merkittävin taito nuorilla nykyään on hakeaa rahaa sossuluukulta ja elää veromaksajien rahalla. Vähän kun elämä kirpaisee, niin ollaan burnout jne. tässä mielessä asiat olivat paremmin aikaisemmin. Nyhverötkin joutuivat ryhdistäytymään eikä vaan paapottu.

   Lainaa

  39. Syötävä kesyhanhi 26.11.2020 22:02
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Tuleva eläin: On se jännä, kun aina se nykynuoriso (siis minkä tahansa tulevan ja menneen ajan sen hetkinen nuoriso) on sitä alinta pohjasakkaa. Ja tyhmiä ja laiskojakin ne on ja kuuntelee vääränlaista musiikkia, niillä on vääränlaiset vaatteet ja MEILLÄ EI OLLU MITÄÄN ÄLYPUHELIMIA JA OLTIIN ULKONA [...]
   Ois kiva tietää minkälaisia yli-ihmisiä on ollut olemassa joskus antiikin Kreikan aikaan kun niiltä ajoilta lähtien on kirjallisia todisteita siitä kuinka aikalaisten nykynuoriso on ollut pilalla.

   Lainaa

  40. Pienennettävä järvisieni 27.11.2020 7:36
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   traumcity: Kyllä tuo aika suomalainen ilmiö vaan on. Muualla ylikorostetaan omaa erinomaisuuttaan ja ei pidetä kurjuutta ja niukkaa meininkiä mitenkään tavoiteltavana juttuna. Mikä on sekin paljon terveempi tapa funtsia asioita.
   Ei todellakaan ole "aika suomalainen ilmiö" vaan aika yleistä ainakin lähes ympäri Euroopan ja USA:ssa.

   Lainaa

  41. Räkäpää 27.11.2020 11:48
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Topakka pelikaani: Miten saa nykynuoren lamaantumaan.... sammutta nettiyhteys. Mutta onhan nykyiset nuoremman polven edustajat onnetonta porukkaa. Call of duty "sankareita", joilla ei edes pää kestä käydä peruskoulua. Naurettavaksi mennyt valittaminen nuorilla, kun yhä enemmän pitäisi saada tekemättä mitään. [...]
   Valmistuin ammattikorkeakoulusta 2018, ja paljon näkyy työelämässä olevia "toimivia" "tyhjäpäisiä" vanhempia ihmisiä. Niiden määrä on aikalailla sama, kuin oman ikäisissä. Ei kannata ylpistyä. Iskee vielä omaan nilkkaan kun sitä vähiten odottaa.

   Lainaa

  42. katsastamaton maito 27.11.2020 12:04
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Topakka pelikaani: Miten saa nykynuoren lamaantumaan.... sammutta nettiyhteys. Mutta onhan nykyiset nuoremman polven edustajat onnetonta porukkaa. Call of duty "sankareita", joilla ei edes pää kestä käydä peruskoulua. Naurettavaksi mennyt valittaminen nuorilla, kun yhä enemmän pitäisi saada tekemättä mitään. [...]

   Jos työtehtävän teossa on aiemmin mennyt 60 minuuttia ja siinä kestää nyt 5 tietokoneiden ja muiden apulaitteiden ansiosta, se ei tarkoita että ihmisillä on 55 minuuttia luppoaikaa tunnissa. Se tarkoittaa, että ihmisiltä vaaditaan 20-kertaista työtahtia.
   Missä 20 vuotta sitten olisi ollut viiden-kymmenen minuutin tauko, kun olet faksannut sopimuksen toiseen toimipisteeseen ja odotat, että se tulee allekirjoituksen kanssa takaisin, tai että tyyppi, jolle yritit soittaa, saa soitettua takaisin, nykyään molemmat asiat tapahtuu muutamissa sekunneissa ja sekin odotusaika pitää käyttää seuraavaa asiakasta jo palvellen tai sähköposteihin vastaillen, koska työntekijöiden määrän vähentyessä ja tehtävien nopeutuessa yksi ihminen tekee koko ajan enemmän. Olemme kaikki kuulleet Lidlin "kassoille pyydetään henkilökuntaa" -kuulutukset, kun neljästä myyjästä yksi on hyllyttämässä, toinen ottamassa sämpylöitä uunista, ja kolmas huoltaa pullonpalatuskonetta, koska kassajonoissa oli ollut hetki aikaa hengähtää.

   Lainaa

  43. Tervetullut undulaatti 27.11.2020 17:56
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   FatVonD: Fun fact: siihen aikaan, kun kouluun hiihdettiin ylämäkeen kesät talvet, pieniä kyläkouluja oli vähän joka niemessä ja notkossa. Eli pääsääntöisesti maaseutujen koulumatkat olivat max. muutaman kilometrin. Sen jo hiihtikin joutuisasti susilauman kirittämänä...
   Huh. Niin väärin päätelty, että itkettää.
   Suurin osa suomalaislapsista asui maaseudulla vielä 60-luvulla. Pääsääntöisesti taisivat maaseudun koulumatkat olla reilu 10 km ihan Etelä-Suomessakin. Talvea odotettiin, koska jäätyneiden peltojen poikki oli helppo ja nopea oikaista hiihtäen.

   Lainaa

  44. Isätön kotka 27.11.2020 20:24
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Harvennettu mandariini: Tapahtuu kyllä yllättävän paljon muuallakin kuin Suomessa tätä. Just luin jostain eri maalaisten versioita näistä "hiihdettiin kouluun kesät talvet ja aina ylämäkeen", yllätyin itsekin kun luulin että tämä olis ollut uniikkia meille suomalaisille mutta oishan se pitänyt arvata ette eipä olekaan.
   https://www.youtube.com/watch?v=VKHFZBUTA4k ;)

   Lainaa

  45. Sinapiton ampiainen 28.11.2020 11:38
   Tulos: -29 (33 ääntä)
   katsastamaton maito: Jos työtehtävän teossa on aiemmin mennyt 60 minuuttia ja siinä kestää nyt 5 tietokoneiden ja muiden apulaitteiden ansiosta, se ei tarkoita että ihmisillä on 55 minuuttia luppoaikaa tunnissa. Se tarkoittaa, että ihmisiltä vaaditaan 20-kertaista työtahtia.Missä 20 vuotta sitten olisi ollut [...]
   Huono esimerkki, kun vertaat kaksi erilaista työtä. Mielestäsi siis kaupassa on nykyään enemmän "kiire" kuin ennen. Ei voi verrata suoraan kaupassa työskentelevää ja toimistotyöntekijää. Kaupassa joo on kiireisiä hetkiä, mutta nykyään yhä enemmän töistä on toimistossa tapahtuvaa. Asiakaspalvelua yhä enemmän siirretään automaatti/bottien hoidettavaksi. 
   Nuoret on luonut itselleen vahvan puolustuksen, että koska nykyään toimistossa työ on modernia, niin työtä pitää tehdä enemmän. Kumma homma, että silti on aikaa lukea uutisia netissä tai selata puhelinta säännöllisesti. Ihminen keskittyy oikeaan työhön nykyään hyvin vähän. Tehokasta työaikaa ehkä noin 2 tuntia ja loppu on tehdään jotain, että työpaikka säilyy (Fyysiset työt on eri asia). 
   Ennen työ tehtiin alusta loppuun "manuaalisesti", niin nykyään koneet suorittaa jo paljon välivaiheista, minkä vuoksi ihminen tekee enemmänkin vain tarkistamista. 
   Välillä olen hyvinkin yllättynyt kuinka jossain töissä on niin korkeat palkat, kun itse työn haastavuus on olematon. Ymmärrän että osalla sähköpostit aiheuttaa vaikeuksia kuka lukutaito ja ymmärrys on huonontunut. 

   Lainaa

  46. Pumpattu mäyrä 28.11.2020 11:44
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Räkäpää: Valmistuin ammattikorkeakoulusta 2018, ja paljon näkyy työelämässä olevia "toimivia" "tyhjäpäisiä" vanhempia ihmisiä. Niiden määrä on aikalailla sama, kuin oman ikäisissä. Ei kannata ylpistyä. Iskee vielä omaan nilkkaan kun sitä vähiten odottaa.
   Paljon kertookin, että jopa tyhjäpäät tekevät töitä, mutta silti nuoret valittaa, että liian vaikeaa. Mikä siis on huonompi kuin tyhjäpää, koska näitä tulee tulevaisuudessa lisää.

   Lainaa

  47. Räkäpää 30.11.2020 10:23
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Pumpattu mäyrä: Paljon kertookin, että jopa tyhjäpäät tekevät töitä, mutta silti nuoret valittaa, että liian vaikeaa. Mikä siis on huonompi kuin tyhjäpää, koska näitä tulee tulevaisuudessa lisää.
   Päivän paras. :D Ei ne mitään töitä tee, vaan nostavat palkkaa ja valittavat aivan kaikesta ihan koko ajan. Kautta aikojen on ollut vapaamatkustajia, joita jostain ihmeen syystä siedetään ja se ei taida muuttua mihinkään ikinä. Ikä ei ole tekijä tässä asiassa, ihmistyyppi on.

   Lainaa

  48. NormaaliIhminen 15.12.2020 0:17
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Sinapiton ampiainen: Huono esimerkki, kun vertaat kaksi erilaista työtä. Mielestäsi siis kaupassa on nykyään enemmän "kiire" kuin ennen. Ei voi verrata suoraan kaupassa työskentelevää ja toimistotyöntekijää. Kaupassa joo on kiireisiä hetkiä, mutta nykyään yhä enemmän töistä on toimistossa tapahtuvaa. Asiakaspalvelua yhä [...]
   Just juu. Kommentistasi näkee, ettet ole muita kuin jotain aivottomia manuaalitöitä tehnyt. Eikö oma kapasiteettisi riittänyt korkeammalle vai mikä risoo? 
   Helpollahan siinä pääsisi, jos voisi käyttää aikansa kaikenmaailman manuaalisiin tehtäviin, eikä tarvitsi olla jokaisen asian erityisasiantuntija ja kehittää itseään jatkuvasti, jotta pysyy mukana työelämässä ja olla tavoitettavissa vielä normaalien työaikojen ulkopuolella. Niin ja stressi tappaa. Paremmin säilyt hengissä, kun jatkat niiden omien hommiesi tekemistä ja niuhotat vähemmän.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: armeija, hiihtää, koulumatkat, nuoret, pullamössö, simputus, sota, vanhat, varusmiehet, veteraanit