Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 134

Jonottamisen arvoisia löytöjä ilmaiseksi.
Suurenna näkymä
Roskalavalla rapisee, osa 134

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +63 (265 ääntä)
   Tuo pinni oli kyllä niin symppis, sai hymyilemään! :D

   Lainaa

  2. Tulos: +790 (798 ääntä)
   Anteeksi kulta, tulen tänään tuntia myöhemmin kotiin. On pakko käydä hakemassa roskalavalta varaamani homeinen kurpitsa ennen kuin se menee.

   Lainaa

  3. Tulos: +350 (364 ääntä)
   Kurpitsan matkahan on vasta alussa kunnon pelottavaksi halloween-hirviökoristeeksi. Kuukauden päästä sen suusta taatusti valuu visvaa ja limaa. Ei kannata ilmaiseksi noin hyvää antaa.

   Lainaa

  4. Kapitalisti 10.11.2020 0:49
   Tulos: +476 (488 ääntä)
   Eiköhän toi pinni ole tämä klassinen "hiuspinni taloksi" juttu. Joku siis, ainakin legendan mukaan, vaihtoi tavaraa ilmaiseksi, aina sen puoli penniä kalliimpaan tavaraan. Eli tyyliin pinni vaiktuu ponnariin, joka vaihtuu sytkäriin joka vaihtuu taskupeiliin jne ja sitten lopulta pitäisi olla kädessä ilmainen talo. Tätä aina joskus joku optimisti sitten päättää yrittää.

   Lainaa

  5. Tulos: +195 (201 ääntä)
   Näitä pinnin vaihto juttujahan näkee aina silloin tällöin, yritetään katsoa miten paljon pitää suorittaa vaihtokauppaa että päästään arvokkaisiin esineisiin. Ei siis mielestäni mikään moka erityisemmin.

   Lainaa

  6. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Kapitalisti: Eiköhän toi pinni ole tämä klassinen "hiuspinni taloksi" juttu. Joku siis, ainakin legendan mukaan, vaihtoi tavaraa ilmaiseksi, aina sen puoli penniä kalliimpaan tavaraan. Eli tyyliin pinni vaiktuu ponnariin, joka vaihtuu sytkäriin joka vaihtuu taskupeiliin jne ja sitten lopulta pitäisi olla [...]
   Tätä siis juuri mietin kanssa. 

   Lainaa

  7. Karpalo-lonkero 10.11.2020 3:03
   Tulos: +81 (241 ääntä)
   Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.

   Lainaa

  8. Ylempi kantojuhta 10.11.2020 3:26
   Tulos: +320 (340 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Jokainen saa lukea mitä haluaa tai olla lukematta, mutta onhan tuo hassua että halutaan pappi siunaamaan liitto vaikka ei olla uskonnollisia. 

   Lainaa

  9. Tulos: -65 (205 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Onhan se humpuukia, kukkataulukin on parempi somiste kirjahyllyyn. Mutta ymmärtäähän tuon, vaikutat tuon yhden viestin perusteella ihmiseltä joka kuuntelee Popedaa, et jaksa odottaa että kotiviinit valmistuu joten laattailet hiivamoskaa pitkin olohuonetta, Radio Novasta tulee mielestäsi ajankohtaista musiikkia ja roikotat usein päätäsi ulkona auton ikkunasta kuin koira. 

   Lainaa

  10. Tulos: +55 (77 ääntä)
   Yksissä polttareissa pistettiin morsian tekemään vaihtokauppatehtävä. Tavoitteena oli saada miehen vaate tämän päältä - ja onnistui :D Siinä välissä oli tupakkaa, parii euroo, tuopillista, hierontalahjakorttii, mitähän niitä oli... Komea kauluspaita lähti sit jonku juhlijan päältä meidän seurueen ainoan miespuolisen henkilön matkaan.

   Lainaa

  11. Tulos: +99 (119 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Jokainen saa lukea mitä haluaa tai olla lukematta, mutta onhan tuo hassua että halutaan pappi siunaamaan liitto vaikka ei olla uskonnollisia. 
   Se on se perinne ja juhlan hienous kai, mikä kaikkia pakanoita sinne kirkkoon vetää. Harvemmin tulee ajateltua asiaa, mut jos sitä alkaa oikein miettimään niin tuntuuhan se vähä tyhmältä jos ei kerta siihen Jumalaan usko pätkääkään.

   Lainaa

  12. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Av kurpitza.

   Lainaa

  13. Eloton nektariini 10.11.2020 6:30
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Kilokalori: Kurpitsan matkahan on vasta alussa kunnon pelottavaksi halloween-hirviökoristeeksi. Kuukauden päästä sen suusta taatusti valuu visvaa ja limaa. Ei kannata ilmaiseksi noin hyvää antaa.
   Miltähän tuo näyttäis ens halloweenina, eihän siihen ookaan kuin vajaa vuosi aikaa...

   Lainaa

  14. Imelä sitruuna 10.11.2020 6:41
   Tulos: +60 (86 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Ovathan he voineet vielä vihkimisen aikana uskoa kirkon sanomaan, mutta enää se ei vakuuta. Tai jos ovat eronneet, vihkiraamattua ei enää haluta säilyttää. 
   Toisaalta Jenni sanoi, ettei raamattu sovi muiden kirjojen joukkoon, eli saattaa olla ihan vaan sisustuskysymys eikä sisältökysymys.

   Lainaa

  15. Tulos: +97 (97 ääntä)
   En vaihtaisi ehjää mummopinniä mihinkään. Se on huusholli-MacGyverin arjessa vähintäänkin sukkahousujen veroinen työkalu.

   Lainaa

  16. Epähieno soturi 10.11.2020 7:08
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Eloton nektariini: Miltähän tuo näyttäis ens halloweenina, eihän siihen ookaan kuin vajaa vuosi aikaa...
   Varmaan vaa limalätäköltä. Ne lopulta painuu littanaksi. Englannissa sai seurata prosessia parin laiskan naapurin kaa. 

   Lainaa

  17. Verifioitava herkkuruoka 10.11.2020 7:31
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Raamattu on tullut Jennille "häiden mukana", siis ei lahjana seurakunnalta ja se on todennäköisesti väärän värinen, jotta se sopisi kirjahyllyyn muiden kirjojen joukkoon. Värjää selkämys spriitussilla sopivan väriseksi, niin taas näyttää täydelliseltä.

   Lainaa

  18. Tulos: -5 (55 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Eli jos et ole uskovainen niin luet (sinun mielestäsi) humpuukia? Mitenkähän nämä asiat liittyy toisiinsa?

   Lainaa

  19. King Arthur 10.11.2020 8:22
   Tulos: +83 (87 ääntä)
   Häiden mukana tuli mokoma kylkiäinen, kaikkea sitä.

   Lainaa

  20. Ylipitkä kolibri 10.11.2020 8:26
   Tulos: +87 (117 ääntä)
   Voi jehna.. Multa löytyy kirjahyllystä Dan Brownia muutama kappale. Olisin varmaan silti ostanut vaikka olisin sen perusteella tiennytkin olevani säälittävä ihmispaska. Luulin ennen, että lukemista harrastetaan siksi, että sen kirjan tarina jollain tavalla koskettaa tai kiinnostaa. Olen nyt tässä viimeisen vuoden sisään oppinut, että on ihan väärin lukea mitä tahansa kirjoja mistä sattuu nyt vaan syystä tai toisesta tykkäämään vaan kaikkien pitää lukea vain ja ainoastaan ne jonkinlaiseen kulttiklassikkokategoriaan kuuluvat kirjat, koska ne on ainoita oikeita kirjoja. Lukemisesta ei kuulu nauttia.

   Lainaa

  21. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Hyhgghghh: Näitä pinnin vaihto juttujahan näkee aina silloin tällöin, yritetään katsoa miten paljon pitää suorittaa vaihtokauppaa että päästään arvokkaisiin esineisiin. Ei siis mielestäni mikään moka erityisemmin.
   "...ja muut sosiaalisen median helmet."

   Lainaa

  22. Tulos: +47 (59 ääntä)
   "Ei sovi meidän kirjojen joukkoon", mitä hittoa?

   Lainaa

  23. Tuhma vuohi 10.11.2020 9:16
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Kapitalisti: Eiköhän toi pinni ole tämä klassinen "hiuspinni taloksi" juttu. Joku siis, ainakin legendan mukaan, vaihtoi tavaraa ilmaiseksi, aina sen puoli penniä kalliimpaan tavaraan. Eli tyyliin pinni vaiktuu ponnariin, joka vaihtuu sytkäriin joka vaihtuu taskupeiliin jne ja sitten lopulta pitäisi olla [...]
   Kerran työpaikalleni pamahti ryhmä korkeakouluopiskelijoita, jotka olivat saaneet (koulu)tehtäväksi tämän homman. En tiedä mistä tavarasta oltiin lähdetty liikkeelle, mutta ei tarvinnut vaihtokaupatta lähteä meiltäkään. :)

   Lainaa

  24. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Hattu: Anteeksi kulta, tulen tänään tuntia myöhemmin kotiin. On pakko käydä hakemassa roskalavalta varaamani homeinen kurpitsa ennen kuin se menee.
   Olei, muru! Muista viedä edes kahvipaketti kuitenkin kiitokseksi!

   Lainaa

  25. Tulos: -23 (37 ääntä)
   Tuosta pinnistä tuli minulle mieleen se yksi jonkunmaalainen jantteri joka aloitti jollain pienellä esineellä (olisiko ollut klemmari?) ja teki sillä vaihtokauppaa. Tavara tavaraa vastaan. Hän yritti aina vaihtaa vaihdossa saamansa tavaran yhä arvokkaampaan tavaraan, kunnes hänellä taisi lopulta olla talo. Olisiko tässä sama juttu meneillään? :)

   Lainaa

  26. Epäaito haltija 10.11.2020 10:30
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Oisko raamattu ehkä jopa maailman spoilatuin kirja. Aina toisinaan tekisi mieli lukea se kokonaan, niin saisi tietää nekin osat, joista kouluissa ja kirkoissa ei kerrota. Toisaalta taas ei vaan ehkä kiinnosta niin paljoa.

   Lainaa

  27. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Ei hätää Markku, spoilasit tästä novellikokoelmasta vain yhden tarinan. Parhaimmat stoorit löytyy sieltä Danielin kirjasta (VT) ja Johanneksen kirjasta (UT) jos digaa apokalyptistä meininkiä.

   Lainaa

  28. Rajoittunut leijona 10.11.2020 11:07
   Tulos: +1 (43 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Jokainen saa lukea mitä haluaa tai olla lukematta, mutta onhan tuo hassua että halutaan pappi siunaamaan liitto vaikka ei olla uskonnollisia. 
   Harva ihminen kuitenkaan itsensä kanssa menee naimisiin, joten voihan se olla että kumppani halusi papin mutta kumpaakaan ei pahemmin raamatut kiinnosta. Tai sitten heillä on jo raamattu, varmaan tosi monet niitä useampia kappaleita tarvitsee. Ihme keittiöpsykologeja täällä kommenteissa taas.

   Lainaa

  29. Filosofinen salaatti 10.11.2020 12:10
   Tulos: +73 (79 ääntä)
   Hyvin jännä toi ilmaisu "häiden mukana tullut"! Itse olisin ehkä käyttäynyt ilmaisua "häälahjaksi saatu", "vihkimisen yhteydessä saatu", tms., mutta ehkä häät tosiaan voi yleistää yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, jonka mukana saattaa tulla niin puoliso, appivanhempia, bonuslapsia, lahjoja, konkurssi, stressi kuin krapulakin.

   Lainaa

  30. Kähärä henkilö 10.11.2020 12:43
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Vaihdan hiuspinnin tyhjään karkkipaperiin! Pinneistä on aina pula. Niitä ei ole ikinä missään, senkään jälkeen, kun on kaupasta ostanut 100kpl paketin! Miehen mielestä niitä taas on joka paikassa!

   Lainaa

  31. Kahdestaan viikuna 10.11.2020 13:05
   Tulos: +50 (60 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Jokainen saa lukea mitä haluaa tai olla lukematta, mutta onhan tuo hassua että halutaan pappi siunaamaan liitto vaikka ei olla uskonnollisia. 
   Kuulin tuossa kun kaverin tuttavapariskunta meni naimisiin, kirkossa, vaikka uskonto "ei kiinnosta pätkääkään ja ärsyttää se hengellinen jaarittelu siinä", mutta koska maistraatissa vihkiminen maksaa omaa rahaa ja kirkossa vihkiminen on verorahoilla ilmaishommia, niin päätös sillä selvä. Ja sitten taas häitten jälkeen erotaan kirkosta. Julma meininki. Itsekkään en kirkkoon kuulu, enkä siitä syystä myöskään haluaisi itselleni tärkeää päivää saastuttamaan siihen kuulumatonta jeesustelua. Tuntuu melko hullulta muutaman kympin(?) takia uhrata omat vakaumuksensa, vaikka vakaumus oliskin ettei sitä ole, kun on kyse itselle tärkeästä juhlasta. Mukava alku liitolle, säästettiin vähän rahaa muitten kustannuksella kjäh kjäh.

   Lainaa

  32. Lukematon käärme 10.11.2020 13:41
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Samaa mietin. Jos vihkiraamattu annetaan pois roskalavalla niin miksi on pitänyt kirkossa mennä naimisiin?

   Lainaa

  33. Pelkäämätön soturi 10.11.2020 13:55
   Tulos: +26 (36 ääntä)
   Rajoittunut leijona: Harva ihminen kuitenkaan itsensä kanssa menee naimisiin, joten voihan se olla että kumppani halusi papin mutta kumpaakaan ei pahemmin raamatut kiinnosta. Tai sitten heillä on jo raamattu, varmaan tosi monet niitä useampia kappaleita tarvitsee. Ihme keittiöpsykologeja täällä kommenteissa taas.
    Onhan se aika outoa jos haluaa kirkkohäät muttei vihkiraamattua. Koska oikein kauniita ja perinteisen oloisia juhlia voi järjestää myös sotkematta kirkkoa asiaan, jos se pyhä opus ei oikein natsaa. Kuvittelisin ennemmin että tässä on tullut ero joko kirkosta, siipasta, tai molemmista, mutta sitä ei tee mieli jossain roskalavalla avata, joten laitetaan sitten tuollainen "ei taida kuulua teille" -syy. 

   Lainaa

  34. Moottoroitu pomelo 10.11.2020 13:58
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Kahdestaan viikuna: Kuulin tuossa kun kaverin tuttavapariskunta meni naimisiin, kirkossa, vaikka uskonto "ei kiinnosta pätkääkään ja ärsyttää se hengellinen jaarittelu siinä", mutta koska maistraatissa vihkiminen maksaa omaa rahaa ja kirkossa vihkiminen on verorahoilla ilmaishommia, niin päätös sillä selvä.
   Ei se maistraatissakaan maksa mitään, jos suorittaa virka-aikaan. Sitten vissiin maksaa jotain, jos haluaa lauantaiksi tms.

   Lainaa

  35. Miehevä sotilas 10.11.2020 15:28
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Kahdestaan viikuna: Kuulin tuossa kun kaverin tuttavapariskunta meni naimisiin, kirkossa, vaikka uskonto "ei kiinnosta pätkääkään ja ärsyttää se hengellinen jaarittelu siinä", mutta koska maistraatissa vihkiminen maksaa omaa rahaa ja kirkossa vihkiminen on verorahoilla ilmaishommia, niin päätös sillä selvä. Ja sitten [...]
   Ei me kyllä maksettu maistraattivihkimisestä mitään. Samalla tavalla se menee verorahoista. Toki jos sen haluaa johonkin muuhun kuin virka-aikaan tai jossain muualla kuin maistraatissa, pitää maksaa siitä syystä, että työntekijä joutuu matkustamaan/tekemään työtä viikonloppuna tai muuten työajan ulkopuolella.

   Lainaa

  36. Huomionkipeä varis 10.11.2020 17:06
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kahdestaan viikuna: Kuulin tuossa kun kaverin tuttavapariskunta meni naimisiin, kirkossa, vaikka uskonto "ei kiinnosta pätkääkään ja ärsyttää se hengellinen jaarittelu siinä", mutta koska maistraatissa vihkiminen maksaa omaa rahaa ja kirkossa vihkiminen on verorahoilla ilmaishommia, niin päätös sillä selvä. Ja sitten [...]
   En mä ainakaan mun maistraattihäistä mitään maksanut 🤔

   Lainaa

  37. Rappeuttava kavioeläin 10.11.2020 18:10
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Kapitalisti: Eiköhän toi pinni ole tämä klassinen "hiuspinni taloksi" juttu. Joku siis, ainakin legendan mukaan, vaihtoi tavaraa ilmaiseksi, aina sen puoli penniä kalliimpaan tavaraan. Eli tyyliin pinni vaiktuu ponnariin, joka vaihtuu sytkäriin joka vaihtuu taskupeiliin jne ja sitten lopulta pitäisi olla kädessä [...]
   Tämä sama minullakin tuli mieleen. Ei ole varsinaisesti legendaa vaan kaikki vaihdot oli tarkkaan dokumentoitu ja kirjankin siitä julkaisi. Ainoa syy tosin, miksi homma hänellä onnistui, oli se että siitä tuli todella julkinen tempaus. Onnistui siis luomaan sille julkiset ja isot mittasuhteet, ja kuten kaikki tietää, julkisuus on arvokasta - yksi jos toinenkin julkinen toimija tarttui tilaisuuteen saada itselleen mainosta ja näkyvyyttä tarjoamalla mitä milloinkin huomattavasti arvokkaampaa hyödykettä siihen halvempaan romuun ja samalla saamaan oman nimensä esille. Aika vähillä vaihdoilla sitten lopulta sai sen talonsa. Ilman saamaansa julkisuutta ja hypeä tuskin olisi vielä saippuapalaa arvokkaammassa vaihdokissa. 
   One red paperclip hakuun jos haluaa lukea lisää tyypistä.

   Lainaa

  38. Myötätunnoton hilleri 10.11.2020 18:15
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Ylempi kantojuhta: Jokainen saa lukea mitä haluaa tai olla lukematta, mutta onhan tuo hassua että halutaan pappi siunaamaan liitto vaikka ei olla uskonnollisia. 
   Näinpä. Mitäpä tuo haittaisi missään laatikossa, eipä vanhemmilla sitä Raamattua ole sen kummemmin luettu vaikka vihkiraamattu löytyykin. Siel se on hyllys.
   Itekki kuullu niitä puheita, et kirkon jäsen vaan kunnes kirkkohäät ja sit eroaa. Vakavissaan kuunnella ne puheet mitkä on aika koskettavia ja sit käytännössä niillä pyyhitään takamusta.
   Ite menin rehellisesti maistraatissa naimisiin vaikka kirkkoon kuuluikin.miksi? Koska se kirkon hääliturgia ei sopinut omaan maailmankuvaan. Nykyään en kuulu enää kirkkoonkaan.

   Lainaa

  39. Myötätunnoton hilleri 10.11.2020 18:16
   Tulos: -10 (10 ääntä)
   Huomionkipeä varis: En mä ainakaan mun maistraattihäistä mitään maksanut 🤔
   Pitäähän siinä maksaa se esteettömyyden tarkastus/vihkilupa? Oliko 50€? Näin ainakin omistani muistan.

   Lainaa

  40. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Naimisiinmeno kuuluu ihmisten ns. perusoikeuksiin, eikä saa riippua varallisuudesta. Siksi naimisiin voi viranomaisen luvalla mennä maksutta. Myös esteiden tutkinta ja rekisteröinti on asiakkaalle maksutonta. Avioehdosta tai ulkomaisista asiakirjoista voi joutua maksamaan. Vihkiminen virka-ajan ja/tai -paikan ulkopuolella on maksullista. Oma vihkipäivä on useissa tesseissä palkallinen vapaa, joten ei muuta Digi- ja väestötietovirastoon ja naimisiin!

   Lainaa

  41. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Oi aikoja, oi tapoja. Vihkiraamattu oli ennen perintökalleus, jonne kirjattiin myös myöhemmät perhetapahtumat, syntymät ja kuolemat. Ei se ole mikään seurakunnan mainoskylkiäinen.

   Lainaa

  42. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Kalenteri: Naimisiinmeno kuuluu ihmisten ns. perusoikeuksiin, eikä saa riippua varallisuudesta. Siksi naimisiin voi viranomaisen luvalla mennä maksutta. Myös esteiden tutkinta ja rekisteröinti on asiakkaalle maksutonta. Avioehdosta tai ulkomaisista asiakirjoista voi joutua maksamaan. Vihkiminen virka-ajan [...]
   Fun fact: Naimisiin meneminen on Suomessa ilmaista, mutta avioeron saadakseen joutuu pulittamaan 300 euroa.

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kapitalisti: Eiköhän toi pinni ole tämä klassinen "hiuspinni taloksi" juttu. Joku siis, ainakin legendan mukaan, vaihtoi tavaraa ilmaiseksi, aina sen puoli penniä kalliimpaan tavaraan. Eli tyyliin pinni vaiktuu ponnariin, joka vaihtuu sytkäriin joka vaihtuu taskupeiliin jne ja sitten lopulta pitäisi olla kädessä [...]
   En ollut ikinä ennen kuullutkaan tästä. Kiitoksia, ihana oppia uutta selaamalla kommentteja :) *lähtee tyhjentämään pinnilaatikkoaan*

   Lainaa

  44. Tauoton seppä 11.11.2020 7:41
   Tulos: -17 (17 ääntä)
   Jenni on psykopaatti. Jennin mies: Juokse!

   Lainaa

  45. Raaka hilleri 11.11.2020 12:08
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Hyvät ystävät, meilläkin kotona hyllyssä kaunis tummakantinen Raamattu, saatu perheeltäni, ja puolisoni itselleen ostama isompikokoinen, kalliimpi. Vihkiraamattuamme säilytämme kellarissa pois silmistä, ei ole kaunis, muovitettu halpikset kannet. Olisin voinut sen vaikka Facessa pois lahjoittaa (ei ole tullut mieleen). Se, ettei halua hyllyyn esille jotain Raamattua, ei tarkoita etteikö olisi vaikka jo aiempaa omaa, eikä se kerro uskomisesta mitään. Sikäli minustakin aika jännä tuo ilmaisu ”häiden mukana tullut”...

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Jos Jaanan raamattu ei sovi heidän kirjojen joukkoon, niin onko se vaan väärän värinen tai kokoinen? Vai onko elämänkatsomus muuttunut häiden jälkeen?

   Lainaa

  47. Karvaton karjalanpiirakka 11.11.2020 15:32
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Pitäähän siinä maksaa se esteettömyyden tarkastus/vihkilupa? Oliko 50€? Näin ainakin omistani muistan.
   Ei maksa mitään, ja ihan samalla tavalla se esteettömyys pitää tutkia myös kirkkohäät haluavilta. 

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Ylipitkä kolibri: Voi jehna.. Multa löytyy kirjahyllystä Dan Brownia muutama kappale. Olisin varmaan silti ostanut vaikka olisin sen perusteella tiennytkin olevani säälittävä ihmispaska. Luulin ennen, että lukemista harrastetaan siksi, että sen kirjan tarina jollain tavalla koskettaa tai kiinnostaa. Olen nyt tässä [...]
   Dan Brownin kirjat ovat kirjallisilta ansioiltaan muuten nollatasoa, mutta niiden juonet ovat jännittäviä, nopeita ja mukaansatempaavia, sen takia niitä luetaankin, eikä siinä ole mitään vikaa. Miksei kirjallisuuteen voi suhtautua kuin mihin tahansa taiteen/viihteen lajiin? Se on ihan ok lukea välillä jotain viihdyttävää aivot narikkaan -kamaa, ei aina tarvitse olla syvällistä korkeakirjallisuutta. Sitä ei tarvi hävetä eikä siitä ole syytä vetää hernettä nenään. Kuka tahansa ainakin minun tuntemani ihminen pystyy nauraen sanomaan jostain katsomastaan leffasta, että onpa muuten roskaa mutta ah niin viihdyttävää... tai sama musiikista. Kirjallisuus on se mistä pitää jostain syystä vetää herneet nenään ja defenssit kaakkoon, jos joku uskaltaa kritisoida kirjailijaa, jota omasta hyllystä löytyy. Tuo kommentti, joka ilmeisesti sinun kommenttisi laukaisi, ei sitä paitsi sanonut etteikö mainittujen kirjailijoiden teoksia saisi lukea; se viittasi ihmistyyppiin joka ei mitään muuta luekaan.  Minunkin hyllyssäni on pari Dan Brownia, kuten myös monen monta ö-luokan kioski-dekkaria, enkä minä kuvittele niitä lukiessani lukevani korkeakirjallisuutta - enkä taatusti pahastu siitä jos joku niistä kuittailisi vaan nauraisin mukana, ihan siinä missä olen ensimmäisenä myöntämässä että joskus on kiva katsella roskaleffoja tai kuunnella p*skaa musiikkia. :) Niiden lisäksi löytyy niin korkeakirjallisuutta kuin pienten painosten ja aika niche-piirien kulttiklassikoita joita on koirien ja kissojen kanssa jahdattu ympäri maailman antikvariaatteja. Kaikelle on aikansa ja paikkansa, eikä mihinkään niistä kietoudu minun identiteettini tai omanarvontunteeni, joten vaikea kuvitella noin loukkaantuvani toisten mielipiteistä minun kirjoihini liittyen. 

   Lainaa

  49. Tulos: -9 (11 ääntä)
   MissK: Yksissä polttareissa pistettiin morsian tekemään vaihtokauppatehtävä. Tavoitteena oli saada miehen vaate tämän päältä - ja onnistui :D Siinä välissä oli tupakkaa, parii euroo, tuopillista, hierontalahjakorttii, mitähän niitä oli... Komea kauluspaita lähti sit jonku juhlijan päältä meidän seurueen ainoan miespuolisen henkilön matkaan.
   Kuulostaa aika juntilta.

   Lainaa

  50. Alempi varis 12.11.2020 10:56
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Onpa hienoa ettet sinä saastuta ympäristöäsi ja psyykeäsi kirjallisuudella. 

   Lainaa

  51. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kapitalisti: Eiköhän toi pinni ole tämä klassinen "hiuspinni taloksi" juttu. Joku siis, ainakin legendan mukaan, vaihtoi tavaraa ilmaiseksi, aina sen puoli penniä kalliimpaan tavaraan. Eli tyyliin pinni vaiktuu ponnariin, joka vaihtuu sytkäriin joka vaihtuu taskupeiliin jne ja sitten lopulta pitäisi olla kädessä [...]
   Juuri näin! Viimeisin mistä taisin lukea oli, että oli päässyt Range Roveriin asti pinnistä..

   Lainaa

  52. Itseasiassa 15.11.2020 15:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ylipitkä kolibri: Voi jehna.. Multa löytyy kirjahyllystä Dan Brownia muutama kappale. Olisin varmaan silti ostanut vaikka olisin sen perusteella tiennytkin olevani säälittävä ihmispaska. Luulin ennen, että lukemista harrastetaan siksi, että sen kirjan tarina jollain tavalla koskettaa tai kiinnostaa. Olen nyt tässä [...]
   On mullakin, mutta pakko sanoa etteivät ne kyllä olleet erityisen hyviä. 

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Karpalo-lonkero: Jennin piti päästä kirkossa naimisiin mutta sieltä saatu kirja on humpuukia? Ei siinä mitään, en kummoisesti itsekään mihinkään usko mutta vähän kuulostaa sellaiselta kodilta, jonka kirjahyllyjä ei paljon muut kuin Patricia cornwellit, dan brownit, Tuomas kyröt, paolo coelhot ja ikean koristetaulut kukita.
   Ja mainitsemissasi kirjailijoissa on vikana mikä? Dan Brown  varsinkin aivan loistava.

   Lainaa

  54. Muoviton herukka 4.9.2021 23:39
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Lukematon käärme: Samaa mietin. Jos vihkiraamattu annetaan pois roskalavalla niin miksi on pitänyt kirkossa mennä naimisiin?
   Nooh, minä olen nakannut rippiraamattuni ihan suoraan viime muuton yhteydessä roskiin. Vihkiraamatulle - koska vihkiraamattu tässäkin mokassa on kyseessä - kävisi ihan samoin. (Vanhempien vihkiraamatun tosin säilytän muistoksi heistä.) En ole naimisiinmenevää sorttia, mutta jos olisin, niin kyllä itsekin valitsisin kirkkohäät ihan vain miljöön vuoksi. Kunnon seremoniat ja kunnon bileet - maistraatti on vähän ankea paikka aloittaa.  (Kuten suurin osa suomalaisista, minäkin olen ristitty vaan en kristitty. :) )

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: halloween, home, jeesus, juonipaljastus, kirppari, kirppis, kirpputori, koriste, kurpitsa, kuva, pinni, raamattu

 • Uusimmat

 • Kategoriat