Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 129

Roskalavalta löytyy keräilyharvinaisuus. "Sopimus on sopimus!"
Suurenna näkymä
Roskalavalla rapisee, osa 129

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tuhma aprikoosi 1.10.2020 0:09
   Tulos: +875 (893 ääntä)
   Vai että oikein sopimusrikkomus...

   Lainaa

  2. Soinniton ananas 1.10.2020 0:15
   Tulos: +486 (520 ääntä)
   Joni "Ettäskehtaaollaantamattamullekeräilyharvinaisuuksia" Mikälie.

   Lainaa

  3. Pesemätön kobra 1.10.2020 0:44
   Tulos: +711 (735 ääntä)
   Oikeassahan Joni oli. Ei todellakaan jäänyt tuohon. Päätyi tänne Feissarimokiin!

   Lainaa

  4. Tulos: +275 (289 ääntä)
   Soinniton ananas: Joni "Ettäskehtaaollaantamattamullekeräilyharvinaisuuksia" Mikälie.
   "javieläilmaiseksi" jäi puuttumaan :D

   Lainaa

  5. Martti Ahtis... kyl te tiätte. 1.10.2020 2:01
   Tulos: -39 (173 ääntä)
   Jonia kottikärryillä naamaan!🤡

   Lainaa

  6. Tulos: +384 (388 ääntä)
   Noniin, siinäpä sitten rikosilmoitusta kehiin, niin saa poliisisedät nauraa ulos Joni hyvä.

   Lainaa

  7. Tulos: +459 (461 ääntä)
   Tuhma aprikoosi: Vai että oikein sopimusrikkomus...
   Vaihtelua siihen ainaiseen kunnianloukkaukseen.

   Lainaa

  8. Piparjuuri 1.10.2020 2:50
   Tulos: +344 (346 ääntä)
   "No ei tää tähänkään jää!" Kyllä se nyt vain taitaa jäädä.

   Lainaa

  9. Tulos: +92 (98 ääntä)
   Piparjuuri: "No ei tää tähänkään jää!" Kyllä se nyt vain taitaa jäädä.
   Pääsi vielä Feissarimokiin eli oikeassahan hän oli.

   Lainaa

  10. Tulos: -48 (254 ääntä)
   Tuhma aprikoosi: Vai että oikein sopimusrikkomus...
   Pitää paikkansa. Lain mukaan suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. Tosin laissa on myös kohta tavaran myyntiin liittyen että jos myyjä on tehnyt merkittävän virheen tavaran hinnoittelussa, on hänellä oikeus purkaa myyntisopimus ellei asiakas ole valmis pulittamaan asianmukaiseksi korjattua hintaa. Käsittääkseni laki pätee myös yksityishenkilöiden välisessä kaupankäynnissä, tosin ennakkotapauksia ei taida olla roskalavan kaltaisesta vastikkeettomasta tavaran antamisesta/saamisesta.

   Lainaa

  11. Verraton etana 1.10.2020 6:04
   Tulos: +172 (206 ääntä)
   Toj Karin: Pitää paikkansa. Lain mukaan suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. Tosin laissa on myös kohta tavaran myyntiin liittyen että jos myyjä on tehnyt merkittävän virheen tavaran hinnoittelussa, on hänellä oikeus purkaa myyntisopimus ellei asiakas ole valmis pulittamaan asianmukaiseksi [...]
   Jep, tämä laki on tehty fb-klrppareita ja roskalavoja varten. Siksi poliiseilla on aikamoinen kiire nykyään. 

   Lainaa

  12. Gluteeniton koira 1.10.2020 6:12
   Tulos: +127 (127 ääntä)
   Että ihan oikeudessa tavataan.

   Lainaa

  13. Kummikäki 1.10.2020 6:42
   Tulos: +117 (125 ääntä)
   Suomen työttömyys loppuisi siihen, kun kaikkia niitä kunnianloukkaus/sopimus/omaisuusrikoksia varten joita somessa vastaan uhkaillaan nostettavan oikeusjuttu koulutettaisiin asianajajia. Saako tästä mitään tolkkua? En tiedä, en ole saanut vielä kahvia enkä tupakkaa.

   Lainaa

  14. Rajaamaton pupu 1.10.2020 6:45
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Voi Joni-reppanaa. Kyllä se nyt taisi vaan siihen jäädä.

   Lainaa

  15. Ihan ookoo krokotiili 1.10.2020 7:13
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   Verraton etana: Jep, tämä laki on tehty fb-klrppareita ja roskalavoja varten. Siksi poliiseilla on aikamoinen kiire nykyään. 
   Eihän se poliisille kuulu mitenkään, jos nostaa käräjäoikeudessa riita-asiana kanteen. 

   Lainaa

  16. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Leffacase pt.2

   Lainaa

  17. jukkapalmu 1.10.2020 7:26
   Tulos: +146 (158 ääntä)
   Taas näitä ketkä kuvittelee, että suomessa voi "haastaa oikeuteen" ja sitten kokoonnutaan puimaan asiaa :D

   Lainaa

  18. Yllätyksetön biisoni 1.10.2020 8:08
   Tulos: -93 (115 ääntä)
   Kannattaisi varmaan ensin selvittää, että onko annettavalla tavaralla jotain arvoa niin jäisi pois tällaiset tapaukset.

   Lainaa

  19. Kielevä kettu 1.10.2020 8:09
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Mitenkähän paljon poliisit saa rikosilmoituksia toteutumattomista facekaupoista.. 🤔

   Lainaa

  20. Kilokalori 1.10.2020 8:39
   Tulos: +142 (148 ääntä)
   Hienoja nämä ihmiset, jotka luulevat että ilmaiseen tavaroiden antamiseen liittyisi mitenkään laki tavaran kaupasta. Ja ylipäätään se ylimielisyys, millä joku suostuu tulla ilmaisen tavaran hakemaan. Av yv varaan kaikki, ei vastata yhteydenottoon, ja sitten noutohetkellä tuleekin muuta menoa, josta muistetaan kertoa seuraavana päivänä, kun paremmin noutajalle sopisi. "Av". Noin. Sinä siellä keskeytät tämän ilmoituksen mukaisen tavaran jakelun, kunnes minä jaksan taas palata asiaan joskus viikon päästä.

   Lainaa

  21. Tulos: +150 (162 ääntä)
   Yllätyksetön biisoni: Kannattaisi varmaan ensin selvittää, että onko annettavalla tavaralla jotain arvoa niin jäisi pois tällaiset tapaukset.
   Millä selvität? Googlaat " ruskea vanha röpelöinen maljakko arvo"?

   Lainaa

  22. Marjaisa piimä 1.10.2020 10:34
   Tulos: +146 (148 ääntä)
   Näillä tyypeillä ei kyllä ole mitään häpyä. Ei siinä että yritetään saada ilmaiseksi oikeasti arvokas esine, mutta sitten kun siinä ei onnistutakaan niin aletaan uhittelemaan että "tämä ei jää tähän".

   Lainaa

  23. Joku ihme Pelle 1.10.2020 11:37
   Tulos: +68 (78 ääntä)
   Toj Karin: Pitää paikkansa. Lain mukaan suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. Tosin laissa on myös kohta tavaran myyntiin liittyen että jos myyjä on tehnyt merkittävän virheen tavaran hinnoittelussa, on hänellä oikeus purkaa myyntisopimus ellei asiakas ole valmis pulittamaan asianmukaiseksi [...]
   Kauppalaki on kohtuu selkeä ylläolevan kaltaisissa tilanteissa, kun tavara ei ole vielä vaihtanut omistajaa. Olisi kohtuu raskasta olla poliisin ominaisuudessa kirjaamassa näitä "se ei antanutkaan mulle arvopyttyä ilmatteeks vaikka facessa lupas!" -rikosilmoituksia. Vielä rasittavampaa olisi olla syyttäjä, jos nämä kaikki keissit kiikutettaisiin nokan alle syyteharkintaan. Onneksi sentään jo poliisi osaa kysyä että mitäköhän lakia tässä on sitten rikottu, eli minkälaisesta rikosnimikkeestä olisi mahdollisesti kysymys. Noissa huolettaa se, että nämä kunnianloukkauksesta huutelevat, syytteellä uhkailevat ovat vain tuohduksissaan itse tilanteessa ja todennäköisimmin rikosilmo jää tekemättä. Edes Tuksu ei tietääkseni ole ilmoittanut poliisille kaikista kunnianloukkauksista joiden uhriksi kokee joutuneensa. Mutta nämä Jonit, he luulevat että aivan oikeasti on tapahtunut laittomuus jos hilma lupaa antaa hänelle pallon mutta muuttaakin mielensä. Sopimusrikkomus! Se on OIKEA rikos! Käräjillä nähdään! Voi huokaisu, ei sillä että voisin ikinä unohtaa millaisen sirkuksen tämä pelle jätti kun lakialasta luovuin, mutta aina saan PTSD-oireita ja pari tuoretta ihottumaa näistä.

   Lainaa

  24. Tulos: +17 (21 ääntä)
   No ei jääny "tähän" Meni feissarimokiin asti!

   Lainaa

  25. Tulos: -62 (92 ääntä)
   Verraton etana: Jep, tämä laki on tehty fb-klrppareita ja roskalavoja varten. Siksi poliiseilla on aikamoinen kiire nykyään. 
   Oletko tyhmä syntymästä vai esitätkö vain? En minä sanonutkaan että olisi, vaan se on sinun oma vähäjärkinen perversio. Selvästi minulla on liian optimistiset odotusarvot sivuston kommentoijien älykkyydestä. Tiesitkö että lait ovat päteviä niin kotona kuin puutarhassa. Väkivalta keskuspuistossa on ihan yhtä kiellettyä kuin omassa kotonakin. Samoin kaupankäyntiä koskeva laki on voimassa riippumatta missä sitä kauppaa käydään. FB-kirppareilla tehtävä kaupankäynti todellakin soveltuu sen piiriin. On täysin rationaalista miettiä sisältyykö siihen myös hïeman kirpparin omainen toiminta.

   Lainaa

  26. Grillattu soturi 1.10.2020 19:04
   Tulos: -35 (43 ääntä)
   Irvikisu: Millä selvität? Googlaat " ruskea vanha röpelöinen maljakko arvo"?
   Olisko vaikka käänteinen kuvahaku mitään? Omassa puhelimessani se toimii "äppillä" Lens.

   Lainaa

  27. Tulos: +66 (66 ääntä)
   Tämähän on melkein sama kun se yks veti herneen nenäänsä ku ei saannu DVD elokuvaa pilkkahintaa. Sai muuten sen verta paskaa niskaan sen jälkeen että vaihto ihan facessa nimen ja ei oo kauheesti enää missään elokuva ryhmissä kirjotellu :D

   Lainaa

  28. Verraton etana 1.10.2020 21:53
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Toj Karin: Oletko tyhmä syntymästä vai esitätkö vain? En minä sanonutkaan että olisi, vaan se on sinun oma vähäjärkinen perversio. Selvästi minulla on liian optimistiset odotusarvot sivuston kommentoijien älykkyydestä. Tiesitkö että lait ovat päteviä niin kotona kuin puutarhassa. Väkivalta keskuspuistossa [...]
   Moi Joni :D

   Lainaa

  29. Lupaava tuhatjalkainen 2.10.2020 1:16
   Tulos: +13 (27 ääntä)
   Toj Karin: Oletko tyhmä syntymästä vai esitätkö vain? En minä sanonutkaan että olisi, vaan se on sinun oma vähäjärkinen perversio. Selvästi minulla on liian optimistiset odotusarvot sivuston kommentoijien älykkyydestä. Tiesitkö että lait ovat päteviä niin kotona kuin puutarhassa. Väkivalta keskuspuistossa [...]
   En kyllä ymmärrä miksi sinua kohtaan hyökätään, kun olet ihan oikeassa.
   Siis JOS tämä menisi oikeuteen niin Joni häviäisi niin kuin ekassa viestissäsi implikoit, koska "myyjällä" on oikeus purkaa kauppa. Tai tässä tapauksessa tavaran ilmaiseksi pois antajalla. No todennäköisesti tämä ei tietenkään oikeuteen asti edes etenisi

   Lainaa

  30. Valveutunut kansalainen 2.10.2020 7:17
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Joni on kukkamaljakkoa himoitseva nillittävä ämmä.

   Lainaa

  31. Tulos: +16 (28 ääntä)
   Valveutunut kansalainen: Joni on kukkamaljakkoa himoitseva nillittävä ämmä.
   Ei, vaan Joni on Periaatteen Mies. Asioita ei jätetä puolitiehen!

   Lainaa

  32. Joku ihme Pelle 2.10.2020 11:18
   Tulos: -15 (33 ääntä)
   Toj Karin: Oletko tyhmä syntymästä vai esitätkö vain? En minä sanonutkaan että olisi, vaan se on sinun oma vähäjärkinen perversio. Selvästi minulla on liian optimistiset odotusarvot sivuston kommentoijien älykkyydestä. Tiesitkö että lait ovat päteviä niin kotona kuin puutarhassa. Väkivalta keskuspuistossa [...]
   En tiedä miksi tämä sai miinusta, ihan oli vinha perä mietteillä.

   Lainaa

  33. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Tuota noin. Riita-asian vireillepano käräjäoikeuteeen maksaa 510 euroa, ja tämä on siis se "aloitusmaksu", mistä lähdetään liikkeelle. Sen jälkeen palkataan oikeudellinen avustaja /asianajaja, jonka tuntitaksa on pari sataa alkavalta tunnilta (ja tästä ylöspäin). Lisäksi korvataan todistajalle kulut (matkakorvaus, päivärahat, mahdollinen yöpyminen). Päätöksen jälkeen oikeus voi velvoittaa toisen osapuolen korvaamaan toisen kulut. Eli jos häviät, maksat pahimmassa tapauksessa koko potin: omasi ja toisen oikeudenkäyntikulut ja todistajien kaikki kulut. Nelinumeroisista summista siis puhutaan. Että tähän verrattuna kaikki nää, jotka huutelee palstoilla kunnianloukkaussyytettä ja käräjähaastetta, on kyllä ihan pihalla todellisuudesta ja siitä, mihin tarkoitukseen oikeuslaitos on.

   Lainaa

  34. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Voi olla, että Joni pääsee itse vastaamaan petossyytteeseen, jos on yrittänyt erehdyttää myyjän tuotteen todellisesta arvosta. Tämä näin spekulatiivisesti, ei tässä tule ikinä syyteharkinta täyttymään kenekään osalta. Eteenpäin elämässä, älkää ihmiset olko noin raskaita!

   Lainaa

  35. Syötävä kesyhanhi 2.10.2020 16:12
   Tulos: +20 (34 ääntä)
   Tuhma aprikoosi: Vai että oikein sopimusrikkomus...
   Voin kuvitella tilanteen jossa tämä on hypoteettisesti päässyt oikeuteen saakka. "Joni nönnönnöö, asianomistaja, esittäkää sopimus johon vetoatte vaatiessane korvauksia sopimusrikkomuksesta johtuen." "No se sanoi facebookissa." "Ahaa. Oliko teillä kenties allekirjoitettua sopimusta?" "SE SANOI FACEBOOKISSA!" "... nyt vittu"

   Lainaa

  36. Lupaava banaani 2.10.2020 21:08
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Syötävä kesyhanhi: Voin kuvitella tilanteen jossa tämä on hypoteettisesti päässyt oikeuteen saakka. "Joni nönnönnöö, asianomistaja, esittäkää sopimus johon vetoatte vaatiessane korvauksia sopimusrikkomuksesta johtuen." "No se sanoi facebookissa." "Ahaa. Oliko teillä kenties allekirjoitettua sopimusta?" "SE SANOI FACEBOOKISSA!" "... nyt vittu"
   Kiitos. Nauroin ääneen.

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Irvikisu: Millä selvität? Googlaat " ruskea vanha röpelöinen maljakko arvo"?
   Googlasin. Eka tulos oli Astiataivaan lasimaljakko-osasto, josta löytyi kuvia ja tietoja useistakin maljakoista, ehkä jopa aiheena olevasta.

   Lainaa

  38. Tulos: -21 (33 ääntä)
   Lupaava tuhatjalkainen: En kyllä ymmärrä miksi sinua kohtaan hyökätään, kun olet ihan oikeassa. Siis JOS tämä menisi oikeuteen niin Joni häviäisi niin kuin ekassa viestissäsi implikoit, koska "myyjällä" on oikeus purkaa kauppa. Tai tässä tapauksessa tavaran ilmaiseksi pois antajalla. No todennäköisesti tämä ei tietenkään oikeuteen asti edes etenisi
   Joku ihme Pelle: En tiedä miksi tämä sai miinusta, ihan oli vinha perä mietteillä.
   Ihmettelen tuota itsekin, varsinkin kun teidän kommentit ovat plussan puolella. No mutta on se ennenkin nähty, että tällä kommenttipalstalla ihmiset eivät ole loogisesti johdonmukaisia, vaan enemmänkin peilikuvia kaikista täällä ilmestyvistä mokista.

   Lainaa

  39. Tulos: +16 (32 ääntä)
   Toj Karin: Oletko tyhmä syntymästä vai esitätkö vain? En minä sanonutkaan että olisi, vaan se on sinun oma vähäjärkinen perversio. Selvästi minulla on liian optimistiset odotusarvot sivuston kommentoijien älykkyydestä. Tiesitkö että lait ovat päteviä niin kotona kuin puutarhassa. Väkivalta keskuspuistossa [...]
   Mene ny täältä besservisseröimästä sinne lähikapakkaan :D 

   Lainaa

  40. Tulos: -42 (46 ääntä)
   Joni on mielestäni oikeassa sen suhteen, että on inhottavaa purkaa sovittuja kauppoja. Tavaran arvo selvitetään ennen sen myyntiinlaittoa ja jos sen ilmaiseksi menee lupaamaan, oma moka, joka pitää vain niellä.

   Lainaa

  41. Tulos: +13 (31 ääntä)
   Toj Karin: Ihmettelen tuota itsekin, varsinkin kun teidän kommentit ovat plussan puolella. No mutta on se ennenkin nähty, että tällä kommenttipalstalla ihmiset eivät ole loogisesti johdonmukaisia, vaan enemmänkin peilikuvia kaikista täällä ilmestyvistä mokista.
   Tää menee jo säälittävyyden puolelle, kun feissarimokien kommenttien miinustukset ottaa noin koville. Jaxuhali <3

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Pitänee kohta perustaa feissarimokien kommenttimokat sivusto, kun alkaa porukka sekoilemaan jo täälläkin... :D

   Lainaa

  43. Kolea puhveli 5.10.2020 2:06
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290228 Lakiteksti sinänsä on selvä, että jos tarjous on tehty ja kirjallisesti hyväksytty niin on syntynyt sopimus, joten juridisesti tässä on toki voinut syntyä sopimusrikkomus, jota poliisi voi tutkia. Toki korvausasia todennäköisesti menisi sovittelun kautta, eikä oikeuteen. Ei sopimus ole mikään pikkujuttu, josta voi noin vain livetä, niin kuin moni luulee. Toki moni jättää vähäarvoisten sopimusten rikkomukset noteeraamatta.

   Lainaa

  44. Vajoava hämähäkki 5.10.2020 2:49
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Toj Karin: Oletko tyhmä syntymästä vai esitätkö vain? En minä sanonutkaan että olisi, vaan se on sinun oma vähäjärkinen perversio. Selvästi minulla on liian optimistiset odotusarvot sivuston kommentoijien älykkyydestä. Tiesitkö että lait ovat päteviä niin kotona kuin puutarhassa. Väkivalta keskuspuistossa [...]
   Toj Karin,
   Sulla on monesti niin hyökkäävä kirjoitustyyli, että saat miinusta riippumatta siitä, ollaanko sinun kanssasi muutoin samaa mieltä. Jos haukut kanssakeskustelijoita, et todennäköisesti saa juurikaan yläpeukkuja.
   Sitäkin kannattaisi miettiä, voisiko kyse olla vitsailusta, jos joku mielestäsi vaikuttaa vähäjärkiseltä. Monesti ihmiset eivät myöskään lue ajatuksen kanssa ja lopputulos sitten on mitä on. Ja perversio, joopa joo.
   Susta tulee mieleen mun eksä, hyökkäys oli sille paras puolustus. Piti olla niin kovaa jätkää, ettei muut näe että on haavoittuvainen. Koulukiusaajameininkiä.

   Lainaa

  45. Tulos: -24 (28 ääntä)
   Jeesus: Tää menee jo säälittävyyden puolelle, kun feissarimokien kommenttien miinustukset ottaa noin koville. Jaxuhali <3
   Sinun säälipisteet on minulle aivan yhtä merkityksettömiä kuin nuo peukutkin. Kumpaakaan en tarvitse enkä halua, mutta se ei estä minua olemasta utelias asioista.

   Lainaa

  46. Lunki simpanssi 6.10.2020 10:38
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Soinniton ananas: Joni "Ettäskehtaaollaantamattamullekeräilyharvinaisuuksia" Mikälie.
   Sopimuslaissa on myös heikomman osapuolen suoja, jossa sopimus ei ole pätevä kun joku on alihintaan luopumassa arvokkaasta omaisuudesta tietämättömyyksissään.

   Lainaa

  47. Tulos: -1 (1 ääni)
   Grillattu soturi: Olisko vaikka käänteinen kuvahaku mitään? Omassa puhelimessani se toimii "äppillä" Lens.
   Ethän sinä sillä löydä kuin sen oman tuotekuvasi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: arvo, haku, hinta, kirppari, kirppis, kirpputori, maljakko, messenger, nouto, oikeus, sopimus, sopimusrikkomus, yksityisviesti, yv