Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nuori nainen etsii töitä

Omaan profiiliin on syytä kurkata, ennen kuin hakee töitä Facebookissa.
Suurenna näkymä
Nuori nainen etsii töitä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Himoton kesyhanhi 29.9.2020 0:13
   Tulos: +810 (828 ääntä)
   Hyvää työkokemusta sais siivouksesta aloittamalla omasta suusta. Oi voi tyttö hyvä..

   Lainaa

  2. Kiittämätön ananas 29.9.2020 0:13
   Tulos: +296 (330 ääntä)
   Isänmaan toivo

   Lainaa

  3. Sarvekas susi 29.9.2020 0:20
   Tulos: -336 (580 ääntä)
   17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.

   Lainaa

  4. Tulos: -962 (1074 ääntä)
   No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee näpäyttämään. Alexandra otti pahasti henkeen nämä jutut mutta mitä voi venata tuon ikäiseltä. Teini oli legit rasittava lähinnä kirjoitustyylin vuoksi, tädit kaiken muun sisällön suhteen. Ja kuitti Sinille oli hyvä!

   Lainaa

  5. Lukutaidoton delfiini 29.9.2020 0:43
   Tulos: +587 (601 ääntä)
   Alexandra on legit ylimielinen kakara.

   Lainaa

  6. Pilkkottu herukka 29.9.2020 0:43
   Tulos: +370 (380 ääntä)
   Hakee töitä ja palautetta saadessa kutsuukin itseään lapseksi.

   Lainaa

  7. Tulos: +472 (502 ääntä)
   traumcity: No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee [...]
   Moi Alexandra 👋 otahan opiksesi, kun vielä ei ole liian myöhäistä! 

   Lainaa

  8. Tyyni tonttu 29.9.2020 2:08
   Tulos: +274 (288 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.
   Että itsensätyöllistämiselle on joku yläikäraja?

   Lainaa

  9. katsastamaton maito 29.9.2020 3:24
   Tulos: +199 (213 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.

   1. Niitä töitä ei aina helpolla irtoa, varsinkaan, jos ei ole onnistunut saamaan kesätöitä hakemukseen merkittäväksi tiettyyn ikään mennessä.

   2. Firmoilla useasti 18 vuoden ikäraja.
   3. 17-vuotiaalla voi olla niin paha koululukujärjestys, varsinkin ammattikoululaisella, että kyky pystyä kieltäytymään duunikeikasta, jos se ei käy koulun kanssa yhteen, on tärkeämpää kuin vakituinen liksa.
   4. Kela tykkää rankaista opiskelijoita, jos tukee riittämätöntä opintotukea töillä eikä lainalla.
   5. Tuleva "legit" työnantaja kattoo paremmalla, jos on edes jotain töitä tehnyt vaikkakin vaan taskurahoja vastaan; se, missä iässä sitä on tehty, tuskin käy edes mielessä siinä kohtaa.
   Näin muutaman syyn mainitakseni.

   Lainaa

  10. Tulos: +242 (262 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.
   Tiesitkö että jotkut pesevät ikkunoita ihan ammatikseen ja kovalla palkalla? Tai miks edes kysyn. Et varmasti tiennyt kun et pidä ikkunan pesua oikeana työnä.

   Lainaa

  11. Puhdas mango 29.9.2020 6:16
   Tulos: +111 (121 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.
   Jos asuu vielä vanhemmillaan ja on nollakuluilla niin nuo on oikeinkin hyviä. Pienet menot vähäisemmätkin tulot tuntumaan hyviltä. Muistan vieläkin sen tunteen kun tajusin juuri aikuistuneena että 1800e/kk tuo vähemmän käteen yksin asuessa kuin 800e/kk vanhemmilla asuessa. Eri mieltä? Vuokra 600e, sähköt, vesi, vakuutukset, ruuat jne

   Lainaa

  12. Tulos: -52 (84 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.
   Mutku sit joutuis maksaa jotai veroi

   Lainaa

  13. Hissitön lohikäärme 29.9.2020 6:45
   Tulos: +128 (146 ääntä)
   Onpas taas harvinaisen tyhmä kakara tämä Alexandra.

   Lainaa

  14. Tosi eläin 29.9.2020 6:48
   Tulos: -173 (183 ääntä)
   Tyyni tonttu: Että itsensätyöllistämiselle on joku yläikäraja?
   ei oo mut kyllähän se kertoo vähä ihmisestä jos lähtee tekee jotai yritystä.. Ahneutta lähinnä tavoitella muita isompia tuloja omilla ehdoillaan, eikä suostu tekemään töitä sillä normaalilla palkalla niinku kaikki muutkin.

   Lainaa

  15. Korni sirkka 29.9.2020 7:04
   Tulos: +61 (69 ääntä)
   Tosi eläin: ei oo mut kyllähän se kertoo vähä ihmisestä jos lähtee tekee jotai yritystä.. Ahneutta lähinnä tavoitella muita isompia tuloja omilla ehdoillaan, eikä suostu tekemään töitä sillä normaalilla palkalla niinku kaikki muutkin.
   Ole niin kuin muutkin ja suu suppuun vai? Ei saa tehdä ylimääräistä ja/tai paremmin ja saada siitä parempaa korvausta?

   Lainaa

  16. Tulos: -114 (166 ääntä)
   Käsi ylös joka googletti sanan legit!

   Lainaa

  17. Vitsikäs kärpänen 29.9.2020 7:40
   Tulos: +179 (183 ääntä)
   Ja sitten Alexandra tulee ihmettelemään, miksei löydä mitään töitä, jos asennetta ei viitsi parantaa. Vedetään kauheat itku-potku-raivarit jo parista asiallisesta neuvosta. Jos hän nyt saisi jostain työpaikan, voin vain kuvitella, millaista siitä tulisi.

   Lainaa

  18. Kukkahattuneiti 29.9.2020 8:02
   Tulos: -5 (39 ääntä)
   Peukutus, niin kommenteissa kuin postauksessakin, tuo vaan viereen ilmoitus-tekstin "virhe". Hienoa :D

   Lainaa

  19. KeskIkäinen 29.9.2020 8:24
   Tulos: +72 (148 ääntä)
   Mutta onhan tämä sukupolven välinen ero työelämässä mennyt ihan mahdottomaksi, meillä töissä nuorempi väki loukkaantuu ja itkee esihenkilöilleen kun saavat palautetta ja neuvoja (epähuolellisesti tehdystä työstä) ja kuulemma tylysti, koska vanhempi väki ei käytä tai käyttää vääriä emojeja teams keskustelussa, kritiikkiä ei osata ottaa vastaan. Sitten istutaan palaverissa jonka aihe on erilaiset hymiöt ja niiden käyttö ettei nuoriso loukkaannu. Ihanaa että saan muun työn ohella miettiä, että laitanko nyt kuinka syvässä virneessä olevan nauru-emojin nuoremmalle kollegalleni, ettei hän vain mieltään pahoita. Ja jos jätän laittamatta, niin sekään ei ole hyvä, koska kuulemma antaa tylyn vaikutelman. Prkl, kohta alan kirjoittaan kostoksi Caps Lock päällä.

   Lainaa

  20. Solakka mandariini 29.9.2020 8:36
   Tulos: +184 (188 ääntä)
   traumcity: No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee [...]
   "Mammat" kylläkin antoivat täysin asiallisia neuvoja, jotka taisivat mennä ohitsesi ihan täysin. Toki heiltä meni hieman hermot, koska Alexandra alkoi aukomaan päätään ja solvaamaan, kun ei kestänyt asiallista kritiikkiä.
   17-vuotias on jo tarpeeksi vanha, jolta pitäisi löytyä käytöstapoja ja asiallisuutta. Ei tuollaista asennetta voi vain kuitata sanomalla, että "hän on vielä vain teini".

   Lainaa

  21. Väsy ihminen 29.9.2020 8:38
   Tulos: +217 (219 ääntä)
   Siis Alexandra ensin vastaa "oon ensinnäki 17" kommentteihin alaikäisenä juomisesta, ikään kuin 17 ei hänen mielestään olisi alaikäinen, tai ainakin olisi ihan riittävän aikuinen, mutta hetken päästä valittaa siitä miten hänen käytöksensä kritisoiminen kertoo siitä että aikuiset vihaavat lapsia? Ei tietenkään ole tuossa iässä epätavallista yrittää kerätä rusinoita pullasta tyyliin "mähän olen käytännössä aikuinen" silloin kuin on kyse aikuisuuden tuomista eduista ja "mä olen ihan lapsi vielä" kun pitäisi ottaa vastuuta tekemisistään, mutta että ihan saman keskustelun aikana.

   Lainaa

  22. Ahdas satuhahmo 29.9.2020 8:48
   Tulos: -223 (229 ääntä)
   Tädeillä taisi olla hiekkaa pinpissä kun piti nuorta kiusata. Häpeäisivät.

   Lainaa

  23. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Tosi eläin: ei oo mut kyllähän se kertoo vähä ihmisestä jos lähtee tekee jotai yritystä.. Ahneutta lähinnä tavoitella muita isompia tuloja omilla ehdoillaan, eikä suostu tekemään töitä sillä normaalilla palkalla niinku kaikki muutkin.
   Tiedätkö, maailma tarvitsee sinunlaisiasi (tai tarvitsisi jos et olisi trolli); ihmisiä, jotka aivan mielellään ja omasta valinnastaan eivät nurise siitä, että saavat vain sen, mikä milloinkin on muiden etuna antaa. Näin ne, jotka haluavat vaikuttaa omaan elämäänsä sen kerran kun täällä elävät, voivat palkata sinut niihin ahneisiin yrityksiinsä ja tarjota sinulle juuri sellaista palkkaa kuin raaskivat, ja sinä nyökyttelet hymyillen.
   Viestissäsi on merkittävä asiavirhe: ”omilla ehdoillaan”. Yrittäjä (tai tällainen itsensä työllistäjä) ei pysty sanelemaan ehtoja, sillä asiakkaan ei ole mikään pakko ostaa palvelua jos hinta tai jokin muu asia ei miellytä. Yrittäjä on itse asiassa nimenomaan asiakkaan ehdoilla, koska muuten ei tule pätää. Ja asiakas ostaa vain jos kokee saavansa vastinetta rahoilleen. 
   Nämä ovat vähän tällaisia ala-astejuttuja mutta jotenkin ihmeessä sinun trolli-mielipiteesi kannattajilla on oikein oma puoluekin. 
   Jos yritykset ovat mielestäsi ahneita, miksi haluat sitten mieluummin, että nuori palvelee ja tukee niiden toimintaa työntekijänä? 

   Lainaa

  24. Tulos: +160 (160 ääntä)
   traumcity: No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee [...]
   Totta kai jokaisella saa olla sellainen profiili kuin haluaa, mutta on ihan ymmärrettävää että kännäyskuvia ja aggressiivisia ("haista vittu") postauksia viljelevää ei ekana palkata lastenhoitajaksi tai muuhunkaan. Ja on itse asiassa ystävällistä mainita asiasta koska oletus kai on, että Alexandra oikeasti halusi töitä, eikä hän niitä tuolla tyylillä saa. Ei-toivotut neuvot voi myös kuitata asiallisesti, esim. "kiitos, mutta en aio muuttaa tyyliäni". Ja aika matalat kriteerit on huumorille, jos on "hyvä kuitti" sanoa jotakuta 60-vuotiaan näköiseksi.

   Lainaa

  25. Tulos: -59 (87 ääntä)
   Kaikki toimivat typerästi. Jos ei olis halunnut estää nuoren työnhakua niin noi muutosehdotukset olis voinut laittaa yksityisviestillä. Julkisesti ikävien päivitysten tai kaljakuvien etsiminen ja niistä huomauttaminen vaan kerää huomiota asialle. Ehkä tosin ihan hyvä tässä tapauksessa, mahdollinen työntekijä sai ainakin Alexandran reaktiosta aidon kuvan tyypistä ja voi itse päätellä ottaako hänet töihin.

   Lainaa

  26. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.
   Mistä tiedät ettei Alexandra ole hakenut töitä, mutta ei vaan ole tärpännyt? Totta tosiaan niinkin käy välillä. Eikä "oikeisiin" siivoushommiinkaan ihan noin vain marssita, yhtälailla siinäkin työssä arvostetaan esimerkiksi työkokemusta, ja tuolla asenteella ei olisi tämä tyttö työhaastattelusta selviytynyt.

   Lainaa

  27. Tulos: -121 (143 ääntä)
   Solakka mandariini: "Mammat" kylläkin antoivat täysin asiallisia neuvoja, jotka taisivat mennä ohitsesi ihan täysin. Toki heiltä meni hieman hermot, koska Alexandra alkoi aukomaan päätään ja solvaamaan, kun ei kestänyt asiallista kritiikkiä. 17-vuotias on jo tarpeeksi vanha, jolta pitäisi löytyä käytöstapoja ja [...]
   17-vuotiaalla jos on kansikuvassa pullo tai biletyskuva niin sitten on. Tiukat on kriteerit johonkin koiranulkoitutushommiin jos tuollainen kaataa kumiveneen.
   Jos tätikerholla menee hermot ja pitää alkaa vänkääämään päätä aikovan teinin kanssa niin some kiinni siinä vaiheessa ja ulos leikkimään. 
   "Tosi kypsää hei" kuitit jollekin  fyysisesti ja henkisesti epäkypsälle on väsyneitä. 
   What gives. 

   Lainaa

  28. Lisäaineeton hampurilainen 29.9.2020 11:48
   Tulos: +14 (56 ääntä)
   KeskIkäinen: meillä töissä nuorempi väki loukkaantuu ja itkee esihenkilöilleen kun saavat palautetta ja neuvoja (epähuolellisesti tehdystä työstä) ja kuulemma tylysti, koska vanhempi väki ei käytä tai käyttää vääriä emojeja
   Jostain syystä epäilen että asiat on menneet työpaikalla ihan noin.

   Lainaa

  29. Pelkäämätön soturi 29.9.2020 12:04
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   traumcity: 17-vuotiaalla jos on kansikuvassa pullo tai biletyskuva niin sitten on. Tiukat on kriteerit johonkin koiranulkoitutushommiin jos tuollainen kaataa kumiveneen. Jos tätikerholla menee hermot ja pitää alkaa vänkääämään päätä aikovan teinin kanssa niin some kiinni siinä vaiheessa ja ulos [...]
     Lasten ja vanhusten auttamisesta taisi olla kyse, enkä kyllä jättäisi läheisiäni jonkun armoille joka tuohon tapaan käyttäytyy. En koiraakaan. Vaikka hoivatyö onkin aika huonosti palkattua, niin olisi parempi jos sen tekijä olisi esim. selvin päin ja tarpeeksi vanha ollakseen vastuullinen (olettaisin että 17-vuotias on, tämä näköjään ei). 
     "Tätikerho" yritti auttaa, itse olisin vain nauranut idarille ja palkannut lapsenvahdin muualta.

   Lainaa

  30. Yöpyvä manaatti 29.9.2020 12:18
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Kyllä se vaan on niin että nykyaikana saattaa joku ihan yrityksen rekrytoijakin käydä vilkaisemassa mitä sun Facebookissa näkyy julkisena. Ja se, mitä olet julkaissut, esim alaikäisenä kaljapullot, yleiset vittujen haistatukset, yms. voi ihan oikeasti vaikuttaa työn saantiin.

   Lainaa

  31. Tulos: -42 (60 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Lasten ja vanhusten auttamisesta taisi olla kyse, enkä kyllä jättäisi läheisiäni jonkun armoille joka tuohon tapaan käyttäytyy. En koiraakaan. Vaikka hoivatyö onkin aika huonosti palkattua, niin olisi parempi jos sen tekijä olisi esim. selvin päin ja tarpeeksi vanha ollakseen vastuullinen [...]
   Eihän ollut vaan kaikesta yleisestä pikkuaskareesta jota joku ei välttämättä jaksa tai viitsi itse tehdä.
   En mäkään jättäisi edes roskapussia Alexandran hoivattavaksi, mutta en mä myöskään kehtaisi vängätä netissä teinin kanssa. 
   Jos vilpitön tarkoitus oli jeesata niin sen olisi voinut hoitaa yksityisviestillä, että "Hei sun yksityisyysasetukset on huonot ja tarkoitus ei ollut varmaan koko maailmalle näitä näyttää" 
   Tai noin mä ainakin itse tekisin. Tuli varmaan hirveenä ylläriä kaikille että epäkypsältä vaikuttava teini kilaroi jos sitä alkaa julkisesti tönimään. 

   Lainaa

  32. Solakka mandariini 29.9.2020 13:43
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   traumcity: 17-vuotiaalla jos on kansikuvassa pullo tai biletyskuva niin sitten on. Tiukat on kriteerit johonkin koiranulkoitutushommiin jos tuollainen kaataa kumiveneen. Jos tätikerholla menee hermot ja pitää alkaa vänkääämään päätä aikovan teinin kanssa niin some kiinni siinä vaiheessa ja ulos [...]
   Ihan hyviä neuvoja "tätikerho" antoi. Jotkut eivät vain osaa erottaa asiallista kritiikkiä ja v*ttuilua toisistaan. Vaikka "ilkeä tätikerho" ei olisi lähtenytkään kommentoimaan, olisi mahdollinen työnantaja voinut mennä katsomaan Alexandran profiiliin ja huomata kuvat ja kommentit.

   Lainaa

  33. Työnantaja 29.9.2020 15:11
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Alexandran kaltaisten asennevammaisten työnhakijoiden vuoksi on tärkeää olla koeaika. Valitettavasti fiksummat, mutta muuten samanlaltaisen omaavat henkilöt osaavat sen julkisuudelta piilottaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +50 (54 ääntä)
   traumcity: No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee [...]
   Miksi pitäis laittaa YV-vinkkiä, kun profiilikuva on julkinen? Sehän oli nimenomaan Alexandran omaksi parhaaksi, että tajuaisi millaisen kuvan antaa itsestään. Juomiskuvat ovat noloja kaiken ikäisillä, mutta etenkin alaikäisellä. Ja tuolla asenteella ei todellakaan töitä saa, jos ei osaa ottaa kritiikkiä asiallisesti. Taidat olla itse 17 v, kun et tajua ongelmaa, ja sanot kaikkia ei-teinejä "mammoiksi".

   Lainaa

  35. Tulos: +50 (50 ääntä)
   traumcity: Eihän ollut vaan kaikesta yleisestä pikkuaskareesta jota joku ei välttämättä jaksa tai viitsi itse tehdä. En mäkään jättäisi edes roskapussia Alexandran hoivattavaksi, mutta en mä myöskään kehtaisi vängätä netissä teinin kanssa.  Jos vilpitön tarkoitus oli jeesata niin sen olisi voinut hoitaa [...]
   Profiilikuva on julkinen ja näkyy kaikille. Siinä ei yksityisyysasetukset paljon auta. YV-viestit ei-kavereilta menevät ainakin mulla jonnekin eri osastoon kuin kaverien viestit, ja niitä ei välttämättä edes huomaa. Minusta ihan reilua kommentointia, tietysti voi miettiä kannattaako jäädä vänkäämään jos toinen ei kuuntele.

   Lainaa

  36. Passeli marja 29.9.2020 15:28
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Sarvekas susi: 17v on minusta kyllä muutenkin jo aika vanha tuollaisiin lasten/esiteinien "pesen ikkunoita raskurahasta" - tyylisiin hommiin, kun voisi hakea jo ihan oikeisiinkin töihin. Kiva tietty että on edes tuon verran halukkuutta ja yhtään siis väheksymättä mitään noista töistä, mut esim. siivoushommiakin varmasti sais ihan "legit" firman kautta.
   Tässä on aika paljon väliä sen kanssa, missä hommia hakee. Esim. osalla pikkupaikkakunnista saa kesätöitä jokainen hakija, koska mökkisesonki tuo asiakkaita, mutta paikkakunnalla asuu vain muutama nuori. Sen sijaan kaupungeissa tarvitsee usein tuntea oikeat ihmiset tai käydä tuuri, koska hakijoita on hanttihommiinkin pilvin pimein, joten firmoilla on varaa vaatia täysikäisyyttä, työkokemusta ja vaikka hygieniapassia. Erityisen hankalia ovat keskikokoiset korkeakoulupaikkakunnat, koska nuoria, osa-aikaista duunia haluavia on kirkonkylä täynnä, mutta alueen talous on lähinnä kutistumassa. Pääkaupinkiseudulle sentään syntyy uusia yrityksiä ja kaikenmaailman kokeiluja, joilla ei vielä ole omaa vakilistaa, josta valita keikkatyöntekijät.

   Lainaa

  37. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Sama Alexandra? 😅 https://www.feissarimokat.com/2013/10/palovamman-pikahoito/

   Lainaa

  38. Tulos: -15 (19 ääntä)
   Mursu: Profiilikuva on julkinen ja näkyy kaikille. Siinä ei yksityisyysasetukset paljon auta. YV-viestit ei-kavereilta menevät ainakin mulla jonnekin eri osastoon kuin kaverien viestit, ja niitä ei välttämättä edes huomaa. Minusta ihan reilua kommentointia, tietysti voi miettiä kannattaako jäädä vänkäämään jos toinen ei kuuntele.
   Kansikuvasta oli puhe. Yksityisyysasetukset auttaa siinä ettei tuntemattomat pääse lukemaan päivityksiä, joista myös oli puhe.

   Lainaa

  39. Tosi eläin 29.9.2020 17:45
   Tulos: -19 (19 ääntä)
   Korni sirkka: Ole niin kuin muutkin ja suu suppuun vai? Ei saa tehdä ylimääräistä ja/tai paremmin ja saada siitä parempaa korvausta?
   Mielellään ei. Erilaiset tulot samasta työstä aiheuttavat tarpeetonta mielipahaa ja katkeruutta ammatin edustajien keskuudessa.

   Lainaa

  40. Tosi eläin 29.9.2020 17:50
   Tulos: -21 (21 ääntä)
   Kauhtana: Tiedätkö, maailma tarvitsee sinunlaisiasi (tai tarvitsisi jos et olisi trolli); ihmisiä, jotka aivan mielellään ja omasta valinnastaan eivät nurise siitä, että saavat vain sen, mikä milloinkin on muiden etuna antaa. Näin ne, jotka haluavat vaikuttaa omaan elämäänsä sen kerran kun täällä elävät, [...]
   Ensinnäkin, en suostu mihin tahansa mitä yritys minulle tarjoaa palkaksi. Tarkistan aina, mikä on alan työehtosopimuksen palkka ja jos en saa sitä, ilmotan asiasta eteenpäin. Yrittäjä tekee juuri omilla ehdoillaan, koska se voi alkuun maksaa itselleen huonompaa palkkaa kuin oikeasti palkatulle työntekijälle, jolloin hän voi saalistushinnoitella oikeat työpaikat pois töistä ja aiheuttaa sadoille haittaa. Yrittäjien tuloa heikentää työntekijä, siksi kannattaa mennä töihin, joutuu maksamaan palkkaa joka vielä on työstä käyvä korvaus.

   Lainaa

  41. Höylätty ahma 29.9.2020 17:55
   Tulos: -19 (19 ääntä)
   jeps.. tääl ois töitä, maksan 40e eikä vie ku 20min aikaas ja kaupan päällisenä pysyy semi hiljasena 😂

   Lainaa

  42. Maineikas leijona 29.9.2020 18:08
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   traumcity: No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee [...]
   Ootko ihan ite Alexandra, vai joku sen Bff? 

   Lainaa

  43. Tulos: -24 (32 ääntä)
   Hissitön lohikäärme: Onpas taas harvinaisen tyhmä kakara tämä Alexandra.
   Kaukana harvinaisesta. Tuon ikäisillä jopa normaalia tai ainakin yleistä käytöstä.

   Lainaa

  44. Tulos: -6 (40 ääntä)
   Hölmöä käytöstä nuorelta, mutta täytyy sanoa, että itseä rasitti myös kommentoijien käytös. Tuli kukkahattuilivibat, vaikka varmaan asian puolesta oikeassa olikin. Paljon kannustavammin voi nuorelle puhua, vaikka keskenkasvuinen onkin, ja nieleskelin myös käsitykselle, KUINKA kammottavaa se 17-vuotiaan alkoholinkäyttö on tädeistä olevinaan. Tekopyhää. Olen itse 40. En tiedä, miten nykyään, mutta ainakin silloin, kun minä ja julkaisun tädit olivat nuoria kultaisella 90-luvulla, ehkä yksi sadasta tuon ikäisestä oli täysin raitis. Tavalliset nuoret joivat kaupungilla ja kotibileissä, minunlaiseni kotinörtti viinilasista kotona omien vanhempien kanssa. Fast forward 25 vuotta, oma keski-ikäisyys nousee hattuun ja ruvetaan NIIN moralisteiksi niin moralisteiksi. Erityisen hölmöä on aikuiselta ruveta soittamaan suuta nuoren kanssa. Jos olet niin fiksu ja kypsä, älä osallistu epäkypsään kinasteluun. Hölmöäkin nuorta voi yrittää tukea käyttäytymään kivasti. Millaisia olitte 17-vuotiaana? Minä ainakin olin herkkä ja epävarma. Jos joku antoi kielteistä palautetta, rupesin yleensä itkemään ja suurentelin asiaa älyttömäksi. Uhma on toinen tapa puolustautua. Ei se niin helppoa ole olla tilanteessa, jossa useampi ihminen lyttää omat tekemiset. Se oma profiilikin voi kuitenkin olla aika tärkeä, vaikka siellä olisin tyhmiä juttuja. Ei tulisi hyvä mieli monelle aikuisellekaan, saati tuossa iässä, kun ei ole vielä kasvattanut nahkaa. Keksin monta tapaa toimia ystävällisemmin tuossa tilanteessa ja samalla kuitenkin antaa haluttu viesti. Sanotaan myös jotain myönteistä, annetaan myös myönteisiä/neutraaleja vinkkejä, ettei kielteinen ole ainoa, sanotaan kielteinen palaute HYVIN diplomaattisesti ja ilman vähäisintäkään alentuvaa sävyä, koska se on muutenkin vaikea ottaa vastaan. Oikeasti. Jopa aikuisilla. Työpaikoilla keski-ikäisiä ihmisiä loukkaantuu negatiivisesta palautteesta jatkuvasti, ei se teini-ikään lopu. Nöyryyttä on vain niin kiva saarnata toiselle - löytyyköhän itseltänne?

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ennustan Alexandralle onnea ja menestystä työelämässä.

   Lainaa

  46. Haluton luovuttaja 30.9.2020 7:05
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Lapakko: Kaukana harvinaisesta. Tuon ikäisillä jopa normaalia tai ainakin yleistä käytöstä.
   Ei täällä päin.

   Lainaa

  47. Pelkäämätön soturi 30.9.2020 11:28
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kyöpeli: Hölmöä käytöstä nuorelta, mutta täytyy sanoa, että itseä rasitti myös kommentoijien käytös. Tuli kukkahattuilivibat, vaikka varmaan asian puolesta oikeassa olikin. Paljon kannustavammin voi nuorelle puhua, vaikka keskenkasvuinen onkin, ja nieleskelin myös käsitykselle, KUINKA kammottavaa se [...]
     Nojoo, myönnetään, että kenestäkään ei ole kiva saada negatiivista palautetta, ja tuossa sitä oli vielä aikamoinen vyöry. Mutta Alexandra olisi voinut pelastaa tilanteen sanomalla "oops, en ollut tajunnut että profiilini on noinkin julkinen -tietysti teini vapaalla käyttäytyy kuten teini, työelämässä olen ajatellut käyttäytyä kuten aikuinen *smile*". Aika pahatkin mokat voi kuitata myöntämällä ja pyytämällä anteeksi (ja ei se että on juonut pari kaljaa 17-vuotiaana edes ole kummoinen moka, se että mainostaa sitä, on). Mutta olemmehan muissakin mokissa nähneet, että tilanne pelastuu jos toteaa "whoops, olinpas tyhmä, jatketaanko tästä" -ja itsensä voi mokata parhaiten jäämällä inttämään.
    Alexandra voi olla teini-ikäinen ja herkkä, mutta ei *kenestäkään* ole kivaa jos joku alkaa käyttäytyä vihamielisesti, ei tädeistäkään. Omassa työssäni tuli juuri vastaan nuori henkilö joka *todella* raivostui (virhe oli minun, mutta hänen ulosantinsa karkasi täysin hallinnasta), ja sanotun virheen korjaamiseen olisi mennyt puoli minuuttia, jos hän olisi huomauttanut siitä ystävällisesti. Koska kaikki tuli ISOIN KIRJAIMIN ja kirosanojen kera, jouduin keräilemään jonkin aikaa ennen kuin pystyin tekemään asialle yhtään mitään, niin täti kuin olenkin, sellainen hermostuttaa. Tätien ei olisi pitänyt huomauttaa noin ketjussa ja kaikkien, yksi olisi riittänyt, mutta ei Alexandralla ole mitään oikeutta pyyhkiä käytöstavoilla lattiaa siksi, että hän teininä olisi jotenkin tunteellisempi kuin kaikki muut. Kaikki olemme, opimme vain olemaan näyttämättä aina kun tunteitamme loukataan, muuten yhteiselo liian usein menisi hirveäksi riidaksi. Alexandrankin olisi syytä oppia.
     Toivottavasti tätä ei nyt katsota inttämiseksi :)

   Lainaa

  48. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Kyöpeli: Hölmöä käytöstä nuorelta, mutta täytyy sanoa, että itseä rasitti myös kommentoijien käytös. Tuli kukkahattuilivibat, vaikka varmaan asian puolesta oikeassa olikin. Paljon kannustavammin voi nuorelle puhua, vaikka keskenkasvuinen onkin, ja nieleskelin myös käsitykselle, KUINKA kammottavaa se [...]
   Pointti oli varmaankin se että avoimesti juo alaikäisenä = laitonta = ei kannata näyttää avoimesti *samassa yhteydessä* kuin missä hakee esim. lastenhoitotöitä. Tuskin kovin moni kauhistelee 17v juomista sinänsä :D Ja eihän tuossa kuin tuo Sini kirjoittanut useamman kommentin, Muut yhden tai kaksi. Ei ollut mitään useamman tädin jankuttamista ja riitelyä.

   Lainaa

  49. Gaius Blatar 30.9.2020 14:01
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   "Nyky aikuiset"... Eihän noin nuori tyttö ole muita voinut tavata, kuin nykyaikuisia. Vai mihin hän vertaa, 80-lukuun? Legitisti natsaa työkuviot.

   Lainaa

  50. Leppymätön omena 30.9.2020 16:49
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Kiittämätön ananas: Isänmaan toivo
   Persujugendia

   Lainaa

  51. Antoisa tuhatjalkainen 1.10.2020 0:21
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   traumcity: No joo. Jos nyt 17v tytöllä on kansikuvassa joku suttuinen kaljapullo niin mitä siitä sitten. Ei mammat mitään vinkkejä ollut antamassa, siinä tapauksessa olisi laittanut YV vinkkiä että yksityisyyssasetukset kuntoon eikä mitään porukalla stalkkailua että mistä kuvasta tai päivityksestä pääsee [...]
   Katos Alex eksyi tännekin

   Lainaa

  52. Kummallista 1.10.2020 12:31
   Tulos: -9 (9 ääntä)
   Ei ehkä tuolla asenteella pärjää siivoamisen tai lastenhoidon saralla, mutta "hoitopuolella" muuten ehkä.

   Lainaa

  53. Tulos: -6 (8 ääntä)
   traumcity: Eihän ollut vaan kaikesta yleisestä pikkuaskareesta jota joku ei välttämättä jaksa tai viitsi itse tehdä. En mäkään jättäisi edes roskapussia Alexandran hoivattavaksi, mutta en mä myöskään kehtaisi vängätä netissä teinin kanssa.  Jos vilpitön tarkoitus oli jeesata niin sen olisi voinut hoitaa [...]
   Just näin. Vaikka "tädit" kommentoi asialliseen sävyyn ja teini menetti hermonsa, mun mielestä kaikki mokasi. Nuo hyväntahtoiset vinkit julkisena voi nimittäin hyvin nähdä piilovittuiluna, varsinkin kun kaksi jälkimmäistä tuli toistamaan vielä samaa asiaa.
   Alexandra olisi tietysti voinut hoitaa homman paljon paremmin, mutta toisaalta ymmärrän tuon reaktion epävarmalta teiniltä, jonka toimintaa ohjaava etuotsalohko ei ole vielä kehittynyt. Moni aikuinenkin olisi kokenut vastaavat kommentit omassa työnhakuilmoituksessa syyttävinä tai pilkkaavina.

   Lainaa

  54. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Mursu: Miksi pitäis laittaa YV-vinkkiä, kun profiilikuva on julkinen? Sehän oli nimenomaan Alexandran omaksi parhaaksi, että tajuaisi millaisen kuvan antaa itsestään. Juomiskuvat ovat noloja kaiken ikäisillä, mutta etenkin alaikäisellä. Ja tuolla asenteella ei todellakaan töitä saa, jos ei osaa ottaa [...]
   Koska nimenomaan niistä kaljakuvista julkisesti toisen työhakemuksessa huomauttaminen kerää niille kaljakuville huomiota. Vaikka tämä teini olisikin vastannut tässä tilanteessa asiallisesti, niin keskustelu olisi silti saanut enemmän huomiota kaljakuvien takia kuin silloin jos joku olisi vaan ystävällisesti neuvonut asiasta yv:nä.

   Lainaa

  55. Tilava poro 3.10.2020 14:02
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Jostain syystä tällaisissa kommenttiketjuissa on aika usein vahva naisedustus...

   Lainaa

  56. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Lasten ja vanhusten auttamisesta taisi olla kyse, enkä kyllä jättäisi läheisiäni jonkun armoille joka tuohon tapaan käyttäytyy. En koiraakaan. Vaikka hoivatyö onkin aika huonosti palkattua, niin olisi parempi jos sen tekijä olisi esim. selvin päin ja tarpeeksi vanha ollakseen vastuullinen [...]
   Höpöhöpö. Tätikerhon vakaa tarkoitus oli nolata. Näin itsekin täti-ihmisenä tympii nuorten kimppuun käyminen ja jeesustelu. Onneksi jokainen voi omat lapsensa ja vanhuksensa hoitaa ihan itse. Ei tarvitse somen kuvia analysoida. 

   Lainaa

  57. Tulos: +1 (1 ääni)
   Jotkut kypsyvät vähän hitaammin. Kyllä se siitä vielä elämä opettaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, lapsenvahti, nuori, profiili, työnhaku, työpaikka, työt, töitä