Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Poliisille töitä

Hätäkeskus, päiväkodin pihalla tapahtuu kauheuksia!
Poliisille töitä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 52 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Raavas meduusa (pluri) 13.8.2020 0:33
      Tulos: +729 (739 ääntä)
      Soitti häkeen koska joku oli jossain. Loogista toimintaa.

      Lainaa

    2. Raitti salaatti 13.8.2020 0:45
      Tulos: -62 (338 ääntä)
      Tää menee siihen, että ei se oo paha jos alueella vaan on ja käyttäytyy, mutta sitten on näitä, jotka juovat, polttavat, rikkovat pulloja, jne päiväkodin alueella ja seuraavana päivänä lapset joutuvat leikkimään lasinsirujen, nuuska-askien ja tupakantumppien seassa. Nämä sitten, jotka jättävät järkyttävän sotkun jälkeensä voivat hankkia muualta oleskelupaikan kuin pikkulasten leikkipaikoista. Myöskin mopoilla ajelu ja teiden/pihojen tuhoaminen näillä voivat ajella muualla.

      Lainaa

    3. Tulos: +304 (338 ääntä)
      Raitti salaatti: Tää menee siihen, että ei se oo paha jos alueella vaan on ja käyttäytyy, mutta sitten on näitä, jotka juovat, polttavat, rikkovat pulloja, jne päiväkodin alueella ja seuraavana päivänä lapset joutuvat leikkimään lasinsirujen, nuuska-askien ja tupakantumppien seassa. Nämä sitten, jotka jättävät [...]
      Tietenkin jos tällaista toimintaa näkee on puhelu paikallan, juominen julkisella paikalla jo yksinään oikeuttaa sen. Mutta kun ilmeisesti ei ollut kyse siitä
      Kyllä sitä itsekin tuli joskus varhainsteininä vietettyä aikaa päiväkodin pihassa illalla. Liukumäki ja penkit kun oli mukava paikka viettää lepposaa aikaa ja vaihtelua maisemaan

      Lainaa

    4. Tulos: +279 (287 ääntä)
      Kuinkahan iso osa häken resursseista menee tuollaiseen turhaan jaskaan? "Käykää nyt ihan varmuuden vuoksi häätämässä ne pois sieltä, en minä ehdi niitä vahtia"

      Lainaa

    5. Hapan sitruuna 13.8.2020 2:11
      Tulos: +299 (315 ääntä)
      Se on HÄTÄkeskus. Sinne soitetaan kun on hätätapaus. Tollassen Jonnan takia joku oikeest apua tarvitseva saattaa jäädä puhelujonoon.

      Lainaa

    6. Syötävä kesyhanhi 13.8.2020 4:05
      Tulos: +134 (148 ääntä)
      Raitti salaatti: Tää menee siihen, että ei se oo paha jos alueella vaan on ja käyttäytyy, mutta sitten on näitä, jotka juovat, polttavat, rikkovat pulloja, jne päiväkodin alueella ja seuraavana päivänä lapset joutuvat leikkimään lasinsirujen, nuuska-askien ja tupakantumppien seassa. Nämä sitten, jotka jättävät [...]
      Juu mutta tässä ei nyt ollut kyse siitä ollenkaan.

      Lainaa

    7. Ikääntyvä hanhi 13.8.2020 6:54
      Tulos: +169 (193 ääntä)
      Jonna ei ole mummo iän puolesta vaan heikentyneiden kognitiivisten kykyjen.

      Lainaa

    8. Saappaaton vihannes 13.8.2020 7:09
      Tulos: +284 (290 ääntä)
      Muistan nuorempana ärsytyksen määrän, kun kaverin kanssa istuttiin viereisen kerrostalon keinussa ja rupateltiin rauhallisesti, niin huomasin jonkun seuraavan ovelta tarkasti tekemisiämme. Ei siinä vielä mitään, mutta meitä seurannut tuli vielä vähän ajan päästä häätämään meidät pois, koska hänellä ei riittänyt aika pidempään valvomiseen, koska kuulemma rikomme keinun kuitenkin, jos kukaan ei valvo vierestä.

      Lainaa

    9. Pelkäämätön soturi 13.8.2020 7:54
      Tulos: +187 (199 ääntä)
      Raitti salaatti: Tää menee siihen, että ei se oo paha jos alueella vaan on ja käyttäytyy, mutta sitten on näitä, jotka juovat, polttavat, rikkovat pulloja, jne päiväkodin alueella ja seuraavana päivänä lapset joutuvat leikkimään lasinsirujen, nuuska-askien ja tupakantumppien seassa. Nämä sitten, jotka jättävät [...]
        Nojoo, mutta tämä on hiukan sama kuin Jonna soittaisi hätäkeskukseen koska alaikäinen on kaupassa ostamassa leipää, ja toteaisit siihen, että niin, alaikäisethän usein yrittävät ostaa kaljaa, ja se on huono juttu. Kyllä, aivan niin, joskus ne yrittävät ja se on huono juttu, mutta kun ei ole mitään syytä olettaa että tämä nimenomainen olisi ostamassa muuta kuin leipää.

      Lainaa

    10. Tulos: -207 (243 ääntä)
      Nooh, ihan OK soittaa häkeen jos nuoret norkoilee päiväkodin alueella. Itsekin olen kerran soittanut kun 15-16v pojat ajeli mopoilla päiväkodin alueella, muutenkin kuullut että kyseisen päiväkodin pihamaalta löytynyt särjettyjä lasipulloja ja niin edespäin

      Lainaa

    11. katsastamaton maito 13.8.2020 8:04
      Tulos: +186 (192 ääntä)
      Ja sitten samat tyypit ihmettelevät, miksi nuoret on kaikki päivät sisällä.

      Lainaa

    12. Tulos: +33 (109 ääntä)
      öhmi: Tietenkin jos tällaista toimintaa näkee on puhelu paikallan, juominen julkisella paikalla jo yksinään oikeuttaa sen. Mutta kun ilmeisesti ei ollut kyse siitä Kyllä sitä itsekin tuli joskus varhainsteininä vietettyä aikaa päiväkodin pihassa illalla. Liukumäki ja penkit kun oli mukava paikka viettää lepposaa aikaa ja vaihtelua maisemaan
      Ei.. Älä pliis soita häkeen jos joku juo julkisella paikalla, mutta muuten käyttäytyy siivosti. Ja vaikka se tupakka tipahtaisikin maahan roskiksen sijaan, älä silti soita. Jos on ihan pakko jollekin ilmoittaa, poliisilaitoksilta löytyvät kyllä numerot myös kiireettömälle palvelulle.

      Lainaa

    13. Aivoton susi 13.8.2020 9:51
      Tulos: -42 (102 ääntä)
      Hapan sitruuna: Se on HÄTÄkeskus. Sinne soitetaan kun on hätätapaus. Tollassen Jonnan takia joku oikeest apua tarvitseva saattaa jäädä puhelujonoon.
      Jaa, mihinkäs sitten soitetaan, kun kaivataan poliisia paikalle ja hätää ei varsinaisesti ole?

      Lainaa

    14. Jotakin mieltä 13.8.2020 10:18
      Tulos: -58 (88 ääntä)
      Eikö päiväkotien pihat ole aidattuja alueita? Saako niillä oleilla samalla tavalla kuin koulujen pihoilla vapaa-ajalla? Ihmettelen koska en ole koskaan nähnyt ketään ulkopuolisia päiväkotien pihoilla.

      Lainaa

    15. Jotakin mieltä 13.8.2020 10:20
      Tulos: -77 (141 ääntä)
      Saappaaton vihannes: Muistan nuorempana ärsytyksen määrän, kun kaverin kanssa istuttiin viereisen kerrostalon keinussa ja rupateltiin rauhallisesti, niin huomasin jonkun seuraavan ovelta tarkasti tekemisiämme. Ei siinä vielä mitään, mutta meitä seurannut tuli vielä vähän ajan päästä häätämään meidät pois, koska hänellä [...]
      Kumpikaan ei asunut siinä kerrostalossa? Kerrostalojen pihat on yksityisaluetta. Aivan samalla tavalla kuin vaikka omakotitalojen pihat. Siellä saa oleskella vain asukkaat.

      Lainaa

    16. Terve unikeko 13.8.2020 10:33
      Tulos: +161 (167 ääntä)
      Ja kaikilla vielä tummat vaatteet eli varmasti pahat mielessä. Raikas tuulahdus 90-luvun saatananpalvontapaniikin ajoilta.

      Lainaa

    17. Osuva pussieläin 13.8.2020 10:51
      Tulos: +96 (112 ääntä)
      Toj Karin: Ei.. Älä pliis soita häkeen jos joku juo julkisella paikalla, mutta muuten käyttäytyy siivosti. Ja vaikka se tupakka tipahtaisikin maahan roskiksen sijaan, älä silti soita. Jos on ihan pakko jollekin ilmoittaa, poliisilaitoksilta löytyvät kyllä numerot myös kiireettömälle palvelulle.
      Ei ole kiireettömiä numeroita, paitsi jotain neuvontanumeroita lupa-asioissa päiväsaikaan. Vanha poliisin 10022 numero poistui jo yli 10 vuotta sitten.
      Hätänumero on ainoa paikka mitä kautta saa poliisin tarkistamaan jonkun tilanteen. Kyllä osaavat arvioida siellä ihan itse, missä tärkeysjärjestyksessä mennään asiaa tarkistamaan. Yksikään rosvo ei pääse karkuun sen takia, että Reininkainen on kaatamassa Jonnejen viinoja viemäriin.  
      Juopottelu ja kovan musiikin soittaminen leikkipuistossa on poliisin asia. Näihin pätee järjestyslaki ja poliisin tehtävä on valvoa, että lakia noudatetaan. Olen monta kertaa näistä vuosien varella ilmoittanut ja aina ovat käyneet katsomassa, mutta tapaus pitää olla sellainen että selkeää häiriötä tulee. Hiljaa olevat porukat jätetään kyllä rauhaan.
      Yleensä riittää, että muutaman kerran kesässä puututaan näihin tilanteihin ja nuoriso kyllä oppii ja huhu kulkee, että tuolla ei kannata metelöidä. 

      Lainaa

    18. Äkkijyrkkä puuma 13.8.2020 11:52
      Tulos: +63 (77 ääntä)
      Jotakin mieltä: Kumpikaan ei asunut siinä kerrostalossa? Kerrostalojen pihat on yksityisaluetta. Aivan samalla tavalla kuin vaikka omakotitalojen pihat. Siellä saa oleskella vain asukkaat.
      Kerrostalojen pihat ovat yksityisaluetta vain mikäli siitä on ilmoitettu esimerkiksi kyltillä, tai se on sisäpihalla missä on aita ympärillä. Muuten se on ihan julkista aluetta.

      Lainaa

    19. Shokeeraava avokado 13.8.2020 12:22
      Tulos: -6 (48 ääntä)
      Aivoton susi: Jaa, mihinkäs sitten soitetaan, kun kaivataan poliisia paikalle ja hätää ei varsinaisesti ole?
      Ei mihinkään. Ei niiden resurssit riitä, kun osa kiireellisistäkin tehtävistä jää odotukselle. Sitten on vielä ne, että poliisipartio olisi vapaana, mutta tehtäväpaikalle siirtyminen kestää tunnin ja ylikin, niin eihän ne sellaiselle lähde, jos nyt ei hengenhädästä ole kyse. Olisihan se kiva, että poliisin näkisi joskus muuallakin kuin telkkarissa. Harmi vaan, kun rahoitus on vedetty minimiin ja sitten ihmetellään vastuuministeriössä, että turvattomuuden tunne lisääntyy. Poliisin lakisääteisiä tehtäviä (esim. liikenteenohjaus) on jaettu muiden harteille, koska ei riitä resurssit. No kohta ne resurssit ei riitä niillä muillakaan. 

      Lainaa

    20. Itara guava 13.8.2020 13:04
      Tulos: +114 (118 ääntä)
      Meidän puskaradiossa (jossain pienessä Suomalaisessa kunnasssa, en kerro tarkemmin) oli joku aika sitten kirjoitus, että joku epämääräinen noin viisikymppinen mies on leikkipuistossa ja tuijottaa ja leikkii autolla. Että mikä lie onko joku hullu vai huumehörhö. Että varoituksen sanaa vaan. No selvisi, että henkilö on ihan harmiton paikallinen kehitysvammainen. Sekään ei kaikille riittänyt, vaan tuli kommenttia että pitää soittaa maija hakemaan tuollaiset pois, ne kun voi olla aggressiivisia. Ja vaikka ei olisikaan niin silti. Kun vammaisia ja kauheeta hirveetä kyllä lapset traumatisoituu. Ilmoitus poistu i onneksi melko pian, eikä kukaan varmaan ehtinyt ottaa kuvakaappausta vaikka feissarimokia varten. Mutta niin. Ylläoleva moka ja lisäksi tämä, kertoo kyllä jotain joidenkin ihmisten idiotismista.

      Lainaa

    21. Tulos: +80 (82 ääntä)
      Soitin häkeen,kun teinit olivat kiivenneet kolmekerroksisen päiväkodin peliselle harjakatolle. Olisin soittanut vaikka kysymyksessä olis ollu mikä tahanaa muu kerrostalo. Arvelin, että jos sieltä joku päälleen putoaa, niin kyllä sitten itseä korventaa, jos en olis mitään tehnyt.

      Lainaa

    22. Tulos: -26 (50 ääntä)
      Toj Karin: Ei.. Älä pliis soita häkeen jos joku juo julkisella paikalla, mutta muuten käyttäytyy siivosti. Ja vaikka se tupakka tipahtaisikin maahan roskiksen sijaan, älä silti soita. Jos on ihan pakko jollekin ilmoittaa, poliisilaitoksilta löytyvät kyllä numerot myös kiireettömälle palvelulle.
      Nih juomisella julkisella paikalla tarkoitinkin alkoholin käyttöä, jos henkilöt ovat selkeästi päihtyneitä ja mahdollisesti häiriöksi. Pillimehun juonti sallittu, se nyt ei vain viestistä tullut selväksi :D

      Lainaa

    23. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Tässähän selvästi AP vaan osoittaa omaa tyhmyyttään. ennemuinoin kun oltiin "hengailemassa" jossain niin häkeen soitettiin jatkuvasta melusta, moponhuudatuksesta ja keulimisesta vaikkei siellä kellään ollut mopoja. poliisit tuli paikalle ja purki tilanteen

      Lainaa

    24. Tulos: +51 (69 ääntä)
      Hapan sitruuna: Se on HÄTÄkeskus. Sinne soitetaan kun on hätätapaus. Tollassen Jonnan takia joku oikeest apua tarvitseva saattaa jäädä puhelujonoon.
      Tämä on tosi. Olen pari kertaa soittanut hätäkeskukseen onnettomuuden todistajan asemassa ja kummallakin kerralla joutunut jonottamaan. Ihan sekopäistä, että auto-onnettomuuden uhrit odottavat saavansa apua sillä välin kun avunpyyntö odottaa kun älykääpiön avautumista julkisella paikalla OLESKELUSTA. 

      Lainaa

    25. Tulos: -49 (59 ääntä)
      Ensiksi en huomannut kun lyhyttukkaiset piti tissiflashmobin, sitten en välitänyt kun pitkätukkaiset pössytteli, sitten ei kiinnostanut enää kenenkään piikit hiekkalaatikoissa, ja nyt ne pidätti mut kun piikitin itseeni Klexanea.

      Lainaa

    26. Listaamaton hyttynen 13.8.2020 22:06
      Tulos: +63 (65 ääntä)
      Henkari: Tämä on tosi. Olen pari kertaa soittanut hätäkeskukseen onnettomuuden todistajan asemassa ja kummallakin kerralla joutunut jonottamaan. Ihan sekopäistä, että auto-onnettomuuden uhrit odottavat saavansa apua sillä välin kun avunpyyntö odottaa kun älykääpiön avautumista julkisella paikalla OLESKELUSTA. 
      Itse jonotin joskus 10 minuuttia ennen kuin hätäpuheluun ehdittiin vastata. Humalainen mies hyppäsi auton rattiin ja lähti parkkipaikalta valtavalla vauhdilla viistäen samalla kuuden vierekkäisen parkkiruuduissa olevan auton puskurit irti. Ehdin siinä kauhulla miettiä, miten paljon tuhoa herra saa aikaan sen 10 minuutin odottelun aikana, puhumattakaan ennen kuin poliisit ehtivät paikalle, mutta onneksi oli ajanut ojaan jo puolen kilometrin päässä.

      Lainaa

    27. Kumarteleva guava 14.8.2020 1:01
      Tulos: +23 (37 ääntä)
      öhmi: Tietenkin jos tällaista toimintaa näkee on puhelu paikallan, juominen julkisella paikalla jo yksinään oikeuttaa sen. Mutta kun ilmeisesti ei ollut kyse siitä Kyllä sitä itsekin tuli joskus varhainsteininä vietettyä aikaa päiväkodin pihassa illalla. Liukumäki ja penkit kun oli mukava paikka viettää lepposaa aikaa ja vaihtelua maisemaan
      Lol, kyllä Suomessa saa juoda julkisesti😄😄😄

      Lainaa

    28. Osuva pussieläin 14.8.2020 9:00
      Tulos: +3 (33 ääntä)
      Kumarteleva guava: Lol, kyllä Suomessa saa juoda julkisesti😄😄😄

      Ei saa. Se on sitten toinen asia, miten ihmiset sen hyväksyy ja miten sitä valvotaan. Käytännössähän poliisi ei lähde keskustan puistoista häätämään pussikaljottelijoita. Lähiöseudun leikkipuistot taas voivat olla eri asia. Mikäli se on häiritsevää ja joku siitä ilmoittaa, niin silloin poliisin pitää toimia.

      "Järjestyslain 4 § sisältää kiellon nauttia päihdyttävää ainetta julkisella paikalla. Kielto kuuluu kokonaisuudessaan:


      ”Päihdyttävän aineen nauttiminen on kiellettyä yleisellä paikalla taajamassa, rajavartiolaissa tarkoitetulla rajanylityspaikalla ja julkisessa liikenteessä olevassa kulkuneuvossa.”


      Julkisella paikalla ei siis lähtökohtaisesti saa nauttia alkoholia, teko on säädetty rangaistavaksi. Tämän kiellon rikkomisesta rangaistaan rikesakkorikkomuksista annetun lain 14 §:n mukaan 40 euron rikesakolla. Päihdyttävät aineet kattavat alkoholin sekä muut huumaavat aineet. Yleinen paikka voi olla ulkona tai sisällä, mutta tilan on oltava sellainen, että ihmisillä on sinne vapaa pääsy. Näitä ovat puistoj

      Lainaa

    29. Tulos: +5 (33 ääntä)
      Aivoton susi: Jaa, mihinkäs sitten soitetaan, kun kaivataan poliisia paikalle ja hätää ei varsinaisesti ole?
      Miksi joku ylipäätänsä tarvitsee poliisin paikalle, jos ei ole jonkinasteinen hätä käsillä? 

      Lainaa

    30. Pohjattu orava 15.8.2020 10:24
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Lukihärö: Miksi joku ylipäätänsä tarvitsee poliisin paikalle, jos ei ole jonkinasteinen hätä käsillä? 
      Jospa vaikka siksi, että poliisin tehtävänkuuluu paljon muutakin kuin hätätilanteet. Itse asiassa poliisin työ on enimmäkseen muuta kuin hätätilanteita. "Valvonta- ja hälytystoiminta on hyvin pitkälle perinteisen järjestyspoliisin työtä; pääasiassa virkapukuiset poliisimiehet, valvovat yleistä järjestystä ja turvallisuutta, hoitavat poliisin hälytystehtäviä sekä tekevät rikosten ennalta ehkäisevää työtä kaikilla paikkakunnilla poliisilaitoksen alueella."

      Lainaa

    31. Tulos: +31 (31 ääntä)
      Osuva pussieläin: Ei saa. Se on sitten toinen asia, miten ihmiset sen hyväksyy ja miten sitä valvotaan. Käytännössähän poliisi ei lähde keskustan puistoista häätämään pussikaljottelijoita. Lähiöseudun leikkipuistot taas voivat olla eri asia. Mikäli se on häiritsevää ja joku siitä ilmoittaa, niin silloin poliisin [...]
      ”Mitä 1 momentissa säädetään, ei koske erityisen luvan tai ilmoituksen mukaista anniskelualuetta taikka yksityisessä käytössä olevan kulkuneuvon sisätilaa. Se ei liioin koske alkoholijuoman nauttimista puistossa tai muulla siihen verrattavalla yleisellä paikalla siten, että nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen ei estä tai kohtuuttomasti vaikeuta muiden oikeutta käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa.”

      Lainaa

    32. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Shokeeraava avokado: Ei mihinkään. Ei niiden resurssit riitä, kun osa kiireellisistäkin tehtävistä jää odotukselle. Sitten on vielä ne, että poliisipartio olisi vapaana, mutta tehtäväpaikalle siirtyminen kestää tunnin ja ylikin, niin eihän ne sellaiselle lähde, jos nyt ei hengenhädästä ole kyse. Olisihan se kiva, [...]
      Miksi ihmeessä tämä on saanut pelkkää miinusta? Olen todistanut kun nuori tyttö sai puukosta vatsaan ja vaikka helsinki on paikkakunta ei poliisipartiota ole vapaana. Ihmisten omaisuutta varastetaan ja heillä saattaa olla kuvaa tekijöistä mutta poliisin resurssit eivät riitä tutkimaan tätä. Ei kuulemma pitänyt vaikuttaa mihinkään kun liikkuvapoliisi lopetettiin mutta kappas vaan ei mua pelota enää ajaa kännissä vaan vahtaan kameratolppia. Eikä siinä mitään jos tahdon varastaa kamaa ni mulle se on ihan jees ettei pelota jäädä kiinni mutta ei osu omaan eikä monen muunkaan oikeudentajuun?

      Lainaa

    33. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Raitti salaatti: Tää menee siihen, että ei se oo paha jos alueella vaan on ja käyttäytyy, mutta sitten on näitä, jotka juovat, polttavat, rikkovat pulloja, jne päiväkodin alueella ja seuraavana päivänä lapset joutuvat leikkimään lasinsirujen, nuuska-askien ja tupakantumppien seassa. Nämä sitten, jotka jättävät [...]
      Niin, mutta täähän ei asiaan liity. Ei hätäkeskusta voi tukkia tällaisilla soitoilla, joissa kukaan ei ole loukkaantunut eikä vaarassa. Koulujen ja päiväkotien pihoilla ei teinien pitäisi hengata, mutta jos siellä tosiaan vain ollaan, niin ei sinne poliisia pistetä paikalle.

      Lainaa

    34. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Joskus nuorina vietettiin viikonloppu iltaa pelaamalla koulun pihalla koripalloa omalla pallolla ja aitaamaton koulun piha niin joku soitti poliisit paikalle. Eihän siinä sit muu auttanut kun mennä metsään juomaan kaljaa. Näin se oikeesti menee. Jotain tekemistä nuoriso aina keksii ja kun kaikki kielletään nii pahat jää jäljelle...

      Lainaa

    35. Lauha tonttu 17.8.2020 7:52
      Tulos: -17 (21 ääntä)
      jjjjj: Joskus nuorina vietettiin viikonloppu iltaa pelaamalla koulun pihalla koripalloa omalla pallolla ja aitaamaton koulun piha niin joku soitti poliisit paikalle. Eihän siinä sit muu auttanut kun mennä metsään juomaan kaljaa. Näin se oikeesti menee. Jotain tekemistä nuoriso aina keksii ja kun kaikki kielletään nii pahat jää jäljelle...
      Kiva ja opettavainen satu. Näin olisi tosiaan voinut tapahtua.

      Lainaa

    36. Pelkäämätön soturi 17.8.2020 16:49
      Tulos: +30 (30 ääntä)
      jjjjj: Joskus nuorina vietettiin viikonloppu iltaa pelaamalla koulun pihalla koripalloa omalla pallolla ja aitaamaton koulun piha niin joku soitti poliisit paikalle. Eihän siinä sit muu auttanut kun mennä metsään juomaan kaljaa. Näin se oikeesti menee. Jotain tekemistä nuoriso aina keksii ja kun kaikki kielletään nii pahat jää jäljelle...
        Tosiaan ihmettelen missä teinejä sitten pitäisi varastoida. Nuorisotaloja on aika vähän, eikä kukaan ihminen halua olla aina kotona. Baariin ei -toivottavasti! -pääse, eikä kukaan halua harrastaa koko valveillaoloaikaansa. Kaikkien vanhemmilla ei ole kuuteen iltaan viikossa harrasteita varaakaan, ja jos olisikin, on silti se seitsemäs jäljellä. Tietenkään alaikäisten ei pidä dokata, polttaa, tai rikkoa paikkoja (täysi-ikäisilläkin on tässä petraamista), mutta onnea vain huoltosuhteelle jos kukaan alle 18-vuotias ei saa edes olla olemassa ulkona. 

      Lainaa

    37. Käyttämätön lokki 17.8.2020 17:08
      Tulos: -27 (37 ääntä)
      jjjjj: Joskus nuorina vietettiin viikonloppu iltaa pelaamalla koulun pihalla koripalloa omalla pallolla ja aitaamaton koulun piha niin joku soitti poliisit paikalle. Eihän siinä sit muu auttanut kun mennä metsään juomaan kaljaa. Näin se oikeesti menee. Jotain tekemistä nuoriso aina keksii ja kun kaikki kielletään nii pahat jää jäljelle...
      Todennäköisempi skenaario: Teillä oli kaljat ja koulun pihalta varastettu pallo mukana jossain alakoulun (?) liikunta-alueella, missä riehuitte ja mölysitte keskikaljan ja ES:n tuoman pöhnän antamilla voimilla. Musiikki jumputti niin että lähitienoon työtätekevät eivät saaneet nukuttua ja koko paikka oli täynnä rikottuja pulloja, rusennettuja tölkkejä ja tupakantumppeja. Lisäksi puisiin elementteihin oli kaiverrettu nimiä ja kirkkoveneitä ja isommat pinnat töhritty varastetuilla spray-maaleilla. Lähitienoon hiekkapihat oli kuovittu skoottereilla ihan perunapelloksi ja nurmikko pilattu öljyvalumilla. Sitten kun teidät on häädetty, niin kovaäänisesti ollaan huutamassa että miksei nuorisolle ole paikkoja.

      Lainaa

    38. Kummikäki 18.8.2020 6:35
      Tulos: +15 (25 ääntä)
      Käyttämätön lokki: Todennäköisempi skenaario: Teillä oli kaljat ja koulun pihalta varastettu pallo mukana jossain alakoulun (?) liikunta-alueella, missä riehuitte ja mölysitte keskikaljan ja ES:n tuoman pöhnän antamilla voimilla. Musiikki jumputti niin että lähitienoon työtätekevät eivät saaneet nukuttua ja koko [...]
      LÄÄKKEET!

      Lainaa

    39. Muovailtava pulu 18.8.2020 7:29
      Tulos: -4 (10 ääntä)
      Henkari: Tämä on tosi. Olen pari kertaa soittanut hätäkeskukseen onnettomuuden todistajan asemassa ja kummallakin kerralla joutunut jonottamaan. Ihan sekopäistä, että auto-onnettomuuden uhrit odottavat saavansa apua sillä välin kun avunpyyntö odottaa kun älykääpiön avautumista julkisella paikalla OLESKELUSTA. 
      Hätäkeskuskeen soitetaan, kun jonkun henki, terveys tai omaisuus on vaarassa. 

      Lainaa

    40. Muovailtava pulu 18.8.2020 7:30
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Edellihnen lipsahti vahingossa väärään viestiin, piti vastata siihen jossa oli, että soitetaan kun on hätä. Ihan on häken oma ohje, että hengen, terveyden tai omaisuuden ollessa vaarassa soitetaan sinne.

      Lainaa

    41. Osuva pussieläin 18.8.2020 8:32
      Tulos: -2 (8 ääntä)
      jjjjj: Joskus nuorina vietettiin viikonloppu iltaa pelaamalla koulun pihalla koripalloa omalla pallolla ja aitaamaton koulun piha niin joku soitti poliisit paikalle. Eihän siinä sit muu auttanut kun mennä metsään juomaan kaljaa. Näin se oikeesti menee. Jotain tekemistä nuoriso aina keksii ja kun kaikki kielletään nii pahat jää jäljelle...
      Koripallon pelaaminen, kuten lasten leikkien äänet ovat normaalia taustakohinaa, jonka ei pitäisi häiritä.
      Sen sijaan, jos pallon pelaamisen lisäksi vieressä pauhaa musiikki täysiä, on se ääni jo häiritsevää. Nykyaikaiset bluetooth kaiuttimet omaavat äärimmäisen tehokkaan basso-ominaisuuden, jonka takia se jumputus kuuluu kilometrin päähän, taloihin sisälle.
      Poliisi on järkevä ja heidän kanssaan voi keskustella. Poliisi ei tule hajoittamaan väkijoukkoa koripallon pelaamisen takia. Siihen täytyy liittyä jotain muutakin häiriökäyttäytymistä. 

      Lainaa

    42. Kolesteroliton mehiläinen 18.8.2020 10:40
      Tulos: -4 (12 ääntä)
      Äkkijyrkkä puuma: Kerrostalojen pihat ovat yksityisaluetta vain mikäli siitä on ilmoitettu esimerkiksi kyltillä, tai se on sisäpihalla missä on aita ympärillä. Muuten se on ihan julkista aluetta.
      Ei pidä paikkaansa. Minkä tahansa rakennetun kiinteistön piha-alue on yksityisaluetta, jolla saa liikkua vain kiinteistössä asioimista varten tai omistajan/haltijan luvalla. Aidat sun muut ovat rajojen selkiyttämistä varten.

      Lainaa

    43. eskariharjoittelija 18.8.2020 11:22
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Kyllä muuttuu ääni kellossa kun löytää huumeneuloja päivälodin/eskerin hiekkalaatikosta. Oulun seudulla muutenkin menossa joku idioottien ilkivalta-aalto, rikotaan ja sotketaan paikkoja. Toisaalta hävettää aikuiset jotka ajattelee ettei puutu muiden tekimisiin esim. naapurin poika alaikäisenä mopoilee laittomalla mopolla ja melun on sen mukainen mutta kenelläkään naapurilla ei ole uskallusta siihen puuttua, ei ede nimettömänä ilmoittaa poliisille netin kautta mutta somessa ollaan kyllä kommentoimassa.

      Lainaa

    44. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Jos joku ei vielä tiedä, niin kaupungin tai kunnan koulujen ja päiväkotien pihoille saa kuka tahansa mennä silloin, kun ne ovat suljettuina (lähinnä siis iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina). Yksityiset voivat kieltää oleskelun, mutta monissa paikoissa yksityisetkin lafkat oleskelun sallii. Meidän päiväkodissa nimemomaan toivottiin, että uutta hienoa pihaa käytettäisiin, ettei se tyhjillään nökötä iltaisin ja viikonloppuisin.

      Lainaa

    45. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Jotakin mieltä: Eikö päiväkotien pihat ole aidattuja alueita? Saako niillä oleilla samalla tavalla kuin koulujen pihoilla vapaa-ajalla? Ihmettelen koska en ole koskaan nähnyt ketään ulkopuolisia päiväkotien pihoilla.
      Saa oleilla. Jotkut päiväkodit jopa ilmoittavat kyltillä, minä kellonaikoina päiväkotilapset itse käyttävät pihaa.

      Lainaa

    46. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Raitti salaatti: Tää menee siihen, että ei se oo paha jos alueella vaan on ja käyttäytyy, mutta sitten on näitä, jotka juovat, polttavat, rikkovat pulloja, jne päiväkodin alueella ja seuraavana päivänä lapset joutuvat leikkimään lasinsirujen, nuuska-askien ja tupakantumppien seassa. Nämä sitten, jotka jättävät [...]
      Eli kukaan ei saa olla missään koska joku jossain joskus on ollut tuhma? Haa, vitun, haa! Vai onko vain nuorison oltava pois näkyvistä? Joko et muista että itsekin olet ollut nuori tai et ole silloinkaan osannut elää. Kyllä lasten pitää antaa olla nuoria ja sitten kun tekevät virheitä niinkuin me kaikki, heille on aiheellista sanoa siitä tai jopa soittaa poliisille tms viranomaisten palveluun. Mutta ei ehkä kannata tuomita tulevista rikoksista, katso ei kannata sairastaa tulevia sairauksia?

      Lainaa

    47. Tulos: -6 (6 ääntä)
      Muovailtava pulu: Hätäkeskuskeen soitetaan, kun jonkun henki, terveys tai omaisuus on vaarassa. 
      Eli se kun jo henki tai omaisuus on ottanut osumaa ei enää kelpaa syyksi? On vaara onnettomuuteen saa soittaa, mut kun onnettomuus on jo sattunut ei saa?

      Lainaa

    48. Lymfoidi jääkarhu 27.11.2020 8:04
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Lukihärö: Miksi joku ylipäätänsä tarvitsee poliisin paikalle, jos ei ole jonkinasteinen hätä käsillä? 
      Juuri nämä häiriön aiheuttamiset metelöinnillä yms. Ketään ei ole hengenvaarassa, eikä edes omaisuus ole vaarassa, mutta olisi ihan kiva, jos porukka käydään hiljentämässä, mikäli muilta tärkeämmiltä tehtäviltä poliisi ehtisi.

      Lainaa

    49. Sininen enkeli 3.2.2022 18:48
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Vastaavanlainen tapaushan oli ihan Poliisit-sarjassa, oisko ollu Kuopion jaosto, että kääpä soittaa hätäkeskukseen kun koripallokentällä pelataan koripalloa. Ei siinä bassot jumputtanu eikä huudeltu. Poliisit kävi sanomassa että on tullu valituksia lähitaloista ja voisitteko poistua kun myöhäkin jo on. Autossaan kytät kiros ilmottajaa että kyllä pitää olla vaikeeta jos ei tuommosta kestä.

      Lainaa

    50. Koeajettu noita 31.5.2022 12:39
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Se on jännä, että monille pojille koulu ei taho maistua, mutta vapaa-ajalla vietetään mieluusti aikaa koulujen ja päiväkotien pihalla

      Lainaa

    51. Kirpeä Ahven 25.1.2023 11:53
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Osuva pussieläin: Koripallon pelaaminen, kuten lasten leikkien äänet ovat normaalia taustakohinaa, jonka ei pitäisi häiritä.Sen sijaan, jos pallon pelaamisen lisäksi vieressä pauhaa musiikki täysiä, on se ääni jo häiritsevää. Nykyaikaiset bluetooth kaiuttimet omaavat äärimmäisen tehokkaan basso-ominaisuuden, [...]
      Äärimmäisen tehokas basso-ominaisuus... :D Me kun olimme nuoria, niin kuunneltiiin juodessa musiikkia autosta ovet auki, kunnon +1 kw vahvari ja puolen kuution bassokaappi kontissa. Eikä soitettu mitään jumputiräppiä, vaan kunnon heviä.

      Lainaa

    52. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Siis tän tyypin ongelma on se että lapset oleskelee leikkipihalla, asia selvä 😅

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: 112, hätäkeskus, hätänumero, hätäpuhelu, kyylä, nuoret, nuoriso, oleskella, päiväkoti