Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 26

Luonnosta vieraantunut ihminen kohtaa joutsenen.
Suurenna näkymä
Luontoilta, osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kannattamaton ahma 27.8.2020 1:09
   Tulos: +737 (745 ääntä)
   Ihmisten avuttomuus on kyllä loppumaton luonnonvara.

   Lainaa

  2. Korventamaton avokado 27.8.2020 1:10
   Tulos: +276 (318 ääntä)
   Mervi postasi väärään ryhmään. Kuva kuuluisi maailman söpöimmät luontokuvat - ryhmään

   Lainaa

  3. Tulos: +269 (577 ääntä)
   Vaikka tuolla Ilonalle soittaneella henkilöllä vaikuttaakin olevan maalaisjärki vähän hukassa, ei Ilona itse vaikuta sen paremmin tekevän parastaan että soittaja ymmärtäisi mitä hänen tulee tehdä (mikäli puhelu tosiaan mennyt kuvatulla tavalla). Yksinkertaiselta vaikuttavalle soittajalle olisi hyvä painottaa vain sitä, että kuollut eläin on itse siirrettävä, eikä sekoittaa asiaa noilla "ei ole pakko siirtää" kommenteilla. Soittajan puheesta kuitenkin välittyy selkeästi, että joutsen on haitallisella paikalla, niin miksi alkaa toisen päätä enää pienellä kiusalla sekoittamaan.

   Lainaa

  4. Paskasiakaspalvelija 27.8.2020 2:16
   Tulos: +413 (455 ääntä)
   Joku ukko: Vaikka tuolla Ilonalle soittaneella henkilöllä vaikuttaakin olevan maalaisjärki vähän hukassa, ei Ilona itse vaikuta sen paremmin tekevän parastaan että soittaja ymmärtäisi mitä hänen tulee tehdä (mikäli puhelu tosiaan mennyt kuvatulla tavalla). Yksinkertaiselta vaikuttavalle soittajalle olisi hyvä [...]
   Olen toiminut asiakaspalveluhommissa yli 10 vuotta, ja usko kun kerron että varmasti on yritetty nätisti ja asiallisesti asiaa tälle soittajalle kertoa. Mutta kun neuvo ei uppoa niin se ei uppoa, jos vastaanottajan pää sattuu olemaan umpiluuta.
   Tuota tarinaa on varmaan hiukkasen väritetty niin että se kuulostaa hauskemmalle kerrottuna noin, mutta joskus ihmiset ovat vain niin yksinkertaisesti idiootteja tai luulevat olevansa oikeutettuja milloin mihinkin että heille on vain pakko sanoa suoraan.
   Jos soittajalle on sanottu että se ei ole palokunnan tai kenenkään muunkaan homma vaan hän voi sen itse siirtää - eikä se sitten hänelle ole kelvannut ratkaisuksi, niin mitä siinä voi enää muuta sanoa kuin että ei ole tietenkään pakko siirtää jos ei itse halua.

   Lainaa

  5. Tulos: +325 (337 ääntä)
   "Millä mä sen siirrän?", niinpä. Kyllä pitäisi eläinsuojeluyhdistyksen, palokunnan tai noinkin kiireellisessä tapauksessa armeijan tulla sinne mökille mukanaan hi-tech kuolleenvillieläimensiirtolaite, jolla raato nostetaan ja kuljetetaan villieläinten kalmistoon odottamaan jatkokäsittelyä. Pysyy lapsenlapsetkin turvallisesti pumpulissa.

   Lainaa

  6. Varakas piimä 27.8.2020 2:42
   Tulos: -66 (170 ääntä)
   Vaikka tuossa soittaja onkin ulkona kuin kuollut joutsen mökkipihalla, niin onhan tuo Ilonan tapa käydä keskustelua aivan idioottimaista.

   Lainaa

  7. Tulos: -171 (221 ääntä)
   Paskasiakaspalvelija: Olen toiminut asiakaspalveluhommissa yli 10 vuotta, ja usko kun kerron että varmasti on yritetty nätisti ja asiallisesti asiaa tälle soittajalle kertoa. Mutta kun neuvo ei uppoa niin se ei uppoa, jos vastaanottajan pää sattuu olemaan umpiluuta. Tuota tarinaa on varmaan hiukkasen väritetty niin [...]
   No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.

   Lainaa

  8. Tulos: +303 (317 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Hmm, no nyt on vaikea... Vaikea, vaikea pulma... Kerrassaan hankala! Ei oo kyllä mitään kätevää ratkaisua. 
   Miten olis vaikka maan alle? Pieniä raadonsyöjiähän on joka paikka täynnä!

   Lainaa

  9. Väsynyt hamsteri 27.8.2020 6:40
   Tulos: +291 (305 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Onko sinulle esim. lapio tuttu väline?

   Lainaa

  10. Ihan ookoo greippi 27.8.2020 7:37
   Tulos: +127 (137 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Mitä jos hautais?

   Lainaa

  11. Tulos: -21 (71 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Siis miksei sitä voi tönätä takaisin jorpakkoon? 

   Lainaa

  12. Tulos: +149 (187 ääntä)
   Ottaa kaulasta kiinni, pari pyörähdystä, irrotus ja joutsen on poistunut paikalta.

   Lainaa

  13. Tulos: +77 (103 ääntä)
   Joku ukko: Vaikka tuolla Ilonalle soittaneella henkilöllä vaikuttaakin olevan maalaisjärki vähän hukassa, ei Ilona itse vaikuta sen paremmin tekevän parastaan että soittaja ymmärtäisi mitä hänen tulee tehdä (mikäli puhelu tosiaan mennyt kuvatulla tavalla). Yksinkertaiselta vaikuttavalle soittajalle olisi hyvä [...]
   Ilona sanoi kaikki asiaan oleellisesti liittyvät tosiasiat eikä juuri mitään muuta. Eläimen siirtäminen on vapaaehtoista mutta ihmisen oma homma siirtää se pihaltaan. Ei ole viranomaistahoa jonka homma se olisi. Jos tuo sekoittaa soittajan päätä, niin Ilonalla ei ole siitä vastuuta.
   Totuus on, että soittaja nyt vain on aika uusavuton tapaus, tuskin sen kummemmin mikään ”yksinkertainen”.

   Lainaa

  14. Tulos: +207 (213 ääntä)
   Paskasiakaspalvelija: Olen toiminut asiakaspalveluhommissa yli 10 vuotta, ja usko kun kerron että varmasti on yritetty nätisti ja asiallisesti asiaa tälle soittajalle kertoa. Mutta kun neuvo ei uppoa niin se ei uppoa, jos vastaanottajan pää sattuu olemaan umpiluuta. Tuota tarinaa on varmaan hiukkasen väritetty niin [...]
   Toinen pasiakaspalvelija täällä *yläläpsy*. Olen ihan oikeasti käynyt aivan vastaavan keskustelun asiakkaan kanssa, joka soitti yöllä huoltopäivystykseen kerrostalon pihassa olleen kuolleen pikkulinnun takia. Suorastaan hermostui, kun neuvoin nakkaamaan roskiin sen, jos häiritsee. Hän oli hyvin huolissaan siitä, että lapset _näkee_ linnunraadon. Lopulta tämä soittaja kuitenkin otti vastaan ohjeen noukkia tirppa muovipussiin, kun en suostunut lähettämään hätätapauksia varten vuorossa olevaa yöpäivystäjää paikalle asian takia. Osa ihmisistä on kyllä aika vieraantuneita luonnosta... ja järjenkäytöstä...

   Lainaa

  15. Halaistu pupu 27.8.2020 8:33
   Tulos: -14 (64 ääntä)
   Korventamaton avokado: Mervi postasi väärään ryhmään. Kuva kuuluisi maailman söpöimmät luontokuvat - ryhmään
   Oravat on kyllä söpöjä mutta tuo on pelkkä epätarkka räpsäisy. Ihan oikeassa ryhmässä on.

   Lainaa

  16. Tulos: +116 (124 ääntä)
   Sinne mereen ja muihin vesistöihin ne vesilinnut kuolee ihmisten silmien kantamattomissa koko ajan. Kalat, pikkuelukat ja ravut syövät ne. Eli miksei sitä joutsenta voi jiitata vaan takaisin sinne mereen, jos ei jostain syystä pysty hautaamaan sitä maahan?

   Lainaa

  17. Tulos: +13 (71 ääntä)
   Gj: Sinne mereen ja muihin vesistöihin ne vesilinnut kuolee ihmisten silmien kantamattomissa koko ajan. Kalat, pikkuelukat ja ravut syövät ne. Eli miksei sitä joutsenta voi jiitata vaan takaisin sinne mereen, jos ei jostain syystä pysty hautaamaan sitä maahan?
   "Jiitata" kieltoon! xD

   Lainaa

  18. Raskas katkarapu 27.8.2020 9:45
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Kyllä mä neuvoisin ottamaan työhanskat ja lapion. Raahaa ruhon sopivaan paikkaan ja hautaa sinne. Ehkä tää soittaja hätäili ja kaipasi rauhallista, konkreettista neuvontaa. Joo, homma on työläs, mutta noin iso eläin kuolleena haisee viikkotolkulla.

   Lainaa

  19. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Vastaavia puheluita tulee meidänkin esylle aina silloin tällöin. On maanomistajan homma hävittää luonnonvaraisen eläimen raato mikäli se aiheuttaa haittaa. Ruokaviraston ohjeen mukaan pienet eläimet voi hävittää sekajätteen mukana. Isommat eläimet voi haudata tai toimittaa hyväksytylle kaatopaikalle tai jätteenpolttolaitokselle. Noissa pitää aina selvittää ensin pystyvätkö ottamaan raadon vastaan. Lisätietoja löytyy Ruokaviraston sivuilta https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/kuolleet-elaimet/luonnonvaraiset-elaimet/

   Lainaa

  20. Tulos: +48 (78 ääntä)
   -S-: Vastaavia puheluita tulee meidänkin esylle aina silloin tällöin. On maanomistajan homma hävittää luonnonvaraisen eläimen raato mikäli se aiheuttaa haittaa. Ruokaviraston ohjeen mukaan pienet eläimet voi hävittää sekajätteen mukana. Isommat eläimet voi haudata tai toimittaa hyväksytylle [...]
   Ristiriitaiset ohjeet. Ympäristöviranomaisen ohjeen mukaan rauhoitettu kuollut eläin (joutsen) on toimitettava tutkimuksiin kuolemansyyn toteamista varten. Esyssä pitäisi olla hiukan parempi asiantuntemus, ette te voi soittajalle antaa vääriä ohjeita. 
   Meinaatteko oikeasti että maanomistaja saisi haudata pihalle kuolleen peuran? Ei saa. Se on rhy:n tai metsästysseuran homma, ja aika usein eläinlääkäri käy tutkimassa raadon. 
   Esyn ohjeissa ei taida eläintautien ehkäisy tai laittoman metsästyksen paljastaminen olla ihan kärkipäässä jos vedätte mutkat suoriksi ja käskette maanomistajan haudata luonnonvaraiset eläimet ihan tuosta vaan. Meinaan se peura tai joutsen useimmiten kuolee haavoituttuaan metsästyksessä ja silloin se on tutkittava.
   https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_luvat_ja_ymparistovaikutusten_arviointi/Kansalaishavainnot/Loukkaantuneet_ja_kuolleet_elaimet__toimintaohjeita#d

   Lainaa

  21. Puhdas mango 27.8.2020 12:13
   Tulos: +88 (88 ääntä)
   Gj: Toinen pasiakaspalvelija täällä *yläläpsy*. Olen ihan oikeasti käynyt aivan vastaavan keskustelun asiakkaan kanssa, joka soitti yöllä huoltopäivystykseen kerrostalon pihassa olleen kuolleen pikkulinnun takia. Suorastaan hermostui, kun neuvoin nakkaamaan roskiin sen, jos häiritsee. Hän oli hyvin [...]
   Monikohan lapsi järkyttyy kuolleesta linnusta? Kiinnostuu kylläkin, mutta se järkyttyminen on ihan aikuisten keksimää. Ne kannattaa tosin siirtää roskakoriin tjms nopeasti, koska ne alkavat keräämään ötököitä ja mahdollisesti, mutta onneksi harvinaisesti, tauteja.

   Lainaa

  22. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Voihan siitä linnusta soittaa jollekin mökkitalkkarille tms jos ei itse tahdo siihen koskea ja on valmis maksamaan palvelusta.

   Lainaa

  23. Eksakti vesinokkaeläin 27.8.2020 15:07
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Törmäsin kerran vähän vastaavaan ongelmaan kuin tuo kuolleen joutsenen kanssa tuskastelija. Asun siis taajama-alueella ja keskelle takapihaa oli kuollut jostain syystä kohtalaisen iso rusakko. Kyllä siinä vähän pähkäilin että mitähän ihmettä mä tän kanssa teen ku ei sitä siihen voi jättää ja roskiinkaan ei viitsi laittaa haisemaan. Päädyin sitten kantamaan sen n. 300m päähän tontista edes jonkunnäköiseen pusikkoon, josta varmaan käyvät jotkut elukat sen sitten syömässä. En kyllä tosiaan ymmärrä että mikä ongelma siellä saaressa sen hävittämisessä on, mutta kaupungissa nuo välistä ovat vähän kinkkisiä hävitettäviä kun ei niitä omalle tontille voi jättää eikä oikein keskelle katuakaan viitsisi heittää.

   Lainaa

  24. Virkku kesyhanhi 27.8.2020 16:36
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Iltapalaksi nuotiolla, joutsen oli juhlapöydän herkku aikoinaan

   Lainaa

  25. Saastamoinen 27.8.2020 17:11
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Ilq: "Millä mä sen siirrän?", niinpä. Kyllä pitäisi eläinsuojeluyhdistyksen, palokunnan tai noinkin kiireellisessä tapauksessa armeijan tulla sinne mökille mukanaan hi-tech kuolleenvillieläimensiirtolaite, jolla raato nostetaan ja kuljetetaan villieläinten kalmistoon odottamaan jatkokäsittelyä. Pysyy lapsenlapsetkin turvallisesti pumpulissa.
   Kait raatonetti sen hoitaa, jos vaan tarpeeksi kyhnyä lyö pöytään, vaikka ovatkin erikoistuneet enemmän tuotantoeläinjuttuihin.

   Lainaa

  26. Nuhaton mäyrä 27.8.2020 17:21
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Puhdas mango: Monikohan lapsi järkyttyy kuolleesta linnusta? Kiinnostuu kylläkin, mutta se järkyttyminen on ihan aikuisten keksimää. Ne kannattaa tosin siirtää roskakoriin tjms nopeasti, koska ne alkavat keräämään ötököitä ja mahdollisesti, mutta onneksi harvinaisesti, tauteja.
   Tähän on hyvä esittää kysymys, miten aikuinen pystyisi reagoimaan kuolemaan yhtään sen paremmin kuin lapsikaan, jos ei ole sitä ennen nähnyt. Tämä on siis täysin teoreettinen tilanne, koska tuskin kukaan pystyy niin pussissa elämääm, etteikö ikinä olisi kuullut kuolemasta. Kuolema on kuitenkin täysin luonnollinen asia, se kuuluu elämään kuten se järkytys ja suru tapahtuneesta. Niiden jälkeen kuitenkin elämä jatkuu, halusimme tai emme.

   Lainaa

  27. Arkkienkeli 27.8.2020 18:46
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Joku ukko: Vaikka tuolla Ilonalle soittaneella henkilöllä vaikuttaakin olevan maalaisjärki vähän hukassa, ei Ilona itse vaikuta sen paremmin tekevän parastaan että soittaja ymmärtäisi mitä hänen tulee tehdä (mikäli puhelu tosiaan mennyt kuvatulla tavalla). Yksinkertaiselta vaikuttavalle soittajalle olisi hyvä [...]
   Kaulasta kiinni vain ja grilliin.

   Lainaa

  28. Tummanpuhuva valas 27.8.2020 18:52
   Tulos: +10 (32 ääntä)
   Halaistu pupu: Oravat on kyllä söpöjä mutta tuo on pelkkä epätarkka räpsäisy. Ihan oikeassa ryhmässä on.
   Kertoisko joku, miksi tää on täällä mokissa?

   Lainaa

  29. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Suosittelen askartelemaan arkun ja laittamaan sen sinne. Lähtiessä ottaa sen arkun mukaan ja vie krematorioon. Tuhkat voi sitten viedä villieläinten hautausmaalle. Tai sitten niin kuin jo aiemmin ehdotettiin... avaa vajan ovi ota lapio ja hautaa se. Lapion kuva ja sen käyttötarkoitus löytyy netistä jos lapsuus vietettiin konsolilla eikä hiekkalaatikolla.

   Lainaa

  30. Hylätty mato 27.8.2020 22:21
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Tummanpuhuva valas: Kertoisko joku, miksi tää on täällä mokissa?
   No se on varmaan se helmi, lue sivuston määritelmä.

   Lainaa

  31. Tulos: +23 (27 ääntä)
   No joo. Juurikin eilen nähtiin 5-vuotiaan kanssa kerrostalolähiön parkkipaikalla kuollut pupu. Siis rusakko, joka oli huolellisesti ajettu kirjaimellisesti liiskaksi että oli käytännössä enää kaksiulotteinen. Silti naama näkyi silmineen ja oli aika roisi näky. Ei käynyt mielessä lähteä sitä irti raaputtamaan (eikä ollut työkalujakaan). Mutta kyllä lapsi sitä vakavana pohti, ja mieleen tuli muutamaa viikkoa sitten ikkunaan lentänyt lintu joka sitten heivattiin talon taakse metsään (me emme asu kerrostalolähiössä). Että jos ei nyt järkyttynyt niin kyllä siitä ainakin seurasi keskustelua kuolemasta, mihin taas kaikki aikuiset eivät tunnu olevan valmiita. Vaan säkissähän ei voi ketään kasvattaa (vaikka moni tuntuu yrittävän).

   Lainaa

  32. Sysimusta ahven 28.8.2020 13:09
   Tulos: -26 (32 ääntä)
   Tuo joutsenesta järkyttynyt oli satavarmasti cityvihreä.

   Lainaa

  33. Ronkeli ihminen 28.8.2020 16:41
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Sysimusta ahven: Tuo joutsenesta järkyttynyt oli satavarmasti cityvihreä.
   Tai punainen lantavarvas.

   Lainaa

  34. Penaaliton hyönteinen 28.8.2020 18:14
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Huh. Olin joskus puhelinvaihteessa töissä. Noita puheluita tuli joka päivä. Hyvin, hyvin pieniin asioihin soitettiin apua jostain yhteiskunnalliselta instanssilta.

   Lainaa

  35. Pelottava ahma 28.8.2020 23:32
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Ihan ookoo greippi: Mitä jos hautais?
   Väsynyt hamsteri: Onko sinulle esim. lapio tuttu väline?
   Meidän mökki on saaressa ja sen verran kallioisessa saaressa onkin, että joutsenen kokoista koloa sinne ei ilman dynamiittia saisi kyllä kaivettua. Voisi olettaa, että on muitakin vastaavia saaria. Joutsen ei ihan pieneen kuoppaan nimittäin mahdu.

   Lainaa

  36. Hankaloittava kalkkuna 29.8.2020 6:58
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Tylsimys: Ristiriitaiset ohjeet. Ympäristöviranomaisen ohjeen mukaan rauhoitettu kuollut eläin (joutsen) on toimitettava tutkimuksiin kuolemansyyn toteamista varten. Esyssä pitäisi olla hiukan parempi asiantuntemus, ette te voi soittajalle antaa vääriä ohjeita.  Meinaatteko oikeasti että maanomistaja saisi [...]
   Juurikin tämä! Jopa kuollut rusakko voi heitä kiinnostaa; selvittävät, onko liikkeellä jokin selvä tauti vai onko vain yksittäinen tapaus. Joskus on ihan hyvä kysäästä varmuudeksi, kiinnostaako jotain instanssia kuolleet (silminnähden "ehjät" , ei-autonliiskaamat) luonnonvaraiset eläimet!

   Lainaa

  37. Talokas roska 29.8.2020 11:10
   Tulos: -6 (28 ääntä)
   Pelottava ahma: Meidän mökki on saaressa ja sen verran kallioisessa saaressa onkin, että joutsenen kokoista koloa sinne ei ilman dynamiittia saisi kyllä kaivettua. Voisi olettaa, että on muitakin vastaavia saaria. Joutsen ei ihan pieneen kuoppaan nimittäin mahdu.
   Suuri osa Suomen saarista on kalliota. Ei taida nämä "kaiva kuoppa ja hautaa sinne" -kommentoijat olla koskaan käynyt saaressa.

   Lainaa

  38. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mut ois kyllä kiva tietää, että mistähän sitä saa tilattua ruumiinhävityspalvelun. (siis eläimille) Kyllähän tuohon varmasti joku cleaner-firma löytyy. Nimim. En kai mä nyt liian stadilaiselta kuulosta

   Lainaa

  39. Kiero kirjohylje 29.8.2020 13:16
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Minä ainakin olisin pistänyt joutsenen raadon johkain missä se saa rauhssa maatua. Ja kun enää luuranko on jäljellä olisin tehnyt siitä koristeen itselle. Harvoin nääs löytää hyväkuntoisia joutsenen raatoja, eikä niitä viitsi itse tappaa kun tulee reilu parin tonnin sakko :(

   Lainaa

  40. Itseasiassa 29.8.2020 22:03
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Puhdas mango: Monikohan lapsi järkyttyy kuolleesta linnusta? Kiinnostuu kylläkin, mutta se järkyttyminen on ihan aikuisten keksimää. Ne kannattaa tosin siirtää roskakoriin tjms nopeasti, koska ne alkavat keräämään ötököitä ja mahdollisesti, mutta onneksi harvinaisesti, tauteja.
   Mä muistan olleni vähän järkyttynyt kuolleesta oravasta rantakivellä, ikää oli ehkä 10. Ehkä se pikemminkin kuitenkin oli hämmentävä kokemus, sain nukuttua yöni enkä saanut valtavia traumoja. Joten loppujen lopuksi hyvä ja opettavainen kokemus. 

   Lainaa

  41. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Jotenki tuli vahva Helsinkiläis viba tästä. Ei täällä Savossa ainakaan kukaan tuollasista minnekkään soittelis.

   Lainaa

  42. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Gj: Toinen pasiakaspalvelija täällä *yläläpsy*. Olen ihan oikeasti käynyt aivan vastaavan keskustelun asiakkaan kanssa, joka soitti yöllä huoltopäivystykseen kerrostalon pihassa olleen kuolleen pikkulinnun takia. Suorastaan hermostui, kun neuvoin nakkaamaan roskiin sen, jos häiritsee. Hän oli hyvin [...]
   No tottakai olisin lähettänyt päivystämän huoltomiehen siirtämään linnun roskiin, ja lasku taloyhtiölle. Maksaa ne turhemmastakin. 

   Lainaa

  43. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Tylsimys: Ristiriitaiset ohjeet. Ympäristöviranomaisen ohjeen mukaan rauhoitettu kuollut eläin (joutsen) on toimitettava tutkimuksiin kuolemansyyn toteamista varten. Esyssä pitäisi olla hiukan parempi asiantuntemus, ette te voi soittajalle antaa vääriä ohjeita.  Meinaatteko oikeasti että maanomistaja saisi [...]
   Näin juuri. Rauhoitetun eläimen luvaton hautaaminen on rikos. https://yle.fi/uutiset/3-5426958

   Lainaa

  44. Liekehtivä nektariini 1.9.2020 8:40
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Eksakti vesinokkaeläin: Törmäsin kerran vähän vastaavaan ongelmaan kuin tuo kuolleen joutsenen kanssa tuskastelija. Asun siis taajama-alueella ja keskelle takapihaa oli kuollut jostain syystä kohtalaisen iso rusakko. Kyllä siinä vähän pähkäilin että mitähän ihmettä mä tän kanssa teen ku ei sitä siihen voi jättää ja [...]
   Paksuun jätesäkkiin ja säkki kunnolla kiinni, niin ei haise vaikka hetkisen sekajäteastiassa poisvientiä odottelisikin.

   Lainaa

  45. Taipumaton puuma 19.11.2020 23:18
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Talokas roska: Suuri osa Suomen saarista on kalliota. Ei taida nämä "kaiva kuoppa ja hautaa sinne" -kommentoijat olla koskaan käynyt saaressa.
   Ei todellakaan ole. Esimerkiksi sisävesillä ei ollenkaan. 
   Täysin puhtaita kalliosaariakaan ei paljoa ole edes saaristomerellä. 

   Lainaa

  46. Syötävä kesyhanhi 2.1.2021 3:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   Kaiva kuoppa ja piilota sinne. Vie rantaveteen kalojen/lintujen syötäväksi. Kyllä luonto korjaa.

   Lainaa

  47. Perämerenneito 21.4.2021 11:25
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Toj Karin: No näin niinkuin vakavasti.. Mitä tommosille elukoille pitäisi tehdä saaressa? Mereen tai järveen ei noin isoa elukkaa toinna heittää ja saarilla harvemmin on elukoita syömäänkään tuommosia. Kestää pitkään että se maatuu tai että linnut saa sen syötyä ja jämät jää paikalle siitä huolimatta.
   No jos itse olisin niin tampio, etten saisi sitä siirrettyä tarpeeksi kauas että se lakkaisi häiritsemästä, niin varmaan kaivaisin maahan kuopan, nakkasin raadon sinne ja laittaisin maata päälle. Mutta mä nyt olen tällainen innovatiivinen ja luovia ratkaisuja hakeva ihminen, että ymmärrän jos tämä ei konservatiivisemmille tule mieleen, sillä onhan tämä aika uusi ja radikaali tapa hoitaa tällainen tilanne.

   Lainaa

  48. Perämerenneito 21.4.2021 11:31
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Talokas roska: Suuri osa Suomen saarista on kalliota. Ei taida nämä "kaiva kuoppa ja hautaa sinne" -kommentoijat olla koskaan käynyt saaressa.
   Olen käynyt aika monessakin saaressa ympäri Suomen, mutta en ole ikinä käynyt saaressa, jossa ei ole tarpeeksi maata joutsenen hautaamiseksi, mutta jossa on kuitenkin kesämökki.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avuton, eläimet, eläinsuojelu, joutsen, joutsenet, kuolema, kuollut, kuva, lintu, luontokuva, mökki, orava, oravat, palokunta, siirtää