Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 19

Arvatkaa, miten pääsin eroon punkeista?
Koiranomistajat, osa 19

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 94 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Bensansniffaaja 27.8.2020 0:20
   Tulos: +273 (293 ääntä)
   Elämme kovia aikoja kuomaseni.

   Lainaa

  2. Tulos: +115 (155 ääntä)
   Jalluhalit kaikille!

   Lainaa

  3. Tulos: -168 (278 ääntä)
   En ymmärtäny ensimmäisessä mokaa. Jos et halua että naapurisi kuolee vitutukseen kun ikävöivä, kerrostaloon hankittu koira kaipailee omistajaansa niin haukunestopanta on enemmän kuin paikallaan.

   Lainaa

  4. Ilmaa vaan 27.8.2020 1:47
   Tulos: +841 (1483 ääntä)
   Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin kammottava) tapa ei ole siellä enää kovinkaan yleinen: Osassa Kiinaa koirien syöminen on kielletty ja rangaistavaa, lisäksi sen lopettamista koko Kiinassa suunnitellaan. Ja ihan oikeasti... Koskaan ei ole okei kutsua naista tiskikoneeksi, tai ketään muutakaan sukupuolesta välittämättä. Tällainen vitsailu vain näyttää, että Suomi ei ole niin tasa-arvoinen maa miehen ja naisen välillä kuin halutaan uskoa. Ja lisäksi moni unohtaa, että monessa maassa naisen asema edelleen on olla tiskikone ja synnytysmasiina, eikä vitsailu aiheesta auta, vaan pikemminkin normalisoi naisten sortamista. Ja syvä anteeksi pyyntö heille, jotka nyt pahoittivat mielensä ja pilasivat päivänsä kommenttini luettuaan, kenties aivot sai ajateltavaa? :)

   Lainaa

  5. Tulos: -558 (906 ääntä)
   Voi ei, kiinalaisravintola-vitsi meni tunteisiin. Äkkiä, soittakaa joku poliittisesti korrektille moraalipoliisille. Pahoitin mieleni! Sitten kaikki ne naiset jotka tuntevat olevansa syrjittyjä ja alistettuja tiskikoneita Suomessa, vaihdetaanko paikkaa? Miehenä olenkin kyllästynyt toimimaan sylkykuppina, voisin alkaa tiskikoneeksi.

   Lainaa

  6. Välkky seuraeläin 27.8.2020 2:39
   Tulos: +132 (152 ääntä)
   Soitin monta vuotta punk-bändissä. En saanu borrelioosia. Laitakko YV:tä Eva?

   Lainaa

  7. Tulos: -197 (413 ääntä)
   Ilmaa vaan: ... Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin kammottava) tapa ei ole siellä enää kovinkaan yleinen... 
   Eikös ne syö nykyään lähinnä lepakoita? Jotain siihen viittaavaa on ollu ilmassa viime aikoina... 

   Lainaa

  8. Säädytön lehmä 27.8.2020 3:07
   Tulos: -121 (185 ääntä)
    [...] pilasivat päivänsä kommenttini luettuaan [...]
   Kyl se on tää kommentointiosio joka on pilattu. 

   Lainaa

  9. Ikivanha seppä 27.8.2020 3:11
   Tulos: -320 (422 ääntä)
   Tuollaiset vihjailevat meemit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Jos joku osaa identifioida sen vain naisoletettuihin suuntauvaksi loukkaukseksi, niin se kertoo myös sitä ajatusmaailmaa, että identifioi sen itseensä, vaikka ei samaa mieltä olisikaan. Eri asia sitten, jos joku suoraan loukkaa toista tiskikoneeksi, niin se pitääkin korjata, ettei ole tiskikone, vaan ihminen.

   Lainaa

  10. Tulos: -241 (351 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Mikä vitsailu? Fiffe on kiinassa pihvi.

   Lainaa

  11. Maho etana 27.8.2020 4:11
   Tulos: +252 (446 ääntä)
   Toivottavasti tätäkin kommenttiosiota vähän putsattaisiin lapsellisen rasistisista kommenteista.

   Lainaa

  12. Himoton kesyhanhi 27.8.2020 4:41
   Tulos: -170 (296 ääntä)
   Nyt vasta hokasin et edellinen moka - kännikaloista - olikin rasistinen. Kun nyt painat miinusta, niin perustele miksei ollut..

   Lainaa

  13. Apea mandariini 27.8.2020 5:10
   Tulos: +393 (565 ääntä)
   Suomalaiset ovat kutakuinkin sisäistäneet sen että tummaihoisia ei kutsuta n-sanalla tai vastaavilla, mutta Aasian maihin kohdistuva rasismi rehottaa yhä "normihuumorina." Aina kun on Kiina mainittu vaikka nettiuutisissa on ihan varmaa että kommenttikentässä on pääsääntöisesti muistettu yleistää miten kaikki 1,4 _miljardia_ kiinalaista ovat tunteettomia eläinrääkkääjiä jotka kiduttavat kuoliaaksi lautaselleen kaiken minkä kiinni saavat, varastavat naapurin koiratkin pataan ja ovat ihan kamalia ihmisiä muutenkin. "Kun minä näin yhden videon netissä... en ole kyllä koskaan yhtään kiinalaista tuntenut tai Kiinassa käynyt." Ala-arvoista Trump-tason kommentointia. Samaten sanojen "kinkki" ja "japsi" viljelyä pidetään ihan normaalina, vaikka kumpikin perustuu englanninkieliseen sanaan joka on halventavaksi haukkumasanaksi tarkoitettu. Mutta kun ei me suomalaiset mitään pahaa tarkoiteta, me voidaan sanoa mitä halutaan... se on vaan vitsi!

   Lainaa

  14. Tulos: +307 (395 ääntä)
   Ikivanha seppä: Tuollaiset vihjailevat meemit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Jos joku osaa identifioida sen vain naisoletettuihin suuntauvaksi loukkaukseksi, niin se kertoo myös sitä ajatusmaailmaa, että identifioi sen itseensä, vaikka ei samaa mieltä olisikaan. Eri asia sitten, jos joku suoraan loukkaa toista [...]
   Tuo on yks naurettavimpia puolustuksia ja valitettavasti myös ehkä yleisimpia, mitä kaltaisesi apinat käyttää. Loukkaukseen ei tarvita eksplisiivistä "sinä olet X" -lausetta. Tuollaisia kysymyksiä ei kysytä vilpittömästi siksi että kysyjä oikeasti haluaisi tietää asian, vaan se on ihan puhdasta nimittelyä ja halventamista. Mitä ikinä sanotkin tätä vastaan, se on paskapuhetta ja näyttää miten pikkusieluinen ja putkiaivoinen pelle olet.

   Lainaa

  15. dazedconfused 27.8.2020 6:04
   Tulos: +131 (197 ääntä)
   Mokan ja kommenttiosion luettuani toivon, että tulisi tulva ja tappaisi kaikki.

   Lainaa

  16. Kyllästynyt 27.8.2020 6:04
   Tulos: +341 (405 ääntä)
   Myös näiden putkiaivoisten pellejen (jotka ovat itseasiassa itse melkoisia mielensäpahoittajia) argumentaatiokyvyistä kertoo se, kuinka he heti vastakkaisen mielipiteen kohdatessaan alkavat nimittelemään, ämmittelemään, huorittelemaan, tässä tapauksessa kutsumaan tiskikoneeksi.

   Lainaa

  17. Tuijottava salaatti 27.8.2020 6:44
   Tulos: -116 (264 ääntä)
   Apea mandariini: Suomalaiset ovat kutakuinkin sisäistäneet sen että tummaihoisia ei kutsuta n-sanalla tai vastaavilla, mutta Aasian maihin kohdistuva rasismi rehottaa yhä "normihuumorina." Aina kun on Kiina mainittu vaikka nettiuutisissa on ihan varmaa että kommenttikentässä on pääsääntöisesti muistettu yleistää [...]
   Onko AINA muistettu yleistää? Ja että KAIKKI ovat? Ja ME SUOMALAISET kaikki olemme sellaisia? Joo, on kyllä ikävää kun yleistetään.

   Lainaa

  18. Kämänen pussieläin 27.8.2020 6:46
   Tulos: -60 (246 ääntä)
   Nyt jos viilataan pilkkua niin eihän tuossa postauksessa väitetty että kaikki kiinalaiset syövät koiria. Sehän on totta että kiinassa syödään.

   Lainaa

  19. Likaisehko lihapulla 27.8.2020 7:01
   Tulos: -151 (233 ääntä)
   Minkäköhän takia Janitan piti ihan välttämättä kirjoittaa mielipiteensä jota ei kukaan kysynyt? Janitan kaltaiset ääliöt pilaavat internetin.

   Lainaa

  20. Tyhjä mandariini 27.8.2020 7:11
   Tulos: -31 (153 ääntä)
   Ilmaa vaan: Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin kammottava) tapa ei ole siellä enää kovinkaan yleinen [...]
   https://pbs.twimg.com/media/EUnMUd9U8AUn3-Q?format=jpg&name=large
   Kuvassa kiinan koiraravintolat listattuna. Näyttää tosiaan kovin harvinaiselta touhulta...

   Lainaa

  21. Tulos: -34 (72 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Nyt vasta hokasin et edellinen moka - kännikaloista - olikin rasistinen. Kun nyt painat miinusta, niin perustele miksei ollut..
   Ei pysty. Oli pakko painaa plussa. 

   Lainaa

  22. Miehekäs ampiainen 27.8.2020 7:23
   Tulos: +250 (288 ääntä)
   Torspo: Voi ei, kiinalaisravintola-vitsi meni tunteisiin. Äkkiä, soittakaa joku poliittisesti korrektille moraalipoliisille. Pahoitin mieleni! Sitten kaikki ne naiset jotka tuntevat olevansa syrjittyjä ja alistettuja tiskikoneita Suomessa, vaihdetaanko paikkaa? Miehenä olenkin kyllästynyt toimimaan sylkykuppina, voisin alkaa tiskikoneeksi.
   Miksi kuvittelet ettei naisia tiskikoneina pitävät miehet pidä heitä samanaikaisesti sylkykuppeina? 

   Lainaa

  23. Päihteetön hampurilainen 27.8.2020 7:27
   Tulos: +39 (129 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Nyt vasta hokasin et edellinen moka - kännikaloista - olikin rasistinen. Kun nyt painat miinusta, niin perustele miksei ollut..
   Rasismi = rotusyrjintä. Nimenomaan rotu-. Virolaisuus tai suomalaisuus ei ole rotu. Syrjintää on monenlaista. 

   Lainaa

  24. Ihan ookoo greippi 27.8.2020 7:33
   Tulos: -126 (212 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Mun mielestä tuo tiskikonemeemi ei ole sukupuolittunut, kysymyksen kohde kun vaihtelee katsojan mukaan. Näin naisena tiedän etten ole, joskus kyllä täytän tiskikoneen ja tyhjennänkin, ei oo iso juttu😊 Ts. Mun elinympäristö on siinä määrin tasa-arvon ja ihmisyyden kunnioittamisen kyllästämä, ettei ole oletuksia siitä, että naissukupuolta aina sorsitaan ja että nyt pitäisi taas älähtää. Jotenkin en usko, että mun ympäristö on ainutlaatuinen.
   Ja koirien syöminen Kiinassa on vain yksi sävy siinä jäätävien eläinoikeusrikkomusten joukossa, joita siellä ei paheksuta. Eiväthän ihmistenkään oikeudet kestä mitään tarkastelua.

   Lainaa

  25. Katala mato 27.8.2020 7:50
   Tulos: -138 (190 ääntä)
   Sonjan kaltaiset ovat syy Suomen politiikan alennustilaan, Kaipolan sulkemiseen jne. Tuollaiset muidenpuolesta loukkaantujat, sanojenvääntelijät pitäis teljetä leireille.

   Lainaa

  26. Pyörätön luumu 27.8.2020 8:03
   Tulos: +198 (242 ääntä)
   Kommenttien perusteella kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että koirien syöminen on paha asia. Miten se eroaa pohjimmiltaan vaikkapa lehmän tai hirven syömisestä?

   Lainaa

  27. Tulos: +40 (114 ääntä)
   Pyörätön luumu: Kommenttien perusteella kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että koirien syöminen on paha asia. Miten se eroaa pohjimmiltaan vaikkapa lehmän tai hirven syömisestä?
   Koiraa kidutetaan ennen tappamista, koska uskotaan lihan tällöin maistuvan paremmalta.
   Itse en "hyväksy" minkään lihan syöntiä, mutta on tossa silti ero. 

   Lainaa

  28. Halaistu pupu 27.8.2020 8:28
   Tulos: +89 (117 ääntä)
   Vieläkö joku sanoo saksanpaimenkoiraa susikoiraksi? :D Ja eipä taida Suomessa mitään oikeita rankkureitakaan olla.

   Lainaa

  29. Halaistu pupu 27.8.2020 8:31
   Tulos: +63 (93 ääntä)
   Pyörätön luumu: Kommenttien perusteella kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että koirien syöminen on paha asia. Miten se eroaa pohjimmiltaan vaikkapa lehmän tai hirven syömisestä?
   Eniten itseäni ainakin haittaa se koirien kidutus. Hakataan, keitetään elävänä yms. Se kai se on mikä muitakin (vähänkin asiaan perehtyneitä) eniten siinä haittaa. Mutta totta kai myös meillä yleisesti lemmikkinä nähtyjen eläin syönti noin muutenkin. Ei meillä täällä lehmiä ja hirviä hakata silmittömästi että lihasta tulisi "maukkaampaa" tai mitäs p*skaa ne siellä Aasiassa selittävätkään. Eläinrääkkäystä se on.

   Lainaa

  30. Tulos: +72 (82 ääntä)
   Likaisehko lihapulla: Minkäköhän takia Janitan piti ihan välttämättä kirjoittaa mielipiteensä jota ei kukaan kysynyt? Janitan kaltaiset ääliöt pilaavat internetin.
   Aika harvoin netissä kysytään mielipidettä, eihän kukaan kysynyt sinultakaan mitään.

   Lainaa

  31. Leuaton minkki 27.8.2020 9:02
   Tulos: +50 (130 ääntä)
   Päihteetön hampurilainen: Rasismi = rotusyrjintä. Nimenomaan rotu-. Virolaisuus tai suomalaisuus ei ole rotu. Syrjintää on monenlaista. 
   Onko sitten kiinalaisuus rotu? 🤔 ei tuossa puhuttu aasialaisravintoloista (tai edes Suomessa sijaitsevista kiinalaisravintoloista). Vastustan rasismia, mutta nyt kyllä menee yli. Kuinka kiinalaisiin kohdistuva yleistäminen on enemmän rasismia kuin suomalaisiin kohdistuva yleistäminen, jos ja kun Kiinassa on ihan oikeasti ravintoloita, joissa tarjoillaan koiraa? Olisiko tämä ollut rasistinen heitto, jos mokassa olisi yleisluontoisen "kiinalaisravintolan" sijaan mainittu jonkin oikeasti koiraa tarjoavan ravintolan nimi?
   Terveisin suomalainen, joka ei loukkaannu kännikala-vitseistä, vaikkei ole eläissään alkoholia maistanut.

   Lainaa

  32. Tulos: +110 (132 ääntä)
   Tyhjä mandariini: https://pbs.twimg.com/media/EUnMUd9U8AUn3-Q?format=jpg&name=large Kuvassa kiinan koiraravintolat listattuna. Näyttää tosiaan kovin harvinaiselta touhulta...
   Tuota kun vertaa väkilukuun niin samalla kaavalla suomessa olis puolikas kotipizza ja suomalaisten  väitettäisiin elävän pizzalla.

   Lainaa

  33. Rakennettu gaselli 27.8.2020 9:13
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Eva vanha kunnon punkkifiili.

   Lainaa

  34. Puikea pöllö 27.8.2020 9:16
   Tulos: +109 (117 ääntä)
   Jukan postauksesta tulee myös mieleen, että näille eläintenlöytymis-ilmoituksille on kyllä olemassa jo melko vakiintunut muoto, tyyliin "OTETTU KIINNI! Isokokoinen koira, kiltti, Nakkipolun ja Makkaratien risteyksessä. Toimitetaan löytöeläintalo Karvakorvaan." Kyllä tuosta Jukankin ilmoituksesta tajuaa pointin, mutta siinä on lisäksi mukana ihan turhaa spurdospärdeilyä joka taas aiheuttaa vain lisää spurdospärdeilyä kommenttiketjuun.

   Lainaa

  35. Tulos: +10 (56 ääntä)
   Jep jep ja Suomessa syödään poroja. Kyllä mä tästä niin mieleni pahoitin.

   Lainaa

  36. Tulos: -73 (101 ääntä)
   Torspo: Voi ei, kiinalaisravintola-vitsi meni tunteisiin. Äkkiä, soittakaa joku poliittisesti korrektille moraalipoliisille. Pahoitin mieleni! Sitten kaikki ne naiset jotka tuntevat olevansa syrjittyjä ja alistettuja tiskikoneita Suomessa, vaihdetaanko paikkaa? Miehenä olenkin kyllästynyt toimimaan sylkykuppina, voisin alkaa tiskikoneeksi.
   Koska olet mies sinulla ei ole oikeutta loukkaantua sylkykuppina toimimisesta

   Lainaa

  37. Naavaton näätä 27.8.2020 9:54
   Tulos: -11 (79 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Nyt vasta hokasin et edellinen moka - kännikaloista - olikin rasistinen. Kun nyt painat miinusta, niin perustele miksei ollut..
   No ei tietenkään ollut kun me ollaan valkoisia. Ei meitä kohti voi rasistinen olla.

   Lainaa

  38. Tulos: -41 (107 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Niinhän Sonja huomautti, mutta ihan turhaan huomautti ja täysin väärässä oli. Täysin soveliasta oli ja harmiton läppä. Miksi sä luulet että kiinalaisia kiinnostaisi vittuakaaan jos joku sanoo niille että ne syö koiria? Suurin osa kiinalaisista ei toki koiria syö. eikä ne syö mitään muutakaan, mutta se ei ollut se pointti tässä. Mun ja Sonjan ero taas on siinä että mä olen ihan 100% liberaali, kuten kaikki normaalit ihmiset on, ja tässä kävi jälleen klassiset että (tässä tapauksessa) koiraihminen veti kilarit kun vitsi osui johonkin omaan tärkeään viitekehitykseensä. 
   Miksi Sonja saa morkata liberaaleja mutta kiinalaisille ei saa kertoa niiden ruokavaliosta?

   Lainaa

  39. Mahtaileva kurkku 27.8.2020 11:11
   Tulos: +88 (114 ääntä)
   Viksut ja vilmaattiset aikuiset miehet esiintyvät edukseen sekä mokassa että kommenttiosiossa. Mikä lie setämiesten vakiosivusto feissarimokista tullut.

   Lainaa

  40. Tulos: -41 (87 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Miksi tähän piti linjata miesten ala-arvoiset kommentit? Ovatko naiset jotenkin niiden yläpuolella? Olen itse lukenut kaikenlaista tuubaa netistä, mutta sen tuotanto ei ole yksin miesten harteilla.

   Lainaa

  41. Tulos: +51 (65 ääntä)
   Apea mandariini: Suomalaiset ovat kutakuinkin sisäistäneet sen että tummaihoisia ei kutsuta n-sanalla tai vastaavilla, mutta Aasian maihin kohdistuva rasismi rehottaa yhä "normihuumorina." Aina kun on Kiina mainittu vaikka nettiuutisissa on ihan varmaa että kommenttikentässä on pääsääntöisesti muistettu yleistää [...]
   Tuo kinkki/japsi asia tuli itse asiassa itselle uutena, hyvä tietää. En ole koskaan tuollaisista taustoista kuullut, vaan kuvitellut että kyseessä on samanlainen lyhenne/lempinimi, kuten vaikka puhuttaessa jenkeistä tai enkusta. Olen esimerkiksi tottunut puhumaan "kinkkileffoista" (joita fanitan) ja vaikka nyt japsikeksinnöistä. Toki vaikka näin olisi, ymmärtäisin silti mahdollisuuden käyttää näitä nimityksiä myös halventavan puheen tehostamiseen hieman toisenlaisissa keskusteluissa ("on nuo japsit/kinkit sellaisia")
   Kaiken kaikkiaan samaa mieltä kommentin kanssa, muuten.

   Lainaa

  42. Himoton kesyhanhi 27.8.2020 12:07
   Tulos: -17 (59 ääntä)
   Päihteetön hampurilainen: Rasismi = rotusyrjintä. Nimenomaan rotu-. Virolaisuus tai suomalaisuus ei ole rotu. Syrjintää on monenlaista. 
   Sehän on jännä. Koska rotuja ei ole, ei ole rasismiakaan. Ol`e!

   Lainaa

  43. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Sehän on jännä. Koska rotuja ei ole, ei ole rasismiakaan. Ol`e!
   Lainaamasi kommenttihan EI sanonut että rotuja ei olisi. 🤦🏻‍♀️ Virolaiset ja suomalaiset ovat valkoisia. Kun yks syrjii toista, niin sen vois sanoa olevan enemminkin ksenofobiaa (mitä ei muuten tapahtunut, kun toisen mokan suomalainen nainen kertoi tosielämän ongelmastaan, ja nämä tyypit olivat suomalaisia). Samoin esim. kun japanilaiset syrjivät korealaisia (tsekkaa historia ja nykyinen poliittinen tilanne jos et usko). Toki jos mennään " - tai kansallisuuden perusteella"-määritelmällä, niin sitten se on rasismia. 

   Lainaa

  44. Tulos: +64 (82 ääntä)
   Juupeli: Miksi tähän piti linjata miesten ala-arvoiset kommentit? Ovatko naiset jotenkin niiden yläpuolella? Olen itse lukenut kaikenlaista tuubaa netistä, mutta sen tuotanto ei ole yksin miesten harteilla.
   ..... Koska puhumme kyseisestä mokasta, jossa oli 6 miehen ja yhden (älyllisesti epärehellisen saivartelevan pick me-) naisen kommentit. PLUS tykkäykset. Vittu yrittäkää edes?!? 

   Lainaa

  45. Tulos: -40 (72 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Tässä kohtaa nyt unohdettiin, että nuo ovat ihan vain sellasia hyvän mielen kevennyksiä, jotka eivät välttämättä tarkoita sitä, että ihminen olisi tätä mieltä. Tottakai naamatusten puhuessa on helppo ihmisen eleistä nähdä, että onko hän nyt sarkasmilla liikeessä ja tekstistä se on vaikemmin näettävissä. Siksi kuulee usein sanottavan internetissä, että nykyään ei saa mitään sanoa ja kyllä se paikkansa pitää, kun kaikkiin lillukanvarsiin tartutaan niin ankarasti kiinni.  Rasistisen läpän heittäjät kun harvemmin ovat ihan oikeasti rasisteja. 
   Ei tuolla kukkahattukauhistelulla, jolloin mitään ei saa sanoa ettei kukaan loukkaanu, saada kuin vain lisää erilaisuuden tunnetta näille eri ihmisryhmille. Porukkaan  he haluavat mukaan, niin että heitä kohdeltaisiin tasavertaisina siellä. Molemmat voivat heittää läppää toisen ominaisuuksiin liittyen. Hän voi vitsailla isosta nenästäni ja minä hänen yön mustasta väristään. Molemmat kun emme näille ominaisuuksille mitään voi, niin silloin se yhdistää meitä. Kaikkein parasta kaverivitsailuahan on se, että aina voidaan hyvillä mielin piikitellä.
   Rasismia ja yleistämistä on se, että omistamaani kauppaan astuu henkilö, jota en hänen rotunsa vuoksi halua palvella ja pyydän häntä poistumaan, kun "teistä on ollut harmia".

   Lainaa

  46. Rakkonen konna 27.8.2020 15:13
   Tulos: +22 (34 ääntä)
   Leuaton minkki: Onko sitten kiinalaisuus rotu? 🤔 ei tuossa puhuttu aasialaisravintoloista (tai edes Suomessa sijaitsevista kiinalaisravintoloista). Vastustan rasismia, mutta nyt kyllä menee yli. Kuinka kiinalaisiin kohdistuva yleistäminen on enemmän rasismia kuin suomalaisiin kohdistuva yleistäminen, jos ja kun [...]
   Yleisölläkin on väliä, niin kuin huumorissa muutenkin. On helppo oman porukan kanssa naureskella, että kyllähän me ollaan kauheita (tai kivalta naapurilta ottaa vastaan pieni heitto omalla kustannuksella), ja eri asia sanoa jostain ei paikalla olevista että ne on just tommosia.

   Lainaa

  47. Natiivi kultakala 27.8.2020 17:47
   Tulos: +72 (102 ääntä)
   Voisko hei vähän vähentää tämmöisten väsyneiden rasisti- yms. öyhötysjuttujen julkaisua, kun ne näköjään houkuttelee tännekin kommenttiosioon samaa porukkaa. Ei jaksaisi joka sivustolla käydä samaa vänkäystä näiden kanssa.

   Lainaa

  48. Kastunut jyrsijä 27.8.2020 18:27
   Tulos: +63 (71 ääntä)
   Kek: En ymmärtäny ensimmäisessä mokaa. Jos et halua että naapurisi kuolee vitutukseen kun ikävöivä, kerrostaloon hankittu koira kaipailee omistajaansa niin haukunestopanta on enemmän kuin paikallaan.
   Koska haukkuminen lähtökohtaisesti hoidetaan paremmin kouluttamalla koiraa kuin haukunestopannoilla. Melkein menisin väittämään moisia kapistuksia eläinrääkkäykseksi, koska niiden "teho" perustuu siihen, että koiraa rangaistaan epämiellyttävillä asioilla, riippumatta siitä minkä takia koira haukkuu. (En ole koirakouluttaja, joten seuraavat esimerkit ovat vain harrastajan näkökulmaa) Esimerkiksi: jos koira kärsii eroahdistuksesta, se koira pitäisi opettaa eroon eroahdistuksesta ja siihen, että yksinolo on ok, eikä vaan pahentaa asiaa rankaisemalla koiraa. Jos koira on tylsistynyt, koiralle pitää järjestää muuta tekemistä mm. aktivointilelujen avulla ja huolehtimalla siitä, että koira saa tarpeeksi liikuntaa. Jos koira haukkuu vaan kun omistaja on paikalla, koiran voi opettaa olemaan reagoimatta tai olemaan hiljaa käskystä. Eikö nämä asiat kuulosta mukavemmalta, kuin se, että laiskasti rangaistaan koiraa, kertomatta mitä sen pitäisi sitten tehdä haukkumisen sijaan?

   Lainaa

  49. Arkkienkeli 27.8.2020 18:41
   Tulos: -27 (61 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Eihän silloin miestäkään ole suotavaa kutsua "mekaanikoksi" ja odottaa että mies tekee "miesten työt". Kurkkaappa joskus vaikkapa suomi24.fi ja katso miten naiset arvostelevat miehiä samanmielisten kanssasisariensa kanssa. Siellä paska lentää tuulettimeen.

   Lainaa

  50. Tulos: -38 (94 ääntä)
   Natiivi kultakala: Voisko hei vähän vähentää tämmöisten väsyneiden rasisti- yms. öyhötysjuttujen julkaisua, kun ne näköjään houkuttelee tännekin kommenttiosioon samaa porukkaa. Ei jaksaisi joka sivustolla käydä samaa vänkäystä näiden kanssa.
   Tämä ei ole rasisti-yms. öyhötysjuttu millään muotoa. Jos sä joudut näin mitättömistä asioista käymään vääntöä joka puolella, niin mä olen aika vakuuttunut että sulla ei ole kaikki kanootit inkkarissa. Rasisista paskaa ei kuulu hyväksyä, sitä vastaan on ihan OK käydä taistelua jos siltä tuntuu. Mutta älä hyvä ihminen hukkaa energiaa tälläiseen sivulauseessa heitettyyn vitsiin, mikä oli jopa periaatteessa todenperäinen eikä millään kantilta katsottuna törkeä.
   Elämä on helpompaa kun ei oo niin saatanan vihainen pelle jatkuvasti, ei kukaa jaksa kiukkuista feministiä.

   Lainaa

  51. Tulos: -24 (68 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Ennen osattiin ottaa asiat huumorilla ja nauraa hieman jopa itselleen. Nykyään on tärkeää loukkaantua joka asiasta.

   Lainaa

  52. Tulos: +41 (53 ääntä)
   Koiran syömisestä: Niin, se, että syö tai valmistaa syötäväksi koiranlihaa, ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että sitä koiraa olisi pakko kiduttaa. Vähän niin kuin kanan syöminenkään ei automaattisesti tarkoita, että ne kanat olisi pakko pitää surkean pienissä häkeissä tehotuotannossa, vaikka se valitettavan yleistä onkin. Kiinassa eläinten oikeudet eivät ole häävit. Koskee monenlaisia eläimiä. Olen itse nähnyt siellä mm. pupuja hädin tuskin itseään isommissa häkeissä huvipuistossa renkaanheittopelin palkintoina. Ei ihan istu tuokaan meikäläiseen ajatteluun vastuullisesta lemmikin hankinnasta ja hoidosta. Koiranliha on tullut vastaan kahdessa yhteydessä. Olen itse syönyt sitä ravintolassa. (Maku oli hyvä.) Kauppahallissa taas näin muiden lihaksi tarkoitettujen eläinten/lihojen ohella kokonaisia koiria, jollaiselta kauppias juuri oli poistamassa karvoja puhalluslampulla. Se eläin oli teurastettu, eli se yksilö nyt ainakaan ei päätynyt pataan elävänä. Ei minusta tässä ole olennaista, mitä eläimiä syödään. Koira, possu tai kana, eläviä olentoja ne kaikki ovat. Olennaista on, miten niitä kohdellaan. Jos taas omatunto ei salli sellaista kohtelua, että ollenkaan syödään, niin veganismi kuulostaisi loogiselta valinnalta.

   Lainaa

  53. Kukaton albatrossi 28.8.2020 11:53
   Tulos: +36 (68 ääntä)
   traumcity: Niinhän Sonja huomautti, mutta ihan turhaan huomautti ja täysin väärässä oli. Täysin soveliasta oli ja harmiton läppä. Miksi sä luulet että kiinalaisia kiinnostaisi vittuakaaan jos joku sanoo niille että ne syö koiria? Suurin osa kiinalaisista ei toki koiria syö. eikä ne syö mitään muutakaan, [...]
   Tunnetko sä yhtään kiinalaista? Kyllä kuule mun kiinalaista miestä vituttaa Suomessa just tollanen "harmiton läppä".

   Lainaa

  54. Sysimusta ahven 28.8.2020 13:05
   Tulos: -56 (86 ääntä)
   Torspo: Voi ei, kiinalaisravintola-vitsi meni tunteisiin. Äkkiä, soittakaa joku poliittisesti korrektille moraalipoliisille. Pahoitin mieleni! Sitten kaikki ne naiset jotka tuntevat olevansa syrjittyjä ja alistettuja tiskikoneita Suomessa, vaihdetaanko paikkaa? Miehenä olenkin kyllästynyt toimimaan sylkykuppina, voisin alkaa tiskikoneeksi.
   Minä olen nainen ja en vähästä loukkaannu, en olekaan feministi. Suurin osa suomalaisista naisista ei onneksi ole, vain se pieni, mutta valitettavan äänekäs pieni ryhmä.

   Lainaa

  55. Sysimusta ahven 28.8.2020 13:06
   Tulos: -4 (54 ääntä)
   Kukaton albatrossi: Tunnetko sä yhtään kiinalaista? Kyllä kuule mun kiinalaista miestä vituttaa Suomessa just tollanen "harmiton läppä".
   Kiinassa syödään koiria, mikä tekee sen toteamisesta rasistista? Meillä syödään poroja, tuskin kukaan suomalainen tästä loukkaantui.

   Lainaa

  56. Sysimusta ahven 28.8.2020 13:07
   Tulos: -36 (72 ääntä)
   Natiivi kultakala: Voisko hei vähän vähentää tämmöisten väsyneiden rasisti- yms. öyhötysjuttujen julkaisua, kun ne näköjään houkuttelee tännekin kommenttiosioon samaa porukkaa. Ei jaksaisi joka sivustolla käydä samaa vänkäystä näiden kanssa.
   Aivan, te ulisette kaikkialla.

   Lainaa

  57. Tulos: -25 (63 ääntä)
   Kukaton albatrossi: Tunnetko sä yhtään kiinalaista? Kyllä kuule mun kiinalaista miestä vituttaa Suomessa just tollanen "harmiton läppä".
   Ihme jannu sun mies sitten on. Kyllä koiria saa syödä siinä missä possujakin, turha sitä on hävetä omaa kulttuuriaan.

   Lainaa

  58. Sisällötön ampiainen 28.8.2020 16:23
   Tulos: +5 (31 ääntä)
   Päihteetön hampurilainen: Rasismi = rotusyrjintä. Nimenomaan rotu-. Virolaisuus tai suomalaisuus ei ole rotu. Syrjintää on monenlaista. 
   No onko kiinalainen oma rotunsa? Ettet vain juuri itse yleistäny kaikkia aasialaisia rasistisesti kiinalisiksi?

   Lainaa

  59. Kukaton albatrossi 28.8.2020 16:55
   Tulos: +49 (75 ääntä)
   traumcity: Ihme jannu sun mies sitten on. Kyllä koiria saa syödä siinä missä possujakin, turha sitä on hävetä omaa kulttuuriaan.
   Et ehkä ihan ymmärtänyt pointtia siitä kuinka rasistinen "harmiton läppä" alkaa jossain vaiheessa vituttaa täällä asuessa. Koirien syöminen on vaan yksi esimerkki. Aika vaikea näin valkoisena suomalaisena ymmärtää millaista monilla ulkomaalaisilla täällä on, mutta jos aika moni sanoo jonkun asian olevan loukkaavaa, niin olisiko niin vaikeaa lopettaa kyseisen asian tekeminen?

   Lainaa

  60. Tulos: -37 (69 ääntä)
   Kukaton albatrossi: Et ehkä ihan ymmärtänyt pointtia siitä kuinka rasistinen "harmiton läppä" alkaa jossain vaiheessa vituttaa täällä asuessa. Koirien syöminen on vaan yksi esimerkki. Aika vaikea näin valkoisena suomalaisena ymmärtää millaista monilla ulkomaalaisilla täällä on, mutta jos aika moni sanoo jonkun asian [...]
   Ai minkä tekeminen? Vitsien? Ei olisi aika lopettaa vitsailua, nyt tai koskaan.
   Ei toi ollut mikään rasistinen harmiton läppä, se oli vaan harmiton läppä.

   Lainaa

  61. Tulos: +50 (82 ääntä)
   On kyllä idioottia porukkaa, niin postauksessa kuin kommentoinnissakin. Itsepintaisesti vain väitetään, että KYLLÄ NE KAIKKI SYÖ KOIRIA ja se on jotenkin "vitsi". Mitä hauskaa siinä on olevinaan, jos joku "ihan vaan läpällä" heittää esim. että "Jaa sun koira karkas? No kannattaa varmaan tarkistaa noiden naapurissa asuvien keittiö, HEH HEH"? Ei se vaan ole hauskaa. Jos mielestäsi on, niin olet yksinkertaisesti tyhmä. Ja huumorintajusi on surkea.

   Lainaa

  62. Tulos: -42 (66 ääntä)
   Tinka: On kyllä idioottia porukkaa, niin postauksessa kuin kommentoinnissakin. Itsepintaisesti vain väitetään, että KYLLÄ NE KAIKKI SYÖ KOIRIA ja se on jotenkin "vitsi". Mitä hauskaa siinä on olevinaan, jos joku "ihan vaan läpällä" heittää esim. että "Jaa sun koira karkas? No kannattaa varmaan tarkistaa [...]
   Kerro sä meille muille joku hyvä vitsi niin päästään vertaisarvioimaan sun kompetenssia puhua asiasta.
   Hei tollo, jos joku vitsi ei naurata sua niin älä naura. Ei toi vitsi mun mielestäkään hauska ollut, mutta mitä sitten häh?

   Lainaa

  63. Tulos: -57 (73 ääntä)
   Sysimusta ahven: Minä olen nainen ja en vähästä loukkaannu, en olekaan feministi. Suurin osa suomalaisista naisista ei onneksi ole, vain se pieni, mutta valitettavan äänekäs pieni ryhmä.
   Sysimusta ahven, kommenttisi pitäisi saada miljoona plussaa

   Lainaa

  64. Hammaspeikko 28.8.2020 23:10
   Tulos: +57 (69 ääntä)
   Minulle on aasialaisten henkilöiden toimesta vakuutettu tällaisten vitsien olevan rasistisia. Päätin parhaaksi olla väittämättä vastaan. En usko vitsin kertojan olleen tuolloin pahantahtoinen, mutta toisia voi loukata tahtomattaankin ja kohteliasta yleensä on kai pahoitella ja oppia jotain. Jos toistaa loukkaavaksi tietämäänsä käytöstä niin sitten on kyllä vähintäänkin kusipää, rasismikysymyksissä kai sitten löytyy kuitenkin se rasisti.

   Lainaa

  65. Tulos: -27 (57 ääntä)
   Hammaspeikko: Minulle on aasialaisten henkilöiden toimesta vakuutettu tällaisten vitsien olevan rasistisia. Päätin parhaaksi olla väittämättä vastaan. En usko vitsin kertojan olleen tuolloin pahantahtoinen, mutta toisia voi loukata tahtomattaankin ja kohteliasta yleensä on kai pahoitella ja oppia jotain. Jos [...]
   Sehän on vaan hienoa. Mikäli joku maa jatkuvasti polkee ihmis/eläinoikeuksia ni on syytäkin nostaa asia sit vaikka vitsin muodossa esille. Opettelisivat ensin kunnioittamaan muita ennenkö oottavat muiden kunnioittavan niitä. Pitäskö kaikesta olla vaan hiljaa ja antaa niiden tehdä mitä lystäävät että uus paskatauti sit vois levitä rauhassa ja vaikuttaa koko maailmaan. Pitämällä asiat pinnalla keinolla millä hyvänsä on myös poliittista vaikutusta.

   Lainaa

  66. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Halaistu pupu: Vieläkö joku sanoo saksanpaimenkoiraa susikoiraksi? :D Ja eipä taida Suomessa mitään oikeita rankkureitakaan olla.
   Mä sanon omaani. :D Jos sanon sitä saksanpaimenkoiraksi, niin takuuvarmasti joku toteaa, että hänellä oli ihan saman näköinen, mutta se oli seefferi. En ole koskaan ymmärtänyt, mikä se sitten on ja miten se eroaa saksanpaimenkoirasta. No, rakkaalla lapsella monta nimeä. Sussari/susikoira on jotenkin sympaattinen. 
   Mun edesmenneet colliet olivat lassieita. :D 

   Lainaa

  67. Pesty lokki 29.8.2020 17:25
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Halaistu pupu: Vieläkö joku sanoo saksanpaimenkoiraa susikoiraksi? :D Ja eipä taida Suomessa mitään oikeita rankkureitakaan olla.
   Melkein kaikki tietää mitä tarkoitetaan kun puhutaan susikoirasta ja harva tälläkään asialla alkaa neppailemaan ja näsäviisastelemaan. Vain täydelliset ääliöt, kuten... niin.

   Lainaa

  68. Tulos: -31 (49 ääntä)
   Sain näistä kommenteista syövän. t: kaikesta loukkaantuva vihervassariliberaalifeministi

   Lainaa

  69. Limetinvihreä kirsikka 29.8.2020 21:53
   Tulos: +26 (48 ääntä)
   Aava: Sain näistä kommenteista syövän. t: kaikesta loukkaantuva vihervassariliberaalifeministi
   Eli Jorma, joka äänestää PerSuja, juo kiljua ja elää toisten siivellä.

   Lainaa

  70. Rajoittunut hämähäkki 30.8.2020 1:01
   Tulos: -48 (74 ääntä)
   Sysimusta ahven: Minä olen nainen ja en vähästä loukkaannu, en olekaan feministi. Suurin osa suomalaisista naisista ei onneksi ole, vain se pieni, mutta valitettavan äänekäs pieni ryhmä.
   Erittäin hyvin sanottu. Nainen olen myös ja suoraan sanottuna vitutaa nämä jotka muka puhuvat meän puolesta. 

   Lainaa

  71. Kliffa hirvi 30.8.2020 9:41
   Tulos: -33 (49 ääntä)
   Rajoittunut hämähäkki: Erittäin hyvin sanottu. Nainen olen myös ja suoraan sanottuna vitutaa nämä jotka muka puhuvat meän puolesta. 
   Suurin osa suomalaisista miehistä ymmärtää tämän asian kyllä.

   Lainaa

  72. Tulos: -26 (36 ääntä)
   Jaxuhalit kaikille tiskikoneille

   Lainaa

  73. Kalpea poro 1.9.2020 3:33
   Tulos: +27 (49 ääntä)
   Tank: Sehän on vaan hienoa. Mikäli joku maa jatkuvasti polkee ihmis/eläinoikeuksia ni on syytäkin nostaa asia sit vaikka vitsin muodossa esille. Opettelisivat ensin kunnioittamaan muita ennenkö oottavat muiden kunnioittavan niitä. Pitäskö kaikesta olla vaan hiljaa ja antaa niiden tehdä mitä lystäävät [...]
   Ihanko tosissaan väität että on ihan korrektia kritisoida Kiinan ongelmia heittelemällä rasistisia vitsejä? Luuletko, että koska maan diktatuurijohto halveksii länsimaita, tavalliset kiinalaiset eivät ansaitse kunnioitusta ja ihmisarvoa? Ihan vain tiedoksi että Kiinan kiiltävät suurkaupungit on pelkkä edustuskulissi ja valtavan iso osa niistä 1,4 miljardista ihmisestä on köyhiä ja kouluttamattomia, hyvin iso osa näkee nälkää kun palkka riittää hädin tuskin riisikupilliseen päivässä. Näissä olosuhteissa taikausko sun muut arveluttavat perinteet ja käytännöt elää kun ei muusta tiedetä tai ei edes parempaan pystytä. Hyvähän se on täältä Suomen hyvinvointilandiasta osoitella syyttävällä sormella ja tuomita miten suoranainen kehitysmaameininki ei ole meidän makuun eettistä ja tilanne on tavallisen kansan vika, mitäs menivät syntymään köyhiksi Kiinaan. Sinun tapasi "pitää asia pinnalla" vaikuttaisi olevan pelkkää sivistymätöntä öyhötystä joten kyllä, suosittelisin hiljaa olemista. Vaikuttaisit fiksummalta.

   Lainaa

  74. Tulos: -14 (38 ääntä)
   Mikäs onkaan se maahanmuuton vastustajien (joita sekä syyttä että syystä rasisteiksi kutsutaan) yleisin argumentti? Se, että maahanmuuttajat tai ylipäänsä erilaisesta kulttuurista tulevat ihmiset pakottavat kantaväestön muuttamaan tapansa tulijoiden muotin mukaiseksi tai näitä kunnioittaakseen. Mitä luulette, että millainen vaikutus on sillä että jokaista mautonta vitsiä käydään vaatimassa kiellettäväksi ja sen esittäjää haukutaan rasistiksi? Se vain alleviivaa sen, millä maahanmuuton vastustajat kantaansa perustelevat. Siinä missä yksi sadasta ihmisestä saattaa ottaa valituksesta onkeensa, paljon useampi saa lisää bensaa liekkeihinsä kun hänen tapoja vaaditaan muutettavaksi ettei joku vähemmistö - tai useimmiten vähemmistön puolesta toimiva enemmistön edustaja - loukkaannu. Jos siis joku haluaa oikeasti rasismia maailmasta kitkeä, kannattaa jättää harmittomasti vitsailevat huumorintajuttomat tolvanat rauhaan. Heidän kimppuunsa käymällä vain pahennatte tilannetta ruokkimalla monien ennakkoluuloja.

   Lainaa

  75. Tulos: +7 (19 ääntä)
   Himoton kesyhanhi: Nyt vasta hokasin et edellinen moka - kännikaloista - olikin rasistinen. Kun nyt painat miinusta, niin perustele miksei ollut..
   Kansallinen itseironia ja sisäistetty kansallinen syrjintä on kaksi ihan eri asiaa (ei sisäistetty rasismi, koska kyse on suomalaisista, jotka eivät ole rotu). Suomalaiset eivät tietääkseni ole syrjittyjä, joten mitään sisäistettyjä asenteitakaan ei meillä voi olla. Ja vaikka olisikin, ovat nuo siltikin kaksi eri asiaa. Sisäistetyt asenteet tulevat siis siitä, kun syrjittyyn ryhmään kuuluva kasvaa syrjivien asenteiden ympäröimänä ja oppii nämä asenteet ikäänkuin totuuksina. Esimerkki sisäistetystä rasismista on vaikkapa se, ettei lääkäriksi haluava tummaihoinen pyrikään lääkäriksi vaan tyytyy opiskelemaan hoitajaksi, koska uskoo lääkärinuran olevan liian vaativa itselleen, koska on koko ikänsä altistunut asenteille, ettei tummaihoisen kannata pyrkiä niin korkealle. Mutta oman kulttuurin piirteillä vitsailu taas on kansallista itseironiaa, kuten vaikkapa kännikalan kutsuminen Suomen kansalliseläimeksi.

   Lainaa

  76. voi ei se on taas SE 4.9.2020 5:42
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   Mua häiritsee toi sanahirviö, koiraihmisiä ihan kovasti. Voikohan olla kissaihmisiä.kilpikonnaihmisia etc?

   Lainaa

  77. Hartiakas kuguaari 19.9.2020 9:13
   Tulos: +5 (27 ääntä)
   Kämänen pussieläin: Nyt jos viilataan pilkkua niin eihän tuossa postauksessa väitetty että kaikki kiinalaiset syövät koiria. Sehän on totta että kiinassa syödään.
   Kiiinassa asuneena, kieltä opiskelleena  ja kiinalaisten kanssa työskentelevänä voin sanoa että kovimmatkaan stereotypiat eivät vedä vertoja totuudelle.
   Opportunismi, empatian puuttuminen ja epähygieenisyys sekä äärimmäinen rasismi vaan ovat osa han-kiinalaista kulttuuria. Asioiden arvottaminen voi olla rasistista, totuus on vain totuutta.
   He eivät tarvitse puolusteluanne, heitä ei todellakaan kiinnosta mitä isonenät ajattelevat.
   Ps. Kaikki eivät syö koiria, kuulemma on pahaa.

   Lainaa

  78. Raastettu kalkkuna 19.9.2020 11:25
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Hartiakas kuguaari: Kiiinassa asuneena, kieltä opiskelleena  ja kiinalaisten kanssa työskentelevänä voin sanoa että kovimmatkaan stereotypiat eivät vedä vertoja totuudelle. Opportunismi, empatian puuttuminen ja epähygieenisyys sekä äärimmäinen rasismi vaan ovat osa han-kiinalaista kulttuuria. Asioiden arvottaminen [...]
   Miten se kiinalaisten iso ja leveä nenä nyt tähän liittyy?

   Lainaa

  79. Freesi jänis 21.9.2020 9:59
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Hammaspeikko: Minulle on aasialaisten henkilöiden toimesta vakuutettu tällaisten vitsien olevan rasistisia. Päätin parhaaksi olla väittämättä vastaan. En usko vitsin kertojan olleen tuolloin pahantahtoinen, mutta toisia voi loukata tahtomattaankin ja kohteliasta yleensä on kai pahoitella ja oppia jotain. Jos [...]
   Ongelmaksi tähän tulee, että oma Kiinalainen kaverini joka asuu nykyään Australiassa, itse lähettää ja kertoo vitsiä koirien syömisestä. Mm. Näki kulkukoiria kadulla ja nauroi kuinka Kiinassa kyseisille koirille kävisi huonosti.

   Lainaa

  80. Kestävä aprikoosi 21.9.2020 18:06
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Miten ihmiset yhä jaksavat nostaa koirien syömisestä metelin, kun täällä kotimaassakin popsitaan samoissa määrin lehmiä, porsaita, lampaita, ankkoja ja poroja?

   Lainaa

  81. Maksuunpantu kavioeläin 21.9.2020 22:24
   Tulos: -17 (27 ääntä)
   Kestävä aprikoosi: Miten ihmiset yhä jaksavat nostaa koirien syömisestä metelin, kun täällä kotimaassakin popsitaan samoissa määrin lehmiä, porsaita, lampaita, ankkoja ja poroja?
   ...joista mikään ei ole oletuksena lemmikkieläin, kuten koirat ympäri maailman. Toki mikä tahansa noista VOI olla lemmikkikin, mutta pääsääntöisesti ei ole. Jos et ymmärrä mitä eroa on lemmikkieläimellä ja kotieläimellä, niin se on taas asia erikseen.

   Lainaa

  82. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Hammaspeikko: Minulle on aasialaisten henkilöiden toimesta vakuutettu tällaisten vitsien olevan rasistisia. Päätin parhaaksi olla väittämättä vastaan. En usko vitsin kertojan olleen tuolloin pahantahtoinen, mutta toisia voi loukata tahtomattaankin ja kohteliasta yleensä on kai pahoitella ja oppia jotain. Jos [...]
   Ei haukku haavaa tee kun se on jo padassa sano kiinalainen.

   Lainaa

  83. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Tyhjä mandariini: https://pbs.twimg.com/media/EUnMUd9U8AUn3-Q?format=jpg&name=large Kuvassa kiinan koiraravintolat listattuna. Näyttää tosiaan kovin harvinaiselta touhulta...
   Mitäs niitä siinä olis, 1000 ravintolaa?
   Eli 1 ravintola 1.3miljoonaa asukasta kohden.
   Kyllä mä luokittelisin tuon harvinaiseksi.

   Lainaa

  84. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Torspo: Voi ei, kiinalaisravintola-vitsi meni tunteisiin. Äkkiä, soittakaa joku poliittisesti korrektille moraalipoliisille. Pahoitin mieleni! Sitten kaikki ne naiset jotka tuntevat olevansa syrjittyjä ja alistettuja tiskikoneita Suomessa, vaihdetaanko paikkaa? Miehenä olenkin kyllästynyt toimimaan sylkykuppina, voisin alkaa tiskikoneeksi.
   Voi älä kun sua harmittaa kun muitten kun sun perusoikeuksista yritetään pitää huolta. 
   Tule sitten huutelemaan, kun naiset saa euron samasta duunista mistä miehetkin.

   Lainaa

  85. Taipumaton puuma 19.11.2020 23:02
   Tulos: -6 (22 ääntä)
   Jämä: Voi älä kun sua harmittaa kun muitten kun sun perusoikeuksista yritetään pitää huolta. Tule sitten huutelemaan, kun naiset saa euron samasta duunista mistä miehetkin.
   Höhlö. Naiset saa Suomessa saman palkan kuin miehet. Olisi laitonta määrätä palkkaa sukupuolen mukaan.

   Lainaa

  86. Taipumaton puuma 19.11.2020 23:08
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Tällainen seksistinen ajattelu on tasa-arvon pahin vihollinen, eikä ollenkaan soveliasta nykyaikana. 
   Sairasta, kuinka sukupuolioletat ja määrität asennettasi vain ja ainoastaan sukupuolen mukaan. Toivoin tuon jääneen jo 90-luvulle. Anna kun arvaan, me muunsukupuoliset ollaan mielestäsi sairaita luonnonoikkuja, raamattu n sukupuoliroolit ovat lähellä sydäntä yms. 
   Olet kuin työkaverini, äärifemakko, joka huusi käytävillä RAISKAUS, RAISKAUS, aina jos mies sattui häneen esimerkiksi vahingossa osumaan. 

   Lainaa

  87. Japsi autot on hyviä 15.1.2021 13:42
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Apea mandariini: Suomalaiset ovat kutakuinkin sisäistäneet sen että tummaihoisia ei kutsuta n-sanalla tai vastaavilla, mutta Aasian maihin kohdistuva rasismi rehottaa yhä "normihuumorina." Aina kun on Kiina mainittu vaikka nettiuutisissa on ihan varmaa että kommenttikentässä on pääsääntöisesti muistettu yleistää [...]
   Itse en koe enkä ole kuullut että kinkki tai japsi olisi rasistinen tai haukkuma sana. Ettei tämä olisi sitä sinisilmäistä suomettumista suurempaa kohtaan? Eihän täällä saa ryssääkään viljellä vaikka joka muu maa sillä kutsuu, he itsekkin. Tosin kirjaimen kahden erolla. Tuliko siitä rasistinen sodan takia? Jos pappamme olisivat kertoneet ampuneensa "perkeleen neuvostoliittolaisia", olisiko ryssä silloin suotavampi niin kuin muualla maailmassa? Teemmeko itse näistä tabun? . Kyllä oon aina kuullut että japsit tekee luotettavia autoja. Pelkkää positiivista kuulen siinä. Kohtahan sana kotimaa kielletään ja täällä on sukupuolettomia maailman kansalaisia.

   Lainaa

  88. Tulos: -3 (15 ääntä)
   Miks tuon akan pitää alkaa nimittelemään kun on otettu pikku piski. Vaikka en itsekkään ymmärrä noita pantoja ni silti, rasittava akka. Ja ei tuo kiina kommentti ollu rasistinen. Ihan totuus. Ärsyttää ku tuo rasisti kortti vedetään joka paikkaan

   Lainaa

  89. Absurdi viinirypäle 10.2.2021 10:16
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Sonja on erittäin rasittava ihmistyyppi, hän on itse se rasisti tuossa, kenelläkään muulla ei tullut rasismi mieleen tuosta. Tunnen monia samanlaisia ihmisiä, samassa tilassa ei voi vitsiä heittää kun kaikki on väännettävä rasismiksi, yleensä tuon tyyppiset on itse pahimpia rasisteja, ja purkaa muihin kutsumalla rasistiksi.

   Lainaa

  90. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Miehet saa vapaasti sanoa mua tiskikoneeksi, kunhan ensin täyttävät itse tehtävänsä miehinä menemällä sotaan ja kuolemalla sinne. =)

   Lainaa

  91. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tank: Sehän on vaan hienoa. Mikäli joku maa jatkuvasti polkee ihmis/eläinoikeuksia ni on syytäkin nostaa asia sit vaikka vitsin muodossa esille. Opettelisivat ensin kunnioittamaan muita ennenkö oottavat muiden kunnioittavan niitä. Pitäskö kaikesta olla vaan hiljaa ja antaa niiden tehdä mitä lystäävät että [...]
   Mä voin varmaan sit alkaa vitsailemaan suomalaisista miehistä, että ne on vaimon/naisten hakkaajia. Ei toki kaikki ole mutta pitäähän tää ongelma nostaa esille vitsin muodossa niin ehkä oppii suomalaiset miehet sitten!

   Lainaa

  92. Tieteilijä 21.8.2021 17:10
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin [...]
   Niin, paitsi että olet harhainen. Suomi on objektiivisten mittareiden mukaan yksi tasa-arvoisimmista maista. Meillä naiset voi olla presidenttejä, pääministereitä tai vaikkapa muodostaa koko hallituksen. Naisten asema on Suomessa naurettavan hyvä, eikä oikeastaan ole mitään tutkimuksia tai todisteita jotka oikeasti osoittaisi että naisia sorrettaisiin miehiä enemmän. Alkuperäinen tutkimus ”naisten eurosta” on tieteellisesti heikosti validi tässä kontekstissa, mm. koska se ei ota huomioon naisten taipuvuutta matalapalkkaisiin töihin. Samasta työstä toki pitää maksaa sama palkka.
   Tosiasiassa nykyinen hyvinvointivaltioiden feminismi on lähinnä poliittinen ase jolla keplotellaan itselleen enemmän valtaa teennäisellä oikeudenmukaisuudella. Elämän vastoinkäymisiä ja naljailuja on muutenkin helppo niputtaa ”patriarkaatin” piikkiin, koska silloin ei ole itse mokannut, vaan ”uhri”.

   Lainaa

  93. Nukkuva lokki 9.12.2022 10:21
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tieteilijä: Naisten asema on Suomessa naurettavan hyvä, eikä oikeastaan ole mitään tutkimuksia tai todisteita jotka oikeasti osoittaisi että naisia sorrettaisiin miehiä enemmän. Alkuperäinen tutkimus ”naisten eurosta” on tieteellisesti heikosti validi tässä kontekstissa, mm. koska se ei ota huomioon naisten taipuvuutta matalapalkkaisiin töihin. Samasta työstä toki pitää maksaa sama palkka.
   Niin, naisten päätyminen matalapalkkaisiin työpaikkoihin johtuu yleensä siitä, että heitä ei rekrytoida korkeapalkkaisempiin töihin. Tai ohjata ja kannusteta hakeutumaan paremmin palkatuille aloille. Se ei ole "taipuvuutta" vaan rakenteellinen asenneongelma. Samasta työstä maksetaan ehkä nykyään saatetaan maksaa edes likimain samaa palkkaa (epäilen), mutta ne työpaikat taas on osalle ihmisistä saavuttamattomissa. Yksittäiset esimerkit eivät vielä kerro paljoakaan yhteiskunnan yleisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta.

   Lainaa

  94. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Ilmaa vaan: Mua ihmetyttää kuinka nuo miesten varsin ala-arvoiset kommentit saa noin paljon puolustelua osakseen. Sonja vain huomautti, että nykypäivänä tuollainen vitsailu ei ole soveliasta. Ja vaikka Jukka onkin oikeassa koirien syömisestä Kiinassa on tärkeää muistaa, että kyseinen (länsimaalaisen silmin kammottava) tapa ei [...]
   Uli uli

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haukunestopanta, kiina, kiinalainen, kiinalaiset, koirat, punkit, rasismi, rasistit, ravintola, ruoka