Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mukava mies – vai niin sanottu namusetä?

Epäilyttävä mies puhuu lapsille. Miten toimisit?
Mukava mies – vai niin sanottu namusetä?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 89 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kärsimätön tomaatti 16.7.2020 0:50
   Tulos: +444 (460 ääntä)
   Kylmäsade päivä

   Lainaa

  2. Tulos: +478 (490 ääntä)
   No hyi, eihän nyt mitkään isät mitään jäätelöö kesällä ainakaan osta, pelkät pedarit!

   Lainaa

  3. Kummikäki 16.7.2020 1:54
   Tulos: +560 (586 ääntä)
   Mihin voi ilmoittaa, jos on rannalla havainnut jonkun naisen, joka ei mene uimaan eikä ota aurinkoa, vaan tarkkailee vanhoja miehiä ja ottaa heistä salaa valokuvia? Ehkä vanhus kysyi pikkulapsilta ovatko vanhemmat varmasti tallessa tai halusi varoittaa neitoja lähistöllä liikkuvista riettaista pojankoltiaisista. Mutta kyllä se varmaan oli pedofiili oikeesti nii.

   Lainaa

  4. Piparjuuri 16.7.2020 1:59
   Tulos: +192 (202 ääntä)
   No huhhuh mitä vainoharhaa.

   Lainaa

  5. Tulos: +368 (386 ääntä)
   Taas voi vaan kuvitella, miten ilmoituspuhelu on menny. "Täällä on skeittipuistossa mies!" "Mitä hän tekee?" "Antaa jäätelöä lapsille!" "No me lähetetään sinne heti kolme yksikköä ja helikopteri. Pysy suojassa, äläkä tee äkkinäisiä liikkeitä!"

   Lainaa

  6. Jäkättirastas 16.7.2020 2:12
   Tulos: +188 (220 ääntä)
   Vähän surullista että maailma on nykyään tällainen, ei voi puhua tuntemattomille ilman että siitä vedetään johtopäätöksiä. Etenkään jos puhut lapsille. Se on kurjaa mutta valitettavan perusteltua. Ja tuo jäätelökeissi nostaa kyllä niskakarvoja pystyyn. Yhtä paljon kuin D:n toiminta.

   Lainaa

  7. Rytmikäs pähkinä 16.7.2020 3:14
   Tulos: +130 (240 ääntä)
   Täytyy kyllä sanoa näin entisenä nuorena tyttönä että olisin kokenut kiusallisena jos tuntematon vanha mies olisi tullut uimarannalla juttelemaan. Ikävää, jos se olisi vain joku yksinäinen joka on juttuseuraa vailla, mutta siinä tapauksessa luulisi että juttuseuraksi kelpaisi vaikka toinen vanha mies, ja juttelupaikaksi jokin muu kuin uimaranta.

   Lainaa

  8. Tulos: +299 (301 ääntä)
   Julkisella paikalla toki saa kuvata, mutta se mitä kuvilla tehdään on eri asia. Vihjailut "Jammuista" kuuluu poliisille, ei puskaradioon.

   Lainaa

  9. Tulos: +152 (156 ääntä)
   Oulussakin oli puskaradiossa ilmoitettu "epäilyttävästä" vanhasta miehestä joka katsoi puistossa leikkiviä lapsia. Äkkiä takas koronakiellot ettei uhkaavat vanhukset pääse säikyttelemään ketään!

   Lainaa

  10. Tuju kirjohylje 16.7.2020 5:38
   Tulos: +168 (206 ääntä)
   Oisko samat tekstit jos nainen olisi ollut se, joka puhuu pikkupojille ja tarjoo jäätelöä? On niitä namutätejäkin. Eräässä Poliisit jaksossakin ihmettelin, kun ääni muuttui kellossa kun tajusivat pikku tytön olleen vanhan naisen kyydissä, joten ei ollutkaan pelottava pedari, mistä ne sen naisen naamasta voi tietää? Ei kaikki vanhat miehet ole pedareja, pedojahan on tyyliin 0.1% väestöstä. Ja juurikin tuo, että A) et voinut mennä kysymään jos niin huolestuttaa, eihän se sun päälle hyökkää jos olisikin B) Miksi ekana tulee mieleen Pedo? Eikä tyyliin sukulainen tai naapuri? Voihan se olla joku mies joka ei voi saada lapsia ja haluaa ilahduttaa! Itsekin annan pulloja pullon kerääjille, annan taskusta kolikkoja jos edessä olevalta puuttuu loppusummasta muutama euro, päästän edelle vähemmän ostoksia olevan, ostanut kaverille oikean kokoisia vaatteita kun ei ollut varaa (oli laihtunut yli 30kg ja vanhat vaatteet tippui kirjaimellisesti päältä) ja voisin ostaa jäätelöt jos joku lapsi KUUMANA PÄIVÄNÄ niin pyytäisi. Mutta ei se minusta pedaria tee. (Enkä ole rikas tykkään vain antaa hyvää mieltä eteenpäin! Tuntemattomat ja tuo laihtunut ovat olleet kiitollisia. Mutta ei kaverit, joille oon antanut esim pelejä joita en pelaa enää ja tiesin, että hän tykkää niistä. Ajatteli, että annan säälistä. En ymmärrä tuota.)

   Lainaa

  11. Tuju kirjohylje 16.7.2020 5:41
   Tulos: +53 (75 ääntä)
   No googlasin 2% on pedofiilejä Suomessa, mistähän ton 0.1% muistin..

   Lainaa

  12. Sorea kauris 16.7.2020 5:44
   Tulos: +165 (195 ääntä)
   Ei kaikki pedofiilitkaan raiskaa tai tumputa lasten edessä. Suurin osa osaa olla ihmisiksi. Se on sairaus missä skitsosfreniakin on.

   Lainaa

  13. Pelkäämätön soturi 16.7.2020 6:04
   Tulos: +336 (354 ääntä)
   Mieheni katsoi ennen lapsia puistossa koska odotti niin poskettomasti isäksi tuloa, mutta varovasti. Itse sain maha pystyssä kyllä katsella lapsia kyynel silmässä, "ihan kohta meilläkin on oma", miksei mies sitten... Miehen veli, jolla on 4- ja 7-vuotiaat tyttäret, kertoi että häntä on pyydetty *todistamaan* että on lasten isä tai muuten soitetaan poliisit, koska ei se normaalia ole nähdä mies pikkutyttöjen seurassa, varmaan ostaa vielä karkkiakin. Feminismin työ ei todella ole valmis kun katsoessamme miestä lasten kanssa joku heti olettaa, että että kyseessä olisi saalistaja (pari promillea väestöstä) eikä isä tai sellaiseksi haluava (lähemmäs puolet väestöstä).

   Lainaa

  14. Rahoitettu norppa 16.7.2020 6:08
   Tulos: +221 (223 ääntä)
   Tuttu isä oli omien lastensa kanssa kerran puistossa, ei leikkipuisto vaan tavallinen. Joku oli soittanut poliisit.

   Lainaa

  15. Kultivoitunut kookos 16.7.2020 6:42
   Tulos: +277 (301 ääntä)
   Ensin valitetaan kun mies ei osallistu lasten hoitoon ja sitten kun osallistuu haukutaan pedofiiliksi. Ah kuinka kivaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +138 (180 ääntä)
   Olin kerran kahden muun tytön kanssa uimahallissa. Kun menin altaalle, mun luokse tuli mies ja alkoi ehdotteleen kaikkea. Lupas jopa jätskin jos hyppään 2 metristä. Ihan järkkyä. Ainiin se mie oli mun iskä ja ehdottelut oli meidän joka uimahallireissun traditio eli uidaan iskän kanssa ja treenataan mun uimataitoani.

   Lainaa

  17. Kilokalori 16.7.2020 6:52
   Tulos: +96 (144 ääntä)
   Kultivoitunut kookos: Ensin valitetaan kun mies ei osallistu lasten hoitoon ja sitten kun osallistuu haukutaan pedofiiliksi. Ah kuinka kivaa.
   Samoin valitetaan siitä, jos tenava vaikkapa loukkaantuu kaatumalla pyörällä kadulla, kukaan ei auta. Tällainen tapaus oli joku vuosi sitten. No en ainakaan minä pysähdy auttamaan, enkä koske pitkällä tikullakaan vieraisiin lapsiin. Koska autoilijana varmasti syytettäisiin sen tenavan yliajosta jos paikalla olisin, ja pakettiauton kanssa varmaan kidnappaisin lasta, jos kyydin kotiin tenavalle ja rikkoutuneelle fillarille tarjoaisin.

   Lainaa

  18. Pönttö sorsa 16.7.2020 7:06
   Tulos: +134 (140 ääntä)
   Kyllä se vaan kannattais mennä ihan ensin kyselemään "epäilyttävästi" käyttäytyvältä tyypiltä, mikä homma. Pedofiilit tuppaa siinä vaiheessa poistumaan paikalta, koska tajuavat tulleensa huomatuksi ja herättävänsä epäilyksiä. Jos väittää olevansa jonkun vanhempi, se on helppo tarkistaa lapselta. Jotkut vanhemmat nyt vaan kuskaa lapsiaan ympäriinsä ja odottaa mieluummin autossa kuin lapsen ja hänen kavereidensa luona, tavallaan antavat tilaa, mutta silti pitävät silmällä.

   Lainaa

  19. Rasauttava Rusina 16.7.2020 7:07
   Tulos: +200 (202 ääntä)
   Monestikohan minut on leimattu pedariksi kun kuljen lähes aina pienen tytön kanssa. Joskus kahdenkin. T. Miespuolinen yh

   Lainaa

  20. Tulos: +302 (304 ääntä)
   Veli kerran törmäsi kaupungilla lapseen, joka oli yksin ja itki. Hän kysyi mikä hätänä, ja muksu oli kuulemma eksynyt vanhemmistaan. Hän sitten lohdutti siinä lasta ja odotteli josko vanhemmat ilmaantuisivat, ja hetken päästä paikalle juoksikin kiireessä nainen. Sen sijaan että nainen olisi kiittänyt, hän oli alkanut huutamaan veljelleni että kauemmas mun lapsesta, ei saa koskea ja käski lasta myös kauemmas. Tämä hurjistunut yksilö vain retuutti lapsensa pois mulkoillen samalla veljeäni. Että siinä se kiitos siitä, että piti pientä vähän aikaa silmällä lohdutellen.

   Lainaa

  21. Kilokalori 16.7.2020 7:18
   Tulos: +18 (90 ääntä)
   Koala: Veli kerran törmäsi kaupungilla lapseen, joka oli yksin ja itki. Hän kysyi mikä hätänä, ja muksu oli kuulemma eksynyt vanhemmistaan. Hän sitten lohdutti siinä lasta ja odotteli josko vanhemmat ilmaantuisivat, ja hetken päästä paikalle juoksikin kiireessä nainen. Sen sijaan että nainen olisi [...]
   Just tämä. Vaikka lapselta olisi mikä hätä, haava otsassa ja itkisi maaten tien poskessa, niin asiaan ei kannata ulkopuolisena sotkeutua. Saa vaan vanhemmilta - ja pahimmassa tapauksessa oikeuslaitokselta syytteet, vaikka vaan yrittäisit auttaa.
   Ohi vaan, vanhemmat hoitaa parhaiten.

   Lainaa

  22. Tulos: +33 (63 ääntä)
   Rytmikäs pähkinä: Täytyy kyllä sanoa näin entisenä nuorena tyttönä että olisin kokenut kiusallisena jos tuntematon vanha mies olisi tullut uimarannalla juttelemaan. Ikävää, jos se olisi vain joku yksinäinen joka on juttuseuraa vailla, mutta siinä tapauksessa luulisi että juttuseuraksi kelpaisi vaikka toinen vanha mies, ja juttelupaikaksi jokin muu kuin uimaranta.
   Miksi se uimaranta on sen ihmeempi kuin vaikkapa puisto? Uimaranta voi olla (ja monesti onkin) osa jotain luontopolkua/maisemareittiä/muuta lenkkireittiä. Silloin on ihan luonnollista jäädä levähtämään sinne missä on penkkejä.
   Silti, olisin itsekin nuorena tuntenut oloni kiusalliseksi jos joku vanhempi mies (tai nainen) olisi alkanut yhtäkkiä juttelemaan kun on itse ranta tamineissa (tai muutenkin).

   Lainaa

  23. Kummikäki 16.7.2020 8:33
   Tulos: +133 (137 ääntä)
   Muistiini palasi taas tapaus muinaiselta 80-luvulta, jolloin kummitätini neuvoi minua, että jos eksyn vieraassa kaupungissa, niin tietä pitää kysyä joltakin naiselta eikä mieheltä, sillä mies voi johdattaa harhateille. Kysyin, että mitäs sitten jos ei näy ketään naista, vaan pelkkiä miehiä. No silloin pitää juosta karkuun. Kysyin, että minne jos ei kerran tiedä missä on. Siihen hän vastasi että ”älä väitä vastaan”. Olenkin sitten pitänyt huolta, etten koskaan eksy (ainoastaan yliopistojen kirjastoissa ja Joensuun Anttilassa vuonna 1993). Minun tuurilla tietä neuvova naisihminen olisi kumminkin ollut joku paikallinen Ghislaine Maxwell.

   Lainaa

  24. Tuulenpitävä gerbiili 16.7.2020 8:58
   Tulos: +13 (85 ääntä)
   Onhan tästä saanut lukea lehdistä, kuinka vanhemmat ihmiset eivät edes uskalla tavata lapsenlapsiaan. Lisäksi lapset ja nuoret ovat oppineet uhkailemaan, että tekevät ilmoituksen poliisille, jos he eivät saa tahtoa läpi. Nämäkin uhkailut yleensä kohdistuvat isovanhempiin. Sitten tämä näkyy myös harrastelu puolella ja varsinkin urheilussa. Tyttöryhmien vetäjistä voi olla pulaa, koska ei miehet edes uskalla lähteä tyttöryhmien vetäjiksi, koska aina on riski saada ikävää huomiota. Mediasta tämä johtuu, että miehet (erityisesti vanhemmat) on leimattu pedofiileiksi jne paholaiseksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +134 (140 ääntä)
   Kilokalori: Samoin valitetaan siitä, jos tenava vaikkapa loukkaantuu kaatumalla pyörällä kadulla, kukaan ei auta. Tällainen tapaus oli joku vuosi sitten. No en ainakaan minä pysähdy auttamaan, enkä koske pitkällä tikullakaan vieraisiin lapsiin. Koska autoilijana varmasti syytettäisiin sen tenavan yliajosta [...]
   Näitä juttuja on joutunut miettimään aika paljon, kun valmentaa junnuja parissakin lajissa. Erityisesti pari vuotta sitten, kun pojat olivat nuorempia ja futistreeneissä vähän kopsahti, niin lapset tulivat usein halaamaan valmentajaa. Oli hiukan kiusallinen tilanne, kun ei tiennyt yhtään, mitä vanhemmat kentän laidalla ajattelevat, mutta toisaalta itkevän lapsen poistyöntäminenkin tuntuu vähän kylmältä. 

   Lainaa

  26. Tulos: +172 (176 ääntä)
   Pieni ja tuhruinen on sellaisen ihmisen sielu, jonka mielestä toiselle voi olla ystävällinen vain seksi taka-ajatuksena. Enkä tällä tarkoita, ettei namusetiä ja -tätejä ole olemassa. Niitä on kuitenkin paljon vähemmän kuin ihan vaan setiä ja tätejä.

   Lainaa

  27. Tulos: -71 (107 ääntä)
   Koala: Veli kerran törmäsi kaupungilla lapseen, joka oli yksin ja itki. Hän kysyi mikä hätänä, ja muksu oli kuulemma eksynyt vanhemmistaan. Hän sitten lohdutti siinä lasta ja odotteli josko vanhemmat ilmaantuisivat, ja hetken päästä paikalle juoksikin kiireessä nainen. Sen sijaan että nainen olisi [...]
   Ehkä nainen oli vain järkyttynyt lapsensa katoamisesta, eikä osannut reagoida siinä tilanteessa oikein? Ehkä jälkeenpäin tajusi asian ja häpesi omaa käytöstään? Ihan ymmärrettävä, vaikkakin väärä reaktio tossa tilanteessa. 

   Lainaa

  28. Pähee sotilas 16.7.2020 9:49
   Tulos: +75 (83 ääntä)
   Kyllä minun lapsuudessani 1990-luvulla oli ihan normaalia jutella tuntemattomien vanhojen ihmisten kanssa. Siihen jopa kannustettiin. Sitä pidettiin hyvänä asiana, että piristi vanhusten päivää ihmiskontaktilla julkisissa tiloissa. Edelleen saatan pysähtyä juttelemaan kenen tahansa kanssa, jos siltä tuntuu. Kenenkään mukaan ei saanut lähteä ja piti olla varovainen, jos jotain tarjottiin niin ettei ollut tuttu aikuinen paikalla. Serkkujen kanssa kuljettiin junalla 7-vuotiaasta lähtien Linnanmäelle ym. vieraisiin kaupunkeihin ilman aikuisia. Enkä ole omillekaan lapsilleni asettanut mitään tiukkaa valvontaa 2010-luvulla. Tuntuu melkein jopa turvalliselta, kun heillä on kännykät ja aina saa kiinni, toisin kuin omassa lapsuudessani (tai siis sai kiinni ennen teini-ikää). Toki riippuu lapsen omasta käytöksestä kuinka paljon uskaltaa antaa vastuuta, jokainen kehittyy omaa tahtiaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +116 (122 ääntä)
   Kärsimätön tomaatti: Kylmäsade päivä
   Onneks ei tulisade rankka :)

   Lainaa

  30. Kollo hylje 16.7.2020 10:41
   Tulos: +126 (142 ääntä)
   Joskus vuosia sitten yhdessä miesten ja naisten eroavaisuuksista kertovassa dokkarissa tehtiin sosiaalinen koe, jossa keskellä vilkasta kaupunkia oli itkevä pikkulapsi ja seurattiin, kuinka moni ja ketkä menivät auttamaan lasta. Käytännössä ainoat miehet, jotka lähestyivät lasta, olivat naisen seurassa. Jälkikäteen, kun kysyttiin syytä omalle käytökselle, miehet halusivat välttää pedarileimaa. Pari päivää sitten Twitterissäkin törmäsin kommenttiin "Mies on lähtökohtaisesti uhka naisille ja vähemmistöille, kunnes toisin todistetaan". Mielestäni on vain kamalan surullista, että miehiä demonisoidaan. Maailma vain menettää, jos kaikilta miehiltä piiskataan pois kaikki halu lähestyä muita vaikka edes auttaakseen.

   Lainaa

  31. Tulos: +179 (181 ääntä)
   Kokemus viime kesältä. Olen 30-vuotias mies ja minulla on 9-vuotias kummityttö. Koska omia lapsia ei vielä ole ja tämän kummitytön äiti on yh, vietän näiden lasten kanssa paljon aikaa. Olin sopinut tapaavani tämän kummilapseni ja hänen pikkusiskonsa uimaranalla iltapäivästä, oman työpäiväni jälkeen. Satun omistamaan katteella varustetun avolava-auton, jota käytän aina töissä. No, tytöt olivat jo rannalla, kun pysäköin autoni ja otin sieltä uimakamppeeni. Menin aluksi tyttöjen luokse ja jututin heitä. Sitten kävin ostamassa jäätelöt molemmilla ja palasin heidän luokseen. Jatkoimme siinä juttelua, kunnes paikalle kurvaa poliisipartio, joka tulee kyselemään, että mistä on kyse. Tytöt soittivat äidilleen, joka vahvisti, että olen ihan luvallisella asialla. Tämä olikin sitten meidän kolmen viimeinen yhteinen uimarantakäynti. Tämän jälkeen ollaan tavattu vain sisätiloissa.

   Lainaa

  32. Tulos: +32 (54 ääntä)
   Eikö kenellekään muulle ole lapsena opetettu, että vierailta ei saa ottaa karkkia (tai jäätelöä)? Eka juttu on ylilyövä, mutta jos joku ostaa tuntemattomille jäätelöä ja niistä on poistettu välikannet, voi hälytyskellot vähän piipata. Tuossa toisessa jutussa oli nuorilta kysytty, että tuntevatko ja olivat sanoneet nähneensä aiemmin, mutta eivät muuta.

   Lainaa

  33. Normi joutsen 16.7.2020 10:57
   Tulos: -37 (71 ääntä)
   Kummikäki: Mihin voi ilmoittaa, jos on rannalla havainnut jonkun naisen, joka ei mene uimaan eikä ota aurinkoa, vaan tarkkailee vanhoja miehiä ja ottaa heistä salaa valokuvia? Ehkä vanhus kysyi pikkulapsilta ovatko vanhemmat varmasti tallessa tai halusi varoittaa neitoja lähistöllä liikkuvista riettaista [...]
   Miksi yksikään aikuinen ihminen lähestyisi lapsia ihan ilman syytä ellei kyseessä ole ilmiselvästi yksinään oleva pikkulapsi? Silloinkin täytyy soittaa viranomaisille ja odottaa heitä lapsen kanssa. Ja miksi tyttöjä pitäisi varoitella oman ikäisistä pojista? Kerrassaan kummallista logiikkaa. Aikuinen mies tulee sanomaan nuorelle tytölle että "Hei, varokaa noita nuoria poikia. Minä, tuntematon aikuinen mies, olen turvallinen ja selkesti luotettava ihminen."

   Lainaa

  34. Normi joutsen 16.7.2020 11:02
   Tulos: -25 (75 ääntä)
   Tuju kirjohylje: No googlasin 2% on pedofiilejä Suomessa, mistähän ton 0.1% muistin..
   Eli joka viideskymmenes ihminen. Jos rannalla on hiukan enemmän porukkaa niin siinä tilastollisesti olisi muutama pedari paikalla juttelemassa lapsille ja tarjoamassa heille seuraa ja makeisia. Ja kaikki vaan ajattelee että se on harmiton vanha setä.

   Lainaa

  35. Kultivoitunut kookos 16.7.2020 11:03
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   kokemus: Kokemus viime kesältä. Olen 30-vuotias mies ja minulla on 9-vuotias kummityttö. Koska omia lapsia ei vielä ole ja tämän kummitytön äiti on yh, vietän näiden lasten kanssa paljon aikaa. Olin sopinut tapaavani tämän kummilapseni ja hänen pikkusiskonsa uimaranalla iltapäivästä, oman työpäiväni [...]
   Ihan kamala juttu! 

   Lainaa

  36. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Jäkättirastas: Vähän surullista että maailma on nykyään tällainen, ei voi puhua tuntemattomille ilman että siitä vedetään johtopäätöksiä. Etenkään jos puhut lapsille. Se on kurjaa mutta valitettavan perusteltua. Ja tuo jäätelökeissi nostaa kyllä niskakarvoja pystyyn. Yhtä paljon kuin D:n toiminta.
   Miten se maailma nyt juuri nykyään on tällainen? 
   Yritän perustella vastaan, sillä minusta johtopäätökset eivät ole perusteluja noissa tilanteissa: 
   Tilanne, jossa ventovieras vaikka puhuu lapsille, ei tee kenestäkään lain silmissä epäiltyä. Tällöin tahot, joiden tehtävä on puuttua asiaan, eivät reagoi mitenkään. Toisin sanoen, jonkun jäätelöä vieneen (mahdollisen isän tai muun tutun) käytöksen spekuloiminen ei vaikuta kyseisen miehen tulevaan käyttäytymiseen mitenkään, eikä siis estä valitettavasti myöskään estä tulevia mahdollisia rikoksia tapahtumasta. Summana: spekulointi tuossa vaiheessa ei vaikuta tilanteeseen myönteisesti.
   Sen sijaan suden huutaminen vaikuttaa kielteisesti: jos jokainen vastaava kontakti saa summerit soimaan, menettää summeri suurimman osan merkityksestään. Tässä vaiheessa nettotulos on siis kielteisellä puolella, eli nimenomaan ei perusteltua. 
   Ratkaisu: huutele sitten, kun tapahtuu jotain oikeasti epäilyttävää. Vaikuttamismahdollisuudet ovat tuolloin suurimmillaan. 
   Mitä tulee noihin kyseisiin tapauksiin; rannalla kuvaaja sekoittaa keskenään oikeuden kuvata ja oikeuden julkaista. Videon julkaiseminen miehen naama näkyen rikkoisi tuossa asiayhteydessä aivan varmasti lakia. Matarin skeittiparkki puolestaan on todella vilkas paikka, ja pedofiilin olisi todella hölmöä valita se kohteekseen. Eihän tämä poissulje mitään, mutta vaikuttaa todennäköisyyksiin. Samalla seudulla olisi kyllä riittävästi hiljaisia kujia, joilla lapsia riittää paljon kävelemässä niin, että heitä pystyisi seurailemaan ooppelilla kenenkään aikuisen huomiota kiinnittämättä. 

   Lainaa

  37. Tulistettu luovuttaja 16.7.2020 11:13
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Viimeinen moka kertoo Monikan ajatusmaailmasta. Ei juuri muusta. Olisin huolestunut jos hän olisi minun tuttavani.

   Lainaa

  38. Arkkienkeli 16.7.2020 11:35
   Tulos: +22 (38 ääntä)
   Jahans... En uskalla jatkossa näyttäytyä lapsieni kanssa julkisesti, kun näitä pedofiilifobikkoja on heti kuvaamassa ja tarinoimassa naamakirjassa.

   Lainaa

  39. Koskeva päärynä 16.7.2020 11:41
   Tulos: +98 (114 ääntä)
   Mukavaa olla mies nykypäivänä. Ei ole edes kovin harvinaisia juttuja. Hieno on tämä yhteiskunta. Vituttaa nuo ihmiset jotka kuvittelevat että on täysin ok ottaa julkisella paikalla kuva jostain tyypistä ja sitten julkaista se jossain facebookissa tyyliin "pedari?!?!?!"..

   Lainaa

  40. Pollea sonni 16.7.2020 12:01
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Normi joutsen: Eli joka viideskymmenes ihminen. Jos rannalla on hiukan enemmän porukkaa niin siinä tilastollisesti olisi muutama pedari paikalla juttelemassa lapsille ja tarjoamassa heille seuraa ja makeisia. Ja kaikki vaan ajattelee että se on harmiton vanha setä.

   Asiantuntijoiden arvioiden mukaan varsinaisten pedofiilien osuus miehistä on yhden prosentin suuruusluokkaa.[10][11]

   Nykykäsityksen mukaan pedofiileista suurin osa on miehiä, naisten osuus on kymmennen prosentin luokkaa kaikista pedofiileista

   Lähde: wikipedia

   Lainaa

  41. Pollea sonni 16.7.2020 12:12
   Tulos: +82 (102 ääntä)
   Normi joutsen: Eli joka viideskymmenes ihminen. Jos rannalla on hiukan enemmän porukkaa niin siinä tilastollisesti olisi muutama pedari paikalla juttelemassa lapsille ja tarjoamassa heille seuraa ja makeisia. Ja kaikki vaan ajattelee että se on harmiton vanha setä.
   Mutta kun ei suuri osa pedofiileista ikinä syyllisty mihinkään! Koska niitä ahdistaa se, että satuttavat lasta. Siksi monet hakeutuu hoitoon ja saavat apua. Osa toki tappaa itsensä, koska muu maailma kehoittaa sen tekemään. Ovat niin ahdistuneita itsestään ja heitä itseäänkin ällöttää. 
   Ei se seksuaalinen suuntautuminen kerro oletko vaarallinen vai et! Ällöttäväähän se on, mutta ei he voi itselleen mitään niin kuin ei heterot ja homotkaan itselleen mitään mahda. 
   Jokaisessa suuntautumisessa on vaarallisia ihmisiä! Montako pedofiili uutista olet nähnyt verrattuna normi murhiin?
   Todennäköisemmin aikuinen kuolee murhan uhrina kuin lapsi kokee seksuaalista hyväksikäyttöä. 
   Mutta esmes jenkeissä pääset pedolistoille jos esim harrastat vaimosi kanssa seksiä julkisella rannalla autossa ja ohi kävelee lapsi. Että siellä päin maailmaa luokitellaan hieman toisin ihmisiä. 
   Ootko lukenut asiasta? 

   Lainaa

  42. Tulos: +73 (87 ääntä)
   Pollea sonni: Mutta kun ei suuri osa pedofiileista ikinä syyllisty mihinkään! Koska niitä ahdistaa se, että satuttavat lasta. Siksi monet hakeutuu hoitoon ja saavat apua. Osa toki tappaa itsensä, koska muu maailma kehoittaa sen tekemään. Ovat niin ahdistuneita itsestään ja heitä itseäänkin ällöttää. Ei se [...]
   Juuri näin! Pedofilia ei automaattisesti tarkoita lasten hyväksikäyttöä. Lisäksi suurin osa lasten ja nuorten hyväksikäyttötapauksista ei ole pedofiilien tekemiä.
   https://yle.fi/uutiset/3-9402805

   Lainaa

  43. Ihan ookoo hampurilainen 16.7.2020 13:46
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   Vaikka diabeetikko himoitsee donitsia, ei se satuta ketään jos hän ei syö sitä.

   Lainaa

  44. Mallikas ahven 16.7.2020 13:50
   Tulos: +18 (34 ääntä)
   Ennen onneksi pystyi kävelemään pojan kanssa kun hän oli pieni pitelemällä häntä kädestä,nyt olisi nämä vouhottajat soittaneet poliisin perään joka päivä.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (41 ääntä)
   Olin kerran s-marketissa. 2 poikaa osti pullo rahoilla tikkareita mutta summasta puuttui huimat 5centtiä. Sanoin myyjälle että lisää sen mun ostosten hintaan.pojat oli iloisia ja tuli oikeen pihalla kiittämään.olen minä sitten namusetä? Ensi kerralla en varmasti maksa jos naiset näin ajattelee

   Lainaa

  46. Ihan ookoo hampurilainen 16.7.2020 15:04
   Tulos: -44 (66 ääntä)
   Tuli muuten mieleen, pedofiileistähän ajatellaan samoin kuin tummaihoisista. Kaikki pedot: pahoja Kaikki tummat: pahoja Vaikkei se mene niin, mutta monet näin ajattelee.

   Lainaa

  47. Taskulämmin norppa 16.7.2020 15:13
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   "Mihin voin ilmoittaa naisesta, joka ottelee rannalla kuvia vanhojen miesten kanssa puhuvista pikkulapsista. Ei mene uimaan tai ota aurinkoa, vaan jakelee lasten kuvia nettiin!"

   Lainaa

  48. Ajovaloton nektariini 16.7.2020 15:31
   Tulos: -43 (77 ääntä)
   Ihan ookoo hampurilainen: Tuli muuten mieleen, pedofiileistähän ajatellaan samoin kuin tummaihoisista. Kaikki pedot: pahoja Kaikki tummat: pahoja Vaikkei se mene niin, mutta monet näin ajattelee.
   Millähän logikaalla näitä voi verrata toisiinsa? Tummaihoiset ihmiset ovat vain yksi rotu, joissa on tuhansittain erilaisia yksilöitä. Pedofiilit ovat taas psyykkisesti sairas ihmisryhmä, jotka tahtomattaankin satuttavat uhrejaan, mikäli lähenästyvät lapsia. Pedarin tarkoitusperillä ei ole merkitystä, aikuisen seksuaalinen/romanttinen suhde lapseen on aina hyväksikäyttöä ja lapsi saa elinikäiset traumat. Pedarit, jotka eivät mene sairautensa takia hoitoon, saavat ihan syystäkin paljon paskaa niskaansa. 
   Only pedos defend other pedos. Älkää yrittäkö normalisoida sairauttaja, joka tuhoaa viattomien lasten elämiä.

   Lainaa

  49. Komea vesimeloni 16.7.2020 15:50
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Tietääkseni julkisella paikalla juttelu ei ole rangaistavaa.

   Lainaa

  50. Pelkäämätön soturi 16.7.2020 16:24
   Tulos: +27 (51 ääntä)
   Tanita: Olin kerran s-marketissa. 2 poikaa osti pullo rahoilla tikkareita mutta summasta puuttui huimat 5centtiä. Sanoin myyjälle että lisää sen mun ostosten hintaan.pojat oli iloisia ja tuli oikeen pihalla kiittämään.olen minä sitten namusetä? Ensi kerralla en varmasti maksa jos naiset näin ajattelee
   Emme me ajattele. Psykoja on joka mallia; mieheni mukaan 19/20 naisista pitää miestä vauvan tai pienen lapsen kanssa lutuisenviehättävänä. "Perhemateriaalia, huolisin". Sillä kahdennellakymmenennellä viiraa, mutta emme yleisesti ottaen ole vainoharhaisia sen enempää kuin miehet yleisesti ottaen hyypiöitä.

   Lainaa

  51. Mustankipeä kiivi 16.7.2020 16:24
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Normi joutsen: Miksi yksikään aikuinen ihminen lähestyisi lapsia ihan ilman syytä ellei kyseessä ole ilmiselvästi yksinään oleva pikkulapsi? Silloinkin täytyy soittaa viranomaisille ja odottaa heitä lapsen kanssa. Ja miksi tyttöjä pitäisi varoitella oman ikäisistä pojista? Kerrassaan kummallista logiikkaa. [...]
   Tuossa puhutaan vanhasta miehestä. Ihan hyvin kyseessä saattaa olla reilusti eläkeiän ylittänyt yksinäinen papparainen joka oli päättänyt lähteä kävelylle. Eikä tuossa myöskään kerrota jutteliko mies myös muille. Ihan hyvin on voinut höpötellä aikuistenkin kanssa, kuka nyt on sattunut olemaan lähellä.

   Lainaa

  52. Kloorattu hirmulisko 16.7.2020 16:45
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Koala: Veli kerran törmäsi kaupungilla lapseen, joka oli yksin ja itki. Hän kysyi mikä hätänä, ja muksu oli kuulemma eksynyt vanhemmistaan. Hän sitten lohdutti siinä lasta ja odotteli josko vanhemmat ilmaantuisivat, ja hetken päästä paikalle juoksikin kiireessä nainen. Sen sijaan että nainen olisi [...]
   Tuli kurja fiilis veljesi puolesta. Jotkut äidit (ja isät) ovat ihan hulluja, heistä on oma kanavakin redditissä /entitledparents, jossa on juuri tämänkaltaisia tarinoita.

   Lainaa

  53. Kloorattu hirmulisko 16.7.2020 16:49
   Tulos: +64 (72 ääntä)
   Emppu: Ehkä nainen oli vain järkyttynyt lapsensa katoamisesta, eikä osannut reagoida siinä tilanteessa oikein? Ehkä jälkeenpäin tajusi asian ja häpesi omaa käytöstään? Ihan ymmärrettävä, vaikkakin väärä reaktio tossa tilanteessa. 
   Ei ole ymmärrettävää. Menköön jollekin tunteidenhallintakurssille, jos ei osaa olla purkamatta omaa järkytystään muihin. 

   Lainaa

  54. Kloorattu hirmulisko 16.7.2020 16:54
   Tulos: -55 (73 ääntä)
   Kollo hylje: Joskus vuosia sitten yhdessä miesten ja naisten eroavaisuuksista kertovassa dokkarissa tehtiin sosiaalinen koe, jossa keskellä vilkasta kaupunkia oli itkevä pikkulapsi ja seurattiin, kuinka moni ja ketkä menivät auttamaan lasta. Käytännössä ainoat miehet, jotka lähestyivät lasta, olivat naisen [...]
   Ei mikään ihme, että on niin paljon pahoinvoivia syrjäytyneitä miehiä. 
   Jos ja kun oletus on että mies=paha, pedofiili, raiskari ja mitä vielä.
   Pelkäämätön soturi: Mieheni katsoi ennen lapsia puistossa koska odotti niin poskettomasti isäksi tuloa, mutta varovasti. Itse sain maha pystyssä kyllä katsella lapsia kyynel silmässä, "ihan kohta meilläkin on oma", miksei mies sitten... Miehen veli, jolla on 4- ja 7-vuotiaat tyttäret, kertoi että häntä on pyydetty [...]
   Veikkaan että ne on aika usein feministejä, jotka näkevät pedoja ja pahoja miehiä kaikkialla. Ks. Ylläoleva twitterkommenttikin taisi olla jonkun feministin kirjoittama.

   Lainaa

  55. Ihan ookoo hampurilainen 16.7.2020 16:56
   Tulos: +1 (49 ääntä)
   Ajovaloton nektariini: Millähän logikaalla näitä voi verrata toisiinsa? Tummaihoiset ihmiset ovat vain yksi rotu, joissa on tuhansittain erilaisia yksilöitä. Pedofiilit ovat taas psyykkisesti sairas ihmisryhmä, jotka tahtomattaankin satuttavat uhrejaan, mikäli lähenästyvät lapsia. Pedarin tarkoitusperillä ei ole [...]
   Millähän logiikalla tahtomattaankin satuttaa lapsia jos juttelee heille esim säästä?
   Siis tarkoitin sanoillani sitä, että monet ajattelee että KAIKKI MUSTAT OVAT RYÖSTÄJIÄ (tms) vaikka tusinan verran koko maailman mustista on ryöstäjiä. 
   Ja monet ajattelee että KAIKKI PEDOT OVAT LAPSIEN HYVÄKSIKÄYTTÄJIÄ vaikka tusinan verran koko maailman pedoista ovat lasten hyväksikäyttäjiä. 
   Samanlainen AJATUSMALLI molemmissa. 

   Lainaa

  56. Likomärkä vesimeloni 16.7.2020 18:02
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   En mä nyt lähtis heti epäilemään, jos joku jututtaa, mutta toi jäätelökeissi on siitä outo, et miksi ne jäätelöt oli jo avattu? Ja myös se et miks sinne pitäis jäädä kyttäämään, ei ilmeisesti kuitenkaan ainakaan näiden kummankaan isä ollut kyseessä. Oha se ny vähä outoo

   Lainaa

  57. Valkaisematon ahma 16.7.2020 19:03
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   No ihmisten suurin ongelma on se, että ekana ajatellaan, että jotain pahaa tapahtuu, eikä ajatella loogisesti. Joiltakin se taito löytyy.

   Lainaa

  58. Valkaisematon ahma 16.7.2020 19:09
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Voihan se olla äitin uusi poikaystävä "oon mä sen pari kertaa nähnyt"

   Lainaa

  59. Entinen lapsi 16.7.2020 21:04
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Meidän tarhalla kävi aina välillä yks pappa jakamassa tikkujätskejä kun oltiin pihalla leikkimässä, hoitotädit oli paikalla ja antoi hyväksyntänsä. Aivan sama, hakkasiko himassa hanskaan mielikuvalle musta ahmimassa jätskiä, sillä sain ilmaista jätskiä

   Lainaa

  60. Topakka pupu 16.7.2020 21:09
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Ajovaloton nektariini: Millähän logikaalla näitä voi verrata toisiinsa? Tummaihoiset ihmiset ovat vain yksi rotu, joissa on tuhansittain erilaisia yksilöitä. Pedofiilit ovat taas psyykkisesti sairas ihmisryhmä, jotka tahtomattaankin satuttavat uhrejaan, mikäli lähenästyvät lapsia. Pedarin tarkoitusperillä ei ole [...]
   Et voisi paljoakaan enempää väärässä vaikka yrittäisit. Ihan vähän kun perehtyy asiaan sen sokean vauhkoamisen sijaan, niin voit huomata tämän itsekin, vaikka en paljoa laittaisi likoon sen puolesta.

   Lainaa

  61. Kloorattu hirmulisko 16.7.2020 23:07
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Lapsille juttelu ei ole rikos, mutta yksityishenkilön kuvan levittäminen saatesanoilla "tässäkö pedofiili?!?!?" saattaa olla (kunnianloukkaus tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen). Ja pedofiileja on noin 0,2 prosenttia miehistä:
   https://yle.fi/uutiset/3-10713060 "– 1 400 suomalaista miestä kattaneesta tutkimuksesta kävi ilmi, että 0,2 prosenttia suomalaisista miehistä on seksuaalisesti kiinnostuneita alle 12-vuotiaista, Nissinen toteaa."
   Likomärkä vesimeloni: En mä nyt lähtis heti epäilemään, jos joku jututtaa, mutta toi jäätelökeissi on siitä outo, et miksi ne jäätelöt oli jo avattu? Ja myös se et miks sinne pitäis jäädä kyttäämään, ei ilmeisesti kuitenkaan ainakaan näiden kummankaan isä ollut kyseessä. Oha se ny vähä outoo
   Mietin samaa, mutta Monika kuulosti sen verran hysteeriseltä, että mahtaakohan asia oll mennyt ihan noin. Ja itselle tuli ensimmäiseksi mieleen, että mies oli poikien isä, isäpuoli tai eno.
   Voin hyvin kuvitella keskustelun :D
   Monika (hysteerisenä): Kuka tuo mies Oletteko nähneet miehen aiemminkin?!?
   12-v poika (kummastuneena ja jäätelöä lipittäen): öö. joo..? (unohtaa mainita, että satoja kertoja, sillä kyseessä on isäpuoli eikä ymmärrä Monikan kyselyjen tarkoitusperiä)
   *Monika säntää hysteerisenä kirjoittamaan someen*

   Lainaa

  62. Pelkäämätön soturi 17.7.2020 0:37
   Tulos: +32 (60 ääntä)
   Kloorattu hirmulisko: Ei mikään ihme, että on niin paljon pahoinvoivia syrjäytyneitä miehiä. Jos ja kun oletus on että mies=paha, pedofiili, raiskari ja mitä vielä. Veikkaan että ne on aika usein feministejä, jotka näkevät pedoja ja pahoja miehiä kaikkialla. Ks. Ylläoleva twitterkommenttikin taisi olla jonkun feministin kirjoittama.
     Feministi: lapsenhoito kuuluu myös miehelle ja töissäkäynti myös naiselle. Tästä seuraa väkisinkin että feministi: mies lapsen seurassa on toivottava ilmiö. Paha lapsia on hoitaa jos niille ei saa edes puhua. 
     Feministit sotkevat hulluihin ämmiin vain ne ihmiset (niin miehet kuin naisetkin) joiden mielestä heidän käytöksensä arvostelu on automaattisesti hulluämmäilyä, sittenkin vaikka arvosteluun olisi syytäkin. Omassa lapsuudessani itsensäpaljastelijat olivat vielä ihan normia, "menkää toista kautta, siellä on se kikkelisetä" sanoi kymmenvuotias minä, eikä asiasta sen enempää. Nykyisin aiheuttaisi ehkä vähän suurempaa tuohtumusta tuollainen käytös. Jos joku valittaa siitä että ihme feministit, ei saa edes munaa pikkutytöille heiluttaa, tai mitä ennen hyväksyttyä törttöilyä nyt keksiikin, miten nykyisin kaikki on kielletty, niin kannattaisi ehkä tarkistaa josko omat asenteet olisi syytä hinata 2020-luvulle. Ne miehet jotka ovat jo kartalla eivät käsittääkseni kärsi osallistumisesta synnytykseen, isyyslomasta ja muusta vakavasti otettavasta vanhemmuudesta jota tasa-arvo on heille hankkinut.

   Lainaa

  63. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Tosiaan se että vanhempi mies juttelee lapsille ja nuorille ei pitäisi hälyttää mitään kelloja. Täällä eräässä kadunkulmassa usein seisoskelee eräs pappa, joka nostaa hattua ohikulkijoille veikeä hymy kasvoilla, ja tälle on onnenpäivä jos joku pysähtyy juttelemaan. Myöskin usein menee kyselemään nuorten mopoista tai nuorempien polkypyöristä yms. (Kaupan parkkipaikka siis vieressä.) Ja kyseinen henkilö ei siis ole mikään juoppo, vaan yksinäinen vanhus.

   Lainaa

  64. Kloorattu hirmulisko 17.7.2020 6:53
   Tulos: -15 (51 ääntä)
   Pelkäämätön soturi:   Feministi: lapsenhoito kuuluu myös miehelle ja töissäkäynti myös naiselle. Tästä seuraa väkisinkin että feministi: mies lapsen seurassa on toivottava ilmiö. Paha lapsia on hoitaa jos niille ei saa edes puhua.    Feministit sotkevat hulluihin ämmiin vain ne ihmiset (niin miehet kuin naisetkin) [...]
   "Feministi: lapsenhoito kuuluu myös miehelle ja töissäkäynti myös naiselle. Tästä seuraa väkisinkin että feministi: mies lapsen seurassa on toivottava ilmiö."
   Olisikin feminismi tuota käytännössä! Feministisiä foorumeita seuranneena en voi kuitenkaan kuin todeta, että ei ole. Esimerkiksi viime viikolla joku julkaisi eräässä feministisessä nettfoorumissa tutkimuksen liittyen miesten ongelmiin  huoltajuuskiistoissa ja tämä tutkimustulos lähinnä sivuutettiin toteamalla, että "ei se noin mene, tuttavapiirissäni miehet ei edes halua hoitaa lapsiaan!!!1". Miesten ongelmista ei saa edes puhua, ja jos puhutaan niin ne vain kiistetään.
   Monet nykyfeministit ovat hulluämmiä ja vice versa. Joukossa on toki fiksujakin, mutta ainakin somessa he jäävät näiden sekopäiden varjoon. Enkä todellakaan ole sitä mieltä, että kikkelin heiluttelu julkisella paikalla on ok.
   Tässä mielestäni ihan osuva kritiikki nykyfeminismin ongelmista:
   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/accf1118-1707-4237-8dd5-68b497823bfb
   En yleensä ole Sanna Ukkolan kanssa samaa mieltä oikein mistään, mutta ainakin tuo Helen Pluckrosen tapaus osoittaa, että feministinen "hulluämmäily" on juurtunut myös akateemiseen feminismiin.

   Lainaa

  65. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Kohta on syksy ja pakettiautoilevat miehet saalistavat lapsia. Joka syksy alkaa se pakettiautovouhotus. Ei niin väliä onko se todellisuudessa koulutaksi tai työmaatja etsivä remonttireiska.

   Lainaa

  66. Tulos: -50 (62 ääntä)
   Sorea kauris: Ei kaikki pedofiilitkaan raiskaa tai tumputa lasten edessä. Suurin osa osaa olla ihmisiksi. Se on sairaus missä skitsosfreniakin on.
   Mihinhän tämäkin perustuu? Skitsofrenian hoitoon on kehitetty toimivia lääkkeitä ja terapioita, joiden avulla monet itsekin tuntemani skitsofreenikot saavat pidettyä terveen otteen elämästään. Yhtäkään pedofiilia ei sen sijaan ole koskaan parannettu tai tehty vaarattomaksi lapsille, yrityksistä huolimatta. Muutenkin skitsofreniavertaus on ihan järjetön koska ei psykoosisairaus tee muuten väkivallattomasta ihmisestä vaarallista muuten kuin korkeintaan itselleen. Valot päälle ja herätys.

   Lainaa

  67. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Minä: Tosiaan se että vanhempi mies juttelee lapsille ja nuorille ei pitäisi hälyttää mitään kelloja. Täällä eräässä kadunkulmassa usein seisoskelee eräs pappa, joka nostaa hattua ohikulkijoille veikeä hymy kasvoilla, ja tälle on onnenpäivä jos joku pysähtyy juttelemaan. Myöskin usein menee kyselemään [...]
   Juopotkin on aika usein yksinäisiä vanhuksia

   Lainaa

  68. totuuden_torvi 17.7.2020 9:56
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Koala: Veli kerran törmäsi kaupungilla lapseen, joka oli yksin ja itki. Hän kysyi mikä hätänä, ja muksu oli kuulemma eksynyt vanhemmistaan. Hän sitten lohdutti siinä lasta ja odotteli josko vanhemmat ilmaantuisivat, ja hetken päästä paikalle juoksikin kiireessä nainen. Sen sijaan että nainen olisi [...]
   Tällaisia vastaavia tapauksia on varmaan paljon. Yhtaikaa mielenkiintoista, mutta surullista lukea näitä kommentteja ja kokemuksia tilanteista. Voihan se vanhempi olla säikähtänyt tms. mutta todella ikävää käytöstä. Ei kuulosta tuollakaan naisella olleen yhtään tilanteenlukutaitoa. Jos ei elämä ollut helppoa joku sata vuotta sitten niin ei se ole sitä kyllä vieläkään, kun joutuu miettimään, uskaltaako olla kohtelias aikuiselle tai lapselle, jne vai joutuuko siitä vain itse ongelmiin tai vähintään haukutuksi :(

   Lainaa

  69. Lyömätön siili 17.7.2020 10:38
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   vili: Mihinhän tämäkin perustuu? Skitsofrenian hoitoon on kehitetty toimivia lääkkeitä ja terapioita, joiden avulla monet itsekin tuntemani skitsofreenikot saavat pidettyä terveen otteen elämästään. Yhtäkään pedofiilia ei sen sijaan ole koskaan parannettu tai tehty vaarattomaksi lapsille, yrityksistä [...]
   Lukitsetko vastauksesi vai haluatko vielä miettiä uudelleen tuota arvaustasi?

   Lainaa

  70. Sitkeä maahinen 17.7.2020 10:58
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Ajovaloton nektariini: Only pedos defend other pedos. 
   Mieti nyt vähän tätä logiikkaa.

   Lainaa

  71. Normi joutsen 17.7.2020 12:30
   Tulos: +9 (31 ääntä)
   Pollea sonni: Todennäköisemmin aikuinen kuolee murhan uhrina kuin lapsi kokee seksuaalista hyväksikäyttöä.
   Tämä ei pidä paikkaansa, miksi valehtelet? Tilastollisesti joka viides lapsi kokee seksuaalista häirintää ja useampi tulee raiskatuksi kuin aikuinen tulee murhatuksi. Pistää vihaksi kun itse tulin raiskatuksi kuusi vuotiaana ja tiedän kuinka moni lapsi kokee samaa ja täytyy kuunella sontaa tyyliin "lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on niin harvinaista, blaa blaa blaa... entäs pedofiilien oikeudet?". Se EI ole harvinaista, se on epidemia ja vain osa tapauksista tulee koskaan ilmi.

   Lainaa

  72. Pyöreä kissa 17.7.2020 14:52
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Pönttö sorsa: Kyllä se vaan kannattais mennä ihan ensin kyselemään "epäilyttävästi" käyttäytyvältä tyypiltä, mikä homma. Pedofiilit tuppaa siinä vaiheessa poistumaan paikalta, koska tajuavat tulleensa huomatuksi ja herättävänsä epäilyksiä. Jos väittää olevansa jonkun vanhempi, se on helppo tarkistaa [...]
   Onko tälle "pedofiilit tuppaa poistumaan.." - jutulle jotain muuta lähdettä kuin oma mutu?

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Emme me ajattele. Psykoja on joka mallia; mieheni mukaan 19/20 naisista pitää miestä vauvan tai pienen lapsen kanssa lutuisenviehättävänä. "Perhemateriaalia, huolisin". Sillä kahdennellakymmenennellä viiraa, mutta emme yleisesti ottaen ole vainoharhaisia sen enempää kuin miehet yleisesti ottaen hyypiöitä.
   Vau, en ole ennen uskonut ajatustenlukijoihin, mutta ilmeisesti ainakin sun lahjakas miehesi osaa lukea naisten ajatuksia, kun on noin hienon tilaston saanut laadittua.

   Lainaa

  74. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Pähee sotilas: Kyllä minun lapsuudessani 1990-luvulla oli ihan normaalia jutella tuntemattomien vanhojen ihmisten kanssa. Siihen jopa kannustettiin. Sitä pidettiin hyvänä asiana, että piristi vanhusten päivää ihmiskontaktilla julkisissa tiloissa. Edelleen saatan pysähtyä juttelemaan kenen tahansa kanssa, jos [...]
   On tässä asiassa kyllä ysärilläkin ollut yksilöllisiä eroja.
   Just puhuttiin parin ystävän kanssa siitä, että he tosi pitkälle aikuisuuteenkin pelkäsivät pimeällä kävelemistä yksin, kun heidän vanhempansa olivat aina tosi tarmokkaasti varoitelleet "tuntemattomista (vanhoista) miehistä."
   Muistelivat siinä sitten myös tilannetta, kun olivat ihan päiväsaikaan kahdestaan muksuina kävelleet kadulla, kun kohdalle pysähtyi autolla mies kysymään tyyliin että missä joku tie on. Niin nämähän olivat saaneet ihan paskahalvauksen ja lähteneet tyyliin karkuun ja pelänneet että nyt se mies seuraa. Vaikka todennäköisesti oikeasti kyse ihan hyväntahtoisesta ihmisestä joka kysyi tietä. 
   Itse taas muistan ala-asteajoilta kiertäneet huhut näistä pakettiautoilla ajelevista namusedistä, mikä sitten osan lapsista kohdalla oikeasti johti siihen että jos pakettiauto näkyi kadulla niin lähdettiin tyyliin saman tien karkuun. 
   Että on sitä hysteeristä suhtautumista ollut ennenkin, riippunut varmasti vaan tosi paljon vanhemmista (ja ehkä opettajista ja muista aikuisista) että missä määrin ja mihin sävyyn ovat lapsiaan varoitelleet (tai pelotelleet.) 

   Lainaa

  75. Tulos: +26 (42 ääntä)
   Kloorattu hirmulisko: "Feministi: lapsenhoito kuuluu myös miehelle ja töissäkäynti myös naiselle. Tästä seuraa väkisinkin että feministi: mies lapsen seurassa on toivottava ilmiö." Olisikin feminismi tuota käytännössä! Feministisiä foorumeita seuranneena en voi kuitenkaan kuin todeta, että ei ole. Esimerkiksi viime [...]
   En tiedä millaisilla feministisillä foorumeilla oikein käyt, mutta ei ehkä kannattaisi niiden keskustelijoiden perusteella yleistää koskemaan kaikkia.
   Kyllä, on edelleen olemassa niitä toisaaltolaisia feministejä, jotka kokevat että feminismin pitäisi ajaa vain naisten asioita, mutta uskaltaisin väittää, että nuorissa feministeissä ei tällä tavalla ajattelevia oikeastaan ole. 
   Intersektionaalisuuskin ymmärretään tuossa aikasten väärin; kysehän ei ole ihmisten lokeroimisesta ihan lokeroinnin ilosta ja joidenkin kummallisten hierarkioiden muodostamisesta. Kyse on siitä, että erilaisissa tilanteissa, esimerkiksi poliittisia päätöksiä tehdessä, kiinnitettäisiin huomiota laajemmin erilaisiin sosiaalisiin kategorioihin, joihin ihminen nyt väistämättä kuuluu. Kyse ei siis ole lokeroihin asettamisesta, vaan olemassa olevien rakenteiden ja niihin liittyvien merkitysten huomioimisesta. Intersektionaalisen feminismin pohjahan on nimeomaan feminismin kritiikissä; siinä, että todettiin feminismin olevan lähinnä rikkaiden, valkoisten naisten asioiden ajamista, ja intersektionaalisella ajattelulla pyritään saamaan tähän muutos, olemaan inklusiivisempia. 
   Sellaiset terkut vielä, että täällä ainakin on kaksi intersektionaalista feministiä, jotka sekä tiedostavat että tunnustavat miesten epätasa-arvoisen kohtelun huoltajuusasioissa. 
   Oma ajatukseni ainakin on se, että sen intersektionaalisen ajattelun avulla saataisiin huomio myös muun muassa miesten kohtaamiin rakenteellisiin tasa-arvo-ongelmiin, kaikkien muiden ihmisten muassa.

   Lainaa

  76. Seko riikinkukko 17.7.2020 21:29
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Emme me ajattele. Psykoja on joka mallia; mieheni mukaan 19/20 naisista pitää miestä vauvan tai pienen lapsen kanssa lutuisenviehättävänä. "Perhemateriaalia, huolisin". Sillä kahdennellakymmenennellä viiraa, mutta emme yleisesti ottaen ole vainoharhaisia sen enempää kuin miehet yleisesti ottaen hyypiöitä.
   Miehesi on yksinkertaisesti aivan hakoteillä. Kyseessä on tyypillinen miehinen fantasia. Miehesi teorian mukaan 95% naisista olisi kiinnostunut perustamaan hänen kanssaan perheen tai huolisi hänet, mikäli hänellä olisi vauva tai pieni lapsi mukanaan. Mitäs luulet, kun asia esitetään näin, niin olisko miehesi teoriassa vähän parantamisen varaa?

   Lainaa

  77. Nimekäs mandariini 18.7.2020 8:53
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Minä: Tosiaan se että vanhempi mies juttelee lapsille ja nuorille ei pitäisi hälyttää mitään kelloja. Täällä eräässä kadunkulmassa usein seisoskelee eräs pappa, joka nostaa hattua ohikulkijoille veikeä hymy kasvoilla, ja tälle on onnenpäivä jos joku pysähtyy juttelemaan. Myöskin usein menee kyselemään [...]
   Tälläisiä yksinäisiä vanhuksia on paljon. itse olen törmännyt tälläisiin monta kertaa päiväs aikaan kahviloissa ja pubeissa. He haluavat vain juttu seuraa. Kun heidän kanssa hetekn juttelee, edes jostain, heille tulee siitä mukava mieli. Jotkut kertoo, että eivät ole jutelleet kenenkään kanssa viikkoon!

   Lainaa

  78. Valittava ampiainen 18.7.2020 18:29
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kummikäki: Mihin voi ilmoittaa, jos on rannalla havainnut jonkun naisen, joka ei mene uimaan eikä ota aurinkoa, vaan tarkkailee vanhoja miehiä ja ottaa heistä salaa valokuvia? Ehkä vanhus kysyi pikkulapsilta ovatko vanhemmat varmasti tallessa tai halusi varoittaa neitoja lähistöllä liikkuvista riettaista [...]
   Tai ehkä se vanha mies sattu olemaan lasten vaari tai muu sukulainen? :P

   Lainaa

  79. Kloorattu hirmulisko 19.7.2020 0:41
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   NZPhi: En tiedä millaisilla feministisillä foorumeilla oikein käyt, mutta ei ehkä kannattaisi niiden keskustelijoiden perusteella yleistää koskemaan kaikkia. Kyllä, on edelleen olemassa niitä toisaaltolaisia feministejä, jotka kokevat että feminismin pitäisi ajaa vain naisten asioita, mutta uskaltaisin [...]
   Kyseessä oli "Rento feministiryhmä" eli sama joka on päätynyt tänne feissarimokiinkin useasti. He toteuttavat intersektionaalista feminismiä ja vähättelijät olivat iältään ehkä 25-40. Eli ei tätä ilmiötä voi millään old school-feminismillä tai iällä pelkästään selittää.
   "Oma ajatukseni ainakin on se, että sen intersektionaalisen ajattelun avulla saataisiin huomio myös muun muassa miesten kohtaamiin rakenteellisiin tasa-arvo-ongelmiin, kaikkien muiden ihmisten muassa."
   Olisipa vaan suurin osa intersektionaalisista feministeistä noin fiksuja.

   Lainaa

  80. Palloton kobra 19.7.2020 16:32
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Sorea kauris: Ei kaikki pedofiilitkaan raiskaa tai tumputa lasten edessä. Suurin osa osaa olla ihmisiksi. Se on sairaus missä skitsosfreniakin on.
   Skitsofreenikotkin menevät/laitetaan hoitoon ko sairauden takia, jotta pärjäävät normaali elämässä, eivät he ilman hoitoa muiden ihmisten seurassa kulje. Hoidossa oleva pedari on ok, hoitamaton ei. Ihan sama kaikkien muidenkin sairauksien kanssa.

   Lainaa

  81. Jähmeä greippi 19.7.2020 18:39
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Palloton kobra: Skitsofreenikotkin menevät/laitetaan hoitoon ko sairauden takia, jotta pärjäävät normaali elämässä, eivät he ilman hoitoa muiden ihmisten seurassa kulje. Hoidossa oleva pedari on ok, hoitamaton ei. Ihan sama kaikkien muidenkin sairauksien kanssa.
   Ja taas meni pieleen. Suuri osa pedareista hillitsee itsensä ja halunsa, eikä koskaan vahingoita ketään. Eikä siihen mitään hoitoja tarvita, vaan ihmisen oma päätös. Pedofilia ei sinänsä ole oma valinta, mutta ihminen itse valitsee miten toimii.

   Lainaa

  82. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Aika selkeä ero on niillä päälle 40v ihmisillä jotka haluu edelleen harrastaa skedetystä ja ehkä jopa katsovat nuorempien perään tai omaa lasta kiinnostaa. Versus sitten joku vaarallinem tyyppi joka ei skedetä ja yrittää puskiin niitä muksuja saada. Tai ainakin toivon niin.

   Lainaa

  83. Konstikas kurkku 21.7.2020 7:44
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ihmettelen logiikkaa. "Näen rannalla vanhan miehen juttelevan nuorille, epäilen pedofiiliksi ja ALAN KUVATA, jotta saan varoitettua puskaradiossa". Miksei "Näen rannalla vanhan miehen juttelevan nuorille, epäilen pedofiiksi, menen lähemmäksi kuulolle tai kyselemään, mikä meininki ja onko kaikki hyvin".

   Lainaa

  84. Hiivaton avokado 21.7.2020 16:27
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Jäkättirastas: Vähän surullista että maailma on nykyään tällainen, ei voi puhua tuntemattomille ilman että siitä vedetään johtopäätöksiä. Etenkään jos puhut lapsille. Se on kurjaa mutta valitettavan perusteltua. Ja tuo jäätelökeissi nostaa kyllä niskakarvoja pystyyn. Yhtä paljon kuin D:n toiminta.
   Puhumattakaan jos miehenä puhuisin jollekkin naiselle tai lapselle. Heti oletetetaan kaikkea mahdollista ikävää.. erittäin surullinen maailma tosiaan.

   Lainaa

  85. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Kloorattu hirmulisko: Kyseessä oli "Rento feministiryhmä" eli sama joka on päätynyt tänne feissarimokiinkin useasti. He toteuttavat intersektionaalista feminismiä ja vähättelijät olivat iältään ehkä 25-40. Eli ei tätä ilmiötä voi millään old school-feminismillä tai iällä pelkästään selittää. "Oma ajatukseni ainakin on [...]
   Niin aivan. Rento feministiryhmä on kyllä aikamoinen villi länsi, jossa ei rentoa tunnistettais vaikka se tulis Rosa Meriläisen muodossa vastaan ja tarjoais kaljat.
    
   Lienet oikeassa joo ettei sitä asiaa voi suoraviivaisesti ikään tai muuhunkaan liittää, mutta pääsääntöisesti olen kuitenkin itse havainnut, että nuorempi osasto on näissä asioissa fiksumpaa... 
   Mutta siis tuolla ns Rennossa feministiryhmässä lienee se ongelma, että vaikka siellä kuka ja kuinka fiksu yrittäis jostain keskustelua aloittaa, niin johonkin kummallisiin, intersektionaalisiksi niitä kutsuviin mutta oikeasti ihan omasta päästä vedettyihin, sääntöihin nojaten yp:t sensuroi ja sanktioi siellä jengiä ihan meneen. Jolloin kukaan ei oikeen uskalla sanoa yhtään mitään. Että ylläpitäjät siellä (minun havaintojeni mukaan) ovat täysin syypäitä siihen käsittämättömään keskustelukulttuurin irvikuvaan.

   Lainaa

  86. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Emppu: Ehkä nainen oli vain järkyttynyt lapsensa katoamisesta, eikä osannut reagoida siinä tilanteessa oikein? Ehkä jälkeenpäin tajusi asian ja häpesi omaa käytöstään? Ihan ymmärrettävä, vaikkakin väärä reaktio tossa tilanteessa. 
   Itsekin saatan ensimmäisenä suuttua koiralle jos pelästyn että sille kävi jotain pahaa. Ehkä se on joku mielen omituinen defenssi että pystyy toimimaan paremmin vihaisena kuin pelokkaana. Se ei kestä kuin pienen hetken mutta näin olen muutaman kerran reagoinut kun tarpeeksi pelästyin. Voin vain kuvitella sitä pelon määrää kun oma lapsi ei yhtäkkii olekaan siinä vieressä. Olemme kuitenkin eläimiä siinä missä muutkin ja nopeissa tilanteissa toiminta saattaa tulla selkärangasta eikä aivot kerkiä mukaan.

   Lainaa

  87. Lannaton haltija 18.10.2021 1:51
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Normi joutsen: Tämä ei pidä paikkaansa, miksi valehtelet? Tilastollisesti joka viides lapsi kokee seksuaalista häirintää ja useampi tulee raiskatuksi kuin aikuinen tulee murhatuksi. Pistää vihaksi kun itse tulin raiskatuksi kuusi vuotiaana ja tiedän kuinka moni lapsi kokee samaa ja täytyy kuunella sontaa [...]
   " Tilastoihin laskettiin mukaan yhteensä 30 rikosnimikettä. Mukaan otettiin vain sellaiset poliisille ilmoitetut rikokset, joissa uhri oli alle 18-vuotias."
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005930790.html
   "Suomessa tuli viime vuonna ilmi 91 henkirikosta, ilmenee Tilastokeskuksen rikos- ja pakkokeinotilaston ennakkotiedoista. "
   https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/tilastokeskus-henkirikosten-maara-kasvoi-viime-vuonna-1.11289046

   Lainaa

  88. Nukkainen maksamakkara 19.9.2022 7:55
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Rytmikäs pähkinä: Täytyy kyllä sanoa näin entisenä nuorena tyttönä että olisin kokenut kiusallisena jos tuntematon vanha mies olisi tullut uimarannalla juttelemaan. Ikävää, jos se olisi vain joku yksinäinen joka on juttuseuraa vailla, mutta siinä tapauksessa luulisi että juttuseuraksi kelpaisi vaikka toinen vanha mies, ja juttelupaikaksi jokin muu kuin uimaranta.
   Se on aivan sama missä ihminen haluaa keskustella ihmisen kanssa, niin aina löytyy kaltaisesi mielensäpahoittaja.

   Lainaa

  89. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mikä näitä ihmisiä vaivaa?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jäätelö, lapset, mies, namusetä, poliisit, rannalla, ranta

 • Uusimmat

 • Kategoriat