Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 45

Liikennevalojen perusteet – noloin päteminen vähään aikaan.
Avuton autoilija, osa 45

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +786 (794 ääntä)
   Vesa ja Niko sais käydä autokoulun uudestaan. Niinku melko moni muukin tiellä liikkuja..

   Lainaa

  2. Tulos: +518 (670 ääntä)
   Onneksi miehet on niitä parempia kuskeja monen mukaan. :D voi elämä.

   Lainaa

  3. Tulos: -87 (287 ääntä)
   Miehillä vaikuttaa olevan muussakin kuin pelkässä älykkyydessä suurempi hajonta kuin naisilla. (Miehet ovat yleensä vahvasti edustettuina maailman parhammistossa mitä tulee moottoriurheiluun, mutta miehet myös aiheuttavat liikenteessä eniten onnettomuuksia. Tämä taas avaa vähän, että miksi.) ((Ja joojoo. Miehillä enemmän keskimäärin ajettuja kilometrejä, mutta empiiristen havaintojeni mukaan se on useammin mies kuin nainen, joka ei liikenteessä joko piittaa tai osaa noudattaa liikennesääntöjä. Ja ei nyt oteta taskuparkkikorttia sieltä takataskusta.))

   Lainaa

  4. Tulos: +171 (273 ääntä)
   Miehet on tunnetusti parempia kuskeja, vai mitenkäs se olikaan?

   Lainaa

  5. Painava haisunäätä 16.7.2020 1:21
   Tulos: +326 (328 ääntä)
   Vesa, sä oot mulQ. Toivottavasti poliisit ottaa sulta mahdollisimman pian kortin pois. Ootko sä tosiaan käyny autokoulun (MISSÄ??) vai löytäny ajokorttis kadulta jonkun toisen hukkaamana?

   Lainaa

  6. Tulos: +292 (298 ääntä)
   Miettikää, jos poliisi puhalluttamisratsioiden lisäksi pitäisi liikennesääntöratsioita: "Ajokorttia jos voisit näyttää... ...asia selvä. Sitten vielä jos osaat kertoa, kuinka syvät auton renkaiden urat pitää vähintään olla niin pääset jatkamaan matkaa"

   Lainaa

  7. Mustalaisnaamio 16.7.2020 2:00
   Tulos: -244 (354 ääntä)
   Dea: Miehet on tunnetusti parempia kuskeja, vai mitenkäs se olikaan?
   Ja naiset on tunnetusti maailman kovimpia yleistäjiä...

   Lainaa

  8. Tulos: +179 (189 ääntä)
   Toivottavasti Vesalla on paljon aikaa ja rahaa. Rahaa korvausten ja sakkojen maksuun ja aikaa vankilassa istumiseen.

   Lainaa

  9. Tulos: +102 (122 ääntä)
   Auton ajaminen on helppoa. Autolla ajaminen sen sijaan vaatii älykkyyttä.

   Lainaa

  10. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 16.7.2020 3:50
   Tulos: -69 (133 ääntä)
   Vesaa ja Nikoo pitäis hakata vasaralla päähän

   Lainaa

  11. Rehevöitynyt viinirypäle 16.7.2020 3:56
   Tulos: +129 (139 ääntä)
   Toj Karin: Toivottavasti Vesalla on paljon aikaa ja rahaa. Rahaa korvausten ja sakkojen maksuun ja aikaa vankilassa istumiseen.
   Suomessa ihmishenki on valitettavasti melko arvoton, erityisesti liikenteessä menetettynä. Kyse olisi kaiketi kuolemantuottamuksesta, jos Vesa todella jonkun yli huolimattomuuttaan kuolettavasti ajaisi. Ehdollinen vankeustuomio, sakkoja ja tuskin lainkaan korvauksia uhrin omaisille. Asenne kielii siitä, ettei sakkojakaan olisi varaa maksaa, vaan Vesa naureskelisi partaansa, samoin kuin ehkä Vesalle määrätty oikeusavustaja, jonka palkka kuitattaisiin veronmaksajilta tulevista valtion varoista. 

   Lainaa

  12. Lenko lohikäärme 16.7.2020 6:55
   Tulos: +193 (201 ääntä)
   Niko otti kyllä pisteet kotiin nuolivalokeskustelussa myöntämällä olleensa väärässä. Autokoulussa tulleen väärinkäsityksen tulosta ja nyt sai tarkemman tiedon. Harvinaista somessa.

   Lainaa

  13. Kilokalori 16.7.2020 6:55
   Tulos: +140 (164 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Ja naiset on tunnetusti maailman kovimpia yleistäjiä...
   En ole kuullut naisten puhuvan omasta sukupuolestaan parempana kuskina. Ainoastaan miesten. Että kuka yleistää ja mitä?

   Lainaa

  14. Tulos: +194 (196 ääntä)
   Lenko lohikäärme: Niko otti kyllä pisteet kotiin nuolivalokeskustelussa myöntämällä olleensa väärässä. Autokoulussa tulleen väärinkäsityksen tulosta ja nyt sai tarkemman tiedon. Harvinaista somessa.
   Olisipa se näkynyt myös tässä fm:iin päätyneessä pätkässä.

   Lainaa

  15. Tulos: +52 (82 ääntä)
   Sprinkles: Miehillä vaikuttaa olevan muussakin kuin pelkässä älykkyydessä suurempi hajonta kuin naisilla. (Miehet ovat yleensä vahvasti edustettuina maailman parhammistossa mitä tulee moottoriurheiluun, mutta miehet myös aiheuttavat liikenteessä eniten onnettomuuksia. Tämä taas avaa vähän, että miksi.) ((Ja [...]
   Omien havaintojen mukaan ainoa tilanne jossa naiset käyttäytyy liikenteessä huonommin on jalankulkijan päästäminen suojatieltä yli. Eli jos suojatien ohi ajetaan hiljentämättä / pysähtymättä tuntuu kuljettajana useammin olevan nainen. 
   Kuitenkin ne moottoritien puikkelehtijat ovat aina miehiä ja heidän ajotapansa hidastaa kymmenien matkaa, mukaan lukien heidän omaansa.
   Itse olen tietenkin täydellinen liikenteessä oli menopelinä mikä vaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +25 (97 ääntä)
   Se nyt vaan on fakta että tutkimusten mukaan naiset ovat parempia kuskeja.

   Lainaa

  17. Tulos: +102 (110 ääntä)
   Keskustelusta puuttuu se kohta, kun joku pistää linkin, jonka takaa liikennesäännöt voi tarkastaa, jonka jälkeen aloittaja epäilee kommentoijan olevan 1) seksin puutteessa 2) homoseksuaali tai 3) turpaanvetämisen tarpeessa.

   Lainaa

  18. Tulos: -63 (85 ääntä)
   Dea: Miehet on tunnetusti parempia kuskeja, vai mitenkäs se olikaan?
   Oletatko juuri joidenkin sukupuolia kysymättä heidän omaa mielipidettään asiasta?

   Lainaa

  19. Tauoton seppä 16.7.2020 9:15
   Tulos: +28 (64 ääntä)
   Vesalla on varmaan Audi tai Bemari. Ei tollanen idiootti voi ajaa muulla.

   Lainaa

  20. Ylpeä mäyrä 16.7.2020 9:29
   Tulos: +129 (133 ääntä)
   Kiinnostavaa kyllä toi "muut ihmiset ovat taatusti väärässä!" -asenne, jolla tullaan someen vaahtoamaam miten on toistuvasti jouduttu hankaliin liikennetilanteisiin. Luulisi että tarpeeksi monennen, samanlaisen sekoilun jälkeen sitä alkaisi epäillä myös omia ajotapojaan, ja kysymyksen muotoilu somessa olisi ennemminkin tyyppiä "kuka väistää tällaisessa tilanteessa? Kaverin puolesta kysyn."

   Lainaa

  21. Arkistoitu albatrossi 16.7.2020 9:47
   Tulos: +149 (151 ääntä)
   Jokin aika sitten vastaanotin töissä vihaisen palautteen puuttuvasta nopeusrajoitusliikennemerkistä. Kyseisessä kohdassa oli kyllä merkki taajama-alueen alkamisesta, mutta kuulemma "Ei siitä voi tietää mikä on nopeusrajoitus!" Kyseinen henkilö oli siis saanut ylinopeussakot kun oli luullut, että aikaisemmin näkemänsä nopeusrajoitus oli yhä voimassa. Miten nämä ihmiset ovat päässeet autokoulusta läpi?

   Lainaa

  22. Tulos: -23 (103 ääntä)
   Eniten vituttaa autoilijat ketkä pysähtyy päästämään pyöräilijät yli vaikka niillä oli väistämisvelvollisuus. Autoilijana ja pyöräilijänä. Toinen on jalankulkijat suojatiellä missä on se nappi mistä saa vihreän valon. Ne tulee siihen. painaa sitä ja menee kuitenkin punasia päin heti kun on mahdollisuus ja autot seisoo sitten turhaan punasissa.

   Lainaa

  23. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Vesa ei tajuu

   Lainaa

  24. Välilaskuton mehiläinen 16.7.2020 11:05
   Tulos: +68 (98 ääntä)
   jukkapalmu: Eniten vituttaa autoilijat ketkä pysähtyy päästämään pyöräilijät yli vaikka niillä oli väistämisvelvollisuus. Autoilijana ja pyöräilijänä. Toinen on jalankulkijat suojatiellä missä on se nappi mistä saa vihreän valon. Ne tulee siihen. painaa sitä ja menee kuitenkin punasia päin heti kun on mahdollisuus ja autot seisoo sitten turhaan punasissa.
   Aika väsyttävää vetää herneitä nenään tollasesta. Minusta taas on ihan kivaa ajatella muitakin, ja antaa tietä jos ei ole niin kiire. Autoilijana, pyöräilijänä ja kävelijänä, vaikka olisi millainen etuajo-oikeus. Vielä mukavampaa tietysti on jos joku tekee samoin itselleni. En tietty pyöräilijänä odota kenenkään antavan tietä jos itse olen väistämisvelvollinen, mutta ihan mukavaa kun välillä niinkin käy. Sitten taas vituttaa kävelijänä seisoa viisi minuuttia suojatien edessä kun kukaan ei edes hiljennä siinä kohdalla.

   Lainaa

  25. Mietteetön juhta 16.7.2020 11:28
   Tulos: +55 (111 ääntä)
   Keke: Omien havaintojen mukaan ainoa tilanne jossa naiset käyttäytyy liikenteessä huonommin on jalankulkijan päästäminen suojatieltä yli. Eli jos suojatien ohi ajetaan hiljentämättä / pysähtymättä tuntuu kuljettajana useammin olevan nainen.  Kuitenkin ne moottoritien puikkelehtijat ovat aina miehiä ja [...]
   Oma mielipiteeni on, että nainen on keskimäärin liikenteessä miestä joustamattomampi ylipäänsä. Eli liikennesääntöjä noudatetaan kyllä miehiä paremmin, mutta reagoidaan ympäristön tapahtumiin vähemmän jouheasti. Tarkoitan tällä esimerkiksi kaistan tarjoamista risteysalueen lähestyessä, oman kaistanvaihdon ennakointia, liikenteen soljumiseen reagoiminen omaa ajonopeutta säätämällä... ylipäänsä sellainen ”epäsosiaalisuus”. Ne ovat pieniä hienovaraisia eroja, eivät radikaaleja, eivätkä tietenkään koske kaikkia yksilöitä, sen enempää kuin ne miesten ylinopeudetkaan. 
   Näyttönä on 10 vuoden täyspäiväinen työ pääkaupunkiseudun taksissa. Harrastin hiljaa mielessäni muiden autojen käyttäytymisen perusteella kuskin ominaisuuksien arvailua (kuskia siis ensin näkemättä), ja oli mielenkiintoista huomata, miten hyväksi siinä tuli ajan kanssa. Tämä naisten enemmistöä koskeva huomio syntyi todella hitaasti, en olettanut niin ”etukäteen”. 
   Naisissa on myös keskimäärin paljon enemmän liikennettä haittaavaa arkuutta. Esimerkiksi pitkä tauko ajamisesta saa naiset miehiä todennäköisemmin varomaan jatkossa ajamista, varsinkaan ”vaikeissa ympäristöissä”. Mistä se johtuu?
   Korostan samaan hengenvetoon kuitenkin tiedostavani sen, että huomioni on erittäin subjektiivinen ja virhealtis, koska en esimerkiksi tilastoinut arvauksiani kirjalliseen muotoon. Kadun että en, koska se tosiaan oli minusta mielenkiintoista. 
   Korostan vielä tärkeämpänä asiana sitä, että ”naisille tyypillisemmät” virheet ovat vain pieni kuriositeetti sen rinnalla, millaisia p*rseitä miehet ovat naisia useammin. Eli miesten käytös liikenteessä vaatii mielestäni paaaaaaljon enemmän korjaamista, kuin naisten, keskimäärin. 
   Ja sitten niitä miinuksia kiitos :D tiedostan kyllä jo etukäteen, että liikenteen suhteen on kollektiivisesti hyväksyttyä keskittyä haukkumaan vain miesten ylinopeuksia. 

   Lainaa

  26. Arkkienkeli 16.7.2020 11:39
   Tulos: -31 (51 ääntä)
   Toivottavasti lakiesitys ajo-oikeuden testaamisesta kahden vuoden välein menee läpi heti tammikuussa 2021.

   Lainaa

  27. Tosi eläin 16.7.2020 12:25
   Tulos: +75 (81 ääntä)
   Mikä noissa nuolivaloissa on niin vaikeaa? Jääkö nää sankarit odottelemaan tuntikausiksi jos kaikki lamput sisältävä liikennevalo on pimeänä? Miksi jää odottelemaan jos punaista ei pala?

   Lainaa

  28. Tulos: +78 (84 ääntä)
   Just viimeksi eilen bongasin autoilijan joka tönötti paikallaan vihreän valon palaessa, koska vihreä nuolivalo ei palanut. Eikä reagoinut takanaolevien tööttäilyihin. En tajua miten voi olla ihmisiä jotka eivät ole huomanneet että on olemassa kahdenlaisia nuolivaloja. Viimeistään autokoulussa pitäisi tämä oppia, argh.

   Lainaa

  29. Nikolle propsit 16.7.2020 12:57
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Niko myönsi virheensä naureskellen ryhmässä! Ei lähtenyt inttämään vastaan. 👍

   Lainaa

  30. Tulos: -50 (70 ääntä)
   Oho: Se nyt vaan on fakta että tutkimusten mukaan naiset ovat parempia kuskeja.
   Fakta on että empiirinen tutkimukseni osoittaa että suojatietä lähestyvän auton kuljettajan sukupuolen voi päätellä siitä antaako autoilija suojatielle astumassa olevalle jalankulkijalle tietä. Mies=kyllä, nainen=Ei.

   Lainaa

  31. AudiOsoitin 16.7.2020 13:25
   Tulos: -13 (43 ääntä)
   Tauoton seppä: Vesalla on varmaan Audi tai Bemari. Ei tollanen idiootti voi ajaa muulla.
   Hyvästä yleistyksetä johtuen pitänee varmaan heittäytyä idiootiksi kun audilla ajelen. Tähän mennessä olen vahingossa noudattanut tieliikennelakia hyvin tarkasti ja ollut kohtelias muille. No, aikansa kutakin. :)

   Lainaa

  32. Sulaton vihannes 16.7.2020 14:59
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Yksi oleellinen tieto nuolivaloista olisi ollut syytä myös mainita, että nuolivaloilla ei ole väistämisvelvoitteita muihin tielläliikkujiin.

   Lainaa

  33. Tulos: +73 (81 ääntä)
   Mietteetön juhta: Naisissa on myös keskimäärin paljon enemmän liikennettä haittaavaa arkuutta. Esimerkiksi pitkä tauko ajamisesta saa naiset miehiä todennäköisemmin varomaan jatkossa ajamista, varsinkaan ”vaikeissa ympäristöissä”. Mistä se johtuu?
   Näin naisena, ja autokouluun päälle kolmikymppisenä päätyneenä pitää kommentoida tuohon, että omalla kohdallani se ei ole niinkään sukupuolikysymys, vaan persoonan ja ympäristön yhteisvaikutus. Kun on kasvatettu niin, että ei susta ole mihinkään ja sä et ymmärrä mistään mitään, siirry pois edestä kun osaavammat hoitaa asian, niin kyllä se hienoista epävarmuutta etenkin kaupunkiajossa (nyt kun ajamisesta puhutaan) tuo. Toki perintötekijöissä on myös se toinen puoli, jota tottakai pitäisi oppia suitsimaan, eli minulta löytyy myös raskas kaasujalka tuolla motareilla ja turhan lyhyt pinna ratin takana. Paljon korjattavaa löytyy siis, suuntaan kuin toiseenkin.

   Lainaa

  34. Kumpulainen 16.7.2020 17:00
   Tulos: 0 (70 ääntä)
   Välilaskuton mehiläinen: Aika väsyttävää vetää herneitä nenään tollasesta. Minusta taas on ihan kivaa ajatella muitakin, ja antaa tietä jos ei ole niin kiire. Autoilijana, pyöräilijänä ja kävelijänä, vaikka olisi millainen etuajo-oikeus. Vielä mukavampaa tietysti on jos joku tekee samoin itselleni. En tietty pyöräilijänä [...]
   Tuo nyt on vaan lähinnä hemmetin vaarallista. Liikenteessä pitäisi pystyä olettamaan kaikkien liikenteessä olijoiden noudattavan liikennesääntöjä. Ei ole mitään järkeä paahtaa viittäkymppiä vihreisiin liikennevaloihin ja sitten pysähtyäkin antamaan tietä sivusuunnan punaisissa seisoville autoille. Ihan vaan niitä muita ajatellen kun sinulla itselläsi ei ole kiire. Siitä seuraa nopeasti peräänajo. Sama koskee sitä että pysähdyt päästämään jonkun tulemaan kolmion tai stopin takaa, kun sinulla itselläsi ei ole kiire. Sillä sinun takanasi ajavalla sääntöjen noudattajalla voi olla kiire. Ja se kiire loppuu peräänajoon. Ja jälleen kerran sama koskee myös sitä pyöräilijän väistämistä silloin kun sitä ei kuulu väistää. Ei se takana ajava välttämättä tajua että edellä kulkee joku kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta väistävä kaikkien kaveri.

   Lainaa

  35. Poistuva kärpänen 16.7.2020 17:06
   Tulos: +1 (29 ääntä)
   Dea: Onneksi miehet on niitä parempia kuskeja monen mukaan. 😁 voi elämä.
   Onhan ne. Saavat enemmän sakkoja ja ajavat enemmän kolareita ajosuoritteeseensa suhteutettuna.
   Sain just vakuutusyhtiöltä kiitokset ja alennusta omavastuisiin ajettuani vuosikausia kolaroimatta täysillä bonuksilla. Minulla ei ole kiveksiä, joten käytän aivoja.

   Lainaa

  36. Kapeahko muurahainen 16.7.2020 17:31
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Mietteetön juhta: Oma mielipiteeni on, että nainen on keskimäärin liikenteessä miestä joustamattomampi ylipäänsä. Eli liikennesääntöjä noudatetaan kyllä miehiä paremmin, mutta reagoidaan ympäristön tapahtumiin vähemmän jouheasti. Tarkoitan tällä esimerkiksi kaistan tarjoamista risteysalueen lähestyessä, oman [...]
   Ihan jänniä ajatuksia. Se joustamattomuus ja arkuuskin johtuvat todennäköisesti vähäisemmästä ajokokemuksesta. Naiset ajavat keskimäärin vähemmän kuin miehet, ja jos ei ole kovin kokenut ja itsevarma kuski, silloin kaikki energia ja huomiokyky menee kaikkien pakollisten asioiden seuraamiseen: kuten niihin liikennesääntöihin ja auton käsittelyyn. Vasta kortin saaneetkaan eivät välttämättä aja kovin sujuvasti ja joustavasti, mutta ajokokemuksen kerryttyä ajotyyli muuttuu ja ympäristöä pystyy huomioimaan paremmin.
   Se, miksi naiset ovat arempia ajamaan, johtuu varmasti ainakin osaksi yleisistä asenteista. Kun mies ajaa autoa, hän edustaa itseään yksilönä. Kun mies töppäilee auton ratissa, muut tilanteessa olevat toteavat, että olipa idiootti kuski. Jos nainen ajaa autoa, hän edustaa koko naissukupuolta. Töppäävä naiskuski ei ole yksilö ja yksittäistapaus, vaan nainen. Tuollaisia ne naiset ratissa nyt vain ovat. Jokainen töppäys ikään kuin vahvistaa sitä jo olemassa olevaa stereotypiaa siitä, miten naiset nyt vain ovat paskoja kuskeja. Se on aivan valtavan iso vastuu kannettavaksi. Se, kuinka paljon se vaikuttaa tietoisesti tai tiedostamatta omiin valintoihin, riippuu toki ihmisestä. Minä usein valitsen mieluummin mennä bussilla kuin autolla, koska en ole kovin kokenut kuski ja saatan töpätä.

   Lainaa

  37. Pienennettävä gerbiili 16.7.2020 18:35
   Tulos: -44 (48 ääntä)
   Dea: Onneksi miehet on niitä parempia kuskeja monen mukaan. 😁 voi elämä.
   Aika rasistista yleistää.

   Lainaa

  38. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Vesa ei tajuu.

   Lainaa

  39. Komea vesimeloni 16.7.2020 20:08
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Mister: Vesa ja Niko sais käydä autokoulun uudestaan. Niinku melko moni muukin tiellä liikkuja..
   Turvallisempi kun kokonaan kortit pois iäksi ja lupa mennä autoon vain takapenkille.

   Lainaa

  40. Komea vesimeloni 16.7.2020 20:12
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Sulaton vihannes: Yksi oleellinen tieto nuolivaloista olisi ollut syytä myös mainita, että nuolivaloilla ei ole väistämisvelvoitteita muihin tielläliikkujiin.
   Vihreäkään valo ei tuo kennellekkään yliajo-oikeutta.

   Lainaa

  41. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Tauoton seppä: Vesalla on varmaan Audi tai Bemari.
   Audismi on liikennekäyttäytymistä säätelevän aivojen osan kehityshäiriö, joka joskus - mutta ei läheskään aina - ilmenee Audin tai BMW:n hankkimisena. Siitä kärsii valtaosa suomalaisista autoilijoista, nimittäin kaikki muut kuin audistit itse. Keskeisiä oireita ovat piittaamattomuus muista sekä taipumus esitellä oman auton ja ajotaidon kuviteltua ylivertaisuutta muun liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta heikentävällä käyttäytymisellä.

   Lainaa

  42. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Vesa ja Niko kaksi täydellistä esimerkkiä opetusluvalla kortin ajaneista. Isi vähän "opettaa".

   Lainaa

  43. Kloorattu hirmulisko 16.7.2020 22:38
   Tulos: -10 (36 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Ja naiset on tunnetusti maailman kovimpia yleistäjiä...
   Naisista on ok yleistää (yleensä negatiiviseen suuntaan), mutta miehistä ei? Sellaset kaksinaismoralismit sieltä :D

   Lainaa

  44. Kolea puhveli 17.7.2020 1:43
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Jonkun pitäs kertoa Nikolle että tollaiset valot on sitä varten että a) samaan aikaan voi palaa punainen pallovalo ja vihreä nuolivalo, jolloin valoista saa ajaa vain nuolen osoittamaan suuntaan b) saman aikainen vihreä pallo- ja nuolivalo kertoo ettei nuolen suuntaan käännyttäessä tarvitse väistää risteävää liikennettä.

   Lainaa

  45. Ympäripyöreä harakka 17.7.2020 11:04
   Tulos: -3 (21 ääntä)
   Kumpulainen: Tuo nyt on vaan lähinnä hemmetin vaarallista. Liikenteessä pitäisi pystyä olettamaan kaikkien liikenteessä olijoiden noudattavan liikennesääntöjä. Ei ole mitään järkeä paahtaa viittäkymppiä vihreisiin liikennevaloihin ja sitten pysähtyäkin antamaan tietä sivusuunnan punaisissa seisoville autoille. [...]
   Erittäin hyvin sanottu siellä perällä!👍

   Lainaa

  46. Kätevä joutsen 17.7.2020 12:40
   Tulos: -3 (21 ääntä)
   Tää on just tätä nykyään, kun opetusluvalla opettaa lapsiaan ajamaan ihmiset, jotka eivät itsekkään osaa sääntöjä tai eivät ainakaan muista niitä kullannupuilleen opettaa. Autokoulussa kuitenkin ammattilaiset, jotka varmasti kertovat kaikille, miten liikennevalot toimivat 😅

   Lainaa

  47. Keskivaikea flamingo 17.7.2020 14:07
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   juupa: Just viimeksi eilen bongasin autoilijan joka tönötti paikallaan vihreän valon palaessa, koska vihreä nuolivalo ei palanut. Eikä reagoinut takanaolevien tööttäilyihin. En tajua miten voi olla ihmisiä jotka eivät ole huomanneet että on olemassa kahdenlaisia nuolivaloja. Viimeistään autokoulussa pitäisi tämä oppia, argh.
   No kuskeissa voi olla myös kuuroja, että se reagoimattomuus ei ole tae tyhmyydestä. Se on, ettei ajeta vihreällä. Kyllä kurkkua kuristaa myötähäpeästä, kun luin Vesan ja Nikon vaahtoomiset. 

   Lainaa

  48. Raukea kavioeläin 17.7.2020 16:16
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Painava haisunäätä: Vesa, sä oot mulQ. Toivottavasti poliisit ottaa sulta mahdollisimman pian kortin pois. Ootko sä tosiaan käyny autokoulun (MISSÄ??) vai löytäny ajokorttis kadulta jonkun toisen hukkaamana?
   Vesa on tainnut ajaa ajokorttinsa Bernerin ajaman ajo-opetuksen muuttamisen jälkeen 

   Lainaa

  49. Tulos: 0 (34 ääntä)
   Kumpulainen: Tuo nyt on vaan lähinnä hemmetin vaarallista. Liikenteessä pitäisi pystyä olettamaan kaikkien liikenteessä olijoiden noudattavan liikennesääntöjä. Ei ole mitään järkeä paahtaa viittäkymppiä vihreisiin liikennevaloihin ja sitten pysähtyäkin antamaan tietä sivusuunnan punaisissa seisoville autoille. [...]
   Miten ihmeessä tälle annettu näin paljon miinuksia?
   On se hienoa nähdä, että näinkin iso osa feissarimokien käyttäjistä sitä mieltä, että liikennesääntöjä saa soveltaa oman mielen mukaan.👍
   On se alinopeus tai ylinopeus, tien yli päästäminen sillon, kun väistämisvelvollisuus tai päästämättömyys silloin, kun ei ole. Vaaratekijöitä kaikki säännöistä poikkeaminen. 
   Ihmiset, kun eivät vieläkään ole oppineet ajatuksia lukemaan, vaikka valitettavan moni liikenteessä niin tuntuu kuvittelevankin.
   Kannattaa miettiä, että lähes aina kuolonurhin vaatineissa onnettomuuksissa on syyllinen ja koskaan se syyllinen ei ole se joka noudatti liikennesääntöjä.
   T.Liikenteen parissa työskentelevä.

   Lainaa

  50. Vauhditon apina 17.7.2020 20:46
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Mietteetön juhta: Oma mielipiteeni on, että nainen on keskimäärin liikenteessä miestä joustamattomampi ylipäänsä. Eli liikennesääntöjä noudatetaan kyllä miehiä paremmin, mutta reagoidaan ympäristön tapahtumiin vähemmän jouheasti. Tarkoitan tällä esimerkiksi kaistan tarjoamista risteysalueen lähestyessä, oman [...]
   Tunnistan tuota arkuutta liikenteessä itsestäni, mutta en kyllä tuota joustamattomuutta. Tarkkailen ympäristöä ajaessani jatkuvasti ja annan tietä jalankulkijoille, ennakoin muuten niitä kaistanvaihtojakin. Parhaani mukaan pyrin huomioimaan muut liikenteen käyttäjät.
   Minulla on ollut ajokortti vasta pari vuotta, ja varmasti ajokokemuksen puute vaikuttaa arkuuteen, mutta omasta mielestäni suurin syy varovaiseen ajoon on se, että luultavasti hyppäisin hirteen jos vahingoittaisin toista ihmistä liikenteessä. Minulla on jatkuvasti ajaessa mielessä, että olen vastuussa mahdollisten kyydissä olevien lisäksi myös muiden tien käyttäjien hengestä. 
   Ennemmin ajan siis varovaisesti ja vaikka hieman alinopeutta, enkä esimerkiksi lähde liittymään jos vähänkin epäilyttää etten ehdi liikennevirran sekaan. 
   Ohiksena pakko huomauttaa miten täydellisen nimen kone minulle arpoi 😂

   Lainaa

  51. The Misantrophist 20.7.2020 10:13
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Sprinkles: Miehillä vaikuttaa olevan muussakin kuin pelkässä älykkyydessä suurempi hajonta kuin naisilla. (Miehet ovat yleensä vahvasti edustettuina maailman parhammistossa mitä tulee moottoriurheiluun, mutta miehet myös aiheuttavat liikenteessä eniten onnettomuuksia. Tämä taas avaa vähän, että miksi.) ((Ja [...]
   Ja tässä se ongelma juuri piilee. Sen olen pistänyt merkille, että mitä enemmän niitä kilometrejä on, sitä ylimielisempi kuski on. Koetaan jotenkin kun on 2 triljoonaa kilsaa alla, ollaan muita parempia kuskeja, jolloin ei tarvi noudattaa kaikkia liikennesääntöjä ja sit kun tulee se läheltä piti-tilanne, nii syytetään kaikkia muita, koska itse ei tee virheitä, koska on itse niin täydellinen kuljettaja.

   Lainaa

  52. Vahaamaton pomelo 21.7.2020 15:58
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   Dea: Onneksi miehet on niitä parempia kuskeja monen mukaan. 😁 voi elämä.
   Tuo on sarkastinen väittämä on sinänsä hölmö, että parempi kuski viittaa nimenomaan ajotaitoon. Se, ettei ota turhia riskejä, ajaa varovasti ja usein vähemmän tottakai johtaa siihen ettei myöskään vaurioita, onnettomuuksia tai sakkoja tule kohdalle yhtä usein. Mutta ei se tarkoita että naiset olisivat parempia kuskeja. Heille vain on usein pääasia päästä paikasta toiseen turvallisesti. Monelle miehelle riskinotto on luontevaa jo pelkästään geneettisen perimän takia.

   Lainaa

  53. Vahaamaton pomelo 21.7.2020 16:03
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   juupa: Just viimeksi eilen bongasin autoilijan joka tönötti paikallaan vihreän valon palaessa, koska vihreä nuolivalo ei palanut. Eikä reagoinut takanaolevien tööttäilyihin. En tajua miten voi olla ihmisiä jotka eivät ole huomanneet että on olemassa kahdenlaisia nuolivaloja. Viimeistään autokoulussa pitäisi tämä oppia, argh.
   Itse ajan 40 - 50 tkm vuodessa, silti noita nuolivaloja sattuu vastaan aniharvoin. Täällä maaseudulla kun asuu niin ei yleensä liikennevaloissakaan tarvitse seisoa kuin ehkä pari kertaa kk:ssa keskuskaupungissa käydessä. Ymmärrän varsin hyvin että vähemmän ja harvemmin kaupungissa ajavalta voi unohtua täysin nuolivalojen merkitys.

   Lainaa

  54. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Janskuli: Miten ihmeessä tälle annettu näin paljon miinuksia? On se hienoa nähdä, että näinkin iso osa feissarimokien käyttäjistä sitä mieltä, että liikennesääntöjä saa soveltaa oman mielen mukaan.👍 On se alinopeus tai ylinopeus, tien yli päästäminen sillon, kun väistämisvelvollisuus tai päästämättömyys 
   [...]
   Kannattaa miettiä, että lähes aina kuolonurhin vaatineissa onnettomuuksissa on syyllinen ja koskaan se syyllinen ei ole se joka noudatti liikennesääntöjä.
   Hautausmailta ja teho-osastoilta löytyy paljon ihmisiä, joilla oli etuajo-oikeus.
   Tietysti liikennesääntöjä pitää noudattaa. On kuitenkin hyvin vaarallista olettaa, että kaikki muutkin tekevät niin. Tieliikennelain tärkein kohta on sen kolmannen pykälän ensimmäinen momentti, jossa edellytetään liikennesääntöjen lisäksi huolellisuuden ja varovaisuuden noudattamista.
   Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että autoilijan pitää olla valmis siihen, että jalankulkija menee punaista päin, vaikka autolle olisikin nuolivalo. Tai siihen, että joku pyyhältää keulan eteen kolmion takaa. 

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Dipoli: Miettikää, jos poliisi puhalluttamisratsioiden lisäksi pitäisi liikennesääntöratsioita: "Ajokorttia jos voisit näyttää... ...asia selvä. Sitten vielä jos osaat kertoa, kuinka syvät auton renkaiden urat pitää vähintään olla niin pääset jatkamaan matkaa"
   Tää pikavisa kuulostaa hauskalta ja hyödylliseltä 😄
   Toisaalta mun mielipide on vähän turha kun en oo ollut ratin takana sitten vuoden 2003.

   Lainaa

  56. Neuleeton timantti 21.8.2020 23:15
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Arkistoitu albatrossi: Jokin aika sitten vastaanotin töissä vihaisen palautteen puuttuvasta nopeusrajoitusliikennemerkistä. Kyseisessä kohdassa oli kyllä merkki taajama-alueen alkamisesta, mutta kuulemma "Ei siitä voi tietää mikä on nopeusrajoitus!" Kyseinen henkilö oli siis saanut ylinopeussakot kun oli luullut, että [...]
   Siellä saa olla aika monta virhettä teoriakokeessa.

   Lainaa

  57. Kolesteroliton nektariini 25.4.2021 13:10
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   NipaMan: Oletatko juuri joidenkin sukupuolia kysymättä heidän omaa mielipidettään asiasta?
   Sukupuoli ei ole mielipideasia.

   Lainaa

  58. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Ymmärrän Vesan tuskan kun suojatietä on joka välissä, menee se autoilijan vihreä monesti ohi jalankulkijoiden takia. Kyllä jalankulkijoilla on aikaa odottaa. Jos heillä ois kiire, olisivat hekin menneet autolla, eikä koko suojatietä tarvitsisi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jalankulkijat, kuva, kääntyä, liikennesäännöt, liikennevalot, nuolivalo, risteys, suojatie, vihreä