Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rautalanka loppuu

Onko ajokortin oltava aina mukana?
Suurenna näkymä
Rautalanka loppuu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +525 (551 ääntä)
   Jos jotakuta nyt jäi vaivaamaan vielä kysymys, niin varsinaista ajokorttia ei ole tosiaan pakko pitää mukana, mutta suositeltavaa se kuitenkin on poliisin työn nopeuttamiseksi. Väliaikainen inssiltä saatu todistus ajo-oikeudesta on kuitenkin pidettävä ajaessa mukana, sillä ajo-oikeuden päivittyminen poliisin tietokantaan oletettavasti on ainakin lain kirjoittamishetkellä kestänyt jotakuinkin sen ajan, kun kortilla kestää tulla postissa.

   Lainaa

  2. Salapoliisi 21.5.2020 3:14
   Tulos: +613 (619 ääntä)
   Hu hu kun olikin raivostuttavin jankkaus hetkeen.

   Lainaa

  3. Voi Ei Se On Taas Se 21.5.2020 4:08
   Tulos: +43 (79 ääntä)
   Onneks olen just heränny, jos olisin ymmärtänyt tästä jotain olisin joko nauranut tai saattanut alkaa raivoian huudon. Eikä se huuto nyt olisi ehken suotavaa, klo 4 aamulla.

   Lainaa

  4. Tulos: +16 (66 ääntä)
   En ymmärtänyt tästä mitään mutta jollain tapaa nautin silti

   Lainaa

  5. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 21.5.2020 5:25
   Tulos: -123 (245 ääntä)
   Päivi tais ollakkin pilkunnussija, "luulin että kysymys lukee alotuksessa"-hehheh! Toivottavasti kertoo tota juttua pillu märkänä työpaikan taukotilassa ja joku huutaa sille naama punasena että, "TURPA KIINNI NYT VITUN ÄÄLIÖ!!!"

   Lainaa

  6. Jäkättirastas 21.5.2020 5:33
   Tulos: +225 (237 ääntä)
   Ai jestas kun on ärsyttäviä nämä tahallaan väärin ymmärtäjät. Onko tuo ajokorttiasia muuttunut? Olen aina ollut siinä luulossa että putkaa, linnaa ja vankilaa vähintään sille joka korttinsa on jättänyt toisen takin taskuun kotoa lähtiessä.

   Lainaa

  7. Tulos: +70 (76 ääntä)
   Jäkättirastas: Ai jestas kun on ärsyttäviä nämä tahallaan väärin ymmärtäjät. Onko tuo ajokorttiasia muuttunut? Olen aina ollut siinä luulossa että putkaa, linnaa ja vankilaa vähintään sille joka korttinsa on jättänyt toisen takin taskuun kotoa lähtiessä.
   En tiedä oikeaa syytä mut oha se ajo-oikeus poliisin aika nopea nykyään tarkistaa.

   Lainaa

  8. aamu-uninen 21.5.2020 7:30
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Teron loppukaneetti

   Lainaa

  9. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Jäkättirastas: Ai jestas kun on ärsyttäviä nämä tahallaan väärin ymmärtäjät. Onko tuo ajokorttiasia muuttunut? Olen aina ollut siinä luulossa että putkaa, linnaa ja vankilaa vähintään sille joka korttinsa on jättänyt toisen takin taskuun kotoa lähtiessä.
   Ainakin vielä pari vuotta sitten poliisin oli mahdollista antaa sakko, jos kuljettajalla ei ollut pyydettäessä esittää ajokorttia.

   Lainaa

  10. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Miarez93: Jos jotakuta nyt jäi vaivaamaan vielä kysymys, niin varsinaista ajokorttia ei ole tosiaan pakko pitää mukana, mutta suositeltavaa se kuitenkin on poliisin työn nopeuttamiseksi. Väliaikainen inssiltä saatu todistus ajo-oikeudesta on kuitenkin pidettävä ajaessa mukana, sillä ajo-oikeuden päivittyminen poliisin [...]
   Olisko sulla tai jollain muulla lähteitä tälle? Itsekin olen aina ollut siinä luulossa että ajolupa on oltava mukana ajaessa.

   Lainaa

  11. Tulos: +115 (115 ääntä)
   Jos ei ole ajokorttia mukana, niin sitten pitäisi olla henkilöllisyystodistus mukana. Käytännössä poliisi katsoo ajokortista kuka olet ja käy tarkistamassa koneelta onko ajo-oikeus voimassa.

   Lainaa

  12. Tulos: +115 (117 ääntä)
   "32 § (11.1.2019/15) Ajokortin ja muun luvan tai todistuksen mukana pitämis- ja esittämisvelvollisuus Ajokortti, väliaikainen ajokortti, tilapäinen ajokortti, kansainvälinen ajokortti, opetuslupa, moottoripyörän harjoituslupa, muussa EU- tai ETA-valtiossa kuin Suomessa annettu mopon ajolupa, liikenneopettajalupa, opetusharjoittelulupa ja kuljettajantutkintotodistus on pidettävä ajettaessa mukana ja vaadittaessa esitettävä poliisimiehelle taikka muulle liikenteen valvontaan liittyvässä virkatehtävässä toimivalle tulli- ja rajavartiomiehelle sekä tieliikennelain 97 §:ssä tarkoitetulle liikenne- ja viestintäministeriön tai Liikenne- ja viestintäviraston liikennettä valvomaan määräämälle. Ajokortin esittämisen asemesta ajo-oikeuden saa osoittaa esittämällä ajokortin tiedot sähköisesti Liikenne- ja viestintäviraston palvelua käyttäen (mobiiliajokortti). Jos ajoneuvon kuljettajalla on kyseinen palvelu käytössään ajettaessa, ajokorttia ei tarvitse pitää mukana. Jos ajoneuvon kuljettajalla ei ole mukanaan vaadittavaa ajokorttia tai ajo-oikeutta ei osoiteta 2 momentin mukaisesti, mutta hänen henkilöllisyytensä on todettu eikä ole syytä otaksua, ettei hänellä ole ajo-oikeutta, poliisimies voi sallia ajon jatkamisen. Tällöin kuljettaja voidaan kuitenkin velvoittaa esittämään ajokortti poliisille määräajassa. Vastaavasti voidaan menetellä, jos kuljettajalta puuttuu muu 1 momentissa tarkoitettu asiakirja." Finlex, ajokorttilaki Eli yksinkertaistettuna, kyllä se pitäisi mukana olla, mutta jos nyt jäikin toisen takin taskuun, niin ei se erityisen vakava rikos ole.

   Lainaa

  13. Mitävittuanyttaas 21.5.2020 9:59
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   Voi vitun Päivi, saatana...

   Lainaa

  14. Tulos: +62 (132 ääntä)
   Ärsyttääkö muitakin kun nykyään kirjoitetaan sanat ilman päätteitä? Mulle 100€ samoja lääkkeitä. Pitäs olla 100€:lla. Ja esim. pelaan PS4 vaikka pitäs olla PS4:lla. Johtuuko tää nykyajan hashtag-kulttuurista kun kirjotetaan tyyliin "olin @MattiMeikäläinen kanssa kävelyllä ja sen jälkeen pelattiin #PS4"?

   Lainaa

  15. Tulos: +8 (36 ääntä)
   Höhö: En tiedä oikeaa syytä mut oha se ajo-oikeus poliisin aika nopea nykyään tarkistaa.
   Jos nyt autoa ajat ja sinulla ei mitään korttia ole mukana niin mistä se poliisi sen sun ajo-oikeuden tarkistaa. Tuskin niilläkään on jokaisesta ihmisestä kuvaa mukanaan ja jollakin sinun täytyy todistaa kuka olet

   Lainaa

  16. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Oravainen: Ainakin vielä pari vuotta sitten poliisin oli mahdollista antaa sakko, jos kuljettajalla ei ollut pyydettäessä esittää ajokorttia.
   Viitisen vuotta sitten sain ajokorttirikkomuksesta 75€ sakkoa. Mielestäni se oli kohtuutonta, sillä kyseessä oli ensimäinen kerta kun ratsiassa minulla ei ollut korttia näyttää. Ihnimilliselle erehtymiselle ei ole siis varaa. Suoraselkäisenä suomalaisena toki löin kättä lippaan ja maksoin sakon valittamatta, sillä sillähän se maailma muuttuu, kun ei koskaan anna palautetta mistään.

   Lainaa

  17. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Jusse: Ärsyttääkö muitakin kun nykyään kirjoitetaan sanat ilman päätteitä? Mulle 100€ samoja lääkkeitä. Pitäs olla 100€:lla. Ja esim. pelaan PS4 vaikka pitäs olla PS4:lla. Johtuuko tää nykyajan hashtag-kulttuurista kun kirjotetaan tyyliin "olin @MattiMeikäläinen kanssa kävelyllä ja sen jälkeen pelattiin #PS4"?
   Oikeastaan mieluiten pitäisi kirjoittaa 100 eurolla. Jos ei, nii sitten ainakin 100 €:lla, eli euromerkkiä ei kirjoiteta lukusanaan kiinni.

   Lainaa

  18. Tulos: +20 (22 ääntä)
   bL: "32 § (11.1.2019/15) Ajokortin ja muun luvan tai todistuksen mukana pitämis- ja esittämisvelvollisuus Ajokortti, väliaikainen ajokortti, tilapäinen ajokortti, kansainvälinen ajokortti, opetuslupa, moottoripyörän harjoituslupa, muussa EU- tai ETA-valtiossa kuin Suomessa annettu mopon ajolupa, liikenneopettajalupa, [...]
   No perhana. Kävin tuota pitkään läpi ennen kuin kysyin lähteitä,  mutta ei osunut silmät tuohon kohtaan. Kiitos.

   Lainaa

  19. Tulos: -33 (65 ääntä)
   Jusse: Ärsyttääkö muitakin kun nykyään kirjoitetaan sanat ilman päätteitä? Mulle 100€ samoja lääkkeitä. Pitäs olla 100€:lla. Ja esim. pelaan PS4 vaikka pitäs olla PS4:lla. Johtuuko tää nykyajan hashtag-kulttuurista kun kirjotetaan tyyliin "olin @MattiMeikäläinen kanssa kävelyllä ja sen jälkeen pelattiin #PS4"?
   Ei. Eikä muutenkaan taida olla ihan niin vakava asia, josta pitää ihan ärsyyntyä. Koska kyseessä on some ja erilaiset keskustelupalstat, kommenttiosiot yms, niin ihan ymmärrettävää, että pyritään lyhentämään tekstiä jollain keinoin. Siitä syystähän näitä lyhenteitä on syntynytkin. Säästyy turhalta näpyttelyltä ja överipitkiltä viesteiltä, ja lukija kyllä hiffaa mitä siinä tarkoitetaan. 
   Enemmän väliä sillä, että on kielioppi hallussa, ei mitään erikoisia pilkkuja tai täyttä välimerkkien puutetta. 
   Paikkansa kullakin. Eri asia sitten, kun kyseessä joku asiateksti, mielipidekirjoitus tai mikälie. Mutta somessa annettakoon anteeksi.
   Gr8.

   Lainaa

  20. Tulos: +41 (57 ääntä)
   Mulleki tuli uutisena ettei ajokorttia tarvis pitää mukana. Mutta typerää se onkin, että on pitänyt. Ajo-oikeus tarkistetaan joka tapauksessa (siis tilanteissa joissa poliisi katsoo sen aiheelliseksi), eipä se paljon varmaan edes nopeuta jos se kortti on mukana. Ja sitten kun se ajokortti on vielä päällepäätteeksi herennyt käymästä henkkarina monissa paikoissa enenevissä määrin. Kelakortti, sama juttu. Joten miksi ei voi vaan olla yksi helskutin kortti. Sen nimi olisi vaikka ”kortti”. Siinä olisi virallinen henkilöllisyystodistus, ajokortti, kelakortti, ammatti- ja muut erikoisluvat joihin nykyään on korttinsa, opiskelijakortti, kirjastokortti (julkisiin kirjastoihin), jne. Kortti, jonka tiedoilla aukeaisi kunkin asioinnin yhteydessä tarkoituksenmukainen tietokanta, johon tiedot päivittyisivät, niin kuin nyt tehdään niillä viidellätoista eri kortilla. Järjestelmää pitäisi yllä valtio ja siihen voisi liittyä rajattomasti erilaisia kolmannen osapuolen tietojärjestelmiä, jotka täyttävät tietoturva- ym. ehdot samalla lailla kun niiden pitää nytkin täyttää. Ja niille, jotka ovat ajassa mukana, se kortti olisi fyysisen ohella myös digitaalinen. Ehkä vuonna 2030?

   Lainaa

  21. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Miarez93: Jos jotakuta nyt jäi vaivaamaan vielä kysymys, niin varsinaista ajokorttia ei ole tosiaan pakko pitää mukana, mutta suositeltavaa se kuitenkin on poliisin työn nopeuttamiseksi. Väliaikainen inssiltä saatu todistus ajo-oikeudesta on kuitenkin pidettävä ajaessa mukana, sillä ajo-oikeuden päivittyminen poliisin [...]
   Väärin!!! "Tieliikenteessä ajoneuvon kuljettajalla tulee olla ajoneuvon luokkaa vastaava ajo-oikeus, jonka osoituksena on ajokortti. Ajokorttia tulee pitää aina mukana ajossa. Ajokortti ei ole matkustusasiakirja tai henkilötodistus." poliisi.fi

   Lainaa

  22. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Jusse: Ärsyttääkö muitakin kun nykyään kirjoitetaan sanat ilman päätteitä? Mulle 100€ samoja lääkkeitä. Pitäs olla 100€:lla. Ja esim. pelaan PS4 vaikka pitäs olla PS4:lla. Johtuuko tää nykyajan hashtag-kulttuurista kun kirjotetaan tyyliin "olin @MattiMeikäläinen kanssa kävelyllä ja sen jälkeen pelattiin #PS4"?
   Ei siinä vielä mitään, että jotkut kirjoittaa noin, mutta olen kuullut joidenkin jättävän sanat taivuttamatta myös puhuessa. Sehän vasta typerältä kuulostaakin...

   Lainaa

  23. Mauno 6isto 21.5.2020 19:49
   Tulos: +14 (32 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: Päivi tais ollakkin pilkunnussija, "luulin että kysymys lukee alotuksessa"-hehheh! Toivottavasti kertoo tota juttua pillu märkänä työpaikan taukotilassa ja joku huutaa sille naama punasena että, "TURPA KIINNI NYT VITUN ÄÄLIÖ!!!"
   Toivottavasti kirjoitat tuota mielisairaalaosaston lukitussa potilashuoneessa, jonka ovessa lukee: "Varokaa vihaista INCELiä!"

   Lainaa

  24. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Oravainen: Ainakin vielä pari vuotta sitten poliisin oli mahdollista antaa sakko, jos kuljettajalla ei ollut pyydettäessä esittää ajokorttia.
   Lienee ajat muuttuneet (siis oletan että nykyään riittää, että on vaan joku pahvi, josta henkilöllisyys käy ilmi?)
   Mutta tästä tulee mieleeni lähisukulaisen kertomus (luultavasti varmaan jotain mitä miljoona muutakin suomalaista on vuosikymmenien saatossa kertonut):
   Sukulainen pysäytettiin perusratsiassa ja kun konstaapeli lähestyi, sukulaismies totesi ”Puhalluttaa voit, mutta älä kysy korttia, kun se jäi kotiin toisen takin taskuun.”
   Puhallutuksella selvä ja matka jatkui.

   Lainaa

  25. Pyhä yksinkertaisuus 21.5.2020 21:43
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   JJsnake: Jos nyt autoa ajat ja sinulla ei mitään korttia ole mukana niin mistä se poliisi sen sun ajo-oikeuden tarkistaa. Tuskin niilläkään on jokaisesta ihmisestä kuvaa mukanaan ja jollakin sinun täytyy todistaa kuka olet
   :DDDD Öööö no olisko vaikka henkilötunnuksesta? Ja kuten kaikki tiedämme, se oikea hetu on pakko antaa poliisille tai sitten mennään asemalle selvittämään se. 

   Lainaa

  26. Pyhä yksinkertaisuus 21.5.2020 21:45
   Tulos: -24 (28 ääntä)
   Sprinkles: Lienee ajat muuttuneet (siis oletan että nykyään riittää, että on vaan joku pahvi, josta henkilöllisyys käy ilmi?) Mutta tästä tulee mieleeni lähisukulaisen kertomus (luultavasti varmaan jotain mitä miljoona muutakin suomalaista on vuosikymmenien saatossa kertonut): Sukulainen pysäytettiin perusratsiassa ja kun [...]
   Ei tällaisia totaalisen turhia "tarinoita" tarvii kertoa kenellekään. Pitikö tossa olla jotain hauskaa? No voin kertoa, et ei ollut. 

   Lainaa

  27. Itseasiassa 21.5.2020 23:11
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Jusse: Ärsyttääkö muitakin kun nykyään kirjoitetaan sanat ilman päätteitä? Mulle 100€ samoja lääkkeitä. Pitäs olla 100€:lla. Ja esim. pelaan PS4 vaikka pitäs olla PS4:lla. Johtuuko tää nykyajan hashtag-kulttuurista kun kirjotetaan tyyliin "olin @MattiMeikäläinen kanssa kävelyllä ja sen jälkeen pelattiin #PS4"?
   100 €, välilyönti. 

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Pyhä yksinkertaisuus: :DDDD Öööö no olisko vaikka henkilötunnuksesta? Ja kuten kaikki tiedämme, se oikea hetu on pakko antaa poliisille tai sitten mennään asemalle selvittämään se. 
   Ja kukaanhan ei voi väärää sotuu antaa?

   Lainaa

  29. Paskapallero 22.5.2020 0:07
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   Pyhä yksinkertaisuus: :DDDD Öööö no olisko vaikka henkilötunnuksesta? Ja kuten kaikki tiedämme, se oikea hetu on pakko antaa poliisille tai sitten mennään asemalle selvittämään se. 
   Miten poliisit pelkän hetun avulla voi tietää kenen kanssa on tekemisissä? Sen voi huijata, ilman kuvallista korttia, ei voida olla varmoja kuka on kyseessä. 
   Teineilt kysellään siksi hetu, kun sen avul on vaikeempi ikä muistaa huijata.. 

   Lainaa

  30. Avaruuskatti 22.5.2020 7:06
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Niinpä: Ja kukaanhan ei voi väärää sotuu antaa?
   Ei voi. Esim. loppuosaa ei voi keksiä itse. Täytyisi olla samannäköisen henkilön täydellinen hetu, sekä nimi- ja osoitetiedot, jos haluat edes kuvitella voivasi erehdyttää virkamiestä. 

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Miarez93: Jos jotakuta nyt jäi vaivaamaan vielä kysymys, niin varsinaista ajokorttia ei ole tosiaan pakko pitää mukana, mutta suositeltavaa se kuitenkin on poliisin työn nopeuttamiseksi. Väliaikainen inssiltä saatu todistus ajo-oikeudesta on kuitenkin pidettävä ajaessa mukana, sillä ajo-oikeuden päivittyminen poliisin [...]
   Väärin! Ajokortti oltava mukana ja seurauksena rikesakko ajokorttirikkomuksesta jos kortti puuttuu. Nykyään vaan niin helppo tarkastaa koneelta kortti eli ei noita sakkoja kirjoiteta. T. Poliisi

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Niinpä: Ja kukaanhan ei voi väärää sotuu antaa?
   Voi, mutta eikös ne poliisit koneelta ajokorttitiedoista näe myös kuvan? 

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Minut pysäytettiin 4 vuotta sitten. Olin työvaatteet niskassa ja kukkaro oli kortteineen jäänyt kotiin toisen takin taskuun. Mitään rangaistusta tästä ei tullut, kerroin vain henkilötunnukseni ja tarkastivat tietoni koneelta (ylinopeuden takia pysäyttivät, siitä tuli sanktiota mutta ei edes suullista mokotusta kortin jättämisestä kotiin)

   Lainaa

  34. Konstaapeli 22.5.2020 17:33
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   PIN: Voi, mutta eikös ne poliisit koneelta ajokorttitiedoista näe myös kuvan? 
   Kaikista ei ole kuvaa viranomaisrekisterissä, jos henkilön voimassaoleva kortti on myönnetty vuonna miekka ja kirves. Voimassalevan kortin tiedot muuten toki löytyy. Ajo-oikeus pitäisi pystyä näyttämään ajokortilla tai kuljettajantutkintotodistuksella tien päällä ja kortin puuttumisesta olisi teoreettisesti mahdollista sakottaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Voi Päivi. Eihän tuossa aloituksessa edes ollut kysymystä, mutta onneksi ne voi itse siihen keksiä.

   Lainaa

  36. Tulos: -17 (21 ääntä)
   Mä oisin voinut heittäytyä tyhmäks ja alkaa jankkaamaan kans, koska eihän tossa alotuksessa missään sanottu, että kortti pitää olla mukana AUTOLLA AJAESSA. Siinä vaan sanottiin, että ajokortti pitää olla AINA mukana. Mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.

   Lainaa

  37. Mutta miksi 23.5.2020 9:40
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   JannaS: Mä oisin voinut heittäytyä tyhmäks ja alkaa jankkaamaan kans, koska eihän tossa alotuksessa missään sanottu, että kortti pitää olla mukana AUTOLLA AJAESSA. Siinä vaan sanottiin, että ajokortti pitää olla AINA mukana. Mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.
   Jos on pakko päästä viisastelemaan, niin eikö olisi riittänyt maininta, että ei sen aina tarvitse mukana olla, mutta ajaessa kyllä. Miksi pitää ”heittäytyä tyhmäksi”?

   Lainaa

  38. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Miarez93: Jos jotakuta nyt jäi vaivaamaan vielä kysymys, niin varsinaista ajokorttia ei ole tosiaan pakko pitää mukana, mutta suositeltavaa se kuitenkin on poliisin työn nopeuttamiseksi. Väliaikainen inssiltä saatu todistus ajo-oikeudesta on kuitenkin pidettävä ajaessa mukana, sillä ajo-oikeuden [...]
   Ajokortti on oltava mukana niinkuin myös henkilökortti, eli sun pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytes viranomaisen kysyessä. Sakot voi kirjoittaa, jos et jaksa pitää korttia mukana autoillessa. Oma vitun moka.

   Lainaa

  39. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Netti ei toimi?

   Lainaa

  40. Tulos: +10 (10 ääntä)
   JannaS: Mä oisin voinut heittäytyä tyhmäks ja alkaa jankkaamaan kans, koska eihän tossa alotuksessa missään sanottu, että kortti pitää olla mukana AUTOLLA AJAESSA. Siinä vaan sanottiin, että ajokortti pitää olla AINA mukana. Mikä ei todellakaan pidä paikkaansa.
   Vau. Sulta meni tosiaan koko teksti ohi jos ihan itse keksit tän mitä olisit voinut tehdä :D

   Lainaa

  41. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Om: Voi Päivi. Eihän tuossa aloituksessa edes ollut kysymystä, mutta onneksi ne voi itse siihen keksiä.
   Kysy mitä vaan -ryhmän jutut perustuu siihen että aloittaja esittää kysymyksen johon muut vastaavat. Oli siinä kysymysmerkkiä tai ei, kyseessä on aina kysymys. 

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Poliisi: Väärin! Ajokortti oltava mukana ja seurauksena rikesakko ajokorttirikkomuksesta jos kortti puuttuu. Nykyään vaan niin helppo tarkastaa koneelta kortti eli ei noita sakkoja kirjoiteta. T. Poliisi
   Noh,, minut on pysäytetty viimeisen 15 vuoden aikana n. 15-20 kertaa, ja kortti mulla on ollut esittää ainoastaan ulkomaanmatkojen yhteydessä eli ehkä kolme kertaa. Joillain kerroilla olen suoraan sanonut, että ei ole sitten niin minkäänlaista dokumenttia autosta eikä kuskista... Aina on matka jatkunut ilman ongelmia. Tässä pätee taas sama sääntö - fiksulla käytöksellä saat osaksesi fiksua käytöstä (paitsi Kuopiossa). Eli kunhan et suoraan ala poliisille kettuilemaan, niin se kortin mukana olemattomuus ei varmaankaan aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä.

   Lainaa

  43. Tulos: 0 (0 ääntä)
   bL: "32 § (11.1.2019/15) Ajokortin ja muun luvan tai todistuksen mukana pitämis- ja esittämisvelvollisuus Ajokortti, väliaikainen ajokortti, tilapäinen ajokortti, kansainvälinen ajokortti, opetuslupa, moottoripyörän harjoituslupa, muussa EU- tai ETA-valtiossa kuin Suomessa annettu mopon ajolupa, [...]
   Jos on ajantasainen niin on jännä yksityiskohta tuo mobiiliajokortti. Tutustuin siihen  viime vuonna, tammikuussa se  lähti jonnekin ja tässä kuussa minulle selvisi että takaisin ei enää tule...
   Harmi.
   Lähteenä Trafin tiedotteet.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ajokortti, poliisit, inssi, auto, ajaa, henkilötodistus, passi, näsäviisas