Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 107

Onko naisten pakko meikata, jos mies käskee?
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 107

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -262 (522 ääntä)
   Saa loukkaantua, mutta on kyllä niin ärsyttävä kirjoitustyyli että on siellä varmaan miehelläkin kestämistä.

   Lainaa

  2. Tulos: +469 (509 ääntä)
   Toki voi ehdottaa ulkonäöstä huolehtimista, mutta olettaen, että se myös vaikuttaa positiivisesti itse henkilöön, eikä häneen, kuka sitä ehdottaa. Henkilökohtaisesti en kuuntelisi moista, jos jätkä itse ei huolehdi omasta pärstästään ja kehtaa vaatia sitä toiselta. Ei naisen velvollisuus pitäisi olla vain silmänruokana oleminen, jos jätkäkin on kuin petolinnun peräsin. Huoritellun näköinen voi olla sekä meikin kanssa, että ilman. Myös huolitellun :D

   Lainaa

  3. Salapoliisi 21.5.2020 3:12
   Tulos: +213 (299 ääntä)
   traumcity: Saa loukkaantua, mutta on kyllä niin ärsyttävä kirjoitustyyli että on siellä varmaan miehelläkin kestämistä.
   Mitä ärsyttävää tossa oli? Ihan neutraali kirjotustyyli

   Lainaa

  4. Tulos: +712 (748 ääntä)
   Samallahan sitä voisi ehdottaa miehelle, että hänkin tuputtaisi naaman täyteen meikkivoidetta aina kotisohvalla istuessaan. Ei naisten tarvitse meikata pitääkseen huolta ulkonäöstänsä josseivat halua. Suututtaa tollaiset miehet, jotka kuvittelevat meikkaamisen olevan joku itsestäänselvyys. Ne on niitä samoja miehiä, jotka ei ymmärrä, että myös naisille kasvaa ihokarvaa.

   Lainaa

  5. Voi Ei Se On Taas Se 21.5.2020 4:14
   Tulos: +231 (273 ääntä)
   Miks vaimon pitäisi venata kotoba neikattuna? Toki jos jonnekkin menossa ni voisin olettaa et toinen laittaa itseensä mut en tiä on kyl naisen oma asia. Huoritellun hmmm...

   Lainaa

  6. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 21.5.2020 5:34
   Tulos: -272 (304 ääntä)
   Susanna vaan ajatteli, että kun sitä vettä on sen verran jo, että se ei olekkaan maan vetovoima, vaan veden massa, mikä vetää laitoja puoleensa xD Jenni kyllä kiteytti hyvin. Luulen, että Terhin pitäis hankkia salikortti. Tollaset miesten vihjaukset meikkeihin ym. laittautumisiin voi kieliä usein tyytymättömyydestä siihen koko naisen kondikseen.

   Lainaa

  7. Tulos: -71 (115 ääntä)
   Salapoliisi: Mitä ärsyttävää tossa oli? Ihan neutraali kirjotustyyli
   Hiukan raskasta oli minunkin mielestä tuota tekstiä lukea. Ehkä liian pitkiä ja monitahoisia lauseita. En tiedä kun en itsekään mikään äidinkielen lehtori ole. Pikkunyansseja kai joita on vaikea sormella osoittaa mutta jotka sekoittavat lukemisen rytmiä.

   Lainaa

  8. Tulos: +496 (502 ääntä)
   En ymmärrä tätä ajatusta että nainen voi olla huoliteltu ainoastaan meikattuna. Kukaan ei oleta että mies meikkaa ollakseen siisti ja huoliteltu, miksi sitä niin usein tunnutaan kuitenkin naisilta vaadittavan? Meikata saa jos haluaa, mutta ei todellakaan tarvitse aloittaa meikkaamista toisen vuoksi.

   Lainaa

  9. Tulos: +448 (456 ääntä)
   Tyyppi saa kuulla jo suhteen alussa, ettei nainen halua meikata, mutta jatkaa suhdetta silti. Sitten myöhemmin alkaa pyydellä, että nainen meikkaisi. Huokaus.

   Lainaa

  10. Tulos: -89 (111 ääntä)
   Haha jos mie olisin esim miehelle alkanu inttää tommosta altaasta, ni se olis eka ollu varmaa selittämässä niinku muut tossa ja sit se olis todennu et piip tolikka anna mie täytän sen ni sitte näät :D onneksi en ole noin tyhmä :D

   Lainaa

  11. Tulos: -39 (161 ääntä)
   Itse en ymmärrä miksi tuon altaan painumisesta kyselevän naisen kimppuun hyökättiin. Jos on epävarma, on parempi olla varovainen ja varmistaa se, että tuo vesimäärä varmasti tulee pysymään siellä altaassa. Tuo vesimäärä tuntuisi hyvältä talon perustuksissa. Muistan itsekin lapsena täyttäneen puhallettava uima-allasta, vettä oli jo puolilleen ja painuneiden reunojen yli sitä tulvi yli. Ne eivät suoristuneet itsekseen, niitä piti pidellä ylhäällä.

   Lainaa

  12. Ilman meikkiä kiitos 21.5.2020 9:49
   Tulos: +151 (159 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: Susanna vaan ajatteli, että kun sitä vettä on sen verran jo, että se ei olekkaan maan vetovoima, vaan veden massa, mikä vetää laitoja puoleensa xD Jenni kyllä kiteytti hyvin. Luulen, että Terhin pitäis hankkia salikortti. Tollaset miesten vihjaukset meikkeihin ym. laittautumisiin voi kieliä usein tyytymättömyydestä siihen koko naisen kondikseen.
   Ootko sä se sama pelle joka oli ollut Ahtisaaren palveluksessa?

   Lainaa

  13. Tulos: +234 (248 ääntä)
   Terhin kannattaisi perhesovun säilyttämiseksi kerran yllättää mies meikattuna. Tekee vaan sellasen meikin ettei mies varmasti toista kertaa pyydä. Isolla pensselillä.

   Lainaa

  14. Tulos: +313 (315 ääntä)
   Mirin: En ymmärrä tätä ajatusta että nainen voi olla huoliteltu ainoastaan meikattuna. Kukaan ei oleta että mies meikkaa ollakseen siisti ja huoliteltu, miksi sitä niin usein tunnutaan kuitenkin naisilta vaadittavan? Meikata saa jos haluaa, mutta ei todellakaan tarvitse aloittaa meikkaamista toisen vuoksi.
   Tämä! :D Tuntuu hieman ironiselta se toisinaan käytetty ilmaisu "kauniimmasta sukupuolesta", kun ainoastaan naisten kohdalla ajatellaan, että ei suurin piirtein ole edustuskelpoinen ilman meikkiä. Joidenkin ihmisten puheet kuulostavat siltä, että vertaavat sitä peräti perushygieniasta huolehtimiseen. 

   Lainaa

  15. Tulos: +155 (161 ääntä)
   Jooei: Itse en ymmärrä miksi tuon altaan painumisesta kyselevän naisen kimppuun hyökättiin. Jos on epävarma, on parempi olla varovainen ja varmistaa se, että tuo vesimäärä varmasti tulee pysymään siellä altaassa. Tuo vesimäärä tuntuisi hyvältä talon perustuksissa. Muistan itsekin lapsena täyttäneen puhallettava uima-allasta, [...]
   Aloittajalle koitettiin selittää miten homma toimii, mutta ei halunnut uskoa. Siksi muut koittivat vääntää vielä ratakiskosta. 

   Lainaa

  16. Tulos: +15 (55 ääntä)
   Salapoliisi: Mitä ärsyttävää tossa oli? Ihan neutraali kirjotustyyli
   Tämä typerä ulkopuolinen perspektiivi. Minä, sinä, hän, toimii.

   Lainaa

  17. Tulos: -206 (256 ääntä)
   Jos ei halua kemikaaleja elimistöönsä, niin ei taida kovin pitkään pysyä elossa tuo nainen. Esimerkiksi kaikki hiilihydraatit, proteiinit, kuidut, rasvat ja VESI ovat kemikaaleja. Samoin kuin kaikki ilmakehästä löytyvät kaasut.

   Lainaa

  18. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 21.5.2020 11:54
   Tulos: +52 (62 ääntä)
   Ilman meikkiä kiitos: Ootko sä se sama pelle joka oli ollut Ahtisaaren palveluksessa?
   En ole, mutta muistin kyseisen keskustelun ja repesin spontaanisti!😂 Kiitos!😀

   Lainaa

  19. Tulos: +168 (178 ääntä)
   Muhveli: Tämä! :D Tuntuu hieman ironiselta se toisinaan käytetty ilmaisu "kauniimmasta sukupuolesta", kun ainoastaan naisten kohdalla ajatellaan, että ei suurin piirtein ole edustuskelpoinen ilman meikkiä. Joidenkin ihmisten puheet kuulostavat siltä, että vertaavat sitä peräti perushygieniasta huolehtimiseen. 
     Eihän se järkevää ole, makunsa kuitenkin kullakin. Tajuaisin valituksen jos joku olisi muuttanut yhteen paklatun missityypin kanssa, joka oli sitten heti lopettanut laittautumisen.  En todella jaksa ymmärtää että mies ensin ihan vasiten valitsee naisen joka ei halua meikata ja sanoi sen myös, ja sitten valittaa ettei nainen meikkaa. Tilaako hän ravintolassa salaatin ja "vihjailee" sitten tarjoilijalle että olisi kivaa jos olisikin saanut keittoa?

   Lainaa

  20. Viimeinen artesaani 21.5.2020 12:35
   Tulos: +161 (179 ääntä)
   Ajattelija: Jos ei halua kemikaaleja elimistöönsä, niin ei taida kovin pitkään pysyä elossa tuo nainen. Esimerkiksi kaikki hiilihydraatit, proteiinit, kuidut, rasvat ja VESI ovat kemikaaleja. Samoin kuin kaikki ilmakehästä löytyvät kaasut.
   Nimimerkkisi pitäisi olla ajattelijan sijaan saivartelija. 

   Lainaa

  21. Man on the moon 21.5.2020 13:10
   Tulos: -191 (217 ääntä)
   Moni nainen meikkaa vain juhliin/baariin lähtiessään. Kotona ei tarvitse meikata, koska ei miehen mielipiteellä ole väliä. Ainoastaan tuntemattomia varten pitää meikata.

   Lainaa

  22. Toinen ajattelija 21.5.2020 13:34
   Tulos: -36 (92 ääntä)
   Viimeinen artesaani: Nimimerkkisi pitäisi olla ajattelijan sijaan saivartelija. 
   Tai sitten ihmiset voisivat opetella puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Tuo tyhjänpäiväinen kaikenkattava kemikaalipelko sataa vain homeopaattien ja muiden foliohattulijoiden ja kusettajien laariin.
   Jos esimerkiksi kyseinen nainen sanoisi, ettei tykkää hieroa naamaansa ihoa ärsyttäviä aineita (paitsi tietysti juhlissa), kaikille olisi selvää mistä hän puhuu, eikä hän samalla ruokkisi vähemmän asiaan perehtyneiden yleistä kemikaalipelkoa.
   Esimerkiksi arseenihan on täysin luonnollinen ja näinollen siis terveellinen aine, toisin kuin vaikkapa keinotekoisesti vetyä polttamalla valmistettu divetyoksidi. Vai mitä?

   Lainaa

  23. Tulos: +96 (106 ääntä)
   Peeke: Hiukan raskasta oli minunkin mielestä tuota tekstiä lukea. Ehkä liian pitkiä ja monitahoisia lauseita. En tiedä kun en itsekään mikään äidinkielen lehtori ole. Pikkunyansseja kai joita on vaikea sormella osoittaa mutta jotka sekoittavat lukemisen rytmiä.
   Musta tämäkin tekstinpätkä oli raskaampi lukea, kuin se, josta nillität.

   Lainaa

  24. Tulos: -86 (114 ääntä)
   Jos se oli sellainen petipuuhiin liittyvä toive vaikka tämä Terhin miehen toive? Parempi ne on suhteessa toiveet ääneen lausua, kuin joku päivä ottaa sitten yllättäen ero. Ja jos tämä vihjailu Terhiä loukkaa, niin sekin kannattaa miehelle suoraan sanoa. Tuskin tajuaa käydä äityleistä lukemassa. Kyllä pistän kikkurat tukkaan joka päivä, kun oma mieheni niitä kerran kehaisi, kun kerran tykkää, niin miksipä ei.

   Lainaa

  25. Tulos: +155 (163 ääntä)
   Man on the moon: Moni nainen meikkaa vain juhliin/baariin lähtiessään. Kotona ei tarvitse meikata, koska ei miehen mielipiteellä ole väliä. Ainoastaan tuntemattomia varten pitää meikata.
   Se ei ole muita, vaan itseä varten. Ainakin tämmönen vähän epävarmempi nuori nainen koki pitkään olonsa julkisilla paikoilla vähän turvallisemmaksi suojakuoren alla. Niin kauan kuin normi on, että siellä kapakassa muutkin on nättinä ja pakkeloituna, mieluummin on erottumatta joukosta "negatiivisesti". Jos kehtasin olla luonnollisesti, se ei ollut mitään laiskuutta vaan luottamuksenosoitus - uskalsin paljastaa itseni, viallisuuteni ja heikkouteni.
   Ja vaikka iän myötä sitä itsevarmuutta on saanut, sittenkin meikkaan tai olen meikkaamatta voimistaakseni omaa hyvää oloani, en miellyttääkseni jotain muuta. Se on ihan sivuseikka, onko johonkin menossa ja onko siellä tuttuja vai tuntemattomia.

   Lainaa

  26. Tulos: -131 (153 ääntä)
   Kai sitä nyt voi edes joskus tehdä jotain toisenkin ihmisen mieltä kohottaakseen sen sijaan että jankuttaa näitä "EN MEIKKAA MUITA VARTEN!" ja "JOKAISEN OMA ASIA!" -liturgioita. Eri asia jos kyseessä olisi joku oikeasti vakava asia. Ei tosiaan ole ihme ettei ihmissuhteet kestä kun yhtään ei tulla vastaan koska MINULLA ON OIKEUS ajatella vain itseäni ja olla joustamaton ja jos en tällaisena kelpaa niin saa olla. MITÄÄN EN MUUTA KOSKA EI OLE PAKKO!! Ei se ole alistumista jos joskus yllättää puolisonsa positiivisesti menemällä pois omalta mukavuusalueeltaan.

   Lainaa

  27. Ilman meikkiä kiitos 21.5.2020 18:49
   Tulos: -86 (100 ääntä)
   Man on the moon: Moni nainen meikkaa vain juhliin/baariin lähtiessään. Kotona ei tarvitse meikata, koska ei miehen mielipiteellä ole väliä. Ainoastaan tuntemattomia varten pitää meikata.
   Deeäm: Se ei ole muita, vaan itseä varten. Ainakin tämmönen vähän epävarmempi nuori nainen koki pitkään olonsa julkisilla paikoilla vähän turvallisemmaksi suojakuoren alla. Niin kauan kuin normi on, että siellä kapakassa muutkin on nättinä ja pakkeloituna, mieluummin on erottumatta joukosta "negatiivisesti". Jos kehtasin [...]
   Olin ex-puolisoni ja hänen parhaan ystävänsä seurassa kun neidit päätti vetäistä seitinohuet sivistyneet ip-kännit. Tunti tuosta, niin kuuntelin kahden iloisen nousuhumalaisen selvitystä siitä, miten tämä ko. asia on. Ja sehän kuului niin, että naiset meikkaa vain ja ainoastaan (kaikkia) miehiä varten ja se joka muuta väittää on tekopyhä paska ja valehtelija. Eli ei meikata itseä tai edes sitä omaa ukkoa varten.
   Riitaa tilanteessa ei tullut, koska ymmärsin nyökytellä ja asia oli yhdentekevä mulle. Lisäksi olin siihen mennessä jo oppinut, että exäni on tuossa tilassa aina erehtymättömästi oikeassa.
   Ps. Ainii toi nimimerkki vähän kusee nyt... vai miten se meni? Piis enivei.

   Lainaa

  28. Tulos: +141 (155 ääntä)
   Ilman meikkiä kiitos: Olin ex-puolisoni ja hänen parhaan ystävänsä seurassa kun neidit päätti vetäistä seitinohuet sivistyneet ip-kännit. Tunti tuosta, niin kuuntelin kahden iloisen nousuhumalaisen selvitystä siitä, miten tämä ko. asia on. Ja sehän kuului niin, että naiset meikkaa vain ja ainoastaan (kaikkia) miehiä [...]
   Ja kahden humaltuneen pissiksen mielipidehän edustaakin koko sukupuolta?
   Että ärsyttää, miten yksittäisten naisten/miesten kommentit jostain asiasta yleistetään kaikkia koskevaksi faktaksi...
   Meikkaamiseen, kuin myös meikkaamattomuuteenkin on useita mahdollisia syitä ja se, mikä syy tai syiden yhdistelmä kenenkin valintojen taustalla vaikuttaa, ei ole muiden asia.

   Lainaa

  29. Mauno 6isto 21.5.2020 19:53
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   Salapoliisi: Mitä ärsyttävää tossa oli? Ihan neutraali kirjotustyyli
   Kirjoittaa hän kommentin, jossa toteaa toisen lukutaidottomaksi ja sivistymättömäksi, kun toinen ei tajua yksikön kolmatta persoonaa. 

   Lainaa

  30. Ilman meikkiä kiitos 21.5.2020 20:12
   Tulos: -26 (52 ääntä)
   Avril: Ja kahden humaltuneen pissiksen mielipidehän edustaakin koko sukupuolta?Että ärsyttää, miten yksittäisten naisten/miesten kommentit jostain asiasta yleistetään kaikkia koskevaksi faktaksi... Meikkaamiseen, kuin myös meikkaamattomuuteenkin on useita mahdollisia syitä ja se, mikä syy tai syiden yhdistelmä kenenkin valintojen taustalla vaikuttaa, ei ole muiden asia.
   En osannut ajatella että joku ottais ton faktaksi, pahoittelut. Ja mä myös unohdin että oon internetissä. :)

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (96 ääntä)
   Naapurin upea nainen (siis ihan natuna heittämällä ”Miss Suomi” -tason kaunotar) antoi esiteini-itselleni 90-luvun lopulla elämänohjeen ”Jollet voi sitä syödä, älä laita ihollekaan”. En ole ikinä oppinut pitämään meikkaamisesta. Maksaa ihan hitosti rahaa ja vielä enemmän aikaa. Jotkut tyttöystävistä heräävät kaksi tuntia ennen asunnosta ulostautumista, koska yövoiteen päälle heitettävän kosteuttavan päivävoiteen päälle heitetään ensin ”primer”-voide riippuen ihotyypistä (kuiva, rasvainen, ryppyinen, yms.) ja sitten countour-värit ennen pohjameikkiä, jonka jälkeen puuteroidaan (joko kivi- tai irtopuuteri riippuen pohjameikistä, joka voi olla nestemäistä, moussea, mineraalipohjaista tai voidemaista). Ripsiin myös primer-maski ennen kuin lisätään kuitumaskara, jota lisätään n. kerrosta ja mahdollisesti siihen päälle vielä iholiima ja tekoripset. Silmiin lisätään vielä nestemäisellä kynällä rajaukset yläluomeen ja alaluomeen puukuitukynällä sisäluomirajaus. Luomiväri pohjustetaan päävärillä ja siihen päälle luomen reunaan pigmenttirikkain väri, silmäkulmaan raikastava valoväri ja keskisävy luomen keskelle, joka häivytetään kahden reunavärin välille. Kulmiin käytetään luonnollisesti myös primeriä ja harjaa. (Kulmathan ovat myös oletusarvoisesti nypitty ja kosteutettu Aloe Veralla ärsytyksen vähentämiseksi.) Kulmat muotoillaan puuterikynällä ja viimeisteillään tummennus/korostuskynällä. Huuliin kosteuttava pohjaväri, huulikynä rajaamaan aamorinkaarien, yms. yli ja loppu täytetään joko matta- tai kiilteäpinnoitteeseella huulivoiteella. Vaihtoehtoisesti huulien alle voi myös laittaa ”limp plumber” -rasvaa. Meikkipohjan päälle vielä bronzeria ja glow kit -jauhetta poskipäihin ja kulmaluihin. Loppu viimeistellään setting spray -suihkeella. Varmaan unohdin miljoona välivaihetta, mutta joo. Ei kiitos. (En edes lähde selostamaan karvanpoistoprosesseja tai hiustenlaittoa.) Jokainen nainen, joka väittää meikkaavansa ”itseään” varten, niin kysyisin, että jos olet autiolla saarella rajattomien resurssien kanssa, käytätkö ne resurssit meikkaamiseen? Et. Et käytä. Jos nainen olisi vaikka kaksi viikkoa täysin yksin ilman mitään ihmiskontakteja, kukaan ei käy tuota kidutusprosessia läpi ”ihan ihteensä” varten joka päivä. En edes sylje feministejä päin, mutta mielestäni ollaan askel lähempänä oikeaa tasa-arvoa siinä vaiheessa, kun nainen voi käydä suihkussa, pukea puhtaat vaatteet päällensä ja olla niine hyvineen täysin edustuskelpoinen yhteiskunnan jäsen.

   Lainaa

  32. Tulos: +74 (86 ääntä)
   Sprinkles: Naapurin upea nainen (siis ihan natuna heittämällä ”Miss Suomi” -tason kaunotar) antoi esiteini-itselleni 90-luvun lopulla elämänohjeen ”Jollet voi sitä syödä, älä laita ihollekaan”. En ole ikinä oppinut pitämään meikkaamisesta. Maksaa ihan hitosti rahaa ja vielä enemmän aikaa. Jotkut tyttöystävistä heräävät kaksi [...]
      Tuohon "autiolla saarella" väitteeseen voin vastata, olen tässä koronan ja äitiysloman välissä ollut viikkokausia näkemättä ketään paitsi miestäni ja vauvaani. Ensin toki haahuilin verkkareissa ja tukka pesemättä koska kerran voin, mutta siinä kymmenen päivän päästä alkoi mörkö peilissä ärsyttää, joten pesin ja värjäsin tukkani, silitin kunnolliset vaatteeni ja aloin taas meikata. Ainakin omalla kohdallani on tärkeää että tunnistan naaman peilistä omakseni (mistä syystä ymmärrän myös heitä jotka eivät missään nimessä meikkaa, varmasti heille olisi ihan yhtä hämäävää katsoa peiliin ja nähdä "vieras" naama).   Tosin en tiedä mitä puoletkaan noista luettelemistasi tuotteista edes ovat, saati mitä niillä tehdään, joten ymmärrämme kai "meikillä" aika eri asioita.

   Lainaa

  33. Tulos: +2 (20 ääntä)
   Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut: En ole, mutta muistin kyseisen keskustelun ja repesin spontaanisti!😂 Kiitos!😀
   Kielletään ”repesin spontaanisti”!!!🤯

   Lainaa

  34. Tulos: -75 (77 ääntä)
   Kukahan tuolle ihmisdildolle kertoisi, että vesikin on kemikaali? Hän ei ilman kemikaaleja pysyisi elossa montaakaan päivää.

   Lainaa

  35. Tulos: +67 (67 ääntä)
   Joo:    Tuohon "autiolla saarella" väitteeseen voin vastata, olen tässä koronan ja äitiysloman välissä ollut viikkokausia näkemättä ketään paitsi miestäni ja vauvaani. Ensin toki haahuilin verkkareissa ja tukka pesemättä koska kerran voin, mutta siinä kymmenen päivän päästä alkoi mörkö peilissä ärsyttää, joten pesin ja [...]
   Minä taas meikkaan lähinnä vain juhliin ja vastaaviin tilaisuuksiin, sillä siten meikkaaminen erottaa arjen juhlasta. Vähän samoin kuin vedän päälleni juhlavat vaatteet ja korkokengät, maalaan itselleni juhlanaaman. En jaksaisi kulkea kotona korkokengissä ja mekossa enkä jaksa myöskään käyttää arkisin aikaa ja vaivaa meikkaamiseen. Minulle on ihan ok, että ihmiset toimivat eri tavoin, kunhan minä saan jatkossakin nukkua aamuisin kymmenen minuuttia pidempään sen sijaan, että tuherran meikkien kanssa.

   Lainaa

  36. Tulos: +39 (55 ääntä)
   Sprinkles: Naapurin upea nainen (siis ihan natuna heittämällä ”Miss Suomi” -tason kaunotar) antoi esiteini-itselleni 90-luvun lopulla elämänohjeen ”Jollet voi sitä syödä, älä laita ihollekaan”. En ole ikinä oppinut pitämään meikkaamisesta. Maksaa ihan hitosti rahaa ja vielä enemmän aikaa. Jotkut [...]
   Tämä oli niin hyvä ja kiinnostava kuvaus, ja sitten menit pilaamaan sen puhumalla sontaa feministeistä. Mikä pettymys.

   Lainaa

  37. Kummikäki 22.5.2020 4:40
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Sprinkles: Naapurin upea nainen (siis ihan natuna heittämällä ”Miss Suomi” -tason kaunotar) antoi esiteini-itselleni 90-luvun lopulla elämänohjeen ”Jollet voi sitä syödä, älä laita ihollekaan”. En ole ikinä oppinut pitämään meikkaamisesta. Maksaa ihan hitosti rahaa ja vielä enemmän aikaa. Jotkut [...]
   Onpa työlästä itsensä kanssa puljaaminen. Käyttikö naapurin upea nainen deodoranttia? Feministit kyllä arvostavat ettet sylje heitä päin.

   Lainaa

  38. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Sprinkles: Naapurin upea nainen (siis ihan natuna heittämällä ”Miss Suomi” -tason kaunotar) antoi esiteini-itselleni 90-luvun lopulla elämänohjeen ”Jollet voi sitä syödä, älä laita ihollekaan”. En ole ikinä oppinut pitämään meikkaamisesta. Maksaa ihan hitosti rahaa ja vielä enemmän aikaa. Jotkut tyttöystävistä heräävät kaksi [...]
   Eli meikkaaminen tarkottaa sulle sotamaalausta? Mulla menee meikkaamiseen n. 10 min, eihän tollasen pakkelikerroksen jälkeen varmaan enää edes muistuta itteensä.
   Et edes sylkisi feministejä päin, mutta arvostat tasa-arvoa? Ok!

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (45 ääntä)
   Kerran 90-luvulla tuli eräs kapitalistimacho baarissa vänkäämään, miten inhottavaa on, kun naiset tälläävät itseään, koska kyllä mies arvostaa luonnonkaunista naista enemmän. Luonnonrumana heitin siihen, että suurin osa kosmetiikkavalmistajista on pörssiyhtiöitä, joiden tuotosta miehet tekevät varsin mukavan tilin. Aivan sama, meikkaako ihminen (sukupuolesta riippumatta), aina tekee jonkun mielestä väärin. Annetaan itsemme ja toistemme olla sen näköisiä kuin ollaan.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Vuonna 2035 naistenhuoneella: Mutta ihan tosissaan, kestääkö noi reunat?

   Lainaa

  41. MansikkaSmoothie 22.5.2020 11:50
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Man on the moon: Moni nainen meikkaa vain juhliin/baariin lähtiessään. Kotona ei tarvitse meikata, koska ei miehen mielipiteellä ole väliä. Ainoastaan tuntemattomia varten pitää meikata.
   Mä ainakin meikkaan kotona ja ihan huvikseni muuten vaan, täysin ja kokonaan ihan itseäni piristääkseni. :D Ikää 32 ja tehnyt tuota kyllä ihan sieltä pikkuteinistä asti. XD Toki myös silloinkin meikkaan kun olen mieheni seurassa, mutta osaan olla hänen kanssaan myöäs ilman meikkiä, ainoastaan katson ettei hiukset sojota mihin sattuu ja että on siistit mutta minulle mukavat vaatteet. Ja kaikki tuo lähtökohtaisesti itseäni varten, ihan vain jotta minulla itselläni on mukava ja rento olo. Ja itseluottamus ja hyvä olo on vain kasvanut kun näkee että myös toinen pitää molemmista lookeista, meikillä ja ilman. Silti en voisi koskaan olla sellaisen tyypin kanssa jonka mielestä minun tulisi näyttää aina joltain tietyltä aina hänen mieltymystensä mukaan. Kukaan ei ole kenenkään orja, sukupuolesta riippumatta. Jotkut vanhoilliset tyypit ei vain tajua, mutta vielä koittaa aika kun kaikista fossiileimmatkin jääräpäät lähtee tältä pallolta.

   Lainaa

  42. Tulos: -20 (22 ääntä)
   Ajattelija: Jos ei halua kemikaaleja elimistöönsä, niin ei taida kovin pitkään pysyä elossa tuo nainen. Esimerkiksi kaikki hiilihydraatit, proteiinit, kuidut, rasvat ja VESI ovat kemikaaleja. Samoin kuin kaikki ilmakehästä löytyvät kaasut.
   Nykyään lötyy myös meikkejä joissa ei ole käytetty kemikaaleja. 

   Lainaa

  43. Tulos: -11 (23 ääntä)
   Kummikäki: Kerran 90-luvulla tuli eräs kapitalistimacho baarissa vänkäämään, miten inhottavaa on, kun naiset tälläävät itseään, koska kyllä mies arvostaa luonnonkaunista naista enemmän. Luonnonrumana heitin siihen, että suurin osa kosmetiikkavalmistajista on pörssiyhtiöitä, joiden tuotosta miehet tekevät [...]
   Mikä mahtaa olla kapitalistimacho? Vielä enemmän jäi mietityttämään miltä sellainen kommunisti/sosialistimacho sitten näyttää?

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Susannan olisi paras tulevaisuudesssa vaihtaa paljuun

   Lainaa

  45. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Joo:    Tuohon "autiolla saarella" väitteeseen voin vastata, olen tässä koronan ja äitiysloman välissä ollut viikkokausia näkemättä ketään paitsi miestäni ja vauvaani. Ensin toki haahuilin verkkareissa ja tukka pesemättä koska kerran voin, mutta siinä kymmenen päivän päästä alkoi mörkö peilissä [...]
   Yhdyn väitteeseen vieraasta naamasta, itse meikkaamattomana en välitä meikkaamisesta nimenomaan siksi, että en näytä itseltäni jos on huomattava määrä maalia naamassa. 
   Olen itse todennut, että aina kun kohdalle on sattunut sellainen kausi jolloin meikkaan useammin, oma paljas naama on alkanut vähitellen tuntua aina vaan vähemmän edustavalta. Meikkaus ei ole minulle sen arvoista, en halua sitoutua näin kalliiseen ja aikaavievään asiaan, kun en kuitenkaan tunne sitä kohtaan minkäänlaista intohimoa. Tykkään glitteristä sun muusta sellaisesta, mutta ei sitä hirveästi pääse katselemaan jos se on omassa naamassa.

   Lainaa

  46. Tulos: -21 (45 ääntä)
   Avril: Ja kahden humaltuneen pissiksen mielipidehän edustaakin koko sukupuolta?Että ärsyttää, miten yksittäisten naisten/miesten kommentit jostain asiasta yleistetään kaikkia koskevaksi faktaksi... Meikkaamiseen, kuin myös meikkaamattomuuteenkin on useita mahdollisia syitä ja se, mikä syy tai syiden [...]
   Paine/tarve/halu meikkaamiseen tulee silti aina ulkopuolelta. Tarve meikata ei koskaan ole sisäsyntyistä, kuten vaikkapa tarve syödä. Täten on valheellista sanoa että meikkaa puhtaasti itseä varten.

   Lainaa

  47. MansikkaSmoothie 22.5.2020 23:34
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Toj Karin: Paine/tarve/halu meikkaamiseen tulee silti aina ulkopuolelta. Tarve meikata ei koskaan ole sisäsyntyistä, kuten vaikkapa tarve syödä. Täten on valheellista sanoa että meikkaa puhtaasti itseä varten.
   Mihin perustat väitteesi? Jotain faktaa ja todistusaineistoa asiasta? Muutenkin tämä on niiiin järjettömän typerä ja vanha vääntö et huh huh. Sukupuolesta riippumatta on ihan jokaisen oma asia meikkaako vai eikö meikkaa, millaisia vaatteita käyttää ja mistä syystä. On satoja eri syitä ja tilanteita miksi meikata, olla meikkaamatta tai pukeutua jotenkin tietyllä tavalla. On tilanteita joissa haluaa tehdä asioita puhtaasti omaksi hyväkseeen ja omaa mieltä piristääkseen ja on tilanteita joissa haluaa näyttää viehättävältä myös muiden mielestä. Ps. Jo kautta aikojen myös osa miehistä on meikanneet eikä sillä ole mitään tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. (Gootit, rokkarit, hevarit, ja loppujen lopuksi ihan myös tavalliset miehet.)

   Lainaa

  48. Tulos: -3 (25 ääntä)
   MansikkaSmoothie: Mihin perustat väitteesi? Jotain faktaa ja todistusaineistoa asiasta? Muutenkin tämä on niiiin järjettömän typerä ja vanha vääntö et huh huh. Sukupuolesta riippumatta on ihan jokaisen oma asia meikkaako vai eikö meikkaa, millaisia vaatteita käyttää ja mistä syystä. On satoja eri syitä ja [...]
   Minähän tuossa jo annoin perustelut. Jatketaan kuitenkin. Lähes kaikki mitä ihminen on ja tekee, tulee ulkopuolelta. Kulttuuri ei ole sisäsyntyistä, vaan sen oppii omasta ympäristöstä. Gootit ei pukeudu mustaan siksi että ne ovat syntymästä olleet sellaisia, vaan siksi että ovat ympäristöstä keränneet vaikutuksia itseensä ja ympäristö  on vaikuttanut heidän haluihinsa ja mielipiteisiin. Täten he pukeutuvat mustaan ulkopuolisesta vaikutuksesta. Joillekin saattaa olla tosi radikaali tieto, että ympäristö muokkaa teidänkin mielipiteistä. Onhan se rankkaa tajuta, ettei olekaan oman itsensä herra. Kukaan ei ole täysin eristäytynyt sellaiseen kuplaan, että ympäristö ei antaisi vaikutuksia. Se on yksinkertaisesti mahdotonta.

   Lainaa

  49. Tulos: -9 (13 ääntä)
   Sprinkles: Naapurin upea nainen (siis ihan natuna heittämällä ”Miss Suomi” -tason kaunotar) antoi esiteini-itselleni 90-luvun lopulla elämänohjeen ”Jollet voi sitä syödä, älä laita ihollekaan”. En ole ikinä oppinut pitämään meikkaamisesta. Maksaa ihan hitosti rahaa ja vielä enemmän aikaa. Jotkut [...]
   Kiitos kommentistasi, ihanan järkevä ihminen. Halaisin sinua, mutta kun korona ja sosiaalinen etäisyys.

   Lainaa

  50. Tulos: -12 (20 ääntä)
   Voi Ei Se On Taas Se: Miks vaimon pitäisi venata kotoba neikattuna? Toki jos jonnekkin menossa ni voisin olettaa et toinen laittaa itseensä mut en tiä on kyl naisen oma asia. Huoritellun hmmm...
   * kotona * meikattuna * jonnekin
   Voisiko ihmiset tarkistaa tekstinsä ennen lähettämistä?

   Lainaa

  51. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Irvikisu: * kotona * meikattuna * jonnekinVoisiko ihmiset tarkistaa tekstinsä ennen lähettämistä?
   * voisivatko

   Lainaa

  52. Virkeä ahven 24.5.2020 19:11
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   tyhyt: Mikä mahtaa olla kapitalistimacho? Vielä enemmän jäi mietityttämään miltä sellainen kommunisti/sosialistimacho sitten näyttää?
   No jälkimmäinen on esimerkiksi Nicaraguan presidentti Ortega. Kapitalistimachoja tulee mieleen useampiakin. Mutta tässä tarkoitetaan luultavasti semmoisia "menestyviä miehiä", juppityyppejä jotka puhuvat "tasokkaista" naisista ja ajattelevat, että kaikki naiset ovat rahan ja vatsalihaksien perään.

   Lainaa

  53. Turpea hyttynen 1.6.2020 7:58
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   tyhyt: Nykyään lötyy myös meikkejä joissa ei ole käytetty kemikaaleja. 
   Ei muuten varmasti löydy.

   Lainaa

  54. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Rivien välistä tulkittu arvaus: Ehkä meikki ei tässä välttämättä ollut se juttu, muuten kuin miehen antama esimerkki, josta nainen veti herneen nenään ja se siksi ylikorostunut, kuten pariskuntien erimielisyyksissä usein käy ;) Itsekin naisena usein kotona kampaamattomalla tukalla ja roikkoperse-kotihousuissa, ja ymmärrän kyllä että mies haluaa silloin tällöin nähdä sen naisellisemman ja vetävämmän puolen, mutta kyse ei ole meikeistä, vaan esim istuvista vaatteista ja harjatuista hiuksista, ihan kohtuullisista ja ymmärrettävistä toiveista :,D

   Lainaa

  55. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hoplaa: Musta tämäkin tekstinpätkä oli raskaampi lukea, kuin se, josta nillität.
   Jollain perustavaa laatua olevalla käsityksen tasolla olettaisin lainauksesi lähteestä puuttuvan [sarkasmi]...[/sarkasmi] -varoitukset.
   Mutjoo härö kommentti on härö.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: uima-allas, allas, vesi, bestway, reunat, meikata, kirjoitusvirhe, huoliteltu