Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Palkanlaskijan kaveri

Mikä vaitiolovelvollisuus?
Suurenna näkymä
Palkanlaskijan kaveri

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -384 (560 ääntä)
   Mitenhän Elsa selitti työnantajalleen, että kuinka kyseinen palkanlaskija-kuvio tuli ilmi? "Joo märräsin ekana ite tossa yhessä Suomen isoimmista Facebook-ryhmistä omasta työpaikasta, ja.." Että tulikohan kuitenkin kahdet potkut?

   Lainaa

  2. Diipadaapa 26.5.2020 1:09
   Tulos: +450 (518 ääntä)
   ”Siintä”?? ”SIINTÄ”?!???!

   Lainaa

  3. Vilpitön pomelo 26.5.2020 1:20
   Tulos: +384 (410 ääntä)
   Eihän Kia niitä porkuja hankkinut vaan se palkanlaskija itse.

   Lainaa

  4. Tulos: +556 (568 ääntä)
   pressa: Mitenhän Elsa selitti työnantajalleen, että kuinka kyseinen palkanlaskija-kuvio tuli ilmi? "Joo märräsin ekana ite tossa yhessä Suomen isoimmista Facebook-ryhmistä omasta työpaikasta, ja.." Että tulikohan kuitenkin kahdet potkut?
   No eihän Elsa edes maininnut työnantajaa nimeltä, joten enpä usko, että tuossa mitään irtisanomisperusteita on. Ja eiköhän työntekijällä ole oikeus ihan julkisesti omista palkka-asioistaan puhua muutenkin. 

   Lainaa

  5. Tulos: +137 (171 ääntä)
   pressa: Mitenhän Elsa selitti työnantajalleen, että kuinka kyseinen palkanlaskija-kuvio tuli ilmi? "Joo märräsin ekana ite tossa yhessä Suomen isoimmista Facebook-ryhmistä omasta työpaikasta, ja.." Että tulikohan kuitenkin kahdet potkut?
   Miksi sitä pitäisi mitenkään selitellä, ei ole irtisanomisperuste. Tuossa ei edes mainittu vuokrafirman tai työpaikan nimeä.
   Diipadaapa: ”Siintä”?? ”SIINTÄ”?!???!
   Itse en murteita puhu mutta kyllä, niitä löytyy Suomesta. Palkanlaskijakaveri puhunut ohi suunsa ja Kialta sitten nätti suolaus :D

   Lainaa

  6. Tulos: +420 (434 ääntä)
   Kun on Kian kaltaisia ystäviä, ei tarvitse vihollisia ollenkaan.

   Lainaa

  7. Kielletty eläin 26.5.2020 2:47
   Tulos: +250 (266 ääntä)
   Olispa mullakin yhtä hyvä ystävä kun Kia :) ” Arvaa mitä? Joku kehtas lynkata sua ja sun työosaamistas facessa niin mä puolustin sua ja kerroin miten asiat oikeesti on!!” ”Teit siis mitä??!”

   Lainaa

  8. Saamaton marsu 26.5.2020 3:16
   Tulos: +307 (311 ääntä)
   pressa: Mitenhän Elsa selitti työnantajalleen, että kuinka kyseinen palkanlaskija-kuvio tuli ilmi? "Joo märräsin ekana ite tossa yhessä Suomen isoimmista Facebook-ryhmistä omasta työpaikasta, ja.." Että tulikohan kuitenkin kahdet potkut?
   Ei. Mitään väärää ei siinä ole, että jättää työnantajan nimen mainitsematta ja kysyy julkisesti neuvoa, mikä taho tämmöisessä asiassa voi auttaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +49 (199 ääntä)
   Jos palkanlaskija olisi itse omalla nimellään ja profiilillaan (jossa työnantajatieto julkisena) kommentoinut asiaa, niin sitten olisi työnantajalla voinut olla jotain sanomista. Nyt ei. Kuka tahansa voi väittää kaverinsa olevan missä tahansa töissä ja sanoneen töistään mitä tahansa. Kaveri voi sitten työnantajan kysyessä sanoa, että en ole töistäni hänelle puhunut, mistä lie asioita keksinyt. Tervetuloa internettiin ja työelämään.

   Lainaa

  10. Tulos: +114 (124 ääntä)
   Enna: Jos palkanlaskija olisi itse omalla nimellään ja profiilillaan (jossa työnantajatieto julkisena) kommentoinut asiaa, niin sitten olisi työnantajalla voinut olla jotain sanomista. Nyt ei. Kuka tahansa voi väittää kaverinsa olevan missä tahansa töissä ja sanoneen töistään mitä tahansa. Kaveri voi [...]
   Tätä samaa pohdin -  meillähän ei ole kuin Kian sana, että tuntee palkanlaskijan. Voihan toi olla puhdas trolli .... 

   Lainaa

  11. Ikävystynyt preeriasusi 26.5.2020 7:49
   Tulos: +30 (78 ääntä)
   Saamaton marsu: Ei. Mitään väärää ei siinä ole, että jättää työnantajan nimen mainitsematta ja kysyy julkisesti neuvoa, mikä taho tämmöisessä asiassa voi auttaa.
   Joo, selvästi ay-liikkeelle olisi nuorempienkin keskuudessa tarvetta. Työntekijän oikeudet ja esim. irtisanomisperusteet olisi hyvä olla selvillä, muuten on kyllä työnantajan heittopussi.

   Lainaa

  12. Vartia / lukijon käyny 26.5.2020 8:18
   Tulos: +121 (131 ääntä)
   pressa: Mitenhän Elsa selitti työnantajalleen, että kuinka kyseinen palkanlaskija-kuvio tuli ilmi? "Joo märräsin ekana ite tossa yhessä Suomen isoimmista Facebook-ryhmistä omasta työpaikasta, ja.." Että tulikohan kuitenkin kahdet potkut?
   Potkut omien asioiden kertomisesta? Älä Kia viitsi.

   Lainaa

  13. Skrode kirjohylje 26.5.2020 9:06
   Tulos: +5 (53 ääntä)
   Diipadaapa: ”Siintä”?? ”SIINTÄ”?!???!
   Eksessiivimuoto, ihan kiinnostava osanen suomen kieltä.

   Lainaa

  14. Tulos: +37 (37 ääntä)
   "Hups"

   Lainaa

  15. Tulos: +61 (69 ääntä)
   pressa: Mitenhän Elsa selitti työnantajalleen, että kuinka kyseinen palkanlaskija-kuvio tuli ilmi? "Joo märräsin ekana ite tossa yhessä Suomen isoimmista Facebook-ryhmistä omasta työpaikasta, ja.." Että tulikohan kuitenkin kahdet potkut?
   Hänhän siinä kertoi miten verokortti ei ollut tullut perille ja että työnantaja ei sitä ollut lähettänyt. Loppuosa oli työntekijän omaa harmistusta törkykielisesti ilmaistuna. Vaikka olisi maininnut firman nimenkin niin en oikein näe millä perusteella potkut olisi voitu antaa? 

   Lainaa

  16. Kohtelias avokado 26.5.2020 11:35
   Tulos: +125 (127 ääntä)
   Luin tän livenä ja siellä oli Kialta lisää materiaalia, mutta sitten tuli yhtäkkinen katoamistemppu. Luultavasti ku tajus mitä tuli tehtyä 😂

   Lainaa

  17. Tulos: +72 (80 ääntä)
   Enna: Jos palkanlaskija olisi itse omalla nimellään ja profiilillaan (jossa työnantajatieto julkisena) kommentoinut asiaa, niin sitten olisi työnantajalla voinut olla jotain sanomista. Nyt ei. Kuka tahansa voi väittää kaverinsa olevan missä tahansa töissä ja sanoneen töistään mitä tahansa. Kaveri voi [...]
   No jos ovat julkisesti ystäviä, niin kyllä se sieltä aika nopeasti tulee ilmi ja sen jälkeen ainakin varoitus varmasti tulee kyseeseen. Missä tahansa voi kuka tahansa väittää mitä tahansa, jonka jälkeen ne väitteet tutkitaan, jos niille löytyy perusteet, niin rangaistaan. Tervetuloa elämään.

   Lainaa

  18. Tulos: -9 (49 ääntä)
   Diipadaapa: ”Siintä”?? ”SIINTÄ”?!???!
   Murresana. Suomessa puhutaan monia erilaisia murteita.

   Lainaa

  19. Tulos: -9 (81 ääntä)
   DipaDapa: Murresana. Suomessa puhutaan monia erilaisia murteita.
   Aina kun joku kirjoittaa perinteisesti päin persettä, sitä joku perustelee murteilla ja suomen kielen moninaisuudella. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin 95-prosenttisesti oman äidinkielensä osaamattomuutta alias tyhmyyttä. Tällainen järjetön siintä menee ihan samaan kastiin NIIMPÄ NIIN ja ITSEKKIN-virhesanojen kanssa. Kaikki nuo löytyy toki huolimattomasta puhekielestä ja ehkä jostain Itä-Savonlinnan takapajulamurteesta, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että suomen kielessä ei nyt vaan moisia sanoja ole.

   Lainaa

  20. Tulos: -41 (47 ääntä)
   No verotus nyt on muutenkin varkautta.

   Lainaa

  21. Raksnoukka 27.5.2020 6:20
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Saamaton marsu: Ei. Mitään väärää ei siinä ole, että jättää työnantajan nimen mainitsematta ja kysyy julkisesti neuvoa, mikä taho tämmöisessä asiassa voi auttaa.
   Niin ja eihän palkanlaskijalla ollut mitään tekemistä koko tämän asian kanssa alunperinkään. AP ei tätä myöskään väittänyt :) Palkanlaskija laskee palkat niillä perustein mitä hänelle on annettu. Työnantaja antaa tiedot eteen päin, esim työsopparin ja verokorttitiedot... palkanlaskija "vittuillakseenkaan" ei voi ja tuskin haluaa ketään kyykyttää. 

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Skrode kirjohylje: Eksessiivimuoto, ihan kiinnostava osanen suomen kieltä.
   Kiitos. Laitan tämän tähän  niin joku voi myös ihmetellä presidentintä. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Eksessiivi

   Lainaa

  23. Säälittävä näätä 27.5.2020 8:40
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   bob: Aina kun joku kirjoittaa perinteisesti päin persettä, sitä joku perustelee murteilla ja suomen kielen moninaisuudella. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin 95-prosenttisesti oman äidinkielensä osaamattomuutta alias tyhmyyttä. Tällainen järjetön siintä menee ihan samaan kastiin NIIMPÄ NIIN ja [...]
   Itse asiassa tässä tapauksessa todella on kyse kaakkoismurteesta http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/546

   Lainaa

  24. Jäävi sirkka 27.5.2020 11:48
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   bob: Aina kun joku kirjoittaa perinteisesti päin persettä, sitä joku perustelee murteilla ja suomen kielen moninaisuudella. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin 95-prosenttisesti oman äidinkielensä osaamattomuutta alias tyhmyyttä. Tällainen järjetön siintä menee ihan samaan kastiin NIIMPÄ NIIN ja [...]
   Samalla periaatteellahan se toimii sinunkin kohdallasi, jos meinaat että jokainen murresana on vain kirjoitusvirhe ja tyhmyyttä. 

   Lainaa

  25. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Ikävystynyt preeriasusi: Joo, selvästi ay-liikkeelle olisi nuorempienkin keskuudessa tarvetta. Työntekijän oikeudet ja esim. irtisanomisperusteet olisi hyvä olla selvillä, muuten on kyllä työnantajan heittopussi.
   Tai voisko ne ay-liikkeet jättää pois ja opettaa nämä asiat siellä koulussa sen sijaan, että hinkataan kuukauden oppituntien verran yh:ssa sijoittamista.

   Lainaa

  26. Tulos: +7 (17 ääntä)
   bob: Aina kun joku kirjoittaa perinteisesti päin persettä, sitä joku perustelee murteilla ja suomen kielen moninaisuudella. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin 95-prosenttisesti oman äidinkielensä osaamattomuutta alias tyhmyyttä. Tällainen järjetön siintä menee ihan samaan kastiin NIIMPÄ NIIN ja [...]
   "...ITSEKKIN-virhesanojen kanssa. Kaikki nuo löytyy toki huolimattomasta puhekielestä ja ehkä jostain Itä-Savonlinnan takapajulamurteesta, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että suomen kielessä ei nyt vaan moisia sanoja ole."
   On aika falskia käsitellä tätä asiaa niin kuin suomen kieli, suomen kirjakieli ja kasuaali nettikirjoittelukieli olisivat kaikki sama asia. Voit toki suosia preskriptiivistä lähestymistapaa kun kirjoitat itse, mutta muiden ei ole pakko.
   Ensinnäkin kaikki vakiintunut aines, jota esiintyy puhutussa suomessa, on normaalia suomen kieltä. Mitä on "huolimaton puhekieli"? Onko se sellaista puhekieltä, joka sattuu ärsyttämään sinua? En epäile, etteikö monille ole opetettu lapsena kotona tai koulussa, että joitain muotoja ei saa käyttää puhekielessäkään - itse sain kuulla sen ainakin "alkaa tekemään" -muodosta - mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että ne ovat käytännössä osa suomen kieltä, vaikkeivat ne miellyttäisi kaikkia esteettisesti.
   Suomen kirjakieli on eri asia kuin puhekieli, siinä muodot kuten "siintä" eivät ole yleisesti hyväksyttyjä. 
   Minä olen kuitenkin sitä mieltä, että virallinen kirjakieli olisi syytä erottaa vielä "kirjoittelukielestä", siis siitä, miten ihmiset kommunikoivat esim. teksti- ja chattiviestien ja somen välityksellä. Kirjoittelukielihän eroaa selvästi kirjakielestä sekä käyttötarkoituksiltaan että muodoiltaan. Yksi esimerkki siitä on se, että nettiin kirjoitellessaan ihmiset mielellään heijastelevat tuottamassaan tekstissä sitä, miten käyttävät kieltä puhuessaan. Siksi "siintä".
   Anyway, tiedän, miksi vanhan kannan 'fennomaanit' ovat tästä eri mieltä. Minä olen suomen kielen sivuaineen (perusopinnot kääntäjille, SSU100K) suorittanut millenniaali, ja siksi tykkään lähestyä asioita deskriptiivisestä näkökulmasta sen sijaan, että yrittäisin hakata Feissarimokien tai FB:n kirjoittelijoita Suomen peruskieliopilla (Karlsson 2016, en laittanut isoa alkukirjainta väärin) päähän.

   Lainaa

  27. Katsottava maksamato 27.5.2020 23:16
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Siintä. Ei voi hyväksyä. Yhtä kauhea kuin taakkepäin mutta se sentään lienee jotain järvenpääläisten murretta.

   Lainaa

  28. Palkanlaskija 28.5.2020 11:51
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Raksnoukka: Niin ja eihän palkanlaskijalla ollut mitään tekemistä koko tämän asian kanssa alunperinkään. AP ei tätä myöskään väittänyt :) Palkanlaskija laskee palkat niillä perustein mitä hänelle on annettu. Työnantaja antaa tiedot eteen päin, esim työsopparin ja verokorttitiedot... palkanlaskija "vittuillakseenkaan" ei voi ja tuskin haluaa ketään kyykyttää. 
   Ilmeisesti palkanlaskija oli kyseenalaistanut Elsan väitteen siitä, että verokortti oli toimitettu jo ennen työn alkua. Itsellenikin on yllättävän monta kertaa tullut vastaan sellainen tilanne, että palkansaaja toimittaa verokortin vasta palkanmaksun jälkeen, ja sitten ihmettelee kun asiaa ei noin vain pystytä saman tien korjaamaan...

   Lainaa

  29. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Jäävi sirkka: Samalla periaatteellahan se toimii sinunkin kohdallasi, jos meinaat että jokainen murresana on vain kirjoitusvirhe ja tyhmyyttä. 
   No tottakai toimii. Jos mää ny site kirjuutan tälviisii, ni en kuitenska o niin tyhmä, että alkaisin väittämään "mää"-sanan - tai minkään muunkaan noista puhekielen /murresanoista olevan ihan oikea suomen kielen sana.Toki kysehän nyt ei ollut kaikista murresanoista, joista suuri osa on ymmärrettäviä vaan näistä pienistä kirjoitusasun muutoksista, jotka johtuu oikeasti kirjoitusvirheestä tai tietämättömyydestä, mutta sitä ei vaan voida myöntää.

   Lainaa

  30. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Vilpitön pomelo: Eihän Kia niitä porkuja hankkinut vaan se palkanlaskija itse.
   Hankkki siinä mielessä, että ei olisi jäänyt kiinni lörpöttelystä jos Kia olis pitäny naamansa kii

   Lainaa

  31. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Runkkis: No verotus nyt on muutenkin varkautta.
   Kannattanee muuttaa amerikkaan jos ole tuota mieltä olet ja et tajua sen etuja.

   Lainaa

  32. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Skk: Kannattanee muuttaa amerikkaan jos ole tuota mieltä olet ja et tajua sen etuja.
   Kyllä ne Amerikassakin veroja kerää. Menee vaan eri suhteessa käyttöön.

   Lainaa

  33. Itseasiassa 30.5.2020 8:33
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Henna: No eihän Elsa edes maininnut työnantajaa nimeltä, joten enpä usko, että tuossa mitään irtisanomisperusteita on. Ja eiköhän työntekijällä ole oikeus ihan julkisesti omista palkka-asioistaan puhua muutenkin. 
   Kyllä tänä päivänä somessa käytännössä kaikki edustavat itsensä lisäksi työnantajaansa. Tietysti on vähän ala kohraiaistakin, mutta kyllä mua meidän asiakkaat saattavat etsiä netistä. Ja moni ilmoittaa julkisesti työnantajansa, joten ei tarvitse suurta salapoliisityötä jos haluaa selvitellä mitä firmaa mollataan. 

   Lainaa

  34. Itseasiassa 30.5.2020 8:40
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Enna: Jos palkanlaskija olisi itse omalla nimellään ja profiilillaan (jossa työnantajatieto julkisena) kommentoinut asiaa, niin sitten olisi työnantajalla voinut olla jotain sanomista. Nyt ei. Kuka tahansa voi väittää kaverinsa olevan missä tahansa töissä ja sanoneen töistään mitä tahansa. Kaveri voi [...]
   Kyllä tässä on ainekset syyttää palkanlaskijaa muiden henkilökohtaisteb tietojen kertomisesta. Ihan todellisuudessa esim. kaupankassa tai baarityöntekijä ei saa edes kertoa kuka kaupassa on käynyt, samalla tavalla palkanlaskija ei saa kertoa asiakkaan tietoja. Aika nopeasti voi tarkistaa, onko Kian kaveri todella töissä Elsan palkanlaskennassa. 

   Lainaa

  35. Itseasiassa 30.5.2020 8:46
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   siiseliini: Tai voisko ne ay-liikkeet jättää pois ja opettaa nämä asiat siellä koulussa sen sijaan, että hinkataan kuukauden oppituntien verran yh:ssa sijoittamista.
   Ai, sinäkin olet niitä jotka jättävät kaikki palkalliset lomansa käyttämättä, koska ne on ay-hömpötystä? Eivät työntekijöidensä oikeudet ilmaiseksi ole annettu, eivätkä ne meillä pysy, jos niitä ei puolusteta.
   Lue alasi TES ja mieti haluaisit jo sopia jokaisena siinä mainitun kohdan erikseen työnantajan kanssa? Voin luvata, että suurin osa meistä ei sen jälkeen saisi edes sairaslomista palkkaa. Oma työnantajani ainakin menee tasan siitä mikä on sovittu minimi jokaikisessä asiassa 

   Lainaa

  36. Ajatukseton taikuri 30.5.2020 15:31
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Enna: Jos palkanlaskija olisi itse omalla nimellään ja profiilillaan (jossa työnantajatieto julkisena) kommentoinut asiaa, niin sitten olisi työnantajalla voinut olla jotain sanomista. Nyt ei. Kuka tahansa voi väittää kaverinsa olevan missä tahansa töissä ja sanoneen töistään mitä tahansa. Kaveri voi [...]
   Eiköhän tuo asia selviä ihan niin yksinkertaisesti tarkistamalla, että onko se kaveri tuon elsan palkanlaskija. Jos on, niin asia on sillä selvä. Siinä kohtaa on toimittu väärin ja menty kialle höpöttelemään asiakkaan asioita.

   Lainaa

  37. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Surullistahan tässä on se, että tää juttu kääntyi lopulta niin päin, että palkanlaskija sai pitää työnsä, ja Elsa olikin se joka sai kuraa niskaansa. Ei mennyt kyllä ihan odotetusti tämä juttu. :(

   Lainaa

  38. Raivostuttava taistelija 11.6.2020 1:00
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ace: Surullistahan tässä on se, että tää juttu kääntyi lopulta niin päin, että palkanlaskija sai pitää työnsä, ja Elsa olikin se joka sai kuraa niskaansa. Ei mennyt kyllä ihan odotetusti tämä juttu. :(
   No eihän kääntynyt. :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: palkka, verot, naistenhuone, palkanlaskija, ennakko, vaitiolovelvollisuus, kirjanpitäjä, kaveri, ystävä