Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Koronakatsaus, osa 7

  En usko koronaan
  Suurenna näkymä
  Koronakatsaus, osa 7

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tanus Appi 26.5.2020 0:58
   Tulos: +642 (708 ääntä)
   Korona tekisi Riinalle hyvää

   Lainaa

  2. Tulos: +238 (254 ääntä)
   Liikatottuminen?

   Lainaa

  3. Tulos: +537 (539 ääntä)
   Natsilääke on kyl vuoden kuumin lääkeuutuus markkinoilla!

   Lainaa

  4. katsastamaton maito 26.5.2020 1:11
   Tulos: +489 (489 ääntä)
   Ja tämän illan sanapelin aiheena on yhdyssanat, joiden etuliite on "natsi." Riina saa aloittaa.

   Lainaa

  5. Diipadaapa 26.5.2020 1:11
   Tulos: +229 (261 ääntä)
   Jos korona hoitelee Riinan, niin eipä siitä voisi oikein pahoillaankaan olla.

   Lainaa

  6. Peloton delfiini 26.5.2020 1:20
   Tulos: +227 (231 ääntä)
   En halua natsiriinojen natsikoronaa, pysyisi itse kotonaan vaan jos ei osaa antaa muille yhtään tilaa.

   Lainaa

  7. Tulos: +117 (149 ääntä)
   Riinalle mielellään tilaukseen yksi oikein heikkoon kondikseen vetävä versio koronasta, jooko?

   Lainaa

  8. Tulos: +98 (108 ääntä)
   Kannattaisi pysyä turvallisessa "vittuperkeleessä" "natsin" sijaan. Ei tee itsestään aivan idioottia.

   Lainaa

  9. Tulos: +187 (199 ääntä)
   Laitan asiallisen kommentin enkä pyydä tykkäämään tästä. T. Janne

   Lainaa

  10. Tulos: +299 (303 ääntä)
   Kylläpä ärsyttää tuollainen käytös. Miksi ihmeessä pitää tarkoituksella kettuilla toisille ihmisille? "Minuahan ei määräillä" -asennevamma on yksi ärsyttävimmistä.

   Lainaa

  11. Tulos: +33 (55 ääntä)
   Jannen kohdalla tuli mieleen sanonta: "Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. On vain tyhmiä vastauksia." Paskapuhetta sanon minä.

   Lainaa

  12. Himoton kesyhanhi 26.5.2020 2:31
   Tulos: -85 (91 ääntä)
   "Emme pysty tukahduttamaan ilmastonmuutosta, emmekä pyri siihen." Tärkeintä on, ettei kamelin selkä katkea kaikilta veronmaksajilta.

   Lainaa

  13. Tulos: +135 (139 ääntä)
   Kyllähän se niin on että koko korona on Suomen hallituksen tekosia ja ihan vaan siksi et saatais kiusattua ihmisiä.

   Lainaa

  14. Tulos: +213 (215 ääntä)
   Hitto kuin kätevä ajatusmaailma! Esitä absurdi väite faktana ja jos joku tulee kyselemään perusteluita, ni vastaa vaan et ota v*ttu ite selvää asiasta...

   Lainaa

  15. Martti Ahtisaari ja kuminauhahousut 26.5.2020 4:05
   Tulos: -24 (100 ääntä)
   Riinaa pitäis lyödä ihan täysiä nyrkillä naamaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +168 (168 ääntä)
   Tuommoisen käytöksen voi laskea ahdisteluksi ja pahimmillaan jopa uhkaavaksi. Sellanen juttu että joku voi vielä huitassaki jos oikein iholle tulee varoituksista huolimatta.

   Lainaa

  17. Isä neljän, joka olet töissä 26.5.2020 7:11
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Miarez93: Hitto kuin kätevä ajatusmaailma! Esitä absurdi väite faktana ja jos joku tulee kyselemään perusteluita, ni vastaa vaan et ota v*ttu ite selvää asiasta...
   Tajuaminen vaatii kahdeksan viikon nettikurssituksen tahdilla viisitoista tuntia per päivä. Muita tietolähteitä EI saa käyttää kertaakaan tänä aikana. Kahdeksan viikon jälkeen se on jo turvallista, koska immuniteetti on syntynyt.

   Lainaa

  18. Tulos: +98 (100 ääntä)
   Perkeleen natsipoliisit ja natsihallitus eivät anna Riinan elää rauhassa, kaikenlaisia natsiturvavälejä pitäisi pitää ja käyttää natsimaskeja, tämähän on pahempaa kuin kolmannessa valtakunnassa. Voi kuinka Riinan ihmisoikeuksi vallan poljetaan kun hän tahtoisi vain käydä natsisiwassa ja tehdä makaronilaatikkoa. Mutta ihan tosissaan, nyt on sen tasoista uhriutumista etten yllättyisi jos Riina ompelisi takkiinsa Daavidin tähden, koska "hän samaistuu juutalaisten kärsimyksiin, koska hänkin on kärsinyt aivan samalla tavalla".

   Lainaa

  19. Tulos: +66 (80 ääntä)
   traumcity: Liikatottuminen?
   Itse ainakin huomasin tälläisen tapahtuneen, kun oli kuukausi pysytty kotona ja käyty ulkona vaan hakemassa ruokaa/kaupassa. Edelleen joo en käynyt missään näkemässä ihmisiä, mutta jossain vaiheessa siihen tilanteeseen vaan tottui ja saattoi vahingossa lipsua käsidesin käytöstä kaupassa. Tuli vaan semmonen "ai niin, siellä on edelleen korona". Tosin asiaan voi vaikuttaa se, etten ennen koronaakaan elänyt kauhean sosiaalista ja monipuolista elämää :D

   Lainaa

  20. Tulos: +68 (70 ääntä)
   irkku: Tuommoisen käytöksen voi laskea ahdisteluksi ja pahimmillaan jopa uhkaavaksi. Sellanen juttu että joku voi vielä huitassaki jos oikein iholle tulee varoituksista huolimatta.
     Toivottavasti joku tosiaan huitaisee. Riinallehan ei kannata toivoa koronaa; hän varmasti tartuttaisi sen kaikkiin viattomiin ohikulkijoihin. Joku heikkohermoinen ex-raskaan sarjan mestari olisi parempi demonstraatio siitä, miksei ihmisten iholle kannata tunkea vastoin heidän tahtoaan.

   Lainaa

  21. ihanmummovaan 26.5.2020 8:38
   Tulos: +100 (100 ääntä)
   "Kiitos Janne asiallisesta kysymyksestäsi, nimittäin ilo on kertoa että hallitus tosiaan soitti tuossa viime yönä minulle ja sanoivat että nyt ois aika laittaa stoppi virukselle, päätös tehtiin että se on loppu nyt. Aateltiin ihan kysäistä että kai se sinulle Pertti sopii. Siihen minä sitten että juu ilman muuta, hyvää työtä pojat, eikun tytöt!"

   Lainaa

  22. Jorma Ralli-Kukkula 26.5.2020 9:58
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Memerento: Laitan asiallisen kommentin enkä pyydä tykkäämään tästä. T. Janne
   Minä en tuollaisia natsimääräyksiä ala tottelemaan vaan tykkään kommentistasi koska haluan!

   Lainaa

  23. Lannistumaton kirahvi 26.5.2020 10:06
   Tulos: -57 (69 ääntä)
   Vihreä white trash.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (49 ääntä)
   Lannistumaton kirahvi: Vihreä white trash.
   Sinimusta näkee aina paitsi punaista, myös vihreää. Ja kaikki muu onkin sitten mustaa paitsi Sininen Tulevaisuus, eli persujen ainut hallituskausi evö

   Lainaa

  25. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Toj Karin: Jannen kohdalla tuli mieleen sanonta: "Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. On vain tyhmiä vastauksia." Paskapuhetta sanon minä.
   Toi sanonta onkin aika paskaa. Southparkin pojilla oli parempi versio, "Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä."
   Musta toi toimii täydellisesti, ainakin jos jatkaa vielä "Ihmisestä tulee tyhmä jos se ei kysy tarpeeksi kysymyksiä."

   Lainaa

  26. Tulos: +16 (42 ääntä)
   Kunpa Suomessakin voitais ottaa käyttöön Saksan malli, ja mätkäistäisiin idiooteille noin 25 000 euron sakot. Meillä kun voidaan lähinnä kehoitella ja ohjeistaa, niin Riinan kaltaiset ääliöt levittävät virusta eteenpäin. Haisee taas persulaisuus aika kauas näistä tyypeistä.

   Lainaa

  27. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Tinka: Kunpa Suomessakin voitais ottaa käyttöön Saksan malli, ja mätkäistäisiin idiooteille noin 25 000 euron sakot. Meillä kun voidaan lähinnä kehoitella ja ohjeistaa, niin Riinan kaltaiset ääliöt levittävät virusta eteenpäin. Haisee taas persulaisuus aika kauas näistä tyypeistä.
   Riinalle ne ei olis pelkästään sakot, vaan natsisakot.

   Lainaa

  28. Vaivaton nauta 26.5.2020 13:34
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Mä en oo melkein ikinä saanut Riinan kaltaisilta henkilöiltä lähdettä. Aina sama vastaus: "kato itse googlesta" tai "netissä on tieto". Riinanhan se lähde pitäisi esittää, eikä niin että jokainen lukija etsii itse tietoa Riinan kommentin perusteeksi. P. S. Pakko oli jättää kommentti, jotta pääsin käyttää nimikonetta.

   Lainaa

  29. Heimosenkeimo 26.5.2020 14:27
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   on riinassa se hyvä puoli että se sai mut pitään anoppiani ihan suht rauhallisena ja mukavana tyyppinä.

   Lainaa

  30. Mauton kotieläin 26.5.2020 14:29
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   On tuo sosiaalinen media ja etenkin FB oikeita ilon ja ihanien ihmisten tyyssijoja.

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Woodrow: Toi sanonta onkin aika paskaa. Southparkin pojilla oli parempi versio, "Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä." Musta toi toimii täydellisesti, ainakin jos jatkaa vielä "Ihmisestä tulee tyhmä jos se ei kysy tarpeeksi kysymyksiä."
   Hyvin huudettu sieltä takapenkistä! Valitettavasti molemmat sanonnat ovat liian naiiveja yksinkertaistuksia että niillä olisi minkäänlaista käyttösovellusta reaalielämässä. Jannen kysymyksen kaltaisia heittoja tulee niin monilta ihmisiltä, että on käytännössä mahdotonta että he kaikki olisivat niin rajoittuneita kognitiivisilta kyvyiltään, että kysyvät noita ihan vilpittömästä uteliaisuudesta ja oppimisen halusta. He kysyvät noita, koska ovat päättäneet vastauksen jo kauan etukäteen ja heillä ei ole aikomustakaan yrittää ajatella asioita kriittisesti, vaan yrittävät pelkästään etsiä ja jakaa heidän valheellisia faktojaan tukevia asioita. Mahdotonta sanoa yksittäisen kysymyksen perusteella, onko Janne oikeasti tiedon nälkäinen tyhmä, vai päättänyt uskomuksensa etukäteen ja kysymyksellään pyrkii levittämään näitä uskomuksia ja ylläpitää omaa vahvistusharhaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Mielenkiintosta. Kaksi kommenttia, joissa toivottiin Riinalle Koronaa, ovat saaneeg useamman sata tykkäystä, plussan puolella reilusti. Mutta sitte taas kommentti, jossa sanottiin että Riinaa pitäs lyödä naamaan, on saanut miinuksia. Miksi? Miksi Koronan(joka voi tappaa) toivominen on ok, mutta lyöminen sit ei?

   Lainaa

  33. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Angst: Mielenkiintosta. Kaksi kommenttia, joissa toivottiin Riinalle Koronaa, ovat saaneeg useamman sata tykkäystä, plussan puolella reilusti. Mutta sitte taas kommentti, jossa sanottiin että Riinaa pitäs lyödä naamaan, on saanut miinuksia. Miksi? Miksi Koronan(joka voi tappaa) toivominen on ok, mutta lyöminen sit ei?
   Lyöminenkin voi tappaa. Plus on moraalifilosofian kannalta ihan eri asia antaa jonkun kärsiä omasta typeryydestään kuin aiheuttaa heille itse vasiten harmia. Siksi toivoinkin itse että Riiaa löisi joku jonka hermot eivät kestä sitä että lähelle tungetaan ja joka siksi huitaisee vaistomaisesti; sitä voisi pitää myös typeryyden suorana seurauksena. Itse en voi moraalisesti lyödä kun pystyn olemaan lyömättäkin.

   Lainaa

  34. Pitkä-Jussi 26.5.2020 20:55
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Ihailtavan tyyni ja asiallinen tämä Olga.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Riinan läheisyydessä alkais koivuallergia ja katupöly aivastuttamaan päin naamaa. Ei pystys yhtään pidättelemään.

   Lainaa

  36. Tulos: -16 (32 ääntä)
   Joo: Lyöminenkin voi tappaa. Plus on moraalifilosofian kannalta ihan eri asia antaa jonkun kärsiä omasta typeryydestään kuin aiheuttaa heille itse vasiten harmia. Siksi toivoinkin itse että Riiaa löisi joku jonka hermot eivät kestä sitä että lähelle tungetaan ja joka siksi huitaisee vaistomaisesti; [...]
   Moraalisesti nuo molemmat ovat mustalla puolella. Moraalisesti sillä ei ole mitään väliä ilmaisetko haluavasi itse tappaa jonkun tai että joku muu tappaisi. Täysin sama asia kärsimyksessä. Kärsimyksen toivominen toiselle on yksiselitteisen moraalitonta täysin välittämättä siitä mistä kärsimys johtuisi. En voi käsittää miten sinunkin kommentti on  saanut pelkkiä plussia. Kertonee pahasta moraalisesta rappeutumisesta, kun kärsimyksen toivomista kanssaihmisille pidetään hyvänä asiana.

   Lainaa

  37. Maineikas minkki 26.5.2020 22:58
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   "Sori mulla on vaan nää kansalaisoikeudet, eikä kansalaisvelvollisuuksia."

   Lainaa

  38. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Toj Karin: Moraalisesti nuo molemmat ovat mustalla puolella. Moraalisesti sillä ei ole mitään väliä ilmaisetko haluavasi itse tappaa jonkun tai että joku muu tappaisi. Täysin sama asia kärsimyksessä. Kärsimyksen toivominen toiselle on yksiselitteisen moraalitonta täysin välittämättä siitä mistä kärsimys [...]
   Siinä että sanoo toisesta ihmisestä pahaa tai toivoo jollekin pahaa, on pitkä matka siihen että todella tekisi jotain pahaa. Joskus on tilanteita joissa epäoikeudenmukaisuuden, tai vaikka turhautuneisuuden  tunne purkautuu pahoina punnitsemattomina sanoina. Minusta vain hyvin huonosti omia tunteitaan tai tekojaan tunteva ihminen voi julistautua irti ja asettua toisten yläpuolelle tuomitsemaan muiden toiseen kohdistavia pahansuopia ajatuksia ja toiveita. Sanonpahan nyt vaan, vaikka vakavasti otettuna Riinan tapaisen henkilön edesottamuksista ja niitten seurauksista ei ehkä kannattaisi näin paljon päätään vaivata. Vakavissaan. 

   Lainaa

  39. Kuivahko koala 26.5.2020 23:41
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   ihanmummovaan: "Kiitos Janne asiallisesta kysymyksestäsi, nimittäin ilo on kertoa että hallitus tosiaan soitti tuossa viime yönä minulle ja sanoivat että nyt ois aika laittaa stoppi virukselle, päätös tehtiin että se on loppu nyt. Aateltiin ihan kysäistä että kai se sinulle Pertti sopii. Siihen minä sitten että juu ilman muuta, hyvää työtä pojat, eikun tytöt!"
   Myöhemmin hallituksen haastattelussa: "Korona luotiin ihan vaan siksi, että piti keksiä jokin keino pitää rahat suomen sisällä, jottei talous kaadu. Kun korona iski ja syytettiin Kiinaa, rajat menivät kiinni, jolloin kukaan ei päässyt suomesta eikä kukaan halunnut tilata kiinasta enää halvemmalla mitään. Ei kyllä suunniteltu, että pienyritykset kaatuisivat, jouduttaisiin tukemaan isompia yrityksiä rahallisesti, työttömyyden lisääntymistä yritysten huonon rahatilanteen vuoksi sekä turistien katoamista. Oli pakko perua koko korona, ettei jouduttaisi pahempaan pulaan." 

   Lainaa

  40. Letkeä preeriasusi 27.5.2020 0:15
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Jos tuo Riina on oikea olento, niin kaikkea pahaa hänelle, kiitos!

   Lainaa

  41. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Läsäytän turpaan, jos joku tunkee lähelle kaupassa. Pari olen jo tönäissyt vittuun, kun ei sanomisella ymmärtänyt.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (17 ääntä)
   Krottikala: Siinä että sanoo toisesta ihmisestä pahaa tai toivoo jollekin pahaa, on pitkä matka siihen että todella tekisi jotain pahaa. Joskus on tilanteita joissa epäoikeudenmukaisuuden, tai vaikka turhautuneisuuden  tunne purkautuu pahoina punnitsemattomina sanoina. Minusta vain hyvin huonosti omia [...]
   En puhunut pahan tekemisestä, vaan pahan puhumisesta. Kärsimyksen toivomisesta. Minusta vain hyvin huonosti omia tunteitaan tunteva ja rikkinäisen moraalikäsityksen omaava voi sanoa, että kärsimyksen toivominen jollekin olisi millään tavalla moraalista. En ottanut kantaa siihen, mikä niistä asioista olisi kaikkein pahinta moraalisesti. Totesin vain että ne kaikki ovat pahoja. Edes sinä et kykene pyörittelemään toivomuksia taudin saamisesta moraalisen hyvän puolelle. Nosta sinä vain itsesi sieltä hevosen selästä pois, sillä se ei ole niin korkea kuin kuvittelet. Väittämällä minun nostaneen itseäni muiden yläpuolelle kun sanon että kärsimyksen toivominen on moraalitonta, saa vain sinun ponin näyttämään katkenneelta keppihevoselta.

   Lainaa

  43. Tulvaton lokki 27.5.2020 11:59
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   "Lievästi" vituttaa nämä ihmiset. Nämä tyypit on perseessä kiinni myös kassalla maksaessa vaikkei olisi koronaakaan, änkeävät itsensä siihen viereen kun yrität kortilla maksaa. Jos on aikaa odottaa niin jään yleensä seisomaan siihen kunnes älyävät mennä kauemmaksi. En ala naputtelemaan mitään korttitietoja jos joku tampio seisoo kyljessä kiinni. Suhteellisen paljon on kans niitä idiootteja jotka yskii peittämättä suutaan millään tavalla kaupoissa. Olen ihan varma että Riina kuuluu näihin. Oikein katsoo silmiin ja kovaan ääneen "KÖHKÖHKÖH" kun tulee vastaan. Toivottavasti karma iskee ja kovaa.

   Lainaa

  44. Tulvaton lokki 27.5.2020 12:05
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Toj Karin: En puhunut pahan tekemisestä, vaan pahan puhumisesta. Kärsimyksen toivomisesta. Minusta vain hyvin huonosti omia tunteitaan tunteva ja rikkinäisen moraalikäsityksen omaava voi sanoa, että kärsimyksen toivominen jollekin olisi millään tavalla moraalista. En ottanut kantaa siihen, mikä niistä [...]
   Paradoksaalisesti kommenttiesi perusteella sanoisin että itse olet siellä hevosen selässä, vaikka muita siitä yritätkin syyttää. Ylimielisyys on aika ilkeä luonteenpiirre, kokemuksesta voin sanoa että siitä kannattaa pyrkiä eroon, koska se vaikuttaa lähipiiriin asti.

   Lainaa

  45. Tulos: +18 (18 ääntä)
   mist toi mahto vetää noi viiden metrin turvavälit? ja jos tommonen tunkee kaupas sit turhanki lähel, ni eipä kai hänt sit haittaa jos pari kertaa yskäsee päin, ku kerran kaikki on vaa jotain natsihuijaust

   Lainaa

  46. Vitsikäs appelsiini 27.5.2020 13:46
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Petkele: Kannattaisi pysyä turvallisessa "vittuperkeleessä" "natsin" sijaan. Ei tee itsestään aivan idioottia.
   Sitähän viljellään nykyään rutkasti. Toki sen kortin esittäjä on aina häviäjä.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Tulvaton lokki: Paradoksaalisesti kommenttiesi perusteella sanoisin että itse olet siellä hevosen selässä, vaikka muita siitä yritätkin syyttää. Ylimielisyys on aika ilkeä luonteenpiirre, kokemuksesta voin sanoa että siitä kannattaa pyrkiä eroon, koska se vaikuttaa lähipiiriin asti.
   Kommentissani ei ole paradoksia. Kommenttini on suora vastaus minua kohti esitettyihin syytöksiin. Ylimielisyys esiintyy mm. niin että et edes yritä puuttua niihin asioihin joita toinen esittää, vaan myrkytät kaivoa perusteettomilla syytöksillä. Älä siis ole ylimielinen ja heitä pelkkiä halpoja syytöksiä, vaan tuo jotain uutta tähän. Vastaa esitettyihin asioihin ja kumoa ne sen sijaan että turvaudut älylliseen laiskuuteen.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ikävää että täältäkin löytyy näitä jotka puhuu niinkuin jenkit vapaudesta. Huoh.

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Riina mainitsee paljon matsista, mutta viisaudestaan voi huomata, että on itse persujen äänestäjä.

   Lainaa

  50. Kummikäki 2.6.2020 1:49
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Toivoisin Riinalle lempeyttä, kauniita ja levollisia kesäaamun hetkiä raikkaassa luonnossa sekä ymmärrystä ja myötätuntoa. Ei vaiskaan. Toivon että hän menee itseensä ja pysyy siellä.

   Lainaa

  51. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Toj Karin: Hyvin huudettu sieltä takapenkistä! Valitettavasti molemmat sanonnat ovat liian naiiveja yksinkertaistuksia että niillä olisi minkäänlaista käyttösovellusta reaalielämässä. Jannen kysymyksen kaltaisia heittoja tulee niin monilta ihmisiltä, että on käytännössä mahdotonta että he kaikki olisivat [...]
   Jep, näinhän se on. En jaksanut edellisen viestini perään runoilla enempää kysymisen filosofiastani, varsinkin kun vitsi menee pieleen jos sitä alkaa selittää. Ajattelen kuitenkin että vaikka voidaan muodostaa vaikka mitä lauseita jotka ovat kieliopillisesti kysymyksen muodossa, se ei tee mokelluksesta kysymystä. "Miksi painovoima on sininen?" kuulostaa kysymykseltä, mutta on pelkkää siansaksaa. Se ei sisällä oikeaa kysymystä johon voitaisi määritellä vastaus tämän universumin realiteettien puitteissa. Se on "kaava jonka kuvaaja ei leikkaa koordinaatistossa todellisuuden kuvaajan kanssa missään pisteessä." Tarkoituksella on siis merkitystä, kun katsotaan onko jokin oikea kysymys. Tuossa esimerkissäni ongelma oli että lauseessa ei ollut sisäistä tarkoitusta (merkitystä). Ongelma voi myös olla että lauseen esittäjällä on eri tarkoitus esittää lauseensa, kuin olisi jos hän tarkoittaisi kysyä sen rehellisenä kysymyksenä, joka on sitten tämä Jannen keissi. Siinä sanoisin että kyseessä ei oikeasti ole kysymys, koska sitä ei ole retorisesti tarkoitettu toimimaan rehellisen kysymyksen roolissa, vaan retorisena välineenä, kuten sanot, jakaakseen omia näkemyksiään. Tää on kuitenkin vain mun filosofista lässytystä ja sanalla "kysymys" yleensä tarkoitetaan myös näitä mitä pidän epäkysymyksinä. Siinä mielessä voitaisi todella sanoa että on olemassa tyhmiä kysymyksiä, mutta tykkään aina tuoda esiin että jos jokin oli oikeasti ns. tyhmä kysymys, niin se oli ehkä tarkemmin otettuna tyhmä joka sen kysymyksen esitti (koska käy keskustelua epärehellisesti.) Sitten on tämä että "tyhmä kysymys" on myös liian helppo tapa olla vastaamatta oikeaan kysymykseen, jos on itse niin tyhmä ettei tajua kysymystä tai vain luulee että siinä on jokin piilotarkoitus, meistä kun kukaan ei vieläkään pysty ymmärtämään toisten ajatuksia 100 %. Siksi nostan esille tuon kommenttini jälkimmäisen osion, että silloin vasta ihmisestä kasvaa tyhmä kun se ei osaa tai uskalla kysyä ihan rehellisiä kysymyksiä (lapsena tai aikuisena) ja että siitä pääsee eroon kun alkaa vaan kysyä vaikka muut pitäisivätkin sitten erityisen tyhmänä. Avoimesti toimivassa järjestelmässä on aina tilaa trolleille, mikä on sinänsä ongelmallista, mutta tykkään vastata niille (jos jaksan mitään vastata) heittäytymällä itsekin tyhmäksi. Esitän kuin pitäisin tyhmää kysymystä oikeasti rehellisenä ja vastaan sitten juurta jaksain, kun lapselle tai turistille selittäen esim. mitä tietoa minulla on viruksen loppumisesta ja hallituksen edellytyksistä päättää siitä. Ne jotka näkivät kysymyksen rehellisenä saavat vastauksensa ja ne jotka näkivät sen aasinsiltana saavat nähdä kun aasi ei lähdekään siltaa myöden. Onnittelut kaikille jotka jaksoivat lukea loppuun, aika hyvin kun vielä näin vanhaa juttua kommentoin!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: koronavirus, pandemia, hallitus, turvavälit, leikki, natsit, kauppa, kaupassa