Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 278

Hyvä syy jättää sima laittamatta tällaiseen purkkiin.
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 278

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kyllä niitä luetaan 30.4.2020 0:40
   Tulos: +91 (101 ääntä)
   Kiitos samoin!

   Lainaa

  2. Tulos: +121 (163 ääntä)
   Maaritilla taas psykoosit päällä.

   Lainaa

  3. Tulos: -170 (232 ääntä)
   Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen tarkoitettu. Muoviset limupullot ovat, ne on nimenomaan tarkoitttu kestämään valtavaa painetta, koska ne ovat limupulloja, hiilihapollista juomaa sisältäviä, vatkausta kestäviä, sitkeitä pulloja. Miten se voi olla niin epäselvää soveltuuko muovinen limupullo siman tai kotikaljan tekemiseen ja miksi lasiset viinapullot eivät sovellu?

   Lainaa

  4. Tulos: +98 (106 ääntä)
   Kypsä, myöhemmissä kommenteissa kävi ilmi, että monikin oli tehnyt samassa astiassa simaa onnistuneesti. Toiset taas moitti muovipulloja huonoimmiksi, vaikka nekin käy. Riina, osta niitä pahvipakkaukseen pakattuja nenäliinoja, esim tämä: https: www.google.com/search?q=kleenex&oq=kleenex&aqs=chrome..69i57j0l3.1913j0j9&client=ms-android-hmd-rev2&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=_nGd32-EikSHbM:

   Lainaa

  5. Tulos: +25 (63 ääntä)
   Dea: Kypsä, myöhemmissä kommenteissa kävi ilmi, että monikin oli tehnyt samassa astiassa simaa onnistuneesti. Toiset taas moitti muovipulloja huonoimmiksi, vaikka nekin käy. Riina, osta niitä pahvipakkaukseen pakattuja nenäliinoja, esim tämä: https: [...]
   Nuo on naama-/itkuliinoja, hepposta tavaraa nenäliinaks :D

   Lainaa

  6. Kulervo Kammola 30.4.2020 2:15
   Tulos: +183 (193 ääntä)
   Aki kuvaili yhdellä virkkeellä koko vuoden 2020.

   Lainaa

  7. Turun Murre 30.4.2020 3:27
   Tulos: +203 (207 ääntä)
   Kypsä: Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen [...]
   Minä olen sitä ikäluokkaa, jonka lapsuudessa kaikki limsat (eli keltainen ja punainen jaffa) olivat lasipulloissa, joiden repäisykorkeista sai aina haavan.

   Lainaa

  8. MansikkaSmoothie 30.4.2020 6:01
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Nenäliinoille voi joko tehdä itse tai teetättää jollakin toisella, sellaisen säilytysrasian jonka kannessa on aukko josta nenäliinoja saa otettua helposti. Ja aivan varmasti saa valittua vaikka minkä materiaalin ja etenkin jos itse askartelee niin taatusti saa juuri sellaisen mistä itse tykkää. Haluaisin tykätä Akin kommentista. :D

   Lainaa

  9. Tulos: +117 (119 ääntä)
   Jospa kuva on Maaritin pöydältä, silloin siitä ehkä vois loukkaantua.

   Lainaa

  10. eääääh 30.4.2020 7:21
   Tulos: -40 (54 ääntä)
   Turun Murre: Minä olen sitä ikäluokkaa, jonka lapsuudessa kaikki limsat (eli keltainen ja punainen jaffa) olivat lasipulloissa, joiden repäisykorkeista sai aina haavan.
   Sillon oli kaikki niin paljon paremmin, maailma oli paljon isompi eikä ollut kiire kuin syömään ja takaisin ulos. Blaa ja sitten alkoi koulu...

   Lainaa

  11. eääääh 30.4.2020 7:23
   Tulos: +24 (50 ääntä)
   Mistähän Maarit loppujenloiouksi alkoi hiekkaa lapioimaan sinne? en löytänyt mitään järkevää selitystä tai syytä moiseen vaikka luin jutun jonkin kerran ja vähän päällekkin.

   Lainaa

  12. Tulos: +108 (112 ääntä)
   Wtf: Maaritilla taas psykoosit päällä.
   Näitä ihmisiä on yllättävän usein, jotka olettaa muiden tietävän että juuri Hänellä on jokin tila mihin aloittaja tahallaan viittaa. Juuri Ilta-Sanomissa psykologi Kallio valitti, miten joku oli ollut kaupan jonossa positiivinen. Yhtään ei ajatellut, miten jollain voi olla tosi vaikeaa. Mielensä voi niin helpolla pahoittaa. Nyt on vappu, miten pahalta se tuntuukaan työttömistä tai niistä jotka ei päässyt opiskelemaan. Ensi viikolla pilkataan lapsettomaksi jääneitä juhlimalla äitejä jne.

   Lainaa

  13. Tulos: +105 (109 ääntä)
   Onko toi Maarit aina joku sama Maarit vai miksi tuntuu että just tota roolia kaikissa näissä keskusteluissa edustaa joku ”Maarit”?

   Lainaa

  14. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Tuo Heikki on kyllä rasittava ilmestys tuolla kokkiryhmässä. Hakee googlesta hauskoja kuvia ja kovasti väittää kaikkea itsetehdyksi. Muulloin sitten vaan kehuskelee, kuinka hän syö monen kilon annoksia kerralla. Ylpeyden aiheet itse kullakin. Tuota en oikein ymmärrä.

   Lainaa

  15. yli opisto hörhö 30.4.2020 13:24
   Tulos: +99 (101 ääntä)
   Kypsä: Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen [...]
   Koska esim. Oluessahan ei ole hiilihappoja, ja onhan tuota siideriäkin lasipulloissa. Limusta puhumattakaan. En nyt siis oikein ymmärrä mistä revit ettei lasipullot kestäisi hiilihappojen painetta.

   Lainaa

  16. Tulos: +92 (100 ääntä)
   Kypsä: Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen [...]
   Kerron sulle salaisuuden: kuohuviini.

   Lainaa

  17. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Kypsä: Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen [...]
   Lasipullot eivät kestä siman käymisen aiheuttamaa painetta? :D Okei. Uskopuhetta mutta paskon.

   Lainaa

  18. Tulos: -14 (42 ääntä)
   yli opisto hörhö: Koska esim. Oluessahan ei ole hiilihappoja, ja onhan tuota siideriäkin lasipulloissa. Limusta puhumattakaan. En nyt siis oikein ymmärrä mistä revit ettei lasipullot kestäisi hiilihappojen painetta.
   Toj Karin: Kerron sulle salaisuuden: kuohuviini.
   Valuvika: Lasipullot eivät kestä siman käymisen aiheuttamaa painetta? Okei. Uskopuhetta mutta paskon.
   Lukemisen ymmärtäminen. Hän ei sanonut, että lasipullot eivät kestä painetta, vaan etteivät viina- ja viinipullot kestä painetta. Siitä huolimatta, että ovat lasia. Oletettavasti tarkoitti siis myös tavallisia viinipulloja. Kuohuviini on hyvä esimerkki, miksi se tavallinen viinipullo ei kestä painett. Otappa se kuohuviinipullo käteen ja vertaa sitä tavalliseen viinipulloon. Huomioi erityisesti se pohja. Olutpulloissa, sekä vanhoissa limupulloissa se ero löytyy tilavuuden suhteesta koko materiaalin vahvuuteen, pohjan muoto ei ole yhtä selkeä vaikka siinäkin on vastaavaa muotoilua.

   Lainaa

  19. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kyllä niitä luetaan: Kiitos samoin!
   Kyä näi o!

   Lainaa

  20. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kyllä ne viinipullot kestävät. Äiti teki aina siman viinipulloihin, ja itsekin olen tehnyt. Ainut potentiaalisesti hankala juttu on korkki. Käytin itse sellaisia kumisia korkkeja (ikäänkuin lakki muodoltaan), mutta hiilihappo sai ne joskus sinkoilemaan pitkin jääkaapin seiniä.

   Lainaa

  21. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Olen tehnyt simaa satoja pulloja vuosikausia lasipulloihin, sillä valmistan sitä joka vuosi myyjäisiin. Tänäkin vuonna, myytiin noutosysteemillä pieni erä. Suurimman osan olen tehnyt lasipulloihin, eikä yksikään ikinä ole poksahtanut ja sima on kyllä valmistunut ja siinä on happoa. Mun pullot ei ilmeisesti ole tienneet, ettei niiden kuulu kestää. En ehkä tuhatta pulloa ole vielä elämäni aikana tehnyt, mutta useita satoja, sillä 30-40 lähtee joka vuosi vappumyyntiin hyväntekeväisyyteen. Ovat parempia kuin muovipullot, myös siitä syystä, että muovipulloja ei voi puhdistaa kiehuvalla vedellä ja myös se käyminen on lasipullossa parempaa, syytä en siihen tiedä.

   Lainaa

  22. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Jeppe: Olen tehnyt simaa satoja pulloja vuosikausia lasipulloihin, sillä valmistan sitä joka vuosi myyjäisiin. Tänäkin vuonna, myytiin noutosysteemillä pieni erä. Suurimman osan olen tehnyt lasipulloihin, eikä yksikään ikinä ole poksahtanut ja sima on kyllä valmistunut ja siinä on happoa. Mun pullot ei ilmeisesti ole [...]
   PS. Ikää on sen verran että tuosta määrästä tulee kyllä satoja, ehkä 200-300.

   Lainaa

  23. Epäpoliitikko 1.5.2020 13:00
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Jeppe: PS. Ikää on sen verran että tuosta määrästä tulee kyllä satoja, ehkä 200-300.
   Kaikki oli ennen paremmin. Miksi Jeppe ei juo enää? Pullottaa vain muille.

   Lainaa

  24. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Siitä sais nätimmän ku menis ajassa taaksepäin ja avais sen siististi siitä kohtaa mistä se on tarkoitettu avattavaksi. Osassa merkkejä on jopa repäistävä katkoviiva siinä. Vähän sama ku ekaks leikkais hiukset puutarhasaksilla ja sit kyselis et miten niistä sais siistimmät.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Baker: Tuo Heikki on kyllä rasittava ilmestys tuolla kokkiryhmässä. Hakee googlesta hauskoja kuvia ja kovasti väittää kaikkea itsetehdyksi. Muulloin sitten vaan kehuskelee, kuinka hän syö monen kilon annoksia kerralla. Ylpeyden aiheet itse kullakin. Tuota en oikein ymmärrä.
   Mistä sä oot päätelly ettei oo itsetekemiä safkoja? Ainaki veitset ja astiat on useissa julkaisuissa samat, ja luettelee raaka-aineiden määrät tarkasti. Lisäksi selittänyt monessakin julkaisussa näitä jättikokoisia annoksia: Omaa käsittääkseni poikkeuksellisen hyvän ruuansulatuksen ja syö vain kerran päivässä. Itseäni ärsyttää tän tyypin julkaisuissa vain hymiöiden liikakäyttö.

   Lainaa

  26. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Banaani: Onko toi Maarit aina joku sama Maarit vai miksi tuntuu että just tota roolia kaikissa näissä keskusteluissa edustaa joku ”Maarit”?
   Olisiko Maarit Suomen versio Karenista?

   Lainaa

  27. Tulos: -3 (15 ääntä)
   tumis: Siitä sais nätimmän ku menis ajassa taaksepäin ja avais sen siististi siitä kohtaa mistä se on tarkoitettu avattavaksi. Osassa merkkejä on jopa repäistävä katkoviiva siinä. Vähän sama ku ekaks leikkais hiukset puutarhasaksilla ja sit kyselis et miten niistä sais siistimmät.
   Vähän heikko vertaus. Ei tuosta muovipaketista saa nättiä tekemälläkään, vaikka se olisi avattu siististi, eikä se varmastikaan ollut edes pointtina tässä. Hiukset sen sijaan voi korjata jopa puutarhasaksien jäljiltä. Jos ei heti, niin varmasti muutaman kuukauden päästä.

   Lainaa

  28. jukkapalmu 3.5.2020 14:48
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kypsä: Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen [...]
   Höpöhöpö. On olutta ja limuakin lasipulloissa. Meinaato että viinapullon lasi on jotenkin erilaista kun olutpullon lasi?

   Lainaa

  29. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kypsä: Minkä kumman takia ihmiset haluaa tehdä simaa tai kotikaljaa astioissa mitä ei ole koskaan tarkoitettu paineen kestäviksi? (en tarkoita kuvan sammiota) Viina ja viinipullot, vaikka lasia ovatkin, eivät ole tarkoitettu hiilihapolliselle juomalle, eivät kestä painetta juurikaan koska eivät ole siihen [...]
   Lasipullot kestävät painetta. Kuohuviinit ovat lasipulloissa ja oluissa sekä siidereissäkin on sitä painetta aiheuttavaa hiilihappoa. Pohjan muotoiluille on omat salaliittoteoriat sakan kertymisestä reunoille ja tarjoilijan peukaloloveksi asti sekä varastointia siten, että edellisen pullon kaula uppoaa jonkin matkaan pohjan loveen säästäen tilaa. Lasipullot keksittiin paljon ennen muovipulloja ja alumiinitölkkejä. Ne ovat jääneet käytöön pitkäaikaista säilytystä vaativiin viineihin ja kuohareihin, joissa osa kypsymisestä tapahtuu pullossa, koska lasista ei jää sivumakua edes pitkän varastoinnin aikana (useita vuosia) toisin kuin muovipulloista painetta ne sietävät yhtä lailla ja se johtuu sylinterimäisestä muodosta. Muoviset juomapullot ovat PET-muovia, siksi että se on halpaa ja PET pitää hyvin kaasut sisällään (ei yhtä hyvin kuin lasi). PET-muovista jää sivumakua tuotteeseen pitkän varastoinnin aikana, joten sitä käytetään limsoille ja halpisviinoille, jotka on tarkoitus nauttia melko pian. Lasi on kallista, joten sitä käytetään arvokkaampiin tuotteisiin imagosyistä ja edellä mainittujen säilytysvaatimusten takia. PET-pullot ovat halpoja ja soveltuvat nopeassa kierrossa oleville tuotteille tarjoten riittävän suojan ja tarpeeksi pitkän säilyvyyden.

   Lainaa

  30. Muurahaiskäpy 4.5.2020 23:40
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tässä vinkki Riinalle. Lambi myy paperisia nenäliinapaketteja, joissa on perhosten kuvia. Kivan näköinen pöydällä. Osta sitten tuollainen muovipaketti, tunge ne sinne Lambi-pakettin ja laita muovit roskiin. Toimii.

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Frodo: Mistä sä oot päätelly ettei oo itsetekemiä safkoja? Ainaki veitset ja astiat on useissa julkaisuissa samat, ja luettelee raaka-aineiden määrät tarkasti. Lisäksi selittänyt monessakin julkaisussa näitä jättikokoisia annoksia: Omaa käsittääkseni poikkeuksellisen hyvän ruuansulatuksen ja syö vain kerran päivässä. Itseäni ärsyttää tän tyypin julkaisuissa vain hymiöiden liikakäyttö.
   En mistään ole tuommoista päätellyt. Ruoat varmasti itsetekemiä. Tämän kaltaisia kuvia tarkoitin. Niitä tuli jossain vaiheessa paljon ja kaikkia kuvia yritti uskotella itse keksityiksi vaikka jokainen oli netistä kopioitu.

   Lainaa

  32. PerunaPotatis 6.5.2020 12:40
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Minä luulin, että ensimmäinen kommentti "onko tämä vitsi" viittaa juurikin siihen, että tuo paketti on avattu väärästä päästä. Tuossa Serlan paketissa lukee selkeästi, että avaa tästä. Siihen tulee sellainen "luukku", josta paperia saa nätisti otettua. Mielestäni aivan hyvän näköinen jossain pöydän kulmalla. Lotuksen paketeissa on tyhmempi avausmekanismi, kun pitää poistaa toinen pää paketin muovista kokonaan.

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Täällä näköjään ollaan varmoja, että kaikki lasipullot kestää painetta. Siman teossa ehkä kestää johtuen siitä, että se sima yleensä juodaan siinä heti vapun aikaan eikä säilötä pidemmiksi ajoiksi. Kyllä vain lasipulloissa on eroja paineen kestossa. Nimim. Pullopommit ei ole kivoja

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Suomalaisen pahin painajainen: naapuri voittaa lotossa.

   Lainaa

  35. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kulervo Kammola: Aki kuvaili yhdellä virkkeellä koko vuoden 2020.
   Tai kantrilevyn.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, viinirypäleet, rusinat, vappu, sima, hiiva, pullottaa, pullotus, astma, nenäliinat, hyvää vappua sinulle rakas avainsanojen lukija