Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koronakatsaus, osa 5

Käsidesiä ei löytynyt kello 10.48.
Suurenna näkymä
Koronakatsaus, osa 5

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kummikäki 28.4.2020 0:20
   Tulos: +356 (382 ääntä)
   Yves Rocherin Venice eau de parfum, alc. vol. 80% käy käsidesistä. Kello on 0.20.

   Lainaa

  2. Tulos: +209 (251 ääntä)
   Väsyttää. Suljen koneen, meen sänkyyn. Kirjoitin tän kommentin 00:56

   Lainaa

  3. MansikkaSmoothie 28.4.2020 1:37
   Tulos: +475 (497 ääntä)
   Jotenki ällistyttää miten ihmiset vouhottaa käsidesistä ihan joka paikassa ja koko ajan. Mutta saippuaa kyllä näyttäää riittävän ja saippuasta ei juuri kukaan ole erityisemmin kiinnostunut vaikka saippua on tutkitusti ja ehdottomasti käsidesiä tehokkaampi likaa ja viruksia vastaan.

   Lainaa

  4. Tulos: +130 (168 ääntä)
   Kirjoitan yhtä mielikuvituksettoman kommentin kuin kaikki ennen minua ja suurin osa minun jälkeen. Ulostauduin 1.37.

   Lainaa

  5. Tulos: -231 (265 ääntä)
   MansikkaSmoothie: Jotenki ällistyttää miten ihmiset vouhottaa käsidesistä ihan joka paikassa ja koko ajan. Mutta saippuaa kyllä näyttäää riittävän ja saippuasta ei juuri kukaan ole erityisemmin kiinnostunut vaikka saippua on tutkitusti ja ehdottomasti käsidesiä tehokkaampi likaa ja viruksia vastaan.
   1) Koska se ei ole kaikkia viruksia vastaan tehokkaampaa. 2) Koska saippuaa riittää kaikille. 3) Koska kukaan ei ole väittänytkään että käsidesi olisi tehokasta likaa vastaan. 4) Koska saippua ei ole varsinkaan "tutkitusti" käsidesiä tehokkaampaa. Saippuaa on vain helpompi käyttää oikealla tavalla tehokkaasti ja oikean aineen valinta on helpompaa, sillä ei tarvitse miettiä käsidesin alkoholiprosentteja.

   Lainaa

  6. Tulos: +276 (278 ääntä)
   keke: 1) Koska se ei ole kaikkia viruksia vastaan tehokkaampaa. 2) Koska saippuaa riittää kaikille. 3) Koska kukaan ei ole väittänytkään että käsidesi olisi tehokasta likaa vastaan. 4) Koska saippua ei ole varsinkaan “tutkitusti” käsidesiä tehokkaampaa. Saippuaa on vain helpompi käyttää oikealla tavalla tehokkaasti ja oikean [...]
   Käytännössä käsidesiä tulisi käyttää jos saippuaa ja vettä ei ole tarjolla. Käsidesin etu on se, että se on mobiili, koska sitä voi kuljettaa vaikka omassa taskussansa ja sitä voidaan tarjota vaikka kaupan kassalla, johon taas on vähän vaikea saippuaa ja juoksevaa vettä vetää.

   Lainaa

  7. Tulos: +124 (128 ääntä)
   keke: 1) Koska se ei ole kaikkia viruksia vastaan tehokkaampaa. 2) Koska saippuaa riittää kaikille. 3) Koska kukaan ei ole väittänytkään että käsidesi olisi tehokasta likaa vastaan. 4) Koska saippua ei ole varsinkaan “tutkitusti” käsidesiä tehokkaampaa. Saippuaa on vain helpompi käyttää oikealla tavalla tehokkaasti ja oikean [...]
   Niin ja ennen kaikkea siksi, että saippuaa ei ole joka pakkassa saatavilla tai helposti käytettävissä. Esim. bussista poistuessani mieluusti pyörittelen käsidesiä. Missä siinä kädet pesisi? Myös sairaalan käytävillä, mistä aloituksessa oli puhe, on helpompi laittaa tyrkylle käsidesiä joka käytävälle kuin ohjata ihmiset pesupisteille. Puolet jättäisi kuitenkin menemättä. Käsidesi on paljon parempi kuin ei mitään.

   Lainaa

  8. Tulos: +74 (90 ääntä)
   Kello on vitun 3:13, enkä todellakaan nuku ja näe unta käsidesistä, kuten minun pitäisi.

   Lainaa

  9. Tulos: +50 (70 ääntä)
   En enää tiedä mitä sanoa, joten sanon sen. Sanoin tämän kello 03:43.

   Lainaa

  10. Lunalovegood 28.4.2020 5:14
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Heräsin ärsyyntyneenä valveunesta lukemana feissarimokia. Yritän jatkaa unia Kello on 5:13

   Lainaa

  11. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Seppo on vähän pihalla mutta sentään positiivisella asenteella.

   Lainaa

  12. Tulos: -54 (74 ääntä)
   Doh: Käytännössä käsidesiä tulisi käyttää jos saippuaa ja vettä ei ole tarjolla. Käsidesin etu on se, että se on mobiili, koska sitä voi kuljettaa vaikka omassa taskussansa ja sitä voidaan tarjota vaikka kaupan kassalla, johon taas on vähän vaikea saippuaa ja juoksevaa vettä vetää.
   Tässäkin voi käyttää hybridistrategiaa, jos on siis käsienpesumahdollisuus. Pesee ensin saippualla laajemmalta alueelta ja tarkasti kädet. Viimeistely sitten käsidesillä siltä alueelta, joka on saippualla pesty. Pesemättömälle alueelle käsidesiä ei kannata levittää, ettei sieltä virukset leviä jo pestylle alueelle.

   Lainaa

  13. Tulos: +36 (66 ääntä)
   Ipe: Pesemättömälle alueelle käsidesiä ei kannata levittää, ettei sieltä virukset leviä jo pestylle alueelle.
   Ai ne virukset, jotka käsidesi on tappanut?

   Lainaa

  14. Tulos: +33 (39 ääntä)
   Hep: Niin ja ennen kaikkea siksi, että saippuaa ei ole joka pakkassa saatavilla tai helposti käytettävissä. Esim. bussista poistuessani mieluusti pyörittelen käsidesiä. Missä siinä kädet pesisi? Myös sairaalan käytävillä, mistä aloituksessa oli puhe, on helpompi laittaa tyrkylle käsidesiä joka käytävälle kuin ohjata ihmiset [...]
   Sairaaloissa käsidesiä käytetään myös, koska jatkuva käsien peseminen kuivattaa ihoa ja altistaa haavoille. Käsidesissä taasen on mukana ihoa kosteuttavia ainesosia, jotka jäävät iholle, kun alkoholi haihtuu.

   Lainaa

  15. Rokotetutkimuskeskus 28.4.2020 9:04
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Seppo, otatko yhteyttä? Meillä olisi sinulle töitä. Ystävällisin terveisin, Rokotetutkimuskeskuksen ylilääkäri, Epidemiologian dosentti ja farmasian tohtori Petteri Neljännestaival

   Lainaa

  16. Tulos: +20 (38 ääntä)
   mahku: Ai ne virukset, jotka käsidesi on tappanut?
   70 % etanoli tappaa vaan 40 % mikrobeista (=bakteerit, virukset ja sienet). T: aseptisen työskentelyn ammattilainen

   Lainaa

  17. yli opisto hörhö 28.4.2020 11:06
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   keke: 1) Koska se ei ole kaikkia viruksia vastaan tehokkaampaa. 2) Koska saippuaa riittää kaikille. 3) Koska kukaan ei ole väittänytkään että käsidesi olisi tehokasta likaa vastaan. 4) Koska saippua ei ole varsinkaan “tutkitusti” käsidesiä tehokkaampaa. Saippuaa on vain helpompi käyttää oikealla tavalla [...]
   Se menee just nimenomaan niinpäin että käsidesi on se varavaihtoehto jos saippuaa ja vettä ei ole tarjolla, koska saippua puhdistaa paremmin kuin mikään käsidesi. Muutenkin suurinosa noista yleisesti myytävistä käsideseistä ei edes ole riittävän tehokkaita tuhoamaan bakteereja. Jotain vähintään 60-75% pitäisi olla ja aika monet on jotain 40%. Onhan sekin varmaan parempi kuin ei mitään, mutta antanee vähän valheellista turvallisuuden tuntua.

   Lainaa

  18. Tulos: +22 (32 ääntä)
   MansikkaSmoothie: Jotenki ällistyttää miten ihmiset vouhottaa käsidesistä ihan joka paikassa ja koko ajan. Mutta saippuaa kyllä näyttäää riittävän ja saippuasta ei juuri kukaan ole erityisemmin kiinnostunut vaikka saippua on tutkitusti ja ehdottomasti käsidesiä tehokkaampi likaa ja viruksia vastaan.
   Ainakin meidän lähikaupasta oli nestesaippua lopussa viikkojen ajan.

   Lainaa

  19. Tulos: -17 (27 ääntä)
   Ja jotkut aikovat vieläpä ottaa sen Gatesin mainostaman rokotteen. Siitä vaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +73 (77 ääntä)
   Ihmiset jotka on kuin Seppo ja Amerikassa se yks Trump saavat puremaan itseltään hampaat katki. Kuvittelevat, sen kerran kun päässä jokin liikahtaa, että heidän välähdyksellä pelastetaan koko maailma. Joku tahkonnut vuosia lääketiedettä ja ties mitä virustutkijaksi tullakseen ja sit joku Taalasmaa luulee löytävänsä viisauden ytimen ihan vaan kun kerran ottaa päänsä pois perseestään.

   Lainaa

  21. Tulos: +35 (39 ääntä)
   mahku: Ai ne virukset, jotka käsidesi on tappanut?
   Se tappaa bakteerit. Viruksen se tuhoaa liuottamalla lipidikuoren, johon tarvitaan se sama 20 sekunnin tehokas hankaaminen kuin saippuapesuunkin. Saippuapesussa vesi poistaa osan viruksista, mutta käsidesi jättää ne paikalleen. Kirjoitin tämän 15.10 enkä ole käsidesiin vielä rahojani tuhlannut.

   Lainaa

  22. Tulos: -4 (8 ääntä)
   MansikkaSmoothie: Jotenki ällistyttää miten ihmiset vouhottaa käsidesistä ihan joka paikassa ja koko ajan. Mutta saippuaa kyllä näyttäää riittävän ja saippuasta ei juuri kukaan ole erityisemmin kiinnostunut vaikka saippua on tutkitusti ja ehdottomasti käsidesiä tehokkaampi likaa ja viruksia vastaan.
   Mä ostin Savett käsipyyhkeitä. Tuskin yhtä tehokkaita kuin saippua tai edes käsidesi, mutta ...

   Lainaa

  23. Seppo Seponsepon Seppo 28.4.2020 18:12
   Tulos: -36 (38 ääntä)
   Kyöpeli: Kello on vⅰtun 3:13, enkä todellakaan nuku ja näe unta käsidesistä, kuten minun pitäisi.
   Mee töihin.

   Lainaa

  24. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Pingviini: 70 % etanoli tappaa vaan 40 % mikrobeista (=bakteerit, virukset ja sienet). T: aseptisen työskentelyn ammattilainen
   Ammattilaisena sinun pitäisi tietää, että COV-SARS-2 ei ole yhtäkuin kaikki mikrobit. 70% etanoli tappaa kokonaan uuden koronaviruksen asianmukaisella käytöllä.

   Lainaa

  25. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Luen näitä vasta nyt täällä ESPANJ- eiku Briteissä. Kello on 23:52.

   Lainaa

  26. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Seppo Seponsepon Seppo: Mee töihin.
   Pidä pihaa vaimon kanssa.

   Lainaa

  27. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Vittu mitä paskaa 5.34

   Lainaa

  28. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Olen kännissä, aion juoda lisää. kello on 3.11

   Lainaa

  29. Teromarko 1.5.2020 8:18
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Heräsin 8:02. Luin feissarimokia aamukahvin kanssa. Huomasin ulostaneeni 7:33

   Lainaa

  30. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Aiivan: Ja jotkut aikovat vieläpä ottaa sen Gatesin mainostaman rokotteen. Siitä vaan.
   Olen myös päättänyt, että tulevaa Covid-19 rokotetta en tule ottamaan. Tässä hommassa on niin paljon epäselvää.

   Lainaa

  31. Tulos: +3 (3 ääntä)
   MansikkaSmoothie: Jotenki ällistyttää miten ihmiset vouhottaa käsidesistä ihan joka paikassa ja koko ajan. Mutta saippuaa kyllä näyttäää riittävän ja saippuasta ei juuri kukaan ole erityisemmin kiinnostunut vaikka saippua on tutkitusti ja ehdottomasti käsidesiä tehokkaampi likaa ja viruksia vastaan.
   Itse asiassa on saippuatkin olleet vähissä kaupoista. Toki niistä ei ole vitsailtu yhtä paljoa. Sain ostettua saippuaa, kun sitä muutenkin olisin tarvinnut, mutta jouduin ostamaan eri merkkistä kuin yleensä, sillä kaupan hyllyllä oli vain paria sorttia jäljellä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koronavirus, rokotus, rokote, lääke, pysy kotona, käsidesi, kellonaika, kello, aika, kampaamo, kampaaja