Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomalaiset puhuvat junassa

Joukko suomalaisia rikkoo hiljaisuuden. Ei olisi kannattanut.
Suurenna näkymä
Suomalaiset puhuvat junassa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 87 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +436 (906 ääntä)
   Ja sitten koko juna ja Albert Einstein taputtivat.

   Lainaa

  2. Tulos: +497 (755 ääntä)
   Rasismi on perseestä.

   Lainaa

  3. Tulos: +290 (620 ääntä)
   Ihne ettei viimeisenä lauseena ollut "Lopuksi koko juna nousi taputtamaan.".

   Lainaa

  4. Tulos: -530 (960 ääntä)
   Tarina alkoi aika rasistiseen ja ennakkoluuloiseen sävyyn suomalaisista ja päättyi siihen että vähemmistöissä on voimaa kun vaan jaksavat valittaa ja vedotta vähemmistöstatukseen ja syyttää muita rasismista.

   Lainaa

  5. Tulos: +334 (612 ääntä)
   Ja sitten jotkut kehtaavat vielä ihan kirkkain silmin väittää että "Eihän Suomessa mitään rasismia ole, kaikki on vaan pilattu rasismikortilla"

   Lainaa

  6. Ettei vaan sattuis mitään.. 19.3.2020 2:21
   Tulos: -389 (677 ääntä)
   Vanhempi rouva on ihan oikeassa siinä että tällä hetkellä rahaa ei ole jakaa senttiäkään suomen/suomalaisten ulkopuolelle. Koronakriisin jatkuessa tulee talous olemaan hyvin kovilla. Saattaa jäädä 2008 rysähdys ja 90-luvun lama kauas taakse jos nyt ei viisastuta ja käytetä rahaa suomessa ja suomalaisten hyväksi. Niin yrittäjien kuin työntekijöiden sekä työttömien. Enkä nyt tarkoita yrittäjillä mitään globaaleja megayrityksiä. Eiköhän niillä oo kassaa vähän pidemmänkin tauon ajaksi.

   Lainaa

  7. Tulos: +621 (769 ääntä)
   Tuli tästä ”mokasta” hyvä mieli mutta sitten siirryin tänne kommenttiosioon..

   Lainaa

  8. Tulos: +250 (312 ääntä)
   MrT: Tarina alkoi aika rasistiseen ja ennakkoluuloiseen sävyyn suomalaisista ja päättyi siihen että vähemmistöissä on voimaa kun vaan jaksavat valittaa ja vedotta vähemmistöstatukseen ja syyttää muita rasismista.
   Kyllä vähän persummankin luulisi tuosta tekstistä tajuavan, että Senja on tummaihoinen suomalainen. Nimen ja kirjoitustaidon perusteella ei liene edes kauhistelemasi mamu.

   Lainaa

  9. Tulos: -206 (526 ääntä)
   Miksi tämä on mokissa? multa meni nyt jotain pahasti ohi. Odotin kliimaksia ton romaaniin lopuksi mutta täähän oli vain huomiohourailijan avautuminen?

   Lainaa

  10. Tulos: -88 (416 ääntä)
   Kiitos juontaja. Ottaisin viidelläsadalla asioita, joita ei koskaan tapahtunut.

   Lainaa

  11. Hyvä hyvä 19.3.2020 6:53
   Tulos: +121 (285 ääntä)
   Ihana juttu. Juuri sellainen mitä nyt tarvitaan paskamyrskyn keskellä ❤️ Hyvä voittaa pahan 6-0.

   Lainaa

  12. Turkisten käyttö on sairasta 19.3.2020 7:25
   Tulos: -189 (327 ääntä)
   Muuten varmaan monen mielestä ihan hyvän mielen postaus, mutta tuo turkiskohta on naurettava. Turkisten käyttäjiä nimenomaan pitää arvostella ja halveksia. Sairasta touhua tukea moista eläinrääkkäystä. Yksikään päästään terve ihminen ei käytä turkista. Joskus voi toki olla kyse tekoturkista, jota erehdytään luulemaan aidoksi, mutta tässäkin postauksessa asia esitetty niin, ettei saisi ketään tuntematonta arvostella mistään. Suorastaan lapsellinen ja typerä ajatusmaailma, pumpulissa elämistä.

   Lainaa

  13. jukkapalmu 19.3.2020 7:30
   Tulos: -41 (267 ääntä)
   Lopetin tuon sadun lukemisen tuohon "Homo sapiens"- kohtaan kun tajusin että paskaa.

   Lainaa

  14. Tulos: -21 (321 ääntä)
   Lurmutin: Kiitos juontaja. Ottaisin viidelläsadalla asioita, joita ei koskaan tapahtunut.
   Kuullostaa kyllä juuri kuin Rasmus-ryhmän oppikirjasta. Löytyy kaikki "hyvän" tarinan elementit: Rasistinen kantasuomalainen, Isän maa, mamu vihaa ja laumallinen suvaitsevaisia ja hienoja ihmisiä rasismia vastustamassa. Kirsikkana kakun päällä vielä se kaikista tärkein: loppuun vielä voimaannuttava itketystarina miten hyvä voitti jälleen pahan.

   Lainaa

  15. Tulos: +95 (137 ääntä)
   Ididootteja ihmisiä on aina olemassa. Jos toisen sättimisen ja arvostelemisen aihe ei ole rasismi niin se on sitten joku muu. Kyllä arvostelija aina aiheen löytää jos haluaa. Siksi en kiinnittäisi liikaa huomiota siihen rasismiin joka tässä jutussa on sivuseikka vaan siihen että idiootteja ihmisiä nyt vaan noin niin kuin yleisellä tasolla on olemassa. Idiootteja vastaan kannattaakin puolustautua. Ihan sama vaikka hyökkäisivät ilman syytä perussuomalaisen kimppuun noin niinkuin vertailukohtana.

   Lainaa

  16. Kello-Jaakko 19.3.2020 8:06
   Tulos: +18 (184 ääntä)
   jefe: Miksi tämä on mokissa? multa meni nyt jotain pahasti ohi. Odotin kliimaksia ton romaaniin lopuksi mutta täähän oli vain huomiohourailijan avautuminen?
   Täysin samaa mieltä. Turha postaus.

   Lainaa

  17. Kahen Kilo Kalori 19.3.2020 8:37
   Tulos: -41 (175 ääntä)
   Tämä on niitä harvinaisia hetkiä, kun kokee tarpeelliseksi äänestää etusivukelpoisuudesta ja voi hyvillä mielin painaa alapeukkua.

   Lainaa

  18. Haavi-stöö 19.3.2020 8:42
   Tulos: -141 (201 ääntä)
   Islam on rauhan uskonto. Eipä mulla muuta :)

   Lainaa

  19. St. Vitus Dance 19.3.2020 8:55
   Tulos: +22 (140 ääntä)
   Helvettiin tommoset vanhat rasistiämmät.

   Lainaa

  20. Tulos: -140 (234 ääntä)
   Jännä taas miten tiettyihin kommentteihin ei miinus- tai plusääni vaikutakaan laskurin lukemaan. Kuten olen monesti aiemminkin sanonut, niin täälläkin sivustolla on vain tietynlaiset mielipiteet sallittu :(

   Lainaa

  21. Tulos: -41 (181 ääntä)
   Husuttamiselta haiskahtaa koko juttu.

   Lainaa

  22. ihmiskunta 19.3.2020 9:48
   Tulos: +111 (233 ääntä)
   niimpä: Kuullostaa kyllä juuri kuin Rasmus-ryhmän oppikirjasta. Löytyy kaikki “hyvän” tarinan elementit: Rasistinen kantasuomalainen, Isän maa, mamu vihaa ja laumallinen suvaitsevaisia ja hienoja ihmisiä rasismia vastustamassa. Kirsikkana kakun päällä vielä se kaikista tärkein: loppuun vielä voimaannuttava itketystarina miten hyvä voitti jälleen pahan.
   On tämä tarina totta tahi ei, on se kuitenkin tän päivän suomalaisuuden ytimessä. Meillä on edelleen suuri ja äänekäs joukko rasistisia uppiniskaisia kantasuomalaisia, jotka eivät häpeile sortaa muita ihonvärin perusteella. Niin kauan kun maassamme loisii yksikin tällainen, ei nämä tarinat ole turhia. Rasistit pois loisimasta meidän verorahoilla.

   Lainaa

  23. Tulos: +64 (108 ääntä)
   Samaistun siihen neljänteen tuntemattomaan, joka pysyi hiljaa omissa oloissaan koko matkan ajan.

   Lainaa

  24. Tulos: +68 (110 ääntä)
   Ettei vaan sattuis mitään..: Vanhempi rouva on ihan oikeassa siinä että tällä hetkellä rahaa ei ole jakaa senttiäkään suomen/suomalaisten ulkopuolelle. Koronakriisin jatkuessa tulee talous olemaan hyvin kovilla. Saattaa jäädä 2008 rysähdys ja 90-luvun lama kauas taakse jos nyt ei viisastuta ja käytetä rahaa suomessa ja suomalaisten hyväksi. Niin [...]
   Täyttä shaibaa. Mitään 90 -luvun lamoja lähelläkään ei tulla käymään. Korona on kallis paukku, mutta kasvuvalmiudet (vaikkakin ehkä aika loivat jokusen vuoden) ovat olemassa pian tämän kriisin jälkeen. Mitä tulee tuohon ihmislajitteluusi niin nyt jos koskaan tulee sen viruksen olla se kaikkia kansallisuuksia ja ihonvärejä yhdistävä - eikä erottava - fokus.

   Lainaa

  25. Tulos: +173 (195 ääntä)
   Haistakaa: Jännä taas miten tiettyihin kommentteihin ei miinus- tai plusääni vaikutakaan laskurin lukemaan. Kuten olen monesti aiemminkin sanonut, niin täälläkin sivustolla on vain tietynlaiset mielipiteet sallittu
   Meillä ei ole mitään salaista ”tähän kommenttiin kelpaavat vain tietyt äänet” -asetusta. Jos laskuri ei näytä päivittyvän, johtuu se palvelimen välimuistista. Lukema päivittyy aikanaan. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eventual_consistency

   Lainaa

  26. yli opisto hörhö 19.3.2020 11:25
   Tulos: +46 (118 ääntä)
   Näissä jutuissa on huonoa se, että kun ne alkavat muistuttaa novellia siitä tietää että koko juttua ei joko ole tapahtunut ollenkaan, tai sitten siihen on vaan lisätty fiktiota huimasti. En väitä etteikö tuota keskustelua olisi voitu käydä, edes jossain määrin, mutta aina kun ihminen alkaa suoltamaan tarinaa siitä tietää että liioittelua on mukana. Mitä enemmän pysytään asiassa, sitä todennäköisempää on että juttu on faktaa. Tulee lähinnä mieleen se taksijuttu taannoin. Varmasti on hemmetisti rasismia taksikuskejakin kohtaan, mutta jos uhri jää kiinni valehtelusta niin se ei auta kyllä asiaa ollenkaan. Ihmisillä on vähän sellainen tapa että jos tuntee tulleensa väärinkohdelluksi pitää silti antaa olettaa olleensa tarinan sankari kun siitä kertoo eteenpäin.

   Lainaa

  27. Tulos: +57 (111 ääntä)
   Tuo vanha nainen voisi yhtä hyvin haukkua kaikki jatkosodan jälkeen syntyneet suomalaiset, koska eivät hekään olleet rakentamassa maata sotien aikana.

   Lainaa

  28. Syntax Error 19.3.2020 11:55
   Tulos: -25 (101 ääntä)
   Juomari: Ja sitten jotkut kehtaavat vielä ihan kirkkain silmin väittää että “Eihän Suomessa mitään rasismia ole, kaikki on vaan pilattu rasismikortilla”
   Jos tarina olisi tosi, kommenttisi olisi validi.

   Lainaa

  29. Tulos: +41 (123 ääntä)
   yli opisto hörhö: Näissä jutuissa on huonoa se, että kun ne alkavat muistuttaa novellia siitä tietää että koko juttua ei joko ole tapahtunut ollenkaan, tai sitten siihen on vaan lisätty fiktiota huimasti. En väitä etteikö tuota keskustelua olisi voitu käydä, edes jossain määrin, mutta aina kun ihminen alkaa suoltamaan tarinaa siitä [...]
   Mikä tuossa ko. jutussa on sellaista, joka saa sen epäilemään sen aitoutta? Tekstin pituusko? Mikä tekee tarinasta epäuskottavan? Sekö, että toisilleen tuntemattomat suomalaiset todella keskustelivat junassa?

   Lainaa

  30. Tulos: +77 (141 ääntä)
   Onko tosiaan näin, että jos nykyään joku vaivautuu kirjoittamaan kokemastaan pienen tarinan, ja osaa siällyttää tekstiinsä pohdintaa ja päätelmiä ja kuvailee tapahtumia hyvin (eli osaa tuottaa hyvää tekstiä), ja onnistuu muodostamaan ainakin Facebook-mittarilla pitkään tekstiin ja tarinaan ihanteellisen draaman kaaren, joka kantaa loppuun asti... eikä kirjoittaja edes nosta itseään millekään jalustalle... niin tällöin tarina helposti tulkitaan keksityksi? Vilpitön kysymys kaikille, jotka eivät usko tarinan olevan totta: Jos tarina OLISI tosi, miten siitä pitäisi kirjoittaa?

   Lainaa

  31. Tulos: +35 (75 ääntä)
   Nimetön: Onko tosiaan näin, että jos nykyään joku vaivautuu kirjoittamaan kokemastaan pienen tarinan, ja osaa siällyttää tekstiinsä pohdintaa ja päätelmiä ja kuvailee tapahtumia hyvin (eli osaa tuottaa hyvää tekstiä), ja onnistuu muodostamaan ainakin Facebook-mittarilla pitkään tekstiin ja tarinaan ihanteellisen draaman [...]
   Kyllä. Nykyään jos tapahtuu mitään vähänkään tavallisesta poikkeavaa, tarinaa pidetään järjestelmällisesti keksittynä.

   Lainaa

  32. Ponne Jarkka 19.3.2020 13:31
   Tulos: -18 (78 ääntä)
   Nyt kaavitaan jo laarin pohjia näissä "mokissa".

   Lainaa

  33. Tulos: +60 (96 ääntä)
   Ponne Jarkka: Nyt kaavitaan jo laarin pohjia näissä “mokissa”.
   "ja muut sosiaalisen median helmet" Minusta ainakin on helmeä että joku jaksaa kaiken negatiivisen sometuksen keskelle kirjoittaa ajatuksella viestin ja positiivisen vetoomuksen kanssaihmisiin. Niinhän se hyvä leviää, levittämällä sitä.

   Lainaa

  34. Tulos: -36 (114 ääntä)
   lopulta junaan astui mikko alatalo soitelleen känkkäränkkää koko junan taputtaessa ja 7avuliasta kääpiösomalia kantoi naisen ulos ja maksoi tämän taksin.

   Lainaa

  35. Tulos: -11 (73 ääntä)
   Turkisten käyttö on sairasta: Muuten varmaan monen mielestä ihan hyvän mielen postaus, mutta tuo turkiskohta on naurettava. Turkisten käyttäjiä nimenomaan pitää arvostella ja halveksia. Sairasta touhua tukea moista eläinrääkkäystä. Yksikään päästään terve ihminen ei käytä turkista. Joskus voi toki olla kyse tekoturkista, jota erehdytään [...]
   Turkiksista ei irtoa muovia ja mikromuovia, joka päätyy luonnon ja eläinten harmiksi. Toisaalta turkiksia voidaan tuottaa ja valmistaa paljon vähemmällä öljynpoltolla, mitä nykyaikaiset vaatteet. Turkisalalla liikkuu myös isot vientirahat, joiden verotuloilla yhteiskuntaa pyöritetään. On myös muita positiivisia asioita, jotka unohdetaan, kun kaivetaan vain niitä negatiivisia asioita, jotta päästään paasaamaan eikä edes yritetä käydä rakentavaa keskustelua.

   Lainaa

  36. Tulos: +7 (39 ääntä)
   Tarinasta puuttuu enää Valtteri.

   Lainaa

  37. Tulos: -18 (82 ääntä)
   Kiva tarina ja näin, mutta keinotekoisen mukanokkelasta sävystä jäi silti paha jälkimaku. "Epätyypillisen sosiaalinen homo sapiens", oikeestiko?

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (56 ääntä)
   MrT: Tarina alkoi aika rasistiseen ja ennakkoluuloiseen sävyyn suomalaisista ja päättyi siihen että vähemmistöissä on voimaa kun vaan jaksavat valittaa ja vedotta vähemmistöstatukseen ja syyttää muita rasismista.
   Taidat olla harvinaislaatuisen idiootti tapaus??

   Lainaa

  39. Tulos: +28 (90 ääntä)
   Topitii: Kiva tarina ja näin, mutta keinotekoisen mukanokkelasta sävystä jäi silti paha jälkimaku. “Epätyypillisen sosiaalinen homo sapiens”, oikeestiko?
   Onko tässä nyt kysymys siitä, ettet tunnista kirjoituksesta sarkasmia, vai siitä, ettet tiedä mitä homo sapiens tarkoittaa? Keinotekoisen mukanokkela? Toistan sinulle kysymyksen: "jos tarina olisi totta, miten siitä pitäisi kirjoittaa?" Henkilö A sanoi: sitä Henkilö B sanoi: tätä jne. Niinkö? Ilman minkäänlaista kirjoittajan omaa tulkintaa tilanteesta ja muista ihmisistä? Oletteko te koskaan lukeneet yhtään kirjaa??

   Lainaa

  40. Tulos: -23 (49 ääntä)
   foo: Tuo vanha nainen voisi yhtä hyvin haukkua kaikki jatkosodan jälkeen syntyneet suomalaiset, koska eivät hekään olleet rakentamassa maata sotien aikana.
   Vaan sen jälkeen. Luuletko, että Suomi hyppäsi sodasta nykyisenkaltaisiin olosuhteisiin 1945?

   Lainaa

  41. Tulos: -14 (70 ääntä)
   Kaaleppi: Onko tässä nyt kysymys siitä, ettet tunnista kirjoituksesta sarkasmia, vai siitä, ettet tiedä mitä homo sapiens tarkoittaa?
   Kritiikkini koski täsmälleen sitä mitä kirjoitin ja mitä ilmeisesti et osannut poimia ihan sellaisenaan: sävyä. Tekstin sävy oli minusta keinotekoinen ja mukanokkela ainakin tekstin alkupuoliskolla. Sen sarkasmi nyt oli niin selvää, etten nähnyt aihetta huomauttaa etten pitänyt jokaista sanaa totisena.
   Keinotekoisen mukanokkela?
   Onko tässä nyt kysymys siitä, ettet tiedä mitä keinotekoinen tarkoittaa, vai siitä, ettet tiedä mitä mukanokkela (myös "muka-nokkela" tai "muka nokkela") tarkoittaa? Vai sekä että?
   Toistan sinulle kysymyksen: “jos tarina olisi totta, miten siitä pitäisi kirjoittaa?”
   Itse asiassa *lainaat, et toista. Eikä kyseinen kysymys kosketa minua. Erehdyitkö luulemaan, että kommentoin tarinan todenperäisyyttä? Onko sinun lukukokemuksesi laatu riippuvainen lukemasi tarinan todenperäisyydestä? Onko teksti väistämättä miellyttävä silloin kun se on tosi?
   Oletteko te koskaan lukeneet yhtään kirjaa??
   Onko jokainen lukemasi kirja kirjoitettu samaan tiettyyn sävyyn, kenties juuri samaan kuin kys. päivitys? Etkö ole ikinä ennen kuullut tai nähnyt kritisoitavan tai muuten kommentoitavan minkään tekstin sävyä? Etkö koe tekstin sävyn vaikuttavan lukukokemukseen ja tekstin miellyttävyyteen ollenkaan? Oletko koskaan ajatellut lukemasi tekstin mahdollisia sävyjä? Jos ymmärrät että tekstin sävy on osa lukukokemusta, onko mielestäsi kiellettyä kritisoida sitä? Pelkäätkö, että moinen kritiikki sabotoisi tarinan uskottavuutta tai paikkansa pitävyyttä?

   Lainaa

  42. Tulos: -21 (67 ääntä)
   Olipa tylsä, ja epäilen keksityksi. Voi se toki tottakin olla... Kai.

   Lainaa

  43. Tulos: +33 (49 ääntä)
   -: Vaan sen jälkeen. Luuletko, että Suomi hyppäsi sodasta nykyisenkaltaisiin olosuhteisiin 1945?
   No kuitenkin voi sanoa että sama vanha naishenkilö voisi yhtä hyvin haukkua jokaisen suomalaisen joka syntyi sen jälkeen kun nykyisenkaltaiset olosuhteet saatiin rakennettua. Hehän eivät olleet mukana rakentamassa niitä.

   Lainaa

  44. Tulos: +38 (54 ääntä)
   yli opisto hörhö: Näissä jutuissa on huonoa se, että kun ne alkavat muistuttaa novellia siitä tietää että koko juttua ei joko ole tapahtunut ollenkaan, tai sitten siihen on vaan lisätty fiktiota huimasti. En väitä etteikö tuota keskustelua olisi voitu käydä, edes jossain määrin, mutta aina kun ihminen alkaa suoltamaan tarinaa siitä [...]
   Se on paljon kiinni siitä minkälaisissa piireissä pyörit ja mitä juttuja luet. On kusettajia ja sitten niitä, jotka jakaa sydämestään rehellisesti toivoen tuovansa sitä kautta muillekin hyvää.

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (47 ääntä)
   Okei... Nyt tulee kirja. Luettuani tämän jutun ja kommentit niin rupesin todella miettimään (jälleen kerran) asioita syvemmin sekä muistelemaan lapsuuttani. Olen itse lapsena käyttäytynyt todella törkeästi yhtä romanipoikaa kohtaan. Olin mukana kiusaamassa häntä monin eri tavoin alkaen perus vittuilusta jatkuen rasistisiin kommentteihin ja väkivaltaan. Nyt tämän luettuani ja ajateltuani asioita tuli mieleen että en ole ikinä jälkikäteen pahoitellut toimintaani. Valitettavasti en häntä löytänyt facesta (varmuudella) joten yhä mietin miten toimia. Itse olen pystynyt itselleni antamaan anteeksi mutta ymmärrän että hän ei siihen välttämättä koskaan pysty ja hyväksyn myös sen. Olin mukana isommassa porukassa (ei sillä että se vähentäisi syyllisyyttäni) mutta en ollut pahimmasta päästä kiusaajia. Yläasteelle mennessäni ja paikkakuntaa vaihtaessani sain kokea sen toisen puolen ja ymmärryksen siitä mitä on olla kiusattu. Jälkeenpäin ajatellen se oli hyvä juttu vaikka se arvet jättikin koska se laittoi ymmärtämään omat aikaisemmat tekoni sekä niiden mahdolliset seuraukset. En ollut lapsenakaan rasisti vaikka käyttäydyin siten. Käytin vaan toisen heikkoa kohtaa häikäilemättä hyväkseni. Lopetin n sanan käytön kun kuulin että se yhdistyy nykyään aina rasismiin (lopetin käytön yli 15 vuotta sitten). Siihen asti olin käyttänyt sitä esim. kuvailemaan tummaihoisia ihmisiä ilman ajatusta että pilkkaan heitä mitenkään. Nykyään teen parhaani vähentääkseni rasismia. Kerron rasistisille ihmisille miksi asiat ovat kuten ovat. Esim. emme me voi olettaa että konfliktialueilta saapuvat ihmiset omaavat taitoja ratkaista ongelmia keskustelemalla jos he ovat eläneet 20 vuotta tilanteessa missä ongelmat ratkotaan väkivallalla. Ei siinä ole kysymys rodusta tai ihonväristä vaan opituista tavoista ja arvoista. Sen takia mielestäni emme voi ottaa enempää turvapaikanhakijoita kuin pystymme kotouttamaan. Tämä on syy miksi äänestän persuja eikä se että olisin rasisti vaikka olen tehnyt lapsuudessani virheitä ja käyttäytynyt rasistisesti. Se on asia josta joudun tuntea häpeää läpi elämän.

   Lainaa

  46. Tulos: -88 (118 ääntä)
   traumcity: Kyllä vähän persummankin luulisi tuosta tekstistä tajuavan, että Senja on tummaihoinen suomalainen. Nimen ja kirjoitustaidon perusteella ei liene edes kauhistelemasi mamu.
   Voi kuule, tummaihoisia suomalaisia ei ole olemassakaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +47 (81 ääntä)
   Jj Abrams: Voi kuule, tummaihoisia suomalaisia ei ole olemassakaan.
   Itsekin tunnen useamman, joten haluaisin samaa mitä sinä olet vetänyt satasella kiitos.

   Lainaa

  48. Tulos: +19 (33 ääntä)
   FMteam: Meillä ei ole mitään salaista ”tähän kommenttiin kelpaavat vain tietyt äänet” -asetusta. Jos laskuri ei näytä päivittyvän, johtuu se palvelimen välimuistista. Lukema päivittyy aikanaan. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eventual_consistency
   Älkääpä nyt -kai Feissarimokatkin on jonkinlainen netin keskustelualusta? Jos joku oikeasti alkaa uskoa että FM'n keskusteluosio on tahallisesti tuunattu niin että vain viherpiiperrysmielipiteitä voi yläpeukuttaa, niin voitte tuottaa foliohattu kiristää-mokat itse. Tarvittaisiin ihan kelpoisa tekstianalyysiohjelma tai vaihtoehtoisesti ihmistyöntekijä että saataisiin edes vähän luotettavasti määriteltyä mitkä tekstit ovat viherkuplalaisilta ja mitkä persuilta, se olisi hurja panostus vain sille että nimimerkkiä "Haistakaa" voidaan pitää kurissa tuolla mielipiteenmuokkauskeinoista voimakkaimmalla, alapeukulla.

   Lainaa

  49. Tulos: -57 (79 ääntä)
   Vanha nainen on oikeassa! Ei ollut asiallinen mutta ulkolaiset sais potkia

   Lainaa

  50. Tulos: +49 (69 ääntä)
   Jj Abrams: Voi kuule, tummaihoisia suomalaisia ei ole olemassakaan.
   Entäs ne suomalaiset jotka on tummaihoisia? Mitä he sitten ovat?

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (35 ääntä)
   Topitii: Kritiikkini koski täsmälleen sitä mitä kirjoitin ja mitä ilmeisesti et osannut poimia ihan sellaisenaan: sävyä. Tekstin sävy oli minusta keinotekoinen ja mukanokkela ainakin tekstin alkupuoliskolla. Sen sarkasmi nyt oli niin selvää, etten nähnyt aihetta huomauttaa etten pitänyt jokaista sanaa totisena. Onko tässä nyt kysymys siitä, ettet tiedä mitä keinotekoinen tarkoittaa, vai siitä, ettet tiedä mitä mukanokkela (myös “muka-nokkela” tai “muka nokkela”) tarkoittaa? Vai sekä että?</
   Kiitos tiukoista vastauksista! Tulkitsen tässä vaiheessa erimielisyytemme tekstin luonteesta/sävystä makuasioista väittelyksi... Itseäni sävy miellytti. Se oli lähempänä neutraalia kerrontaa kuin nokkelaa. Tekstiin syntyi väistämättä väriä (eli sävyä), kun profiloitiin henkilöitä ja tulkittiin heitä. Kirjoittaja osasi mielestäni kirjoittaa viihdyttävästi ja samalla asiallisesti. Vähemmän ”keinotekoinen ja nokkela” tyyli ei olisi tuonut niin hyvin ilmi kirjoittajan omaa asennetta tapahtumiin. Hän suhtautui asioihin hämmästyneenä, ärtyneenä ja samalla analyyttisesti. Ja purki tuntonsa paperille. En nähnyt tätä ollenkaan epämiellyttävänä, kuten sinä, vaan onnistuneena kertomuksena kirjoittajaa kuohuttaneesta asiasta.
   Itse asiassa *lainaat, et toista. Eikä kyseinen kysymys kosketa minua. Erehdyitkö luulemaan, että kommentoin tarinan todenperäisyyttä?
   Itse asiassa toistin. Kirjoitin välissä kokeeksi toisella nimimerkillä, koska aikaisempi kommenttini jäi jumittamaan hyväksymisjonoon. Oikeastaan en luullut, että kommentoit todenperäisyyttä. Erehdyin luulemaan, että et tunnistanut sarkasmia. En tajunnut, että ilmaisu ”epätyypillisen sosiaalinen homo sapiens” vain ärsytti sinua. Itse en edes juuri kiinnittänyt siihen huomiota, mutta tulkitsin ilmaisun alleviivaavan kirjoittajan omaa osaa tuntemattomien keskustelussa sivullisena, haluten todeta turhautuneen sarkastisesti JA tieteellisestä näkökulmasta: lajina homo sapiensin ”kuuluu olla” sosiaalinen. Jota hän ei itse edes halunnut olla, ja silti joutui keskelle höykyytystä.
   Onko sinun lukukokemuksesi laatu riippuvainen lukemasi tarinan todenperäisyydestä? Onko teksti väistämättä miellyttävä silloin kun se on tosi?
   Tekstin ei tarvitse olla tosi ollakseen hyvä. Tässä tapauksessa vain luulen, että se on. Ja vaikka se ei sanasta sanaan olisi, miksi nettikirjoittelussa tekstin ”värittäminen” olisi jotenkin epäsuotavampaa, kuin puhekielessä? Olen vain hämmästynyt, että omasta mielestäni hyvä ja viihdyttävä, todelliseksi arvioimani kertomus on monien mielestä joko liian pitkä, epätosi tai ärsyttävän mukanokkela. Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta. Meneekö medianlukutaito överiksi, kun pitkää tarinaa pidetään epäuskottavana tai jotenkin turhana? Yleensäkään ei jakseta lukea pitkiä tekstejä. Onko pitkän kirjoituksen tuomitseminen epätodeksi tai ärsyttävän ylinokkelaksi jaaritteluksi vain seurausta turhautuneisuudesta; ei ymmärretä (pitkien) tekstien merkitystä, ei uskota niiden olevan järkeviä tai tarpeellisia??
   Onko jokainen lukemasi kirja kirjoitettu samaan tiettyyn sävyyn, kenties juuri samaan kuin kys. päivitys? Etkö ole ikinä ennen kuullut tai nähnyt kritisoitavan tai muuten kommentoitavan minkään tekstin sävyä? Etkö koe tekstin sävyn vaikuttavan lukukokemukseen ja tekstin miellyttävyyteen ollenkaan? Oletko koskaan ajatellut lukemasi tekstin mahdollisia sävyjä? Jos ymmärrät että tekstin sävy on osa lukukokemusta, onko mielestäsi kiellettyä kritisoida sitä? Pelkäätkö, että moinen kritiikki sabotoisi tarinan uskottavuutta tai paikkansa pitävyyttä?
   Ei. Olen. Koen. Olen. Ei ole kiellettyä. En pelkää. Kaikki kunnia omille mieltymyksillesi, niitä ei ollut tarkoitus tylyttää. Kuten kommenttini alussa sanoin, huomaan, että tämä taisi olla osittain makuasia. Viittauksella kirjojen lukemiseen tarkoitin juuri sitä, että mielestäni itsensä ilmaiseminen kirjoittamalla on suotavaa ja hyödyllistä - nettikirjoittelussa ja -lukemisessa käytetään (ainakin vielä toistaiseksi) samoja asioita, kuin kirjallisuudessa: tarinaa, eri tyylikeinoja, profilointia, huumoria ja pohdintaa. Jos näitä asioita ei jotenkin hyväksy ja niiden merkitystä ei tunnusta, herää itselläni kysymys: osataanko tai halutaanko enää lukea? Vai pitääkö kaikki tuoda silmille videoin ja ei-tarinallisella visualisoinnin keinoin?

   Lainaa

  52. Tulos: +38 (52 ääntä)
   Pluri: Entäs ne suomalaiset jotka on tummaihoisia? Mitä he sitten ovat?
   Jj Abramas taitaa käyttää "no true Scotsman" -taktiikkaa, eli vaihdetaan määrittelyä kesken kaiken jotta päästään haluttuun johtopäätökseen. "Kukaan suomalainen ei ole tummaihoinen." "Tämä Senja kyllä on ihan suomalainen, ja hän on tummaihoinen." "Niin mutta kukaan _todellinen_ suomalainen ei ole tummaihoinen."

   Lainaa

  53. Tulos: -10 (30 ääntä)
   Kaaleppi: Kiitos tiukoista vastauksista! Tulkitsen tässä vaiheessa erimielisyytemme tekstin luonteesta/sävystä makuasioista väittelyksi…
   Tosi kivaa ja hienoa ja fantsua, jos sinä nautit jostain; en missään nimesä väitä että sinun tai kenenkään muun kokemus olisi "väärä". Minusta aloitus oli sanoitettu tönkösti, ja sarkasmikin oli yliampuvaa näin jälkikäteen makustellen.
   Itse asiassa toistin. Kirjoitin välissä kokeeksi toisella nimimerkillä, koska aikaisempi kommenttini jäi jumittamaan hyväksymisjonoon.
   Et toistanut minulle. Kysymystä ei ole osoitettu minulle aiemmin. Luin kysymyksen ensimmäistä kertaa kommentistasi ja vasta sen jälkeen löysin sen ylempää kommenttiosiosta toisen käyttäjäkuvakkeen eli toisen sähköpostiosoitteen laittamana.
   Ja vaikka se ei sanasta sanaan olisi, miksi nettikirjoittelussa tekstin ”värittäminen” olisi jotenkin epäsuotavampaa kuin puhekielessä?
   En tue tätä premissiä. Itse olen kohdannut eniten kärsimättömyyttä ilmaisun värittelyä kohtaan tosielämän arkisissa keskustelutilanteissa.
   Olen vain hämmästynyt, että omasta mielestäni hyvä ja viihdyttävä, todelliseksi arvioimani kertomus on monien mielestä joko liian pitkä, epätosi tai ärsyttävän mukanokkela. Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta.
   En tiedä voinko sanoa muuta kuin: Tervetuloa internettiin. Täällä monet täyden, osittaisen tai näennäisen nimettömyyden antamaan turvallisuuden tunteeseen kietoutuvat ihmiset sylkäisevät mielipiteensä julki sellaisina raakileina kuin ne suinkin mieleen juolahtavat. Joillakin heistä on paha mieli. Kaikki nettiteksti on lähtökohtaisesti henkilökohtaista eikä yleismaailmallisia julistuksia – vaikka aika moni kieltämättä tykkää myös tehdä nimenomaan omaan mielipiteeseen pohjautuvia julistuksia maailman yleismenosta, ihmisluonteesta tai mistä tahansa muusta laajasta aihepiiristä. Mitä tarinaan tulee, tarkemmin paloiteltuna koen mm. sen turhaksi ironialla mässäilyksi, että kirjaimellisesti puolet ensimmäisestä neljästä virkkeestä on puhdasta "olen vaitonainen suomalainen" -sarkasmia, joka ei loppujen lopuksi ilmaise selkeästi juuri ollenkaan kirjoittajan varsinaisia tuntemuksia eikä siten auta tarinan asettelussa juuri yhtään. Ja se tuntuu teennäiseltä. Tulee vähän sellainen tunne, että kirjoittaja koittaa kalastaa lukijalta anteeksiantoa tai myöntymystä sosiaaliselle sulkeutumiselleen pyytämättä sitä ollenkaan rehellisesti, mutta se on silkka fiilikseni kirjoituksesta. Ja tämä yleensäkin kuvaa vain sitä miten minä itse kohtasin tekstin. Joka tapauksessa oudon suuri fokus yhteen seikkaan. Ei niin etteikö ns. turhaa täytetekstiä saisi olla... mutta olisi sen nyt voinut käyttää paremmin. Kyllä, pelkkä mmustavalkoinen vuoropuhelu olisi ollut tylsempi, mutta mielestäni kirjoitus ei olisi menettänyt yhtään viihdearvoa, jos sen aloitus olisi ollut vaikka puolet lyhyempi eikä niin itseään toistava kuin mitä se lopulta oli. Ja se on kritiikkiä. Kritiikin tarkoitus ei ole sanoa: "Älä tee." Kritiikki ilmaisee: "Voit tehdä tämän asian paremmin." Tai jos ajatellaan siltä kantilta, ketä kritiikki koskettaa eniten, niin vastaus on että enemmän kriitikkoa kuin kirjailijaa: "Minä olen tyytymätön tähän." ("Ja jos olen hyvä kriitikko, osaan perustella ja sanoittaa tyytymättömyyteni rakentavasti.")

   Lainaa

  54. Anteeksi jos tämä oli jo jonkun nimimerkki 19.3.2020 19:46
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   foo: No kuitenkin voi sanoa että sama vanha naishenkilö voisi yhtä hyvin haukkua jokaisen suomalaisen joka syntyi sen jälkeen kun nykyisenkaltaiset olosuhteet saatiin rakennettua. Hehän eivät olleet mukana rakentamassa niitä.
   Jotkut tuontapaiset henkilöt vähättelevät kaikkia mahdollisia ongelmia, joita on myöhemmin syntyneillä sukupolvilla: "Tuo ei ole mitään verrattuna siihen, kun jatkosodan aikaan..." Oli sitten kysymys mielenterveysongelmista, työttömyydestä jne. Vaikka he itse ovat yleensä olleet vauvoja kaikkien sotien aikana.

   Lainaa

  55. Tulos: -26 (64 ääntä)
   ihmiskunta: On tämä tarina totta tahi ei, on se kuitenkin tän päivän suomalaisuuden ytimessä. Meillä on edelleen suuri ja äänekäs joukko rasistisia uppiniskaisia kantasuomalaisia, jotka eivät häpeile sortaa muita ihonvärin perusteella. Niin kauan kun maassamme loisii yksikin tällainen, ei nämä tarinat ole turhia. Rasistit pois loisimasta meidän verorahoilla.
   Joo, hienoa että tämä tarina sai "onnellisen" lopun, mutta kyllä jos minulta kysytään, niin kyllä mä ennemmin annan ne mun verorahat ihan sille suomalaiselle juppiniska rasistille, joka luultavasti myös käy töissä, kun yhdellekään tuolta rajan yli ilman lupaa saapuvalle maahanmuuttajalle. Itse jos saisi valita mihin verorahansa laittaa, niin kyllä ne menis suoraan opiskelijoille, jotka joutuu sillä 250€ opintotuella kituuttaa kuukaudesta toiseen, tai sitten vanhuksille joiden eläke on aivan naurettava.

   Lainaa

  56. Anteeksi jos tämä oli jo jonkun nimimerkki 19.3.2020 20:54
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Pluri: Entäs ne suomalaiset jotka on tummaihoisia? Mitä he sitten ovat?
   Niin, ja heitä on ollut jo kauan. Omasta nuoruudestani 80-luvulta muistan muutaman ystävän, eikä heitä silloin sen kummemmin tuijoteltu tai nimitelty.

   Lainaa

  57. Tulos: +7 (19 ääntä)
   NB: Samaistun siihen neljänteen tuntemattomaan, joka pysyi hiljaa omissa oloissaan koko matkan ajan.
   Minä samaistuin viidenteen puolituttuun, jota ei edes mainittu. Kuului kyllä alkuperäiseen stooriin, mutta putosi pois lopullusesta versiosta.

   Lainaa

  58. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Yrttimieli: Minä samaistuin viidenteen puolituttuun, jota ei edes mainittu. Kuului kyllä alkuperäiseen stooriin, mutta putosi pois lopullusesta versiosta.
   Minä samaistuin konduktööriin, joka fanifiktiossani antaa tälle koko seurueelle sakot ja potkii pihalle Riihimäellä.

   Lainaa

  59. Kummikäki 20.3.2020 0:52
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Mara: Minä samaistuin konduktööriin, joka fanifiktiossani antaa tälle koko seurueelle sakot ja potkii pihalle Riihimäellä.
   Se sijoittuukin sitten ilmeisesti johonkin rinnakkaistodellisuuteen, sillä Z-juna kulkee ns. oikorataa suoraan Lahteen, ei Riihimäen kautta.

   Lainaa

  60. erä-uolevi 20.3.2020 7:44
   Tulos: -5 (45 ääntä)
   Keisari A: Rasismi on perseestä.
   Samoin sen nimissä keksityt jutut. T:Husu

   Lainaa

  61. Tulos: +7 (29 ääntä)
   Ettei vaan sattuis mitään..: Vanhempi rouva on ihan oikeassa siinä että tällä hetkellä rahaa ei ole jakaa senttiäkään suomen/suomalaisten ulkopuolelle. Koronakriisin jatkuessa tulee talous olemaan hyvin kovilla. Saattaa jäädä 2008 rysähdys ja 90-luvun lama kauas taakse jos nyt ei viisastuta ja käytetä rahaa suomessa ja suomalaisten hyväksi. Niin [...]
   Katsopa pisteesi. Mitä luulet, onko sinun ääliösakkisi jokin "enemmistö"?

   Lainaa

  62. Tulos: -23 (45 ääntä)
   Keisari A: Rasismi on perseestä.
   Tähän tarinaan puuttumatta haluan sinulta kysyä onko se mielestäsi rasistista mikäli haluaisit auttaa omaa kansaa ja huolehtia sen turvallisuudesta

   Lainaa

  63. Tulos: -27 (49 ääntä)
   ihmiskunta: On tämä tarina totta tahi ei, on se kuitenkin tän päivän suomalaisuuden ytimessä. Meillä on edelleen suuri ja äänekäs joukko rasistisia uppiniskaisia kantasuomalaisia, jotka eivät häpeile sortaa muita ihonvärin perusteella. Niin kauan kun maassamme loisii yksikin tällainen, ei nämä tarinat ole turhia. Rasistit pois loisimasta meidän verorahoilla.
   Sinä haluat siis nämä muut loisimaan meidän verorahoilla. Oletko pannut merkille että nämä pakolaiset joita tänne paljon viimeksi tuli eivät hätää ole nähneetkään suurin osa. Iät valehdellaan että varmemmin päästään maahan, mikäli oikeasti olisi hätä niin luulisi että sellaista ei tarvitse tehdä

   Lainaa

  64. Tulos: +13 (23 ääntä)
   foo: Tuo vanha nainen voisi yhtä hyvin haukkua kaikki jatkosodan jälkeen syntyneet suomalaiset, koska eivät hekään olleet rakentamassa maata sotien aikana.
   Niin ja itsensä myös.

   Lainaa

  65. Tulos: +13 (37 ääntä)
   JJsnake: Sinä haluat siis nämä muut loisimaan meidän verorahoilla. Oletko pannut merkille että nämä pakolaiset joita tänne paljon viimeksi tuli eivät hätää ole nähneetkään suurin osa. Iät valehdellaan että varmemmin päästään maahan, mikäli oikeasti olisi hätä niin luulisi että sellaista ei tarvitse tehdä
   Olisiko lähdettä tälle tiedolle? MV-lehti ja Suomen Uutiset eivät kelpaa.

   Lainaa

  66. Tulos: -4 (28 ääntä)
   Totta tai satua, mutta ainakin vanha tuo tarina on. Ilmeisesti kopioitu jostain. Itse muistan saman tarinan lukeneeni vuosia sitten jostain.

   Lainaa

  67. Tulos: -18 (38 ääntä)
   foo: Olisiko lähdettä tälle tiedolle? MV-lehti ja Suomen Uutiset eivät kelpaa.
   Se vain on ihan sama mitä videoita tai tekstejä vaan hakee niin eivät ne kelpaa ja kyllä heistä on moni ihan itse sanonut miksi ovat tänne tulleet. Ja kyllä, itsekkin auttaisin hädässä olevia mutta esim nyt kun tuonne Kreikan rajalle katsoo niin 99 prosenttia on aikuisia miehiä

   Lainaa

  68. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Juomari: Ja sitten jotkut kehtaavat vielä ihan kirkkain silmin väittää että “Eihän Suomessa mitään rasismia ole, kaikki on vaan pilattu rasismikortilla”
   On tää kansa aika jakautunut kun kommentissa äänet 200+ sekä 200-..

   Lainaa

  69. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Joo: On tää kansa aika jakautunut kun kommentissa äänet 200+ sekä 200-..
   300 plus ja 100 miinus. Yhteensä 400 ääntä ja tulos +200. Jos äänet olisi tasan 50/50, tulos olisi 0.

   Lainaa

  70. Tulos: -6 (18 ääntä)
   JJsnake: Se vain on ihan sama mitä videoita tai tekstejä vaan hakee niin eivät ne kelpaa ja kyllä heistä on moni ihan itse sanonut miksi ovat tänne tulleet. Ja kyllä, itsekkin auttaisin hädässä olevia mutta esim nyt kun tuonne Kreikan rajalle katsoo niin 99 prosenttia on aikuisia miehiä
   Mä olisin valmis ottaan Suomeen ne 1500 lasta. Jo odotan "partalapsi" urbaania legendaa, rynkkyjen ja kranujen kanssa - ku "Ruottissakin". EVVVK, lapset tänne kun ette lisäänny (vittuilu tahallaan).

   Lainaa

  71. Tulos: +13 (29 ääntä)
   JJsnake: Se vain on ihan sama mitä videoita tai tekstejä vaan hakee niin eivät ne kelpaa ja kyllä heistä on moni ihan itse sanonut miksi ovat tänne tulleet. Ja kyllä, itsekkin auttaisin hädässä olevia mutta esim nyt kun tuonne Kreikan rajalle katsoo niin 99 prosenttia on aikuisia miehiä
   MV-lehti nyt vain sattuu julkaisemaan mitä tahansa missä haukutaan pakolaisia vaivautumatta mitenkään ottamaan selvää onko se edes totta.

   Lainaa

  72. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Melkein jo säikähdin otsikon luettuani, että mikä ihmisiin on mennyt kun junassa juttelevat... Harvinaisen hyvin Senja kykenee seuraamaan keskustelua ja yllättäen osallistumaan siihen, samalla kun on kuunnellut niitä vuoden aikana kulutettuja poppibiisejä!

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (23 ääntä)
   Näitä junatarinan tyylisiä on viime vuosina tupsahdellut entistä useammin. Suoraan käännetty eri kielistä. Ja aina koko juna/bussi taputti.

   Lainaa

  74. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Keisari A: Rasismi on perseestä.
   Kyllä, KAIKKIIN kohdistuva rasismi. Se on ihan yhtä pahaa kohdistuuko se valkoiseen, keltaiseen tai mustaan.

   Lainaa

  75. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Raunis: Näitä junatarinan tyylisiä on viime vuosina tupsahdellut entistä useammin. Suoraan käännetty eri kielistä. Ja aina koko juna/bussi taputti.
   Huomasin saman, ei siis kannattane uskoa kuitenkaan.

   Lainaa

  76. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Nasu: Katsopa pisteesi. Mitä luulet, onko sinun ääliösakkisi jokin “enemmistö”?
   Sinä pidät itseäsi varmaan muita fiksumpana kun heti olet ääliöksi haukkumassa. Juuri teidän takia tämä kansa on jakautumassa.

   Lainaa

  77. It's a deal 23.3.2020 12:19
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   foo: MV-lehti nyt vain sattuu julkaisemaan mitä tahansa missä haukutaan pakolaisia vaivautumatta mitenkään ottamaan selvää onko se edes totta.
   Yleinen ongelma molemmin puolin aitaa. Jos tarinat paljastuvat valheeksi, on kuitenkin saatu istuetttua mielikuva "Mutta näin _olisi_ voinut tapahtua" ja vastustavat kommentit ovat mahdollisen ongelman vähättelyä. Mikä se ongelma ja agenda nyt sitten kullakin sattuu olemaan.

   Lainaa

  78. Tulos: +6 (12 ääntä)
   htyyh: Kyllä, KAIKKIIN kohdistuva rasismi. Se on ihan yhtä pahaa kohdistuuko se valkoiseen, keltaiseen tai mustaan.
   No shit Sherlock. Tää on joku vajakkien harhailu että rasismi olisi jotenkin vähemmän tuomittavaa riippuen siitä keneen se kohdistuu.

   Lainaa

  79. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Siis.. miten tämä nyt oli moka? Vai alkaako Feissarimoka esittelemään omia mielipiteitä? Sehän ei ole oleellista oletko maahanmuutossa puolesta tai vastaan vaan se, että tämä ei ole moka eikä kuulu sivulle - vaikka itsehän päätätte mitä julkaisette.

   Lainaa

  80. Rutut oikiaa kyllä 24.3.2020 11:49
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Juudas: Siis.. miten tämä nyt oli moka? Vai alkaako Feissarimoka esittelemään omia mielipiteitä? Sehän ei ole oleellista oletko maahanmuutossa puolesta tai vastaan vaan se, että tämä ei ole moka eikä kuulu sivulle – vaikka itsehän päätätte mitä julkaisette.
   Feissarimokat JA MUUT SOSIAALISEN MEDIAN HELMET. Montako kertaa jonkun pitää tuosta loppuosasta huomauttaa ennen kuin ihmiset alkaa muistaa että se on siellä? Joka kerta kun täällä julkaistaan jotain mikä ei ole suoranaisesti moka niin joku tulee tästä urputtamaan.

   Lainaa

  81. Tulos: +10 (18 ääntä)
   traumcity: No shit Sherlock. Tää on joku vajakkien harhailu että rasismi olisi jotenkin vähemmän tuomittavaa riippuen siitä keneen se kohdistuu.
   Paitsi se persujen käyttämä naurettava keppihevonen, että jos heidän rasistisia mielipiteitä ei suvaita, niin se onkin rasismia heitä kohtaan ja syrjintää ja suvaitsemattomuutta. Newsflash jokaiselle ylläolevaa argumenttinaan käyttävälle: suvaitsevaisuus ei tarkoita, että pitää hyväksyä paskaa käytöstä. Rasismi ei tarkoita, että sinua, valkoisten maassa elävää valkoista hyvinvointivaltion asukasta torutaan kusipäisestä käytöksestä. Maailmassa on tällä hetkellä yksi kolkka, jossa voi kohdistua valkoiseen rasismia, ja se on Etelä-Afrikka. Siellä on tällä hetkellä oikeaa ja vakavaa vainoa valkoista ihonväriä kohtaan, ja sukupolvet jotka ovat tahtomattaan sinne syntyneet, eivät välttämättä edes parempiin olosuhteisiin kuin mustat joutuvat kärsimään pelkän ihonvärinsä vuoksi. Sinä joensuulainen reisitaskuhousu et taas siitä tiedä mitään.

   Lainaa

  82. MasterBates 25.3.2020 16:46
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Lakkasin uskomasta kun ujutti vielä itsekehut tekoturkiksen käyttämisestä. Koko keskustelu kuulostaa väkisin väännetyltä. Ihme kun ei kaikki taputtanut lopuksi.

   Lainaa

  83. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Turkisten käyttö on sairasta: Muuten varmaan monen mielestä ihan hyvän mielen postaus, mutta tuo turkiskohta on naurettava. Turkisten käyttäjiä nimenomaan pitää arvostella ja halveksia. Sairasta touhua tukea moista eläinrääkkäystä. Yksikään päästään terve ihminen ei käytä turkista. Joskus voi toki olla kyse tekoturkista, jota erehdytään [...]
   Jos tapan eläimen ravinnokseni ja teen sen turkista itselleni vaatteet, niin varmaan parempi olla tulematta arvostelemaan, sillä aiheutan ilmastonmuutokselle vähemmän ongelmia kuin tehtaissa tuotetuilla vaatteilla ja tehotuotetulla karjalla. Että ei ehkä aina kannata tulla arvostelemaan.

   Lainaa

  84. Tulos: +5 (11 ääntä)
   No huhhuh: Joo, hienoa että tämä tarina sai “onnellisen” lopun, mutta kyllä jos minulta kysytään, niin kyllä mä ennemmin annan ne mun verorahat ihan sille suomalaiselle juppiniska rasistille, joka luultavasti myös käy töissä, kun yhdellekään tuolta rajan yli ilman lupaa saapuvalle maahanmuuttajalle. Itse jos saisi valita mihin [...]
   En antais verorahoja yhdellekään rasistille tietäen, että hänen tapansa puhua toisille aiheuttaa todennäköisesti enemmän yhteiskunnalle kustannuksia masennuksen ja ahdistuksen kautta, kuin maahantuleva looulta töitä tekevä ulkomaalainen.

   Lainaa

  85. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Olento: En antais verorahoja yhdellekään rasistille tietäen, että hänen tapansa puhua toisille aiheuttaa todennäköisesti enemmän yhteiskunnalle kustannuksia masennuksen ja ahdistuksen kautta, kuin maahantuleva looulta töitä tekevä ulkomaalainen.
   Jos hoidettas nuo masentuneet kans eka kotimaassa kuntoon ja sit vasta keskityttäs niihin ulkomaalaisiin. Suomessa on jo satoja tuhansia mt ongelmista kärsiviä, ilman että saavat aiihen kunnon hoitoa. Leikkauksiakin koulutuksesta ja töistä yms. alettiin kummasti tehdä niihin aikoihin kuin näitä mamuja alkoi tulla. Miksi? Siksi että rahat riittäis elättämään niitäkin, ja samaan aikaan alkaa tää jatkuva kierre kun Suomi alkaa hyysäämään "pakolaisia." Joo hieno homma mut jos hoidettas oma maa eka kuntoon kun ei osata edes sitä.

   Lainaa

  86. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Juudas: Siis.. miten tämä nyt oli moka? Vai alkaako Feissarimoka esittelemään omia mielipiteitä? Sehän ei ole oleellista oletko maahanmuutossa puolesta tai vastaan vaan se, että tämä ei ole moka eikä kuulu sivulle – vaikka itsehän päätätte mitä julkaisette.
   Olisiko parempi, että "maahanmuuttokriitikot" (eli rasistit) pysisivät täältä pois, että eivät pahoittaisi herkkiä mieliään?

   Lainaa

  87. Tulos: -7 (7 ääntä)
   No huhhuh: Joo, hienoa että tämä tarina sai “onnellisen” lopun, mutta kyllä jos minulta kysytään, niin kyllä mä ennemmin annan ne mun verorahat ihan sille suomalaiselle juppiniska rasistille, joka luultavasti myös käy töissä, kun yhdellekään tuolta rajan yli ilman lupaa saapuvalle maahanmuuttajalle. Itse jos saisi valita mihin [...]
   Aamen. Suomalaiset ensin, ja sitten, JOS rahaa on, autetaan muita. PS. aitoa turkista käyttävät ovat ihmispaskoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: juna, junassa, joukkoliikenne, maahanmuuttajat, ulkomaalaiset, mamut, maahanmuutto, rasismi, rasisti, turkikset