Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 15

Poliisin vanha tuttu jälleen vauhdissa.
Suurenna näkymä
Koiranomistajat, osa 15 Vankilaan eksynyt koira on tavattu aiemmin julkaisussa Karkurit.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +778 (792 ääntä)
   En osannut ostaa matkalippua, täälläkö voin sovittaa rikokseni?

   Lainaa

  2. Tulos: -183 (301 ääntä)
   Sai vankiruokaa? Söi vangin siis?

   Lainaa

  3. Tulos: +389 (591 ääntä)
   Ihmisenä joka ei ole koskaan käynyt lähelläkään näitä facebookin koiraryhmiä ymmärrän laumanvartijan tarkoittavan mitä tahansa koiraa. Pois lukien ehkä pilalle jalostetut nilkkasirkkelit, mutta melkein kaikki muut.

   Lainaa

  4. Kummikäki 19.3.2020 1:15
   Tulos: +162 (172 ääntä)
   Muonaa: Sai vankiruokaa? Söi vangin siis?
   Vettä ja leipää.

   Lainaa

  5. Tulos: +457 (467 ääntä)
   Noin älykkään ja ystävällisen koiran pitäs olla vähän osaavammissa käsissä. Tietty eri asia, jos on oppinu avaamaan ovia.

   Lainaa

  6. Koiranomistaja 19.3.2020 2:31
   Tulos: -161 (379 ääntä)
   22 vuotta omistanut koiran enkä ikinä oo kuullutkaan mistään laumanvartijoista. Mulle riittää kun koira on iloinen ja seurallinen, voi hyvin ja saa tarpeeksi liikuntaa - koirafanaatikkoja ja muita pöpejä varten taas pidän haulikon ladattuna ja polttolampun käden ulottuvilla.

   Lainaa

  7. Tulos: +221 (307 ääntä)
   ”Laumanvartija on joillekin koiraroduille tyypillinen käyttötarkoitus. Laumanvartijarodut ovat yleensä isokokoisia koiria, jotka elävät kotieläinlaumassa vartioiden sitä esimerkiksi suurpedoilta ja muilta uhkilta. Laumanvartijat eivät paimenna, eivätkä siis ole paimenkoiria. Niillä ei myöskään ole juurikaan riista- tai saalisviettiä.” Wikipedia Kaikki ei tietysti kaikkea voi tietää, mutta kun sen on yhdessä keskustelussa sadalle vääntänyt ratakiskosta lähtien...

   Lainaa

  8. Lunalovegood 19.3.2020 3:37
   Tulos: +224 (254 ääntä)
   Laumanvartijakeskustelu oli muutenkin hyvin viihdyttävä, samainen perrojen omistaja lykkäsi ketjuun useammankin kuvan ja jokaisen kommenteissa pahoitti mielensä samasta aiheesta ymmärtämättä (lue:haluamatta ymmärtää) asiaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +141 (149 ääntä)
   Lunalovegood: Laumanvartijakeskustelu oli muutenkin hyvin viihdyttävä, samainen perrojen omistaja lykkäsi ketjuun useammankin kuvan ja jokaisen kommenteissa pahoitti mielensä samasta aiheesta ymmärtämättä (lue:haluamatta ymmärtää) asiaa.
   Liityin koiraryhmään koska halusin elämääni viihdettä. Ei mulla koiraa ole ja tuskin tuleekaan, vaikka ne kivoja elukoita onkin.

   Lainaa

  10. Niin mikä? 19.3.2020 4:47
   Tulos: +301 (327 ääntä)
   Itse en juurikaan koirista tiedä mitään ja itse luulin aluksi, että laumanvartija on jokin huumori nimitys koiralle, koska ihmiset ovat tämän lauma ja koirat myöskin vahtivat omistajiaan joten laumanvartija(?). Piti sitten mennä googlettaa, että se onkin ihan oikea juttu. No aina oppii uutta.

   Lainaa

  11. Murmurmurmeli 19.3.2020 6:15
   Tulos: +181 (211 ääntä)
   Toj Karin: Ihmisenä joka ei ole koskaan käynyt lähelläkään näitä facebookin koiraryhmiä ymmärrän laumanvartijan tarkoittavan mitä tahansa koiraa.
   Ei se ole mikään Facebookin koiraryhmien keksimä juttu. Laumanvartijat on ihan yhtä oikea nimitys kuin vaikka paimenkoirat tai vinttikoirat. Olen vissiin lapsena lukenut liian monta koirakirjaa, kun tämänkin tiedän, vaikka en koiraa omista.

   Lainaa

  12. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Tässä yksi laumanvartija (jos antaa julkaista linkin) https://www.koiramme.fi/jutut/koirarodut/631-pyreneittenmastiffi-yksi-yleisimmistae-laumanvartijoista

   Lainaa

  13. Tulos: +93 (143 ääntä)
   Koiranomistaja: 22 vuotta omistanut koiran enkä ikinä oo kuulIutkaan mistään laumanvartijoista. Mulle riittää kun koira on iloinen ja seurallinen, voi hyvin ja saa tarpeeksi liikuntaa – koirafanaatikkoja ja muita pöpejä varten taas pidän haulikon ladattuna ja polttolampun käden ulottuvilla.
   Et ole kuullut eri käyttötarkoituksiin jalostetuista työkoirista? En ole koiraihminen, mutta eikö jo tuo sana kerro, mistä on kyse? :D

   Lainaa

  14. Kuulostellut 19.3.2020 7:24
   Tulos: +127 (131 ääntä)
   Laumanvartijakoira on erittäin harvinainen näky kaupungissa, koska kyseessä ei ole hyvä seurakoira muille, kuin perheelleen. Maalla laumanvartija voi olla hyvinkin tyytyväinen vahtiessaan karjaa ulkoisilta uhkilta, jolloin ei ole tarvetta vaahtia kokonaista kerrostaloa ylimääräisiltä (muilta kuin omalta perheeltä) ihmisiltä ja eläimiltä. Oikein koulutettuna usein erittäin leppoisia, jos laumaa ei uhata, mutta osaavat toimia pelottomasti, jos esim. karhu tai vieras ihminen eksyy karjan sekaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +109 (121 ääntä)
   Koiranomistaja: 22 vuotta omistanut koiran enkä ikinä oo kuulIutkaan mistään laumanvartijoista. Mulle riittää kun koira on iloinen ja seurallinen, voi hyvin ja saa tarpeeksi liikuntaa – koirafanaatikkoja ja muita pöpejä varten taas pidän haulikon ladattuna ja polttolampun käden ulottuvilla.
   Eiköhän tuo loppukaneetti kerro oman pöpistatuksesi. Itse koiranomistajana ja koirapiireissä pyörivänä en ole koskaan joutunut tilanteeseen että pitäisi puolustautua haulikolla miltään uhalta.

   Lainaa

  16. Tulos: +74 (96 ääntä)
   Toj Karin: Ihmisenä joka ei ole koskaan käynyt lähelläkään näitä facebookin koiraryhmiä ymmärrän laumanvartijan tarkoittavan mitä tahansa koiraa. Pois lukien ehkä pilalle jalostetut nilkkasirkkelit, mutta melkein kaikki muut.
   Koiraryhmillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Laumanvartijakoirat ovat ihan oma koiratyyppinsä, eikä siihen lueta mystisesti rotuja sieltä täältä, eikä sen ymmärtämiseen tarvita Facebookia. Laumanvartijoita käytetään (on käytetty, osittain käytetään edelleen) vartioimaan esimerkiksi karjalaumoja ja maatilojen pihoja yksin, kun ihmienen ei ole paikalla. Ne ovat tottuneet itsenäiseen toimintaan eivätkä ole millään muotoa palveluskoiria. Laumanvartijan tehtävänä on esimerkiksi pitää poissa sudet ja karhut sekä epätoivotut ihmiset, ja ne toimivat parhaiten muutaman koiran "laumoissa". Yksi koira harvoin riittää turvaamaan isoa määrää karjaa. Laumanvartijakoirat ovat pitkän kokemuksen perusteella varsin oivallinen pelote petoja vastaan, sillä minkään pedon ei ole järkevää ryhtyä riitelemään isojen koirien kanssa loukkaantumisen pelossa. Googlettamalla "laumanvartijakoirat" löytää kosolti enemmän tietoa.

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (27 ääntä)
   Muonaa: Sai vankiruokaa? Söi vangin siis?
   Siellä saa ruokaa? Wot? Koira taiskin olla tallossa ainoa joka sai sapuskaa

   Lainaa

  18. Tulos: -11 (41 ääntä)
   Lunalovegood: Laumanvartijakeskustelu oli muutenkin hyvin viihdyttävä, samainen perrojen omistaja lykkäsi ketjuun useammankin kuvan ja jokaisen kommenteissa pahoitti mielensä samasta aiheesta ymmärtämättä (lue:haluamatta ymmärtää) asiaa.
   Mikä on perro?

   Lainaa

  19. Tulos: +35 (85 ääntä)
   Dude: Koiraryhmillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Laumanvartijakoirat ovat ihan oma koiratyyppinsä, eikä siihen lueta mystisesti rotuja sieltä täältä, eikä sen ymmärtämiseen tarvita Facebookia. Laumanvartijoita käytetään (on käytetty, osittain käytetään edelleen) vartioimaan esimerkiksi karjalaumoja ja [...]
   Kiitos selvennyksestä. Ymmärsin kuitenkin tämän jo tuota mokaa lukemalla. Pitää kuitenkin mainita, että laumanvartijalla ja laumanvartijakoiralla voi olla yleisesti ottaen ihan eri merkitykset. Jälkimmäinen viittaa selkeästi tietyn tyyppisiin koiriin, mutta monet käyttävät ensimmäistä jonkinlaisena hellittelynimenä koiralleen, kuten ketjun kommenteistakin tuli selväksi: pallon vartija, perheen vartija. Siitä tuo minunkin sekaannus johtui, että mitä sana "virallisesti" tarkoittaa.

   Lainaa

  20. Hööpölööpö 19.3.2020 9:02
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Kummikäki: Vettä ja leipää.
   Luulin, että vain terästäytteisiä täytekakkuja söisivät.

   Lainaa

  21. Kummallista 19.3.2020 9:15
   Tulos: 0 (56 ääntä)
   Kummikäki: Vettä ja leipää.
   Ennen saattoi olla, nykyään ihan tavallista perusruokaa, syövät jopa paremmin kuin työttömät ja koululaiset.

   Lainaa

  22. Sukupuolivarianssi 19.3.2020 9:17
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   En ymmärrä kun aina samoilta ihmisiltä tapaa se koira karata. Meilläkin naapurissa sama ajokoira karkailee, ja vuodesta toiseen uudenvuoden aikaan on erään toisen naapurin koira päivän pari hukassa (heillä on myös toinen koira joka ei karkaa). Mielestäni se on osa koirasta välittämistä, että pitää sen kiinni/turvassa. Jos se tarkoittaa paremman häkin nikkaroimista tai vaikka vessaan lukittautumista rakettien ampumisen ajaksi, niin tekisin sen.

   Lainaa

  23. Tulos: +86 (92 ääntä)
   Toi Turussa karkaava ja seikkaileva koira on TODELLA fiksu ja hän lähtee jos haluaa.. Olen itse kanssa kaksi kertaa palauttanut koiran omistajalleen, yritti myös karata meiltä =D

   Lainaa

  24. Tulos: +30 (38 ääntä)
   tiutiu: Mikä on perro?
   espanjanvesikoira

   Lainaa

  25. yli opisto hörhö 19.3.2020 11:06
   Tulos: -25 (85 ääntä)
   Toj Karin: Ihmisenä joka ei ole koskaan käynyt lähelläkään näitä facebookin koiraryhmiä ymmärrän laumanvartijan tarkoittavan mitä tahansa koiraa. Pois lukien ehkä pilalle jalostetut nilkkasirkkelit, mutta melkein kaikki muut.
   Paimenkoira tai noutajakin on ilmeisesti sun mielestä ihan mikä tahansa koira, vai? Esimerkiksi laumanvartija? Kun et kerran ole käynyt missään facebookin koiraryhmissä, jotka sun mielestä on näköjään se ainoa paikka missä määritellään minkä tyyppisiä koirat ovat. Voisin tietysti mainita tässä että koska itse en kuulu mihinkään facebookin autoryhmiin, niin ymmärrän kuorma-autojen tarkoittavan mitä tahansa autoa, paitsi ehkä niitä pikkuisia kolmirenkaisia kotteroita. Jos tämän vertauksen ansiosta ymmärtäisit miten hölmö kommenttisi oli.

   Lainaa

  26. Tulos: +20 (38 ääntä)
   Muonaa: Sai vankiruokaa? Söi vangin siis?
   Salettiin syötti sille jonkun talousrikollisen ja raiskaajia taas hyysätään

   Lainaa

  27. Tulos: -29 (29 ääntä)
   Kummallista: Ennen saattoi olla, nykyään ihan tavallista perusruokaa, syövät jopa paremmin kuin työttömät ja koululaiset.
   Jos se on ruoka sitten muuttunut siellä. Aiemmin oli homeista leipää, kirpeän makuisia perunoita ja paakkuja maidossa. Kerran oli vahingossa mennyt tonnikalakastikkeeseen kermaa. Kokki varmaan irtisanottiin?

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (76 ääntä)
   Toj Karin: Ihmisenä joka ei ole koskaan käynyt lähelläkään näitä facebookin koiraryhmiä ymmärrän laumanvartijan tarkoittavan mitä tahansa koiraa. Pois lukien ehkä pilalle jalostetut nilkkasirkkelit, mutta melkein kaikki muut.
   Ihmisenä, joka on parissakin koiraryhmässä, luulin laumanvartijan tarkoittavan samaa kuin pörröinen perheenjäsen, hännänheiluttaja tai ihan vaan koira. Luulin selvästikin väärin.

   Lainaa

  29. Tulos: +53 (59 ääntä)
   Dipoli: Ihmisenä, joka on parissakin koiraryhmässä, luulin laumanvartijan tarkoittavan samaa kuin pörröinen perheenjäsen, hännänheiluttaja tai ihan vaan koira. Luulin selvästikin väärin.
   Noin ensisilmäyksellä siis. Älkää hyvät ihmiset tulko mulle vielä erikseen kertomaan sitä, minkä olen jo googlettanut. Väärä luulo on jo korjattu.

   Lainaa

  30. abort mission 19.3.2020 12:51
   Tulos: +42 (62 ääntä)
   Dipoli: Ihmisenä, joka on parissakin koiraryhmässä, luulin laumanvartijan tarkoittavan samaa kuin pörröinen perheenjäsen, hännänheiluttaja tai ihan vaan koira. Luulin selvästikin väärin.
   Mulla sama. Muistutti sitä, miten monet puhuttelee itseään tai puolisoa "laumanjohtajana". Ja sydänsilmäemojit siihen vielä, niin ihan ymmärrettävä erehdys. Yli opisto hörhö: "Paimenkoira tai noutajakin on ilmeisesti sun mielestä ihan mikä tahansa koira, vai? Esimerkiksi laumanvartija?" Noutaja ja paimenkoira on kyllä huomattavasti yleisempiä termejä, mikä näkyy mokassa ja täällä kommenttiosastolla. Ehkä Susan tosiaan jatkoi perropostailua muiden kommenteista huolimatta, mutta tällä rajauksella mokaajilta näyttää enemmän Niina ja Iita.

   Lainaa

  31. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kina: espanjanvesikoira
   Jep. Varmaan siksi kun perro on koira espanjaksi.

   Lainaa

  32. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Muonaa: Sai vankiruokaa? Söi vangin siis?
   Syödäänkö kouluruokaloissa kouluja? :O

   Lainaa

  33. Tulos: +74 (82 ääntä)
   Feissarimokat = ihmiset naureskelevat facebookissa käytävälle länkytykselle ja länkyttävät kommenteissa aivan samalla tavalla

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (24 ääntä)
   yli opisto hörhö: Paimenkoira tai noutajakin on ilmeisesti sun mielestä ihan mikä tahansa koira, vai? Esimerkiksi laumanvartija? Kun et kerran ole käynyt missään facebookin koiraryhmissä, jotka sun mielestä on näköjään se ainoa paikka missä määritellään minkä tyyppisiä koirat ovat. Voisin tietysti mainita tässä että koska itse en [...]
   Ei, mutta ilmeisesti olkiukko on sinun mielestä jonkinlainen koirarotu? Niin hyvin ainakin puhut olkiukoista.

   Lainaa

  35. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Harvassa taitaa Suomessa olla laumanvartijakoirat jotka oikeesti toimii laumanvartijoina...

   Lainaa

  36. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Niin mikä?: Itse en juurikaan koirista tiedä mitään ja itse luulin aluksi, että laumanvartija on jokin huumori nimitys koiralle, koska ihmiset ovat tämän lauma ja koirat myöskin vahtivat omistajiaan joten laumanvartija(?). Piti sitten mennä googlettaa, että se onkin ihan oikea juttu. No aina oppii uutta.
   Sama. Kissanomistajalla on helpompaa, kun tietää mikä lemmikki on.

   Lainaa

  37. Tulos: -8 (32 ääntä)
   Laumanvartijat ovat yleensä aliravitun epävakaassa parisuhteessa elävän lyhehkön tupakoivan naispuoleisen tarjoilijan tai baarimikon tai elämäntapaintiaanin voimakastahtoinen ja hankalasti hallittava isokokoinen koira jota kaikki lähiseudun muut koiranomistajat ja pikkulapset pelkäävät.

   Lainaa

  38. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Vankilan yövuorolla ollu varmaan vähän viihtysämpi vahtivuoro :D <3

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (33 ääntä)
   Toj Karin: Ihmisenä joka ei ole koskaan käynyt lähelläkään näitä facebookin koiraryhmiä ymmärrän laumanvartijan tarkoittavan mitä tahansa koiraa. Pois lukien ehkä pilalle jalostetut nilkkasirkkelit, mutta melkein kaikki muut.
   Laumanvartija on koiratyyppi, ei siis eli kyse mistään "tämä nyt vartioi laumaa". Tyyliin noutaja, terrieri, vinttikoira tms. Eli vintille menevä koira ei ole vinttikoira, vaan sekin on koiratyyppi. Eihän tätä voi kaikki tietää, mutta tuossakin jo moneen otteeseen yritettiin hänelle selittää että ko, koira ei ole laumanvartija ja hän se otti jonain henkilökohtaisena loukkauksena.

   Lainaa

  40. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Ihana seikkailija-doggo. :'D

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (16 ääntä)
   Toj Karin: Kiitos selvennyksestä. Ymmärsin kuitenkin tämän jo tuota mokaa lukemalla. Pitää kuitenkin mainita, että laumanvartijalla ja laumanvartijakoiralla voi olla yleisesti ottaen ihan eri merkitykset. Jälkimmäinen viittaa selkeästi tietyn tyyppisiin koiriin, mutta monet käyttävät ensimmäistä jonkinlaisena hellittelynimenä [...]
   Itse asiassa merkitykset eivät ole yhtään sen erilaiset, vaikka ihmiset sitten sotkevatkin näitä sanoja keskenään ja käyttävät niitä väärissä asiayhteyksissä. Laumanvartija on laumanvartija, ei mikään pallonvartija.

   Lainaa

  42. Tulos: +3 (9 ääntä)
   mandi: Harvassa taitaa Suomessa olla laumanvartijakoirat jotka oikeesti toimii laumanvartijoina…
   Yleistyvät koko ajan. :) Suomessakin on havahduttu laumanvartijoiden käytön etuihin.

   Lainaa

  43. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kummikäki: Vettä ja leipää.
   Vankilaruokailuun valtio panostaa yhtäpaljon/enemmän kuin kouluruokailuun. Vettä ja leipää ne ipanatkin sitten syö koulussa.

   Lainaa

  44. jeejeejee,jeejeejee 20.3.2020 22:18
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Haluan itselleni sielunvartijakultakalan!

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Murmurmurmeli: Ei se ole mikään Facebookin koiraryhmien keksimä juttu. Laumanvartijat on ihan yhtä oikea nimitys kuin vaikka paimenkoirat tai vinttikoirat. Olen vissiin lapsena lukenut liian monta koirakirjaa, kun tämänkin tiedän, vaikka en koiraa omista.
   Kissaihminen täällä enkä ole koskaan koiraa omistanut ja silti minäkin tiesin.

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Asiat voi sanoa rennosti ja kohteliaasti tai sitten ne voi sanoa kuin niina ja pilata kaikkien koira ihmisten maine. Kukin tavallaan

   Lainaa

  47. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Yyh: Noin älykkään ja ystävällisen koiran pitäs olla vähän osaavammissa käsissä. Tietty eri asia, jos on oppinu avaamaan ovia.
   Minun vanhempien koira osasi avata ovet lukostakin. Leikkauksen jälkeen ei tehnyt sitä enää kertaakaan, vaikka osasi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, koirat, laumanvartijat, poliisit, karkuri, espanjanvesikoira, perro