Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kaikkien yhteinen auto

Tarvitsetko auton? Ota tästä!
Taustatietoja: Yhteen hiileen puhaltaminen on Sääntö-Suomessakin mahdollista! Keskustelu on käyty erään pienen paikkakunnan ryhmässä. Kaikkien yhteinen auto

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Piisamirotta 26.3.2020 0:25
   Tulos: +1274 (1290 ääntä)
   Jyrki pressaksi! Hatunnoston arvoista yhteisöllisyyttä!

   Lainaa

  2. Räkämake 26.3.2020 0:28
   Tulos: +349 (369 ääntä)
   :D aaws

   Lainaa

  3. Tulos: +1099 (1107 ääntä)
   Tää on yks parhaista jutuista koko feissarimokien historiassa, ihan huippu idea ja iso käsi Jyrkille :)

   Lainaa

  4. Tulos: +410 (560 ääntä)
   Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa - ja yleensä näköjään ei ole jos Jyrkillä ei suurimman osan ajasta ole aavistustakaan mihin auto on päätynyt ja kenen ajamana. Ja kolaritilanteessa vahingot korvaa Jyrkin autovakuutus, mikä ei myöskään ole aivan reilua noin reilulle miehelle.

   Lainaa

  5. Kummikäki 26.3.2020 3:26
   Tulos: -175 (211 ääntä)
   Missähän pitäjässä Jyrkin auto tällä hetkellä reissaa? Haluaisin lähteä keväiselle rengasmatkalle. Ei mulla kyllä mitään korttia ole mutta liekö sillä niin väliäkään.

   Lainaa

  6. Tulos: +272 (286 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Vain pysäköintivirhemaksut menevät Jyrkille. Jos joku ajo-oikeudeton tuolla narahtaa niin ei sekään ole Jyrkin vika, kun ei ole autoa eikä lupaa antanut.

   Lainaa

  7. dazedconfused 26.3.2020 4:09
   Tulos: -13 (123 ääntä)
   Onkohan Jyrkillä vaimoa..

   Lainaa

  8. Tulos: +455 (511 ääntä)
   dazedconfused: Onkohan Jyrkillä vaimoa..
   Joo mutta se on tällä hetkellä mun käytössä. Ilmotan kun vapautuu.

   Lainaa

  9. Tulos: -225 (389 ääntä)
   Jätin Jyrkin vaimon kunnantalon taakse. Seuraava saa maksaa abortin.

   Lainaa

  10. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Loistava :D

   Lainaa

  11. Tulos: +97 (107 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Ei tule sakot Jyrkin maksettavaksi, jos Jyrki ei ole autoa ajanut. Ei myöskään parkkisakot. Tiedän tämän, koska lähipiirissä tapaus, jossa kamera välähti, kun auto oli lainassa. Omistaja ilmoitti että tietää kenelle on autonsa lainannut, mutta ei tiedä onko tämä itse vai joku muu ajanut kun kamera välähti, joten poliisin tehtäväksi jää selvittää se. Tulos: kukaan ei saanut sakkoja. Parkkisakoista taas on uutisoitukin, että ajoneuvon kuljettajan selvittäminen on sakon määrääjän vastuulla (jos siis oikeuteen mennään). Liikennevakuutusosuus toki on totta.

   Lainaa

  12. Tulos: +168 (168 ääntä)
   Tästä tuli iloiseksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +86 (90 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Jos ei rikkeen tehnyttä kuskia ole tiedossa, tulee sakon laatijan näyttää varmuudella toteen, että Jyrki on itse rikkeen tehnyt.

   Lainaa

  14. Pipsa-Possu 26.3.2020 9:44
   Tulos: +105 (111 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Ehkei se oo rekisteröity tahi vakuutettu? :D Jos se o Jyrkin peltoauto. Pienis paikois poliiseja on niin harvas, että vois päästä pitkäänkin ajelemaan ilman et jää kiinni :D

   Lainaa

  15. Tulos: -18 (42 ääntä)
   Siis maksaako Jyrki vakuutukset, huollot ja katsastukset? Vai miten tää puoli menee?

   Lainaa

  16. Tulos: +44 (88 ääntä)
   Ee: Jätin Jyrkin vaimon kunnantalon taakse. Seuraava saa maksaa abortin.
   Ei tarvi.. Mä otin lapsen ja jätin Jyrkin vaimon lämpölaitoksen taakse..

   Lainaa

  17. Tulos: -63 (67 ääntä)
   Petkele: Vain pysäköintivirhemaksut menevät Jyrkille. Jos joku ajo-oikeudeton tuolla narahtaa niin ei sekään ole Jyrkin vika, kun ei ole autoa eikä lupaa antanut.
   En sanonut, että Jyrki joutuu ongelmiin jos auton ottaa joku ajo-oikeudeton, vaan että se on ongelma tuossa ideassa, koska ajo-oikeudettomille ei saa luovuttaa autoa. Myös ylinopeussakot menevät Jyrkin piikkiin jos hän ei osaa kertoa kuka hänen autoaan on ajanut.

   Lainaa

  18. Tulos: +107 (109 ääntä)
   Jos joku muu tuolla autolla töpeksii, voi omistaja vaan ilmoittaa että se on luvatta käytössä. Et sinäkään ole vastuussa, jos autosi joku varastaa ja saa ylinopeussakot.

   Lainaa

  19. Tulos: -44 (54 ääntä)
   Joopajoo: Jos ei rikkeen tehnyttä kuskia ole tiedossa, tulee sakon laatijan näyttää varmuudella toteen, että Jyrki on itse rikkeen tehnyt.
   Jos joku pysäköi sinun autosi poikittain pelastustielle niin sakko on lähtökohtaisesti sinun maksettavasi ellet osaa kertoa kuka muu sen on väärin pysäköinyt. Sama koskee kameratolppien ylinopeussakkoja.

   Lainaa

  20. Tulos: +92 (100 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Inhottavinta tässä on juurikin tämä, että kaunis ajatus muuttuu moraalittomien pikkulainsuojattomien käsissä isoksi sotkuksi jonka Jyrki maksaa omasta taskustaan. Kaikki kaunis aina pilataan muutaman idiootin toimesta.

   Lainaa

  21. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Parkkisakon maksuvelvollisuus riippuu siitä kuka sakottaa. Jos sakottaja on poliisi tai kunnallinen pysäköinninvalvnta, vastaa auton haltija sakosta ellei pysty osoittamaan että pysäköinnin on tehnyt joku muu. Yksityisen parkkifirman osalta taas näyttövelvollisuus on heillä. Yksityisoikeudellisen "valvontamaksun" voi määrätä tosiasiallisesti vain pysäköineelle. Kameratolpan osalta taas sakon voi kiistää, ja jos kuvasta selvästi käy ilmi että Jyrki ei ole kuski, ei Jyrki myöskään saa sakkoa.

   Lainaa

  22. Tulos: +9 (73 ääntä)
   Korjaaja: Jos joku pysäköi sinun autosi poikittain pelastustielle niin sakko on lähtökohtaisesti sinun maksettavasi ellet osaa kertoa kuka muu sen on väärin pysäköinyt. Sama koskee kameratolppien ylinopeussakkoja.
   Ja samoin myös jos joku murhaa jonkun sun omistamalla aseella joudut vankilaan ellet pysty osoittamaan tekijää. Poliisille ei kuulu selvittää kuka rikoksen on tehnyt vaan rikoksentekovälineen omistaja. Jos omistaja ei ole tiedossa niin menee valmistajan piikkiin. Sen takia Suomen vankiloissa istuu useita Moran entisiä toimareita.

   Lainaa

  23. Tulos: +83 (83 ääntä)
   : Tästä tuli iloiseksi.
   Ja kommenteista uudestaan surulliseksi.

   Lainaa

  24. Oikeat mielipiteet 26.3.2020 20:41
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Pipsa-Possu: Ehkei se oo rekisteröity tahi vakuutettu? Jos se o Jyrkin peltoauto. Pienis paikois poliiseja on niin harvas, että vois päästä pitkäänkin ajelemaan ilman et jää kiinni
   Ikävää jos sattuu henkilövahinkoja. Varsinkin pelto- ja jäärata-autoissa vastuukysymykset on melkoisia ansoja nuorille miehille.

   Lainaa

  25. ObiwanKenobi 26.3.2020 23:50
   Tulos: -20 (28 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Ketä kiinnostaa toi sun jorina?

   Lainaa

  26. Törppönen 26.3.2020 23:53
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Olen hyvin hämilläni, mutta päivääni on parannettu.

   Lainaa

  27. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Korjaaja: Jos joku pysäköi sinun autosi poikittain pelastustielle niin sakko on lähtökohtaisesti sinun maksettavasi ellet osaa kertoa kuka muu sen on väärin pysäköinyt. Sama koskee kameratolppien ylinopeussakkoja.
   ”... ellet osaa kertoa kuka muu sen on väärin pysäköinyt.” Väärin pysäköinyttä henkilöä ei tarvitse tuoda edelleenkään ilmi. Ja jos pilkkua viilataan, niin jos minä oman autoni omistajana ajan kameratolppaan ja se välähtää, menee sakko automaattisesti auton haltijaksi merkitylle henkilölle, joka oman autoni tapauksessa on eri kuin omistaja. Juuri oli ns. omakohtainen kokemus, jossa kamera-auto välähti, eikä alla ollut oma auto tai minkäänlaisia nimiä sen papereissa. Sakko meni auton haltijalle, joka oli myös omistaja, ja hän taas ilmoitti puhelimitse kiistävänsä ajaneen sakossa ilmoitettujen tietojen mukaisesti. Asia ei edennyt sen enempää mihinkään, koska sakon ajaneen kuskin ja auton omistajan pystyi sakon kuvasta toteamaan täysin eri henkilöiksi, olihan heillä noin 40 vuotta ikäeroa. Kiiteltiin vain ilmoituksesta ja se oli siinä.

   Lainaa

  28. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Oikeat mielipiteet: Ikävää jos sattuu henkilövahinkoja. Varsinkin pelto- ja jäärata-autoissa vastuukysymykset on melkoisia ansoja nuorille miehille.
   Ihan omaa tyhmyyttä se on, jos ei lainmukaisesti vakuuta autoaan ja siitä jää kiinni, tavalla tai toisella.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Älä tuu droppaan.

   Lainaa

  30. Jaamäävai? 27.3.2020 2:49
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   PIN: Ei tule sakot Jyrkin maksettavaksi, jos Jyrki ei ole autoa ajanut. Ei myöskään parkkisakot. Tiedän tämän, koska lähipiirissä tapaus, jossa kamera välähti, kun auto oli lainassa. Omistaja ilmoitti että tietää kenelle on autonsa lainannut, mutta ei tiedä onko tämä itse vai joku muu ajanut kun kamera välähti, joten [...]
   Näin kävi kerran miullakin. Auto oli äitini omistuksessa ja veljeni hallinnassa. Äitteellä ei ole ikinä ollukaan ajokorttia ja velipoika oli todistetusti kiinni varuskunnassa Itä-Suomessa silloin kun tolppakamera välähti Lahdessa. Ei sakkoja, kun velipoika kielsi olleensa kuski ja kieltäytyi kertomasta, että kuka potretissa esiintyy. :)

   Lainaa

  31. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Korjaaja: Yhteisöllisyydestä ehdottomasti plussaa, mutta ei tuo aivan ongelmaton idea ole. Autoa ei saa luovuttaa ajo-oikeudettoman käyttöön, mitä tuossa on mahdotonta valvoa. Lisäksi Jyrki joutuu itse maksumieheksi jos joku muu hankkii tuolla sakkoja, ellei rikkeen tehnyt kuski ole tiedossa – ja yleensä näköjään ei ole jos [...]
   Tuskin on vakuutus voimassa tai ajoneuvovero maksettuna. Ja auto itse ilmoitettu varastetuksi 10 vuotta sitten.

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Menkää pois

   Lainaa

  33. Tulos: -7 (11 ääntä)
   No ei todellakaan ole ajoneuvon luvaton käyttöönotto jos jotain sattuu. Hyvinkin julkisesti on nimenomaan luvannut auton kenen tahansa käyttöön. Ikävä kyllä, Jyrki joutuu maksumieheksi jos jotain seurauksia tuosta tulee. Niin ihana ja reilu kuin onkin. Ihmiset tarvitsevat tällaista reiluutta ja yhteisöillisyyttä, mutta ikävä kyllä se "käännä toinenkin poskesi" ei toimi käytännössä. Ajatuksena toki ihana.

   Lainaa

  34. Kummikäki 31.3.2020 4:51
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Jyrki, ota minut kyytiin.

   Lainaa

  35. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Juunas: Siis maksaako Jyrki vakuutukset, huollot ja katsastukset? Vai miten tää puoli menee?
   Tollasessa autossa vakuutukset ja verot on ~300€/vuosi Katsastus 60€/vuosi Huolto 30€ öljytonkka ja 7€ suodatin parin vuoden välein. Jyrki oletettavasti ei itse juurikaan tankkaa tota..

   Lainaa

  36. Näkymätön jyrsijä 3.6.2020 20:36
   Tulos: -9 (9 ääntä)
   Ainoa, mitä jäin pohtimaan: onko tuo muka auto?

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kummikäki: Jyrki, ota minut kyytiin.
   Voin ottaa

   Lainaa

  38. heimosenkeimo 13.5.2022 16:16
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Missä menee se Jyrkin Ryobin porakone, pitäs hylly saada seinään.

   Lainaa

  39. jukkapalmu 1.1.2023 11:48
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jokeri: Ei tarvi.. Mä otin lapsen ja jätin Jyrkin vaimon lämpölaitoksen taakse..
   Seuraava ruokkii?

   Lainaa

  40. jukkapalmu 1.1.2023 11:48
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Näkymätön jyrsijä: Ainoa, mitä jäin pohtimaan: onko tuo muka auto?
   Se on just sellanen auto jonka voi ottaa tollaseksi autoksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, kuva, lainata