Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Sekalaisia, osa 423

  Työttömyysongelma: Ratkaistu!
  Suurenna näkymä
  Sekalaisia, osa 423

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +692 (710 ääntä)
   Siellä oli Raijalla varmaan muurahaiset päällekkäin

   Lainaa

  2. Tulos: +110 (212 ääntä)
   Hyvät kelat Johanna, tykkään susta. Mä kyseenalaistan päärynänmakuisen omenasiiderin. On paitsi oksymoroni, on myös mitä helvettiä?

   Lainaa

  3. Tulos: +453 (459 ääntä)
   Menkää nyt kattomaan älkääkä kyselkö tyhmiä.

   Lainaa

  4. Tulos: +232 (252 ääntä)
   Johannan mietintöjen taustalle kun laittaa vielä soimaan yhtäaikaisesti Macarenan, Yle Puheen ja Radio Rockin, sekä visuaalista rytmiä tuoden strobona vilkkuvan loisteputkilampun, voi kuka vain kokea hetken ystävämme ADHD:n läsnäolon. Ihan vain näin nice to know mut ei tuu kokeeseen.

   Lainaa

  5. ihanmummovaan 25.2.2020 1:59
   Tulos: +149 (173 ääntä)
   Työttömyys vs. loisten elättäminen = lapset huostaan pikimmiten. Miten tultiin tähän yhtälöön, häh?

   Lainaa

  6. Lastensuojelun ammattilainen 25.2.2020 2:20
   Tulos: +340 (348 ääntä)
   Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on kaikkiaan todella huono ihan talouden kannalta, puhumattakaan eettisistä kysymyksistä.

   Lainaa

  7. Tulos: +48 (96 ääntä)
   Taitaa olla Raijan tarvitsema apu sitä laatua, jota ei kehtaa julkisesti auki kirjoittaa. Nams nams.

   Lainaa

  8. Tulos: +281 (297 ääntä)
   Lastensuojelun ammattilainen: Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on [...]
   Mika on pelimies. Siellä on se on pikkumikana käynyt tunnollisesti koulussa turvallisessa hyvinvointivaltiossa, saanut rokotteet ajallaan ja terveydestä pidetty huolta. Valtio on auttanut niin taloudellisesti, hoitopaikoissa ja puistoissa, sekä työsopimuslakiinkin kirjannut vanhempia jeesaavia pykäliä. Myöhemmin Mika lukee itselleen ilmaisessa jatkokoulutuksessa ammatin, opiskeluajan elettyään opintotuella ja opintolainalla. Sitten Mika saa duunia ja palkat alkaa juoksemaan niin se menee facebookkiin manaamaan kuinka perseestä on asua hyvinvointivaltiossa.

   Lainaa

  9. Tulos: +61 (69 ääntä)
   Lastensuojelun ammattilainen: Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on [...]
   Joitain vuosia sitten 1 vuorokausi laitoksessa oli 300-500 euroa...

   Lainaa

  10. Tulos: +84 (94 ääntä)
   Pakko takertua sen verran että sekä banaaneja että sitruunoita löytyy kyllä punaisiakin lajikkeita :D

   Lainaa

  11. Kummallista 25.2.2020 6:00
   Tulos: +52 (56 ääntä)
   Pistetään Johannan aivoja pikkusen vielä enemmän solmuun https://nippelitieto.com/ihmisen-ja-banaanin-dna

   Lainaa

  12. Jaahansvilivililailai 25.2.2020 6:04
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Johanna, ennen sitä kahvia.

   Lainaa

  13. Tulos: +55 (77 ääntä)
   Haluan juoda kahvia Johannan kanssa ja kuunnella pohdintoja. Hän kuulostaa hauskalta. Mutta sitä ei ehkä mieli kestäis tuntia pidempään

   Lainaa

  14. Kilokalori 25.2.2020 7:05
   Tulos: +122 (138 ääntä)
   Lastensuojelun ammattilainen: Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on [...]
   Lisäksi ongelmahan Suomessa on lähinnä se, että epävarmassa työtilanteessa olevat jättävät lapset kokonaan tekemättä. Kun vielä 10v. aiemmin lamassa työttömyys oli perheelle se hetki, kun lapset juuri tehtiin. Julkinen keskustelu on EKn ja Kokoomuksen suulla viimeiset 10v. toitottanut vain sitä, miten Kalliita lapset ovat työnantajille, ja viesti uponnut kansaan. Joten Mikan idea olisi sikälikin toimiva (tehokas pelote), että työttömät eivät varmasti tekisi lapsia. Luultavasti Mika (ja muut kaltaisensa raha edellä juoksevat porvarit) ihan toisessa keskustelussa valittavat myös siitä, miksi Suomessa ei synny tarpeeksi lapsia. Vaikka itse huuteluineen ovat olleet ihan merkittävä syy asialle.

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (72 ääntä)
   Olin kaksi viikko työttömänä, sain työttömyyskassasta neljän vuoden aikana maksamani rahat takaisin. Yhteiskunta ei maksanut minulle mitään, vaikka kyllä minusta tuli kustannuksia yhteiskunnalle, koska piti ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja TE-toimistolta soiteltiin, vaikka mulla oli jo työsoppari taskussa. Lapset olisi silti pitänyt ottaa huostaan?

   Lainaa

  16. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Tollaset mukahauskat mukahassut höpinät on niin tylsiä...

   Lainaa

  17. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Tainnut Johanna nauttia 1,5 kahviaan irlantilaisittain ja tuopista...

   Lainaa

  18. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Raijalla oli tulipalo johon tarvittiin pelastushenkilöä letkun kanssa.

   Lainaa

  19. Tulos: -15 (59 ääntä)
   ihanmummovaan: Työttömyys vs. loisten elättäminen = lapset huostaan pikimmiten. Miten tultiin tähän yhtälöön, häh?
   Elämäntapatyöttömyys ja työttömyys ovat ihan eri asioita.

   Lainaa

  20. Tulos: -22 (48 ääntä)
   NipaMan: Olin kaksi viikko työttömänä, sain työttömyyskassasta neljän vuoden aikana maksamani rahat takaisin. Yhteiskunta ei maksanut minulle mitään, vaikka kyllä minusta tuli kustannuksia yhteiskunnalle, koska piti ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja TE-toimistolta soiteltiin, vaikka mulla oli jo työsoppari taskussa. Lapset olisi silti pitänyt ottaa huostaan?
   Et ole elämäntapatyötön.

   Lainaa

  21. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Zippo: Haluan juoda kahvia Johannan kanssa ja kuunnella pohdintoja. Hän kuulostaa hauskalta. Mutta sitä ei ehkä mieli kestäis tuntia pidempään
   Jutut on kuin omalla anopillani. Usko kun sanon; Ei sitä jaksa varttiakaan. Ekalla kerralla hymyilytti mutta nyt välttelee tilannetta jossa joutuu hänen kanssaan kahdestaan samaan tilaan. Automatka on pahin, ei pakotietä.

   Lainaa

  22. aamu-uninen 25.2.2020 11:55
   Tulos: -39 (59 ääntä)
   Lastensuojelun ammattilainen: Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on [...]
   Mihinköhän perustuu tuo kumma ajatus, että huostaanotetun omat lapset tulevat huostaanotetuiksi myös? Eihän se huostaanotettu lapsi ole mitään väärää tehnyt (yleensä) tai ole huono vanhempi auttamattomasti, jos vanhemmilla on vaikeuksia. :O

   Lainaa

  23. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Lastensuojelun ammattilainen: Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on [...]
   Jos huostaanottojen määrää lisättäisiin Mikan ehdottamalla tavalla, voitaisiin perustaa suurempia yksiköitä ja niissä yksikkökustannus saataisiin pienemmäksi. Halvimmaksi tulisi huostaanottaa Mikan kaltaiset ihmiset lapsineen. Sitten riittäisi enemmän työpaikkoja terveemmin ajatteleville ihmisille.

   Lainaa

  24. Banaani (keltainen lajike) 25.2.2020 12:49
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   aamu-uninen: Mihinköhän perustuu tuo kumma ajatus, että huostaanotetun omat lapset tulevat huostaanotetuiksi myös? Eihän se huostaanotettu lapsi ole mitään väärää tehnyt (yleensä) tai ole huono vanhempi auttamattomasti, jos vanhemmilla on vaikeuksia.
   No eivät tietenkään automaattisesti joudu, mutta välillisten seuraamusten kautta se kyllä on paljon todennäköisempää keskimäärin, kuin ei-huostaanotettujen kohdalla. Mutta se nyt on pelkkä kuriositeetti osana aika laajaa ongelmavyyhtiä, jolle huostaanotetut jälkeläisineen ovat alttiita.

   Lainaa

  25. Tulos: -19 (27 ääntä)
   Mulle tuli sellanen tunne, että mä haluan tutustua Johannaan

   Lainaa

  26. aamu-uninen 25.2.2020 13:41
   Tulos: -34 (42 ääntä)
   Banaani (keltainen lajike): No eivät tietenkään automaattisesti joudu, mutta välillisten seuraamusten kautta se kyllä on paljon todennäköisempää keskimäärin, kuin ei-huostaanotettujen kohdalla. Mutta se nyt on pelkkä kuriositeetti osana aika laajaa ongelmavyyhtiä, jolle huostaanotetut jälkeläisineen ovat alttiita.
   Edelleenkin jotain perusteita kaipaisin tähän. Ensinnäkään huostaanotto ei aina tarkoita sijoitusta laitokseen tai edes laitoshoito ei tarkoita automaattisesti huostaanottoa. Se, että lapsi sijoitetaan kodin ulkopuolelle ei myöskään tarkoita, etteivät vanhemmat kävisi töissä tai he eläisivät tukien varassa. Mitä tällainen syy-seuraus kertoisikaan niistä sijoitusperheistä, isovanhemmista ja muista sukulaisista, jotka huolehtivat huostaanotetuista lapsista? Pitäisikö heille sanoa: Turha vaiva, lapsesta tulee joka tapauksessa työtön luuseri, jonka lapset otetaan huostaan, jos erehtyy lisääntymään?

   Lainaa

  27. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Banaani (keltainen lajike): No eivät tietenkään automaattisesti joudu, mutta välillisten seuraamusten kautta se kyllä on paljon todennäköisempää keskimäärin, kuin ei-huostaanotettujen kohdalla. Mutta se nyt on pelkkä kuriositeetti osana aika laajaa ongelmavyyhtiä, jolle huostaanotetut jälkeläisineen ovat alttiita.
   Jos halutaan selvittää mitä hyötyjä/ongelmia huostaanotoista seuraa, pitäisi verrata huostaanotettuja ja niitä, jotka olisi pitänyt huostaanottaa, mutta joita ei huostaanotettu. Eihän sairauksien tai vammojen hoidossakaan vertailla hoitoa saaneita täysin terveisiin, vaan niihin, jotka eivät saaneet hoitoa. ”Niillä, joiden jalka on joskus kipsattu, esiintyy paljon enemmän kipuja kävellessä, kuin niillä joiden jalkoja ei ole koskaan kipsattu.” ”Kielletään jalkojen kipsaaminen!”

   Lainaa

  28. Tulos: +39 (43 ääntä)
   mandi: Tollaset mukahauskat mukahassut höpinät on niin tylsiä…
   Juuei meinasin sanoa samaa. En ymmärrä mitä hauskaa tuossakin on? Hakemalla haetaan huomiota kirjoittamalla tuollaista puutaheinää ja ollaan muka jännän äärellä.

   Lainaa

  29. Tulos: +39 (43 ääntä)
   jotenkin tuntuu että Raijan kämpässä on suht tuore ruumis...

   Lainaa

  30. yli opisto hörhö 25.2.2020 14:59
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Voi voi: Elämäntapatyöttömyys ja työttömyys ovat ihan eri asioita.
   Sen jälkeen kun yksi tampio kirjoitti kirjan jonka päähenkilö oli elämäntapatyötön, on toisten tampioiden mielestä yhtäkkiä Suomeen ilmestynyt tuhansia jollei satojatuhansia "elämäntapatyöttömiä" vaikka oikeasti sellaisia lienee murto-osa kaikista työttömistä ja näin ollen on aika turhaa edes puhua koko asiasta työttömyyden yhteydessä.

   Lainaa

  31. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Voi, kun saisikin itse päättää maksamansa verojen kohteen. Edes 50% osalta, kun saisi päättää kohteen, niitä maksaisi huomattavasti mielummin.

   Lainaa

  32. Bodvåihsojeåve 26.2.2020 0:36
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   NipaMan: Olin kaksi viikko työttömänä, sain työttömyyskassasta neljän vuoden aikana maksamani rahat takaisin. Yhteiskunta ei maksanut minulle mitään, vaikka kyllä minusta tuli kustannuksia yhteiskunnalle, koska piti ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja TE-toimistolta soiteltiin, vaikka mulla oli jo työsoppari taskussa. Lapset olisi silti pitänyt ottaa huostaan?
   Onko sun mielestä kaksi viikkoa kovinkin pitkä aika olla työtön?

   Lainaa

  33. Neljän tuulen 26.2.2020 13:31
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Kummallista: Pistetään Johannan aivoja pikkusen vielä enemmän solmuun https://nippelitieto.com/ihmisen-ja-banaanin-dna
   Onko tämä sivusto jotenkin rahapelien sponsoroima? Mihin tahansa kun katsoo niin jotain aiheeseen liittyvää tupsahtaa silmiin.

   Lainaa

  34. Ayliikeauttaaainamyass 27.2.2020 7:14
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   NipaMan: Olin kaksi viikko työttömänä, sain työttömyyskassasta neljän vuoden aikana maksamani rahat takaisin. Yhteiskunta ei maksanut minulle mitään, vaikka kyllä minusta tuli kustannuksia yhteiskunnalle, koska piti ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja TE-toimistolta soiteltiin, vaikka mulla oli jo työsoppari taskussa. Lapset olisi silti pitänyt ottaa huostaan?
   Tarkistatko vielä mistä ne kassan tilillesi maksamat rahat tulee :) Vinkkinä voin kertoa, että sinun maksamillasi rahoilla on maksettu P.Paksukaisille mukavia bonuksia tai rakennettu asuntoja, lukuun ottamatta 5,5% kyseisen neljän viikon maksuista, joka tässä tapauksessa palautettiin sinulle!

   Lainaa

  35. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Lastensuojelun ammattilainen: Mika ei selvästi tiedä, että huostaanotettujen lasten ylläpito on moninkertaisesti kalliimpaa, kuin heidän työttömien vanhempiensa. Sijaishuolto maksaa helposti päälle 4000 euroa kuukaudessa per lapsi. Huostaanotetun lapsen omat lapset tulevat tulevaisuudessa myös todennäköisemmin huostaanotetuiksi, joten idea on [...]
   Ehkäpä tarkoitus olikin, että niistä lapsista ei tulisi myös työttömiä, kun eivät olisi kasvaneet työttömien perheessä?

   Lainaa

  36. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Zippo: Haluan juoda kahvia Johannan kanssa ja kuunnella pohdintoja. Hän kuulostaa hauskalta. Mutta sitä ei ehkä mieli kestäis tuntia pidempään
   Minä luin tämän Rauno Repomiehen äänellä! :D sitä jaksaisi (ehkä?) kuunnellakin jonkin aikaa

   Lainaa

  37. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Miettikää banaani... mikä se sit loppujen lopuks on?
   Banaani. Niinhän sä kerroit.

   Lainaa

  38. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Overthinking

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (8 ääntä)
   aamu-uninen: Edelleenkin jotain perusteita kaipaisin tähän. Ensinnäkään huostaanotto ei aina tarkoita sijoitusta laitokseen tai edes laitoshoito ei tarkoita automaattisesti huostaanottoa. Se, että lapsi sijoitetaan kodin ulkopuolelle ei myöskään tarkoita, etteivät vanhemmat kävisi töissä tai he eläisivät tukien varassa. Mitä [...]
   Sitä on kyllä ihan tutkittukin. Ja todettu, että lapsena huostaanotettujen ihmisten lapset todella ovat useammin huostaanotettuina. Tämä voi perustua joko varhaislapsuudessa koettuihin asioihin ja opittuihin roolimalleihin tai sitten geneetiikkaan. Jos aihe kiinnostaa, niin googleta "lastensuojelun asiakkuus periytyy".

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Raija ollu puutteessa

   Lainaa

  41. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Ihana Johanna

   Lainaa

  42. Banaanipuhelin 22.3.2020 10:37
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Banaaneja löytyy kyllä vaikka minkä värisenä. Myös punaisia/ pinkkejä ja sinisiä. :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: opettajat, lapset, apu, apua, työ, töitä, auttaa, banaanit, omenat, sitruunat, hedelmät, työttömät, työttömyys, huostaanotto, tuet, tuki, verot, loiset