Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Raamatulla päähän, osa 2

  Suurenna näkymä

  53 kommenttia

  1. Jesa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +654 (666 ääntä)

   Harri on kyllä todella uskottava.

     Lainaa

  2. Kummallista kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +940 (972 ääntä)

   Miten ihmeessä 10 lasta osoittaa pätevyyttä, kun ehkäisyäkään ei osata käyttää silloin kun olisi tarvetta?

     Lainaa

  3. Vee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +569 (573 ääntä)

   Mä rukoilen koko ajan kaikkien Youtube-latausten onnistumisten puolesta. Ja se onkin palkitsevaa huomata, kuinka sisältöä latautuu. Ilo olla hyödyksi.

     Lainaa

  4. Topitii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +299 (307 ääntä)

   Joillakin on koneen ja modeemin välissä verkkopiuha. Takolla sen sijaan on vaan kädet ristissä.

     Lainaa

  5. mun mielestä vaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +361 (397 ääntä)

   Se on vaan aika huono homma kun on paljon lapsia. Joku lapsista jää pakostakin vähemmälle huomiolle kun toiset. Jos on kymmenen tenavaa ja kaksi niistä on rauhallisempia kuin muut niin eipäs niitä kovin helposti voi huomioida kun ne muut kitajaa huomiota. Ajatellaan vaan että kyllä noi kaksi pärjää ihan hyvin, mutta saattaa sitte isompana olla jonkinmoisia mielenterveysongelmia kun on jäänyt ongelmiensa kanssa yksin kun muut ovat vaatineet vanhempien huomion.

     Lainaa

  6. Petkele kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -11 (119 ääntä)

   Kummallista:
   Miten ihmeessä 10 lasta osoittaa pätevyyttä, kun ehkäisyäkään ei osata käyttää silloin kun olisi tarvetta?

   Lestat ei käytä ehkäisyä.

     Lainaa

  7. traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +429 (463 ääntä)

   Raamatun mukaan maapallo on myös 6000 vuotta vanha. Ihminen myös aloitti maanviljelyn niihin aikoihin, mahtoi olla kuumottavaa kyykkiä pellolla kun t-rexi saattoi piileskiä minkä tahansa maissintähkän takana.

     Lainaa

  8. Hightower71 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +166 (192 ääntä)

   mun mielestä vaan:
   Se on vaan aika huono homma kun on paljon lapsia. Joku lapsista jää pakostakin vähemmälle huomiolle kun toiset. Jos on kymmenen tenavaa ja kaksi niistä on rauhallisempia kuin muut niin eipäs niitä kovin helposti voi huomioida kun ne muut kitajaa huomiota. Ajatellaan vaan että kyllä noi kaksi pärjää ihan hyvin, mutta [...]

   Suvussa useita VL-perheitä joissa 6-12 lasta.
   Järkyttävää nähdä miten lapsia paimennetaan kaupassa, kirjastossa jne. kuin jotain vasikkalaumaa kun vanhemmilla meinaa keinot loppua sen energisen kersaköörin kanssa.
   Onhan se varmaan raskasta jos/kun on liuta peräkkäisinä vuosina syntyneitä vilkkaita mukuloita, mutta ihan vanhempien omaa syytä on turhautuminen kun kortsukin on syntiä…

   Samaten ne hiljaiset lapset jäävät extrovertimpien sisarustensa “jalkoihin” ja ovat usein vielä teini-iässäkin sisäänpäinkääntyneitä ja huomionhakuisia.

   VL-aate ei eroa naisen aseman/oikeuksien suhteen juuri mitenkään esim. jostain mainstream islaminuskosta.

     Lainaa

  9. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +167 (179 ääntä)

   Mä voisin rukoilla, että video ei pääse nettiin.

     Lainaa

  10. Rappe kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +71 (75 ääntä)

   33v ja 6 lasta nyt 10. huhhu

     Lainaa

  11. Jeesus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +126 (148 ääntä)

   Siinäpä vasta syntiä, kun Sebastian on “selättämässä” Sannaa. Siinä mahdollisuus rikkoa ennätysten lisäksi myös perhe.

     Lainaa

  12. Kilo Kalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -33 (89 ääntä)

   Haluaisin nähdä videon, jossa Sebastian selättää Sannan.

     Lainaa

  13. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +299 (307 ääntä)

   Kummallista:
   Miten ihmeessä 10 lasta osoittaa pätevyyttä, kun ehkäisyäkään ei osata käyttää silloin kun olisi tarvetta?

   Varsinkin, kun siinä suurimman työn on tehnyt joku ihan muu kuin Harri…

     Lainaa

  14. Mä vaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (30 ääntä)

   Harri on tuttu hahmo, on kommentoinut ainakin Salkkarien face-postauksia. Sillä on hiton monta käyttäjää. On se fyysinen!

     Lainaa

  15. Toj Karin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +115 (121 ääntä)

   Ennen rukoiltiin lähimmäisten terveyden puolesta. Nykyään taas korvataan oma tietotekninen osaaminen rukoilulla. Niin se maailma ja uskonnot kehittyy.

     Lainaa

  16. Huonouninen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -49 (67 ääntä)

   Kilo Kalori:
   Haluaisin nähdä videon, jossa Sebastian selättää Sannan.

   Mä en. Elämässäni on toinen ihminen, jonka kanssa selätämme toinen toistamme. Kokeilepa sinäkin ihmistä.

     Lainaa

  17. Sopan hämmentäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +114 (122 ääntä)

   Lausukaamme Herran yhteinen rukous: Anna meille meidän jokapäiväinen Wifimme, ja anna meille meidän maksamattomat internetlaskut anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat luvatta wifiämme lainanneet.

     Lainaa

  18. Skag kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (58 ääntä)

   Harri on tehnyt itsestään pellen, Harri on tööt tööt tööt tööt tööt

     Lainaa

  19. Lesta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -24 (50 ääntä)

   Petkele: Lestat ei käytä ehkäisyä.

   Lestalta terveisiä, nuo ei ole meidän oppeja nähneetkään. Mitä lie harhaisia hulluja.

     Lainaa

  20. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +99 (103 ääntä)

   Petkele: Lestat ei käytä ehkäisyä.

   Aika outoa silti. Niin paljon kuin “aviollisesta kanssakäymisestä” pidänkin, niin tuskinpa maittaisi enää siinä vaiheessa kun mukuloiden määrä lähestyisi tusinaa. Onhan seksi kivaa, mutta mikään ei ole niin kivaa että olisi sen arvoista olla koko aikuisikänsä raskaana. Eikö lestadiolaisnaisilla ole mahdollisuutta uskonsa piirissä jättää naimapuuhia (sanan kaikissa merkityksissä) kokonaan väliin ja vetäytyä hiljaisuuteen lukemaan tai jotain, ja jos on niin kuinka tämä mahdollisuus ei ole laajalti hyödynnetty?

     Lainaa

  21. Litton kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +63 (65 ääntä)

   Jos sielä on Jumalaa niin mä keksisin kyllä parempaaki rukoiltavaa ihan noin niinku maailman hyvinvoinnin kannalta ku jonku randon youtube lataukset tai lottovoittoa itelleni, niinku eräs käännyttäjä lupaili.

     Lainaa

  22. Puolustaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -53 (97 ääntä)

   Joo: Aika outoa silti. Niin paljon kuin “aviollisesta kanssakäymisestä” pidänkin, niin tuskinpa maittaisi enää siinä vaiheessa kun mukuloiden määrä lähestyisi tusinaa. Onhan seksi kivaa, mutta mikään ei ole niin kivaa että olisi sen arvoista olla koko aikuisikänsä raskaana. Eikö lestadiolaisnaisilla ole mahdollisuutta [...]

   Kummallista, kuinka puhe kääntyy mokissa vanhoillislestadiolaisten ehkäisykäytäntöihin. Eiköhän jokaisen aikuisen pitäisi tietää, ettei muiden uskontoa tai elämänkatsomusta tule arvostella. Monta vl-perhettä tuntevana ja semmoisen kasvattina voin sanoa, että jokaisen kokemus isosta perheestä on yksilöllinen. Ja kaikki ovat sitä mieltä, etteivät vaihtaisi kokemuksiaan tai sisaruksiaan pois mistään hinnasta (vaikka eivät olisikaan enää itse). Itse olin rauhallinen lapsi, mutta vaikka sisarukset saattoivatkin viedä aikaa, en koe että olisin jäänyt rakkaudetta. Sisarukset antavat sitä myös!

   Myös ehkäisykäytännöt ovat nykymaailmassa muuttuneet niin vl-piireissä kuin “yleismaailmassakin”. Ehkäisy on jokaisen pariskunnan asia; käyttäköön sitä tai ei.

   (Ja ehkäisytöntä elämää ei ole ainoastaan vl-piireissä. Eli ei tehdä johtopäätöksiä!)

     Lainaa

  23. Kirjautuminen epäonnistui kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -91 (115 ääntä)

   Hm, ei kai ole Feissarimokan arvoista pelkästään se, että joku uskoo, että dinoja on elänyt yhtaikaa ihmisten kanssa. Ei nykytiede ole mikään lopullinen totuus, josta voitaisiin olla varmoja tästä iankaikkiseen, aamen.

   Aikojen ja ikien määritys on todella epävarmaa puuhaa. Pintaraapaisevat lehtijutut antavat suurelle yleisölle kuvaa, että nyt on taas ”todistettu” sitä ja tätä. Esim. nyt on löytynyt todiste jonkun puuttuvan renkaan apinaihmisen elintavoista – saattaa olla kyse siitä, että on löydetty yksi hammas, jonka pohjalta on tehty päätelmää päätelmän päälle. Eikä tutkija itse edes väitä todistaneensa mitään uutta aukottomasti, mutta mutka toisensa jälkeen suoristuu, kun viesti menee eteenpäin.

   Ei noista dinoistakaan niin varma voi olla. Niiden jäänteistä löytyy fossiloitumatonta luuta, pehmytkudosta, dna:ta saadaan irti – ”ei pitäisi olla mahdollista kymmenien miljoonien vuosien jälkeen”, sanoo vuosimiljooniin uskova tiedemieskin. Mitä erilaisimmilla kansoilla ympäri maailmaa on omat tarinansa lohikäärmeistä ja muista suurikokoisista hirviöistä.

   En väitä mitään varmaa, mutta väitän, ettei kukaan muukaan voi tietää mitään varmaa.

     Lainaa

  24. Tarkastaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (49 ääntä)

   Rukoilen päivittäin Jumalalta hyvää säätä huomiseksi. Ihan fifty-fifty toteutuuko rukous. Identtisiä tuloksia sain rukoilemalla samaa asiaa margariinipaketilta.

     Lainaa

  25. Ei näin! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +80 (86 ääntä)

   Kirjautuminen epäonnistui:
   Hm, ei kai ole Feissarimokan arvoista pelkästään se, että joku uskoo, että dinoja on elänyt yhtaikaa ihmisten kanssa. Ei nykytiede ole mikään lopullinen totuus, josta voitaisiin olla varmoja tästä iankaikkiseen, aamen.

   Aikojen ja ikien määritys on todella epävarmaa puuhaa. Pintaraapaisevat lehtijutut antavat [...]

   Kyllä se nykyään luetaan mokaksi jos yleistietämys on noin kehnolla tasolla. Se on myös moka, että uskoo Kent Hovind ja Ken Ham tasoisia aktiivisia tieteen kieltäjiä. Suosittelen perehtymään pehmytkudoksen löytäjän Mary Schweitzerin tutkimuksiin siitä mitä on oikeasti löydetty. Tutustu myös miksi Piltdown ihminen ei ole osa nykytietämystä ihmisen evoluutiossa. Se mitä tulee legendoihin lohikäärmeistä ja isoista olennoista on vain osoitus ihmisen mielikuvituksesta ja kyvystä yhdistää eri asioita toisiinsa esim. siivet + käärme = lentävä käärme.

   Vuosimiljooniin uskovat tiedemiehet ovat luotettavampia kuin tosiasioita kieltävät “tiedemiehet”.

     Lainaa

  26. Mustaleski kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (43 ääntä)

   Aikaa karseeta jos alkaa näkyä päälle että on tehnyt kymmenen lasta saman naisen kanssa ja vieläpä aviossa. Miten sen sitten ihmisestä näkee tai aistii? Minä ainakin luulin että silmäpussit ja muu ulkoinen riutuminen on vain huonostinukuttujen öitten seurausta, mutta onkin uskottavuutta…

     Lainaa

  27. Köh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (31 ääntä)

   Joo: Aika outoa silti. Niin paljon kuin “aviollisesta kanssakäymisestä” pidänkin, niin tuskinpa maittaisi enää siinä vaiheessa kun mukuloiden määrä lähestyisi tusinaa. Onhan seksi kivaa, mutta mikään ei ole niin kivaa että olisi sen arvoista olla koko aikuisikänsä raskaana. Eikö lestadiolaisnaisilla ole mahdollisuutta [...]

   Aika harvassa on VL perheissä enää noi +10 lasta. Melko monelle “Jumala on siunannut” vain 2-4 tai jopa lapsettomia! Ehkäisyä käyttävät siinä missä muutkin ja jos joku kysyy niin “ei ole tärpännyt”

   Heihinkin, kuten kaikkiin ryhmiin, kuuluu kaikenlaisia. Tasa-arvoisia pareja, ei tasa-arvoisia. Rakastettuja ja rauhallisia lapsia, ei rauhallisia ja vain taivaspaikkaa varten tehtyjä.
   Yhdelle tutulle perheelle taisi syntyä nyt 13. Aivan ihana perhe ja lapsikatras (rakkaudesta). Mies hoitaa kotia ja lapsia siinä missä vaimokin.

     Lainaa

  28. Iso Hoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +69 (93 ääntä)

   Hurjaa ajatella että vuosi on 2020 ja vieläkin löytyy sivistyneistä länsimaistakin pilvin pimein jengiä joiden elämää ohjaa pronssikauden paimentolaisten iltasatujen moneen kertaan muokattu kokoelmateos.

     Lainaa

  29. Ou JEE! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (41 ääntä)

   Kilo Kalori:
   Haluaisin nähdä videon, jossa Sebastian selättää Sannan.

   Minä haluaisin nähdä videon jossa Sanna selättää Sebastianin.

     Lainaa

  30. Ou JEE! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +81 (81 ääntä)

   Tarkastaja:
   Rukoilen päivittäin Jumalalta hyvää säätä huomiseksi. Ihan fifty-fifty toteutuuko rukous. Identtisiä tuloksia sain rukoilemalla samaa asiaa margariinipaketilta.

   On ollut jo sen verran huonot säät viimeiset neljä kuukautta että voisitko lopettaa?

     Lainaa

  31. traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (51 ääntä)

   Kirjautuminen epäonnistui:
   Hm, ei kai ole Feissarimokan arvoista pelkästään se, että joku uskoo, että dinoja on elänyt yhtaikaa ihmisten kanssa.

   Kyllä on.

     Lainaa

  32. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -20 (62 ääntä)

   Joo: Aika outoa silti. Niin paljon kuin “aviollisesta kanssakäymisestä” pidänkin, niin tuskinpa maittaisi enää siinä vaiheessa kun mukuloiden määrä lähestyisi tusinaa. Onhan seksi kivaa, mutta mikään ei ole niin kivaa että olisi sen arvoista olla koko aikuisikänsä raskaana. Eikö lestadiolaisnaisilla ole mahdollisuutta [...]

   Mä en ole koskaan ymmärtänyt tätä lestojen haukkumista “eikö naisilla ole muuta tehtävää”.
   Entä jos (eli kun) ne naiset haluaa sitä? Eikö saisi haluta? Miksei? Onko ne muka aivopestyjä idiootteja joita miehet vie? Vai jopa päin vastoin?
   Mulle on ihan sama montako lasta kukin tekee, tai mihin uskoo, mutta en lähde haukkumaan ketään omien päätösten takia. Ei minusta ole opettamaan heitä, eikä heistä kenestäkään minua.

     Lainaa

  33. Hr kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +67 (75 ääntä)

   Väsynyt: Mä en ole koskaan ymmärtänyt tätä lestojen haukkumista “eikö naisilla ole muuta tehtävää”.
   Entä jos (eli kun) ne naiset haluaa sitä? Eikö saisi haluta? Miksei? Onko ne muka aivopestyjä idiootteja joita miehet vie? Vai jopa päin vastoin?
   Mulle on ihan sama montako lasta kukin tekee, tai mihin uskoo, mutta en lähde [...]

   Sehän onkin jännä juttu jos kaikki lestanaiset haluaa paljon lapsia. Tai kaikki haluaa olla käyttämättä meikkiä. Tai kaikki haluaa olla värjäämättä hiuksia. Tai kaikki haluaa olla kiroilematta. Tai olla käymättä elokuvissa. Jne jne.

   On jopa todennäköisyyksien vastaista että kaikki ihan omasta vapaasta tahdostaan haluaa noita samoja asioita ilman että uskonto tai herätysliike niihin mitenkään pakottaisi tai velvoittaisi. Kyllähän se on niin että ko. liikkeessä oletetaan elävän tietyllä tavalla, ja jos joku väittää että kyse on kaikilla omasta halusta, niin väittäisin aivopesun olevan todennäköisempi vaihtoehto. Aivopesu nimenomaan saa kuvittelemaan, että asia on sellainen mitä itse haluaa. En sanoisi että miehet vie (viedäänhän niitä miehiäkin), vaan herätysliike ja sen sisäiset velvoitteet ja pakotteet vie.

     Lainaa

  34. Antaa kaikkien kukkien kukkia kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -23 (51 ääntä)

   Kyllä suvaitsevaisuuden aikatautena kaunistellaan puheita jos mitä ihmisryhmiä kohtaan mutta kun tulee kyseeseen ihan sama minkä uskontokunnan porukka niin paskaa saa heittää niskaan ihan urakalla ja se on enemmistön mielestä hyväksyttävää.
   Suvaitsevaisuutta ei siis ole olemassakaan.
   Annetaan kaikkien elää elämää just niinku ite haluaa eikä tuomita.

     Lainaa

  35. Tane kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (54 ääntä)

   Puolustaja:
   Eiköhän jokaisen aikuisen pitäisi tietää, ettei muiden uskontoa tai elämänkatsomusta tule arvostella.

   Minun elämänkatsomukseeni kuuluu, että uskontoa ja elämänkatsomusta saa arvostella siinä missä vaikkapa poliittisia aatteitakin. Onko katsomukseni mielestäsi väärä?

     Lainaa

  36. traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (38 ääntä)

   Antaa kaikkien kukkien kukkia:
   Kyllä suvaitsevaisuuden aikatautena kaunistellaan puheita jos mitä ihmisryhmiä kohtaan mutta kun tulee kyseeseen ihan sama minkä uskontokunnan porukka niin paskaa saa heittää niskaan ihan urakalla ja se on enemmistön mielestä hyväksyttävää.
   Suvaitsevaisuutta ei siis ole olemassakaan.
   Annetaan kaikkien elää elämää just niinku ite haluaa eikä tuomita.

   En ole allekirjoittanut mitään “älä naura hörhöille” sopimusta joten ei diiliä, sori.

     Lainaa

  37. Woodrow kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +48 (50 ääntä)

   Petkele: Lestat ei käytä ehkäisyä.

   Eipä se vampyyrina sitä tarviikaan.

   (Vitsi oli omakeksimä.)

     Lainaa

  38. Eiymmrra kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -38 (40 ääntä)

   En ymmärrä mitä hauskaa oli tuossa Takon jutussa. Uskonto on semmoinen asia, joka ei kuulu feissarimokiin.

     Lainaa

  39. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -17 (27 ääntä)

   Lestadiolaisten olisi täysin mahdollista käyttää varmojen päivien seurantaa. Kropan aamulämpö, kohdunkaulan lima ja kohdunsuun aukeamisen seuraamista ns. sormet syvälle-tyylillä voisivat olla 99% varmoja etteivät saa lapsia. Asia ei ole rakettitiedettä. Ja jos itse ei jaksa asiaa miettiä, niin puhelimissakin on nykyisin kierron seuranta. Silläkin löytää jo pari päivää kuusta, jolloin voi varmasti paneskella ilman tenavamäärän lisääntymistä 9%:lla.

   Mutta ainakin yksi tuntemani uskovaisperheen äiti vaan aidosti halusi 10 lasta. Eli ehkä he ei edes yritä olla tulematta raskaaksi.

     Lainaa

  40. Lesta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (17 ääntä)

   Hr: Sehän onkin jännä juttu jos kaikki lestanaiset haluaa paljon lapsia. Tai kaikki haluaa olla käyttämättä meikkiä. Tai kaikki haluaa olla värjäämättä hiuksia. Tai kaikki haluaa olla kiroilematta. Tai olla käymättä elokuvissa. Jne jne.

   On jopa todennäköisyyksien vastaista että kaikki ihan omasta vapaasta tahdostaan [...]

   Mä olen lestadiolainen ja käytän ehkäisyä koska en halua kahta lasta enempää, meikkaan toisinaan ja käyn mielellään elokuvissa. Kiroilla en halua, kun en ole siihen kotona oppinut. Meihin lestoihinkin mahtuu monenlaista tyyppiä ja monenlaista halua elää elämää. Ei se ole niin mustavalkoista kuin ulospäin saattaa vaikuttaa.

     Lainaa

  41. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (19 ääntä)

   Kilokalori:
   Lestadiolaisten olisi täysin mahdollista käyttää varmojen päivien seurantaa. Kropan aamulämpö, kohdunkaulan lima ja kohdunsuun aukeamisen seuraamista ns. sormet syvälle-tyylillä voisivat olla 99% varmoja etteivät saa lapsia. Asia ei ole rakettitiedettä. Ja jos itse ei jaksa asiaa miettiä, niin puhelimissakin on [...]

   Vaikka varmoja päiviä teknisesti ottaen onkin, jo ihan joku perus stressi voi heittää kehon lämpötiloja niin, ettei tuo enää ole luotettavaa. Toki varmpempaa kuin pelkkä tuuripeli, mutta en kyllä suosittelisi kenellekään, jonka tilanteessa lapsi olisi ehdottoman ei-toivottu.

     Lainaa

  42. Hr kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Lesta: Mä olen lestadiolainen ja käytän ehkäisyä koska en halua kahta lasta enempää, meikkaan toisinaan ja käyn mielellään elokuvissa. Kiroilla en halua, kun en ole siihen kotona oppinut. Meihin lestoihinkin mahtuu monenlaista tyyppiä ja monenlaista halua elää elämää. Ei se ole niin mustavalkoista kuin ulospäin saattaa vaikuttaa.

   Totta. Tekstini pätee enemmänkin vanhoillislestadiolaisiin.

     Lainaa

  43. Hr kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (19 ääntä)

   Kilokalori:
   Lestadiolaisten olisi täysin mahdollista käyttää varmojen päivien seurantaa. Kropan aamulämpö, kohdunkaulan lima ja kohdunsuun aukeamisen seuraamista ns. sormet syvälle-tyylillä voisivat olla 99% varmoja etteivät saa lapsia. Asia ei ole rakettitiedettä. Ja jos itse ei jaksa asiaa miettiä, niin puhelimissakin on [...]

   Halusi tai ”halusi”. Kyse on hyvin monesti siitä että ulkopuolelta oletetaan lapsia tulevan paljon. Entisaikaan oli hoitokokouksia, joissa yhteisön voimin puitiin asioita, mm. että miksi joillakin perheillä ei ole lapsia tai niitä on vähän. En tiedä onko näitä kokouksia enää, mutta varmasti vanhoillislestadiolaispiireissä ollaan enemmän tai vähemmän tarkkailun alla, tai ainakin koetaan olevan tarkkailun alla, jolloin se sääntöjen noudattaminen on sisäsyntyistä.
   Ja sitäpaitsi ns. ”varmat” päivätkin on yhdenlainen ehkäisykeino.

     Lainaa

  44. M880 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (16 ääntä)

   Kirjautuminen epäonnistui:
   Hm, ei kai ole Feissarimokan arvoista pelkästään se, että joku uskoo, että dinoja on elänyt yhtaikaa ihmisten kanssa. Ei nykytiede ole mikään lopullinen totuus, josta voitaisiin olla varmoja tästä iankaikkiseen, aamen.

   Aikojen ja ikien määritys on todella epävarmaa puuhaa. Pintaraapaisevat lehtijutut antavat [...]

   Siksi tiedeyhteisön käsitys ei perustukaan iltapäivälehtien tulkintoihin tutkimustuloksista. Siinä olet tavallaan oikeassa että tiede on luonteeltaan itseään korjaavaa ja tarkentavaa, ja että tiedeyhteisössäkin usein korostetaan asian olevan “nykytietämyksen mukaan” jollakin tavalla. On kuitenkin asioita joita on tutkittu paljon, ja joiden osalta voidaan olla varmoja ettei “lopullinen totuus” ole kovin kaukana oletusta. Esimerkkinä nyt vaikka tämä ihmisten ja dinosaurusten yhteiselo. Siinä on sen verran monen vuosimiljoonan toleranssi, ettei ihmisten esiintymisten aikaistuminen tai dinojen tuhon myöheneminen kuitenkaan aiheuta päällekkäisyyttä.

     Lainaa

  45. Kuismoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   Mitä raamatussa sanotaan avoliitosta?

     Lainaa

  46. Teukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (11 ääntä)

   Kirjautuminen epäonnistui: joku uskoo, että dinoja on elänyt yhtaikaa ihmisten kanssa

   Eihän se ole mikään uskon asia vaan fakta, että dinosauruksia elää edelleen. Monet ihmiset jopa syövät niitä ja niiden munia päivittäin. Linnut (Aves) kuuluvat Dinosauria-kladiin.

     Lainaa

  47. Jeesus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (5 ääntä)

   kyllä, isäukon kanssa surffailtiin iktyosaurien keskellä seitsemäntenä päivänä

     Lainaa

  48. naistenmies kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (10 ääntä)

   Kummallista:
   Miten ihmeessä 10 lasta osoittaa pätevyyttä, kun ehkäisyäkään ei osata käyttää silloin kun olisi tarvetta?

   miten niin tarvetta? mistäs se sinä tiedät millaiset olot niillä lapsilla siellä on? tai kuinka varakas harri on.

   semmoset tyhmän mutuilut sieltä

     Lainaa

  49. Lesta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (7 ääntä)

   Hr: Totta. Tekstini pätee enemmänkin vanhoillislestadiolaisiin.

   Vanhoillislestadiolainen nimenomaan olenkin. :)

     Lainaa

  50. Sargee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (4 ääntä)

   Jeesus:
   kyllä, isäukon kanssa surffailtiin iktyosaurien keskellä seitsemäntenä päivänä

   Eivät olleet dinosauruksia.

     Lainaa

  51. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (7 ääntä)

   mun mielestä vaan:
   Se on vaan aika huono homma kun on paljon lapsia. Joku lapsista jää pakostakin vähemmälle huomiolle kun toiset. Jos on kymmenen tenavaa ja kaksi niistä on rauhallisempia kuin muut niin eipäs niitä kovin helposti voi huomioida kun ne muut kitajaa huomiota. Ajatellaan vaan että kyllä noi kaksi pärjää ihan hyvin, mutta [...]

   Suurperheiden vanhemmat helposti myös burnouteissaan ajattelee, että isommat sisarukset on päteviä nuorempien, kodinhoidon ja pikkutöiden suhteen “apuvanhemmiksi”. Ja sitten ihmetellään kun lapsilla on mielenterveysongelmia kun yrittävät kantaa vastuuta asioista joissa on monelle aikuisellekin haastetta nykymaailmassa. Sellaista huomaamatonta emotionaalista heitteillejättöä. Sekään ei tule yllätyksenä, että tällaisten perheiden esikoiset alkavat seurustella ja tietyissä piireissä menevät naimisiinkin niin nuorena kuin mahdollista ihan vaan että pääsevät pois kotoa ja voivat elää omaa elämäänsä. Kierre seuraavan sukupolven lapsikatraaseen on valmis.

   En sano ettei (ainakin kohtuullisesta) sisarusmäärästä olisi hyötynsäkin, sosiaalistuminen, jakamaan oppiminen, auttaminen. Mutta jättiperheissä nämä hyvät asiat nollaantuvat helposti huonoilla.

     Lainaa

  52. nimetön kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (2 ääntä)

   tuo Tako on aiemmin kirjoitellut facebookkiin muunmuassa ”äänistään”, joiden on ”tajunnut olevan henkiä” ja siitä et miten henget fyysisesti hyökkää hänen kimppuun. Ylipäätään tosi harhaisen kuuloista juttua. Lienee siis yksinkertaisesti sairas eikä siksi ehkä kuuluis tänne.

     Lainaa

  53. saana kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (2 ääntä)

   Puolustaja: Kummallista, kuinka puhe kääntyy mokissa vanhoillislestadiolaisten ehkäisykäytäntöihin. Eiköhän jokaisen aikuisen pitäisi tietää, ettei muiden uskontoa tai elämänkatsomusta tule arvostella. Monta vl-perhettä tuntevana ja semmoisen kasvattina voin sanoa, että jokaisen kokemus isosta perheestä on yksilöllinen. Ja kaikki [...]

   Ai, eli sun mielestä esim. jehovantodistajia ei saa arvostella julmista karttamistavoista tai äärimuslimeja vaikkapa kivityksistä. Onnea ajatuksesi kanssa!!!

     Lainaa

  54. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,