Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 15

Porin Prisman tapahtumien jälkipuinti Facebookissa.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 15

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +755 (777 ääntä)
   Mulle lapset on oikeesti niin vieraalta planeetalta, että en osaa lohduttaa niitä. Toki jos olisin ollut ainoa aikuinen tilanteessa, olisin kyllä yrittänyt mutta noin muutoin annan kyllä osaavempien hoitaa homman. Ja tietenkin jos on joku hengenhätä, en jätä auttamatta. Mutta tuollaisissa pienemmissä keisseissä oon saanut lapsen itkemään vaan enemmän. :/ oon vähän sosiaalivammainen.

   Lainaa

  2. Tulos: +279 (313 ääntä)
   Sonja on tyhmä..

   Lainaa

  3. juuri niin 3.12.2019 1:27
   Tulos: +634 (642 ääntä)
   Kyllä itsekin tuossa kohtaa jättäisin tämän lapsen vanhemmalle, joka on siinä vieressä. Ei siinä tosiaankaan jokaisen kaduntallaajan tarvitse tulla ympärille. Mutta yksi aamu kun olin menossa töihin ja lapsi tuli pyörällä ohi mäkeä alas ja kaatui mustan jään takia, niin kyllä siinä kohtaa ainoana henkilönä paikalla menin kysymään, sattuiko ja pääseekö ylös auttaen pyörän kanssa. Poika vastasi olevansa ihan kunnossa, kiitti, hyppäsi pyörän selkään ja jatkoi matkaansa.

   Lainaa

  4. Tulos: +749 (755 ääntä)
   Ei muiden lapsiin tosiaan uskalla koskea, jos ei ole syytä. Ja jos se lapsen vanhempikin on vieressä niin mikä pointti? Ja lopussa Sonja syyttää tietenkin erityisesti pariskunnan naisosapuolta.

   Lainaa

  5. Tulos: +449 (453 ääntä)
   Enemmistö (ja tässä tapauksessa järki) ei olekaan puolellani-> suljen kommentoinnin sekä haukun muut.

   Lainaa

  6. Tulos: +302 (312 ääntä)
   Sonjalla ois ollu parempi mieli, jos vastaantullut pariskunta olisi hälyttänyt paikalle Medihelin, Supon, Iltalehden ja kiellon päälle vaikka VPK:n? Lapsi kaatui ja naarmutti polvensa. #alertthenationalguard Itse olen 5v:n äiti ja päästyäni yli siitä vaiheesta, kun kauhistuttaa antaa lapsen kävellä rappusissa ilman että pidän kädestä kiinni (KOSKA SEHÄN VOI KAATUA JA KUOLLA) olen huomannut, että sattuu ja kolisee, mutta se on väistämätöntä ja jos ei olla liikenteen seassa tai korkeilla paikoilla, lasten voi antaa mennä omineen, kun ovat onneksi sen verran kevyitä ja kumisia, että niille harvemmin käy mitään sen pahempaa, vaikka huudon määrästä voisi päätellä toisin. Jos törmäisin muksahtavaan lapseen, joka välittömän arvioinnin mukaan näyttäisi olevan tajuissaan ja äiti vieressä, en minäkään asiaa noteeraisi. (Ehkä nyt sivuun pysähtyisin pariksi sekunniksi varmistamaan, että äiti menee lasta auttamaan.) Tämä sillä kokemuksella, että oma mukula mm. viimeksi kiljui paperihaavaa kuin teurassika. Kokenut vanhempi pystyy aika nopein refleksein havaitsemaan milloin on 112-hätä ja milloin lapselle vaan sattui tulemaan rylläämisestä paha mieli ja kova ääni.

   Lainaa

  7. Tulos: +116 (334 ääntä)
   Ja jos olisit erehtynyt nostamaan parkuvan pennun ylös niin siellähän äiti kirjoittaisi vauvapalstalla tulikivenkatkuista sepustusta siitä miten jollakin valkoisella heterolla fasistirasistibasisti persumersulla oli otsaa kajota Hänen ihmeelliseen pienoiseen autistiseen gluteeniallergiseen Keijo-Tuulikkiinsa mutta rikosilmoitus ja pedoraiskausepäily ja lasu tehty ja antakaa nyt huomiota ja päästäkää mut uhriutumaan koko rahalla please. No, "fakkii teilleki vaa loppu_kesäksi", eipä tosiaan tulis mieleenkään kajota kenenkään mukuloihin jos huoltaja on itse paikalla.

   Lainaa

  8. Tulos: +218 (266 ääntä)
   Äityleiden ja isien myös on korkea aika ymmärtää, että koko maailma ei pyöri heidän lapsukaisen ympärillä, vaikka onkin vanhempiensa elämän keskipiste. Muille ihmisille se Homo-Petteri on vain yksi ihminen muiden joukossa.

   Lainaa

  9. Tulos: -103 (141 ääntä)
   505050: Ei muiden lapsiin tosiaan uskalla koskea, jos ei ole syytä. Ja jos se lapsen vanhempikin on vieressä niin mikä pointti? Ja lopussa Sonja syyttää tietenkin erityisesti pariskunnan naisosapuolta.
   Kyseessä oli naisten ryhmä, joten se miesosapuoli ei olisi tätä ulinaa nähnyt. Siksi mainittu nainen erikseen.

   Lainaa

  10. Tulos: +149 (161 ääntä)
   Moi: Kyseessä oli naisten ryhmä, joten se miesosapuoli ei olisi tätä ulinaa nähnyt. Siksi mainittu nainen erikseen.
   Kirjoitus oli kyllä sen sävyinen että ei varmaan käynyt mielessäkään ryhmän osallistujien sukupuoli. Rationaalisuus ei ole asia joka huokuu Sonjasta.

   Lainaa

  11. Tulos: +202 (204 ääntä)
   Lauseesta "Fakkkii teillekki vaa loppu kesäks." pitäisi tuomita vankilaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +252 (254 ääntä)
   Tosta toistuvasta "karma kostaa, toivottavasti teidän lapsille sattuu jotain" tulee mieleen et joku ois heittelle jättänyt lapsen johonkin täysin yksin tai kaatanut sen soraan tahallaan.. En mäkää tekis mitään jos vanhempi on 2 m päässä, järkikin sen sanoo ettei vieraita lapsia kosketa kun ei ole pakko.

   Lainaa

  13. Tulos: +76 (128 ääntä)
   Lisääntyjien itsekkyydellä ei oo mitää rajaa

   Lainaa

  14. Tulos: +164 (166 ääntä)
   En ole ala-asteen jälkeen kuullut kenenkään käyttävän sanaa "fakki". Ja aika helvetin kohtuutonta muuten toivoa muiden lapsille pahaa. Mitä noiden randomeiden ihmisten lapset tähän edes kuuluu? Muuten sanoisin että Sonjan kaltaisiin ihmisiin saisi osua karma, mutta ainoa asia mitä siitäkin varmaan seuraisi, olisi lisää tällaisia älykkäitä päivityksiä ja fakin toivottamista.

   Lainaa

  15. Tulos: +97 (139 ääntä)
   Sen verran lisätietoa keskustelusta, että Sonja on vähemmistön edustaja ja tässä yritettiin kaivaa rasismia ja syrjintää väkisin. Valitettavasti kukaan ei tarttunut syöttiin vaan kaikki ajattelivat kuin normaalit ihmiset eli miksi mennä lohduttamaan vierasta lasta, jonka oma äiti seisoo vieressä.

   Lainaa

  16. Tulos: -41 (63 ääntä)
   Hyi vittu ku on karmeeta sönköttämistä, tosiaan porin murre vois tehdä katoamistempun eikä kukaan jäis kaipaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +131 (131 ääntä)
   Miksi outojen ihmisten pitäisi toisten lapsia auttaa jos vanhempi on vieressä?

   Lainaa

  18. Dissosiatiivi 3.12.2019 9:03
   Tulos: +105 (121 ääntä)
   Sonja siis halusi, että joku tuntematon nainen olisi lohduttanut lasta hänen puolestaan niin, ettei hänen itse olisi tarvinnut vaivautua? Kuinka laiska ja saamaton voi äiti olla, kun näkee että omaa lastaan sattuu?

   Lainaa

  19. Tulos: +171 (171 ääntä)
   Jestas. Mä oon töissä päiväkodissa ja paikkailen ja lohdutan päivittäin toisten ihmisten lasten harmeja. Mut jos lasta on jo vaikkapa tultu hakemaan ja hän kaatuu, annan vanhempien hoitaa tilanteen, koska lapset on vanhempien vastuulla siinä vaiheessa. Samoin toimisin kaupungilla, jos vastaavaa näkisin. Ei siks, että en välittäis, vaan siks et se lapsikin haluaa siihen mieluummin oman vanhempansa kuin jonkun random tädin hyysäämään.

   Lainaa

  20. Tulos: +103 (135 ääntä)
   505050: Ei muiden lapsiin tosiaan uskalla koskea, jos ei ole syytä. Ja jos se lapsen vanhempikin on vieressä niin mikä pointti? Ja lopussa Sonja syyttää tietenkin erityisesti pariskunnan naisosapuolta.
   Eikö niin käy aina? Nainen on syypää omaan raiskaukseensa, pahoinpidellyksi tuloonsa ja murhaansa. Ehkäisyn pettämiseen, lapsen käytöshäiriöihin, miesten ylipainoon ja peräpukamiin. Ja myös siihen että vellipöksypojat syrjäytyvät. Näin minulle on ainakin koko elämäni väitetty, kun olen nainen.

   Lainaa

  21. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Meinasin tulla sanomaan saman mikä ite mokan kommenteissaki on ehditty sanomaan. Moni on sellanenki karhuemo mikä tulee omaan lapseen ja tuntemattomaan ihmiseen, etten kyllä mee lähellekkää, ellei oo oikeesti henki vaarassa tai tilanne muuten vakava.

   Lainaa

  22. Minäkin olen se oikea Johannan anoppi 3.12.2019 12:29
   Tulos: +23 (65 ääntä)
   Joskus oma lapsi huusi vaunuissa, ja itse olin 2m:n päässä viemässä jotain roskaa roskikseen, kun siihen tuli joku täysin tuntematon nainen tupakan kanssa siihen lapsen luokse hönkimään. Kyllä ärsytti. En todellakaan Halua lapseni hengittävän mitään tupakan savua. Ja itse olin vieressä. En vieläkään ymmärrä, mikä oikeus tällä naisella oli tulla siihen tupakan kanssa. Lapsi oli silloin muutaman kuukauden ikäinen, ja silloin lapset vain huutavat, oli syytä tai ei.

   Lainaa

  23. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Sonjahan on juuri itse todistanut että hulluja vanhempia on valloillaan ainakin siinä määrin että muiden lapsia on paras välttää kuin ruttoa? Jos ei tee mitään saa karman vihat niskoilleen, mitä sitten tapahtuisi jos auttaisi mutta tietenkin tekisi sen väärin (kaikki on väärin)? Sonja tulisi suoraan silmille?

   Lainaa

  24. Muurahaiskäpy 3.12.2019 14:12
   Tulos: +121 (123 ääntä)
   Kerran tuli kadulla vastaan itkevä lapsi, jonka äitiä en heti nähnyt. Kumarruin kysymään, mikä on hätänä. Yhtäkkiä äiti ilmestyi paikalle ja oli raivoissaan, kun yritin kidnapata hänen lapsensa, ja tästä tulee poliisiasia jos en heti häivy paikalta. Että eipä paljon tee mieli koskea vieraiden ihmisten lapsiin. Lisäksi tuollainen "toivottavasti sinun lapsellesi tapahtuu jotain pahaa"-ajattelu on ihan sosiopaattista. Karmanhan pitäisi vaikuttaa siihen tekijään itseensä, eikä sen lapsiin.

   Lainaa

  25. Tulos: +99 (99 ääntä)
   Siis Sonjan mielestä pariskunnan olisi pitänyt auttaa tyttöä vaikka joulumielen takia, kun taas hällä itsellään on niinkin paljon joulumieltä, että manaa karmaa pariskunnan mahdollisille jälkeläisille? Voi jestas mikä tekopyhä riemuidiootti.

   Lainaa

  26. Tulos: -9 (55 ääntä)
   Jokeri: Sonja on tyhmä..
   Ja kyseessä romani, joka selittää myös

   Lainaa

  27. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Mulle ei kävis mielessä nostaa edes omaa lasta ylös. Ei siksi, että olisin jotenkin välinpitämätön, mutta jos lapsi pääsee omineen nousemaan, niin tietää, että jalassa ei ole mitän vikaa pahemmin. Toki jos ei pääse itse ylös niin sitten autetaan ja lääkäriin. Jos pääsee itse ylös ni pääsee kyllä syliinkin.

   Lainaa

  28. Kielipoliisi 4.12.2019 7:03
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Hiphei: Äityleiden ja isien myös on korkea aika ymmärtää, että koko maailma ei pyöri heidän lapsukaisen ympärillä, vaikka onkin vanhempiensa elämän keskipiste. Muille ihmisille se Homo-Petteri on vain yksi ihminen muiden joukossa.
   Surullinen on tämä maailma kyllä. Se että toista ei auteta kun noilla vitun äideillä kaikki pyörii niiden lasten ympärillä. Ei ihme että tunnevammaisuus vaan lisääntyy, ehkä kukaan ei lohduttanut näitä tyyppejä pienenä.

   Lainaa

  29. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Ensin puhutaan joulumielestä ja sitten lopuksi loppukesästä...? Ok.

   Lainaa

  30. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Minä olisin lapsena järkyttynyt ja huutanut kahta kauheammin, jos olisin kaatunut ja vielä tuntematon ihminen olisi tullut yhtäkkiä nostamaan :D

   Lainaa

  31. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Nainen ja mies kävelee kaatuneen lapsen ohi. Nainen on hirviö. Mies katoaa tarinasta kuin pieru Saharaan.

   Lainaa

  32. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Karu totuus on ettei vieraisiin ihmisiin kannata koskea jos kyseessä ei ole tiedottoman oloinen henkilö ja silloinkin kannattaa varautua jättämään itselleen tilaa väistää mm. päihtyneen äkillisen väkivaltaisuuden varalta.

   Lainaa

  33. Tulos: +6 (6 ääntä)
   mandi: Ensin puhutaan joulumielestä ja sitten lopuksi loppukesästä…? Ok.
   Tätä mäkin Mietin!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kauppa, kaupassa, tytär, tyttö, itkeä, auttaa, kaatua