Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Totuus dinosauruksista

Olitko koulussa hereillä?
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Aiheena oli mielenkiintoiset tiedonjyvät. Totuus dinosauruksista

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Murmurmurmeli 3.12.2019 0:26
   Tulos: +1685 (1713 ääntä)
   Onkohan Anniina nähnyt aivojaan? Luultavasti ei, joten niitä ei siis ole olemassa.

   Lainaa

  2. Piisamirotta 3.12.2019 0:40
   Tulos: +557 (573 ääntä)
   Joku voisi viedä Anniinan vaikka luonnontieteelliseen museoon Helsinkiin katsomaan dinoja!

   Lainaa

  3. Tulos: +651 (661 ääntä)
   Mä olen nähnyt omin silmin Anniinan tyhmyyden, joten se on todellista.

   Lainaa

  4. Tulos: +679 (691 ääntä)
   En ole omin silmin nähnyt mm. Aasiaa tai Afrikkaa, niitä ei siis ole.

   Lainaa

  5. Tulos: +130 (142 ääntä)
   Ei helventtiili Anniina.. nyt morjensta pöytään!

   Lainaa

  6. Tulos: +172 (178 ääntä)
   En kyllä kestä minäkään elämää enää tämän jälkeen.

   Lainaa

  7. Tulos: +395 (409 ääntä)
   Entinen tyttöystävä ei uskonu dinosauruksiin, koska luomiskertomuksessa ei ole tilaa niille. En saanut koskaan häneltä vastausta siihen, onko siinä tilaa lehmille tai ampiaisille.

   Lainaa

  8. Tulos: +131 (141 ääntä)
   "Astuin vetelään dinopaskaan mutten kykene myöntämään olevani idiootti"

   Lainaa

  9. Tulos: +261 (271 ääntä)
   En ole nähnyt norsua omin silmin livenä, joten niitä ei ole olemassa.

   Lainaa

  10. Tulos: +166 (184 ääntä)
   Näin käy kun saa selville, että hammaskeijut, joulupukit, pääsiäispuput, jne ovat satua? Mihinkään ei voi enää uskoa, vaikka museot ovat täynnä todisteita.

   Lainaa

  11. Tulos: +165 (167 ääntä)
   Jotenkin aina ajattelee, että on jo nähnyt näitäkin mokia en verran, että ei voi enää olla niin eriskummallisella tavalla tyhmä internetissä, että siitä jaksaisi yllättyä. Ja sit taas joku päräyttää.

   Lainaa

  12. Tulos: +181 (189 ääntä)
   ei näin: Näin käy kun saa selville, että hammaskeijut, joulupukit, pääsiäispuput, jne ovat satua? Mihinkään ei voi enää uskoa, vaikka museot ovat täynnä todisteita.
   Tässä tulee päiväkoti-ikäisten kanssa jännä kognitiivinen dissonanssi. Koitat uskotella, että juu, kyllä Joulupukki on todellinen ja olehan kiltisti, muuten tontut vasikoi. Samalla lapsi kyseenalaistaa onko möröt oikeita ja vastaat, että tietenkään ei. Möröt, menninkäiset ja my little ponyt on höpölööperiä. Mites sitten se pukki? *vaivaantunutta aikuisen ihmisen kiemurtelua*

   Lainaa

  13. Cityvampyyri 3.12.2019 2:43
   Tulos: +85 (131 ääntä)
   Sprinkles: Tässä tulee päiväkoti-ikäisten kanssa jännä kognitiivinen dissonanssi. Koitat uskotella, että juu, kyllä Joulupukki on todellinen ja olehan kiltisti, muuten tontut vasikoi. Samalla lapsi kyseenalaistaa onko möröt oikeita ja vastaat, että tietenkään ei. Möröt, menninkäiset ja my little ponyt on höpölööperiä. Mites sitten se pukki? *vaivaantunutta aikuisen ihmisen kiemurtelua*
   Osaisiko joku, jolla on lapsia/tekee työtä lasten kanssa selittää minulle, miksi lapsien on tärkeää saada "uskoa" joulupukkiin? Minun perheessäni ei pukkisatuja kerrottu, lahjat jakoi isä, joten minulla ei ole omasta lapsuudestani kokemusta pukkiin uskomisesta. Tämän vuoksi en ole ikinä oikein tajunnut, mitä pointtia on valehdella lapsille. Miksi ei voi vain sanoa ihan rehellisesti, että lahjoja antavat vanhemmat ja muut perheenjäsenet? Kyllä joulupukki-tarinoita saa lapsille kertoa, mutta miksei kertoisi niitä samalla tavalla, kuin kerrotaan mitä hyvänsä satua ("Tämä on tällainen tarina, jota ihmiset kertovat, mutta se ei ole totta.")? Jos idea on kannustaa lapsia olemaan kiltti, se onnistuu ilman pukkisatujakin, koska ei ne vanhemmatkaan osta sinulle lahjoja, jos olet ollut tuhma.

   Lainaa

  14. Tulos: +148 (154 ääntä)
   Minä oon ainakin nähny Pukin, ja monta kertaakin vielä. Pukki on siis olemassa!

   Lainaa

  15. Tulos: +46 (62 ääntä)
   Jos maalla olisi suhteessa samanlaiset renkaat kuin Saturnuksella, niin niitä ei näkisi Suomessa. Eli maan renkaat on olemasssa? Eiku.

   Lainaa

  16. Tulos: -30 (100 ääntä)
   Erään tsekkiläisen klassikon sanoin: 'Ai et usko siihen, mitä et näe? No minäkään en nähnyt sun p*llua ja silti uskon, että se sulla on.'

   Lainaa

  17. Tulos: +158 (180 ääntä)
   Jäi tuo Julian väite mietityttämään ja tarkastin sen, on se tavallaan totta. Ekat dinot tallusti (tai ui) planeetallamme 230 miljoonaa vuotta sitten, viimeiset (fossiileista tunnetuista muodoissaan) 65 miljoonaa vuotta sitten. Saturnuksen renkaat taas on arviolta 10 miljoonsta vuodesta 100 miljoonaan vuotta vanhoja. Anniina muuten valehtelee. Hän on varmasti ainakin nähnyt dinoja omin silmin (syönytkin, ellei ole kasvissyöjä). Kaikki dinot kun ei nykytietämyksen mukaan kuolleet sukupuuttoon, vaan osa mukautui ja kehittyi. Ne vaan tunnetaan nykyään lintuina.

   Lainaa

  18. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Googletin: Anniina muuten valehtelee. Hän on varmasti ainakin nähnyt dinoja omin silmin (syönytkin, ellei ole kasvissyöjä). Kaikki dinot kun ei nykytietämyksen mukaan kuolleet sukupuuttoon, vaan osa mukautui ja kehittyi. Ne vaan tunnetaan nykyään lintuina.
   Kyllä. Katsokoon seuraavaa harakkaa.

   Lainaa

  19. Tulos: -28 (70 ääntä)
   Tän ärsytyksen tosta keskustelusta kruunaa vielä viimeinen "ennää", kun luen sen automaattisesti "enään". Ei enää kestä.

   Lainaa

  20. Tulos: +86 (94 ääntä)
   Kattois jurassic parkin nii ois nähny

   Lainaa

  21. Tulos: +141 (147 ääntä)
   En ole nähnyt Anniinaa livenä, joten häntä ei ole oikeasti olemassa.

   Lainaa

  22. Tulos: +148 (154 ääntä)
   En ole nähnyt Sauli Niinistöä livenä, joten uskon liskoihmisten johtavan Suomea.

   Lainaa

  23. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Anniinan ajatukset eivät kovin lennokkaasta ajatuksen virrasta kerro, mutta ihmettelen enemmän, että miten ihmiset jaksavat kinastella tällaisten ihmisten kanssa. Turhaa ajan haaskausta, sillä mikään, mitä sanot, ei saa heitä kuitenkaan muuttamaan ajatuksiaan.

   Lainaa

  24. Tulos: +33 (49 ääntä)
   Täähän on melkein suoraan Phoebin ja Rossin keskustelu Frendeistä.

   Lainaa

  25. Isä neljän, joka olet töissä 3.12.2019 8:13
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Sprinkles: Tässä tulee päiväkoti-ikäisten kanssa jännä kognitiivinen dissonanssi. Koitat uskotella, että juu, kyllä Joulupukki on todellinen ja olehan kiltisti, muuten tontut vasikoi. Samalla lapsi kyseenalaistaa onko möröt oikeita ja vastaat, että tietenkään ei. Möröt, menninkäiset ja my little ponyt on höpölööperiä. Mites sitten se pukki? *vaivaantunutta aikuisen ihmisen kiemurtelua*
   Pukki on nähty, joten se on mahdollisempi. Toinen pointti sivusta kuultuna. "Ei joulupukkia oo oikiasti olemassa, mutta saahaan lahjoja jos sanotaan että uskotaan siihen." Meinasi seurata pienimuotoinen tukehtumiskuolema nurkan takana.

   Lainaa

  26. Tulos: +46 (48 ääntä)
   En olekkaan todella moneen vuoteen näihin "en usko jos en itse näe" törmännyt.

   Lainaa

  27. Tulos: +81 (103 ääntä)
   Googletin: Anniina muuten valehtelee. Hän on varmasti ainakin nähnyt dinoja omin silmin (syönytkin, ellei ole kasvissyöjä). Kaikki dinot kun ei nykytietämyksen mukaan kuolleet sukupuuttoon, vaan osa mukautui ja kehittyi. Ne vaan tunnetaan nykyään lintuina.
   Se, että nykyiset linnut ovat kehittyneet miljoonien vuosien aikana dinosauruksista ei tarkoita, että kana olisi dino...

   Lainaa

  28. Tulos: +46 (62 ääntä)
   "En oo nähny mitää kehäkolmosen ulkopuolelta eli sitä ei oo"

   Lainaa

  29. Tulos: -102 (118 ääntä)
   Mikä Anniinan kommenteissa nyt on niin ihmeellistä? Aina kun tulee feissarimokiin jotain foliohattujuttuja, niin ihmiset sanoo ettei ne usko niihin. Miten se ettei usko paranormaaleihin ilmiöihin kun ei ole itse nähnyt eroaa siitä ettei usko dinosauruksiin koska ei ole itse nähnyt? >inb4 mutku mä TIEDÄN että paranormaaleitä ilmiöitä ei ole olemassa! Niin Anniinakin tietää ettei dinoja ole olemassa

   Lainaa

  30. Dissosiatiivi 3.12.2019 8:54
   Tulos: +9 (47 ääntä)
   Sprinkles: Tässä tulee päiväkoti-ikäisten kanssa jännä kognitiivinen dissonanssi. Koitat uskotella, että juu, kyllä Joulupukki on todellinen ja olehan kiltisti, muuten tontut vasikoi. Samalla lapsi kyseenalaistaa onko möröt oikeita ja vastaat, että tietenkään ei. Möröt, menninkäiset ja my little ponyt on höpölööperiä. Mites sitten se pukki? *vaivaantunutta aikuisen ihmisen kiemurtelua*
   Miksi lapsille pitää edes valehdella, että joulupukki olisi olemassa? Tuota ongelmaa ei tule, jos ei opeta lasta uskomaan mihinkään höpölööperiin

   Lainaa

  31. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Jääkarhutkin on vaan salaliittoteoria, tietokoneella tehtyjä kuvia ja videoita

   Lainaa

  32. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Mä en ole koskaan nähnyt turkua livenä joten turkua ei ole olemassa

   Lainaa

  33. Tulos: +79 (97 ääntä)
   Dissosiatiivi: Miksi lapsille pitää edes valehdella, että joulupukki olisi olemassa? Tuota ongelmaa ei tule, jos ei opeta lasta uskomaan mihinkään höpölööperiin
   Ei lapsille tarvitse valehdella, mutta voi silti lietsoa pientä joulun taikaa. Voidaan kirjoittaa pukille, ja kun paketista tulee toivottu lahja, voidaan pohtia lukikohan pukki kirjeen. Voidaan pohtia, liikkuukohan ulkona tonttuja. Kun nähdään joulupukki turuilla ja toreilla, voidaan miettiä olikohan se oikea pukki. Näitä voidaan ihmetellä ja ihastella ja jättää kysymyksiä ilmaan. Lapsi kysyy oliko pukki oikea ja voi vastata salaperäisesti että enpä tiedä, olikohan se. Ja lapsi kertoo mitä mieltä itse on. On meilläkin 4v jostain mainospukista sanonut ettei ole oikea pukki johon voi todeta että niin, tuo ei varmaan ollut. Ei valehdella mutta ylläpidetään pientä mystiikkaa. Mistä itse tiedät ihan satavarmasti, etteivät tontut hiippaile sinun ikkunasi takana? Siis satavarmasti. Itse en ole voinut niitä todistaa täysin mielikuvituksen tuotteeksi, joten myönnän että niiden olemassaolo on mahdollista - joskin perin epätodennäköistä. Meillä myös möröille kehotetaan vaihtaa maisemaa, jos häiritsevät pienten mielikuvitusta. Sillä kuinka oikeita mielikuvituksen tuotteet ovatkaan? Joskus hyvinkin. Ajattele vaikka placebon voimaa, tai uskontoa.

   Lainaa

  34. Tulos: +31 (49 ääntä)
   Jokeri: Ei helventtiili Anniina.. nyt morjensta pöytään!
   ^ tämä! "Morjensta pöytään" KIELTOON!

   Lainaa

  35. Töppöhönö 3.12.2019 9:28
   Tulos: +20 (42 ääntä)
   Näen sieluni silmin Ross Gellerin triggeröityvän tästä keskustelusta

   Lainaa

  36. Tulos: +106 (116 ääntä)
   eiki: Mikä Anniinan kommenteissa nyt on niin ihmeellistä? Aina kun tulee feissarimokiin jotain foliohattujuttuja, niin ihmiset sanoo ettei ne usko niihin. Miten se ettei usko paranormaaleihin ilmiöihin kun ei ole itse nähnyt eroaa siitä ettei usko dinosauruksiin koska ei ole itse nähnyt? >inb4 mutku mä TIEDÄN että [...]
   Tässä päästään sellaiseen hassunhauskaan asiaan kuin tiede, ja tarkemmin voidaan vielä puhua luonnontieteistä. Paranormaaleille ilmilöille ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa, pikemminkin päinvastoin. Dinosaurukset, tai ylipäätään maan historia, on todella tutkittu aihe jo vuosisatojen ajan ja tieteellinen todistusaineisto on todella vahvaa ja kaikki tutkimukset osoittavat samaan suuntaan. Ihan perusasioita, ettei sekoiteta tiedettä, tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa ja ihmisten omia uskomuksia toisiinsa.

   Lainaa

  37. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Odotahan, Anniina, niin täti googlettaa sulle sellaisesta jänskästä aiheesta ku fossiiliset polttoaineet! Sitte voit itekin varovasti kokeilla googlettamista. Ei, ei, ei, älä availe niitä litteä maa-linkkejä, ne on ihan höpöhöpöjuttuja...

   Lainaa

  38. Pekka Siitoin 3.12.2019 10:21
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Terve kriittisyys kaiken suhteen on hyvästä. Terve.

   Lainaa

  39. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Miksi, ois miksi Anniinan pitää tunkea tuo itkunaurunaama melkein joka kommenttiin? Hienosti korostaa entisestään noita järkeviä kommentteja.

   Lainaa

  40. Olohuoneen laama 3.12.2019 11:30
   Tulos: -21 (41 ääntä)
   Anniinalla on itseasiassa pointtinsa siinä, että periaatteessa omaa ei-uskoaan mihinkään ei oikeastaan voi selittää sillä että "en usko mihinkään mitä en ole nähnyt", koska tosiaan, tuskin jokainen on omin silmin nähnyt esim. Todisteita atomin koostumuksesta tai vaikkapa niitä fossiileja tai Vapaudenpatsasta, joten tuolla logiikalla, niihinkään ei siis voisi uskoa. (tuolla väitteellähän usein perustellaan esimerkiksi Jumalan olemassaolon mahdottomuutta) Noin niinkuin muuten pidän Anniinan logiikkaa ontuvana, samasta syystä kuin kenen tahansa "en usko mitään mitä en ole nähnyt omin silmin" -logiikkaa.

   Lainaa

  41. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Olohuoneen laama: ...Todisteita atomin koostumuksesta tai vaikkapa niitä fossiileja tai Vapaudenpatsasta, joten [...]
   Sen vapaudenpatsaan olemassaolon voi kuitenki niin halutessaan käydä kukin tarkistamassa, jos vaan lompakko antaa myöten. Myös atomia voi periaatteessa päästä tutkimaan ne joilla rahkeet riittää. Jumalan olemassaolon tutkiminen vaatiikin sitten jotain muuta...

   Lainaa

  42. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Kiinnostaa et miks Anniina on valinnu just dinosaurukset uskomattomuuden kohteekseen? Ku on niin paljo muitaki asioita mitä se ei oo nähny, kuten vaikka just planeetat.

   Lainaa

  43. Sepon hämmentäjä 3.12.2019 12:07
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Ei oo tainnu paljoo ilmaa hengitellä kun eihän sitä näe, eli ei oo olemassa. Joten uskon mutta paskon, hänen logiikan..

   Lainaa

  44. Count Krapula 3.12.2019 12:29
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Cityvampyyri: Osaisiko joku, jolla on lapsia/tekee työtä lasten kanssa selittää minulle, miksi lapsien on tärkeää saada “uskoa” joulupukkiin? Minun perheessäni ei pukkisatuja kerrottu, lahjat jakoi isä, joten minulla ei ole omasta lapsuudestani kokemusta pukkiin uskomisesta. Tämän vuoksi en ole ikinä oikein tajunnut, mitä [...]
   Omien lapsuudenkokemusten perusteella se on erikoinen tapa siedättää lapsia erilaisuuteen :D Kotiin tulee iltapimeällä iso, kähisevä ja ontuva vanha mies, joka on ilmiselvästi pelottavan ulkokuorensa alla hirmu kiltti tyyppi, koska se antaa kerran vuodessa näkemilleen kersoille lahjoja? Tai sitten se on länsimainen sovitus karman lakiin. Tekemisellä on seurauksensa ja niinkin pienen otuksen kuin lapsen käsien läpsyttely voi vaikuttaa johonkin niin suureen, kuin valtavaa lelubisnestä pyörittävän punanutun investointihalut :D

   Lainaa

  45. Tulos: +59 (67 ääntä)
   Ajatelkaa, jos olisi syntynyt sokeana. Ei ole nähnyt mitään, joten mitään ei ole olemassa. Sika mittava eksistentiaalinen kriisi.

   Lainaa

  46. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Heiduli: En ole nähnyt norsua omin silmin livenä, joten niitä ei ole olemassa.
   Minä olen! Kyllä niitä on! Mutta en usko että pyramideja on. Tai jääkarhuja. Valaitakaan en ole nähnyt, liekö edes olemassa

   Lainaa

  47. Tulos: +42 (42 ääntä)
   En ole nähnyt internettiä enkä dataa livenä omin silmin. Cloud ja muut hömpötykset on vaan velholiskojen mustaa magiaa.

   Lainaa

  48. Tulos: +7 (11 ääntä)
   -x-x-: Se, että nykyiset linnut ovat kehittyneet miljoonien vuosien aikana dinosauruksista ei tarkoita, että kana olisi dino…
   https://xkcd.com/1211/ Kanoja ei mainittu, mutta mahtunevat johonkin.

   Lainaa

  49. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Muusta jo kommentoitiinkin kovasti, mutta Teijan väite siitä, ettei Anniina olisi paljain silmin nähnyt planeettoja pisti kyllä silmään. Monet planeetathan erottuvat kyllä taivaalta paljain silmin, Venus varmaankin kaikkein selvimmin.

   Lainaa

  50. Tulos: -61 (65 ääntä)
   Tietäjä: Tässä päästään sellaiseen hassunhauskaan asiaan kuin tiede, ja tarkemmin voidaan vielä puhua luonnontieteistä. Paranormaaleille ilmilöille ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa, pikemminkin päinvastoin. Dinosaurukset, tai ylipäätään maan historia, on todella tutkittu aihe jo vuosisatojen ajan ja tieteellinen [...]
   Ja miten tiede eroaa muista asioista? Oisko siten, että ne tiedemiehet ovat itse omin silmin nähneet ne fossiilit? Oisko? Mites jos nyt olen itse nähnyt omin silmin paranormaaleita ilmiöitä? Onko tämä nyt eri asia ja jos on, niin millä perusteella? >inb4 mutku sä et oo tiedemies Mut entäs jos oon? Et voi tietää netissä

   Lainaa

  51. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Kun vaan on pakko saada olla se kedon erikoisin kukkanen.

   Lainaa

  52. Tulos: +49 (51 ääntä)
   eiki: Ja miten tiede eroaa muista asioista? Oisko siten, että ne tiedemiehet ovat itse omin silmin nähneet ne fossiilit? Oisko? Mites jos nyt olen itse nähnyt omin silmin paranormaaleita ilmiöitä? Onko tämä nyt eri asia ja jos on, niin millä perusteella? >inb4 mutku sä et oo tiedemies Mut entäs jos oon? Et voi tietää netissä
   Fossiileita ovat nähneet miljoonat ihmiset. Joukko ihmisiä voi tuijottaa samaa fossiilia, jokainen voi kertoa, mitä hän siinä näkee ja vastauksien yhteneväisyyttä voidaan verrata keskenään. Sen lisäksi fossiileita voidaan konkreettisesti tutkia. Me emme voi ulkopuolisina objektiivisesti vahvistaa, mitä sinä olet nähnyt tai kokenut, tai luullut nähneesi tai kokeneesi. Mistä muuten tiedät näkemiesi ilmiöiden olevan paranormaaleja? "Koska en keksi muutakaan selitystä" ei ole validi todiste niiden yliluonnollisuudesta.

   Lainaa

  53. Tulos: +32 (34 ääntä)
   eiki: Ja miten tiede eroaa muista asioista? Oisko siten, että ne tiedemiehet ovat itse omin silmin nähneet ne fossiilit? Oisko? Mites jos nyt olen itse nähnyt omin silmin paranormaaleita ilmiöitä? Onko tämä nyt eri asia ja jos on, niin millä perusteella? >inb4 mutku sä et oo tiedemies Mut entäs jos oon? Et voi tietää netissä
   Voin. Samaan tapaan kuin sinä voit tietää etten minä ole Ruotsin kruununprinsessa Viktoria, ihan näkemättä.

   Lainaa

  54. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Cityvampyyri: Osaisiko joku, jolla on lapsia/tekee työtä lasten kanssa selittää minulle, miksi lapsien on tärkeää saada “uskoa” joulupukkiin? Minun perheessäni ei pukkisatuja kerrottu, lahjat jakoi isä, joten minulla ei ole omasta lapsuudestani kokemusta pukkiin uskomisesta. Tämän vuoksi en ole ikinä oikein tajunnut, mitä [...]
   Sanoisin, että ehkä tärkein kasvatuksellinen pointti joulupukkihöpinässä ei tosiaankaan ole se, että lapsi oppisi olemaan kiltti. Sen asian voi opettaa muutenkin, vaikka sitten sanomalla että isi/äiti ei anna lahjoja tuhmille lapsille. Tärkeintä tässä höpönlööperissä on opettaa lasta ajattelemaan ja kuuntelemaan kriittisesti. Lapselle ensimmäisten vuosien aikana omat vanhemmat on useimmiten se taho, jota eniten kuunnellaan ja johon luotetaan. Mutta yksikään ihminen ei ole aina oikeassa, vaan olemme kaikki joskus väärässä. Tästä syystä lapsen oman ajattelun kehityksen vuoksi on hyvä, jos lapsi oppii olemaan uskomatta ihan kaikkea mitä ihmiset ympärillä höpisee. Joulupukkitarina on harmiton tapa kehittää sitä kriittistä kuuntelutaitoa, sillä totuuden paljastuminen ei kuitenkaan aiheuta mitään pitkäaikaisempia traumoja, vaikka herkemmät lapset voivat reagoida asiaan voimakkaastikkin. Tällainen yleismallinen 'kusetus' lapselle tekee vain hyvää kaukokatseisessa kasvatuksessa. Nopeasti totuuden paljastumisen jälkeen lapsi huomaa, miten vaaraton valhe oli kyseessä, ja että sen oli tarkoituskin paljastua. Näin ilmiselvän huijauksen takia lapsi ei kauaa koe itseään petetyksi vanhempiensa taholta, mutta oppii kuitenkin jatkossa olemaan uskomatta kaikkia liirumlaarumia, mitä ympäristössä yritetään tyrkyttää. Ps. Minulla ei ole lapsia, eikä edes juuri kokemusta lapsista. Muistan vain oman lapsuuteni erittäin eläväisesti, ja osaan erotella erinäisten tapahtumien vaikutuksia henkiseen kasvuuni. Tämän lisäksi ymmärrän kasvamisen ja kehityksen virstanpylväät riittävän hyvin osatakseni soveltaa niitä tosielämään.

   Lainaa

  55. Tulos: -40 (46 ääntä)
   Eihän dinosaurusten olemassaolosta ole vedenpitävää faktatietoa, on vain hyviä teorioita.

   Lainaa

  56. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Anniina ei nähnyt omaa syntymää, joten Anniinaa ei siis ole

   Lainaa

  57. Tulos: -40 (40 ääntä)
   Tarkastaja: Fossiileita ovat nähneet miljoonat ihmiset. Joukko ihmisiä voi tuijottaa samaa fossiilia, jokainen voi kertoa, mitä hän siinä näkee ja vastauksien yhteneväisyyttä voidaan verrata keskenään. Sen lisäksi fossiileita voidaan konkreettisesti tutkia. Me emme voi ulkopuolisina objektiivisesti vahvistaa, mitä sinä olet nähnyt [...]
   Mutta MINÄ en ole nähnyt fossiileja. Miljoonat ihmiset ovat kokeneet paranormaaleita ilmiöitä. Niistä on tutkimustietoa. On kokeita jotka on tehty laboratoriossa. Ja silti ihmiset vänkää jääräpäisesti vastaan koska >en oo ite nähny!

   Lainaa

  58. Tulos: -22 (26 ääntä)
   Joo: Voin. Samaan tapaan kuin sinä voit tietää etten minä ole Ruotsin kruununprinsessa Viktoria, ihan näkemättä.
   En voi tietää

   Lainaa

  59. Tulos: -15 (25 ääntä)
   Piisamirotta: Joku voisi viedä Anniinan vaikka luonnontieteelliseen museoon Helsinkiin katsomaan dinoja!
   Siis en ala väittelemään siitä, onko dinosauruksia ollut olemassa, mutta c'moon, ei ne siellä näytillä olevat luurangot mitään oikeita ole.... Jäljitelmiä, eivätkä todista vielä yhtään mitään. Sulle varmaan menee täysillä läpi myös mm. tämä Kuopion museo Häkä-mammutti, ( https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1200,h_800,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-8680458.jpg ). Tyhmyyttä on uskoa jotain mitä ei ymmärrä, joten jos Anniina ei ymmärrä esim. fosiillien syntyä tai mitään niistä tieteellistä menetelmistä, joilla dinosaurusten olemassaolo on todistettu, on ihan järkevää sitten olla uskomatta. Vältyttäisiin tässä maailmassa aika hvyin kaikenmaailman huuhaauskojen ja valeuutisten leviämiseltä, jos porukka kyseenalaistaisi kylmästi ihan kaiken tiedon, jonka takana olevaa päättelyketjua eivät tietäisi tai ymmärtäisi.

   Lainaa

  60. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Unborn: Anniina ei nähnyt omaa syntymää, joten Anniinaa ei siis ole
   Eih.... Tästä voisi loogisesti päätellä > Anniina ei nähnyt omaa syntymäänsä > Anniina ei voisi siis tietää tuliko hän maailmaan syntymällä. Et ymmärrä alkuunkaan, miten kyseenalaistavan ihmisen mieli toimii.

   Lainaa

  61. Tulos: +11 (11 ääntä)
   jiihoo: En ole nähnyt Sauli Niinistöä livenä, joten uskon liskoihmisten johtavan Suomea.
   Mä muuten oon nähnyt, enkä usko et se on oikeesti metri seiskytseitsemän pitkä

   Lainaa

  62. Tulos: +33 (33 ääntä)
   eiki: Mutta MINÄ en ole nähnyt fossiileja. Miljoonat ihmiset ovat kokeneet paranormaaleita ilmiöitä. Niistä on tutkimustietoa. On kokeita jotka on tehty laboratoriossa. Ja silti ihmiset vänkää jääräpäisesti vastaan koska >en oo ite nähny!
   Miljoonat ovat nähneet fossiileja ja miljoonat ovat kokeneet paranormaaleja ilmiöitä. Erona on edelleen se, että kaikki "paranormaalit kokemukset" ovat yksilöllisiä, eivätkä kokijat ole yksimielisiä mistään paranormaalien ilmiöiden ominaisuuksista. Ne eivät siis poikkea ajatuksista tai unista lähtökohtaisesti. Sen sijaan fossiileista on helppo todeta, että useampi ihminen havaitsee saman asian ja samat ominaisuudet. Plus ne ovat fyysisiä. Jos haluat nähdä, astu museoon. Samaa ei voi sanoa paranormaalista. Ja kokeita on tosiaan tehty laboratorioissa sekä fossiileista että paranormaaleista ilmiöistä. Fossiilikokeet tosiaan antavat objektiivista dataa. Kokeet paranormaalista puolestaan eivät anna mitään kunnollista, johdonmukaista, riidatonta tulosta. On jopa noudatettu kokijoiden ehtoa siitä, miten paranormaali ilmiö saataisiin aikaan, mutta niitä ei voida ikinä toisintaa vaan ne ovat puhtaasti yksilön kokemuksesta ja uskosta kiinni. Ja silti sinä vänkäät jääräpäisesti vastaan koska >minä oon kokenu! Yksittäinen yksilökokemus ei ole objektiivisesti juuri minkään väärti.

   Lainaa

  63. Tulos: -23 (25 ääntä)
   Topitii: Miljoonat ovat nähneet fossiileja ja miljoonat ovat kokeneet paranormaaleja ilmiöitä. Erona on edelleen se, että kaikki “paranormaalit kokemukset” ovat yksilöllisiä, eivätkä kokijat ole yksimielisiä mistään paranormaalien ilmiöiden ominaisuuksista. Ne eivät siis poikkea ajatuksista tai unista lähtökohtaisesti. Sen [...]
   Ootko ihan oikeasti tutustunut paranormaalien ilmiöiden laboratoriotutkimukseen? Jos esim. ajattelun voimalla saa muutettua todennäköisyyksiä nopanheitossa, niin se on ihan konkreettinen tulos joka ei riipu ihmisten mielipiteistä tai kokemuksista ja jokainen voi sen omin silmin todeta. Linkistä voit lukea Princetonin PEAR-laboratoriosta jossa tutkittiin psykokinesiaa vuosikymmeniä ja saatiin ihan yhtä vakuuttavia tuloksia kuin esim. Cernin hiukkaskiihdyttimillä on saatu. Eli jos uskot kaikkiin uusiin hiukkasiin joita cernissä on löydetty ja joita et ole koskaan nähnyt, niin sitten sinun pitäisi uskoa myös psykokinesiaan. https://www.wired.com/1995/04/pear/

   Lainaa

  64. Ylipäällikkö 4.12.2019 23:54
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Anniina Huhtasaari?

   Lainaa

  65. Tulos: +13 (13 ääntä)
   -x-x-: Se, että nykyiset linnut ovat kehittyneet miljoonien vuosien aikana dinosauruksista ei tarkoita, että kana olisi dino…
   Itse asiassa tarkoittaa. Kanalla on dinon geenit olemassa. Vaimentuneina, mutta olemassa. Ne voidaan "takaisinjalostaa" aktivoitumaan. Niin on tehtykin, mutta niiden ei annettu kehittyä loppuun.

   Lainaa

  66. Tornipöllö 5.12.2019 18:20
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Litton: Kiinnostaa et miks Anniina on valinnu just dinosaurukset uskomattomuuden kohteekseen? Ku on niin paljo muitaki asioita mitä se ei oo nähny, kuten vaikka just planeetat.
   Varmaan siksi, että dinosaurukset otettiin puheeksi. Voi hyvin olla että Anniina ei usko esim. simpansseihin, Eiffel-torniin tai Spede Pasaseen koska ei ole koskaan nähnyt niitä omin silmin livenä, mutta ne nyt vaan eivät sattuneet tulemaan esille keskustelussa. Planeettakysymys on tosin ihan hyvä pointti. Ehkä Anniina on nähnyt joitain planeettoja yötaivaalla. Tai sitten Anniinan "en usko ellen oo ite nähnyt" periaate on valikoivaa laatua.

   Lainaa

  67. Tulos: -20 (20 ääntä)
   Tää on täysin sama asia ku usko asiakin. Jos uskoo luomiseen eikä evoluutioon nii saa paljon haukuntaa aikaiseksi vaikka räjähdysteoriakin on "TEORIA" nimenomaan eikä mikää varma tieto. Mun mielestä pojot Anniinalle et puolusti omaa näkemystään vaikka 10 ihmistä kävi heti kimppuun arvostelee. I Respect That.

   Lainaa

  68. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Anu K: Tää on täysin sama asia ku usko asiakin. Jos uskoo luomiseen eikä evoluutioon nii saa paljon haukuntaa aikaiseksi vaikka räjähdysteoriakin on “TEORIA” nimenomaan eikä mikää varma tieto. Mun mielestä pojot Anniinalle et puolusti omaa näkemystään vaikka 10 ihmistä kävi heti kimppuun arvostelee. I Respect That.
   Painovoimakin on vain teoria, joten leijuhan vittuun.

   Lainaa

  69. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tuo ensimmäinen väitekin on täyttää roskaa, Saturnuksen renkaat on vahemmat kuin maapallo joten ... https://www.avaruus.fi/uutiset/aurinko-planeetat-ja-kuut/saturnuksen-renkaat-osoittautuivat-ikivanhoiksi.html

   Lainaa

  70. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Tällaisia ihmisiä on aivan liikaa yhteiskunnassamme. Omassa itsekeiskeisyydessä kuvitellaan tietävän kaikesta kaiken. Sitten ihmetellään miten voi olla niin paljon tiedevastaisia mm. evoluution ja ilmastonmuutoksen kieltäjiä maailmassa.

   Lainaa

  71. Punainen Komentaja 9.12.2019 12:23
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Cityvampyyri: Osaisiko joku, jolla on lapsia/tekee työtä lasten kanssa selittää minulle, miksi lapsien on tärkeää saada “uskoa” joulupukkiin? Minun perheessäni ei pukkisatuja kerrottu, lahjat jakoi isä, joten minulla ei ole omasta lapsuudestani kokemusta pukkiin uskomisesta. Tämän vuoksi en ole ikinä oikein tajunnut, mitä [...]
   En osaa vastata. Huomasin vain jo ensimmäisen lapsista ollessa "pukkiin uskomis-iässä" että appivanhempien tapa kailottaa joululahjojen hommaamisesta kovaan ääneen lapsen kuullen ärsytti valtavasti. Ja kiitos heidän, minun lasteni joulupukki käy ostoskeskuksissa ostamassa ihmisille lahjoja kun minun lapsuuteni pukki väkersi lahjat korvatunturilla

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (2 ääntä)
   ihme_mies: Tuo ensimmäinen väitekin on täyttää roskaa, Saturnuksen renkaat on vahemmat kuin maapallo joten … https://www.avaruus.fi/uutiset/aurinko-planeetat-ja-kuut/saturnuksen-renkaat-osoittautuivat-ikivanhoiksi.html
   Kyseinen artikkeli on vuodelta 2014. Sen sijaan tämä artikkeli jossa kerrotaan niiden olevan dinosauruksia nuorempia on vuodelta 2019: http://www.astronomy.com/news/2019/01/saturns-rings-are-surprisingly-young

   Lainaa

  73. another anniina 9.12.2019 21:00
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   En oo koskaan itteeni livenä nähnyt, oonko olemassa? Mistäs sitä tietää kuka sieltä peilistä oikeesti takas kattelee

   Lainaa

  74. Tulos: +2 (2 ääntä)
   -x-x-: Se, että nykyiset linnut ovat kehittyneet miljoonien vuosien aikana dinosauruksista ei tarkoita, että kana olisi dino…
   Kana on dinosaurus. Lintujen luokka (Aves) kuuluu dinosaurusten kladiin (Dinosauria). Väitätkö myös, etteivät ihmiset ole kynodontteja?

   Lainaa

  75. Villiväkkärä 14.12.2019 18:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jos ei ole ikinä planeettaa nähnyt, kuten muutama täällä sanaa, niin missä me sitten asumme!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: dinosaurukset, saturnus, fossiilit, faktat, todistusaineisto, koulu