Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 86

Kuningasidea: Laitan lapseni kuvat jakoon kaikille lapsenvihaajille.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 86

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +381 (397 ääntä)
   Siis ketä nää tyypit oikein on..

   Lainaa

  2. Murmurmurmeli 17.12.2019 1:11
   Tulos: +821 (847 ääntä)
   Paras argumentti ikinä onkin tunkea lapsen/vauvankuvia keskusteluihin vapaaehtoisesta lapsettomuudesta. "Katsokaa nyt miten söpö, miten kukaan voi olla haluamatta tällaista". Helposti. Ps. Ja miten sopivasti juuri tässä oli itkevä vauva, kun ensimmäisissä oli kissa.

   Lainaa

  3. Tulos: +125 (205 ääntä)
   Sanotaanko jossain murteessa minua-sana muo? En ole koskaan kuullut, mutta niin näkee ärsyttävän usein kirjoitettavan.

   Lainaa

  4. Tulos: +313 (349 ääntä)
   Sillon kun ekaa kertaa netin keskustelusivuille saavuin olin iha halolla päähän lyöty kun muutama otti kontantia ja kyseli "ketä oot". En ymmärtäny koko kysymystä. :D

   Lainaa

  5. Tulos: +170 (190 ääntä)
   Meiku: Sanotaanko jossain murteessa minua-sana muo? En ole koskaan kuullut, mutta niin näkee ärsyttävän usein kirjoitettavan.
   Ja mitä tarkoittaa "mulla kiinnostaa" yms palikkasuomi

   Lainaa

  6. Tulos: +263 (461 ääntä)
   Ketävammaset on maailman syöpä.

   Lainaa

  7. Tulos: +449 (459 ääntä)
   Tää on kyllä jo uus juttu, että ei vedotakaan kunnialoukkaukseen vaan otetaan yhteyttä Iltalehteen. Mitä helvettiä sen pitäis auttaa?? Ja siis miten kukaan voi edes kuvitella, että ketä ja kuka on sama asia. Ja kyseisellä henkilöllä suomi on ilmeisesti vieläpä äidinkieli.

   Lainaa

  8. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Meiku: Sanotaanko jossain murteessa minua-sana muo? En ole koskaan kuullut, mutta niin näkee ärsyttävän usein kirjoitettavan.
   Olen varma, että jossain euroviisubiisissä (Katri Helenan?) laulettiin "muo". Tokihan väärässäolemisen mahdollisuus on mun kohdalla suuri.

   Lainaa

  9. Tulos: -125 (185 ääntä)
   Meiku: Sanotaanko jossain murteessa minua-sana muo? En ole koskaan kuullut, mutta niin näkee ärsyttävän usein kirjoitettavan.
   Voin hyvin suurella varmuudella sanoa, että olet usein kuullut kyseisen "muo/mua" käytön, etkä vain halua sitä myöntää. Huomattavasti vähemmän kuulee käytettävän "minua" muotoa, joka on lopulta hyvinkin kankea puhekielessä.

   Lainaa

  10. Tulos: +90 (110 ääntä)
   Norsu: Ketävammaset on maailman syöpä.
   Ketä kiinnostaa.

   Lainaa

  11. Tulos: +213 (245 ääntä)
   Ketä laittaa lapsensa kuvia nettiin?

   Lainaa

  12. Lohikäärme 17.12.2019 4:01
   Tulos: +6 (46 ääntä)
   Pöö: Tää on kyllä jo uus juttu, että ei vedotakaan kunnialoukkaukseen vaan otetaan yhteyttä Iltalehteen. Mitä helvettiä sen pitäis auttaa??
   Ei se ketään autakaan, siitä tulee vain hyvä mieli kun on hetken "julkisuudessa". Jokin aika sitten kihlattuni näytti minille iltalehden artikkelin, jonka koko pointti oli tämä: OTSIKKO KAMALAA SEKSUAALISIA LEIKKEJÄ TUNNILL HYI "Joo siis, ei oikeesti mitään tapahtunut. Tai sanottu. Tai tehty. Lapsi kertoi äidilleen että jotain olisi kuitenkin ollut meneillä ja siitäkös äiti otti herneen nenään ja järkyttyi mutta oikeasti isoin asia oli, että koulukirjassa oli seksuaalinen maininta. Joka ei ketään, paitsi kukkahattu-tädin, lasta kiinnostanut." Mutta kai siitäkin jotain outoa mielihyvää saa, jos ei oma mies enää tunnu.

   Lainaa

  13. Tulos: -118 (168 ääntä)
   Ketä-ongelmaiset naiset jälleen vauhdissa, no toisaalta toivon etteivät osalliset ole yli 17-vuotiaita

   Lainaa

  14. Tulos: +232 (242 ääntä)
   Lopetin lukemisen jo kohtaan "Ketä presidenttimme on saanut" kohtaan, sillä en ollut varma, haluanko tietää loput.

   Lainaa

  15. Tulos: +87 (107 ääntä)
   Ketä muu muka

   Lainaa

  16. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Yllättävän usein nousee kiukku pintaan kun näitä mokia lukee. Hitto täähän täyttää addiktion kriteerit. Voi ei.

   Lainaa

  17. Tulos: +305 (311 ääntä)
   Siinä on vissi ero, että kuka pani vai ketä pani.

   Lainaa

  18. Tulos: +75 (95 ääntä)
   Näin hämäläisenä (Lahden seudulta) voin tunnustaa, että puhekielessä "mua" vääntyy helposti muotoon "muo", mutta ei sitä kukaan tervepäinen niin kirjoita. Samansuuntaisesti käy muillekin vokaalipareille, esim. "piano" -> "pieno", "miekka" -> "miakka", "sieni" -> "siäni", "nuori" -> "nuari", "työ" -> "tyä" jne. Ketä-sanan väärinkäytön yhdistän jostain syystä turkulaisiin.

   Lainaa

  19. Kielipoliisi 17.12.2019 7:34
   Tulos: -292 (378 ääntä)
   Lapsia inhoavat naiset. Missähän iässä siitä pienestä ihmisestä tulee vähemmän inhottava? Vai onko kyse ihmisvihasta? Pelottavaa porukkaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +142 (150 ääntä)
   Curry: Voin hyvin suurella varmuudella sanoa, että olet usein kuullut kyseisen “muo/mua” käytön, etkä vain halua sitä myöntää. Huomattavasti vähemmän kuulee käytettävän “minua” muotoa, joka on lopulta hyvinkin kankea puhekielessä.
   Miks sun piti toi hyvinkin yleinen mua vetää tohon? Muakin kiinnostaa tietää missä päin tuota mielestäsi hyvinkin yleistä muota käytetään kun en itsekään muista kuulleeni?

   Lainaa

  21. Tulos: +178 (180 ääntä)
   Mannerheimin jälkeen presidentiksi on valittu vaikka ketä.

   Lainaa

  22. Tulos: +297 (315 ääntä)
   Kielipoliisi: Lapsia inhoavat naiset. Missähän iässä siitä pienestä ihmisestä tulee vähemmän inhottava? Vai onko kyse ihmisvihasta? Pelottavaa porukkaa.
   Kai käsitit että Anu on itse kuvitellut ketjun lapsia vihaaviksi. Tosiasiassa ketju käsitteli vapaaehtoisesti lapsettomuutta, eli naisia jotka eivät halua tulla äidiksi, ei lapsia vihaaviksi. Vihakortin taakse on hyvä piiloutua ja uhriutua.

   Lainaa

  23. Niinhän siinä lukee 17.12.2019 7:53
   Tulos: +182 (188 ääntä)
   Huilu: Sillon kun ekaa kertaa netin keskustelusivuille saavuin olin iha halolla päähän lyöty kun muutama otti kontantia ja kyseli “ketä oot”. En ymmärtäny koko kysymystä.
   "Ketä oot?" "Puolet isää, puolet äitiä."

   Lainaa

  24. Tulos: +147 (151 ääntä)
   Kuka ampui ja ketä ampui

   Lainaa

  25. Tulos: -37 (69 ääntä)
   Siis, opetetaanko sielä päin ihan koulussa tuo vitun puhevika? Jos niin opet pihalle ja hommansa osaavat tilalle!!

   Lainaa

  26. Vieraslajeihin kuuluva 17.12.2019 8:37
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Ketä Luvialta on tuon tehnyt?

   Lainaa

  27. Tulos: -26 (38 ääntä)
   Meiku: Sanotaanko jossain murteessa minua-sana muo? En ole koskaan kuullut, mutta niin näkee ärsyttävän usein kirjoitettavan.
   Joo.. Lappeenrannan murteessa..

   Lainaa

  28. Tulos: -20 (100 ääntä)
   Sara: Siis ketä nää tyypit oikein on..
   Murre-eroja ja jokaisen yhtään fiksun pitäis olla puuttumatta siihen. Kullä tuo "Ketä" minunkin silmiin hyppää mutta jos tollasesta alkaa huutamaan niin ihan hakemalla hakee väittelyä.

   Lainaa

  29. Tulos: +87 (91 ääntä)
   Tuo viimeinen toimii. ”Ketä nimitettiin presidentiksi...” Vastaus: Paasikiveä.

   Lainaa

  30. Tulos: +74 (100 ääntä)
   Sanosin kanssa että murteista ikävä mennä kaikissa tapauksissa ivaamaan... Kirjakielellä harvempi tosiaan joka tilanteessa kirjoittaa, jotkin puhekielisyydet vaan on toisia yleisempiä. Tässäkin nyt oli aika vapaamuotoinen tietovisa omaan illanviettoon kyseessä. Vaikka on myönnettävä että se on kyllä moka, että väittää tuon olevan kieliopillisesti oikein.

   Lainaa

  31. Jani Spetke 17.12.2019 10:30
   Tulos: -147 (163 ääntä)
   Kielipoliisi: Lapsia inhoavat naiset. Missähän iässä siitä pienestä ihmisestä tulee vähemmän inhottava? Vai onko kyse ihmisvihasta? Pelottavaa porukkaa.
   Ne on niitä, jotka on saaneet lusikalla... Kaikki pyörii oman takapuolen ympärillä.

   Lainaa

  32. Tulos: +225 (243 ääntä)
   Voi Anu :D Luuletko että joitaki kiinnostaa sun penskas? Ite inhoan muita ku omaa lastani. Luuliko Anu että kun naiset jotka eivät lapsia halua, muuttavat mielensä kun näkevät kuvan Anun lapsesta!? Vai mikä idea? Ihanku nuo naiset eivät olis ennen lapsia nähneet. Typeriä ne naiset jotka loukkaantuu jos joku ei pidä heidän Purjo-Petteriään ihanana.

   Lainaa

  33. Turkulainen 17.12.2019 10:54
   Tulos: +24 (106 ääntä)
   Ärsyttää kun suomen kieltä osaamattomat pilaavat länsimurteita puhuvien maineen. Minulle on päivänselvää, milloin on kieliopillisesti oikein käyttää pronominia "kuka" ja milloin "ketä", mutta kun puhekielessä haluaisin käyttää minulle luontaista "ketää", leimaannun itse ketävammaiseksi, koska osa ihmisistä on täysiä debiilejä...

   Lainaa

  34. Tulos: +88 (92 ääntä)
   Jokeri: Joo.. Lappeenrannan murteessa..
   Lappeenrannan murteessa ei todellakaan sanota "muo", vaan "miuta" tai jotkut "minuu" (ja joskus kuulee myös "miua", mut se lienee jotain imatralaisten hupellusta). Siihen en ota kantaa, jos joku yksittäinen Lappeenrannassa asuva ihminen sanoo "muo" (vaikken sitä paikallisena ole ikinä omin korvin todistanutkaan), mutta Lappeenrannan murteessa niin ei sanota.

   Lainaa

  35. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Jokeri: Joo.. Lappeenrannan murteessa..
   Ei muuten ole, lappeenrannassa puhutaan mie ja sie :)

   Lainaa

  36. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Vety: Lappeenrannan murteessa ei todellakaan sanota “muo”, vaan “miuta” tai jotkut “minuu” (ja joskus kuulee myös “miua”, mut se lienee jotain imatralaisten hupellusta). Siihen en ota kantaa, jos joku yksittäinen Lappeenrannassa asuva ihminen sanoo “muo” (vaikken sitä paikallisena ole ikinä omin korvin todistanutkaan), mutta Lappeenrannan murteessa niin ei sanota.
   No tätä vähän minäkin. Reissuhommia kun tekee niin murteista pääsee nauttimaan. Lappeenrannassakin useasti käyneenä en muista silti kuulleeni. Ehkä Muoniossa puhutaan niin?

   Lainaa

  37. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Suo jos ei Minna ne sanat kiinnosta nii eihä siin sit ketää, jumalaare.

   Lainaa

  38. Tulos: -193 (201 ääntä)
   Kummasti aina näiden lasten inhoajien mieli muuttuu, kun tulee vähän ikää.

   Lainaa

  39. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Meiku: Sanotaanko jossain murteessa minua-sana muo? En ole koskaan kuullut, mutta niin näkee ärsyttävän usein kirjoitettavan.
   Omaan korvaan kuulostaa vanhoillisen runolliselta. Varmaan siksi sitä näkee joissain lauluissakin. En usko että muo on virallisesti mitään murretta.

   Lainaa

  40. Tulos: +145 (147 ääntä)
   Wisegyu: Kummasti aina näiden lasten inhoajien mieli muuttuu, kun tulee vähän ikää.
   Miten paljon pitää tulla ikää?

   Lainaa

  41. Tulos: -28 (40 ääntä)
   1. Sabaton laulaa kahdestakin suomalaisesta: - Lauri Törni (Soldier of 3 Armies) - Simo Häyhä (White Death) (ei mainita nimeltä) 2. Tarja Halonen 3. Arkadianmäki on vanha huvila-alue. En ole varma oliko myös Eduskuntatalon nykyisellä tontilla huviloita. 4. Martti Ahtisaari 5. Yli 25 vuoden ajan. 6. 1986. (Kiitos Wikipedia) 7. Jenni Haukio 8. Riippuu mitä itsenäistymisellä tarkoitetaan. Itsenäisyysjulistus esitettiin 4. joulukuuta 1917, eduskunta hyväksyi sen 6. joulukuuta, itsenäisyyden tunnustamista päätettiin pyytää Venäjältä 22. joulukuuta, pyydettiin virallisesti 29. joulukuuta ja lopulta Venäjän Kansankomissaarien neuvosto hyväksyi julistuksen muutamaa minuuttia ennen vuodenvaihdetta. Muut maat tunnustivat Suomen itsenäisyyden pikkuhiljaa sen jälkeen. Viimeisimpänä Chile helmikuussa 1931. 9. Paasikivi

   Lainaa

  42. yli opisto hörhö 17.12.2019 15:29
   Tulos: +38 (44 ääntä)
   Narskis: Ja mitä tarkoittaa “mulla kiinnostaa” yms palikkasuomi
   Se on typo. Oikeasti tarkoittavat "pulla kiinnostaa".

   Lainaa

  43. yli opisto hörhö 17.12.2019 15:33
   Tulos: +151 (171 ääntä)
   Kielipoliisi: Lapsia inhoavat naiset. Missähän iässä siitä pienestä ihmisestä tulee vähemmän inhottava? Vai onko kyse ihmisvihasta? Pelottavaa porukkaa.
   Minkä takia lapsista olisi pakko tykätä? Sinäkin kuulostat vähän pelottavalta ihmiseltä, pakko myöntää.

   Lainaa

  44. Tulos: +52 (60 ääntä)
   Miksi Anun nimi ja profiilikuva on sensuroitu, muttei hänen lapsensa kuvaa, jossa näkyy myös kasvot?

   Lainaa

  45. Tulos: +15 (25 ääntä)
   xz: Ketä kiinnostaa.
   Ei vaan "kuka kiinnostaa"?

   Lainaa

  46. Tulos: +134 (142 ääntä)
   Paras kaverini ei ole ikinä halunnut lapsia. Olen nyt tavattoman onnellinen hänen puolestaan, kun hänen pitkäaikainen poikaystävänsä on tullut samoihin aatoksiin. He pääsevät nauttimaan elämästään eri tavalla, kuin me, jotka suunnittelemme perheenlisäystä. Turha siihen on kenenkään mennä väliin esittelemään kuvia omista kullannupuistaan.

   Lainaa

  47. Tulos: -28 (56 ääntä)
   Jani Spetke: Ne on niitä, jotka on saaneet lusikalla… Kaikki pyörii oman takapuolen ympärillä.
   Juo kusta, vammainen.

   Lainaa

  48. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Juha: Näin hämäläisenä (Lahden seudulta) voin tunnustaa, että puhekielessä “mua” vääntyy helposti muotoon “muo”, mutta ei sitä kukaan tervepäinen niin kirjoita. Samansuuntaisesti käy muillekin vokaalipareille, esim. “piano” -> “pieno”, “miekka” -> “miakka”, “sieni” -> “siäni”, “nuori” -> “nuari”, “työ” -> “tyä” jne. Ketä-sanan väärinkäytön yhdistän jostain syystä turkulaisiin.
   Ketä-sanan väärinkäyttö tulee suoraan Porista. Ja ehkä vähän Raumalta.

   Lainaa

  49. Tulos: -35 (81 ääntä)
   yli opisto hörhö: Minkä takia lapsista olisi pakko tykätä? Sinäkin kuulostat vähän pelottavalta ihmiseltä, pakko myöntää.
   Ei niistä ole pakko tykätä, mutta kieltämättä itseänikin ihmetyttää se kuinka avoimesti Suomessa voi puhua siitä että vihaa lapsia. Kukaan taas ei katsoisi hyvällä jos joku sanoisi vihaavansa vanhuksia tai että vanhukset oksettavat häntä, mutta lapsista näin on taas ok puhua, olisi kiinnostavaa tietää syy tähän. T. Vapaaehtoisesti lapseton.

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Pöljä: Olen varma, että jossain euroviisubiisissä (Katri Helenan?) laulettiin “muo”. Tokihan väärässäolemisen mahdollisuus on mun kohdalla suuri.
   "Ohjaa kotiin muo"?

   Lainaa

  51. Sijaiskärsijä 17.12.2019 22:19
   Tulos: -17 (31 ääntä)
   Lumi: Kai käsitit että Anu on itse kuvitellut ketjun lapsia vihaaviksi. Tosiasiassa ketju käsitteli vapaaehtoisesti lapsettomuutta, eli naisia jotka eivät halua tulla äidiksi, ei lapsia vihaaviksi. Vihakortin taakse on hyvä piiloutua ja uhriutua.
   Niin, onko tuo taustatieto-osio sitten Anun vai FM-tiimin kirjoittama? Joka tapauksessa "lapsia inhoavat naiset" oli mokassa suoraan mainittu, eikä edes mitenkään tunnistettavasti sarkastiseen sävyyn. Ja kyse oli lapsia inhoavista, ei vihaavista naisista. Taisit olla itse se, joka veti vihakortin mukaan. Liekö tehnyt mielestäsi omasta argumentoinnistasi parempaa.

   Lainaa

  52. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Ketä-sanan raiskaus ärsyttää, "mulla kiinnostaa, Raijalla ei kiinnosta" -tyyli ärsyttää ja ehkä eniten ärsyttää pk-seutulaisten tyyli taivuttaa verbit väärin lähes jatkuvasti.

   Lainaa

  53. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Korjaaja: 1. Sabaton laulaa kahdestakin suomalaisesta: - Lauri Törni (Soldier of 3 Armies) - Simo Häyhä (White Death) (ei mainita nimeltä) 2. Tarja Halonen 3. Arkadianmäki on vanha huvila-alue. En ole varma oliko myös Eduskuntatalon nykyisellä tontilla huviloita. 4. Martti Ahtisaari 5. Yli 25 vuoden ajan. 6. 1986. [...]
   Siinä oli sirkusteltta

   Lainaa

  54. Tulos: +98 (98 ääntä)
   Onko joku oikeasti niin äärettömän idiootti, että tunkee oman lapsensa kuvan keskusteluun, jossa on aiheena vapaaehtoinen lapsettomuus ja lapsista pitämättömyys?? Anu, olet käsittämättömän tyhmä. Mukulasi kuva sellaisessa ketjussa ei kiinnosta ketään.

   Lainaa

  55. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Curry: Voin hyvin suurella varmuudella sanoa, että olet usein kuullut kyseisen “muo/mua” käytön, etkä vain halua sitä myöntää. Huomattavasti vähemmän kuulee käytettävän “minua” muotoa, joka on lopulta hyvinkin kankea puhekielessä.
   Eihän Meiku väittänyt, ettei tunne "mua"-muotoa (kaikkihan sen tietävät), vaan hän kysyi, käytetäänkö jossain murteessa muotoa "muo". En minäkään ole sellaista koskaan kuullut, kiinnostaisi tietää, käyttääkö joku sitä omassa puheessaan.

   Lainaa

  56. Tulos: +21 (35 ääntä)
   Murre on jännä juttu ja vapaaehtoinen lapsettomuus vieläkin jännempää, ainakin näitä kommenteja lukiessa. Oulussa ainakin kysytty että: Ketä nää oot? Matkustakaa enempi, se avartaa. Jos olet vapaaehtoisesti lapseton se ei tarkoita sitä että vihaisi lapsia. Kaikki vaan ei halua omia lapsia. Se ei ole keneltäkään pois. Tosin harvemmin sitä vieraiden ihmisten lapsista pitää, mutta pitäisikö muka? Anu on idiootti kun lähti mukaan koko keskusteluun. Hienoa että hänellä lapsi, mutta minkä helvetin takia pitää väkisin tunkea lapsi mukaan keskusteluun kun ei ollut tarvetta? Haki oikein hakemalla jotain reaktiota ja halusi uhriutua. Sääliksi käy lasta.

   Lainaa

  57. Nyt kommentoin 19.12.2019 2:31
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Itsellä paljon turkulaisia tuttuja ja puolisonakin yksi, voin kertoa että toi kuka/ketä asia on kyllä aiheuttanut keskustelua kerran jos toisenkin. Onneksi toisella paikkakunnalla asuminen on lopettanut tämän. Ketä ei kuitenkaan oo pahin turkumurreasia vaan konditionaalin/imperfektin sekottaminen, koska se aiheuttaa jopa väärinymmärryksiä! ”Mä kattosin sen” Eli KATSOIT jo vai KATSOISIT JOS.. mitä? Tääkin onneks jo jäänyt, mutta välillä puolison sukulaiset mukavasti muistuttaa tästäkin murrerikkaudesta

   Lainaa

  58. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Huilu: Sillon kun ekaa kertaa netin keskustelusivuille saavuin olin iha halolla päähän lyöty kun muutama otti kontantia ja kyseli “ketä oot”. En ymmärtäny koko kysymystä.
   Multa kysyi junnu kerran "ketä sun nimi on?". Saatoin mennä sanattomaksi.

   Lainaa

  59. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Mörkö: Oulussa ainakin kysytty että: Ketä nää oot? Matkustakaa enempi, se avartaa.
   Ketäily ei todellakaan kuulu Oulun murteeseen. Itse törmäsin tähän ilmiöön ensimmäisen kerran parikymmenvuotiaana sukulaisten luona pääkaupunkiseudulla vierallessani, aiheutti sen verran paljon ihmetystä että jäi elävästi mieleen.

   Lainaa

  60. Myös Oululainen 19.12.2019 10:58
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mörkö: Murre on jännä juttu ja vapaaehtoinen lapsettomuus vieläkin jännempää, ainakin näitä kommenteja lukiessa. Oulussa ainakin kysytty että: Ketä nää oot? Matkustakaa enempi, se avartaa.
   No ei todellakaan sanota Oulussa Ketä nää oot vaan kuka sää oot. Nm. Oulussa 35 v asunut.

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (24 ääntä)
   haha: Lopetin lukemisen jo kohtaan “Ketä presidenttimme on saanut” kohtaan, sillä en ollut varma, haluanko tietää loput.
   Minä lopetin lukemisen jo ensimmäisen kirjaimen kohdalla. Miksi tulla kommentoimaan juttua vain kertoakseen ettei sitä edes lukenut?

   Lainaa

  62. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kielipoliisi: Lapsia inhoavat naiset. Missähän iässä siitä pienestä ihmisestä tulee vähemmän inhottava? Vai onko kyse ihmisvihasta? Pelottavaa porukkaa.
   On. Siis kyse ihmisvihasta. En voi sietaa lapsia -viela meluavampia ja arsyttavampia versioita vanhemmistaan, joista en myoskaan pida. En toki toivo ihmisille pahaa, vain etta he ystavallisesti olisivat lapsineen onnellisia jossain muualla kuin missa mina olen. Oman lapseni tietysti katson poikkeukseksi tahan "kaikki lapset ovat arsyttavia" saantoon, aivan samoin kuin sen isa on poikkeus "kaikki ihmiset ovat arsyttavia" -saantoon. En odota, tai toivo, etta muut olisivat samaa mielta, vain etta kaikki voisimme ihastella oman lapsemme poikkeuksellista erinomaisuutta hiljaa ja yksityisesti. Muita kun ei pahasti kiinnosta.

   Lainaa

  63. Ookko nää Oulusta, pelekääkkö nä polliisia? 19.12.2019 18:22
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Myös Oululainen: No ei todellakaan sanota Oulussa Ketä nää oot vaan kuka sää oot. Nm. Oulussa 35 v asunut.
   Jospa se on oululaistunu raumalainen. Jotenki tuntuis näin parikymmentä vuotta Oulua kokeneena uuspaikkakuntalaisena, että ainakin jotkut sekoittavat oululaisia ominaisuuksia omaan murteeseensa ja niitähän täällä riittää. Itsekin joskus tieten tahtoen, vaikka normaalisti puhun vahvasti omalla murteellani.

   Lainaa

  64. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Ihan yleisenä muistutuksena pienten lasten vanhemmille, että kukaan muu ei rakasta sun lasta niin paljon kun sä, varsinkaan tuntemattomat ihmiset eikä tän pitäs tulla joka kerta niin suurena yllätyksenä. Ne ei vaan nää sun lapsessa sitä mitä sä näät.

   Lainaa

  65. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Juha: Näin hämäläisenä (Lahden seudulta) voin tunnustaa, että puhekielessä “mua” vääntyy helposti muotoon “muo”, mutta ei sitä kukaan tervepäinen niin kirjoita. Samansuuntaisesti käy muillekin vokaalipareille, esim. “piano” -> “pieno”, “miekka” -> “miakka”, “sieni” -> “siäni”, “nuori” -> “nuari”, “työ” -> “tyä” jne. Ketä-sanan väärinkäytön yhdistän jostain syystä turkulaisiin.
   Kaikki muut näistä olen kuullut, mutta tuo "muo" on täysin uusi sana.

   Lainaa

  66. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Pöö: Tää on kyllä jo uus juttu, että ei vedotakaan kunnialoukkaukseen vaan otetaan yhteyttä Iltalehteen. Mitä helvettiä sen pitäis auttaa?? Ja siis miten kukaan voi edes kuvitella, että ketä ja kuka on sama asia. Ja kyseisellä henkilöllä suomi on ilmeisesti vieläpä äidinkieli.
   Luulenpa että siellä on äidinkielenä turku, ei suomi.

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (1 ääni)
   Pluri: No tätä vähän minäkin. Reissuhommia kun tekee niin murteista pääsee nauttimaan. Lappeenrannassakin useasti käyneenä en muista silti kuulleeni. Ehkä Muoniossa puhutaan niin?
   Ei puhuta niin Muoniossa. T. Muoniolaisen vanhemman lapsi

   Lainaa

  68. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kekkula: Ketä-sanan raiskaus ärsyttää, “mulla kiinnostaa, Raijalla ei kiinnosta” -tyyli ärsyttää ja ehkä eniten ärsyttää pk-seutulaisten tyyli taivuttaa verbit väärin lähes jatkuvasti.
   Myös raiskauksesta puhuminen silloin, kun sillä viitataan johonkin muuhun kuin seksuaaliseen väkivaltaan, on aika ikävää.

   Lainaa

  69. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Leevi: Myös raiskauksesta puhuminen silloin, kun sillä viitataan johonkin muuhun kuin seksuaaliseen väkivaltaan, on aika ikävää.
   Feminismi. Nykyään kaikki on raiskausta. Pyykkipoika -sanan, käyttö on kuulemma raiskaus naisia kohtaan.

   Lainaa

  70. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Wisegyu: Kummasti aina näiden lasten inhoajien mieli muuttuu, kun tulee vähän ikää.
   42v., 18 vuotta parisuhteessa joista 12 vuotta avioliitossa, ei ole muuttunut. Seuraava huono besserwisser-argumentti?

   Lainaa

  71. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Wisegyu: Kummasti aina näiden lasten inhoajien mieli muuttuu, kun tulee vähän ikää.
   Ei muuten kummasti muutu. Ainakaan vielä näin +50 v.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, lappu, tietovisa, ketä, kuka, kielioppi, prisma, kauppa, kaupassa, lapsi, lapseton, lapsettomat