Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Kirpputorin löytöjä, osa 340

  Suurenna näkymä

  38 kommenttia

  1. Fugme kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +337 (357 ääntä)

   Kahdella sadalla ei kauan lomailla, varmaan kohta lähettää puhelimen…

     Lainaa

  2. Pluri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +597 (643 ääntä)

   Hanna. Kannattaa lähettää sama summa uusiksi. Jäävät nimittäin rahat joskus “leijumaan” pilveen. Yleensä on auttanut kun toisen kerran laittaa niin tulee ensimmäinenkin vasta näkyviin. Lähettävät sitten sen toisen 200€ takaisin.

     Lainaa

  3. Helli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +168 (172 ääntä)

   Juu, mun olis kanssa pitänyt joskus lähettää PlayStation Nigerian, maksu olisi tullut tuon kautta

     Lainaa

  4. Ei terve kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +112 (134 ääntä)

   Mä kerran ostin keikkaliput ja sama homma tosin en muista minkä kautta maksoin. Piti saada sähköposti heti ja viimeisen ”Laitan kohta tulee” blokkas mut eli kun sai rahat. Tällä oli feikki profiili mikä näytti ihan ok mutta tosiaan rikosilmoituksen tein ja sitten vähän ajan päästä tyypin kuva vaihtui johonkin ihan toiseen henkilöön ja asuinpaikka Nigeria. Että niin. Vielä röyhkeyden huippu, ettei avannut uutta tiliä edes huijaukseen vaan käytti samaa tiliä mitä itse käyttää.

     Lainaa

  5. traumcity kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +338 (368 ääntä)

   Epäilyttävän halpa puhelin myynnissä, jonka omistaja lomailemassa Nigeriassa, ja näillä tiedoilla yhden viestin perusteella lähti tilisiirto matkaan.

   Mitäköhän tollaset ihmiset oikeesti ajattelee, päässä vilisee jotain pikkulintujen viserrystä ja outoa energiaa mutta ei mitenkään saa otetta ajatuksistaan, senkun vaan menee. Ei ihmettele lomamatkaa ja ihan fiiliksissä maksaa huijarin tilille rahaa. Päässä pyörii vain uusi puhelin, ja se lintujen viserrys. Ei edes vahingossa kyseenalaista mitään tässä prosessissa, mutta helvetin hyviä nämä daijut on värittämään värityskirjaa.

     Lainaa

  6. Mona kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -160 (256 ääntä)

   Mä tunnen useammankin suomalaisen jotka on lomaillut nigeriassa, itseni mukaan lukien. Ihmeellinen ajatus ettei kukaan voisi siellä lomailla. Ja voihan se ihan oikeasti olla toi myyjäkin siellä, en kyllä ymmärrä että miten se sen puhelimen postittaa, tai siis et jos sen on kerta tarkoituskin postittaa se vasta kun on palannut Suomeen lomaltaan, niin eikö sne puhelimen olisi voinut maksaa verkkopankissa niin maksu olisi näkynyt ennen postitusta kuitenkin. Vai pitikö se raha saada just nyt heti kesken reissun vaikka postitus tapahtuu vasta myöhemmin

     Lainaa

  7. Rautalanka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +222 (260 ääntä)

   Mona: Ja voihan se ihan oikeasti olla toi myyjäkin siellä, en kyllä ymmärrä että miten se sen puhelimen postittaa, tai siis et jos sen on kerta tarkoituskin postittaa se vasta kun on palannut Suomeen lomaltaan, niin eikö sne puhelimen olisi voinut maksaa verkkopankissa niin maksu olisi näkynyt ennen postitusta kuitenkin. Vai pitikö se raha saada just nyt heti kesken reissun vaikka postitus tapahtuu vasta myöhemmin

   Sinulle voisi nyt toistaa Juuson kommentin.

   Karu totuus on se, ettei ole mitään puhelinta, Merjaa tai lomaa. On vain nigerialaishuijaus, menetetyt rahat ja mahdollisuus oppia virheistään.

     Lainaa

  8. Onkos tässä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +136 (164 ääntä)

   Koijari on rahansa ansainnut. Ei näistä ole kuin 20 vuotta vöyhkätty. Huutonetti lienee se vähiten huono kauppapaikka, kriittisesti on sielläkin syytä kauppakumppanin profiilia ja palautteita syynätä jos kauppasumma alkaa olla isompi.

     Lainaa

  9. Huilu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +69 (77 ääntä)

   Hannan pitäisi katsoa Paulin pelivideoiden huijarivideoita, saattaa oppia jotain.

     Lainaa

  10. Se aito oikea kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (105 ääntä)

   Mona:
   Mä tunnen useammankin suomalaisen jotka on lomaillut nigeriassa, itseni mukaan lukien. Ihmeellinen ajatus ettei kukaan voisi siellä lomailla. Ja voihan se ihan oikeasti olla toi myyjäkin siellä, en kyllä ymmärrä että miten se sen puhelimen postittaa, tai siis et jos sen on kerta tarkoituskin postittaa se vasta kun on [...]

   Niin, Nigeriasta saa samoja elämyksiä kuin Gambiastakin.

     Lainaa

  11. jokkeri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (163 ääntä)

   Jos on noin tyhmä, että ostaa Applen tuotteita, niin sietääkin rahat viedä.

     Lainaa

  12. PIN kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +88 (110 ääntä)

   Rautalanka: Sinulle voisi nyt toistaa Juuson kommentin.

   Karu totuus on se, ettei ole mitään puhelinta, Merjaa tai lomaa. On vain nigerialaishuijaus, menetetyt rahat ja mahdollisuus oppia virheistään.

   Niin, todennäköisimmin totuus on juuri se, mutta loma Nigeriassa ei ole mahdottomuus ja teoriassa tarinakin VOISI olla totta. (Mutta lupaan jättää Feissarimokat kuukaudeksi lukematta jos paljastuu, että on. Jokainen teistä tietänee että se on kovempi lupaus kuin perinteinen “syön hatullisen paskaa”.)

     Lainaa

  13. NB kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (51 ääntä)

   1 8

     Lainaa

  14. NB kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +86 (104 ääntä)

   NB:
   1 8

   Ja näin halusi vauvani näemmä kommentoida.

   Olin siis sanomassa, että odotin koko ajan, että Merja kommentoi ketjuun. “Moikkelis, palasin juuri lomalta, puhelin lähtee postiin iltapäivällä :))”

     Lainaa

  15. yli opisto hörhö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +151 (157 ääntä)

   On kyllä pakko kysyä että miten kukaan voi uskoa jonkun myyvän yli tuhannen euron puhelinta kahdella sadalla? Jos joku juttu on “melkein liian hyvää ollakseen totta” niin silloin se on. En pysty ymmärtämään miten ihmiset menee näihin huijauksiin. Sääliksi käy.

     Lainaa

  16. joojoojoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +95 (107 ääntä)

   Lähetin puhelimen täältä Nigeriasta jo viikko sitten! Etkö ole Hanna saanut seta? Ma voin laittaa sinulle toisen puhelimen jos laitat 150 euroa westend unionilla minulle.

     Lainaa

  17. Kapu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (16 ääntä)

   Juuso ♥

     Lainaa

  18. joojoojoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (82 ääntä)

   Kehitysapua tämäkin. 200€ vastaa keskimääräisen nigerialaisen kahden kuukauden palkkaa.

     Lainaa

  19. Vipuun menevä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +107 (111 ääntä)

   Itsekin myin hetki sitten puhelinta tori.fi ja valehtelematta 90% yhteydenotoista oli huijareita. Osa ulkomaalaisia ja tuote piti lähettää milloin Nigeriaan, milloin minnekin. Osa suomalaisia, jotka soittivat ja piti samana päivänä kiireellisesti saada uusi puhelin kun vanha meni rikki tai hukkui. Yksi oli Jyväskylästä lähdössä ajamaan Helsinkiin luurin takia. Kuitenkaan kenelläkään ei ollut käteistä mahdollista maksaa tai nostaa automaatista, vaan tilisiirto piti tehdä. Tilisiirto harmillisesti juuri eri pankista kuin omani, mutta ei hätää, ottavat screenshotin siirrosta ja lähettävät mulle ja hakevat puhelimen pois, ja kaikki hyvin eiks je? Yksi oikeasti käytti noita sanoja “eiks je?”. Yhdellä oli niin pasmat sekaisin, että soitti mulle monta kertaa ja unohti että olin jo monesti kieltäytynyt kaupasta. Joka kerta kysyi eri puhelinta “Sulla oli myynnissä Iphone X / Samsung Galaxy / *insert expensive phone here*”. Silloin oli jo pakko kysyä häneltä, että meneekö tuo huijaus koskaan läpi? Siitä alkoi sitten sellainen kieltäminen ja tarinan veivaaminen, että jää nigerialaisetkin kakkoseksi. Mutta joo, kaupat lopulta syntyivät käteisellä yhden nuoren kundin kanssa ja no problem, mutta usko näihin nettimyyntitoreihin koki kolauksen. Ei vuosia sitten vielä näin laajan skaalan ryönäämistä tullut koskaan vastaan.

     Lainaa

  20. ottoke kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +74 (84 ääntä)

   Eikä Hanna tai kukaan vastaajista viitsinyt googlata western union “fraud hotline” numeroa ja antaa Hannalle neuvoksi kiireesti soittaa sinne. Ne pystyy jäädyttämään rahasiirron tutkimuksia varten kunhan ehtii tehdä tämän ennen kuin vastaanottaja ehtii nostaa ne rahat.

   Rahohen nostamisen jälkeenkin kannattaa tehdä “fraud complaint” sinne niin ne saa ainakin sen kyseisen tunnuksen säppiin.

   Toisaalta niin jos Hanna kysyy neuvoa facesta niin ehkä toi olis ollut ylikurssia Hannalle muutenkin. Ehkä facetasoiset vastaukset missä vaan voivotellaan yrittämättä auttaa mitenkään on just sitä mitä Hanna ansaitseekin.

     Lainaa

  21. Plii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -29 (55 ääntä)

   Vipuun menevä:
   Itsekin myin hetki sitten puhelinta tori.fi ja valehtelematta 90% yhteydenotoista oli huijareita. Osa ulkomaalaisia ja tuote piti lähettää milloin Nigeriaan, milloin minnekin. Osa suomalaisia, jotka soittivat ja piti samana päivänä kiireellisesti saada uusi puhelin kun vanha meni rikki tai hukkui. Yksi oli [...]

   Kumma kun nää huijarit eivät tiedä, että nykyään tilisiirrot kulkevat eri pankkienkin välillä heti. Toivottavasti potentiaaliset uhrit tietävät.

     Lainaa

  22. Maksu kuin maksu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -21 (33 ääntä)

   Tääl ei nyt taida kovin moni tietää kuinka wu toimii. Jos olet lähettänyt rahaa Merja nimiselle henkilölle, ei niitä voi kukaan muu nostaa. Pelkkä kontrollinro ei riitä, pitää olla myös sama nimi, jonka lähettäjä on määritellyt. Merja ei myöskään saa rahaa ulos ilman virallista henkilöllisyystodistusta, ja hänen henkilötietonsa kirjataan wu:n järjestelmään, joten aika helppo siitä on lähteä poliisin selvittelemään asiaa jos on tullut huijatuksi. Ihan yhtä lailla tuli siis huijatuksi, kuin jos olisi siirtänyt rahat pankkitilille… Tuskin silti rahoja koskaan takaisin saa, harmi:(

     Lainaa

  23. tuli vaan mieleen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +98 (98 ääntä)

   Mona:
   Mä tunnen useammankin suomalaisen jotka on lomaillut nigeriassa, itseni mukaan lukien. Ihmeellinen ajatus ettei kukaan voisi siellä lomailla. Ja voihan se ihan oikeasti olla toi myyjäkin siellä, en kyllä ymmärrä että miten se sen puhelimen postittaa, tai siis et jos sen on kerta tarkoituskin postittaa se vasta kun on [...]

   Olisiko ne rahat kuitenkin helpompi ottaa suomalaiselle tilille, vaikka kuinka olisi lomailemassa Nigeriassa?

     Lainaa

  24. Huutaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (36 ääntä)

   Odotin koko ajan maailmanmatkaaja Merjan tulevan kommentoimaan olevansa oikea henkilö ja lomalla Nigeriassa, mutta tämä olikin taas vaan näitä mokia joiden takia tekee mieli itse lähteä lomalle.. kauas.

     Lainaa

  25. Iso Hoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (20 ääntä)

   Mites se mafiankin käyttämä P.T Barnumin lentävä lause taas menikään…
   “Suckers. There’s one born every minute” :-D

     Lainaa

  26. Keijo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -19 (25 ääntä)

   Juuso bännätty vihapuheesta

     Lainaa

  27. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +89 (89 ääntä)

   Miten joku on noin kujalla pankkiasioista ja maksamisesta että toi “Maksa tonne kun oon lomalla” menee läpi? Eikö ne jumalauta tajua että ne Suomalaiset pankit toimii ihan yhtälailla ulkomaillakin?

     Lainaa

  28. Lapsen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +55 (55 ääntä)

   Tiedoksi: huijauksen uhriksi joutunut saa usein uusia yhteydenottoja huijareilta. Esim:

   “Poliisi on pidättänyt kyseiset henkilöt ja rahat on saatu takaisin. Ota yhteyttä meihin, ai niin, pitäisi ensin maksaa käsittelymaksu…”

   Jos oma täti tai pappa on mennyt moiseen haksahtamaan, niin näistä on syytä kertoa. Uhrilla on usein kovat defenssit päällä, eikä tahdo tunnustaa tilannetta.

     Lainaa

  29. Vaakku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (40 ääntä)

   Nää tapaukset on mun mielestä lähinnä surullisia, en nää tarvetta naljailla ihmiselle jolla varmaan jo muutenkin paha mieli kun tajuaa mitä on tapahtunut. Kalliit oppirahat tässäkin tapauksessa.

     Lainaa

  30. Janni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (32 ääntä)

   yli opisto hörhö:
   On kyllä pakko kysyä että miten kukaan voi uskoa jonkun myyvän yli tuhannen euron puhelinta kahdella sadalla? Jos joku juttu on “melkein liian hyvää ollakseen totta” niin silloin se on. En pysty ymmärtämään miten ihmiset menee näihin huijauksiin. Sääliksi käy.

   Siksi se pitikin ostaa äkkiä, kun oli niin halpa!!!

     Lainaa

  31. Jabi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (22 ääntä)

   Moikka.
   Merja täälä, ja anteeksi kun en ole ennemmin päässyt vastaamaan kun täälä Nigeriassa tuo 5g verkko on hieman heikkolaatuinen aina välillä.
   Puhelin on lähetetty, ja jos haluat varmistua, että puhelin varmasti tulee perille niin voin lähettää myös toisen samanlaisen postikulujen hinnalla. (100€) sovitaanko että lähetät sen toisen puhelimen sit mulle kun palaan lomalta takaisin Suomeen?

     Lainaa

  32. Martsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (34 ääntä)

   Mona:
   Mä tunnen useammankin suomalaisen jotka on lomaillut nigeriassa, itseni mukaan lukien. Ihmeellinen ajatus ettei kukaan voisi siellä lomailla. Ja voihan se ihan oikeasti olla toi myyjäkin siellä, en kyllä ymmärrä että miten se sen puhelimen postittaa, tai siis et jos sen on kerta tarkoituskin postittaa se vasta kun on [...]

   Miksi ihmeessä suomalaiselle Merjalle pitäisi lähettää rahaa western unionilla? Eikö Merjalla ole tiliä Suomessa?

     Lainaa

  33. Hepomiesten tietotoimisto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (41 ääntä)

   Mona:
   Mä tunnen useammankin suomalaisen jotka on lomaillut nigeriassa, itseni mukaan lukien. Ihmeellinen ajatus ettei kukaan voisi siellä lomailla. Ja voihan se ihan oikeasti olla toi myyjäkin siellä, en kyllä ymmärrä että miten se sen puhelimen postittaa, tai siis et jos sen on kerta tarkoituskin postittaa se vasta kun on [...]

   Nigeriassa lomailevat tasan ne suomalaiset, jotka ovat joutuneet vielä isomman nogerialaishuijauksen kohteeksi, eli avioliittoon nigerialaismiehen kanssa, oleskeluluvan takia. Mutta nääkään ei tajua tulleensa huijatuiksi ennen kuin joku niistä miehen lukuisista vaimon lisäksi pitämistä tyttöystävistä tulee raskaaksi.

     Lainaa

  34. Mortem kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (13 ääntä)

   Maksu kuin maksu:
   Tääl ei nyt taida kovin moni tietää kuinka wu toimii. Jos olet lähettänyt rahaa Merja nimiselle henkilölle, ei niitä voi kukaan muu nostaa. Pelkkä kontrollinro ei riitä, pitää olla myös sama nimi, jonka lähettäjä on määritellyt. Merja ei myöskään saa rahaa ulos ilman virallista henkilöllisyystodistusta, ja hänen [...]

   Tätä samaa mietin.. Lähetin kaverille rahaa ja ei saanut niitä ulos, ennenku kävin lisäämässä hänen toisen nimensä niihin tietoihin. Koska pelkkä ensimmäinen etunimi + sukunimi ei riittänyt, koska passissa kuitenkin molemmat etunimet + sukunimi.

     Lainaa

  35. Topitii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (11 ääntä)

   traumcity:
   Epäilyttävän halpa puhelin myynnissä, jonka omistaja lomailemassa Nigeriassa, ja näillä tiedoilla yhden viestin perusteella lähti tilisiirto matkaan.

   Mitäköhän tollaset ihmiset oikeesti ajattelee, päässä vilisee jotain pikkulintujen viserrystä ja outoa energiaa mutta ei mitenkään saa otetta ajatuksistaan, senkun [...]

   Se on se hullun halpa luuritarjous. Kokenut ja maalaisjärkinen tajuaa, että hinta on liian hyvää ollakseen totta, mutta naiivin ihmisen se sokaisee. Sitä ei edes halua ajatella, miten hämäräperäisesti maksuprosessi tulee hoidettua. Kun eihän se ole kuin 20 % uuden omenaluurin hinnasta! Siis pakko saada ihan heti!

     Lainaa

  36. huutaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (9 ääntä)

   Yh, tulipa huonot muistot mieleen. Joitakin vuosia sitten “ostin” pleikkarin Merja-nimiseltä myyjältä Huuto.netissä. Sinne meni 150 euroa, voi että hävettää oma tyhmyys vieläkin. Sai sentään myöhemmin tuomion tämä nettipetos-tehtailija, mutta melko varmasti sittemmin jatkanut valitsemallaan uralla.

     Lainaa

  37. Mona kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (6 ääntä)

   Hepomiesten tietotoimisto: Nigeriassa lomailevat tasan ne suomalaiset, jotka ovat joutuneet vielä isomman nogerialaishuijauksen kohteeksi, eli avioliittoon nigerialaismiehen kanssa, oleskeluluvan takia. Mutta nääkään ei tajua tulleensa huijatuiksi ennen kuin joku niistä miehen lukuisista vaimon lisäksi pitämistä tyttöystävistä tulee raskaaksi.

   No itse en ole, enkä ole ollut nigerialaisen kanssa naimisissa eikä nämä muutkaan mun siellä reissanneet tutut. Kaunis maa ja edullinen lomailla, erilaista kulttuuria jne, paljon mielenkiintoisempi kun joku Euroopan maa.

     Lainaa

  38. Absurdia on elämä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   Maksu kuin maksu:
   Tääl ei nyt taida kovin moni tietää kuinka wu toimii. Jos olet lähettänyt rahaa Merja nimiselle henkilölle, ei niitä voi kukaan muu nostaa. Pelkkä kontrollinro ei riitä, pitää olla myös sama nimi, jonka lähettäjä on määritellyt. Merja ei myöskään saa rahaa ulos ilman virallista henkilöllisyystodistusta, ja hänen [...]

   Ollaan Nigeriassa. Viranomaispalvelua saa mieleisekseen ihan vaan rahalla. Ja aina voi väärentääkin henkilöllisyystodistuksen tai lahjoa WU virkailijan ja puhutaan 200€ nähden pikkurahoista.

     Lainaa

  39. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , , ,