Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Vanhempainilta, osa 9

  Kuinka moni hyväksyy fyysisen kurinpalautuksen?
  Suurenna näkymä
  Vanhempainilta, osa 9 Adoptiotapaus on nähty Feissarimokien julkaisussa Äitipuolen puheenvuoro.

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -200 (258 ääntä)
   9kk synttärit kai periaatteessa olisi mahdollista, jos on syntynyt 3kk lasketun ajan jälkeen. No ei tsittenkään. Eli kyllä se on pikkasen vaikeata.

   Lainaa

  2. Tulos: +571 (603 ääntä)
   Jotenkin kammottavasti vaikuttaa siltä että Meri yrittäisi etsiä oikeutusta lasten "fyysiselle kuritukselle" joka ei ole "mitään hakkaamista tms."

   Lainaa

  3. Tulos: +429 (437 ääntä)
   En epäillytkään, etteikö olisi vikat 9kk synttärit tän vuoden puolella.

   Lainaa

  4. Memerento 5.9.2019 1:56
   Tulos: +176 (336 ääntä)
   Parikymppisenä aattelin, että haluun lapsia. Sit aloin opetusalalle ja kohtasin niiden lasten vanhemmat. Lopetin opetusalan. Nää taas muistuttaa siitä, että oon tehnyt oikean päätöksen olla lisääntymättä. Aaaaaargh!!

   Lainaa

  5. Tulos: +192 (312 ääntä)
   Memerento: Parikymppisenä aattelin, että haluun lapsia. Sit aloin opetusalalle ja kohtasin niiden lasten vanhemmat. Lopetin opetusalan. Nää taas muistuttaa siitä, että oon tehnyt oikean päätöksen olla lisääntymättä. Aaaaaargh!!
   Öö.. Niin meinaatko nyt mahdollisuutta siihen, et susta tulis samanlainen kuin Eino-Petterin tai Kaino-Uolevin vanhemmista? Eiks siihen pysty noin niinku itse vaikuttamaan aika pitkälti.

   Lainaa

  6. Misantrooppi 5.9.2019 2:41
   Tulos: +293 (299 ääntä)
   Onko Meri vielä yhdessä adoptoidun miesystävänsä kanssa?

   Lainaa

  7. Tulos: +343 (385 ääntä)
   Onkohan Amanda onnistunut unohtamaan, mistä harvinaisen kuvaavasta yhdyssanasta "synttärit" on lyhennetty?

   Lainaa

  8. Tulos: +174 (178 ääntä)
   Nadjan kuvat olisi varmaan "vähän erilaisemmat".

   Lainaa

  9. Tulos: +114 (138 ääntä)
   Memerento: Parikymppisenä aattelin, että haluun lapsia. Sit aloin opetusalalle ja kohtasin niiden lasten vanhemmat. Lopetin opetusalan. Nää taas muistuttaa siitä, että oon tehnyt oikean päätöksen olla lisääntymättä. Aaaaaargh!!
   Implikoitko nyt siis, että on hyvä asia, jos vain hankalat idiootit lisääntyvät? Ei se oo lasten vika jos niillä on vaikeat vanhemmat, mutta epäilisin, että olisi parempi niin niiden lasten kuin meidän kaikkien tulevaisuuden kannalta jos vain järkevät ja mukavat ihmiset lisääntyisivät, sieltä todennäköisemmin kasvaisi lisää tätä järkevää ja mukavaa porukkaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +89 (99 ääntä)
   Jos lapsi on syntynyt tammikuussa, niin ei voi olla vielä 9 kk, lokakuussa tulee 9 kk täyteen. Tai no tietenkin tuo päivitys voi olla joltain muulta vuodelta...

   Lainaa

  11. Tulos: +112 (120 ääntä)
   mandi: Jos lapsi on syntynyt tammikuussa, niin ei voi olla vielä 9 kk, lokakuussa tulee 9 kk täyteen. Tai no tietenkin tuo päivitys voi olla joltain muulta vuodelta…
   Juu, eikä lokakuun synttärit olis vuoden viimeset. Marraskuussa olis 10kk ja joulukuussa 11kk. Ehkä tuo on viime vuoden joulukuulta. Joku kuvittelee että vuodessa on vain 10 kuukautta.

   Lainaa

  12. Tulos: +77 (103 ääntä)
   Dipoli: Onkohan Amanda onnistunut unohtamaan, mistä harvinaisen kuvaavasta yhdyssanasta “synttärit” on lyhennetty?
   Kuukausimerkkipäivien saavuttamisia voisi kutsua vaikkapa kuukautispäiviksi, lyhennettynä vaikkapa "kuukkarit".

   Lainaa

  13. Pekka Peitsi 5.9.2019 8:39
   Tulos: -57 (73 ääntä)
   Jos osaa kuvata, niin tuntiliksa on kohdillaan, ja saisi siinä tunnissa myös reilusti onnistuneita otoksia, jos hyvällä puhelimella osaa myös kuvata.

   Lainaa

  14. yli opisto hörhö 5.9.2019 9:08
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Tuo Meri on kyllä aivan sekopää. Säälittää lapset ja lasten äiti.

   Lainaa

  15. Tulos: +102 (108 ääntä)
   Amandalla on päivät ja kuukaudet ihan yhtä hyvin selvillä, kun sillä yhdellä mimmillä taannoin, joka laski muuttopäivää; nyt 22. päivä + 2 viikon päästä muutto (+ 14 päivää) on 36. päivä... ja kun hieman ojennettiin, niin totes, et ai ei tässä kuussa ookkaan kun 31 päivää. Voiko jotkut oikeesti olla noin pihalla?

   Lainaa

  16. Tulos: +51 (69 ääntä)
   Kökkis: Öö.. Niin meinaatko nyt mahdollisuutta siihen, et susta tulis samanlainen kuin Eino-Petterin tai Kaino-Uolevin vanhemmista? Eiks siihen pysty noin niinku itse vaikuttamaan aika pitkälti.
   Ei sitä aina tiedä. Kun ihminen on kovakoodattu huolehtimaan geneettisen materiaalinsa jatkuvuudesta keinolla millä hyvänsä, niin joillakin lapsen saaminen aiheuttaa sellaisen hormonitsunamin että aivot on vuosia narikassa.

   Lainaa

  17. Syntymäpäivä on kulttuurinen rakenne 5.9.2019 9:35
   Tulos: +41 (89 ääntä)
   Dipoli: Onkohan Amanda onnistunut unohtamaan, mistä harvinaisen kuvaavasta yhdyssanasta “synttärit” on lyhennetty?
   yksivuotissyntymäpäivä = yksi vuosi syntymäpäivästä, yhdeksänkuukautissyntymäpäivä = 9kk syntymäpäivästä. Voihan sitä juhlia vaikka joka päivä jos haluaa, aina on kulunut X määrä aikaa syntymästä, mutta mahdollisuudet että muitakin ihmisiä kiinnostaa ovat varmaankin sen ekan vuoden aikana isommat jos ei keskity tasavuosiin.

   Lainaa

  18. Tulos: +88 (100 ääntä)
   Hitto että ärsyttää tuollaiset epämääräiset tilaustyöt. Kun teet oman tulkinnan "erilaisuudesta", niin kyllä sieltä sit alkaa tulla kommenttia miten kuvat ei kelpaa ja kaikki on paskaa, mutta etukäteen on mahdotonta saada minkäänlaista tarkennusta toivottuun lopputulokseen. Tuollaiset tilaukset useinmiten hukkaa sekä tilaajan, että tekijän aikaa ja hermoja. Vikaan juttuun liittyen..Minua on kuritettu rankalla kädellä pentuna. Luunappeja, tukistamista sekä koivuniemen herraa. Ei naurattanut silloin, mutta kasvatuksesta huolimatta minusta tuli oikein tasapainoinen ja tuottava yhteiskunnan jäsen. Tästä huolimatta en voi millään tavalla hyväksyä minkäänlaista väkivaltaa lasta kohtaan. Tiedän tapauksia jotka ovat saaneet vähemmän kuritusta kuin minä, mutta joilla vaikutukset ovat olleet paljon suurempia. Tämä on myös yksi syy, miksi omien kokemusten pohjalta ei voi perustella asioita; puhut vain omasta puolestasi.

   Lainaa

  19. Tulos: +34 (44 ääntä)
   Duocorn: Jotenkin kammottavasti vaikuttaa siltä että Meri yrittäisi etsiä oikeutusta lasten “fyysiselle kuritukselle” joka ei ole “mitään hakkaamista tms.”
   Vaan esim. stendarilla polttamista, neulalla tökkimistä ym, mistä ei jää selviä jälkiä.

   Lainaa

  20. Tulos: +81 (83 ääntä)
   En ymmärrä! Onko kyseessä vuoden vikat 9kk synttärit (vuoden vikat vai koko loppuelämän vikat)? Vai vuoden vikat kuukausisynttärit (jolloin lapsi täyttäisi tammikuussa vasta 10 kk eikä vuoden)? Vai vuoden vikat neljännesvuosisynttärit (tämä on ainoa mikä käy järkeen mutta kuka helvetti tälläisestä pitää kirjaa)? EN YMMÄRRÄ!

   Lainaa

  21. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Päivi: En ymmärrä! Onko kyseessä vuoden vikat 9kk synttärit (vuoden vikat vai koko loppuelämän vikat)? Vai vuoden vikat kuukausisynttärit (jolloin lapsi täyttäisi tammikuussa vasta 10 kk eikä vuoden)? Vai vuoden vikat neljännesvuosisynttärit (tämä on ainoa mikä käy järkeen mutta kuka helvetti tälläisestä pitää kirjaa)? EN YMMÄRRÄ!
   Se laskee lapselleen kvartaaleja, eli joka kolmas kuukausi. Mitä siihen tulee, miksei -synttärin pidempi muoto on "syntymäpäivä", ei "syntymän vuosipäivä", joten miksei (ei, en ole Amanda, en vain usko että 9-kuukautinen ymmärtää kalenterista hölynpölyä, viettäkööt synttäreitä vaikka joka viikko jos haluaa). Mitä Meriin tulee, lasten fyysinen kuritus on laitonta. Jos ryhtyy johonkin laittomaan (tai mikä luultavampaa on jo ryhtynyt) ei ehkä kannattaisi postittaa siitä faceryhmään. Voi näyttää aika pahalta siinä adoptiohakemuksessakin. Hyvä että tuli ilmi tietysti :7

   Lainaa

  22. Tulos: +103 (107 ääntä)
   Merille tiedoksi, että lasten fyysinen kurittaminen on ollut Suomessa laitonta vuodesta 1984 lähtien. ja fyysiseen kurittamiseen tosiaan kuuluu kaikki fyysinen kurittaminen, myös ne luunapit ja tukistamiset.

   Lainaa

  23. Tulos: +22 (32 ääntä)
   tonique: Kuukausimerkkipäivien saavuttamisia voisi kutsua vaikkapa kuukautispäiviksi, lyhennettynä vaikkapa “kuukkarit”.
   Eihän vuosipäivääkään sanota "vuokkariksi', vai sanotaanko? Hyvää 1-vuokkaria? Syntymäpäivä kun syntymäpäivä.

   Lainaa

  24. Tulos: -18 (26 ääntä)
   U2FsdGVkX1/tqTBd6JDNtDXGx3UtdwwaIrNvCmnLPOwAKOxPidxoufRlisI4ud8cmeys+GmiQg1kw6L3/xt4gpCG7QJa4M8OeYdO61LeB9SZyESyMT3W9JqoXodxMGJd8mx+gN8JmDzewhsaetpkIODu0DL+JtWAcNofKFYxnK2P/p3y/unlYuprXM50MAeJbsNqcrFosiO7aJ4IX36EgemqlYOVRf63zEv2WowEt0jikVnLsmSP37AtWWQClH1vlr74wCretm9kDR0BrdK22IjxAIcQGOhxnnJYOJrHNMdwF9e0z9F/iLeOIZ9IWUHKSGpikwCxlZrFgOelLp8VW4q8NrDZ7MChY1PXdWh/yaM=

   Lainaa

  25. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Sellaista parempaa hakkaamista? Sellaista joka on hyväksyttävää, koska mielipide?

   Lainaa

  26. purppurakruunu 5.9.2019 15:27
   Tulos: +64 (72 ääntä)
   Että mua vituttaa noi "kuhan ei ole hakkaamista"-puolustelut. Ensinnäkin, lapsi ei ymmärrä, mikä ero on "läppäsyllä" tai "lyömisellä", kun akti on sama ja se, miten paljon se sattuu, saattaa riippua voimasta tai tilanteesta enemmän kuin tarkoituksesta. Läppäsylläkin voi saada helposti ihon rikki, jos on lyövässä kädessä on vähänkään kynttä, ja munkin vanhempi vaan "tukisti", kun se kiskoi mut hiuksista ensin päin vessan seinää ja sitten uudestaan eteisen lasioveen. Jos tottuu ajatukseen, että vähänkään on hyväksyttävää, se eskaloituu niin helposti, kun pikkasenkaan menettää kontrollia, ja siinä kohtaa yleensä käy niin, että lapsi on se paha siinä tilanteessa, kun kehtaa kutsua asioita oikeilla nimillä.

   Lainaa

  27. purppurakruunu 5.9.2019 15:38
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   "Haluasin ammattivalokuvat ja tarvitsen suosituksia valokuvaajasta, joka on kekseliäs/pystyy ottamaan erikoistoiveita." "Mulla on kännykkäkamera, voin tehdä kympillä." Ala pähkinänkuoressa.

   Lainaa

  28. Tulos: -38 (38 ääntä)
   mandi: Jos lapsi on syntynyt tammikuussa, niin ei voi olla vielä 9 kk, lokakuussa tulee 9 kk täyteen. Tai no tietenkin tuo päivitys voi olla joltain muulta vuodelta…
   Miten niin? Nyt on syyskuun 5. päivä. Lapselle on voinut tulla 9 kuukautta täyteen ennen näiden mokien julkaisua, jos lapsi on syntynyt tammikuun 1.-4. päivä. Lokakuussa tulisi täyteen 9 kuukautta, jos olisi syntynyt helmikuussa.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Siiseli: Miten niin? Nyt on syyskuun 5. päivä. Lapselle on voinut tulla 9 kuukautta täyteen ennen näiden mokien julkaisua, jos lapsi on syntynyt tammikuun 1.-4. päivä. Lokakuussa tulisi täyteen 9 kuukautta, jos olisi syntynyt helmikuussa.
   Ja kappas, itsekin laskin väärin, vaikka tarkistin ihan sormilla laskemalla :D. Varmaan sitten sama moka käynyt Amandallekin :D

   Lainaa

  30. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Pekka Peitsi: Jos osaa kuvata, niin tuntiliksa on kohdillaan, ja saisi siinä tunnissa myös reilusti onnistuneita otoksia, jos hyvällä puhelimella osaa myös kuvata.
   Totisesti on osaajalle 10€/h liksa kohdallaan. Ei muuta kun valokuvausfirma pystyyn, 24/7 kun tekee hommia niin tellien ja lellien jälkeen saattaa päästä ihan kohtuulliseen tulotasoon. Tämä laskelma ei ota huomioon vähäpätöisiä työaikaa laskevia seikkoja kuten kusellakäyntiä yms.

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (11 ääntä)
   mandi: Jos lapsi on syntynyt tammikuussa, niin ei voi olla vielä 9 kk, lokakuussa tulee 9 kk täyteen. Tai no tietenkin tuo päivitys voi olla joltain muulta vuodelta…
   Tätä samaa mietin ja rupesin jo melkein kyseenalaistamaan itseäni, kun oma joulukuussa syntynyt on pian (omien laskujeni mukaan) 9kk.

   Lainaa

  32. Hightower71 ok 6.9.2019 3:32
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Hmm: Tätä samaa mietin ja rupesin jo melkein kyseenalaistamaan itseäni, kun oma joulukuussa syntynyt on pian (omien laskujeni mukaan) 9kk.
   Joulukuussa syntynyt on tietenkin seuraavan vuoden syyskuussa 9kk koska se on 9. kuukausi syntymäkuukauden jälkeen. Mutta jos lapsi on syntynyt tammikuussa, ei se täytä syyskuussa 9kk vaan 8kk ...eikä ne ole "synttärit"

   Lainaa

  33. Tulos: -48 (66 ääntä)
   No voi hyvän tähden! Mitä ihmeen väliä sillä on, että otetaanko siitä pennusta kuvia jollain järjestelmäkameralla vai puhelimella? Ne ovat vain muistoiksi otettavia, ja nykyaikaisissa puhelimissa on jo sen verran hyvät kamerat että kuvat kyllä kelpaavat vaikka A4 tulosteeksi... Ja mikä vikaa muka on lasten fyysisessä kurittamisessa? Sillä tavalla on ennenkin lapsia ojennettu, ja ovat oppineet. Nykyään vaan hyssytellään, ja sitten myöhemmin ihmetellään että miksi siitä nulikasta tulikin sellainen hampunpolttaja ja yhteiskuntaan sopeutumaton.

   Lainaa

  34. Tulos: -11 (25 ääntä)
   Annika: No voi hyvän tähden! Mitä ihmeen väliä sillä on, että otetaanko siitä pennusta kuvia jollain järjestelmäkameralla vai puhelimella? Ne ovat vain muistoiksi otettavia, ja nykyaikaisissa puhelimissa on jo sen verran hyvät kamerat että kuvat kyllä kelpaavat vaikka A4 tulosteeksi… Ja mikä vikaa muka on lasten [...]
   Marry me?? <3

   Lainaa

  35. Kukkahattu 6.9.2019 10:38
   Tulos: +18 (36 ääntä)
   Annika: Ja mikä vikaa muka on lasten [...]
   Ole sinä nainen hiljaa. Ennenkään ollut äänioikeutta tai omaisuutta ja hyvin pysyi perheet yhdessä. Toisin on kun nykyään haetaan eroa pienestä avokämmenestä, kyllä se olla peukalon keppi oli parempi. Jooh elikkäs, jos ei hakattaisi lapsia ja sitten itketä väkivallasta. Kasvattaa voi täysin ilman että tarvitsee käydä pienenpiinsä käsiksi. Itsehän tuolla tavalla vaan lakkasin kertomasta mistään mitään ja laitettiin niitä luunappeja sitten toisillemme kun joku vitutti tai kiusaustapauksissa. Ihan oikeinhan se oli, kun iskäkin

   Lainaa

  36. Tulos: -11 (29 ääntä)
   purppurakruunu: Että mua vituttaa noi “kuhan ei ole hakkaamista”-puolustelut. Ensinnäkin, lapsi ei ymmärrä, mikä ero on “läppäsyllä” tai “lyömisellä”, kun akti on sama ja se, miten paljon se sattuu, saattaa riippua voimasta tai tilanteesta enemmän kuin tarkoituksesta. Läppäsylläkin voi saada helposti ihon rikki, jos on lyövässä [...]
   Mua on pienenä tukistettu, mutta ei koskaan viskottu päin seiniä. Sua on valitettavasti pahoinpidelty, mua omasta mielestäni ei. Mielestäni näissä on vissi ero.

   Lainaa

  37. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Mä en ymmärrä miten jotkut raahtii lyödä tai tukistaa omaa lastaan. Itellä 8v lapsi, rakastan häntä enkä ilkeäisi satuttaa missään nimessä! Tai aiheuttaa hänelle pelkoa.

   Lainaa

  38. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Pekka Peitsi: Jos osaa kuvata, niin tuntiliksa on kohdillaan, ja saisi siinä tunnissa myös reilusti onnistuneita otoksia, jos hyvällä puhelimella osaa myös kuvata.
   Just, joo. Eiköhän tuo vähintään järkkärin tarvitsisi. Maksaisiko tuo Nadja verotkin?

   Lainaa

  39. purppurakruunu 6.9.2019 15:19
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Aijaha: Mua on pienenä tukistettu, mutta ei koskaan viskottu päin seiniä. Sua on valitettavasti pahoinpidelty, mua omasta mielestäni ei. Mielestäni näissä on vissi ero.
   Jos et tekisi sitä toiselle aikuiselle, älä tee sitä lapsellesi. Tää on asia, jossa ei saa mun mielestä olla laisinkaan harmaata aluetta. Mä en ikinä ajatellut, että hyvä, että tällä kertaa mua vaan tukistettiin, eikä retuutettu niistä pitkin taloa: päinvastoin, ne kerrat, kun osuin seiniin tai oviin tai avokäsi raapaisi leuan verille tuntui melkein helpotukselta, koska ne oli todisteita siitä, että nyt mua on "oikeasti" pahoinpidelty. Niin kävi paljon harvemmin: suurimman osan ajasta, se oli pienempää, mutta jatkuvaa (väki-)vallankäyttöä, just sellaista, jota vanhemmat sukupolvet pitää "pienenä" tai "hyväksyttävänä", mikä teki avun hakemisesta vaikeaa, koska varmasti kaikki muutkin kokee samaa ei-oikeaa-väkivaltaa (ja sitä paitsi, eihän äidit lyö lapsiaan, varmasti mä kuvittelen tämän). Ihmiset käsittelee heihin kohdistuneita voimakeinoja eri tavoin, ja ymmärrys siitä, mitä kukin laskee anteeksiantamattomaksi itseään kohden on paljolti kunkin omissa käsissä: mun mielipide on, että ihminen, joka käyttää hyväksi valta-asemaansa ja sitä, että toinen on riippuvainen hänestä, ja rikkoo tätä luottamussidetä fyysisellä väkivallalla, vaikka sitten "pienellä", on persläpi.

   Lainaa

  40. Rutut oikiaa kyllä 6.9.2019 17:56
   Tulos: +7 (25 ääntä)
   Dipoli: Onkohan Amanda onnistunut unohtamaan, mistä harvinaisen kuvaavasta yhdyssanasta “synttärit” on lyhennetty?
   Eihän sanassa "syntymäpäivä" mitenkään viitata siihen että syntymästä pitäisi olla kulunut tasan vuosi sinä päivänä. Sehän tarkoittaa vaan päivää jona juhlitaan syntymää. Yleensä sitä juhlitaan vuosittain, mutta ei mikään sääntö kiellä juhlimasta useamminkin. "Yhdeksänkuukautissyntymäpäivä" = syntymästä on kulunut yhdeksän kuukautta.

   Lainaa

  41. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Memerento: Parikymppisenä aattelin, että haluun lapsia. Sit aloin opetusalalle ja kohtasin niiden lasten vanhemmat. Lopetin opetusalan. Nää taas muistuttaa siitä, että oon tehnyt oikean päätöksen olla lisääntymättä. Aaaaaargh!!
   Ei, vaan päinvastoin. Mieti minkälainen tulevaisuus ihmiskunnalla on jos vain typerät ihmiset lisääntyvät?

   Lainaa

  42. Tulos: +2 (12 ääntä)
   BonnieC: Mä en ymmärrä miten jotkut raahtii lyödä tai tukistaa omaa lastaan. Itellä 8v lapsi, rakastan häntä enkä ilkeäisi satuttaa missään nimessä! Tai aiheuttaa hänelle pelkoa.
   Siinä vaiheessa kun lapsesi hakkaa koulukavereitaan (n.s. "kiusaa"), niin joko aiheutat vähintään pelkoa tai hyväksyt teot. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole, esim. kotiaresti aiheuttaa pelkoa.

   Lainaa

  43. Tulos: +4 (12 ääntä)
   purppurakruunu: Jos et tekisi sitä toiselle aikuiselle, älä tee sitä lapsellesi. Tää on asia, jossa ei saa mun mielestä olla laisinkaan harmaata aluetta. [...]
   Minä en koskaan veisi aikuiselta kännykkää tai pleikkaria tai tietsikkaa. Mutta (ei mulla ole lapsia) lapsi käyttäytyisi pahasti (vaikka kavereitaan kohtaan), en näkisi pienintäkään ongelmaa poistaa k.o. laitteet käytöstä esim. viikoksi.

   Lainaa

  44. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Annika: No voi hyvän tähden! Mitä ihmeen väliä sillä on, että otetaanko siitä pennusta kuvia jollain järjestelmäkameralla vai puhelimella? Ne ovat vain muistoiksi otettavia, ja nykyaikaisissa puhelimissa on jo sen verran hyvät kamerat että kuvat kyllä kelpaavat vaikka A4 tulosteeksi… Ja mikä vikaa muka on lasten fyysisessä kurittamisessa? Sillä tavalla on ennenkin lapsia ojennettu, ja ovat oppineet. Nykyään vaan hyssytellään, ja sitten myöhemmin ihmetellään että miksi siitä nulikasta tulikin sellainen hampunpolttaja ja yhteiskuntaan sopeutumaton.
   1. Käypäs hakemassa sitten se putki-tv jostain roskiksesta ja kymmenen vuotta vanha puhelin käyttöön. Koska et selvästikään ole kiinnostunut laadusta ja paskempikin riittää. Totta kyllä, että pääosin puhelinkin riittää mutta jos on ikinä vertaillut kunnon kameran ja parhaankin puhelimen kuvia niin eron näkee. Kuvaajastakin on paljon kiinni. Kamera ei tee kuvaajaa mutta osaava kuvaaja saa hyvällä kameralla parempaa jälkeä kuin puhelimella, jolla saa varmasti parempaa jälkeä kuin peruspulliainen. 2. Itse olen ns. "yhteiskunnan loinen" enkä töissä juuri ole päässyt kulumaan. Minua kuritettiin pentuna ihan kunnolla kotona. Eipä siis asiaan ole vaikuttanut, joten logiikkasikin on paskaa kuten tuo ylempi laaduntunnistuksesikin. Hamppua en ole polttanut, joten ehkä se auttoi sitten vain siihen? Vai voisiko olla että pieksämisellä ei ole mitään yhtä vaikutusta (varsinkaan järin positiivista) vaan on älytön määrä muuttujia, joiden kautta ihminen päätyy ties minne? Ei kai sentään?

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Dipoli: Onkohan Amanda onnistunut unohtamaan, mistä harvinaisen kuvaavasta yhdyssanasta “synttärit” on lyhennetty?
   Jaa. Syntymäpäivä ei sanana itsessään viittaa vuosiin, ainoastaan päiviin. Synttäreillä voisi siinä mielessä viitata "samaan päivään eri kuukautena" ihan yhtä hyvin kuin "samaan päivään eri vuotena". Loppu käy ilmi kontekstista (9v synttärit vs 9kk synttärit) niin hyvin joka tapauksessa, et synttäri-sanan ihmettely on musta tässä kohtaa aivan tarpeetonta.

   Lainaa

  46. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jes! Mulla on ens viikolla synttärit. Täytän 391kk!

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Onko mahdollista, että amanda luulee vuoden loppuvan 10teen kuukauteen? Miksi en ymmärrä tätä "viimeiset synttärit?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, lapsi, vauva, synttärit, syntymäpäivä, kurinpalautus, adoptoida, adoptio, valokuvaaja, kamerapuhelin, vanhemmat