Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Äitipuolen puheenvuoro

Lapset nukkumaan! Kello on jo... MITÄ?!
Suurenna näkymä
Äitipuolen puheevuoro

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Paljonkakkoja 14.5.2019 0:23
   Tulos: +1390 (1398 ääntä)
   Toivottavasti se mies tajusi harkita eroa. Ja pian.

   Lainaa

  2. Lohikäärme 14.5.2019 0:35
   Tulos: +741 (781 ääntä)
   Sai valvoa yli kymmeneen illalla?? No huhhuh, mitähän huligaaneja sieltä kasvaa :D Itse sain luvan valvoa noin pitkään vasta kun täytin 18 vuotta,kumma juttu että nyt on tehty maanpäällä kaikki huonot valinnat ihan vain koska äiti ei tykkää. Että mitenköhän, olisiko se sittenkin yli rajoitettu elämä mikä enemmän lapseen sattuu.

   Lainaa

  3. Tulos: +933 (937 ääntä)
   Koska adoptiohan on niin helppo ja nopee juttu, ja puolen vuoden seurustelun jälkeen kannattaakin jo adoptoida ei yksi vaan suoraan kaksi lasta

   Lainaa

  4. Tulos: +922 (928 ääntä)
   Täytyypä heti huomeniltana kokeilla saisko lapset ajoissa nukkumaan. "Heti sänkyyn tai yks Meri adoptoi teidät!"

   Lainaa

  5. Tulos: +291 (409 ääntä)
   Tuli halu abortoida Meri.

   Lainaa

  6. Misantrooppi 14.5.2019 0:46
   Tulos: +57 (149 ääntä)
   Petkele: Tuli halu abortoida Meri.
   Tämä niin vahvasti! :D

   Lainaa

  7. Pekka Siitoin 14.5.2019 1:07
   Tulos: +740 (740 ääntä)
   Haluaisin kuulla Merin vision siitä miten huoltajuus otetaan exältä pois. Todennäköisesti tähänkin on joku vitullinen neronleimaus päässä kehittynyt.

   Lainaa

  8. Tulos: -187 (245 ääntä)
   Jotenkin olettaisi, että täällä tunnistettaisiin trollit paremmin kuin Facebookissa, mutta ei näköjään

   Lainaa

  9. Tulos: +231 (233 ääntä)
   Paha äitipuoli

   Lainaa

  10. Kilokalori 14.5.2019 1:32
   Tulos: +527 (531 ääntä)
   Tuttavaperheessä naimisissa oleva puoliso adoptoi puolisonsa lapsen, jonka etävanhemmasta ei ole kuulunut mitään vuosikausiin. Tämä poissaoleva ei vastustanut adoptiota, antoi nimmarit papereihin. Ja se kesti liki 4 vuotta, se adoptioprosessi, vaikka kaikki asianosaiset halusivat adoption toteutuvan. Luulen, että tässä tilanteessa äiti saattaisi vastustaa adoptiota, eikä se menisi ihan noin jouhevasti suomalaisesta byrokratiasta läpi...

   Lainaa

  11. Tulos: +246 (302 ääntä)
   "Olen pohtinut mieheni ja hänen eksän lapsien adoptoimista..". Mitenhän se sen miehen meinas adoptoida..? Mut juu, toivottavasti ukko ei anna ton muuttaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +423 (425 ääntä)
   Meri, ota se lasten äiti vaan kunnolla puhutteluun ja sano jämäkästi: "Jos vielä kerranki annat niiden muksujen valvoa yli kymmeneen niin minä tulen ja adoptoin ne!" Eiköhän se siitä säikähdä.

   Lainaa

  13. Tulos: +185 (195 ääntä)
   Pekka Siitoin: Haluaisin kuulla Merin vision siitä miten huoltajuus otetaan exältä pois. Todennäköisesti tähänkin on joku vitullinen neronleimaus päässä kehittynyt.
   Haastamalla poliisiasemalla oikeuteen kunnianloukkauksesta ja lasten pahoinpitelystä serkun pojan kummisedän avulla, joka on opiskelemassa asianajajaksi. Juttu saadaan taputeltua parissa päivässä, kun on noinkin vakavasta laiminlyönnistä kyse. Perustietoa.

   Lainaa

  14. Tulos: +318 (318 ääntä)
   Niinhän se adoptio tosiaan toimii, että joku vaan ilmoittaa halukkuutensa jonkun lapsien adoptointiin ja sitten se omistajuus vaan siirtyy. Tietenkään isän ja äidin mielipiteellä ole mitään merkitystä. Sitten jos joku kolmas osapuoli haluaakin ne adoptoida niin taas lasten huoltajuus vaan siirtyy. Lastenkin kanssa olevat hyvä välit varmasti vahvistuvat tässä prosessissa. Juu.

   Lainaa

  15. Daigadaiga 14.5.2019 7:01
   Tulos: +215 (221 ääntä)
   Kiutu: Jotenkin olettaisi, että täällä tunnistettaisiin trollit paremmin kuin Facebookissa, mutta ei näköjään
   Tässä on sellainen hauska puoli, että idiootit menee monesti tuon trollinleiman taakse kun tajuaa jääneensä vähemmistöön ja se tekee oikeiden trollien tunnistamisesta aika hankalaa. Ihmiset(varsinkin minä) on kuitenkin oikeasti aika idiootteja.

   Lainaa

  16. Näintäämenee 14.5.2019 7:14
   Tulos: +253 (255 ääntä)
   Meri on muuttamassam miehen luokse. Onkohan mieheltä edes kysytty? No luulen, että ajatuksen taustalla on oikeasti mustasukkaisuus ja kostonhalu siitä, että mies tulee eksänsä kanssa toimeen ja arvostaa eksän lastenhoitoa. Merin kaltainen tyyppi muuttaa kyllä nopeasti mielipiteensä vietettyään lasten kahden viikon verran lomaa, huomattuaan, että lapset eivät olekaan robottinukkeja.

   Lainaa

  17. Kansaton sosialisti 14.5.2019 7:20
   Tulos: -146 (174 ääntä)
   Näintäämenee: Meri on muuttamassam miehen luokse. Onkohan mieheltä edes kysytty? No luulen, että ajatuksen taustalla on oikeasti mustasukkaisuus ja kostonhalu siitä, että mies tulee eksänsä kanssa toimeen ja arvostaa eksän lastenhoitoa. Merin kaltainen tyyppi muuttaa kyllä nopeasti mielipiteensä vietettyään lasten kahden viikon verran lomaa, huomattuaan, että lapset eivät olekaan robottinukkeja.
   Olet käynyt lukion psykan kakkoskurssin ilmeisen huolellisesti.

   Lainaa

  18. Näintäämenee 14.5.2019 7:28
   Tulos: +372 (374 ääntä)
   Kansaton sosialisti: Olet käynyt lukion psykan kakkoskurssin ilmeisen huolellisesti.
   Ei, vaan tietoni ovat huomattavasti luotettavammasta lähteestä. Olen lukenut paljon vauvapistefin Aihe vapaa -palstaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +189 (191 ääntä)
   Jos Merin miehellä on maalaisjärki tallella, niin pian pitäisi olla kaksi eksää.

   Lainaa

  20. Tulos: +124 (126 ääntä)
   Kiutu: Jotenkin olettaisi, että täällä tunnistettaisiin trollit paremmin kuin Facebookissa, mutta ei näköjään
   Monestikin toivon, että olisipa tämä trolli! Sen verran tullut näitä juttuja olen kuitenkin nähnyt, että ymmärrän sen olevan usein turha toivo.

   Lainaa

  21. Tulos: +152 (158 ääntä)
   Nainen joka ei ole koskaan saanut omia lapsia päättää, että lasten äiti ei osaa omiaan kasvattaa ja tahtoo adoptoida miehensä lapset kysymättä äitiltä. Lapsen kasvattamiseen kun kuuluu paljon muutakin kun joku nukkumaanmeno aika ja lapsettomana et varmasti sitä ymmärrä, että lapset joskus valvoo pidempään. Onneksi adoptointi on pitkä prosessi ja yks käynti psykologilla ja sun oikeus on hylätty, koska sinusta ei selvästikään ole lapsille huoltajaksi, vaan ongelmasi on siinä, että miehesi tulee toimeen eksänsä kanssa ja sinulla ei ole sanavaltaa heidän lapsiin.

   Lainaa

  22. tsykoloogi 14.5.2019 9:31
   Tulos: +144 (150 ääntä)
   Kansaton sosialisti: Olet käynyt lukion psykan kakkoskurssin ilmeisen huolellisesti.
   Tarvitaanko tuohon psykologin kursseja? Kyllähän nyt jokainen järkevä aikuinen ymmärtää missä tuossa on kyse. Ongelmahan on juurikin se, että miehen ja eksän välit on kunnossa ja tämän uuden naisen pitäisi päästä sotkemaan kuviot, että saisi kaiken huomion.

   Lainaa

  23. Tulos: +120 (120 ääntä)
   Tässä on vaan väärin kaikki. Juokse, juokse kauas Merin mies!

   Lainaa

  24. Tulos: -88 (108 ääntä)
   Sori vaan mutta lapsia joilla on jo vanhemmat, ei voi adoptoida. Huoltajuus ei tähän liity. Vaikka mies olisi yksinhuoltaja, Meri ei voisi adoptoida. Vanhempia voi olla vain kaksi ja ne lapsilla jo on. Huoltajuuden saa poiskin mutta vanhemmuutta ei tai se on todella hankalaa.

   Lainaa

  25. Bodvåihsojeåve 14.5.2019 10:12
   Tulos: +125 (127 ääntä)
   Näintäämenee: Meri on muuttamassam miehen luokse. Onkohan mieheltä edes kysytty? No luulen, että ajatuksen taustalla on oikeasti mustasukkaisuus ja kostonhalu siitä, että mies tulee eksänsä kanssa toimeen ja arvostaa eksän lastenhoitoa. Merin kaltainen tyyppi muuttaa kyllä nopeasti mielipiteensä vietettyään lasten kahden viikon verran lomaa, huomattuaan, että lapset eivät olekaan robottinukkeja.
   Ja ovat seurustelleet JO puoli vuotta! Kertonee jotain Merin edellisten suhteiden kestosta. Kumma kun ne ei kestä, kuka nyt ei haluaisi uuden tyttöystävänsä pakottavan itsensä lasten viralliseksi huoltajaksi vain, koska on mustasukkainen eksälle...

   Lainaa

  26. Bodvåihsojeåve 14.5.2019 10:15
   Tulos: +137 (139 ääntä)
   Bodvåihsojeåve: Ja ovat seurustelleet JO puoli vuotta! Kertonee jotain Merin edellisten suhteiden kestosta. Kumma kun ne ei kestä, kuka nyt ei haluaisi uuden tyttöystävänsä pakottavan itsensä lasten viralliseksi huoltajaksi vain, koska on mustasukkainen eksälle…
   Siis lasten, joiden kanssa ei ole vielä edes asunut samassa taloudessa ja joiden kanssa on niinkin läheinen kuin "tullaan toimeen ihan ok". Tää muuttuu vaan paremmaksi ja paremmaksi mitä kauemmin miettii, mitä Merin päässä mahtaa liikkua. Toivottavasti mies ymmärtää pistää pelin poikki.

   Lainaa

  27. Pekka Siitoin 14.5.2019 10:26
   Tulos: +92 (98 ääntä)
   .SL3087: Sori vaan mutta lapsia joilla on jo vanhemmat, ei voi adoptoida. Huoltajuus ei tähän liity. Vaikka mies olisi yksinhuoltaja, Meri ei voisi adoptoida. Vanhempia voi olla vain kaksi ja ne lapsilla jo on. Huoltajuuden saa poiskin mutta vanhemmuutta ei tai se on todella hankalaa.
   Mitä jos alkuun googlettaisit vaikka "puolison lapsen adoptointi".

   Lainaa

  28. ihanmummovaan 14.5.2019 10:30
   Tulos: +71 (71 ääntä)
   Äkkiä Meri nyt lähimpään lapsivirastoon luovareita allekirjoittamaan, ettei lasten äiti ehdi heitä valvottamaan enää!

   Lainaa

  29. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Merin miehelle: "Run for your life.. now".

   Lainaa

  30. Hepomiesten tietotoimisto 14.5.2019 10:41
   Tulos: +106 (106 ääntä)
   Jos Meri joskus lisääntyy, toivottavasti hänen tulevan exänsä uusi kumppani adoptoi hänen lapsensa.

   Lainaa

  31. yli opisto hörhö 14.5.2019 10:47
   Tulos: +101 (101 ääntä)
   Oikea ihannepuoliso tämä Meri.. Vaikuttaa oikein mukavalta äitipuolelta kans. Toivottavasti mies nyt pysähtyisi vähän miettimään onko kyseinen nainen hyvää seuraa omille lapsille, jos puolen vuoden "seurustelun" jälkeen pitää muuttaa saman katon alle ja harkita lasten adoptointia.

   Lainaa

  32. Tulos: +68 (72 ääntä)
   Tää oli mulle ihan uutta tietoa että seurustelukumppanin voi adptoida.

   Lainaa

  33. Tulos: +129 (131 ääntä)
   Tällä miehellä pitäisi olla sen verran kunnioitusta lapsiaan kohtaan että pystyisi sanomaan tulevalle avokilleen että ne eivät ole hänen lapsiaan ja on todella ikävää ja törkeää yrittää viedä lapsilta heidän äitinsä. Lapset todennäköisesti rakastavat varmasti enemmän äitiään, eikä asia hänelle kuulu miten he lastensa kasvattamisesta sopivat. Toki on lasten edun mukaista, että tyyli olisi suht sama kummankin vanhemman luona, mutta suurempi etu on, että lapsilla on hyvät välit molempiin vanhempiin ja vanhempien välit toimivat. Lapsia ei todennäköisesti kiinnostaisi ollenkaan jos Meri lähtisi.

   Lainaa

  34. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Täytyy vielä sanoa, että onneksi on sosiaalinen media johon Merin kaltaiset ihmiset voivat suoltaa näitä älyttömiä ajatuksiaan, jotta ihmismassa pystyy EHKÄ hyvällä tuurilla palauttamaan jotain järkeä näiden päähän.

   Lainaa

  35. Tulos: +73 (73 ääntä)
   Eihän siinä tarvitse kuin hankkiutua äidistä eroon (vaikka myrkkyomenalla) ja sitten pyyteettömästi tulla pelastamaan perhe astumalla puuttuvan äidin rooliin.

   Lainaa

  36. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Tuli Vietnam flashbacks kun meidän isän vaimo oli sitä mieltä että ollaan siskon kanssa huonosti kasvatettuja...

   Lainaa

  37. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Kaiken muun absurdin setin lisäksi ihmettelen sitä, että Merin iso ongelma on se, että lapset valvoivat viikonloppuna yli kymmeneen. Onhan se toki myöhäinen aika pikkulapsille, mutta jos lapset jaksavat viikolla käydä koulua/tarhaa hyvin ja saavat tarpeeksi lepoa, luulen ettei kyseessä ole mikään huostaanoton ja adoptoinnin arvoinen juttu.

   Lainaa

  38. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Taidankin pistää paperit vetämään Jeff Bezoksen lapsien adoptoimiseksi. Annan takaisin sitten vaikka 5% Amazonin osakekantaa vastaan.

   Lainaa

  39. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Vaikka epäilenkin Merin olevan trolli, niin tuollaisia hulluja "nyksiä" valitettavasti on. Lähipiiristäkin tiedän tapauksen, jossa nykyinen avovaimo teki lastensuojeluilmoituksen saadakseen miehen ja tämän exän kakaran huoltajuuden :/

   Lainaa

  40. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Juunas: Tää oli mulle ihan uutta tietoa että seurustelukumppanin voi
   Myös täysi-ikäisen henkilön voi adoptoida, jos adoption osapuolten välille on aiemmin muodostunut lapsen ja vanhemman suhteeseen verrattava suhde. Ks: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120022#L2P4 Toki, jos adoption ehdot täyttyvät, voi olla vähän erikoista, jos henkilöt samalla seurustelevat

   Lainaa

  41. LouisFriend 14.5.2019 15:31
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Tää kuulostaa enemmän joltain mustasukkaiselta riidan haastamiselta ja huoli lapsista on pelkkä tekosyy

   Lainaa

  42. Tulos: +40 (48 ääntä)
   Tuo "valvoa yli kymmeneen" on vähän suhteellinen käsite. Ei kai se ole vakavaa, jos vaikka puoli yhteentoista joskus valvoo, mutta jos se tarkoittaa, että usein valvoo esimerkiksi kahteen yöllä, niin voi tulla ongelmia. Mutta eipä tuosta nyt tainnutkaan olla kyse.

   Lainaa

  43. Tulos: -14 (26 ääntä)
   Hyvä että edes joku huolehtii lapsista.

   Lainaa

  44. hillevihiiri 15.5.2019 7:42
   Tulos: -18 (20 ääntä)
   Kaikkea ei voi tietää/muistaa, mutta sitä vartenhan on Google, josta asian voi tarkastaa näppärästi. Tuohon kyselyyn "ei" vastanneet henkilöt tuskin ovat vaivautuneet ensin googlettamaan arabialaisia numeroita. Se kai on se oikeasti masentava asia, että enemmistö äänestäjistä ei vaivaudu selvittämään edes yhtä yksinkertaista asiaa ennen äänensä/mielipiteensä antamista, ei niinkään se, että kaikki eivät heti tiedä, mitä esimerkiksi ne arabialaiset numerot ovat.

   Lainaa

  45. John Forexample 15.5.2019 8:18
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Mä haluan adoptoida Juha Sipilän. Vielä ei olis myöhäistä kasvattaa siitä ihan fiksu ja rehti mies. Tiukat rajat ja tarvittaessa tukkapöllyä.

   Lainaa

  46. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Pelottavaa miten vieraantuneita oikeasta elämästä osa ihmisistä voi olla. No, elämä opettaa, toivottavasti.

   Lainaa

  47. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Tämä onkin kätevä tapa ratkaista kaikki omasta mielestä väärät kasvatustavat, käväsee vaan adoptoimassa lapsiparat itselleen. Mitä kyseli ees siltä mieheltä, olis suoraan vaan laittanu hakemusta menemään, on varmasti äitinä parempi kuin tämä valvottaja. Tuleehan hän lasten kanssa ihan ok toimeen kun silloin tällöin heitä tapaa. :) Apua, yks ilta sain vauvan vasta puoli yhdeltätoista nukkumaan. Toivottavasti Meri ei kuule tästä, tykkään kuitenkin kovasti tuosta tytöstä...

   Lainaa

  48. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Toiset meistä eivät ole puolen vuoden seurustelun jälkeen vielä edes tavanneet kumppanin lapsia, toiset ovat jo adoptoimassa heitä. Ei liene tarpeen sanoa kumpaan ryhmään minä kuulun.

   Lainaa

  49. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Että JO oikein puoli vuotta, huh mikä saavutus!

   Lainaa

  50. Tulos: -2 (16 ääntä)
   tsykoloogi: Tarvitaanko tuohon psykologin kursseja? Kyllähän nyt jokainen järkevä aikuinen ymmärtää missä tuossa on kyse. Ongelmahan on juurikin se, että miehen ja eksän välit on kunnossa ja tämän uuden naisen pitäisi päästä sotkemaan kuviot, että saisi kaiken huomion.
   Vain tyhmien pitää käydä moiset kurssit, fiksut tajuavat ilmankin.

   Lainaa

  51. Tulos: -29 (43 ääntä)
   John Forexample: Mä haluan adoptoida Juha Sipilän. Vielä ei olis myöhäistä kasvattaa siitä ihan fiksu ja rehti mies. Tiukat rajat ja tarvittaessa tukkapöllyä.
   Tosin Sipiläkin on ruvennut vaikuttamaan tässä viime päivinä ihan fiksulta kaverilta. En olisi uskonut koskaan sanovani näin, Rinteen vika.

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Juokse, Merin mies, juokse lujaa!

   Lainaa

  53. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Huhhuh Meri... Huhhuh...

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Näitä ihmisiä on.

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Pekka Siitoin: Mitä jos alkuun googlettaisit vaikka “puolison lapsen adoptointi”.
   Googletin. Ja edelleen, ei voi adoptoida jos lapsilla on jo kaksi vanhempaa. Ei nyt tietenkään kukaan voi adoptoida toisten ihmisten lapsia! Sitten eri asia jos toista vanhempaa ei ole.

   Lainaa

  56. Pekka Siitoin 27.4.2020 16:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   SL87: Googletin. Ja edelleen, ei voi adoptoida jos lapsilla on jo kaksi vanhempaa. Ei nyt tietenkään kukaan voi adoptoida toisten ihmisten lapsia! Sitten eri asia jos toista vanhempaa ei ole.
   1. Termi "vanhempi" tarkoittakoon selvyyden vuoksi nimenomaan biologista vanhempaa, huoltaja henkilöä jolla on huoltajuus. 2. Jokaisella meistä on kaksi vanhempaa. Useimmilla ne ovat myös huoltajat. 3. https://www.minilex.fi/a/perheen-sis%C3%A4inen-adoptio-ja-yksinhuoltajuus Eli puolison lapsen voi adoptoida eli voit ryhtyä huoltajaksi (=oikeudelliseksi vanhemmaksi) lapselle jonka biologinen vanhempi et ole. Huoltajuuden riistäminen ei tietääkseni ole mahdollista, saatan olla väärässä. Mutta huoltajuudesta voi vapaaehtoisesti luopua ja henkilön kuolema tietysti on mahdollisuus.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: adoptio, adoptoida, nukkumaanmenoaika