Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 257

Kuvan todellinen koko – paljastavatko valokuvasi enemmän kuin kuvittelitkaan?
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 257

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kilokalori 10.9.2019 0:11
   Tulos: -104 (156 ääntä)
   Niin, vaihtakaapa kännykässä kuvausmoodi videoon, sieltä "katoaa" reunoista kuva-alaa. Tiesittekö, että se tallentuu kameralle, mutta leikataan pois kuvanvakausvaiheen toimesta? Nyt zoomailemaan videoita!

   Lainaa

  2. Tulos: -49 (111 ääntä)
   Maanviljeli?

   Lainaa

  3. Tulos: -306 (356 ääntä)
   Mikä noitten nuolinappihissien idea ees on? Aamujakajana ollessa muutamassa reitin talossa oli tollasia, niin piruuttani testailin että pääsenkö ylös jos painanki alas. Aina se lähti sinnepäin mihin kerrokseen sen käski siellä hissin sisällä menevän, viis kutsumisnapista. :)

   Lainaa

  4. Tulos: +621 (635 ääntä)
   Huilu: Mikä noitten nuolinappihissien idea ees on?
   Ideana on kertoa mihin suuntaan olet menossa ko. kerroksesta. Jos painat Ylös-nappia, alaspäin matkalla oleva hissi ei pysähdy kohdallasi. Mikäli hissi on vapaa, on aivan sama kumpaa painat. Vaikutus näkyy vain varatun hissi ohittaessa kerroksesi.

   Lainaa

  5. Ymmärrän 10.9.2019 1:43
   Tulos: +308 (318 ääntä)
   Alan ymmärtää näitä ihmisiä, jotka tulevat alaspäin menevään hissiin esim. 3. kerroksessa ja painavat 6 nappulaa. Aina ihmettelen, miksi nämä tulivat alas menevään hissiin kun haluavat ylös. Joskus mietin, että on niin kova ruuhka, ettei jaksa odottaa toista hissiä. Kyllä se hissi ylös menee kun on ensin käynyt alhaalla.

   Lainaa

  6. Tulos: +353 (357 ääntä)
   Tarkoitushan siinä on se, että hissi ei turhaan pysähtyisi ja veisi porukkaa väärään suuntaan vieden samalla vapaita paikkoja. Sujuvampaa ja taloudellisempaa.

   Lainaa

  7. Tulos: +251 (263 ääntä)
   Mä tekisin varmaan harakirit häpeästä, jos tapahtuisi sama kuin Cristalle. Nýt meinasin kuolla nauruun.

   Lainaa

  8. Tulos: +37 (95 ääntä)
   Ymmärrän: Alan ymmärtää näitä ihmisiä, jotka tulevat alaspäin menevään hissiin esim. 3. kerroksessa ja painavat 6 nappulaa. Aina ihmettelen, miksi nämä tulivat alas menevään hissiin kun haluavat ylös. Joskus mietin, että on niin kova ruuhka, ettei jaksa odottaa toista hissiä. Kyllä se hissi ylös menee kun on ensin käynyt alhaalla.
   Tai sitten ruuhkaisella hissillä hyppäävät ”ennakkoon” hissiin, jotta varmasti itse mahtuvat minäminäminä -asenteensa kanssa.

   Lainaa

  9. Tulos: +193 (213 ääntä)
   Jaaha, kaikilla ei näemmä nouse hissi ihan ylös asti.

   Lainaa

  10. King Arthur 10.9.2019 6:11
   Tulos: +138 (154 ääntä)
   Marco, ei se mitään. Nyt olet taiteilija. Laittaisin tuon porkkanataulun keittiön seinälle.

   Lainaa

  11. Tulos: +262 (274 ääntä)
   Mä oon ihmetellyt aina, että miten ihmiset ei tajua noita nuolinappeja. Yllättävän moni tosiaan luulee niitä kutsunapeiksi,millä hissi kutsutaan oikeasta suunnasta, missä ei ole edes mitään järkeä. Miksi pelkässä kutsunapissa edes olisi nuolet,eikö silloin riittäisi pelkkä yksi nappi, joka kertoisi hissille mihin tulla, eikä tarvitsisi arpoa mistä suunnasta sen pitäisi tulla.

   Lainaa

  12. Tulos: +234 (256 ääntä)
   Miä en edes tiennyt, että joku ei tajua noita nuolinappeja. Eikö se ole ihan selvää? O_o

   Lainaa

  13. Tulos: +169 (171 ääntä)
   King Arthur: Marco, ei se mitään. Nyt olet taiteilija. Laittaisin tuon porkkanataulun keittiön seinälle.
   Ei Marko ole taiteilija, hän on pienviljelijä.

   Lainaa

  14. Tulos: +104 (108 ääntä)
   Piupali: Miä en edes tiennyt, että joku ei tajua noita nuolinappeja. Eikö se ole ihan selvää?
   Sama juttu minulla. Aivoni olivat solmussa varmaan kymmenen minuuttia, kun en heti tajunnut tuota väärää logiikkaa. :D

   Lainaa

  15. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Piupali: Miä en edes tiennyt, että joku ei tajua noita nuolinappeja. Eikö se ole ihan selvää?
   En ole itse edes tiennyt etten osaa käyttää hissiä. Tosin hissit ovat harvinaisia täällä meilläpäin.

   Lainaa

  16. erä-uolevi 10.9.2019 8:32
   Tulos: +119 (133 ääntä)
   Huilu: Mikä noitten nuolinappihissien idea ees on? Aamujakajana ollessa muutamassa reitin talossa oli tollasia, niin piruuttani testailin että pääsenkö ylös jos painanki alas. Aina se lähti sinnepäin mihin kerrokseen sen käski siellä hissin sisällä menevän, viis kutsumisnapista.
   Jos matkustat yksin hissillä niin tottakai se menee sinne minne haluat.

   Lainaa

  17. Opin uutta 10.9.2019 8:37
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Huilu: Mikä noitten nuolinappihissien idea ees on? Aamujakajana ollessa muutamassa reitin talossa oli tollasia, niin piruuttani testailin että pääsenkö ylös jos painanki alas. Aina se lähti sinnepäin mihin kerrokseen sen käski siellä hissin sisällä menevän, viis kutsumisnapista.
   Olit liikkeellä niin varhain, että olit ainut hissinkäyttäjä. Napilla kerrotaan mihin suuntaan ollaan itse matkalla, ja hissi poimii muut samaan suuntaan menijät kyytiin. Kun ei ollut muisissa kenenkään muun hissitilausta, se lähti siihen kerrokseen, mitä nappia itse painoit.

   Lainaa

  18. Tulos: +13 (47 ääntä)
   itsekkin aina luullut niitä kutsunapeiksi t. maalainen. omassa kerrostalos kun on vaan yksi hissinappi

   Lainaa

  19. Tulos: -26 (56 ääntä)
   Kun Ouluun tuli kauppakeskus Valkea, sinne tuli sellaiset hissit, joissa pitää osata katsoa, että meneekö se hissi ylös- vai alaspäin (oletan, että ekat sellaiset ns. enemmän julkisella paikalla olevat). Tosi moni vieläkin menee hissiin, joka menee ns. väärään suuntaan, ja sitten hississä ihmettelee, kun se ei lähdekään hänen toivomaansa suuntaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +26 (48 ääntä)
   Oulussa sentään on aika paljon hissejä, lohduttaa kuulla että sielläkin toopoillaan. Vai onkohan ne maalaiset, jotka siellä toopoilee? Meidän pikkukaupungissa en ole moiseen hissiin törmännyt kuin sairaalassa ja lisäksi laivalla eli aika helposti voisi olla törmäämättä lainkaan. Itsekään en ole osannut oikein käyttää noita nappeja, vaan painanut juuri "väärää" ellei oikea suunta tunnu toimivan. Eli jos ensimmäisenä tuleva hissi menee väärään suuntaan, olen ihmetellyt miksei se pysähdy vaikka numeronäyttö kertoo että hissi on kohdallani menossa. Ja painanut sitten närkästyneenä toistakin nappia ja hypännyt aina siihen hissiin, joka ensimmäisenä ovensa kohdallani avaa... nyt vähän hävettää. Muille aiheuttamani turha vaiva siis. Mistäpä tuon olisi tiennyt kun kukaan ei ole koskaan opettanut. Feissarimokat voi olla opettavainen paikka :D

   Lainaa

  21. Tulos: +179 (181 ääntä)
   Tampereen yliopistolle tuli joku aika sitten uudet hissit, jotka kertoo ääneen, ollaanko menossa alas vai ylös. Luulin että äänitoiminnon tarkotuksena oli auttaa näkövammaisia mutta tän mokan luettuani epäilen että kohderyhmä oli joku ihan muu...

   Lainaa

  22. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Oovee: Kun Ouluun tuli kauppakeskus Valkea, sinne tuli sellaiset hissit, joissa pitää osata katsoa, että meneekö se hissi ylös- vai alaspäin (oletan, että ekat sellaiset ns. enemmän julkisella paikalla olevat). Tosi moni vieläkin menee hissiin, joka menee ns. väärään suuntaan, ja sitten hississä ihmettelee, kun se ei lähdekään hänen toivomaansa suuntaan.
   Se hissi, joka menee ylös tulee sieltä myös alas. Eli ilmeisesti ohjelmoitu menemään tiettyyn suuntaan kerrallaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +3 (39 ääntä)
   Huilu: Mikä noitten nuolinappihissien idea ees on? Aamujakajana ollessa muutamassa reitin talossa oli tollasia, niin piruuttani testailin että pääsenkö ylös jos painanki alas. Aina se lähti sinnepäin mihin kerrokseen sen käski siellä hissin sisällä menevän, viis kutsumisnapista.
   Isossa ja vilkkaassa talossa voi käyttää tietoa hyväksi laskeakseen algoritmilla mahd. optimaalisen tavan siirrellä useita hissejä. tosin eihän tuulipukukansa näitä juttuja tajua

   Lainaa

  24. It's a deal 10.9.2019 11:03
   Tulos: +128 (130 ääntä)
   Piupali: Miä en edes tiennyt, että joku ei tajua noita nuolinappeja. Eikö se ole ihan selvää?
   Tämä sivusto tulee mullistamaan käsityksesi siitä, mitä kaikkea ihmiset voivat olla tajuamatta.

   Lainaa

  25. jack o' trades 10.9.2019 11:06
   Tulos: -6 (20 ääntä)
   Psyko: Tarkoitushan siinä on se, että hissi ei turhaan pysähtyisi ja veisi porukkaa väärään suuntaan vieden samalla vapaita paikkoja. Sujuvampaa ja taloudellisempaa.
   Hissin "turhat" pysähdykset pystyy estämään, jos tietää mitä tekee. Ihan olennaistakin mm. pelastushenkilökunnan käytössä, kun pitää päästä liikkumaan ilman turhia pysähdyksiä.

   Lainaa

  26. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Jorma: Ideana on kertoa mihin suuntaan olet menossa ko. kerroksesta. Jos painat Ylös-nappia, alaspäin matkalla oleva hissi ei pysähdy kohdallasi. Mikäli hissi on vapaa, on aivan sama kumpaa painat. Vaikutus näkyy vain varatun hissi ohittaessa kerroksesi.
   Se myös määrää kumpaan suuntaan vapaa hissi lähtee, jos sinne tulija(t) painaa useampaa kerrosta jotka olisi eri suunnissa. Ja jos molemman suunnan kutsunappeja on painettu, niin hissi lähtee sinne kumpaa on painettu ensin. Ajansäästövinkki jos on vain yksi hissi ja pitää mennä ylös, mutta hissiä odottaa jo joku, joka on painanut alas -nappia: Ei kannata painaa ylös-nappia vaan hypätä mukaan alas menevään hissiin. Näin hissin ei tarvitse ylös mennessään enää pysähtyä lähtökerroksessa.

   Lainaa

  27. yli opisto hörhö 10.9.2019 11:25
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   En yhtään ymmärrä tuota mokan henkilön logiikkaa. Hetken epäilin omaakin käsityskykyäni hissien toiminnasta, mutta kyllä minä sen olen kuitenkin oikein ymmärtänyt. Jos olen menossa alas niin painan alaspäin ja jos ylös niin ylöspäin. Maailman yksinkertaisin asia, mikä järki siinä olisi että sun pitäisi kutsua hissiä tulemaan luoksesi nimenomaan nuolinäppäimillä? Jos se toimisi nuolinäppäimillä niin jos hissi olis vaikka kutosessa ja sinä ykkösessä niin eikö tuolla logiikalla sun pitäisi painaa sitä nappia viisi kertaa että se "osaa tulla sun luokse oikeaan kerrokseen" kun jokaisessa kerroksessa on se sama alaspäin osoittava nuoli? Miten ihmeessä tuollaista ei voi ymmärtää??

   Lainaa

  28. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Usko ihmiskuntaan koetuksella jälleen kerran. En oikeasti arvannut että hissin tilaaminen voisi olla monille näin hankalaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +48 (56 ääntä)
   jack o’ trades: Hissin “turhat” pysähdykset pystyy estämään, jos tietää mitä tekee. Ihan olennaistakin mm. pelastushenkilökunnan käytössä, kun pitää päästä liikkumaan ilman turhia pysähdyksiä.
   Hätätilanteissa neuvotaan välttämään hissin käyttöä, eikä pelastushenkilöstökään sitä käytä kuin aniharvoin. Poliisit kai enemmän hissillä ajelevat. Paloletkua on aika hankala levittää hissin kautta, eikä sinne paaritkaan yleensä mahdu.

   Lainaa

  30. Villiväkkärä 10.9.2019 15:33
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Hisseistä viis, mä kyllä järkyttyisin, jos joku ainakaan kysymättä esittelisi istukkakuviaan. Pillulla tai ilman... ja juu, olen nainen ja olen synnyttänytkin.

   Lainaa

  31. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Aleskeli: Hätätilanteissa neuvotaan välttämään hissin käyttöä, eikä pelastushenkilöstökään sitä käytä kuin aniharvoin. Poliisit kai enemmän hissillä ajelevat. Paloletkua on aika hankala levittää hissin kautta, eikä sinne paaritkaan yleensä mahdu.
   Sitä vartenhan osassa esimerkiksi liikekiinteistöjen hisseistä on olemassa ns.palomiesajo; etteivät vain käyttäisi sitä...

   Lainaa

  32. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Oovee: Kun Ouluun tuli kauppakeskus Valkea, sinne tuli sellaiset hissit, joissa pitää osata katsoa, että meneekö se hissi ylös- vai alaspäin (oletan, että ekat sellaiset ns. enemmän julkisella paikalla olevat). Tosi moni vieläkin menee hissiin, joka menee ns. väärään suuntaan, ja sitten hississä ihmettelee, kun se ei lähdekään hänen toivomaansa suuntaan.
   Joka paikassahan se niin on. Siinä ovien yläpuolella on monesti valo, joka näyttää nuolella onko hissi matkalla ylös vai alas. Hissin ulkopuolella siis. Mutta ei taas liity noihin nappeihin mitenkään.

   Lainaa

  33. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Villiväkkärä: Hisseistä viis, mä kyllä järkyttyisin, jos joku ainakaan kysymättä esittelisi istukkakuviaan. PⅰIIulla tai ilman… ja juu, olen nainen ja olen synnyttänytkin.
   Vahinko etten voi äänestää tuota ylös kuin kerran ...kuka hitto ottaa perhealbumikuvia _istukasta_? Hissin tilaaminen päin honkia on ärsyttävää (vaikkei olisi hissiä nähnytkään, niin kai järkikin sanoo että ohjelmisto tietää missä hissi fyysisesti on ja missä kutsunappi on, mutta ei mitään mahdollisuutta tietää mihinpäin kutsuja on pienessä mielessään ajatellut mennä, se siis pitäisi sille kertoa) -mutta ei suinkaan niin tyrmistyttävää kuin jos joku lättäisi lähikuvan vaimonsa istukasta kahvipöytään, pillulla tai ei o.0

   Lainaa

  34. Onkos tässä 10.9.2019 17:44
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Duunin puolesta suhaan edestakas 11 kerroksen toimistorakennuksessa milloin mihinkin suuntaan. Siinä on kyllä monenlaista napinpainajaa tullut nähtyä, neljä hissiä kuitenkin samassa aulassa ja kutsunapit vaikuttavat kaikkiin hisseihin. Paljon näkee myös sitä kun puolivälissä taloa hyppää kyytiin, niin joku tulee samalla pois ja tää tajuaa olevansa väärässä kerroksessa just silloin kun ovet sulkeutuvat. Ja ihan itte teen samoin sillointällöin.

   Lainaa

  35. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Törmättiin tässä vähän aikaa sitten hissiin, joka ei ottanut kyytiin ylöspäin mennessä (siltä kerrokselta). Parin kerran jälkeen tulimme tulokseen, että käymmepä sitten alhaallakin. Mikä lie häiriö.

   Lainaa

  36. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Eikös rakennusten ylimmässä kerroksessa ole hissille vain alas osoittava nuoli ja alimmassa kerroksessa sitten ylös päin osoittava nuoli... Miten joku ei silti ymmärrä...

   Lainaa

  37. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Miksi kaikki höpisee hisseistä kun tuo caritan moka on ehkä noloin juttu minkä voin ihmiselle kuvitella käyvän. Siinä on varmasti kotona käyty vähän keskustelua aiheesta.

   Lainaa

  38. Epäpoliitikko 10.9.2019 21:35
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Samsung: Jaaha, kaikilla ei näemmä nouse hissi ihan ylös asti.
   Hellmanilla nousee! https://youtu.be/WafoDy9w3pM

   Lainaa

  39. Epäpoliitikko 10.9.2019 21:41
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   mandi: Joka paikassahan se niin on. Siinä ovien yläpuolella on monesti valo, joka näyttää nuolella onko hissi matkalla ylös vai alas. Hissin ulkopuolella siis. Mutta ei taas liity noihin nappeihin mitenkään.
   Ei liity? Jos et ole seurannut jokaista neljää eri hissiä sinun pitää sitten vain arvata kyseisen hissin suunta? Taitaa sittenkin liittyä niihin nappuloihin.

   Lainaa

  40. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Kökkis: Sitä vartenhan osassa esimerkiksi liikekiinteistöjen hisseistä on olemassa ns.palomiesajo; etteivät vain käyttäisi sitä…
   Onhan Bemarissakin vilkku. Hisseissä on vaikka mitä toimintoja, mutta harvoin sitä hissillä ajellaan palavaan kerrokseen, kun tosiaan se sammutusvälineistö täytyy tuoda rappusia pitkin joka tapauksessa. Ilo ja onni niissä rakennuksissa, joihin on tehty kuivanousut.

   Lainaa

  41. No johan nyt! 12.9.2019 10:26
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Ketään ei kiinnosta yhtään kenenkään istukat. Oksettavaa touhua jätkältä.

   Lainaa

  42. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Lieneekkö tuon hissihommankin kanssa sitä ihmeellistä ajattelumallia että "Mistä tuonkin tarvitsee tietää, mihin suuntaan olen menossa. Riittää kun tulee tähän ja minä painan sitten kerroksen mihin haluan". Uskokaa tai älkää, mutta yllättävän paljon ihmiset tilailevat myös takseja, eivätkä suostu kertomaan että mihin ovat menossa. "Se ei kuulu sinulle. Minä ohjeistan kyllä sitten perille" on yllättävän yleinen vastaus. Helpottaisi vaan aika hemmetisti sen kuskin työtä kun olisi reitin kesto ja suunta kutakuinkin etukäteen tiedossa. Ja varsinkin kun se kohdeosoite selviää lopulta joka tapauksessa.

   Lainaa

  43. Saivartelija 12.9.2019 19:33
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Aleskeli: Hätätilanteissa neuvotaan välttämään hissin käyttöä, eikä pelastushenkilöstökään sitä käytä kuin aniharvoin. Poliisit kai enemmän hissillä ajelevat. Paloletkua on aika hankala levittää hissin kautta, eikä sinne paaritkaan yleensä mahdu.
   No eivät ensihoitajat kuitenkaan juokse kuudenteen kerrokseen portaita pitkin, hyvä mies. Potilaskin viedään alas hissillä jos vain mahtuu. Hissiä vältetään evakuointitilanteessa kahdesta syystä: ettei jäädä jumiin savun keskelle jos sähköt katkeaa ja että auttajat saa jalattomille äkkiä apua.

   Lainaa

  44. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Oovee: Kun Ouluun tuli kauppakeskus Valkea, sinne tuli sellaiset hissit, joissa pitää osata katsoa, että meneekö se hissi ylös- vai alaspäin (oletan, että ekat sellaiset ns. enemmän julkisella paikalla olevat). Tosi moni vieläkin menee hissiin, joka menee ns. väärään suuntaan, ja sitten hississä ihmettelee, kun se ei lähdekään hänen toivomaansa suuntaan.
   Onhan noita ollut niin pitkään kuin minä muistan mm. sairaalassa, hotelleissa ja muissa kauppakeskuksissa. Valkeassa vaan on sen verran monta hissiä jotka ovat välillä sen verran kovassa käytössä, että ei ole ihme jos jotkut hyppäävät ensimmäiseen kohdalle osuvaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Jos luulet nuolen tarkoittavan suuntaa, mihin hissi kutsutaan, niin tuleehan jo siinä epäselvyys kun olet esimerkiksi pohjakerroksessa ja on vain nuoli ylöspäin, mutta omalla logiikalla haluaisit painaa alaspäin saadaksesi hissin tulemaan luoksesi alas. Eikö nämä ihmiset ole ikinä käyneet pohjakerroksessa (tai ylimmässä kerroksessa) vai miten on mahdollista ylläpitää väärä käsitys??

   Lainaa

  46. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Haluaisin kyllä liittyä tuohon Ryyppykaveritoiminta-ryhmään.

   Lainaa

  47. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Näihin hissijuttuihin täytyy lisätä jotta tehtaalla jolla työskentelen tällä hetkellä, olen itsekin välillä ihmetellyt miten moni ei ole oppinut tai ymmärrä miten kutsunappeja käytetään - ja sitten kun hissien logiikat ovat aika vanhoja niin yksi eniten käytetyistä "rankaisee" siten ettei se ota lainkaan vastaan väärässä suunnassa olevien kerrosnappien painalluksia, vaan tylysti jyristelee loppuun asti suuntaan johon on menossa ja jää sitten odottelemaan vaikka olisit aikaisemmit miten hakannut nappia.

   Lainaa

  48. Jossustossu 30.9.2019 23:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mirsch: Haluaisin kyllä liittyä tuohon Ryyppykaveritoiminta-ryhmään.
   Ei kannata, siellä on yleensä vaan turhaa paskaa :D

   Lainaa

  49. bona merolil 31.12.2019 0:12
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jossustossu: Ei kannata, siellä on yleensä vaan turhaa paskaa
   Ihan hauska ryhmä se on ja paljon just materiaalia saa ;)

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Oonko ainoa joka ensin nopeasti oletti hissi nappien olevan hissin sisäpuolelta ja hämmentyi kommenteissa?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: hissit, nappi, nappula, kuva, porkkanat, näyttö, synnyttää, kuvan koko