Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mustemyrkytys

Imeytyykö tatuointimuste verenkiertoon ja mitä kautta se tulee ulos?
Mustemyrkytys

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 26 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +499 (521 ääntä)
      Voidaankin tässä kaikki arvuutella että onkohan Jenniferin faktatiedon lähteenä Suomi24 vai lääketieteen koulutus.

      Lainaa

    2. Näsäpedia 13.8.2019 2:29
      Tulos: +434 (448 ääntä)
      Mulla on kanssa yksi tatuointi missä on punaista. Harmi että en tienny että ne ylinmääräiset värit ois pitäny pissata ulos. Nyt meinaa välillä ku ärsyttää ni näen punaista.

      Lainaa

    3. Tulos: +167 (197 ääntä)
      Alkaako tämä jotenkin keskeltä keskustelua? Mutta ei haittaa koska ilahduin että FM-tiimin nimien värivastaava on päässyt pinkittämään Jennferin. Tuli hyvä mieli sun puolesta kaveri.

      Lainaa

    4. Tulos: +246 (252 ääntä)
      "En keksi muuta" joten pakko olla totta :D

      Lainaa

    5. Tulos: +176 (192 ääntä)
      Ei ollut tulehdus eikä mikään muu. En tiedä että miten virtsaan olisi voinut tulla mustetta, enkä sitäkään että miksei syy olisi voinut olla jossain muualla, mutta niin se vaan nyt johtui tatuointimusteesta.

      Lainaa

    6. Tulos: +306 (316 ääntä)
      Kehtaan väittää, että jos tatuointikone oikeasti munuaisiin saakka väriä tökkis, niin A) jotain on rajusti päin vittua ja B) Siinä tuolissa ei raavainkaan teräsnahka pysyis sekuntiakaan paikoillaan...

      Lainaa

    7. Tulos: +208 (270 ääntä)
      Olen tatuoinut pian 25 vuotta ammatikseni. On melko tavallista, että jos on todella ohut iho, niin mustetta päätyy elimistöön. Väriaineet olivat varsinkin takavuosina sen verran emäksisiä, että tiedän monta tapausta, joissa virtsa on tilapäisesti värjäytynyt. Kyseessä ei siis suinkaan ole kommentoijan harhakäsitys, toisin kuin monet asiasta tietämättömät näköjään luulevat. Asiasta löytää Googlella tietoa esim. hakusanoilla "colorful urine after getting tattoo".

      Lainaa

    8. Tulos: -43 (89 ääntä)
      Ihmettelen, miten Jennifer edes tietää tatuoinnin olevan munuaisten kohdalla kun tietotaito on tuota tasoa.

      Lainaa

    9. Tulos: +153 (157 ääntä)
      En tiedä voiko tatuointi värjätä pissan tilapäisesti, mutta sen tiedän että esimerkiksi runsas punajuuren syöminen voi.

      Lainaa

    10. Jorma Ralli-Kukkula 13.8.2019 10:03
      Tulos: +97 (123 ääntä)
      Itse kusin hunajaa vuonna -95, mutta en ole ihan varma johtuiko aiemmin samalla viikolla juomastani hunajateestä vai Suomen ekasta lätkän maailmanmestaruudesta.

      Lainaa

    11. Tulos: +10 (36 ääntä)
      traumcity: Alkaako tämä jotenkin keskeltä keskustelua? Mutta ei haittaa koska ilahduin että FM-tiimin nimien värivastaava on päässyt pinkittämään Jennferin. Tuli hyvä mieli sun puolesta kaveri.
      Olikohan keskustelun alkuperäinen tarkoitus postata kuvia täysin valkoisista tatuoinneista, näin muistelisin. Anyways, jos tatuointi on alaselässä, miten se muste on päässy munuaisiin, ne kun on selän puolivälissä kylkiluiden sisällä?

      Lainaa

    12. Niinpä niin 13.8.2019 10:16
      Tulos: +81 (91 ääntä)
      Kyllähän se munuaisten yksi tehtävä on poistaa kuona-aineita kehosta, ja kuten kommenteissakin joku sanoi, voi esimerkiksi lääkkeet värjätä virtsan. Samoin kuin jotkin ruoka-aineet. Tatuoinnin sijainnilla tuskin on paskan vertaa merkitystä, mutta kyllä varmasti huonosti tehty ja huonoja musteita käyttämällä siitä jotain kroppaan siirtyy. Ja ei, kaikki aineet ei varastoidu ikuisiksi ajoiksi mystiseen paikkaan nimeltä maksa.

      Lainaa

    13. Tulos: +77 (77 ääntä)
      Aikoinaan työkaveri säikähti ja meni lääkäriin. Lääkäri kysyi, että mitä se oli syöny. Punajuurisalaatti riitti värjäämään aika punaseksi virtsan...

      Lainaa

    14. Ihme ja kumma 13.8.2019 11:03
      Tulos: +100 (110 ääntä)
      Sami O.: Olen tatuoinut pian 25 vuotta ammatikseni. On melko tavallista, että jos on todella ohut iho, niin mustetta päätyy elimistöön. Väriaineet olivat varsinkin takavuosina sen verran emäksisiä, että tiedän monta tapausta, joissa virtsa on tilapäisesti värjäytynyt. Kyseessä ei siis suinkaan ole kommentoijan harhakäsitys, [...]
      Taisin nyt vain mennä lankaan, mutta minä en löytänyt noilla hakusanoilla mitään. Suoria linkkejä lähteisiin, jos tämä on totta, kiitos.

      Lainaa

    15. Tulos: +61 (69 ääntä)
      Sami O.: Olen tatuoinut pian 25 vuotta ammatikseni. On melko tavallista, että jos on todella ohut iho, niin mustetta päätyy elimistöön. Väriaineet olivat varsinkin takavuosina sen verran emäksisiä, että tiedän monta tapausta, joissa virtsa on tilapäisesti värjäytynyt. Kyseessä ei siis suinkaan ole kommentoijan harhakäsitys, [...]
      Ni anteeksi nyt vaan mutten ainakaan minä löytänyt faktatietoa jossa luki että tatuointi ois voinut värjätä kusen.

      Lainaa

    16. yli opisto hörhö 13.8.2019 19:14
      Tulos: +96 (112 ääntä)
      Sami O.: Olen tatuoinut pian 25 vuotta ammatikseni. On melko tavallista, että jos on todella ohut iho, niin mustetta päätyy elimistöön. Väriaineet olivat varsinkin takavuosina sen verran emäksisiä, että tiedän monta tapausta, joissa virtsa on tilapäisesti värjäytynyt. [...]
      Minäkin olen ollut astrologi 15 vuotta ja voin sanoa täysin todistetuksi että maa on litteä. Googlaa vaikka "flat earth is the truth".

      Lainaa

    17. Tulos: +43 (45 ääntä)
      Ei Jennifer ois mahollisesti syöny punajuurta siinä lähiaikoina ku oli ottaas tatuointia? Siis punajuurihan värjää kusen ihan pinkiksi. Varsinki semmonen säilykepunajuuri.

      Lainaa

    18. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Toj Karin: Ihmettelen, miten Jennifer edes tietää tatuoinnin olevan munuaisten kohdalla kun tietotaito on tuota tasoa.
      Ei se tiedä, etkä taida tietää itekään, munuaiset on paljon ylempänä ku ”alaselkä”, johon tatuoinnin otti

      Lainaa

    19. Leipäressu 13.8.2019 23:47
      Tulos: +24 (44 ääntä)
      Niinpä niin: Kyllähän se munuaisten yksi tehtävä on poistaa kuona-aineita kehosta, ja kuten kommenteissakin joku sanoi, voi esimerkiksi lääkkeet värjätä virtsan. Samoin kuin jotkin ruoka-aineet. Tatuoinnin sijainnilla tuskin on paskan vertaa merkitystä, mutta kyllä varmasti huonosti tehty ja huonoja musteita käyttämällä siitä [...]
      Niin, virtsasta en tiedä, mutta tällainen uutinen löytyi: "Tutkijat ovat ensimmäisen kerran saaneet selviä todisteita siitä, että tatuointiväreissä käytettävät ainehituset ja värien sisältämät epäpuhtaudet kulkeutuvat elimistössä paikasta toiseen." Onko se sitten mahdotonta, että tietynlaisen väriaineen hiukkaset voisivat päätyä virtsaan? Voivatko nanohiukkaset olla pinkkejä? Miksi myös ihosta erittyy valkosipulin aromeja runsaan nauttimisen jälkeen, vaikka valkosipuli menee suolistoon ja sieltä ulos? Kysymyksiä kysymysten perään. Näin tietämättömänä en suoralta kädeltä tyrmäisi Jenniferin kertomaa. Joskus todellisuus on tarua ihmeellisempää.

      Lainaa

    20. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Ihmettelinkin kun kusi oli mustaa tatuoinnin oton jälkeen. Mutta eipä tässä hätää näemmä :)

      Lainaa

    21. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Aaje: Karin
      Tiedän kyllä. Ilmaisuni oli vähän huonoa. Olisi pitänyt sanoa "luulee tietävänsä".

      Lainaa

    22. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Leipäressu: Niin, virtsasta en tiedä, mutta tällainen uutinen löytyi: “Tutkijat ovat ensimmäisen kerran saaneet selviä todisteita siitä, että tatuointiväreissä käytettävät ainehituset ja värien sisältämät epäpuhtaudet kulkeutuvat elimistössä paikasta toiseen.” Onko se sitten mahdotonta, että tietynlaisen väriaineen hiukkaset [...]
      Olisi kiva jos asiaa paremmin tuntevat laittaisivat lähteitä -googlaamalla sain selville että on ilmeisesti tunnettua että tatuointivärin nanohiukkasia voi joutua imusolmukkeisiin, mutta sen kummempaa vaeltelua en löytänyt. Ihmettelen silti ettei kukaan muu puuttunut Viivin väitteeseen. Kusen mukana voi lähteä monenlaista, mutta jos paskaa niin sitten olisin kyllä jo huolissani :)

      Lainaa

    23. villi vaikkaus 16.8.2019 18:52
      Tulos: -7 (15 ääntä)
      Melkein voisin arvata että tatuoijalla on sukupuolitauti ja Jennifer maksoi luonnossa.

      Lainaa

    24. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Jorma Ralli-Kukkula: Itse kusin hunajaa vuonna -95, mutta en ole ihan varma johtuiko aiemmin samalla viikolla juomastani hunajateestä vai Suomen ekasta lätkän maailmanmestaruudesta.
      Saattaa johtua myös TPS:n mestaruudesta.

      Lainaa

    25. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Siisii: Aikoinaan työkaveri säikähti ja meni lääkäriin. Lääkäri kysyi, että mitä se oli syöny. Punajuurisalaatti riitti värjäämään aika punaseksi virtsan…
      Ja ei itse sitä heti tajunnut? Huhhu

      Lainaa

    26. Tulos: -1 (1 ääni)
      Oukkidoukki, nyt on tämäkin selvä homma, pakkohan se on olla noin kuin Jennifer sen sanoi. Jos tuolla logiikalla mennään niin mun kusi olis pikimustaa. Niin ja kertoiskohan joku Jenniferille että munuaiset ei oo alaselässä?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tatuoinnit, muste, veri, munuaiset, virtsa, väri, imeytyä, verenkierto, tatuointi, pinkki, punainen, vaaleanpunainen