Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Asiakas on aina oikeassa, osa 3

  Tuhoan teidät Facebookissa.
  Suurenna näkymä
  Asiakas on aina oikeassa, osa 3

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustalaisnaamio 13.8.2019 1:30
   Tulos: +931 (951 ääntä)
   6 vuotias voi pissata vaikka puskaan, eikä siitä kukaan (toivottavasti) mieltänsä pahoita.

   Lainaa

  2. Tulos: +250 (262 ääntä)
   Niin mitäs siitä Lohjalla asumisesta sanottiinkaan

   Lainaa

  3. Kysymysmerkki 13.8.2019 1:38
   Tulos: +402 (436 ääntä)
   Lähdetäänkö ihan ryhmällä Evelinalle varkaisiin?

   Lainaa

  4. Tulos: -378 (514 ääntä)
   On Ok varastaa ruokaa jos ei ole rahaa, kyllä. Varsinkin lapselle. Ja toivottavasti mahdollsimman moni niin myös tekee, eikä ihan vapaaehtoisesti hyppää kuoppaan kuitenkaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +314 (338 ääntä)
   Kysymysmerkki: Lähdetäänkö ihan ryhmällä Evelinalle varkaisiin?
   Ajattelin samaa. Kyllä vakuutus korvaa. :)

   Lainaa

  6. Tulos: -352 (508 ääntä)
   Mukana: Ajattelin samaa. Kyllä vakuutus korvaa.
   Siis tämän Evelinan luo joka sanoi käytännössä, että ei tuomitse ketään koska elämä voi joskus potkia päähän? Sellaisen ihmisen luo haluatte mennä varkaisiin? Mikäs siinä, hakatkaa matkalla joku pikkulapsi.

   Lainaa

  7. Taas sitä mennään 13.8.2019 2:03
   Tulos: +444 (496 ääntä)
   traumcity: Siis tämän Evelinan luo joka sanoi käytännössä, että ei tuomitse ketään koska elämä voi joskus potkia päähän? Sellaisen ihmisen luo haluatte mennä varkaisiin? Mikäs siinä, hakatkaa matkalla joku pikkulapsi.
   Kuvitteletko oikeasti, että yhteiskunta menisi tästä parempaan suuntaan, jos otettaisiin käytännöksi, että aina voi vähän varastaa, jos muuten ei ole varaa?

   Lainaa

  8. Tulos: +137 (141 ääntä)
   traumcity: Siis tämän Evelinan luo joka sanoi käytännössä, että ei tuomitse ketään koska elämä voi joskus potkia päähän? Sellaisen ihmisen luo haluatte mennä varkaisiin? Mikäs siinä, hakatkaa matkalla joku pikkulapsi.
   Sit joku kirjoittaa faceen, että lapsi hakattu.

   Lainaa

  9. Tulos: -227 (341 ääntä)
   Taas sitä mennään: Kuvitteletko oikeasti, että yhteiskunta menisi tästä parempaan suuntaan, jos otettaisiin käytännöksi, että aina voi vähän varastaa, jos muuten ei ole varaa?
   Olenko mä väittänyt yhteiskunnan menevän johonkin suuntaan johtuen jostakin asiasta? Tämä on hyvin simppeli juttu, ihminen kuolee ilman ravintoa, joten on ihan suotavaa hankkia sitä ravintoa vaikka varastamalla jos ei ole muuta vaihtoehtoa. Niin tekisit sinäkin, usko pois.

   Lainaa

  10. yövuorolainen 13.8.2019 2:55
   Tulos: +377 (415 ääntä)
   traumcity: On Ok varastaa ruokaa jos ei ole rahaa, kyllä. Varsinkin lapselle. Ja toivottavasti mahdollsimman moni niin myös tekee, eikä ihan vapaaehtoisesti hyppää kuoppaan kuitenkaan.
   Eikä ole. Meillä on kyllä täällä Suomessa muitakin vaihtoehtoja kun varastaminen.

   Lainaa

  11. Tulos: -46 (220 ääntä)
   traumcity: Olenko mä väittänyt yhteiskunnan menevän johonkin suuntaan johtuen jostakin asiasta? Tämä on hyvin simppeli juttu, ihminen kuolee ilman ravintoa, joten on ihan suotavaa hankkia sitä ravintoa vaikka varastamalla jos ei ole muuta vaihtoehtoa. Niin tekisit sinäkin, usko pois.
   Menisin töihin ja hankkisin sillä tavalla rahaa. En varastaisi. Näin varmasti tekisi moni muukin...

   Lainaa

  12. heikki4422 13.8.2019 4:28
   Tulos: +72 (104 ääntä)
   Näpistys Kaverin taskusta, vanhemmilta tai kaupasta näpistäminen on rikos. Kaupassa syyllistyt näpistykseen, jos viet tavarat kassan ohi maksamatta. Olet myös korvausvelvollinen, jos näpistäessäsi rikot pakkauksen tai vahingoitat tavaraa. Vaikka et itse varastaisi, mutta avustat varastavaa kaveriasi esimerkiksi toimimalla suojakilpenä, niin myös sinä syyllistyt rikokseen. Jos yllytät kaveriasi näpistämään, silloinkin olet vastuussa itse teosta. Jokaisella ihmisellä on oikeus ottaa näpistelijä kiinni. Asiaa selvittämään kutsutaan poliisi. Alle 18-vuotiaiden tekemistä näpistyksistä poliisi ottaa aina yhteyttä vanhempiin ja lastensuojeluviranomaisiin. Näpistyksestä, kuten myös ilkivallasta ja tahallisista vahingonteoista jää merkintä poliisin rekisteriin. https://www.poliisi.fi/neuvot/napistys

   Lainaa

  13. Tulos: +329 (373 ääntä)
   Annika: Menisin töihin ja hankkisin sillä tavalla rahaa. En varastaisi. Näin varmasti tekisi moni muukin…
   Mun on aivan pakko todeta tähän, että töihin ei vain mennä. Töitä voi hakemalla hakea, eikä niitä siltikään välttämättä saa. Ruuan varastaminen lapselle taasen on idioottimainen idea, kun meillä kuitenkin on sosiaaliavustuksia ja leipäjonoja. Kyllä sitä ruokaa saa varastamattakin.

   Lainaa

  14. Tulos: -48 (76 ääntä)
   asf: Niin mitäs siitä Lohjalla asumisesta sanottiinkaan
   Mihin saa tulla nyrkittään, sen kuitenkin haluat?

   Lainaa

  15. Tulos: +308 (322 ääntä)
   Taitaa Kärkkäisen valikoima olla vähän muuta kuin elintarvikkeita, joten keskustelu "saako nälkään varastaa" lienee turhaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +264 (278 ääntä)
   Ottaako kukaan nyt huomioon että Kärkkäiseltä ei saa ruokaa?

   Lainaa

  17. Tulos: +227 (229 ääntä)
   Mistäköhän kumpuaa ajatus siitä, että vakuutus korvaisi kauppiaalle näpistykset. Yritysten vakuutuksissa on omavastuut yleensä vähintään 1000 euroa. Ja se on pääsääntöisesti per tapaus. Varkauksissakaan vakuutukset ei juuri koskaan korvaa mitään jos tavarat viedään lukitsemattomista tiloista.

   Lainaa

  18. Isä neljän, joka olet töissä 13.8.2019 7:50
   Tulos: +86 (96 ääntä)
   Eveliinalle semmoista että ymmärtäisin jos tuo meidän tyttö varastaisi kun ei ole rahaa. MUTTA hän on vasta viisi ja kylläpä sitä siltikin joutuisi kauppaan pyytämään anteeksi ja minä tod näk joutuisin tavarat maksamaan. Mikä ihmisiä oikein vaivaa?

   Lainaa

  19. Hölömörkö 13.8.2019 8:05
   Tulos: +217 (229 ääntä)
   Mulla oli kerran yks tuttu, jonka mielestä oli ok varastaa vaikka leipää jos ei ole rahaa. Sille ehdotettiin, että mitäs jos sillä kauppareissulla keräis matkan varrelta pari tyhjää pulloa ja ostais sen leivän. Se ei ollut ok vaan köyhien nöyryyttämistä. Kaikkea sitä.

   Lainaa

  20. Esrte Allgemeine 13.8.2019 8:31
   Tulos: -62 (134 ääntä)
   Kärkkäiseltä saa varastaa. Annetaan natsille tasoitusta.

   Lainaa

  21. Tulos: +162 (178 ääntä)
   traumcity: On Ok varastaa ruokaa jos ei ole rahaa, kyllä. Varsinkin lapselle. Ja toivottavasti mahdollsimman moni niin myös tekee, eikä ihan vapaaehtoisesti hyppää kuoppaan kuitenkaan.
   Jos yhteiskunta ei tukisi heikko-osaisia tai köyhiä mitenkään, silloin mun mielestä antaisi mennä vaan. On kuitenkin niin, että Suomessa jokaisella on oikeus perustoimeentuloon. Se on pieni, mutta se riittää siihen, että ravinnontarpeen saa tyydytettyä. Röökinpoltto, viinan juominen tai huumeidenkäyttö taas ei ole ihmisoikeus, niihin ei perustoimeentulo riitä. Noiden lopettamiseen yhteiskunta tarjoaa jonkin verran tukea, mutta saisi tarjota enemmänkin. Tässä on yksi selkeä kohta, johon sosiaalipolitiikalla voitaisiin vaikuttaa, jos tahtoa löytyy.

   Lainaa

  22. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Keijo: Mistäköhän kumpuaa ajatus siitä, että vakuutus korvaisi kauppiaalle näpistykset. Yritysten vakuutuksissa on omavastuut yleensä vähintään 1000 euroa. Ja se on pääsääntöisesti per tapaus. Varkauksissakaan vakuutukset ei juuri koskaan korvaa mitään jos tavarat viedään lukitsemattomista tiloista.
   Ja sitten tietysti ne vakuutusmaksut. Eli vakuutusyhtiö jakaa sen korvaussumman tuleviin vakuutusmaksuihin. Ei nekään sitä hommaa tappiolla tee.

   Lainaa

  23. Tulos: -10 (62 ääntä)
   traumcity: Olenko mä väittänyt yhteiskunnan menevän johonkin suuntaan johtuen jostakin asiasta? Tämä on hyvin simppeli juttu, ihminen kuolee ilman ravintoa, joten on ihan suotavaa hankkia sitä ravintoa vaikka varastamalla jos ei ole muuta vaihtoehtoa. Niin tekisit sinäkin, usko pois.
   Jos ei ole varaa edes syödä ja sen sijaan, että yrittäisi tehdä jotain rakentavaa, ryhtyykin varkaaksi niin voi tehdä koko maailmalle palveluksen ja antaa luonnonvalinnan viedä.

   Lainaa

  24. Tulos: +130 (146 ääntä)
   Grillijuttua on nyt pakko kommentoida sen verran, että olin itse viime talvena 3-vuotiaan kanssa pulkkailemassa ja samalla reissulla päätettiin piipahtaa lämmittelemässä ja syömässä nakkikioskilla. Kesken syömisen lapsi totesi, että pissattaa (päällä kolme kerrastoa vaatteita - toki yläosan kuorin auki, ettei iske sisätiloissa hiki). Kun 3-vuotias ilmoittaa, että pissattaa, niin siinä on n. minuutti peliaikaa. (Tämä oli ihan minun tyhmyyttäni, että tehtiin pitkä pulkkareissu ja en tajunnut, että pissahätähän se matkalla iskee.) Ei auttanut muu kuin kauniisti pyytää grillillä yksin töissä olleelta nuorelta tytöltä saisinko käyttää lapsen henkilökunnan vessassa. Onneksi päästi meidät vessaan, vaikka tiedän varsin hyvin, että rikkoi ohjeistuksia. (Henkilökunnan turvallisuuden, hygienian ja ihan asiakkaankin turvallisuuden takia takatilaan EI mennä, kun ne tilat on älyttömän ahtaat, täynnä rasvakeittimiä, yms.) Ikävä olisi ollut lapsen kanssa tarpoa pitkä matka takaisin kotiin paukkupakkasessa ja läpipissatussa kerrastossa. Etenkin kun syy oli minun eikä lapsen. Onneksi meidän grillimyyjä oli hyvin ystävällinen! (Ja tietämättä Marjon keissin taustoja - sekin auttaa, että myyjältä pyytää kauniisti, eikä maailmanomistajan elkein VAADI itselleen asioita.)

   Lainaa

  25. Tulos: +97 (147 ääntä)
   Sprinkles: Grillijuttua on nyt pakko kommentoida sen verran, että olin itse viime talvena 3-vuotiaan kanssa pulkkailemassa ja samalla reissulla päätettiin piipahtaa lämmittelemässä ja syömässä nakkikioskilla. Kesken syömisen lapsi totesi, että pissattaa (päällä kolme kerrastoa vaatteita – toki yläosan kuorin auki, ettei iske [...]
   Niin, pyysit kauniisti ja pääsit lapsesi kanssa vessaan. Kuitenkin henkilökunta toimi väärin, kun ei voi tietää, mitä tuotte mukananne sinne keittiöön. Tällä reissulla kaikki kolme vaaransivat myös muiden asiakkaiden hyvinvoinnin. Lisäksi, mitä jos tällä reissulla olisi rasvakeitin kaatunut lapsen päälle? Olisitko ollut ihan hiljaa ja todennut, että oma moka, kun en pissattanut tyttöä aiemmin.

   Lainaa

  26. Tulos: +49 (71 ääntä)
   LaLa: Niin, pyysit kauniisti ja pääsit lapsesi kanssa vessaan. Kuitenkin henkilökunta toimi väärin, kun ei voi tietää, mitä tuotte mukananne sinne keittiöön. Tällä reissulla kaikki kolme vaaransivat myös muiden asiakkaiden hyvinvoinnin. Lisäksi, mitä jos tällä reissulla olisi rasvakeitin kaatunut lapsen päälle? Olisitko ollut ihan hiljaa ja todennut, että oma moka, kun en pissattanut tyttöä aiemmin.
   Olen ollut edellisessä elämässä grillillä töissä, joten omaan jonkinnäköisen käsityksen siitä, että työskentelytilassa ei höhkitä ja aivastella elintarvikkeisiin. Myöskin rasvakeittimet ovat altaita, jotka on upotettu työskentelytason sisään. Aika Houdini saa olla, että saa ”kaadettua rasvakeittimen” kenenkään päälle. Roiskeita toki voi tulla. En kiistä sitä, etteikö se ollut ihan oma moka, etten tajunnut huomioida lapsen rakon kapasiteettia suhteessa reissun kestoon. Jos myyjä olisi sanonut, että ei voi laskea henkilökuntaan kuulumattomia takatilaan, niin asia olisi ollut sillä selvä. En minä olisi asiasta minnekään yleisönosastolle narissut. Mutta väitän kuitenkin, että 99% ihmisistä edes yrittäisi pyytää saada käyttää kioskin/huoltoaseman/kahvilan/mikälie vessaa, vaikka asiakasvessaa ei olisikaan - ennemmin kuin todeta lapselle, joka on vielä liian pieni pidättelemään pitkään: ”Säännöt on sääntöjä. Nyt ei auta muu kuin laskea housuun.”

   Lainaa

  27. Tulos: +81 (93 ääntä)
   Omalla työpaikallani ei ole asiakasvessaa. Myyjä on yksin liikkeessä ja ainut vessa henkilökunnan tiloissa. Tästä ollaan saatu kuulla monesti ja moni tunkee rahaakin nenän eteen. Eipä ovet aukea siltikään, oli kyseessä lapsi tai ei. Aikuinen voi aina varautua lapsen vessahätään vaan loputtomasti kysellä että onko vessahätä vai ei. Sitä kutsutaan ennakoimiseksi.

   Lainaa

  28. Tulos: -4 (44 ääntä)
   Sprinkles: Olen ollut edellisessä elämässä grillillä töissä, joten omaan jonkinnäköisen käsityksen siitä, että työskentelytilassa ei höhkitä ja aivastella elintarvikkeisiin. Myöskin rasvakeittimet ovat altaita, jotka on upotettu työskentelytason sisään. Aika Houdini saa olla, että saa ”kaadettua rasvakeittimen” kenenkään [...]
   Aika matalalla saavat elintarvikkeet olla, että pidättelykyvytön lapsi niihin ylettyy höhkimään. Toki hygienia on se suurin ja lainsäätelemä syy, mutta kyllä henkilökuntakin kulkee asiakastilan läpi keittiöön samoissa jalkineissa ja heilläkin on satunnaisesti nuhaa tai muuta epähygieenistä.

   Lainaa

  29. Lahtelainen 13.8.2019 14:40
   Tulos: +69 (77 ääntä)
   Niin siis Evelina on katkolla oleva narkki (kertoi itse tuossa keskustelussa) joka on itsekin varastellut tavaraa, mikäli se selittää noita mielipiteitä.

   Lainaa

  30. Tulos: -11 (27 ääntä)
   Ronde: Jos yhteiskunta ei tukisi heikko-osaisia tai köyhiä mitenkään, silloin mun mielestä antaisi mennä vaan. On kuitenkin niin, että Suomessa jokaisella on oikeus perustoimeentuloon. Se on pieni, mutta se riittää siihen, että ravinnontarpeen saa tyydytettyä. Röökinpoltto, viinan juominen tai huumeidenkäyttö taas ei ole [...]
   Saako keskituloiset sitten "antaa mennä vaan"?

   Lainaa

  31. Tulos: +36 (56 ääntä)
   On kyllä ihan naurettavaa, ettei julkisia vessoja löydy mistään. Itse asun kaupungissa, jonka keskustassa on ehkä kaksi ilmaista wc:tä, ja niihin on ihan karmivat jonot. Ei edes haittaisi wc-maksut, jos eivät olisi niin kalliita ja vaihtelisi paikasta toiseen. Joihinkin vessoihin käy euron kolikko, toisiin 2 euron kolikko. Ei minulla ainakaan ole jatkuvasti vaihtorahaa joka lähtöön. Välillä pitää tiskiltä hakea poletti tai avain. Jossain paikoissa saat käyttää wc:tä vasta kun olet ostanut jotain. Jos et tunne kaupungia kunnolla, voi mennä pitkäänkin ennenkuin löydät wc:n jota pääset ja pystyt käyttämään. Jos vaikka kaikkiin vessoihin kävisi 50sentin kolikko, olisi helpompi varautua ja pitää aina se wc-raha mukana. Itse kärsin paniikkihäiriöstä, ja saan stressatessa kamalia kouristuskohtauksia ja rakko ei pelitä kuten normaalisti. Mietityttää myös kaikki muut ihmiset joilla on jokin krooninen sairaus, sekä vanhukset ja myöskin lapset jotka eivät osaa pidättää yhtä hyvin mitä aikuiset. Kun asiaa tuolta kantilta ajattelee, tuntuu aika julmalta ettei kaupungin keskustassa ole yleisiä vessoja, ja joudut etsimään wc:n, jonottamaan/rikkomaan rahaa jos hätä iskee. Entä jos joku saa todella vakavan akuutin sairaskohtauksen?

   Lainaa

  32. Rikosseonsilti 13.8.2019 18:48
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   traumcity: On Ok varastaa ruokaa jos ei ole rahaa, kyllä. Varsinkin lapselle. Ja toivottavasti mahdollsimman moni niin myös tekee, eikä ihan vapaaehtoisesti hyppää kuoppaan kuitenkaan.
   Kyllä on asiansa hoitanut aika helkatin huonosti, jos varastelemaan täytyy alkaa. Kärkkäisellä ei kyllä hirveästi ruokaa edes myydä, joten nälkäänsä tuskin on varastanut. Sosiaalitoimi kyllä jonkun maksusitoumuksen antaa ruokakauppaan, jos on osoittaa ettei rahaa ole (lapselle siis ruokaa). Ja mikäli äiti ei kykene lastaan elättämään edes kaiken tuen ja tukien jälkeen, lasta hoitaa joku muu kuin äiti..

   Lainaa

  33. Tulos: +44 (58 ääntä)
   Nakki: Aikuinen voi aina varautua lapsen vessahätään vaan loputtomasti kysellä että onko vessahätä vai ei. Sitä kutsutaan ennakoimiseksi.
   Ei lasta sinne vessaan tarvitse laskea. Kerron kuitenki pienen salaisuuden ennakoimisesta: Vaikka kysyisit pieneltä lapselta jatkuvasti onko vessahätä ja pistäy varapissalle ennen reissuun lähtöä niin se yllättävä pissahätä saattaa silti iskeä. Huomaat kyllä jos saat omia muksuja :D

   Lainaa

  34. Tulos: +37 (49 ääntä)
   Älkää vastailko tuolle traumacitylle, se on pelkkä huomiota ja tappelua hakeva trolli.

   Lainaa

  35. Tulos: -27 (39 ääntä)
   Joskus luin että amerikassa moni supermarketin työntekijä katsoo tahallaan toisaalle jos huomaa jonkun tiettävästi vähävaraisen näpistämässä. Just sen takia että isoilla supermarketeilla tosiaan on varaa ja on muutenki isoja vaikuttajia kapitalismissa.

   Lainaa

  36. Tulos: -28 (46 ääntä)
   Kysymysmerkki: Lähdetäänkö ihan ryhmällä Evelinalle varkaisiin?
   Yksityishenkilöltä varastaminen vaan ei oo verrattavissa firmalta varastamiseen.

   Lainaa

  37. Tulos: +15 (37 ääntä)
   Rikosseonsilti: Kyllä on asiansa hoitanut aika helkatin huonosti, jos varastelemaan täytyy alkaa. Kärkkäisellä ei kyllä hirveästi ruokaa edes myydä, joten nälkäänsä tuskin on varastanut. Sosiaalitoimi kyllä jonkun maksusitoumuksen antaa ruokakauppaan, jos on osoittaa ettei rahaa ole (lapselle siis ruokaa). Ja mikäli äiti ei kykene [...]
   Niin hyvä kuin meidän sosiaalitoimi onkin, niin silti on väliinputoajia jotka ei oo oikeutettu tarvitsemaansa tukeen. Esimerkkinä osaan kertoa tuttuni, joka ei mielenterveyssyistä ole työkykyinen, mutta kuitenkin "liian järjissään" saadakseen siitä lausuntoa. Lopputuloksena se, ettei ole oikeutettu kuntoutustukeen eikä työmarkkinatukeen, samalla kun kela katsoo ettei hänellä ole syytä kieltäytyä työnhausta/työstä. Tää tarkoittaa sitä, että tuttuni joutuu elää alennetulla toimeentulotuella. Plus muutenkin aika helkkarin naiivia kuvitella et elämä olis aina just omissa ohjissa, et paskaan jamaan päätyminen olis automaattisesti siihen päätyneen oma syy, tai jotain minkä se olis voinut itse välttää. No et nyt näin suoraa väittänyt, mut ei toi eka lause ihan mikään neutraali "joskus ihmiset on pulassa" -toteamuskaan ole.

   Lainaa

  38. Tulos: -27 (43 ääntä)
   Taas sitä mennään: Kuvitteletko oikeasti, että yhteiskunta menisi tästä parempaan suuntaan, jos otettaisiin käytännöksi, että aina voi vähän varastaa, jos muuten ei ole varaa?
   No itse asiassa yhteiskunnassa on se käytäntö, että ihmisiltä varastetaan jotta köyhät saavat ruokaa. Niitä sanotaan veroiksi ja sosiaalituiksi. Eiku nyt muistinkin. Meillähän ei makseta veroja sen takia ettei kuolisi kuolisi nälkään vaan sen takia ettei ihmisillä olisi oikeutta päättää itse mihin he käyttävät ansaitsemansa rahat. #Suomi

   Lainaa

  39. Töissä ruokakaupassa 14.8.2019 7:37
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Aika yleinen harhaluulo tuntuu olevan, että kaupat saa vakuutuksista jotain ku varastetaan. Ei saa. Jos kylmähylly/pakastekaluste tms poksahtaa, niin siitä syntyneestä hävikistä voi saada. Varastetusta safkasta ei. Monilla kaupoilla on myös kauppias, jonka omaisuutta jokainen paketti kaupassa on. Varastat yritykseltä -> varastat tältä henkilöltä. Toinen yleinen harhaluulo on, että kyseiset henkilöt kylpevät rahassa. Osa kylpee, mutta lukemattoman monissa kaupoissa kauppiaalla on yrityksen pienin tuntipalkka.

   Lainaa

  40. Tulos: -16 (22 ääntä)
   Taas sitä mennään: Kuvitteletko oikeasti, että yhteiskunta menisi tästä parempaan suuntaan, jos otettaisiin käytännöksi, että aina voi vähän varastaa, jos muuten ei ole varaa?
   Kuvitteletko itse että yhteiskunta muuttuu verikostoilla paremmaksi?

   Lainaa

  41. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Omalla paikkakunnalla kaupat lahjoittavat ruokaa, mutta sitä menee kuitenkin roskiin paljon kun ei ole tarpeeksi hakijoita. Jos ei ole allergiota eikä ole nirso niin ilmaista ruokaa on tarjolla.

   Lainaa

  42. Roskaväen palsta 14.8.2019 14:03
   Tulos: -6 (20 ääntä)
   Gaius: Kuvitteletko itse että yhteiskunta muuttuu verikostoilla paremmaksi?
   Muuttuisi, kun paskavammaiset saisivat turpaan ja pääsisivät hengestään.

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Litton: Joskus luin että amerikassa moni supermarketin työntekijä katsoo tahallaan toisaalle jos huomaa jonkun tiettävästi vähävaraisen näpistämässä. Just sen takia että isoilla supermarketeilla tosiaan on varaa ja on muutenki isoja vaikuttajia kapitalismissa.
   Monessa osavaltiossa minimipalkka on sellainen ettei sillä voi elää -tukia sikäli jos niitä tuossa kapitalismin ihmemaassa saa, pitää hakea palkan päälle että eläisi, ja huvittavimmassa tapauksessa Walmart keräsi ruokalahjoituksia köyhille jotta saisivat jouluaterian ...köyhät tässä tapauksessa heidän omia työntekijöitään joille ei makseta niin paljoa että sitä ateriaa voisi ostaa. Ei varmaan Walmartin työntekijä katso kovin pahasti jos sen joulaterian sieltä nyysii. Mutta tämä ei ole USA. Vaikea silti sanoa kuka on epäsympaattisin -röyhkeä varas, itsejulistettu FB-lainvalvoja (miksi Tiina kertoo myymälävarkaudesta Facelle eikä vaikka myymälälle?), ketju täynnä "mene töihin" porukkaa (ei töitä aina hakemalla saa, ei varsinkaan jos tilanne on jo muutenkin huono vaikkapa mielenterveysongelmien takia, monilla voi olla vaikea tilanne ilman omaa syytä ja vaikka syy olisi omakin niin ei nälässä sentään pitäisi joutua olemaan...) Evelina vaikuttaa tässä sotkussa edes myötätuntoiselta, joskin aika omituiselta.

   Lainaa

  44. Tulos: -27 (39 ääntä)
   Tinka: Mun on aivan pakko todeta tähän, että töihin ei vain mennä. Töitä voi hakemalla hakea, eikä niitä siltikään välttämättä saa.
   Se on sitten oma moka, jos on kouluttautunut alalle josta ei töitä löydy. Aina voi kouluttautua uudelleen, tai laskea rimaa ja tehdä niitä töitä mitä saa. Tekevälle kyllä töitä riittää, laiskoille ei.

   Lainaa

  45. Tulos: +17 (39 ääntä)
   traumcity: On Ok varastaa ruokaa jos ei ole rahaa, kyllä. Varsinkin lapselle. Ja toivottavasti mahdollsimman moni niin myös tekee, eikä ihan vapaaehtoisesti hyppää kuoppaan kuitenkaan.
   Lapselle varastaminen ei tee varastamisesta yhtään ookoompaa. Jos ei ole rahaa, ei kannata tehdä lapsia, niiden elättäminen nimittäin maksaa. Tää tuntuu tulevan kovin monelle yllätyksenä. Mammat vetoaa siihen, ettei ole varaa ehkäisyyn. Voin vakuuttaa, että jos sulla ei ole varaa ehkäisyyn, sulla ei todellakaan ole varaa lapseen.

   Lainaa

  46. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Irvikissa: Lapselle varastaminen ei tee varastamisesta yhtään ookoompaa. Jos ei ole rahaa, ei kannata tehdä lapsia, niiden elättäminen nimittäin maksaa. Tää tuntuu tulevan kovin monelle yllätyksenä. Mammat vetoaa siihen, ettei ole varaa ehkäisyyn. Voin vakuuttaa, että jos sulla ei ole varaa ehkäisyyn, sulla ei todellakaan ole varaa lapseen.
   Erikoista, ystävissäni on useitakin (sittemmin hyvin menestyneitä) joilla oli köyhä lapsuus, ja vika oli poikkeuksetta siinä että heidän isänsä oli ilmoittanut haluavansa lapsia, mutta joko raskauden edistyessä tai pikkulapsihötäkässä ei vain kadonnut maisemaan, vaan myös vältteli mistään maksamista tai lapsen tapaamista minkä suinkin voi. Ei suinkaan siinä että naiset olisivat olleet liian tonttuja käyttääkseen ehkäisyä. Epäilemättä kyseiset äidit selvisivät tuilla, ei varastamalla, mutta ei mielestäni naista voi taula-aivoksi todeta siksi että on luottanut rakastamaansa mieheen. Perheen perustamisesta ei tulisi kellekään mitään jos naiset eivät luottaisi.

   Lainaa

  47. Tulos: +8 (28 ääntä)
   Irvikissa: Lapselle varastaminen ei tee varastamisesta yhtään ookoompaa. Jos ei ole rahaa, ei kannata tehdä lapsia, niiden elättäminen nimittäin maksaa. Tää tuntuu tulevan kovin monelle yllätyksenä. Mammat vetoaa siihen, ettei ole varaa ehkäisyyn. Voin vakuuttaa, että jos sulla ei ole varaa ehkäisyyn, sulla ei todellakaan ole varaa lapseen.
   Maailma ei vaan ole ihan noin mustavalkoinen paikka. Ei nimittäin liene kovinkaan tavatonta että ihmisen elämäntilanne muuttuu.

   Lainaa

  48. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Voi Marjon pettymystä, kun grilli ei menettänytkään asiakkaitaan tuon facekirjoituksen myötä.

   Lainaa

  49. totuuden_torvi 15.8.2019 9:35
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Niks: On kyllä ihan naurettavaa, ettei julkisia vessoja löydy mistään. Itse asun kaupungissa, jonka keskustassa on ehkä kaksi ilmaista wc:tä, ja niihin on ihan karmivat jonot. Ei edes haittaisi wc-maksut, jos eivät olisi niin kalliita ja vaihtelisi paikasta toiseen. Joihinkin vessoihin käy euron kolikko, toisiin 2 euron [...]
   Muun muassa Japanissa kaikki vessat mukaan lukien sekä julkiset että erilaisten yritysten vessat, ovat lähtökohtaisesti kaikkien vapaassa käytössä ilmaiseksi. Tosi kätevää ja miellyttävää, kun pääsee vessaan, milloin tahtoo. Siitä päästäänkin siihen, että siitä huolimatta missään ei mitään ole rikottu tai sotkettu (vessat myös puistoissa siistit ja ehjät vaikka auki 24/7, välipala-automaattien ikkunat ehjät, ei roskia maassa), mutta Suomessa kaikki rikotaan/sotketaan/varastetaan. En yhtään ihmettele, että vessaan meno maksaa. Suomalaisten riskikäyttäytyminen huomioiden, ihme että päästävät alle vitosella vessaan.

   Lainaa

  50. Kaikkivaltias 16.8.2019 2:20
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Ei vittu työ ootta sekasin. Italiasta on jo ensimmäinen oikeuden periaatepäätös, jossa todettiin ettei rikosta ole tapahtunut kun vanhus varasti juuston nälkäänsä. Nyt sitten vaan silmät ja korvat kiinni ympärillänne tapahtuvilta asioilta ja toivomuskaivoon lantti, ettette ikinä joutuisi kokemaan yhtä paskaa tilannetta. On nimittäin korviahuumaavan kova mäjäys kun noin korkealta tippuu mistä teillä on matkaa.

   Lainaa

  51. Lohjalainen 20.8.2019 12:17
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Miten tälle Marjolle aina osuu nämä erite jutut? :D https://www.feissarimokat.com/2019/07/vuosisadan-kakkaustarina/

   Lainaa

  52. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Kysymysmerkki: Lähdetäänkö ihan ryhmällä Evelinalle varkaisiin?
   Hänhän on vain demari.

   Lainaa

  53. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Äääähhähä... olis ainesta feissarimokamokat sivustolle tässä kommenttiketjussa.

   Lainaa

  54. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Suomi, kansalaispoliisien luvattu maa. Ja sankareita toki Siwan myyjät, jotka lähtee sixpäkin vieneen varkaan perään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: autogrilli, vessa, WC, maksaa, raha, vakuutus, Kärkkäinen, varastaa, palaute, avautuminen