Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Mies apuun

  Apua! Tarvitsen miehen, jolla on porakone.
  Suurenna näkymä
  Mies apuun

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +493 (507 ääntä)
   Enpä tajunnutkaan, että tarvitsen porakoneen saadakseni taulut pois seiniltä kun niitäkin ruuveja varten on porattu seinään reikä vai miten tuo logiikka menee

   Lainaa

  2. Tulos: +345 (653 ääntä)
   Jonna olisi voinut sitä apuaan tarjota eikä vain yrittää olla nokkela.

   Lainaa

  3. Määäääää 27.8.2019 4:29
   Tulos: +599 (657 ääntä)
   Meiku: Jonna olisi voinut sitä apuaan tarjota eikä vain yrittää olla nokkela.
   Jep varsinkin kun toisella ei ole hyvä kielitaito, niin sarkasmiyritys ei aukea. Mä yleensä vastaavissa tapauksissa sanon vaan nätisti, että minäkin voin auttaa.

   Lainaa

  4. Hightower71 ok 27.8.2019 5:02
   Tulos: +426 (462 ääntä)
   mUtTa PoRaKoNeElLa oN pOrAtTu kIvIsEiNäÄ!

   Lainaa

  5. King Arthur 27.8.2019 5:26
   Tulos: +289 (385 ääntä)
   Joo, näin itse naisena olisin sitä apua tarjonnut nillittämisen sijaan. Ymmärtää sen että eri kulttuureissa on toisenlaisia tapakäsityksiä. Ekä Lorretta olisi siinä oppinut paremmin Suomalaista elämistä kun nainen olisikin tullut avuksi, sen sijaan että saa saarnaa netissä. Tosin sitä se aktivismi on nykyaikana: loukkaannutaan netissä.

   Lainaa

  6. Porat ja kalut 27.8.2019 5:39
   Tulos: -209 (421 ääntä)
   Jälkimmäinen moka on loistava esimerkki siitä miten sukupuolineutraalius on lähinnä pikkumaista vittuilua ja/tai kiukuttelua jonka tarkoituksena on vain se että pääsee pätemään.

   Lainaa

  7. Tulos: +132 (250 ääntä)
   Voisko joku nainen tulla imuroimaan asuntoni? Oma imuri mukaan, pitsialusasu olisi myös hyvä olla.

   Lainaa

  8. Tulos: -26 (98 ääntä)
   Onkohan se sängynpääty edes kiinni siinä seinässä? Aika harvoin taitaa sängynpäätyjä olla pultattu seinään kiinni, etenkään kuusiokoloruuveilla.

   Lainaa

  9. Tulos: -62 (250 ääntä)
   Tuskin tuolla Jonnalla on sen enempää työkaluja kuin osaamistakaan. Kunhan pääsi valittamaan ja olemaan "hauska." Ja Sannalla on täysin looginen syy olettaa että jos porakonetta on käytetty kiinnittämiseen, sitä tarvitaan myös irroittamiseen. Tenholle pointsit ettei lähtenyt viisastelemaan asian suhteen kuten alemman mokan Jonna, vaan kertoi ihan asiallisesti miten homma hoituu.

   Lainaa

  10. Tulos: +354 (360 ääntä)
   Petteri: Voisko joku nainen tulla imuroimaan asuntoni? Oma imuri mukaan, pitsialusasu olisi myös hyvä olla.
   MITÄH?!?!?! Eikö mies kelpaa?? Mulla on Dyson ja pitsiasu

   Lainaa

  11. Tulos: +106 (114 ääntä)
   Dipoli: Enpä tajunnutkaan, että tarvitsen porakoneen saadakseni taulut pois seiniltä kun niitäkin ruuveja varten on porattu seinään reikä vai miten tuo logiikka menee
   Kun ei ole porattu reikää seinään vaan porakoneella porattu ruuvi kiinni seinään!!11 t sanna

   Lainaa

  12. Tulos: +31 (73 ääntä)
   Mitä: Kun ei ole porattu reikää seinään vaan porakoneella porattu ruuvi kiinni seinään!!11 t sanna
   Sanna vaan hakee miestä poraamaan sannan reikiä... Nom nom vai mite se meni

   Lainaa

  13. jukkapalmu 27.8.2019 8:34
   Tulos: +13 (107 ääntä)
   Mikä kumma siinä nyt on jos sähköporalla kiertää ruuveja? Jos mä laitan kiviseinään ruuvin niin kun poraan propulle reijän niin ruuvaan samalla koneella sen ruuvinkin seinään. On mulla ruuvinväänninkin, mutta porassa on enemmän vääntöä. ottaa vaan iskun pois niin hyvin menee. ja aikamoista ranteen rikkomista on kiviseinästä käsin meisselillä irrotella ruuveja. Tenho haistaa vaan paskan kun yrittää päteä.

   Lainaa

  14. Tulos: +97 (181 ääntä)
   Naisena tuntee vaan myötähäpeää tällaisia totaalisen uusavuttomia tapauksia kohtaan. Ja toi oletus vielä, että paikalle pitää saada mies. Koska ei kai kellään naisella voi porakonetta olla, eihän ne sellaista osaa käyttää.

   Lainaa

  15. Tulos: +103 (119 ääntä)
   Nnads: Naisena tuntee vaan myötähäpeää tällaisia totaalisen uusavuttomia tapauksia kohtaan. Ja toi oletus vielä, että paikalle pitää saada mies. Koska ei kai kellään naisella voi porakonetta olla, eihän ne sellaista osaa käyttää.
   Tuo lähinnä huvittaa, kun on rakentanut talon eikä tarvinnut siihen penistä.

   Lainaa

  16. Tulos: +41 (67 ääntä)
   jukkapalmu: Mikä kumma siinä nyt on jos sähköporalla kiertää ruuveja? Jos mä laitan kiviseinään ruuvin niin kun poraan propulle reijän niin ruuvaan samalla koneella sen ruuvinkin seinään. On mulla ruuvinväänninkin, mutta porassa on enemmän vääntöä. ottaa vaan iskun pois niin hyvin menee. ja aikamoista ranteen rikkomista on [...]
   Vähennä toki kierroksia, muuten vain rikot ruuvin kannan.

   Lainaa

  17. Tulos: +11 (25 ääntä)
   Nina S.: Vähennä toki kierroksia, muuten vain rikot ruuvin kannan.
   Eipä niillä kierroksilla niin väliä. Kun Suomessa käytännössä vain todella harvoissa kodeissa edes on oikeaa ruuvimeisseliä yleisimpään käytettyyn kantaan ja jos sattuu olemaan oikeitä kärkiä koneeseen, niin niitä ei edes ymmärretä käyttää vaan ruuvataan sitä pozidriviä pyöreäksi phillipsillä kuitenkin.

   Lainaa

  18. Tulos: -10 (80 ääntä)
   Nnads: Naisena tuntee vaan myötähäpeää tällaisia totaalisen uusavuttomia tapauksia kohtaan. Ja toi oletus vielä, että paikalle pitää saada mies. Koska ei kai kellään naisella voi porakonetta olla, eihän ne sellaista osaa käyttää.
   Tässä tapauksessa tosin kyse taisi olla kulttuurieroista ja kulttuurista jossa miehet yleensä hoitaa poraushommat.

   Lainaa

  19. Tulos: +47 (97 ääntä)
   H: Tässä tapauksessa tosin kyse taisi olla kulttuurieroista ja kulttuurista jossa miehet yleensä hoitaa poraushommat.
   Ja sinä taas oletat että kyse on jostain konservatiivisesta kulttuurista vaikka Lorretta ei mitään sellaista puhunut vaan sanoi että hänen mielestään miehillä on työkalut ja osaa korjata esim pyörää, koska ei itse osaa. Minusta molempien mokien aloittajilla vähän juntihtavat ajatusmaailmat, syntyperästä riippumatta.

   Lainaa

  20. Tulos: -38 (114 ääntä)
   Sannan jutussa ei kannata liikaa takertua tuohon sanaan "porakone". Keskimäärin naiset eivät ole kiinnostuneita erottelemaan koneita toisistaan kovin suurella tarkkuudella. Termin porakone alle mahtuu vaikka mitä kun tarpeeksi karkeistaa. Todellista nikkarointiammattitaitoa ei ole päteä oikeilla termeillä vaan hahmottaa ongelma, vaikka se olisi selitetty epätarkasti. Sannalla siis on ongelmana koneellisesti kiinnitetty ruuvi ja hän epäilee ettei se (hänen) käsivoimilla aukea. _Keskimäärin_ miehiltä sopii nuo poraushommat ja muut nikkaroinnit naisia paremmin. Ja _keskimäärin_ miehiltä löytyvät tarvittavat välineet. Perinteisesti tämä ei ole ollut ongelma Suomessa. Ja suurimmassa osassa kulttuureita tämä ei ole ongelma. Mutta se ei tarkoita etteikö siitä voisi tehdä ongelman.

   Lainaa

  21. Tulos: +153 (157 ääntä)
   Keijo: MITÄH?!?!?! Eikö mies kelpaa?? Mulla on Dyson ja pitsiasu
   Siis todellakin kelpaa, oletin vain harvalla miehellä olevan imuria.

   Lainaa

  22. EsaVeskinen 27.8.2019 12:23
   Tulos: +2 (32 ääntä)
   Onneksi on nykyaika ja mitään yleistyksiä ei saa tehdä.

   Lainaa

  23. Tulos: +6 (60 ääntä)
   Veikkaan, että tosipaikassa ei Jonnalta mitään apua olisi saanut. Kunhan nyt tahtoo länkyttää.

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (39 ääntä)
   Valuvika: Ja Sannalla on täysin looginen syy olettaa että jos porakonetta on käytetty kiinnittämiseen, sitä tarvitaan myös irroittamiseen.
   Missä se logiikka on? Jos vähänkin miettii mikä porakone on ja miten se reikä on siihen seinään tehty niin ei tuossa mitään logiikkaa ole.

   Lainaa

  25. Tulos: +60 (72 ääntä)
   ……: Missä se logiikka on? Jos vähänkin miettii mikä porakone on ja miten se reikä on siihen seinään tehty niin ei tuossa mitään logiikkaa ole.
   Sillä se lähtee millä on tullutkin. Jos esim maalit pitää saada pois ulkoseinästä niin pensseli on kätevä.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (37 ääntä)
   ……: Missä se logiikka on? Jos vähänkin miettii mikä porakone on ja miten se reikä on siihen seinään tehty niin ei tuossa mitään logiikkaa ole.
   Kannattaa ihan ensiksi miettiä itse ennen kuin alkaa muita ohjeistamaan, vai mitä? Jos vähänkin mietit niin saatat ymmärtää että porakoneella tehdään nykyään paljon muutakin kuin poraillaan reikiä. Asiasta on jo mainittukin näissä kommenteissa.

   Lainaa

  27. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Kerubi: Sannan jutussa ei kannata liikaa takertua tuohon sanaan “porakone”. Keskimäärin naiset eivät ole kiinnostuneita erottelemaan koneita toisistaan kovin suurella tarkkuudella. Termin porakone alle mahtuu vaikka mitä kun tarpeeksi karkeistaa. Todellista nikkarointiammattitaitoa ei ole päteä oikeilla termeillä vaan [...]
   Ja _keskimäärin_ Suomessa kaikki aikuiset osaavat lukea ja käyttää julkista kirjastoa. Koko keskustelun olisi voinut käydä näin: "Tarvitaan pora pieneen työhön jota en osaa!" "Kirjastosta saa, tiesitkö? Ne opastavat" "Kirjastosta saa poria? Ohoh. Kirjastoon ->" Talon rakentaneelle nostan hattua, kuten nostaisin myös ohjelmistosetin koodanneelle, hääpuvun ommelleelle tai juhla-aterian valmistaneelle. Mutta kyllä ihan kenen tahansa yli kymmenvuotiaan pitää saada ruuvi seinään, netti auki, peruna keitetyksi ja nappi ommelluksi.

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Oisko tossa "Sannan mokassa" ehkä kyseessä ollut akkukäyttöinen ruuvinväännin? Remontti reiskat varmaan tästä ehdotuksesta lynkkaa, mutta pakko ehdottaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +16 (20 ääntä)
   traumtown: Sillä se lähtee millä on tullutkin. Jos esim maalit pitää saada pois ulkoseinästä niin pensseli on kätevä.
   Onhan tuossa kieltämättä oma järjetön logiikkansa.

   Lainaa

  30. Petäjävaara 27.8.2019 19:53
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Onko koskaan ilmoituksia, joissa miehet tarjoavat kahvit, jos nainen tekee jotain perinteistä naisten työtä hänen kotonaan?

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (48 ääntä)
   Loretta ei muuten halunnut apua naiselta, kun sitä ystävällisesti tarjosin.

   Lainaa

  32. Tulos: +16 (32 ääntä)
   Jonna olis voinu jättää tuon "nokkelan" kommentin pois ja tarjota vain apua mutta ahistaa kyllä noi lorettan englannin kieliset kohat teksteistä. " stop trying to be smart cuz u aint

   Lainaa

  33. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Jos se Sannan ruuvi on järeällä iskevällä ruuvinvääntimellä vedetty "niin piukkaan että soi" niin kyllä sen merkittävästi mukavammin sieltä samaisella vekottimella saa poiskin. Vielä merkittävästi paremmin jollei siellä ole joku jo koettanut avata torxia kuusiokololla tai Philips ykköstä Pozidriv kakkosella ja rikkonut koko ruuvinkantaa. Ja kyllä se ruuvinväännin nyt jokaisen ei-remppailevan taviksen silmään näyttää ihan porakoneelta että sen puoleen. En mä jaksa edes hymähtää tuolle, ihan samalla tapaa mun puheessa kaikki silmämeikit on "mascaraa" X-D

   Lainaa

  34. purppurakruunu 28.8.2019 12:04
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Ttppii: Onkohan se sängynpääty edes kiinni siinä seinässä? Aika harvoin taitaa sängynpäätyjä olla pultattu seinään kiinni, etenkään kuusiokoloruuveilla.
   Mokassa on kuva siitä ruuvista...

   Lainaa

  35. yli opisto hörhö 28.8.2019 12:19
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   Nina S.: Tuo lähinnä huvittaa, kun on rakentanut talon eikä tarvinnut siihen penistä.
   Harvoinpa sitä peniksillä taloja rakennetaankaan. Mihin sitä voisi käyttää kun sahaamaan siitä ei ole eikä se oikein vasaranakaan toimi?

   Lainaa

  36. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Miksi muuten näihin pitää heti ivailla, että miestäkö sitä ollaan hakemassa tai kehoittaa tekemään itse? Riippumatta siitä onko haussa ja onnistuisiko itse, niin eikö kuitenkin voisi ihan hiljaisesti antaa jonkun miehen ensin tarjoutua tämä hoitamaan. Jos vaikka olikin se taka-ajatus ja joku potentiaalinen kandidaatti siihen tarttuu. Näin saadaan ainakin yksi kontakti kokeiltua tämän tekosyyn varjolla ujompienkin kesken; ja jos juttu ruuvinväännön ja kahvittelun lomassa luistikin, niin ehkä sovittua jopa oikeat treffit. Ja jos ei sitteen synkkaakaan, niin tuli kuitenkin kaikille osapuolille halvemmaksi kuin epäonnistunut seuranhakureissu baariin ja saatiin se ruuvikin samalla hoidettua. Toki näin tasa-arvon aikana sukupuolen määrittäminen tehtävän mukaan on vähintäänkin vanhanaikaista, mutta kumppanin haussa kaiketi vielä toistaiseksi hyväksyttävää? Toki sitten toivoisi näissä nähtävän se sukupuoli määritetyn hakijan mieltymyksen eikä tehtävän laadun mukaan. Ps. löytyisikö iskuporakoneen omistamattomalle sinkku-miehelle reipasta naista kiinnittämään pari taulua betoniseinään?

   Lainaa

  37. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi 28.8.2019 16:16
   Tulos: -21 (23 ääntä)
   Dipoli: Enpä tajunnutkaan, että tarvitsen porakoneen saadakseni taulut pois seiniltä kun niitäkin ruuveja varten on porattu seinään reikä vai miten tuo logiikka menee
   Millanen juustopää poraa reikiä seiniin tauluja varten? Et oo kuullut taulukoukuista?

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Määäääää: Jep varsinkin kun toisella ei ole hyvä kielitaito, niin sarkasmiyritys ei aukea. Mä yleensä vastaavissa tapauksissa sanon vaan nätisti, että minäkin voin auttaa.
   No mut tällä oli niin huono asenne itselläänkin, ettei se apua olisi ansainnut. Olisi voinut Lorettakin vaan sanoa vaikka "ok" ja jättää leikin siihen, eikä riivaantua samantien ja tehdä kommentteja toisen älykkyydestä.

   Lainaa

  39. Tulos: +41 (47 ääntä)
   Olen nainen ja työskentelen miesvaltaisella alalla ”miesten töitä” tehden. Väitän pärjääväni niissä yhtä hyvin kuin alalla olevat miehet ja paremmin kuin muiden alojen miehet noin yleensä. Osaan korjata polkupyöriä ja autoja ja vaikka porata reiän seinään tai irrottaa ruuvin koneella ja ilman. Omistan myös työkaluja taatusti enemmän kuin keskivertosuomalaismies. Jos naapurini laittaisi oman kuntamme ryhmään viestin, että tarvitsee apua vaikka pyörän korjauksessa, niin ilmoittaisin heti auttavani. Minähän asun lähellä ja kyse on pikkujutuista. Jos taas viesti kuuluisi, että tarvitaan miestä auttamaan siinä hommassa, niin ohittaisin koko pyynnön sen kummempia asiaa miettimättä. En kuulu kaivattuun kohderyhmään, joten ei vastausta. Eli kyllä sillä on väliä, miten viestinsä muotoilee.

   Lainaa

  40. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Tuli mieleen eräs henkilö kuka ei ymmärrä että Dropbox ei ole tiedostomuoto. Miten saat kuvat? missä muodossa kuvat ovat? miten linkki sinulle avautuu? tallennatko kuvat ensin puhelimeen? Aina vaan sama vastaus: Dropbox.

   Lainaa

  41. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Zebalus: Tuli mieleen eräs henkilö kuka ei ymmärrä että Dropbox ei ole tiedostomuoto. Miten saat kuvat? missä muodossa kuvat ovat? miten linkki sinulle avautuu? tallennatko kuvat ensin puhelimeen? Aina vaan sama vastaus: Dropbox.
   Oletko siis koskaan vaivaantunut oikeasti selittämään, että Dropbox on pelkkään arkistointiin ja jakamiseen tarkoitettu palvelu eikä tiedostomuoto? Sillä eihän tuo pelkkä nimen toistelu avaa asiaa mitenkään päin.

   Lainaa

  42. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Mie en ymmärrä miten elämästä selviää ilman että omistaa edes ruuvimeisseliä... Mut näin sit varmaa jos itkee vieraita ihmisiä joka kerta apuun?

   Lainaa

  43. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Nnads: Naisena tuntee vaan myötähäpeää tällaisia totaalisen uusavuttomia tapauksia kohtaan. Ja toi oletus vielä, että paikalle pitää saada mies. Koska ei kai kellään naisella voi porakonetta olla, eihän ne sellaista osaa käyttää.
   Ymmärsin sarkasmisi, mt pakko oli tulla kertomaan, että itsellänihän on niin päin, että näin naisena omistan porakoneen ja miespuoliset kaverit ovat tulleet sitä multa lainaamaan tarvitessaa :F

   Lainaa

  44. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Turkanen: Ymmärsin sarkasmisi, mt pakko oli tulla kertomaan, että itsellänihän on niin päin, että näin naisena omistan porakoneen ja miespuoliset kaverit ovat tulleet sitä multa lainaamaan tarvitessaa :F
   Marry me!?

   Lainaa

  45. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Tenho, mene nyt poramaan sitä Sannan ruuvia ja lopeta tuo päteminen.

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Loretta tarvii työntötankoa ja muut yh:t alkaa heti panettelemaan

   Lainaa

  47. Louis Friend 2.9.2019 15:20
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   En muista että olisin tavannut montaa tai mahdollisesti yhtäkään naista joka omistaisi porakoneen, ja kyllähän useammin miehet tuon tyyppisiä juttuja tekee kun naiset. Ei se sitä tarkota että naiset ei pystyisi tai osaisi tehdä sitä ihan yhtä hyvin kun miehetkin mutta silti useemmin miehet ne tekee. Lorettan kysymys on ihan ymmärrettävä koska monet on tottunut siihen että miehet tekee näitä juttuja, ja nälvimisen sijaan voi tarjota apua niin ehkä sitten Lorettakin oppisi että ei asiat enään välttämättä ole niin miten ennen. Paremmin sitä oppii jonkun positiivisen asian kautta kun niin että viisastellaan.

   Lainaa

  48. jukkapalmu 30.3.2020 7:12
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nina S.: Vähennä toki kierroksia, muuten vain rikot ruuvin kannan.
   Vähennä kierroksia? Meinaatko että lämään liipasimen pohjaan? Urpo :D

   Lainaa

  49. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nina S.: Vähennä toki kierroksia, muuten vain rikot ruuvin kannan.
   Vähennä mistä? meinaatko että vedän liipasin pohjassa?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: porakone, ruuvit, ruuvinväännin, ruuvimeisseli, pyörä, työkalut, kiviseinä, kuva, sänky