Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 26

Ovatko kissat ei-ihmismäisiä persoonia?
Suurenna näkymä
Kissaihmiset, osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. nakkivene 4.7.2019 2:39
   Tulos: +895 (903 ääntä)
   "äänestäkää mitä mieltä ootte mut päätän kuitenki ite loppujen lopuks"

   Lainaa

  2. Tulos: +348 (352 ääntä)
   Kun tulos ei miellytäkkään vaikka äänestetty on

   Lainaa

  3. Tulos: +199 (237 ääntä)
   Ajaakohan Kaija myös papukaijojen asiaa :Dd Anteeksi

   Lainaa

  4. Tulos: +475 (483 ääntä)
   Nyyppä: Ajaakohan Kaija myös papukaijojen asiaa :Dd Anteeksi
   No ei, kun ne ei ole kissoja.

   Lainaa

  5. Tulos: +6 (202 ääntä)
   Kissaihmiset..

   Lainaa

  6. Tulos: +445 (461 ääntä)
   Kyllä siellä maailmanlopun jälkeen leijuu nokian vanhoja luureja. Akkuakin vielä 90% jäljellä.

   Lainaa

  7. Juicewski 4.7.2019 7:38
   Tulos: +171 (325 ääntä)
   Koiran voi kouluttaa tekemään töitä (huumekoira, opaskoira jne.), kissojen hyöty yhteiskunnalle on syödä tuhoeläimiä. Näkisin että koirilla on hienoinen etulyöntiasema tässä kisassa. T:kissatalous

   Lainaa

  8. Lohikäärme 4.7.2019 8:23
   Tulos: +154 (188 ääntä)
   Ymmärrän eläinrakkauden, ymmärrän sen että oma eläin tuntuu omalta persoonaltaan (kokemus: käärmeeni on aremman puolen neiti. Ihmisenä voisin kuvitella hänet siistiin kaulahuiviin ja brändi-takkiin, koska kuitenkin pitää vähän ylvästellä, mutta samaan aikaan hän katselisi aina maahan ja kävelisi mahdollisimman lähellä kadun-seinämää, koska on kuitenkin sen verran ujo.) Mutta ehkä siitä huolimatta kissat tai mitkään muutkaan eläimet ei tarvitse samoja oikeuksia (esim. Sananvapaus) ja mitä näitä ihmisillä nyt on. On toki hienoa että eläimiä kohdellaan inhimillisesti, mutta järki käteen. Toisaalta mistäs minä tiedän, enhän minä ole kissa.

   Lainaa

  9. Tulos: -30 (206 ääntä)
   Koirilla on ollut niin paljon monia eri ammatteja vuosien varrella, että kyllä koirat ovat ansainneet enemmän oikeuksia kuin kissat. Koirat ovat paimentaneet lampaita, jahdanneet rikollisia,ohjanneet sokeita, jne. Kissat taas on erittäin alkeellinen tuholaistorjunnan muoto.

   Lainaa

  10. Tulos: +200 (208 ääntä)
   Lohikäärme: Ymmärrän eläinrakkauden, ymmärrän sen että oma eläin tuntuu omalta persoonaltaan (kokemus: käärmeeni on aremman puolen neiti. Ihmisenä voisin kuvitella hänet siistiin kaulahuiviin ja brändi-takkiin, koska kuitenkin pitää vähän ylvästellä, mutta samaan aikaan hän katselisi aina maahan ja kävelisi mahdollisimman lähellä [...]
   Kyllä eläimiä olisi paras kohdella lajityypillisesti eikä inhimillistää.

   Lainaa

  11. Tulos: +57 (177 ääntä)
   Napael: Koirilla on ollut niin paljon monia eri ammatteja vuosien varrella, että kyllä koirat ovat ansainneet enemmän oikeuksia kuin kissat. Koirat ovat paimentaneet lampaita, jahdanneet rikollisia,ohjanneet sokeita, jne. Kissat taas on erittäin alkeellinen tuholaistorjunnan muoto.
   Tuholaistorjunnan muoto joka itsekin on tosi paha tuholainen väärässä paikassa. Sitten vielä ihmiset tykkää ja ihastelee oikein somessa,että minkä rauhoitetun linnun se Nöpö tänään saalisti.

   Lainaa

  12. Tulos: +132 (132 ääntä)
   Sari taisi järjestää vain neuvoa-antavan äänestyksen.

   Lainaa

  13. pinkki puudeli 4.7.2019 9:08
   Tulos: -123 (231 ääntä)
   Kekkula: Tuholaistorjunnan muoto joka itsekin on tosi paha tuholainen väärässä paikassa. Sitten vielä ihmiset tykkää ja ihastelee oikein somessa,että minkä rauhoitetun linnun se Nöpö tänään saalisti.
   Ensimmäinen kissavihaaja tuli aika nopeasti paikalle räksyttämään. Mene roskikseen.

   Lainaa

  14. Tulos: -21 (35 ääntä)
   kaija unohtanut ottaa lääkkeet

   Lainaa

  15. Tulos: +184 (230 ääntä)
   pinkki puudeli: Ensimmäinen kissavihaaja tuli aika nopeasti paikalle räksyttämään. Mene roskikseen.
   Täh? Mikähän tuossa mun tekstissä ei pitänyt paikkaansa? Kissa ei kuulu suomen luontoon ja se on fakta. Mä pidän kyllä kissoista kunhan ne pidetään sisällä tai valvottuna ulkona. Kissaa pitää pystyä valvomaan ulkona ettei se mene esim lasten hiekkalaatikoille, naapurien autojen päälle, pururadoille tai tapa rauhoitettuja elukoita. Monet kissan omistajat ovatkin vastuullisia ja pitävät kissat sisällä tai valvottuina ulkona,mutta ikävä kyllä niitä valvomatta ulkoilevia kissoja on tosi paljon.

   Lainaa

  16. Tulos: -48 (68 ääntä)
   pinkki puudeli: Ensimmäinen kissavihaaja tuli aika nopeasti paikalle räksyttämään. Mene roskikseen.
   Nuuhki pinkkiä puudelias ja syö vähemmän makkaraa!

   Lainaa

  17. Tulos: +94 (122 ääntä)
   Mitäköhän kaikkea noissa saaliskuvissa on esitetty? Jos kuviin on päätynyt yhtään rauhoitettuja eläimiä (eli kissan tapauksessa käytännössä mikä tahansa muu kuin hiiri, myyrä tai rotta), pitäisi omistajan vain hävetä eikä ylpistellä kissansa saavutuksilla. Teknisesti omistajan pitäisi kai vielä maksaa korvauksia valtiolle huolimattomasta valvonnasta aiheutuneista vahingoista. Kuinkakohan moni kuvaisi Facebookiin, kun ajaa punaisia päin?

   Lainaa

  18. Ihmettelijä 4.7.2019 10:42
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Demokraattista diktatuuria

   Lainaa

  19. Tulos: -12 (90 ääntä)
   Koirat on tosiaan tosi nöyriä ja palvelevaisia, tietävät paikkansa hierarkiassa. Kissat on omasta mielestäni, miten sen nyt sanoisi, mielenkiintoisempia ja odottamattomampia, niillä on paljon enemmän omaa elämää... Ei tunne itseään miksikään jumalaksi vaan enemmän vertaiseksi. Vaikka kyllä toki kissatkin osaavat olla tosi helliä ja lähestyväisiä - sillä päällä ollessaan.

   Lainaa

  20. Tulos: -30 (54 ääntä)
   Hanna, tyypillinen koiraihminen taas valittamassa.

   Lainaa

  21. Tulos: -3 (123 ääntä)
   atm: Koirat on tosiaan tosi nöyriä ja palvelevaisia, tietävät paikkansa hierarkiassa. Kissat on omasta mielestäni, miten sen nyt sanoisi, mielenkiintoisempia ja odottamattomampia, niillä on paljon enemmän omaa elämää… Ei tunne itseään miksikään jumalaksi vaan enemmän vertaiseksi. Vaikka kyllä toki kissatkin osaavat olla tosi helliä ja lähestyväisiä – sillä päällä ollessaan.
   Kissat tutkimusten mukaan älykkäämpiä, ne ovat eläinmaailman introvertteja. Koirat taasen ovat miellyttämishaluisia hössöjä. Ihan kivoja tosin ovat koiratkin, en vaan jaksa sitä nöyristelyä ja miellytämishalua.

   Lainaa

  22. PäteePieremällä 4.7.2019 11:20
   Tulos: +92 (96 ääntä)
   On löytynyt oman kissan karvoja.. voileivän välistä, maskarasta, hampaiden välistä, yms. Sellaista paikkaa ei ole, mihin ei kissan karvat yllä ja välillä ihmetyttää, että miten ne löytää tiensä mun hampaiden väliin. En yritä syödä kissaani.

   Lainaa

  23. Tulos: -54 (96 ääntä)
   varpu: Mitäköhän kaikkea noissa saaliskuvissa on esitetty? Jos kuviin on päätynyt yhtään rauhoitettuja eläimiä (eli kissan tapauksessa käytännössä mikä tahansa muu kuin hiiri, myyrä tai rotta), pitäisi omistajan vain hävetä eikä ylpistellä kissansa saavutuksilla. Teknisesti omistajan pitäisi kai vielä maksaa korvauksia [...]
   Tiedoksesi sinullekin, meillä pesivät pikkulinnut päätyvät usein muualle eurooppaan ihmisten ruoaksi. Jos et usko niin ota asioista selvää, muitakin kun pääskylintuja verkotetaan eikä sitä olla kieltämässä.

   Lainaa

  24. Tulos: -41 (101 ääntä)
   Juicewski: Koiran voi kouluttaa tekemään töitä (huumekoira, opaskoira jne.), kissojen hyöty yhteiskunnalle on syödä tuhoeläimiä. Näkisin että koirilla on hienoinen etulyöntiasema tässä kisassa. T:kissatalous
   Juu, kyllähän se mustasurma oli ihan jees, eikö vaan?

   Lainaa

  25. Tulos: -43 (85 ääntä)
   Napael: Koirilla on ollut niin paljon monia eri ammatteja vuosien varrella, että kyllä koirat ovat ansainneet enemmän oikeuksia kuin kissat. Koirat ovat paimentaneet lampaita, jahdanneet rikollisia,ohjanneet sokeita, jne. Kissat taas on erittäin alkeellinen tuholaistorjunnan muoto.
   Eli kannatat mieluummin rotanmyrkkyä?? Huhhu, se aine tappaa kaiken muunkin elollisen.

   Lainaa

  26. Tulos: -51 (109 ääntä)
   Kekkula: Täh? Mikähän tuossa mun tekstissä ei pitänyt paikkaansa? Kissa ei kuulu suomen luontoon ja se on fakta. Mä pidän kyllä kissoista kunhan ne pidetään sisällä tai valvottuna ulkona. Kissaa pitää pystyä valvomaan ulkona ettei se mene esim lasten hiekkalaatikoille, naapurien autojen päälle, pururadoille tai tapa [...]
   Ei kuulu myöskään yksikään koira Suomen luontoon, mutta vapaana noita näkee kaikkialla. Tällä viikolla taas raadelleet yhden lapsen.

   Lainaa

  27. Tulos: -40 (110 ääntä)
   Jussi: Kissaihmiset..
   On tehty tutkimuskin, jossa todettiin kissanomistajien olevan keskimäärin alemmin koulutettuja ja kuukuvan alempaan sosiaaliluokkaa kuin valtaväestö.

   Lainaa

  28. Tulos: +41 (59 ääntä)
   Kissat muuten maukuvat toisilleenkin. Ja sähisevät, murisevat, jne.

   Lainaa

  29. Tulos: +69 (75 ääntä)
   vdvv: Juu, kyllähän se mustasurma oli ihan jees, eikö vaan?
   Luin jostain että noitavainot olivat yksi syy mustansurman leviämiseen. Kissoja pidettiin paholaisen kätyreinä ja niitä vainottiin, minkä seurauksena rotat pääsivät leviämään ja niiden mukana tuli ruttobakteereja. Mutta valitettavasti siihen aikaan ei bakteerien olemassaolosta tiedetty.

   Lainaa

  30. kalajannellesoppaa 4.7.2019 12:03
   Tulos: -8 (40 ääntä)
   Pia on vankilat täynnä kissoja kun ne perkeleet rikkovat lakia ihan jatkuvasti. Kaiken maailman puluja tappavat metsästysaikojen vastaisesti ja vieläpä taajamassa. Kulkevat teillä miten sattuu ilman huolta liikennesäännöistä. Miettikää kun kissa on ylittämässä tietä ja autoilija väistää sitä, ajaen puuhun ja joku kuolee. Tällöin kissa saa syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuoleman tuottamisesta.

   Lainaa

  31. yli opisto hörhö 4.7.2019 12:03
   Tulos: +57 (83 ääntä)
   pinkki puudeli: Ensimmäinen kissavihaaja tuli aika nopeasti paikalle räksyttämään. Mene roskikseen.
   Voi idiootti.. Kritisoi tietyn eläinryhmän tekemiä tuhoja: Vihaat sitä eläintä!!11 Minäkin olen varmaan ihan yleisesti ihmisvihaaja kun vihaan ääliöitä.

   Lainaa

  32. yli opisto hörhö 4.7.2019 12:05
   Tulos: +43 (65 ääntä)
   vdvv: Tiedoksesi sinullekin, meillä pesivät pikkulinnut päätyvät usein muualle eurooppaan ihmisten ruoaksi. Jos et usko niin ota asioista selvää, muitakin kun pääskylintuja verkotetaan eikä sitä olla kieltämässä.
   No senkin takiahan se on ihan hyväksyttyä että ne tipuset mitkä tänne asti pääsevät, päätyvät kotikissan ruokalautaselle. Vai häh

   Lainaa

  33. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Sari Erdogan?

   Lainaa

  34. Tulos: +18 (42 ääntä)
   vdvv: Kissat tutkimusten mukaan älykkäämpiä, ne ovat eläinmaailman introvertteja. Koirat taasen ovat miellyttämishaluisia hössöjä. Ihan kivoja tosin ovat koiratkin, en vaan jaksa sitä nöyristelyä ja miellytämishalua.
   Tämän vuoksi koiria on helpompi opettaa palveluseläimiksi. Kissan luonteeseen ei sovi palvelu tai nöyristely. Samahan pätee armeijaankin: siellä pärjää parhaiten miellyttämishaluinen, hieman hönö tyyppi. Tämä kuva tiivistää hyvin koirien ja kissojen keskimääräisen luonteen eron: https://i.pinimg.com/originals/01/68/41/016841e5acc98d77fbac32a035638f72.jpg

   Lainaa

  35. Tulos: +27 (55 ääntä)
   Siiseli: On tehty tutkimuskin, jossa todettiin kissanomistajien olevan keskimäärin alemmin koulutettuja ja kuukuvan alempaan sosiaaliluokkaa kuin valtaväestö.
   Toisaalta on tehty tutkimus, jonka mukaan kissaihmiset ovat älykkäämpiä kuin koiraihmiset. https://yle.fi/uutiset/3-7271602

   Lainaa

  36. Tulos: -9 (39 ääntä)
   Ai kissatko eivät muka luonnossa mau'u toisilleen? Menepäs Kaija joskus iltamyöhällä maaliskuussa jollekin omakotitaloalueelle kävelemään. Tai avaa edes ikkuna...

   Lainaa

  37. Ihmettelijä 4.7.2019 13:52
   Tulos: +37 (53 ääntä)
   Juomari: Ai kissatko eivät muka luonnossa mau’u toisilleen? Menepäs Kaija joskus iltamyöhällä maaliskuussa jollekin omakotitaloalueelle kävelemään. Tai avaa edes ikkuna…
   Naukuminen on kissojen tapa kommunikoida ihmisten kanssa. Kotikissan naukuminen ja kartsalla kissojen kohtaaminen kuulostaa todella erilaiselta. Googlesta löytyy paljon juttua aiheesta

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Väsynyt: Kissat muuten maukuvat toisilleenkin. Ja sähisevät, murisevat, jne.
   Joo, en tajua tuota uskomusta kun ihan missä tahansa missä on yli yksi kissa sen voi todeta vääräksi. Myös villikissapopulaatioissa. Ja ei, kissat eivät myöskään tuo saalista omistajalleen, koska pitävät tätä pentunaan. Ne vaan sattuvat luonnostaan elämään perhekunnissa, joissa ruokapuoli(kin) hoidetaan yhdessä.

   Lainaa

  39. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Olipa virkistävää nähdä että kerranki joku "ei tosikoille" ryhmä tosiaan oli nimensä veroinen.

   Lainaa

  40. Tulos: +21 (33 ääntä)
   Nöyristelyä ja miellyttämishalua? No ei ihan kaikilla. Suosittelen tutustumaan mäyräkoiriin!!

   Lainaa

  41. Tulos: +59 (67 ääntä)
   vdvv: Tiedoksesi sinullekin, meillä pesivät pikkulinnut päätyvät usein muualle eurooppaan ihmisten ruoaksi. Jos et usko niin ota asioista selvää, muitakin kun pääskylintuja verkotetaan eikä sitä olla kieltämässä.
   Ja mikähän ihme sinun ongelma on, kun sähiset jokaiselle vähänkään kriittiselle kommentille? Kyllä, olen hyvinkin tietoinen Välimeren alueen kummallisesta ruokakulttuurista liittyen pikkulintuihin. Mutta ihan vain sinulle tiedoksi, että Suomessa on hyvä noudattaa täkäläisiä lakeja. Jos et usko, niin ota asioista selvää, että vaikka Egyptissä pyydystetään pikkulintuja, niin ei se ole Suomessa laillista.

   Lainaa

  42. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kerrankin, kun ryhmän nimessä lukee "ei tosikoille", varsinkin lemmikkiryhmässä, ja juttu on feissarimokissa, saa ilokseen huomata, ettei tarvinnutkaan alkaa mistään vääntämään :)

   Lainaa

  43. Tulos: -11 (21 ääntä)
   koirat kissoja äsgdläfhsl

   Lainaa

  44. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Sinänsä voin ymmärtää, että päätös saaliskuvajutun kohdalla saatettiin tehdä sillä perusteella, että oli kuitenkin sen verran ihmisiä, joita saaliskuvat haittasivat, että haluttiin ottaa heidät huomioon. :D "Saa olla" -kohtaanhan ovat vastanneet paitsi toki ne, jotka niitä haluaisivat lähettää, myös ne, joita ne nyt eivät yksinkertaisesti haittaa. Mutta joo, on tuo "ei saa olla" -palkki siihen verrattuna suht tyhjän näköinen kyllä.

   Lainaa

  45. Tulos: +10 (18 ääntä)
   PäteePieremällä: On löytynyt oman kissan karvoja.. voileivän välistä, maskarasta, hampaiden välistä, yms. Sellaista paikkaa ei ole, mihin ei kissan karvat yllä ja välillä ihmetyttää, että miten ne löytää tiensä mun hampaiden väliin. En yritä syödä kissaani.
   Mun mies sanoo samaa mun hiuksista, niitä löytyy kaikista mahdollisista ja mahdottomasta paikoista ja kaiken lisäksi mun hiukset on puoli metriä pitkiä :D

   Lainaa

  46. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Olisi ollut kiva, jos nuo saaliskuvat olisi sallittu, niin olisi voinut näppärästi ilmiantaa omistajia metsästysrikoksista ym. todistusaineet ja kaikki valmiina.

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (35 ääntä)
   atm: Koirat on tosiaan tosi nöyriä ja palvelevaisia, tietävät paikkansa hierarkiassa. Kissat on omasta mielestäni, miten sen nyt sanoisi, mielenkiintoisempia ja odottamattomampia, niillä on paljon enemmän omaa elämää… Ei tunne itseään miksikään jumalaksi vaan enemmän vertaiseksi. Vaikka kyllä toki kissatkin osaavat olla tosi helliä ja lähestyväisiä – sillä päällä ollessaan.
   Minulla ja perheelläni on ollut useita koiria eikä ikinä ole tullut olo että olisi jumala. Päin vastoin tuntuu välillä että näkeekö tai kuuleeko koira yhtään mitä yritän sanoa tai tehdä. Monet koirista on myös todella omanarvontuntoisia eivätkä juurikaan kiinnostuneet ihmisestä. Osa sitten seurallisenpia, mutta minulla ei ole ikinä ollut koiraa josta tulisi fiilis että se palvoisi minua. Tämä lienee enemmän kissaihmisten harhaluulo.

   Lainaa

  48. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Myöskään papukaijat ei luonnossa vapaana juttele toisilleen, jos sama juttu pätee kissoihin, niin sehän on selvä merkki eläinen epälajityypillisesta käytöksestä. Jopa varoitushuuto, varmasti kalistelevat myös kissankuljetuslaatikon kaltereita jos eivät ole vielä menettäneet identiteettiään. Vapaaksi kaikki kissat luontoon minne ne kuuluvat, niin ei tarvitse jutella ja maukua ahdistuksissaan. Jos joku tähän nyt inisee että siellä ne sitten syövät linnut, nostokurjet ja muut siipiveikot konkurssiin niin muista tämä myös jatkossa kun syöt hot wingsejä tai Olivian kanaa. Olet kansanmurhaaaja ja vain koska et voinut valita jotain muuta ravintoa, kissa tappaa eläkseen. Ja joskus huvikseen ainakin leikkii saaliinsa kanssa ensin, mutta pitäähän kaikilla harrastuksia olla.

   Lainaa

  49. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Kekkula: Täh? Mikähän tuossa mun tekstissä ei pitänyt paikkaansa? Kissa ei kuulu suomen luontoon ja se on fakta. Mä pidän kyllä kissoista kunhan ne pidetään sisällä tai valvottuna ulkona. Kissaa pitää pystyä valvomaan ulkona ettei se mene esim lasten hiekkalaatikoille, naapurien autojen päälle, pururadoille tai tapa [...]
   En oikein pidä valvomatta ulkoilevien kissojen omistajia "kissaihmisinä". "Mutta mitä jos se jää auton alle?" "Kissanpennut ovat ilmaisia". "Mitä jos joku isompi eläin syö sen?" "Katso yltä". "Mitä jos se tekee tarpeensa lasten hiekkalaatikkoon tai muiden kukkapenkkiin?" "Hyvä, ei tarvitse siivota laatikkoa". "Mutta jos joku naapuri suuttuu ja loukuttaa, myrkyttää tai jopa ampuu sen?" "...Kissani eivät ole leikattuja, aina niitä tulee lisää". Kaikki nuo kommentit on joku kissanomistaja itselleni esittänyt, ja kun omat kissani, niin ilmaisia kuin olivatkin, ovat leikattuja, sirutettuja ja hihnassa koska katson ne perheenjäseniksi enkä toivo niille sattuvan mitään pahaa, en oikein osaa pitää tuollaisia kissanomistajia kissaihmisinä.

   Lainaa

  50. Kurkkusopuli 8.7.2019 17:34
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Kissat koiria gfffögkfhjd https://static.naamapalmu.com/files/pm/big/mmjapzoc.jpg

   Lainaa

  51. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Sama yp anto mulle just bannit kyseiseen ryhmään kun kysyin miks hänen on ok kampanjoiden aikana julkasta kuvia kuolleista ja rääkätyistä kissoista mutta saaliskuvat on kielletty :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kissat, äänestys, ylläpito, ylläpitäjä, yp, kysely, säännöt, karvat, kissankarvat, puhua, puhuva kissa, kissan puhe, maukua, miukua