Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 332

Olen huolissani maton kohtalosta. Se ei arvoonsa nähden ole todellakaan kallis!
Kirpputorin löytöjä, osa 332

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +427 (471 ääntä)
      Ihmettelen ettei Kaijan ilmotuksen kommenttikenttä oo täynnä jonoa kun kuitenkin ämpäri kyseessä

      Lainaa

    2. Tulos: +306 (316 ääntä)
      Välillä pohdin, googlettaako ihmiset koskaan kun löytävät tavaran kirpparilta, että minkä hintainen tuote oikeasti olisi vai toteavatko vaan "Tuo on hieno! Pakko saada vaikka maksaa satoja euroja!" ja sitten esitellään kavereille, jotka vaan toteavat "Niin tokmannilta kympillä?" "Ei kyllä tää on ihan antiikkia ja maksoi satoja euroja!" "Joo kyllä tuon merkkinen sanko löytyy ihan tokmannilta ja hinta on vaan kympin."

      Lainaa

    3. Romunkohnaaja 9.7.2019 0:26
      Tulos: -186 (204 ääntä)
      Ei luoja tuota Purkutavarakirppiksen touhua, oisko Hanna myöhästyny hirsikehikko-ilmoituksesta ja nyt kateuttaan nipoilee ostajalle

      Lainaa

    4. Tulos: +325 (329 ääntä)
      Kuzimuna: Ihmettelen ettei Kaijan ilmotuksen kommenttikenttä oo täynnä jonoa kun kuitenkin ämpäri kyseessä
      No se ei olekkaan ilmainen

      Lainaa

    5. Traumcity 9.7.2019 0:35
      Tulos: +448 (476 ääntä)
      Tolla matolla kelpaisi soitella sokeiden belgialaisten nunnien kylkiluista valmistettua viuluani.

      Lainaa

    6. Tulos: +364 (388 ääntä)
      Onhan tuo matto nätti, mutta on tainnut lipsahtaa pari nollaa liikaa..

      Lainaa

    7. Traumcity 9.7.2019 1:07
      Tulos: +123 (127 ääntä)
      Ellu: Onhan tuo matto nätti, mutta on tainnut lipsahtaa pari nollaa liikaa..
      Kirjaimellisestikin, onneksi oli pilkku mukana. On paljon selkeempää noin.

      Lainaa

    8. Tulos: +95 (113 ääntä)
      jepulis: Välillä pohdin, googlettaako ihmiset koskaan kun löytävät tavaran kirpparilta, että minkä hintainen tuote oikeasti olisi vai toteavatko vaan “Tuo on hieno! Pakko saada vaikka maksaa satoja euroja!”
      No eikö ne nyt nimenomaan googlettele? Ei kai tuota sankoa kukaan satasella oo ostamassa... Musta lähinnä tuntuu, että ihmiset googlettelee liikaakin ”koska tuo alvin maksava antiikkikauppa pyytää tästä Arabian astiasta noin paljon niin minä voin pyytää saman, vähennän 50 senttiä kun on toi särö” ja sit toisaalta ”myymääsi esinettä on saanut alesta Tyrvään kesäkioskista hinnalla toissakesänä X joten et mitenkään voi pyytää Y”

      Lainaa

    9. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Niitä varauksia varmaan olisi muuten ollut satoja. :D

      Lainaa

    10. Tulos: +328 (348 ääntä)
      Käsinkudottu todella iso matto on kyllä taatusti kallis ostos, mutta vaikea kuvitella, että siitä ihan 15 tonttua oltais maksettu alunperinkään. Saati sitten käytettynä. Valitettavasti käsityön arvo ei kovin hyvin säily kirpputorilla. Ja lisäksi kyllä vähän ihmettelen, että minkä kokoinen perhe ja kuinka kauan päivässä sitä on tehty, jos vuoden päivät on kudottu. Terkuin, kudoin yksiä villasukkia yli kaksi vuotta ennenkuin sain ne valmiiksi. Äitikin auttoi välillä.

      Lainaa

    11. Tulos: +97 (113 ääntä)
      Ja lisäänpä vielä, että matto on kyllä kaunis, ja jos se olisi eri väriä, voisin helposti ostaa ja maksaakin siitä "paljon" (esim n. 300€ käytettynä).

      Lainaa

    12. Tulos: +395 (401 ääntä)
      Vanhojen käsinkudottujen laadukkaiden mattojen arvo kyllä itseasiassa nousee, mutta luulen että niihin tarvitsisi vähän paremman aitoustodistuksen kuin toi käsinkirjoitettu ”matkusta itse Turkmenistaniin” lippulappu. Asiantuntija voi sen aitouden ehkä arvioida itsekin, mutta siitä varmaan ainakin ollaan samaa mieltä että myyntipaikka on tolle matolle väärä.

      Lainaa

    13. Tulos: +61 (75 ääntä)
      Jos lähdetään siitä, että kuvaus on suunnilleen totta niin ehkä vertautuu vaikka tähän(?) https://www.rugvista.fi/matto/colored-vintage?artno=XCGZT1292 Nyt mennään pahasti oman asiantuntemuksen yli, en esim. tiedä onko toi kuluma noissa suorastaan toivottavaa patinaa vai onko toi kulumaton arvokkaampi. Joka tapauksessa tohon verrattuna hinnassa on yksi nolla liikaa ja linkin paikka on alvit maksava liike.

      Lainaa

    14. purppurakruunu 9.7.2019 3:21
      Tulos: +87 (107 ääntä)
      Sd: Käsinkudottu todella iso matto on kyllä taatusti kallis ostos, mutta vaikea kuvitella, että siitä ihan 15 tonttua oltais maksettu alunperinkään. Saati sitten käytettynä. Valitettavasti käsityön arvo ei kovin hyvin säily kirpputorilla. Ja lisäksi kyllä vähän ihmettelen, että minkä kokoinen perhe ja kuinka kauan [...]
      Mä oletan, että et tee villasukkia ainoana elinkeinonasi? Just itse asiassa telkussa oli brittinäyttelijä juttelemassa iranilaisen mattokutojan kanssa. Yksi mummeli siinä teki perheen perintökuvion mukaan, sanoi, että 60 (vai 80? en oo yhtäkkiä varma) työpäivää takana, ja oisko puissa ollut ehkä joku 70x100 cm mattoa valmiina. Toi myynnissä oleva matto on sen 12,5 kertaa isompi, eli kun sen jakaa muutaman perheenjäsenen kanssa ja lisää pari muuttujaa (kutojien eri iät, 2,5 metriä yhtäjaksoista leveyttä on ihan eri asia kuin 2,5 yhden metrin pätkää, perhe ei pysty tekemään yhtä monta tuntia putkeen kuin yksinelävä mummo, et cetera), niin ihan realistiselta toi kuulostaa.

      Lainaa

    15. taksitakasi 9.7.2019 4:23
      Tulos: +92 (110 ääntä)
      "Ei ole sama hah hah" Eipä ei. Kaijan "katseen vankitsija" on jo värinsä vuoksi rumempi.

      Lainaa

    16. Tulos: -16 (60 ääntä)
      15000€ kiinakopiosta... Helvetin hyvä diili.. Eiku

      Lainaa

    17. Kummallista 9.7.2019 8:10
      Tulos: +198 (212 ääntä)
      "Perhe teki mattoa vuoden" "Matto on 40-vuotias" "Hinta 15 000" Kehoitetaan laskemaan, mitä maksaa hankittuna paikan päältä kustannuksineen, haaste hyväksytty. Matka laskettu kahdelle henkilölle ja viikonlopulle. Lento menopaluu n. 2500e, hotelli n. 200-300e, ruuat 300-400e, matto paikan päältä tinkimistaidoista riippuen n. 500e. Muut menot 500e, tulli 8e/m2 (2,5m × 3,5m matto) 70e. Yhteensä noin 4300e. 5000e kuitenkin ehkä hyvä varata.

      Lainaa

    18. Käsityö 9.7.2019 8:46
      Tulos: -56 (108 ääntä)
      Ellu: Onhan tuo matto nätti, mutta on tainnut lipsahtaa pari nollaa liikaa..
      Käsinkudotulle matolle tuo hinta on kyllä ihan oikea. Ikeasta saa edukkaasti.

      Lainaa

    19. Tulos: +176 (182 ääntä)
      Jos voittaisin päävoiton Eurojackpotissa, menisin ensimmäiseksi tuonne kirppikselle ja toteaisin tuon maton olevan ihan liian kallis.

      Lainaa

    20. Tulos: +180 (188 ääntä)
      Hirvaskankaan kirpparilla käy vain käteinen. Siinäpä saa kolikkoja laskea, että saa maton maksettua..

      Lainaa

    21. Kokkipresidentti 9.7.2019 9:48
      Tulos: +89 (99 ääntä)
      Miksiköhän tuo Jaana ei voinut suoraan laittaa saunanostajalle YV:tä vaan turhaan huutelee seinällä?

      Lainaa

    22. Tulos: +94 (100 ääntä)
      Sd: Käsinkudottu todella iso matto on kyllä taatusti kallis ostos, mutta vaikea kuvitella, että siitä ihan 15 tonttua oltais maksettu alunperinkään. Saati sitten käytettynä. Valitettavasti käsityön arvo ei kovin hyvin säily kirpputorilla. Ja lisäksi kyllä vähän ihmettelen, että minkä kokoinen perhe ja kuinka kauan [...]
      Eihän käsityöstä haluta maksaa muutenkaan. Jos orjat Kiinassa tekee eurolla tunti, niin suomalainen ei voi pyytää yhtään enempää.

      Lainaa

    23. Tulos: +131 (135 ääntä)
      Käsityö: Käsinkudotulle matolle tuo hinta on kyllä ihan oikea. Ikeasta saa edukkaasti.
      Ei tuo ole käsinkudotulle(kaan) matolle oikea hinta. Edes tuon kokoisena. Reippaasti useamman tonnin saa kyllä laadukkaasta suuresta matosta maksaa (riippuu mm. tiheydestä, kulumista ym.), mutta kyllä tuo 15.000 on ehdottomasti liikaa.

      Lainaa

    24. Tulos: +16 (68 ääntä)
      Naurattaa nuo fb ryhmien ylläpitäjät ku ne oikeesti kuvittelee olevansa jossain valta-asemassa

      Lainaa

    25. Tulos: +58 (64 ääntä)
      Kyllähän nuo käsinkudotut itämaiset matot on aina kalliita, mutta on tuossa silti ainakin yksi nolla liikaa. Näyttää sitä paitsi siltä, että tuo yksi nolla olisi lisätty jälkikäteen tussilla...

      Lainaa

    26. Tulos: -64 (84 ääntä)
      ….: Kyllähän nuo käsinkudotut itämaiset matot on aina kalliita, mutta on tuossa silti ainakin yksi nolla liikaa. Näyttää sitä paitsi siltä, että tuo yksi nolla olisi lisätty jälkikäteen tussilla…
      Tämä matto on aika kookas, ja esim 5 m x 3m kokoisesta saa varautua maksamaan 20 000 euroa. Nämä ovat siis sellaisille, joiden ei tarvits sisustaessa katella tilin saldoa:)

      Lainaa

    27. Tulos: +80 (82 ääntä)
      Itse katsoin ensin, että maton hinta on 1500 euroa ja se on mielestäni silloin hyvä, edullinen hinta, vaikka onkin paljon rahaa. Sen sijaan 15000 euroa on räikeä ylihinta. Käsinkudotut matot ovat niistä ymmärtävien keskuudessa todella arvokkaita ja arvostettuja, ja tuon maton arvon määrittelemisessä pitäisi päästä ensin hypistelemään, että miten tiheää pistoa on käytetty, miten paljon paksuutta on jne. Omaa silmääni esteettinen kuvio ja värit eivät tosin miellytä eli itse en ostaisi edes 1500 eurolla.

      Lainaa

    28. Tulos: +76 (92 ääntä)
      Käsityö: Tämä matto on aika kookas, ja esim 5 m x 3m kokoisesta saa varautua maksamaan 20 000 euroa. Nämä ovat siis sellaisille, joiden ei tarvits sisustaessa katella tilin saldoa:)
      Seliseli. Googlasin käsin kudottujen mattojen hintoja, ja hinnat liikkuvat tonneissa, mutta ei kymppitonneissa. Sitä paitsi tavaran arvo puolittuu, kun sen raahaa ulos kaupasta. Sadan vuoden päästä arvo voi toki nousta mutta tämä ei ole antiikkia nähnytkään.

      Lainaa

    29. Tulos: +58 (68 ääntä)
      Jotenkin tuntuisi, ettei tuollaista mattoa kannata ainakaan sijoitusmielessä hankkia. Vaikka niin väitetään arvon kohoavan vuosi vuodelta, niin kuinkakohan vaikka 40 vuoden päästä milleniaalit tai Z-sukupolvi haluaa sisustaa tuommoisilla? Tai voihan sitä aina käydä niin, että tietyt asiat tulevat uudestaan muotiin ja himoituiksi tavaroiksi, mutta kuinka sen varaan viitsii laskea? Onhan nykyäänkin jo "ongelma" se, ettei milleniaaleja kiinnosta hankkia vanhoja tauluja kotiinsa, vanhat krumeluurikehykset ei oikein sovi skandinaavisen minimalistiseen sisustukseen. Puhumattakaan toki siitä, että nämä nuoremmat sukupolvet ovat ylipäätään vähemmän materialistisia kuin vanhempansa...

      Lainaa

    30. Tulos: +40 (46 ääntä)
      Vankitsija? Onko ämpäri vienyt myös taidon kirjoittaa oikein?

      Lainaa

    31. Tulos: -11 (71 ääntä)
      Sd: Ja lisäksi kyllä vähän ihmettelen, että minkä kokoinen perhe ja kuinka kauan päivässä sitä on tehty, jos vuoden päivät on kudottu. Terkuin, kudoin yksiä villasukkia yli kaksi vuotta ennenkuin sain ne valmiiksi. Äitikin auttoi välillä.
      Mattoja kudotaan, villasukkia neulotaan.

      Lainaa

    32. Tulos: +33 (41 ääntä)
      1500 tuosta matosta voisi olla ihan järkevä hinta. Kallis, mutta käsityöksi ihan ymmärrettävä. Mutta 15000? Ja vielä jossain kirpputorilla...

      Lainaa

    33. jukkapalmu 9.7.2019 17:28
      Tulos: +12 (30 ääntä)
      Hipa: Hirvaskankaan kirpparilla käy vain käteinen. Siinäpä saa kolikkoja laskea, että saa maton maksettua..
      Mikä ihmeen kirppari sellanen on missä ei kortilla voi maksaa?

      Lainaa

    34. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Kuzimuna: Ihmettelen ettei Kaijan ilmotuksen kommenttikenttä oo täynnä jonoa kun kuitenkin ämpäri kyseessä
      mitä sitä muita kuin ilmaisia ämpäreitä jonottamaan

      Lainaa

    35. Tulos: +52 (68 ääntä)
      MissK: Mattoja kudotaan, villasukkia neulotaan.
      Riippuu ihan siitä missäpäin Suomea sukkia tekee. Lännessä kudotaan, idässä neulotaan.

      Lainaa

    36. Tulos: -7 (47 ääntä)
      Turha ihmetellä tuon maton hintaa, sillä kalleimmat matot maksavat pitkälti yli 50 000 euroa. Näitä tällaisia mattoja on tullut erikseen vakuutettuakin vakuutusyhtiössä töissä ollessani https://www.rugvista.fi/matot/kaikki-matot?production=knotted-by-hand&sort=price

      Lainaa

    37. Tulos: +30 (32 ääntä)
      "Hae Turkmenista turkmenistalainen matto".. Se on Turkmenistan (tai epävirallisesti Turkmenia)

      Lainaa

    38. Tulos: +37 (45 ääntä)
      Katsoinpa huvikseen turkmenistanilaisen maton hintaa netistä, ja kappas. Puolet lyhyempi, Turkmenissa käsin solmittu matto lähtisi alle 800 eurolla. Ei siis 15 000:lla eikä 1500:lla, vaan 800 eurolla. Saman kokoinen matto kuin ilmoituksessa irronnee tonnilla tai parilla. Kokonaishintaan nähden pienellä maksulla saa vaikka kotiovelle asti, eikä tarvitse lentää itse Persiaan. Veikkaanpa, että sekin tulisi silti 15 tonnia halvemmaksi.

      Lainaa

    39. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Olipa maton oikea hinta mikä tahansa -en tiedä mikä sen pitäisi olla, ja pelkän kuvan perusteella ei tiedä kukaan muukaan, aitouden määrittämisessä saa olla aikaa ja asiantuntemusta -niin hanke on silti järjetön. Ei kellään, vaikka miten harrastaisi sisustamista ja rahaa olisi kuin roskaa, ole mukana viittätoista tuusaa käteistä _kirpparilla_ -paitsi ehkä jonkinlaisella rikollisella joka on juuri tulossa keikalta tms, ja he tuskin pysähtyvät pohtimaan mahdollisuutta ostaa saalilla matto.

      Lainaa

    40. Tulos: +22 (32 ääntä)
      Mantsos: Turha ihmetellä tuon maton hintaa, sillä kalleimmat matot maksavat pitkälti yli 50 000 euroa. Näitä tällaisia mattoja on tullut erikseen vakuutettuakin vakuutusyhtiössä töissä ollessani https://www.rugvista.fi/matot/kaikki-matot?production=knotted-by-hand&sort=price
      Nuo ovat silkkiloimia. Ilmoituksessa ei mainittu sanaa silkki missään kohtaa.

      Lainaa

    41. Tulos: +48 (54 ääntä)
      On maton hinta 1500e tai 15 000e, niin kirpputori on täysin väärä paikka kyseiselle tuotteelle. Minä etsisin mattokauppiaan tai jonkun vastaavan käsiini, kenelle tuon myisin. Enkä tietenkään saisi tuota 1500e myynnissä, koska jälleenmyyjänkin pitää saada voittoa. Mutta järjetöntä lähteä alunperinkään raahaamaan kyseistä mattoa kirppikselle.

      Lainaa

    42. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Kuzimuna: Ihmettelen ettei Kaijan ilmotuksen kommenttikenttä oo täynnä jonoa kun kuitenkin ämpäri kyseessä
      Ilmainen ämpäri on eri juttu kuin 100 €:n ämpäri, jonka oikea hinta on alle 15 €

      Lainaa

    43. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Turkmenistanin GBP per capita on alle 7000€, Suomen 50K ja maiden elintaso ja elämisen kulut jokseenkin samassa suhteessa. 15 kiloeuroa tuollaisesta on yhtä hullua kuin jos maksaisi suomalaisen tekemä matto rapiat 107 tuhatta euroa :-D

      Lainaa

    44. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Jalmari: Ei tuo ole käsinkudotulle(kaan) matolle oikea hinta. Edes tuon kokoisena. Reippaasti useamman tonnin saa kyllä laadukkaasta suuresta matosta maksaa (riippuu mm. tiheydestä, kulumista ym.), mutta kyllä tuo 15.000 on ehdottomasti liikaa.
      Paitsi jos on silkkiä, niin silloin hinta taas on alakanttiin. Silkkiähän tuo tosin ei ole, koska solmukoko on noin iso ja värit ovat tuollaiset (ja näkeehän sen, suttuisesta kuvastakin) Siistille (tiukalle) villamatolle tuo on varmaan kymmenkertainen hinta, varsinkin kun kyseessä on käytetty, mutta ei vanha matto.

      Lainaa

    45. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Meinas mennä juomat väärään kurkkuun kun näin maton hinnan. Pari kertaa piti kattoa että näinköhän nyt ihan oikein. :D

      Lainaa

    46. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Tuo mattohan näyttää nurjalta puolelta ihan tehdastekoiselta.

      Lainaa

    47. Sisälukutaito Hoi? ! 12.7.2019 14:08
      Tulos: +6 (12 ääntä)
      Kokkipresidentti: Miksiköhän tuo Jaana ei voinut suoraan laittaa saunanostajalle YV:tä vaan turhaan huutelee seinällä?
      Jos omaisit luetunymmärtämisen taidon huomasit että ylläpitäjä Hanna etsii ostajaa jonka nimi on Jaana

      Lainaa

    48. Sukankutoja 14.7.2019 13:26
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      MissK: Mattoja kudotaan, villasukkia neulotaan.
      Ei länsimurteissa. Siellä kudotaan (kurotaan) molempia.

      Lainaa

    49. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Kuzimuna: Ihmettelen ettei Kaijan ilmotuksen kommenttikenttä oo täynnä jonoa kun kuitenkin ämpäri kyseessä
      Ei suomalainen ole koskaan jonottanut sellaisen ämpärin luo, josta joutuu vielä maksamaan.

      Lainaa

    50. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Traumcity: Tolla matolla kelpaisi soitella sokeiden belgialaisten nunnien kylkiluista valmistettua viuluani.
      Luulen että sitä viulua on paljon helpompi soitella jousella.

      Lainaa

    51. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Kuzimuna: Ihmettelen ettei Kaijan ilmotuksen kommenttikenttä oo täynnä jonoa kun kuitenkin ämpäri kyseessä
      Ämpäri on arvokas vain, jos se on ilmainen. Ah, mikä paradoksi.

      Lainaa

    52. Tulos: 0 (4 ääntä)
      jukkapalmu: Mikä ihmeen kirppari sellanen on missä ei kortilla voi maksaa?
      Pimeän rahan kirppari. Turussakin on kirppari, jossa menee muutaman euron lusämaksu, jos maksaa kortilla

      Lainaa

    53. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Itse kyllä tiedän ihmisiä, jotka ostelevat tuon hintaisia mattoja, mutta niitä tuskin on ostettu hirvaskankaan kirpputorilta.

      Lainaa

    54. Tulos: +16 (16 ääntä)
      jackson: Naurattaa nuo fb ryhmien ylläpitäjät ku ne oikeesti kuvittelee olevansa jossain valta-asemassa
      Tässä nimenomaisessa ryhmässä tosin homma toimii hyvin. Jaanahan se on mokannut, ja yp tuossa kirjoittaa, että poikkeuksellista on huudella ostajaa näin.

      Lainaa

    55. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Kommentoin nyt auttamatta myöhässä, mutta tuo ämpäri-ilmoitus on sikäli jännä, että hinnaksi sanotaan 100 ៛. Sata Kambodžan rieliä on noin kaksi eurosenttiä, eli olisi sittenkin ollut lähes ilmainen ämpäri, jos ostaja olisi vaatinut ilmoitetulla hinnalla.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, sanko, ämpäri, hinta, kirpputori, kirppari, kirppis, matot, mättö, Turkmenistan, hirsimökki, mökki, yp, ylläpito, ylläpitäjä